Admiral Džonson: Etničko čišćenje na Kosovu

Izvor: Beta, AFP

Petak, 19.03.2004.

18:03

Default images

Komandant južnog krila NATO, admiral Gregori Džonson ocenio je u petak da je masovno nasilje koje i dalje traje na Kosovu - etničko čišćenje. "Takve aktivnosti su zapravo etničko čišćenje koje ne sme da se nastavi i zato smo i došli na Kosovo", izjavio je admiral Džonson novinarima u Prištini nakon sastanka sa šefom UNMIK-a Harijem Holkerijem. "Ubeđen sam da su građani Kosova bolji od onoga što smo videli protekla dva dana, ovog nasilja rulje, ovih kriminalnih postupaka. Moramo raditi zajedno da izadjemo iz problema u kome se nalazimo", kazao je komandant južnog krila NATO.

Kfor će, prema rečima generala, nastojati, "kao i prethodnih dana, da da svoj maksimum kako bi obezbedio sigurnost". Admiral Džonson je pozvao građane Kosova da pokažu "odgovornost" i da "poštuju zakon".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: