Sreda, 05.12.2007.

12:32

Uhapšen za napad na stadionu

19-godišnji Uroš Mišić uhapšen je za napad na policajca na fudbalskoj utakmici Crvena Zvezda-Hajduk Kula.

Izvor: B92

Uhapšen za napad na stadionu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

19 godina

pre 16 godina

Taj momak je verovatno ponosan što je Srbin i navijač, pošto ništa drugo u životu nije postigao niti će postići. Mislim da treba da ide u zatvor, ali 15 godina? To mi je malo previše. Pre sam za to da u zatvor odu oni iz rukovodstva fudbalskog kluba koji plaćaju te baklje navijačima, jer ako je ovo pokušaj ubistva, onda je ono saučesništvo i navođenje na zločin.

Jelena

pre 16 godina

Naravno da treba nasilje zaustaviti i sankcionisati, ali to je drustveni problem na kom se radi sistematski, a ovo! Ovo je sramno ponasanje Jocica! Niko ne obraca paznju koliko godina ima ovaj momak, da je on gotovo dete u ovakvoj drzavi koja izmedju ostalog nema jasan stav prema nasilju, prema zlocinima i ubistvima, prema nasilju u porodici..Ovo je drzava koja ne radi na ovom problemu cija je eskalacija posledica citavog stanja u drustvu..I sada imamo ministra koji komentarise, sto uzgred nije njegov posao, da ce se jednom mladom decku suditi za pokusaj ubistva policajca..Sta to treba da potvrdi /borbu protiv kriminala u Srbiji!? Smesno i tragicno u isto vreme. Tragicno za decka kog je draga otadzbina resila da sasece u korenu....Sramota i ocekivano! I komenatari ovde se ticu uglavnom Jocica, da li je on ok ili nije u ovome, sto nam je takođe poznato-koliko brzo tzv.politicari i ostali dobiju paznju...Nikada nisam cula Jocica i njemu slicne da tako azurno komentarisu izvrsioce nasilja nad zenama, koje izmedju ostalog cine i policajci..ili nasilnike nad decom...Sramno!

Baki

pre 16 godina

A kako se tretira pucanj u glavu Milanu Vasicu, uceniku Vojne gimnazije, kome je policajac iz samo njemu poznatih razloga gumenim metkom smrskao vilicu? Da li je uopste neko iz policije i bio u prilici da odgovara za ovo (ne)delo? Zasto policija u Srbiji ne hapsi narko dilere i ostale kriminalce? Dokle god nam je Jocic ministar nece biti zakona u Srbiji, tacnije, zakon ce se primenjivati iskljucivo selektivno, kada to vlastima odgovara.

Neko

pre 16 godina

Nista, ama bas nista ne opravdava postupak "navijaca"! Price tipa: policija bije bez razloga, oni su uradili ovo, ono, jednostavno ne piju vodu. Prebiti coveka samo sto je policajac, pri tome jos na sluzbenoj duznosti, je apsolutno bestijalan i varvarski cin. Pa sta ako je snimao navijace! Snimao je gomilu koja se u tom trenutku tukla na severnoj tribini. Snimao je ONE zbog kojih je samo severna tribina stadiona polupuna, a ostale sablasno prazne. Zvezda ima milione navijaca, a samo njih par hiljada dolazi na stadion, Simptomaticno, zar ne!? Nije samo fudbal u pitanju, vise je to sto normalan covek ne zeli sebe da stavi u potencijalno opasnu situaciju, da zbog grupe frustriranih "navijaca" nastrada. Drakonske kazne, to je resenje, pa cemo da vidimo kome ce jos da padne na pamet da svoj animalni nagon iskazuje na stadionu. Ako nisi pravi navijac, onda skini dres svog kluba i postani to sto jesi, KRIMINALAC koji dolazi na stadion da bi izlecio svoje frustracije. Takvima nema mesta na stadionu! Povredjenom policajcu zelim da se sto pre oporavi.

tuzilac

pre 16 godina

Треба ухапсити и оног што је послао полицајца у цивилу међу навијаче... за покушај убитсва тог истог пандура...како не схватате да је све намештено да би навијачи били приказани у лошем светлу....слуге режима!

Dushan

pre 16 godina

Ja se samo secam situacije u Zrenjaninu letos, kada je policija pucala ne u vis, nego U NAVIJACE, medju kojima sam bio i ja. Zasto se ovo racuna kao pokusaj ubistva, a gasenje baklje na celo decku iz mog kraja se ne racuna nikako? Sta, od kad su policajci iznad zakona, pa im se ne sudi kada maltretiraju i tuku neduzne ljude?
Imao sam vise susreta sa policijom, uobicajenih kontrola, i nisam verovao u price da momci iz interventne kruze gradom, ljudima otimaju drogu, ili ih tuku u potrazi za drogom, sve dok mi se to nije dogodoilo. Cime sam ja to 'zasluzio' da dobijem batine, i ko je tom panduru dozvolio da me tuce, ja stvarno ne znam. Da li je to ministar Jocic? Da li je to njegov nacelnik? Da li je to predsednik drzave? Da li neko zna kako se postupa sa tom trojicom koja su uhapsena posle utakmice? Ne? Drze se u celiji 2x2, sva trojica, iz koje ih ne pustaju, tu vrse nuzdu i jedu, tu spavaju, i na svakih 10 minuta je prva 2 dana dolazio neko da ih bije. Stanica 29. novembar. Proverena informacija. Bez obzira na to sto su ucinili, da li je to opravdano ponasanje? Da li se sa ljudima optuzenim za ratne zlocine postupa tako? Dokle god su u ovoj drzavi na upravnim mestima policije Brozova i Slobina deca, dotle cemo imati ovakav vid represije ne samo nad navijacima, vec i nad neduznim ljudima. Dokle vise?!

Sandro

pre 16 godina

Jos bolje, Ko je naredio policajcu da sa pistoljem, motorolom i kamerom ode na sever? sta je ocekivao? da ce da mu pozira 5000 navijacha? bolje da kupe za 1000E kameru sa boljim zumom i ne provociraju? kako se ministar toga nije setio?

johan

pre 16 godina

a pucanje u decka u lice ispred stadiona partizana? sta je to? zar vam ljudi nije jasno da je sve namesteno, da se povede hajka na navijace Zvezde. taj nesrecni covek je samo zrtva.

Veljko

pre 16 godina

Ma najbolje neka obese decka na Trgu...Ne kazem da nije napravio tezak prekrsaj, ali Legija je dobio 40 godina za sve sto je radio...a ovom momku ce da napakuju pokusaj ubistva+ometanje sluzbenog lica+jos ko zna sta i zavrsice sa kaznom od 15 godina...A setite se samo kako su isti ti zandari sabili publiku u Pioniru do ograde koja je pukla...i na kraju niko nije odgovarao za to, a zamalo da bude mrtvih, kao i pre par dana na Marakani. Najbolje neka donesu zakon da panduri smeju da biju i onog cija im se odeca ne svidja na ulici ili tako nesto...Imaju previse privilegija ti panduri...sramota.

DRAGAN

pre 16 godina

Nije u pravu! Shta trazi policajac u gomili razularenih i gnevnih navijaca, a nije obucen ni sposoban da se bori protiv njih? Za borbu protiv huligana ne pali pendrek ni motika vec posebno obucena policija koja preventivno sprecava nasilje. Bolje bi bilo da se obrati paznja na porast kriminala medju policijom koja cine strasha krivicna dela!

nemanja s

pre 16 godina

Sreca nasa da je Ivica Dacic predsednik Odbora za bezbednost, a Jocic ministar policije. Dok je tako, mene stadioni nece videti.

aca

pre 16 godina

Od uhapsenih jedan je maloletnik, jedan ima 21 a drugi 19 godina. Koliko su godina imali 5. oktobra 2000. i kakva su to "pesnica demokratije" bili sa 10, 12 i 14 godina? Huligani NISU navijaci nego kriminalci i razbojnici a i delikventi!

zlaja

pre 16 godina

Tako je! Nadam se da je ovo samo prvi korak ka izlecenju i istrebljenju manijaka i bolesnika sa stadiona! To sto je bilo u nedelju je bilo, najblaze receno, bolesno! Nadam se da ce MUP i ostali organi preuzeti video snimke i slike, od svih novinarskih redakcija i TV kuca, svih ucesnika u onom napadu i da ce im po novom zakonu i suditi! Najiskrenije zelim da svi oni ubrzo zavrse iza resetaka, a treba im suditi po novom zakonu i za pokusaj ubistva! Posle toga sigurno, za jedno 15-20 god, kad izadju iz zatvora, nece imati zelju da se igraju sa bakljama!
I nek sad jos neko kaze da je zvezda najveci srpski brend, najveci klub, simbol srpstva i ostale gluposti...

mujo

pre 16 godina

ovo ne znaci nista. policija samo stiti svoje. kakve su kazne za napade na druge navijace? nikakve, to se i dalje tolerise. pateticno...

njxz7xa

pre 16 godina

jocic je u pravu.
ne razumem ko moze da brani onakve ljude? pa juce su tukli pandura, ali tako bi tukli bilo koga ko im se "zameri".
ja na utakmice idem otkako znam za sebe, sto fudbal sto kosarka i prosto je ovo postalo nepodnosljivo.
policiju placamo bas da bi takve likove odvojili od ostatka mase.
nisu svi navijaci dileje.

eskim

pre 16 godina

Ne razumem zasto bi se ministar izjasnjavao i kvalifikovao ovo delo. Valjda ce delo biti kvalifikovano kako zakon kaze a ne od slucaja do slucaja sta kaze ministar. (P.S. ako mene neko pita po meni je to pokusaj ubistva, ali ja nisam strucnjak za ovu oblast a i niko me ne pita)

aca

pre 16 godina

Pokusaj ubistva, naravno, nego sta drugo, ali bojim se da je to samo predizborni marketing i da je izjava data pod pritiskom javnosti, jer mnogo toga zavisi od tuzilastva.
I stvarno ne mogu da razumem da neko opravdava linc izjednacavajuci huligane i navijace, ima jedna velika razlika NAVIJAC JE ONAJ KO VOLI KLUB ZA KOGA NAVIJA, a huligani su oni koji izazivaju nerede tj unistavaju imovinu i nanose stetu klubu!!! A onaj ko izvrsi pokusaj ubistva je kriminalac pa bio on i kralj a kamoli navijac, i od kada je navijac zanimanje? Svaki covek navija za nesto ili nekog.
I nije moguce da su samo ti navijaci dobijali batine 5. oktobra, bas ova grupa koja je tukla policajca!?!
I nije moguce da se takvim zaslugama pravda pokusaj ubistva!?!
I da li je toliko tesko razlikovati navijaca od huligana?

Stara kuka

pre 16 godina

Povredjenom policajcu zelim brz i uspesan oporavak a izgrednicima najvecu mogucu kaznu. Medjutim medijima bih porucio da cisto objektivnosti radi saslusaju i drugu stranu, onu navijacku jer verujem da bi imali mnogo toga da kazu o ponasanju pripadnika MUP-a na stadionima sirom Srbije. Verujte mi ne pada mi na pamet da opravdavam postupak ove trojce maloumnika ali svako ko makar ponekad odlazi na stadion vrlo dobro zna kako se policija ponasa, kako sikanira i provocira navijace. Setite se samo bespotrebnih prebijanja, setite se raznete jagodicne kosti pitomca vojne gimnazije ispred stadiona JNA. Takodje se setite da nikada nijedan pripadnik MUP-a nije odgovarao zbog "prekoracenja ovlascenja" na stadionima. Ako se tome doda i cinjenica da policija ne nosi obavezne znacke sa brojem stice se utisak da im je neko dao odresene ruke da bez ikakvih posledica primenjuju silu. I jos nesto mediji bi mogli da malo obrate paznju i da sve navijace ne nazivaju huliganima, narkomanima, olosem i slicno, jer ako se dobro secam 5. oktobra su ti isti navijaci bili pesnice demokratije u koje su svi upirali pogled kada je trebalo probiti kordon ili upasti u skupstinu. Stisajmo strasti i ne zaboravimo da je za incident uvek potrebno makar dvoje. Ne budimo jednostrani. I jos jednom, povredjenom policajcu zelim brz oporavak.

mungos

pre 16 godina

Naravno da treba tako da se tretira. Ako ćemo pošteno, onda bi i svaki napad policije na navijače koji nisu učestvovali ni u kakvim neredima (a bilo je takvih slučajeva u velikom broju do sada) trebalo da se okarakteriše slično. Setimo se pucanja iz blizine onom dečku ispred stadiona Partizana, kada mu je gumeni metak razneo lice. Šta sa takvim slučajevima? To je kao "humano sprečavanje eventualnog nasilja" ? Niko nes me da krši zakon, kako navijači tako i pripadnici policije !

raspolozen_016

pre 16 godina

Ako je ovo krivicno delo "pokusaj ubistva", kako to da su bombe pod prozorom novinara Dejana Anastasijevica krivicno delo "izazivanja opste opasnosti" (pusanje u vazduh na svadbi, npr.) ?
"Selektivna pravda vam je nepravda" - V.Kostunica

Zoran Delija

pre 16 godina

Svaka cast! Treba u korenu saseci huligane makar oni pripadali najboljim navijacima na svetu kao sto su DELIJE!Po 10 godina! Za nauk!

debakl

pre 16 godina

Jednom da i Jočić ubode. Smešno je ono zvati, "ometanje službenog lica". Dosad je ometanje službenog lica bilo kad im nešto odgovoriš ili ih pogledaš popreko. Ovo je svakako pokušaj linča.

raspolozen_016

pre 16 godina

Ako je ovo krivicno delo "pokusaj ubistva", kako to da su bombe pod prozorom novinara Dejana Anastasijevica krivicno delo "izazivanja opste opasnosti" (pusanje u vazduh na svadbi, npr.) ?
"Selektivna pravda vam je nepravda" - V.Kostunica

Stara kuka

pre 16 godina

Povredjenom policajcu zelim brz i uspesan oporavak a izgrednicima najvecu mogucu kaznu. Medjutim medijima bih porucio da cisto objektivnosti radi saslusaju i drugu stranu, onu navijacku jer verujem da bi imali mnogo toga da kazu o ponasanju pripadnika MUP-a na stadionima sirom Srbije. Verujte mi ne pada mi na pamet da opravdavam postupak ove trojce maloumnika ali svako ko makar ponekad odlazi na stadion vrlo dobro zna kako se policija ponasa, kako sikanira i provocira navijace. Setite se samo bespotrebnih prebijanja, setite se raznete jagodicne kosti pitomca vojne gimnazije ispred stadiona JNA. Takodje se setite da nikada nijedan pripadnik MUP-a nije odgovarao zbog "prekoracenja ovlascenja" na stadionima. Ako se tome doda i cinjenica da policija ne nosi obavezne znacke sa brojem stice se utisak da im je neko dao odresene ruke da bez ikakvih posledica primenjuju silu. I jos nesto mediji bi mogli da malo obrate paznju i da sve navijace ne nazivaju huliganima, narkomanima, olosem i slicno, jer ako se dobro secam 5. oktobra su ti isti navijaci bili pesnice demokratije u koje su svi upirali pogled kada je trebalo probiti kordon ili upasti u skupstinu. Stisajmo strasti i ne zaboravimo da je za incident uvek potrebno makar dvoje. Ne budimo jednostrani. I jos jednom, povredjenom policajcu zelim brz oporavak.

Zoran Delija

pre 16 godina

Svaka cast! Treba u korenu saseci huligane makar oni pripadali najboljim navijacima na svetu kao sto su DELIJE!Po 10 godina! Za nauk!

mungos

pre 16 godina

Naravno da treba tako da se tretira. Ako ćemo pošteno, onda bi i svaki napad policije na navijače koji nisu učestvovali ni u kakvim neredima (a bilo je takvih slučajeva u velikom broju do sada) trebalo da se okarakteriše slično. Setimo se pucanja iz blizine onom dečku ispred stadiona Partizana, kada mu je gumeni metak razneo lice. Šta sa takvim slučajevima? To je kao "humano sprečavanje eventualnog nasilja" ? Niko nes me da krši zakon, kako navijači tako i pripadnici policije !

debakl

pre 16 godina

Jednom da i Jočić ubode. Smešno je ono zvati, "ometanje službenog lica". Dosad je ometanje službenog lica bilo kad im nešto odgovoriš ili ih pogledaš popreko. Ovo je svakako pokušaj linča.

aca

pre 16 godina

Od uhapsenih jedan je maloletnik, jedan ima 21 a drugi 19 godina. Koliko su godina imali 5. oktobra 2000. i kakva su to "pesnica demokratije" bili sa 10, 12 i 14 godina? Huligani NISU navijaci nego kriminalci i razbojnici a i delikventi!

eskim

pre 16 godina

Ne razumem zasto bi se ministar izjasnjavao i kvalifikovao ovo delo. Valjda ce delo biti kvalifikovano kako zakon kaze a ne od slucaja do slucaja sta kaze ministar. (P.S. ako mene neko pita po meni je to pokusaj ubistva, ali ja nisam strucnjak za ovu oblast a i niko me ne pita)

Dushan

pre 16 godina

Ja se samo secam situacije u Zrenjaninu letos, kada je policija pucala ne u vis, nego U NAVIJACE, medju kojima sam bio i ja. Zasto se ovo racuna kao pokusaj ubistva, a gasenje baklje na celo decku iz mog kraja se ne racuna nikako? Sta, od kad su policajci iznad zakona, pa im se ne sudi kada maltretiraju i tuku neduzne ljude?
Imao sam vise susreta sa policijom, uobicajenih kontrola, i nisam verovao u price da momci iz interventne kruze gradom, ljudima otimaju drogu, ili ih tuku u potrazi za drogom, sve dok mi se to nije dogodoilo. Cime sam ja to 'zasluzio' da dobijem batine, i ko je tom panduru dozvolio da me tuce, ja stvarno ne znam. Da li je to ministar Jocic? Da li je to njegov nacelnik? Da li je to predsednik drzave? Da li neko zna kako se postupa sa tom trojicom koja su uhapsena posle utakmice? Ne? Drze se u celiji 2x2, sva trojica, iz koje ih ne pustaju, tu vrse nuzdu i jedu, tu spavaju, i na svakih 10 minuta je prva 2 dana dolazio neko da ih bije. Stanica 29. novembar. Proverena informacija. Bez obzira na to sto su ucinili, da li je to opravdano ponasanje? Da li se sa ljudima optuzenim za ratne zlocine postupa tako? Dokle god su u ovoj drzavi na upravnim mestima policije Brozova i Slobina deca, dotle cemo imati ovakav vid represije ne samo nad navijacima, vec i nad neduznim ljudima. Dokle vise?!

DRAGAN

pre 16 godina

Nije u pravu! Shta trazi policajac u gomili razularenih i gnevnih navijaca, a nije obucen ni sposoban da se bori protiv njih? Za borbu protiv huligana ne pali pendrek ni motika vec posebno obucena policija koja preventivno sprecava nasilje. Bolje bi bilo da se obrati paznja na porast kriminala medju policijom koja cine strasha krivicna dela!

Veljko

pre 16 godina

Ma najbolje neka obese decka na Trgu...Ne kazem da nije napravio tezak prekrsaj, ali Legija je dobio 40 godina za sve sto je radio...a ovom momku ce da napakuju pokusaj ubistva+ometanje sluzbenog lica+jos ko zna sta i zavrsice sa kaznom od 15 godina...A setite se samo kako su isti ti zandari sabili publiku u Pioniru do ograde koja je pukla...i na kraju niko nije odgovarao za to, a zamalo da bude mrtvih, kao i pre par dana na Marakani. Najbolje neka donesu zakon da panduri smeju da biju i onog cija im se odeca ne svidja na ulici ili tako nesto...Imaju previse privilegija ti panduri...sramota.

njxz7xa

pre 16 godina

jocic je u pravu.
ne razumem ko moze da brani onakve ljude? pa juce su tukli pandura, ali tako bi tukli bilo koga ko im se "zameri".
ja na utakmice idem otkako znam za sebe, sto fudbal sto kosarka i prosto je ovo postalo nepodnosljivo.
policiju placamo bas da bi takve likove odvojili od ostatka mase.
nisu svi navijaci dileje.

aca

pre 16 godina

Pokusaj ubistva, naravno, nego sta drugo, ali bojim se da je to samo predizborni marketing i da je izjava data pod pritiskom javnosti, jer mnogo toga zavisi od tuzilastva.
I stvarno ne mogu da razumem da neko opravdava linc izjednacavajuci huligane i navijace, ima jedna velika razlika NAVIJAC JE ONAJ KO VOLI KLUB ZA KOGA NAVIJA, a huligani su oni koji izazivaju nerede tj unistavaju imovinu i nanose stetu klubu!!! A onaj ko izvrsi pokusaj ubistva je kriminalac pa bio on i kralj a kamoli navijac, i od kada je navijac zanimanje? Svaki covek navija za nesto ili nekog.
I nije moguce da su samo ti navijaci dobijali batine 5. oktobra, bas ova grupa koja je tukla policajca!?!
I nije moguce da se takvim zaslugama pravda pokusaj ubistva!?!
I da li je toliko tesko razlikovati navijaca od huligana?

tuzilac

pre 16 godina

Треба ухапсити и оног што је послао полицајца у цивилу међу навијаче... за покушај убитсва тог истог пандура...како не схватате да је све намештено да би навијачи били приказани у лошем светлу....слуге режима!

nemanja s

pre 16 godina

Sreca nasa da je Ivica Dacic predsednik Odbora za bezbednost, a Jocic ministar policije. Dok je tako, mene stadioni nece videti.

Sandro

pre 16 godina

Jos bolje, Ko je naredio policajcu da sa pistoljem, motorolom i kamerom ode na sever? sta je ocekivao? da ce da mu pozira 5000 navijacha? bolje da kupe za 1000E kameru sa boljim zumom i ne provociraju? kako se ministar toga nije setio?

johan

pre 16 godina

a pucanje u decka u lice ispred stadiona partizana? sta je to? zar vam ljudi nije jasno da je sve namesteno, da se povede hajka na navijace Zvezde. taj nesrecni covek je samo zrtva.

zlaja

pre 16 godina

Tako je! Nadam se da je ovo samo prvi korak ka izlecenju i istrebljenju manijaka i bolesnika sa stadiona! To sto je bilo u nedelju je bilo, najblaze receno, bolesno! Nadam se da ce MUP i ostali organi preuzeti video snimke i slike, od svih novinarskih redakcija i TV kuca, svih ucesnika u onom napadu i da ce im po novom zakonu i suditi! Najiskrenije zelim da svi oni ubrzo zavrse iza resetaka, a treba im suditi po novom zakonu i za pokusaj ubistva! Posle toga sigurno, za jedno 15-20 god, kad izadju iz zatvora, nece imati zelju da se igraju sa bakljama!
I nek sad jos neko kaze da je zvezda najveci srpski brend, najveci klub, simbol srpstva i ostale gluposti...

mujo

pre 16 godina

ovo ne znaci nista. policija samo stiti svoje. kakve su kazne za napade na druge navijace? nikakve, to se i dalje tolerise. pateticno...

Neko

pre 16 godina

Nista, ama bas nista ne opravdava postupak "navijaca"! Price tipa: policija bije bez razloga, oni su uradili ovo, ono, jednostavno ne piju vodu. Prebiti coveka samo sto je policajac, pri tome jos na sluzbenoj duznosti, je apsolutno bestijalan i varvarski cin. Pa sta ako je snimao navijace! Snimao je gomilu koja se u tom trenutku tukla na severnoj tribini. Snimao je ONE zbog kojih je samo severna tribina stadiona polupuna, a ostale sablasno prazne. Zvezda ima milione navijaca, a samo njih par hiljada dolazi na stadion, Simptomaticno, zar ne!? Nije samo fudbal u pitanju, vise je to sto normalan covek ne zeli sebe da stavi u potencijalno opasnu situaciju, da zbog grupe frustriranih "navijaca" nastrada. Drakonske kazne, to je resenje, pa cemo da vidimo kome ce jos da padne na pamet da svoj animalni nagon iskazuje na stadionu. Ako nisi pravi navijac, onda skini dres svog kluba i postani to sto jesi, KRIMINALAC koji dolazi na stadion da bi izlecio svoje frustracije. Takvima nema mesta na stadionu! Povredjenom policajcu zelim da se sto pre oporavi.

Baki

pre 16 godina

A kako se tretira pucanj u glavu Milanu Vasicu, uceniku Vojne gimnazije, kome je policajac iz samo njemu poznatih razloga gumenim metkom smrskao vilicu? Da li je uopste neko iz policije i bio u prilici da odgovara za ovo (ne)delo? Zasto policija u Srbiji ne hapsi narko dilere i ostale kriminalce? Dokle god nam je Jocic ministar nece biti zakona u Srbiji, tacnije, zakon ce se primenjivati iskljucivo selektivno, kada to vlastima odgovara.

Jelena

pre 16 godina

Naravno da treba nasilje zaustaviti i sankcionisati, ali to je drustveni problem na kom se radi sistematski, a ovo! Ovo je sramno ponasanje Jocica! Niko ne obraca paznju koliko godina ima ovaj momak, da je on gotovo dete u ovakvoj drzavi koja izmedju ostalog nema jasan stav prema nasilju, prema zlocinima i ubistvima, prema nasilju u porodici..Ovo je drzava koja ne radi na ovom problemu cija je eskalacija posledica citavog stanja u drustvu..I sada imamo ministra koji komentarise, sto uzgred nije njegov posao, da ce se jednom mladom decku suditi za pokusaj ubistva policajca..Sta to treba da potvrdi /borbu protiv kriminala u Srbiji!? Smesno i tragicno u isto vreme. Tragicno za decka kog je draga otadzbina resila da sasece u korenu....Sramota i ocekivano! I komenatari ovde se ticu uglavnom Jocica, da li je on ok ili nije u ovome, sto nam je takođe poznato-koliko brzo tzv.politicari i ostali dobiju paznju...Nikada nisam cula Jocica i njemu slicne da tako azurno komentarisu izvrsioce nasilja nad zenama, koje izmedju ostalog cine i policajci..ili nasilnike nad decom...Sramno!

19 godina

pre 16 godina

Taj momak je verovatno ponosan što je Srbin i navijač, pošto ništa drugo u životu nije postigao niti će postići. Mislim da treba da ide u zatvor, ali 15 godina? To mi je malo previše. Pre sam za to da u zatvor odu oni iz rukovodstva fudbalskog kluba koji plaćaju te baklje navijačima, jer ako je ovo pokušaj ubistva, onda je ono saučesništvo i navođenje na zločin.

raspolozen_016

pre 16 godina

Ako je ovo krivicno delo "pokusaj ubistva", kako to da su bombe pod prozorom novinara Dejana Anastasijevica krivicno delo "izazivanja opste opasnosti" (pusanje u vazduh na svadbi, npr.) ?
"Selektivna pravda vam je nepravda" - V.Kostunica

Stara kuka

pre 16 godina

Povredjenom policajcu zelim brz i uspesan oporavak a izgrednicima najvecu mogucu kaznu. Medjutim medijima bih porucio da cisto objektivnosti radi saslusaju i drugu stranu, onu navijacku jer verujem da bi imali mnogo toga da kazu o ponasanju pripadnika MUP-a na stadionima sirom Srbije. Verujte mi ne pada mi na pamet da opravdavam postupak ove trojce maloumnika ali svako ko makar ponekad odlazi na stadion vrlo dobro zna kako se policija ponasa, kako sikanira i provocira navijace. Setite se samo bespotrebnih prebijanja, setite se raznete jagodicne kosti pitomca vojne gimnazije ispred stadiona JNA. Takodje se setite da nikada nijedan pripadnik MUP-a nije odgovarao zbog "prekoracenja ovlascenja" na stadionima. Ako se tome doda i cinjenica da policija ne nosi obavezne znacke sa brojem stice se utisak da im je neko dao odresene ruke da bez ikakvih posledica primenjuju silu. I jos nesto mediji bi mogli da malo obrate paznju i da sve navijace ne nazivaju huliganima, narkomanima, olosem i slicno, jer ako se dobro secam 5. oktobra su ti isti navijaci bili pesnice demokratije u koje su svi upirali pogled kada je trebalo probiti kordon ili upasti u skupstinu. Stisajmo strasti i ne zaboravimo da je za incident uvek potrebno makar dvoje. Ne budimo jednostrani. I jos jednom, povredjenom policajcu zelim brz oporavak.

Zoran Delija

pre 16 godina

Svaka cast! Treba u korenu saseci huligane makar oni pripadali najboljim navijacima na svetu kao sto su DELIJE!Po 10 godina! Za nauk!

aca

pre 16 godina

Od uhapsenih jedan je maloletnik, jedan ima 21 a drugi 19 godina. Koliko su godina imali 5. oktobra 2000. i kakva su to "pesnica demokratije" bili sa 10, 12 i 14 godina? Huligani NISU navijaci nego kriminalci i razbojnici a i delikventi!

johan

pre 16 godina

a pucanje u decka u lice ispred stadiona partizana? sta je to? zar vam ljudi nije jasno da je sve namesteno, da se povede hajka na navijace Zvezde. taj nesrecni covek je samo zrtva.

zlaja

pre 16 godina

Tako je! Nadam se da je ovo samo prvi korak ka izlecenju i istrebljenju manijaka i bolesnika sa stadiona! To sto je bilo u nedelju je bilo, najblaze receno, bolesno! Nadam se da ce MUP i ostali organi preuzeti video snimke i slike, od svih novinarskih redakcija i TV kuca, svih ucesnika u onom napadu i da ce im po novom zakonu i suditi! Najiskrenije zelim da svi oni ubrzo zavrse iza resetaka, a treba im suditi po novom zakonu i za pokusaj ubistva! Posle toga sigurno, za jedno 15-20 god, kad izadju iz zatvora, nece imati zelju da se igraju sa bakljama!
I nek sad jos neko kaze da je zvezda najveci srpski brend, najveci klub, simbol srpstva i ostale gluposti...

debakl

pre 16 godina

Jednom da i Jočić ubode. Smešno je ono zvati, "ometanje službenog lica". Dosad je ometanje službenog lica bilo kad im nešto odgovoriš ili ih pogledaš popreko. Ovo je svakako pokušaj linča.

DRAGAN

pre 16 godina

Nije u pravu! Shta trazi policajac u gomili razularenih i gnevnih navijaca, a nije obucen ni sposoban da se bori protiv njih? Za borbu protiv huligana ne pali pendrek ni motika vec posebno obucena policija koja preventivno sprecava nasilje. Bolje bi bilo da se obrati paznja na porast kriminala medju policijom koja cine strasha krivicna dela!

tuzilac

pre 16 godina

Треба ухапсити и оног што је послао полицајца у цивилу међу навијаче... за покушај убитсва тог истог пандура...како не схватате да је све намештено да би навијачи били приказани у лошем светлу....слуге режима!

mungos

pre 16 godina

Naravno da treba tako da se tretira. Ako ćemo pošteno, onda bi i svaki napad policije na navijače koji nisu učestvovali ni u kakvim neredima (a bilo je takvih slučajeva u velikom broju do sada) trebalo da se okarakteriše slično. Setimo se pucanja iz blizine onom dečku ispred stadiona Partizana, kada mu je gumeni metak razneo lice. Šta sa takvim slučajevima? To je kao "humano sprečavanje eventualnog nasilja" ? Niko nes me da krši zakon, kako navijači tako i pripadnici policije !

njxz7xa

pre 16 godina

jocic je u pravu.
ne razumem ko moze da brani onakve ljude? pa juce su tukli pandura, ali tako bi tukli bilo koga ko im se "zameri".
ja na utakmice idem otkako znam za sebe, sto fudbal sto kosarka i prosto je ovo postalo nepodnosljivo.
policiju placamo bas da bi takve likove odvojili od ostatka mase.
nisu svi navijaci dileje.

Veljko

pre 16 godina

Ma najbolje neka obese decka na Trgu...Ne kazem da nije napravio tezak prekrsaj, ali Legija je dobio 40 godina za sve sto je radio...a ovom momku ce da napakuju pokusaj ubistva+ometanje sluzbenog lica+jos ko zna sta i zavrsice sa kaznom od 15 godina...A setite se samo kako su isti ti zandari sabili publiku u Pioniru do ograde koja je pukla...i na kraju niko nije odgovarao za to, a zamalo da bude mrtvih, kao i pre par dana na Marakani. Najbolje neka donesu zakon da panduri smeju da biju i onog cija im se odeca ne svidja na ulici ili tako nesto...Imaju previse privilegija ti panduri...sramota.

aca

pre 16 godina

Pokusaj ubistva, naravno, nego sta drugo, ali bojim se da je to samo predizborni marketing i da je izjava data pod pritiskom javnosti, jer mnogo toga zavisi od tuzilastva.
I stvarno ne mogu da razumem da neko opravdava linc izjednacavajuci huligane i navijace, ima jedna velika razlika NAVIJAC JE ONAJ KO VOLI KLUB ZA KOGA NAVIJA, a huligani su oni koji izazivaju nerede tj unistavaju imovinu i nanose stetu klubu!!! A onaj ko izvrsi pokusaj ubistva je kriminalac pa bio on i kralj a kamoli navijac, i od kada je navijac zanimanje? Svaki covek navija za nesto ili nekog.
I nije moguce da su samo ti navijaci dobijali batine 5. oktobra, bas ova grupa koja je tukla policajca!?!
I nije moguce da se takvim zaslugama pravda pokusaj ubistva!?!
I da li je toliko tesko razlikovati navijaca od huligana?

Dushan

pre 16 godina

Ja se samo secam situacije u Zrenjaninu letos, kada je policija pucala ne u vis, nego U NAVIJACE, medju kojima sam bio i ja. Zasto se ovo racuna kao pokusaj ubistva, a gasenje baklje na celo decku iz mog kraja se ne racuna nikako? Sta, od kad su policajci iznad zakona, pa im se ne sudi kada maltretiraju i tuku neduzne ljude?
Imao sam vise susreta sa policijom, uobicajenih kontrola, i nisam verovao u price da momci iz interventne kruze gradom, ljudima otimaju drogu, ili ih tuku u potrazi za drogom, sve dok mi se to nije dogodoilo. Cime sam ja to 'zasluzio' da dobijem batine, i ko je tom panduru dozvolio da me tuce, ja stvarno ne znam. Da li je to ministar Jocic? Da li je to njegov nacelnik? Da li je to predsednik drzave? Da li neko zna kako se postupa sa tom trojicom koja su uhapsena posle utakmice? Ne? Drze se u celiji 2x2, sva trojica, iz koje ih ne pustaju, tu vrse nuzdu i jedu, tu spavaju, i na svakih 10 minuta je prva 2 dana dolazio neko da ih bije. Stanica 29. novembar. Proverena informacija. Bez obzira na to sto su ucinili, da li je to opravdano ponasanje? Da li se sa ljudima optuzenim za ratne zlocine postupa tako? Dokle god su u ovoj drzavi na upravnim mestima policije Brozova i Slobina deca, dotle cemo imati ovakav vid represije ne samo nad navijacima, vec i nad neduznim ljudima. Dokle vise?!

Sandro

pre 16 godina

Jos bolje, Ko je naredio policajcu da sa pistoljem, motorolom i kamerom ode na sever? sta je ocekivao? da ce da mu pozira 5000 navijacha? bolje da kupe za 1000E kameru sa boljim zumom i ne provociraju? kako se ministar toga nije setio?

eskim

pre 16 godina

Ne razumem zasto bi se ministar izjasnjavao i kvalifikovao ovo delo. Valjda ce delo biti kvalifikovano kako zakon kaze a ne od slucaja do slucaja sta kaze ministar. (P.S. ako mene neko pita po meni je to pokusaj ubistva, ali ja nisam strucnjak za ovu oblast a i niko me ne pita)

mujo

pre 16 godina

ovo ne znaci nista. policija samo stiti svoje. kakve su kazne za napade na druge navijace? nikakve, to se i dalje tolerise. pateticno...

nemanja s

pre 16 godina

Sreca nasa da je Ivica Dacic predsednik Odbora za bezbednost, a Jocic ministar policije. Dok je tako, mene stadioni nece videti.

Neko

pre 16 godina

Nista, ama bas nista ne opravdava postupak "navijaca"! Price tipa: policija bije bez razloga, oni su uradili ovo, ono, jednostavno ne piju vodu. Prebiti coveka samo sto je policajac, pri tome jos na sluzbenoj duznosti, je apsolutno bestijalan i varvarski cin. Pa sta ako je snimao navijace! Snimao je gomilu koja se u tom trenutku tukla na severnoj tribini. Snimao je ONE zbog kojih je samo severna tribina stadiona polupuna, a ostale sablasno prazne. Zvezda ima milione navijaca, a samo njih par hiljada dolazi na stadion, Simptomaticno, zar ne!? Nije samo fudbal u pitanju, vise je to sto normalan covek ne zeli sebe da stavi u potencijalno opasnu situaciju, da zbog grupe frustriranih "navijaca" nastrada. Drakonske kazne, to je resenje, pa cemo da vidimo kome ce jos da padne na pamet da svoj animalni nagon iskazuje na stadionu. Ako nisi pravi navijac, onda skini dres svog kluba i postani to sto jesi, KRIMINALAC koji dolazi na stadion da bi izlecio svoje frustracije. Takvima nema mesta na stadionu! Povredjenom policajcu zelim da se sto pre oporavi.

Baki

pre 16 godina

A kako se tretira pucanj u glavu Milanu Vasicu, uceniku Vojne gimnazije, kome je policajac iz samo njemu poznatih razloga gumenim metkom smrskao vilicu? Da li je uopste neko iz policije i bio u prilici da odgovara za ovo (ne)delo? Zasto policija u Srbiji ne hapsi narko dilere i ostale kriminalce? Dokle god nam je Jocic ministar nece biti zakona u Srbiji, tacnije, zakon ce se primenjivati iskljucivo selektivno, kada to vlastima odgovara.

Jelena

pre 16 godina

Naravno da treba nasilje zaustaviti i sankcionisati, ali to je drustveni problem na kom se radi sistematski, a ovo! Ovo je sramno ponasanje Jocica! Niko ne obraca paznju koliko godina ima ovaj momak, da je on gotovo dete u ovakvoj drzavi koja izmedju ostalog nema jasan stav prema nasilju, prema zlocinima i ubistvima, prema nasilju u porodici..Ovo je drzava koja ne radi na ovom problemu cija je eskalacija posledica citavog stanja u drustvu..I sada imamo ministra koji komentarise, sto uzgred nije njegov posao, da ce se jednom mladom decku suditi za pokusaj ubistva policajca..Sta to treba da potvrdi /borbu protiv kriminala u Srbiji!? Smesno i tragicno u isto vreme. Tragicno za decka kog je draga otadzbina resila da sasece u korenu....Sramota i ocekivano! I komenatari ovde se ticu uglavnom Jocica, da li je on ok ili nije u ovome, sto nam je takođe poznato-koliko brzo tzv.politicari i ostali dobiju paznju...Nikada nisam cula Jocica i njemu slicne da tako azurno komentarisu izvrsioce nasilja nad zenama, koje izmedju ostalog cine i policajci..ili nasilnike nad decom...Sramno!

19 godina

pre 16 godina

Taj momak je verovatno ponosan što je Srbin i navijač, pošto ništa drugo u životu nije postigao niti će postići. Mislim da treba da ide u zatvor, ali 15 godina? To mi je malo previše. Pre sam za to da u zatvor odu oni iz rukovodstva fudbalskog kluba koji plaćaju te baklje navijačima, jer ako je ovo pokušaj ubistva, onda je ono saučesništvo i navođenje na zločin.