Smrt A. Grahovac nije greška lekara

Veštaci utvrdili da smrt trogodišnje Anje Grahovac nije posledica lekarske greške.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.10.2007.

11:52

Default images

Kako je potvrđeno za B92, veštaci Medicinskog fakulteta u Novom Sadu utvrdili su da lekari koji su u maju ove godine operisali trogodišnju Anju Grahovac nisu učinili propust koji je mogao dovesti do njene smrti. U nalazu se konstatuje i da je kod Anje Grahovac utvrđena moždana smrt, ali ni novosadski veštaci nisu odgovorili na pitanje kako je do moždane smrti došlo i šta je njen uzrok.

Predmet se od juče ponovo nalazi u Okružnom tužilaštvu, koje treba da odluči o postupanju u tom predmetu. Advokati osumnjučenih su, pošto je iz Novog Sada stigao nalaz veštaka, podneli zahtev za ukidanje pritvora.

U pritvoru su anesteziolog Stanoje Glišić, vlasnik klinike "Perfekta" Dejan Milutinović, suvlasnik očne ordinacije "Ilić" Božidar Ilić i serviser aparata za dovod kiseonika Milan Vasiljević. Oni su uhapšeni posle smrti Anje Grahovac, koja je tokom operacije 21. maja ove godine pala u komu, a preminula je dve nedelje kasnije, 4. juna.

Ročište o smrti Zorana Matića

Posle emitovanja prošlonedeljne emisije B92 istražuje o lekarskim greškama, danas pred III opštinskim sudom u Beogradu, posle godinu i po dana odlaganja, održano ročište u procesu kojim treba da se utvrdi odgovornost za smrt Zorana Matića operisanog novembra 2000. na privatnoj klinici Decedra.

U postupku protiv Dragoslava Vukajlovića, koji je operisao Zorana Matića, od 15 zakazanih ročišta, čak 11 je odloženo, a na današnjem su iskaz dali Vukajlović i Živojin Matić, otac preminulog.

Zoran Matić je preminuo pet dana posle operacije vena, a suđenje traje sedam godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: