U septembru referendum u Svilajncu

Građani Svilajnca će se 2. septembra izjasniti o inicijativi za opoziv predsednika Opštine Dobrivoja Budimirovića Bidže.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2007.

08:30

Default images

Opštinska izborna komisija u Svilajncu donela je odluku o raspisivanju referenduma, posle presude Opštinskog suda da su podnosioci prikupili dovoljan broj validnih potpisa. Inicijativu su podneli DS, G17 plus, LDP i Vlaška demokratska stranka.

Jedan od inicijatora za opoziv Budimirovića, predsednik okružnog odbora Demokratske stranke Predrag Milanović, kaže da je on zaustavio razvoj grada i da je više od tri meseca trajala opstrukcija same inicijative od strane aktuelne vlasti u Svilajncu.
Vlast čine odbornici grupe građana, sa Budimirovićem na čelu, Srpska radikalna stranka, Socijalistička stranka i Demokratska stranka Srbije.

Predsednik suda je ranije odlučio da se svaki potpis mora sudski overiti u prostorijama suda, uz taksu od 50 dinara.

Posle ostavke predsednice suda Ivane Milosavljević, novi vršilac dužnosti predsednika, Zoran Petrović, doneo je odluku da se potpisi moraju sakupljati na isti način kao i 2004. godine, što znači bez plaćanja takse.

Milanović kaže da se nada da će Budimirović podneti ostavku pre referenduma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: