I Al Zavahri se oglasio

Čovek broj dva terorističke organizacije Al Kaida Ajman Al Zavahri, oglasio se video snimkom.

Izvor: B92

Subota, 29.04.2006.

17:12

Default images

On je poručio da su stotine samoubilačkih akcija slomile kičmu američkoj vojsci u Iraku. Ovo je treće oglašavanje čelnih ljudi ozloglašene terorističke grupe u poslednjih nedelju dana. U šesnaestominutnom video snimku, koji je osvanuo na jednom islamističkom internet forumu, Ajman Al Zavahri kaže da američka i britanska vojska u Iraku nisu postigle ništa osim gubitaka, užasa i nesreće.

"Toliko su se upetljali u Iraku da se neće izvući, bez obzira što Buš i Bler stalno lažu. Njihovi gubici i propast dogodili su se samožrtvovanjem Mudžahedina i njihovim entuzijaztmom da umru na Alahovom putu", kazao je on.

Al Zavahrijeva poruka, nekoliko dana pošto se oglasio audio trakom i sam Osama bin Laden, ali zapadni obaveštajci još nisu sigurni da li su oglašavanja koordinirana. Veruje se da se njih dvojica kriju odvojeno.

Zavahri se obratio ivojnicima pakistanske vojske kojima je rekao da ih predsednik Mušaraf gura u građanski rat po zadatku Amerike koja ga potplaćuje. On ih je pozvao da otkažu poslušnost ili se suoče sa osvetom mudžahedina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: