Zvaničan stav: Uhapsiti Gotovinu

Hrvatski Savet za nacionalnu bezbednost naložio je svim državnim institucijama da učine sve da bi se uhapsio Ante Gotovina.

Izvor: B92, Beta

Subota, 05.02.2005.

11:24

Default images

Savet, koji je zasedao do kasno uveče u petak, traži od pomenutih institucija da udvostruče napore kako bi se pronašao, uhapšio i Haškom tribunalu izručio general Ante Gotovina", da se, u skladu sa tim, sarađuje i sa drugim državama, ako se Gotovina nalazi van granica Hrvatske.

Na Savetu, kojim su predsedavali predsednik i premijer Hrvatske Stjepan Mesić i Ivo Sanader, je formirana i radna grupa koja bi trebalo da usklađuje navedene akcije, a sastavljena je od predstavnika ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnika obaveštajnih službi.

Ovakve odluke Hrvatskih zvaničnika usledile su nakon što je tu bivšu jugoslovensku Rebupliku, početkom sedmice Evropska unija upozorila i zapretila će odložiti početak pregovora o pridruživanju Hrvatske EU, ukoliko do tada Gotovina ne bude uhapšen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: