Simić: Đorđević je u Rusiji

Javna tajna je da se haški optuženik Vlastimir Đorđević nalazi u Rusiji, ali država nema načina da ga dovede.

Izvor: B92, Beta

Petak, 25.02.2005.

10:31

Default images

To je za "Građanski list" rekao savetnik predsednika Srbije za saradnju s Haškim tribunalom Jovan Simić. On je dodao da veruje da postoji i poternica za bivšim generalom policije, po kojoj u Rusiji ne postupaju, te da je očigledno i da im ne pada na pamet.

"To je situacija u kojoj bi, diplomatskim putevima, a pre svega Haški tribunal i međunarodna zajednica, trebalo da izvrše pritisak na Rusiju, ako to uopšte mogu", rekao je Simić i podsetio da je Rusija već saopštila da ne zna gde se nalazi Đorđević.

Simić, međutim, nije mogao da potvrdi informacije koje su objavili mnogi mediji, da su u zemlju stigle nove zapečaćene optužnice, ali je dodao da, ako je to tačno, po njima treba odmah postupati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: