Sveštenik optužen za pedofiliju

U Sloveniji je podignuta još jedna, treća po redu, optužnica protiv katoličkog sveštenika zbog pedofilije.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2007.

11:04

Default images

Tužilaštvo iz Ptuja podiglo je optužnicu protiv sveštenika Albina Žnidariča, koji je osumnjičen da je u vreme dok je bio paroh katoličke crkve u Ormožu, seksualno zloupotrebljavao maloletne dečake.

Svedoci tvrde da je Žnidarič zlostavljao dečake i van te parohije, a prema pisanju slovenačkog lista Dnevnik, jedna od parohovih žrtvi je i teško zaostali dečak, zbog čega je paroh osumnjičen i za seksualno zloupotrebljavanje nemoćne osobe. Žnidarič se tereti za tri slučaja pedofilije, jer su ostali slučajevi u međuvremenu zastareli.

Žnidarič je uhapšen još u februaru u Ormožu, pošto se njegovim slučajem, više od godinu dana, bavilo tužilaštvo u Ptuju. Zbog mogućnosti da utiče na svedoke ili uništi dokaze, paroh je smešten u mariborski zatvor, ali je posle mesec i po dana, uprkos protivljenju suda, pušten. Sada je Žnidarič ponovo uhapšen i poslat u zatvor u Mariboru.

Sudski procesi protiv katoličkih sveštenika zbog pedofilije vođeni su i protiv Karla Jošta i Franca Frantara. Jošt je u međuvremenu umro, dok proces protiv Frantara još uvek traje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: