Petak, 18.07.2014.

11:40

Davenport: Ključna uloga parlamenta

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport razgovarao sa predsednikom Odbora Skupštine Srbije za evrointegracije Aleksandrom Senićem o jačanju uloge parlamenta.

Izvor: Tanjug

Default images

Devenport je posle sastanka rekao da taj Odbor ima ključnu ulogu u procesu evropskih integracija.

"Razgovarali smo o tome na koji način članovi odbora mogu efikasnije i bliže da saradjuju sa delegacijom Evropske komisije“, rekao je Devenport novinarima u Skupštini Srbije.

Upitan na koliko bespovratnih sredstava Srbija može da računa od EU za saniranje posledica poplava, Devenport je odgovorio da je reč o 30 miliona evra iz IPA fondova iz 2012. godine, i još 50 miliona evra iz IPA fondova za 2014. godinu.

Prema njegovim rečima, suma iz Fonda solidarnosti zavisiće od opšte procene štete, dok iz bilateralnih fondova zemalja Srbija i BIH mogu ukupno da očekuju oko 15 do 20 miliona evra.

Donatorsku konferenciju u Briselu je ocenio kao veoma uspešnu.

Predsednik Odbora za evropske integracije Aleksandar Senić rekao je novinarima da je sa Devenportom danas razgovarao o pomoći EU u saniranju posledica od poplava i saradnji sa delegacijom Evropske komisije sa ciljem jačanja nadzorne i kontrolne uloge parlamenta.

"Želimo da nove narodne poslanike uputimo kako funkionišu IPA fondovi, delegacija EK i da im omogućimo da posete parlamente različitih zemalja“, rekao je Senić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: