Sreda, 10.10.2012.

10:58

Vučić: Istraga i meni bliske osobe

Aleksandar Vučić kaže da od ranije postoje razmirice tužilaštva i policije, ali da u Vladi nema dileme oko borbe protiv korupcije. On je najavio nova hapšenja.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

On je izjavio da će borba protiv kriminala i korupcije biti nastavljena i da niko za koga postoje dokazi neće biti zaštićen, bez obzira na kojoj funkciji bio, a kao primer je naveo da bi trebalo da bude procesuirana i jedna osoba koja je sa njim u vrlo bliskim odnosima.

Prvi potpredsednik Vlade i šef Biroa za koordinaciju rada bezbednosnih službi Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje u narednih mesec dana završetak još četiri-pet slučajeva u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, odnosno da se u narednih mesec dana očekuje završetak još "četiri-pet slučajeva zanimljivih javnosti, jer se radi o zvučnim imenima".

Vučić je na brifingu s novinarima da je već razgovarao s direktorom policije, a da će se večeras sastati i s drugim čelnicima policije zbog njihovog nezadovoljstva nakon puštanja na slobodu Dulića.

Naime, deo policije je nezadovoljan postupanjem specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića u slučaju bivšeg ministra Olivera Dulića, koji je, nakon jučerašnjeg četvorosatnog ispitivanja u Tužilaštvu, pušten kući.

Radi se, kako je rekao Vučić, o ljudima koji rade istrage u policiji o spornim privatizacijama, koji sve znaju, i ko s kim deli nekretnine i preduzeća, i da im se zbog toga čini da ih sapliću u radu i da zapravo to izaziva njihovu reakciju.

On je naveo i da "trvenja na relaciji policija-tužilaštvo za organizovani kriminal postoji od ranije".

"Video sam na sastancima Biroa da nezadovoljstvo policije prema tužilaštvu tinja. Pokušao sam kao pravnik da to izmirim. Razgovarao sam sa (direktorom policije Miloradom) Veljovićem, (šefom Uprave kriminalističke policije Rodoljubom Milovićem) Roćkom i (načelnikom SBPOK-a Svetislavom) Đurovićem, a večeras ću policajce obići u samačkom hotelu u kojem se nalaze", rekao je Vučić.

Potpredsednik Vlade, međutim, nije hteo da komenatriše odluku tužioca Miljka Radisavljevića da Olivera Dulića pusti da se brani sa slobode, dodajući da je Tužilaštvo nezavisno i da izvršna vlast ne može da se meša u njegov rad.

S druge strane, specijalni tužilac Miljko Radisavljević izjavio je za "Politiku" da nije informisan o tome da inspektori MUP-a, koji rade na slučaju "Dulić", protestuju i traže njegovu smenu zato što nije zahtevao određivanje pritvora za bivšeg ministra.

"Nemam tu informaciju, a i da je imam, ne bih je komentarisao. Rukovodim se dokazima u predmetu, a ne kuloarskim pričama", rekao je Radisavljević "Politici".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: