Petak, 09.11.2012.

11:26

Ne odustaju: Uskoro o vlasti u BG

Šef oborničke grupe SNS u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić izjavio da će ta stranka sledeće nedelje utvrditi svoj stav o promeni vlasti u Beogradu.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

"Ne radi se o tome da li imamo većinu ili ne, SNS će o promeni vlasti u Beogradu govoriti sledeće nedelje na najvišem nivou rukovodstva stranke i bićete upoznati sa stavom SNS o pitanju promene vlasti u Beogradu", rekao je Jovičić.

On je, novinarima u Skupštini grada, kazao da će SNS osluškivati volju građana i orijentisati se prema onome šta oni žele i dodao da će se napraviti detaljna analiza o tome da li su zadovoljni trenutnom vlašću u Beogradu i da će se veoma brzo doneti zaključak kako će se dalje delovati. Jovičić je kazao da građani SNS prepoznaju kao onu stranku koja može da donese promene na svakom nivou i bude odgovorna vlast koja će raditi u interesu građana i neće dodatno zaduživati Beograd.

Na pitanja novinara da komentarišu stav PUPS-a da je ta stranka trenutno zadovoljna funkcionisanjem vlasti u gradu, Jovičić je rekao da će se time baviti najviše rukovodstvo SNS.

Prema njegovim rečima, na republičkom nivou može se videti da se poštenije i odgovornije radi i ako neko prepozna da se to radi dobro, "zašto se to ne bi preslikalo i na niži nivo".

Međutim, odbornik PUPS-a Profir Rančić izjavio je danas da će ta partija o promeni vlasti u Beogradu razgovarati sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

"Pokreće se pitanje promene u vlasti u Beogradu... Razgovaraćemo sa SNS i videćemo šta oni nude i šta hoće", rekao je Rančić novinarima u Skupštini grada Beograda.

Upitan da li im je SNS do sada nešto ponudila kada je reč o vlasti u Beogradu, Rančić je kazao da mu nije poznato da su do sada vođeni
"bilo kakvi razgovori". "Ostaje da vidimo šta će ponuditi i mi ćemo se onda opredeljivati", rekao je Rančić.

Upitan da li će zameniti partnera u Beogradu, Rančić je kazao da to zavisi od toga da li će se poboljšavati i nastaviti socijalna politika. "Od toga zavisi i naše opredeljenje", naveo je Rančić i dodao da će se u PUPS-u ponašati u skladu sa interesima te partije i u skladu
sa odlukom partijskih organa.

DSS: Čekamo poziv SNS-a

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je danas da ta partija očekuje poziv Srpske napredne stranke za razgovore o promeni vlasti u Beogradu.

"DSS je spremna da razgovara sa SNS i očekujemo poziv naprednjaka. SNS i DSS su jedine opozicione stranke u Skupštini grada, pa je i
logično da je SNS naš prvi partner", rekao je Mladenović.

Upitan da li misli da je neophodna promena vlasti u Beogradu, s obzirom na to da je DS osvojio veliku većinu na izborima, on je istakao da većinu u Beogradu imaju oni koji imaju 56 odbornika, od ukupno 110 i da je to demokratski princip.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

23 h

Podeli: