Obama: Nije vreme za posetu Kubi

Obama izjavio da su kubanske vlasti i dalje represivne prema svojim građanima, kao i da ne očekuje promene preko noći ili da će uskoro otići u Havanu.

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

22:21

Default images

Američki predsednik Barak Obama rekao je da su kubanske vlasti i dalje represivne prema svojim građanima i da ne očekuje da će kao rezultat normalizovanja odnosa SAD i Kube preko noći doći do promena.

“Ono u šta sam duboko uveren je da ako ste nešto radili 50 godina i ništa se nije promenilo, onda treba da pokušate nešto drugačije”, rekao je Obama, prenela je agencija Rojters.

On je naveo da proširenje odnosa sa Kubom nije ušlo u fazu u kojoj bi on posetio tu zemlju ili kubanski predsednik Raul Kastro došao u SAD, dodajući da je dovoljno mlad da veruje da će jednom otići na Kubu.

Obama je rekao da će verovatno proći izvesno vreme pre nego što Kongres bude započeo raspravu o eventualnom ukidanju ekonomskog embarga Kubi.

Američki predsednik održao je danas u Beloj kući konferenciju za medije uoči odlaska na Havaje na odmor.

On je rekao da je 2014. uspešna za SAD, a komentarisao je i povlačenje filma "Intervju". Obama je dodao da je kompanija "Soni pikčers" pogrešila što je povukla satirični film "Intervju" o Severnoj Koreji posle pretnji hakera.

Šta podrazumeva "istorijski zaokret", odnosno novi kurs politike SAD prema Kubi, pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: