Nemanjina (skoro) otvorena

Beograđani od danas ponovo mogu da saobraćaju Nemanjinom ulicom, ali bez trotoara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.04.2006.

07:33

Default images

Vozači mogu da koriste sve raskrsnice sa tom ulicom, ali će pešaci na novi trotoar morati da čekaju još pet dana. Krenuo je i deo javnog saobraćaja. Očekuje se da će u narednih desetak dana tom ulicom krenuti i tramvaji, nakon pregleda tramvajskih šina i kontaktne mreže i dobijanja upotrebne dozvole. U narednih nekoliko dana biće završeni i sitniji poslovi na uklapanju trotoara sa ulazima na susednim zgradama i trotoarima okolnim ulicama.

Trolejbuski saobraćaj ulicom Kneza Miloša od jutros je ponovo uspostavljen, a linije 83 i 78 saobraćaće ponovo Nemanjinom ulicom nakon tehničkog prijema kolovoza što se očekuje za nekoliko dana.

Oni koji se voze tramvajem moraju takođe imati još malo strpljenja, kaže direktor direkcije za puteve, Branko Smiljanić. "Tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji dok se ne završi tehnički prijem i ne dobije upotrebna dozvola. Tehnički je prijem u toku. Mi očekujemo da će sledeće nedelje da komisija završi tehnički pregled i da upotrebnu dozvolu, s obzirom da smo postavili kompletne šine i mrežu", kaže Smiljanić.

Nakon pet meseci rekonstrukcije završena je jedna od najvažnijih saobraćajnica, a grad za leto planira rekonstrukciju Autokomande.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: