Ponovo samoubistvo u Vojsci SCG?

Vojnik Milan Matić iz Obrenovca juče je nađen mrtav na stražarskom mestu u kasarni Bagremar u Mladenovcu.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2005.

11:09

Default images

Vojska Srbije i Crne Gore saopštava da je u vojnom objektu Bagremar na stražarskom mestu zatečen mrtav vojnik Milan Matić iz Prve oklopne brigade. Matić je rođen 24. aprila 1984. u selu Zabrežje kod Obrenovca, a na odsluženju vojnog roka bio je od 2. juna ove godine, navodi se u saopštenju i dodaje da je zatečen mrtav pri redovnoj smeni straže u sredu, 12. oktobra, oko 10.00.

Na uviđaj su izašli Nadežda Mijatović, dežurni istražni sudija iz Okružnog suda Beograd, i dežurni tužilac Vojnog odeljenja Okružnog javnog tužilaštva u Beogradu Goran Rosić.

Šef istražnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu Branislav Todić rekao je da se pretpostavlja da je vojnik izvršio samoubistvo, jer kod Matića nema vidljive ulazne rane, već samo izlazna rana na vratu. Matićevo telo je poslato na obdukciju na Institut za sudsku medicinu.

Vojska Srbije i Crne Gore je s 14 samoubistava na 100.000 vojnika na nivou svetskog proseka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: