Utorak, 29.03.2005.

09:14

Velimir Ilić, magistar

Vlada Srbije u ponedeljak je dobila još jednog eksperta, jer je na Tehničkom fakultetu u Čačku magistrirao Velimir Ilić.

Izvor: B92

Default images

Ministar za kapitalne investicije je magistrirao na temi "Razvoj modela reinženjeringa procesa održavanja voznih sredstava železničko-transportnih preduzeća". Odbrana magistarskoe teze bila je veoma posećena, a Ilić kaže da brojne kamere ipak nisu uspele da ga dekoncentrišu pri polaganju završnog magistarskog ispita.

"Video sam ovde neke koji me stalno napadaju, a posebno mi je interesantno da ste i vi došli. Da li ima nešto pozitivno u mom životu, a što ćete vi prihvatiti kao nešto normalno?", rekao je Ilić novinaru B92.

Odbrana je protekla u četrdesetominutnom izlaganju kandidata, uz korišćenje "lap-topa", što je ostavilo naročit utisak na tročlanu komisiju, sastavljenu od, s obzirom na stranačko opredeljenje, članova Nove Srbije. U Komisiji su bili profesor Jeroslav Živanić, predsednik Upravnog odbora "Elektroprivrede Srbije", akademik i profesor Ljubiša Papić i profesor Branko Vasić. Interesantno je da s činjenicom da su članovi komisije iz NS-a, čiji je Ilić predsednik, novi magistar nije bio upoznat.

"O tome ko je u komisiji odlučuje Nastavno-naučno veće. Ja ne postavljam komisiju, niti je biram. Nastavno-naučno veće, koje je pregledalo rad, uzelo je sve primedbe, analiziralo rad, dodelilo komisiju. Da li je neko iz NS-a, verujte, ne znam. Neke ljude sam u ovoj sali prvi put video", kaže Ilić.

Negodovanje iz publike

Do kraja odbrane magistarskog rada bilo je sve u najboljem redu, ali je na kraju bilo negodovanja iz publike.

Jedan od prisutnih u sali pokušao je da nadglasa publiku, rekavši da sve to što je Ilić pričao ne može biti sprovedeno u delo jer su džepovi građana prazni, a Vladini sve bušniji, da u njoj žele samo pare, da tako više ne može i da je što je rečeno na odbrani rada "tra la la".

Komentarišući taj događaj, Ilić je rekao: "Ja ga razumem, on je dobar profesor i dobar čovek, koji se, eto, igrom slučaja, razboleo i otišao u penziju. On tako dođe, dovedu ga kad treba da nešto pita i da nešto omalovaži. Šta ćete, ima nas svakakvih."

Komisija je Ilićev rad ocenila kao izuzetan, a taj zaključak je donet posle uobičajenog povlačenja u drugu prostoriju i razmatranja Ilićeve odbrane magistrarske teze. Odbranu magistarskoe teze na Tehničkom fakultetu nisu želele da komentarišu Ilićeve kolege-studenti i izjavili su da je to tako jer ne žele da imaju bilo kakvih problema tokom studija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: