Uhapšen za napad na stadionu

19-godišnji Uroš Mišić uhapšen je za napad na policajca na fudbalskoj utakmici Crvena Zvezda-Hajduk Kula.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 05.12.2007.

12:32

Default images

Beogradska policija uhapsila je Mišića zbog osnovane sumnje da je 2. decembra na fudbalskoj utakmici bakljom napao policajca u civilu Nebojšu Trajkovića i tom prilikom naneo mu teške telesne povrede lica i leđa. Uroš Mišić je predat dežurnom istražnom sudiji a kako saznaje B92 u Palati pravde, njemu će se suditi za pokušaj ubistva, što je najavio i ministar policije.

Naime, Dragan Jočić izjavio da će incident na stadionu Crvene zvezde policija tretirati kao pokušaj ubistva pripadnika Žandarmerije.

Ministar unutrašnjih poslova je novinarima u Sremskoj Kamenici rekao da će policija u krivičnoj prijavi protiv izvršilaca navesti da je reč o pokušaju ubistva, a tužilaštvo treba, kako je dodao, da se opredeli prema toj prijavi.

Do sada su uhapšena trojica osumnjičenih, od kojih je jedan maloletnik.

Ministar unutrašnjih poslova prisustvovao je danas prijemu prve generacije polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, bivše Srednje škole unutrašnjih poslova.

Odbor Skupštine Srbije za odbranu i bezbednost zatražio je od Ministarstva unutrašnjih poslova zvaničnu informaciju o incidentu na stadionu Crvene zvezde, kada je pretučen pripadnik žandarmerije.

Predsednik Odbora Ivica Dačić najavio je da će nakon dobijanja informacije zakazati sednicu na kojoj će biti razmatran taj incident.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: