Četvrtak, 10.03.2011.

16:06

Velja Ilić: Vode hajku protiv mene

Lider Nove Srbije Velimir Ilić, koji je saslušan u specijalnom tužilaštvu, kaže za B92 da smatra da vladajuća koalicija vodi hajku protiv njega.

Izvor: B92, Beta

Default images

Ilić je saslušan u policiji u sklopu istrage protiv njegovog stranačkog kolege Branka Jocića. Ilić je ispitivan po nalogu specijalnog tužioca za organizovani kriminal.

Velimir Ilić za B92 kaže da se nije pozivao na imunitet jer želi da se ovaj slučaj razjasni do kraja, ali optužuje vladajuću koaliciju da vodi hajku portiv njegove stranke.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić odgovarao je na pitanja specijalnog tužioca za organizovani kriminal zbog optužbi za koje se sumnjiči član njegove partije.

Ilić, koji je kao nekadašnji ministar za kapitalne investicije postavio Branka Jocića na mesto direktora Puteva Srbije, govorio je o saznanjima vezanim za slučaj koji se vodi pred tužilaštvom.

Velimir Ilić zbog istrage nije mogao za B92 da iznese sadržaj saslušanja.

“Ovde je činjenica da je bilo kršenja zakona kad sam video neke papire. Smatram da je bilo kršenja zakona, ali videćemo istraga šta će pokazati i šta će sud odlučiti”, kaže Ilić.

Bivši direktor “Puteva Srbije“ Branko Jocić, koji je uhapšen u sredu, sumnjiči se za davanje i primanje mita, zloupotrebu službenog položaja i pranje novca. On je priveden zajedno sa Draganom Pavlovićem, vlasnikom preduzeća "Rotijer", Marijom Božić iz Paraćina, Predragom Todosićem, bivšim direktorom JP "Put Loznica", i njegovom majkom Radmilom, koja je naknadno puštena.

Prema navodima tužilaštva, grupa u kojoj je Jocić oštetila je preduzeće Putevi Srbije za 43 miliona dinara.

"Hoćemo čiste račune"

Nekadašnji ministar za kapitalne investicije kaže da, ukoliko je kriv, Jocić treba da odgovara, ali tvrdi da je ovaj slučaj još jedan primer "odmazde prema opoziciji".

“Nova Srbija ima 100 000 članova, ne mogu da garantujem za svakog čoveka. Nemojte misliti da je sve u Telekomu bilo kako valja, u PTT, u Jatu, u Kontroli leta", kaže Velimir Ilić.

"Tu je imalo kriminala koliko god hoćete, ali ne može sad neko nekog da štiti da ne bi pala Vlada. U Kolubari... Hajde da raščistimo i da vidimo ima li odgovornosti ili nema, pa svi da se odazovemo pozivu i da vidimo. Hoćemo čiste račune”, kaže Ilić.

Saopštenjem i osudom su se oglasili i naprednjaci koji smatraju da protiv Ilića hajku vode "režim i režimske institucije", a da najbogatiji političari koji sede "u vrhu režima", ni pred jednom državnom institucijom ne odgovaraju za zločine koje su počinili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

163 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: