Subota, 14.07.2012.

23:59

Pešić: Novu vladu vidim kao grešku

Još ne mogu da zamislim da će Dačić biti premijer. DS je kriv jer je socijalistima sve oprostio i amnestirao ih, kaže za Press Vesna Pešić.

Izvor: Press

Default images

Upitana da li je možda glasala za Vladu SNS-SPS-URS , s obzirom na to da je otvoreno podržala u trci za predsednika Tomislava Nikolića, i da li je verovala da je takva vlada moguća Pešićeva kaže da nije.

"Nisam, kao što nisam mogla da zamislim da će SPS da uđe u prethodnu. Ali, DS je kriv jer je socijalistima sve oprostio i amnestirao ih. Uživali su u najvećoj ljubavi dok su bili zajedno".

Na pitanje kako vidi novu vladu Dačić-Vučić-Dinkić, ona je odgovorila: "Kao grešku i dokaz da je naš izborni zakon kretenski. Nisam za njih ni glasala. Ma niko od nas ko je izašao na izbore nije glasao za ovakvu vladu. Isti je slučaj i sa prošlom vladom, jer ni takvu koaliciju niko nije mogao da zamisli, ali se ipak desila. Tim pitanjem treba da se pozabave u nekim drugim strankama, i zato je neophodno promeniti izborni zakon."

Ona je rekla da od nove vlade ipak očekuje da počnu da rade. "Prošla vlada nije bila dobra, loše je radila, ova mora da zapne i da se ozbiljno prihvati posla."

Na pitanje da li je mogla da zamisli da će Ivica Dačić da bude premijer, rekla je: "Nisam i još to ne mogu da zamislim. Pre svega mora da bude izabran. On još nije premijer. Hoće li to biti moraćemo da sačekamo da prvo dobije podršku u Skupštini. Ako i kad preuzme dužnost, pričaćemo šta Srbija može od njega da očekuje."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

189 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: