Poverenje Ugljaninu

Opštinska izborna komisija saopštila da je poverenje predsedniku opštine Sulejmanu Ugljaninu ukazalo 97 odsto birača u Novom Pazaru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.06.2006.

09:26

Default images

Predsednica OIK Zejnepa Kavrajić saopštila je da nije obrađeno jedno od 89 biračkih mesta, ali da to ne može uticati na konačan rezultat. "Glasalo je 30.007 građana. Za opoziv Ugljanina bilo je 805 glasova, ili 2,68 odsto, a protiv opoziva predsednika opštine glasalo 29.069 građana, ili 96,87 odsto izašlih", rekla je Zejnepa Kavrajić.

Ugljanin je, po objavljivanju rezultata, pristalicama okupljenim ispred opštinske zgrade rekao da je najsrećniji na svetu. "Svi smo pobedili. Svi su jedinstveni, svi Pazarci, sve nacije. Ja sam najlegitimniji predsednik u zemlji. Podržali su me u Muru, u Požegi, u Deževi, u celom gradu", rekao je Ugljanin.

Referendum o opozivu raspisala je Skupština opštine Novi Pazar, raspuštena 8. marta odlukom Vlade Srbije, kada je formiran i privremen organ lokalne vlasti. Privremene opštinske vlasti pomerile su datum održavanja referenduma sa 14. maja na 25. jun, ali je većina raspuštene Skupštine, predvođena Sandžačkom demokratskom partijom Rasima Ljajića, sprovela referendum 14. maja i saopštila da je Ugljanin smenjen.

U Kovinu u drugom krugu Kolarević i Krstić

U drugi krug izbora za predsednika opštine Kovin ušli su kandidat demokratskog bloka, sastavljenog od devet stranaka, Stevan Kolarević i Sava Krstić, kog su podržali Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija, pokazuju nezvanični konačni podaci Opštinske izborne komisije. Kolarević je osvojio 2.672 glasa, a Krstić 2.342, rekao je sekretar OIK Dragan Kostić.

Kolarevića su podržale Demokratska stranka, G17 plus, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Srpski pokret obnove, Građanski savez Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Demokratska Vojvodina, Vojvođanska partija i Reformisti Vojvodine. 

Na izbore je, prema prispelim zapisnicima, izašlo 9.442 od 30.007 upisanih birača, što je znatno slabija izlaznost nego pre tri nedelje, kada su održani izbori za novi saziv Skupštine opštine. Prethodnom predsedniku Blagoju Bogranoviću je na referendumu 7. maja izglasano nepoverenje.

Kula: U drugom krugu kandidati DS-a i SRS-a

Prema konačnim podacima, u drugi krug izbora za predsednika opštine Kula ušli su kandidat Demokratske stranke Svetozar Bukvić i kandidat Srpske radikalne stranke Tihomir Đuričić, saopštila je u nedelju uveče Opštinska izborna komisija u Kuli. Bukvić je osvojio 38,46 odsto, a Đuričić 32,78 odsto glasova izašlih birača. Na izbore je izašlo 30,8 odsto upisanih.

Izbori za predsednika opštine Kula raspisani su nakon što je na referendumu opozvan prethodni predsednik Tihomir Đuričić iz SRS-a, koji je bio kandidat za predsednika opštine i na novim izborima. Drugi krug izbora za predsednika opštine Kula zakazan je za 9. jul.

U Ražnju najjača koalicija DSS-NS-JS

Predsednik opštine Ražanj biće izabran u drugom izbornom krugu između kandidata Demokratske stranke i koalicije Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Jedinstvene Srbije. Prema preliminarnim rezultatima Opštinske izborne komisije, na jučerašnjim lokalnim izborima najviše glasova osvojili su kandidat koalicije DSS-NS-JS Dobrica Stojković, za kog je glasalo 46,7 odsto, i kandidat DS-a Rodoljub Mitić, koji je osvojio 26,24 odsto glasova. Sekretar OIK Dragiša Pešić rekao je da je na trećem mestu kandidat Srpske radikalne stranke.

U lokalnom parlamentu, koji ima 31 mesto, najviše odbornika osvojila je koalicija DSS-NS-JS, 11, DS će imati sedam, Partija ujedinjenih penzionera Srbije tri, po dva odbornika imaće SRS, Socijalistička partija Srbije i G17 plus, a po jednog Pokret snaga Srbije, Liberalno-demokratska partija, Srpski pokret obnove i grupa građana Velisavljević Verislav.

Nova Varoš: Predsednik opštine dobio podršku

Dosadašnji predsednik opštine Nova Varoš Branislav Dilparić ostaće na toj funkciji pošto je u nedelju na referendumu dobio podršku 62,93 odsto izašlih birača. Opštinska izborna komisija Nove Varoši saopštila je da je za opoziv Dilparića, člana Socijalističke partije Srbije, glasalo 36 odsto izašlih birača.

Dilparićev opoziv inicirala je koalicija Demokratske stranke, Srpskog pokreta obnove i G17 plus, dok je podršku predsedniku opštine pružala koalicija Demokratske stranke Srbije, Srpske radikalne stranke, Nove Srbije, Pokreta snaga Srbije i grupe građana Novi ljudi za Novu Varoš.

Na referendumu je učestvovalo 47,89 odsto birača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: