Nedelja, 07.08.2016.

19:45

Erdogan: Idem kod Putina, EU nas zamajava pola veka

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je na “sva zvona“ razglasio svoju posetu Rusiji, tokom koje će se sastati s ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

Izvor: B92, Tanjug

Erdogan: Idem kod Putina, EU nas zamajava pola veka
Getty Images

Erdogan u utorak putuje u Moskvu, a očekuje da će razgovori s Putinom otvoriti novu stranicu u odnosima dve zemlje.

Takođe, naveo je da Evropska unija zamajava Tursku već 53 godine.

"Ovo će biti istorijska poseta, novi početak. Verujem da će razgovorima sa mojim prijateljem Vladimirom Putinom biti otvorena nova stranica u bilateralnim odnosima. Naše zemlje imaju mnogo toga da urade zajedno", rekao je Erdogan u intervjuu novinskoj agenciji TAS uoči posete.

On je rekao da Evropska unija izbegava da ispuni obećanje i "zamajava Tursku već 53 godine''.

U intervjuu sa zamenikom generalnog direktora TAS-a Mihailom Gusmanom, Erdogan je rekao i da je učešće Rusije od vitalnog značaja za nalaženje rešenja u Siriji.

Nastojanje Turske da uđe u EU traje od 1963. godine, kada je postala pridruženi član Evropske ekonomske zajednice (EEZ), preteče današnje Unije.

Zahtev za članstvo u tadašnjoj EEZ je podnela u aprilu 1987. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: