Utorak, 14.09.2010.

12:17

Grčke železnice u štrajku

Grčke železnice danas održavaju 24-časovni štrajk koji je počeo u ponoć zbog restriktivnih mera štednje koje je najavila vlada.

Izvor: Tanjug

Default images

Atinski sud je u međuvremenu ovaj štrajk proglasio ilegalnim, ali Nacionalna federacija zaposlenih na želežnicama je odlučila da održi štrajk.

Oni protestuju protiv vladinih mera štenje koje će nepovoljno uticati na zarade i penzije zaposlenih na grčkim železnicama.

U Grčkoj su ove nedelje nove proteste počeli i vozači cisterni i kamiona, koji na taj način žele da izraze nezadovoljstvo zbog odluke vlade da liberalizuje izdavanje dozvola za transport robe u zemlji.

Oni su juče, u kilometarskim kolonama, parkirali svoje kamione duž atinskih ulica, što je izazvalo poremećaj u saobraćaju kao i u snadbevanju građana benzinom i drugim derivatima.

Strahuje se od novih, još težih poremećaja u snadbevanju gorivom sličnim onim koji su se desili sredinom leta.

Grčku je ove godine zahvatio talas štrajkova zbog oštrih mera štednje koje preduzima vlada kako bi smanjila deficit u državnom budžetu.

To je preduslov da se dobiju zajmovi od Međunarodnog monetarnog fonda i evropskih finansijskih institucija od 110 milijardi dolara kako bi se zemlja izvukla iz nezapamćene finansijsko-ekonomske krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Povlače se, kraj?

Trupe američke vojske počele su da se povlače iz Nigera, kako se navodi u zajedničkom saopštenju vojnih resora SAD i Nigera.

11:14

9.6.2024.

1 d

Podeli: