Utorak, 22.10.2013.

07:25

"Bolje razgovor nego dobacivanje"

Prema rečima lidera LDP Čedomira Jovanovića, zaključak sastanka sa Aleksandrom Vučićem je da je neophodno raspisivanje izbora nakon otvaranja pregovora sa EU.

Izvor: Tanjug

Default images

On je dodao da je njihov razgovor pokazatelj da do saradnje političkih opcija u Srbiji treba da dođe kroz razgovore, a ne "dobacivanjem u TV duelima".

Jovanović je rekao da raspisivanje izbora očekuje krajem ove ili početkom naredne godine, jer je, kako kaže, to najrealniji period da se oni održe.

"Imamo izbore u Beogradu u tom periodu i bilo bi korisno da se istovremeno organizuju izbori i u Srbiji, kao i da se sve stranke gradjanima obrate sa onom dozom ozbiljnosti, istine i političkog poštenja koje je do sada bilo karakteristično za LDP", rekao je Jovanović novinarima ispred zgrade Vlade Srbije nakon sastanka s Vučićem, koji je počeo oko 12 i traqjao nešto više od sat vremena.

Upitan da li je sa Vučićem razgovarao o konkretnim stavovima, Jovanović je ponovio da LDP insistira na spovođenju Briselskog sporazuma, a da od vlade očekuje da učini sve da izbori na Kosovu ne budu izbori na kojima će se Srbi obračunavati jedni s drugima.

On je dodao i da je sa Vučićem razgovarao o ekonomskim problemima u zemlji i da smatra da je vicepremijer prihvatio stavove LDP o tim pitanjima jer, dodao je, veoma puno kasnimo u odnosu na Evropu.

Za Jovanovića razgovor s liderom naprednjaka potvrda je da su svi u Srbiji "u istom čamcu" i da političke stranke moraju jedne s drugima da razgovaraju, kako bi se dogovorile o elementarnim političkim pitanjima. "Želimo elementarni red u našim međusobnim odnosima, do čega treba da dođe kroz razgovore, a ne dobacivanjem jednih drugima kroz TV duele", rekao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: