Vlada demantuje ostavku Koštunice

Izvor: B92

Utorak, 15.06.2004.

15:34

Default images

Vlada Srbije je demantovala navode da premijer Srbije Vojislav Koštunica podnosi ostavku na mesto premijera.

U saopštenju iz vlade navodi se da "glasine koje su se pojavile u javnosti i medijima" da Koštunica "podnosi ostavku" nisu tačne.

Na taj stav, kako se navodi, nemaju nikakvog uticaja razgovori koje je predsednik vlade vodio i koje će voditi sa predstavnicima stranaka, "a koji se tiču samo drugog kruga predsedničkih izbora." Prethodno su se pojavile informacije da je na sinoćoj sednici predsedništva DSS-a razmatrana mogućnost raspuštanja Vlade i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Međutim, vlada ne demantuje nezvanične informacije o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora u septembru. Novosadski radio 021 objavio je i tačan datum izbora, 19. septembar. O vanrednim izborima govorio je i ministar inostranih poslova Vuk Drašković u Luksemburgu tokom razgovora sa predstavnicima Evropske unije. "Pozivam Evropsku uniju da pomogne Srbiji, koju uskoro očekuju vanredni parlamentarni izbori", izjavio je Drašković.

U saopštenju vlade navodi se da je namera vlade je da nastavi veliki posao koji je obavljen za prvih sto dana. Na taj stav, kako se navodi, nemaju nikakvog uticaja razgovori koje je predsednik vlade vodio i koje će voditi sa predstavnicima stranaka, "a koji se tiču samo drugog kruga predsedničkih izbora".

Te razgovore će, kako saznaje B92, premijer Koštunica nastaviće u utorak popodne sa kandidatom DS-a Borisom Tadićem, koji je izjavio da su u ovom trenutku tema predsednički izbori, a ne vlada: "Mislim da svaka politička, ekonomska ili bezbednosna destabilizacija jeste vrlo opasna za tok ovih izbora i jedna jako opasna poruka međunarodnoj zajednici. Ja razumem dileme u vezi sa tim kod pojedinih predstavnika vlade, ali istovremeno ova situacija od nje zahteva maksimalnu odgovornost. Bilo bi veoma loše da mi imamo uzastopne izbore za vladu svakih 6 meseci".

Vojislav Koštunica razgovarao je telefonom i sa predsedničkim kandidatom radikala Tomislavom Nikolićem. Na pitanje našeg novinara da prenese šta mu je Koštunica rekao, Nikolić je odgovorio: "Ja sam video da ste vi pokušali da dobijete od njega neku informaciju, pa niste dobro prošli. Mi moramo da imamo vanredne parlemntarne izbore odmah, jer vladino uporište je 13% biračkog tela. Formira se novi DOS – Tadić, ozdraveli Labus, Velimir Ilić. Taj DOS trenutno ima više birača nego Vojislav Koštunica, nema ni većinu poslanika."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: