"SNS promenio ponašanje političara"

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je na šestoj godišnjici te stranke da je SNS promenila politiku i ponašanje političara koji su trajali decenijama.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 22.10.2014.

14:52

Default images

Vučić je to izjavio tokom proslave šeste godišnjice osnivanja SNS-a. "Naš posao nije da se dodvoravamo građanima Srbije nego da donosimo odluke koje ne moraju da se dopadnu većini, ali koje znače bolju budućnost za našu decu, bolju ekonomiju i privredu Srbije", rekao je Vučić novinarima u sedištu SNS u Beogradu.

Vučić je kazao da će 2016. godine životni standard biti bolji i da će tada SNS slaviti osmu godišnjicu stranke u drugačijim uslovima.

On je kao uspehe Vlade na čijem je čelu naveo borbu protiv korupcije i kriminala, zaustavljanje rasta nezaposlenosti i poboljšanje naplate poreza na dodatu vrednost.

Prema njegovim rečima, naprednjaci moraju da donose teške odluke jer prethodne vlasti to nisu činile nego su samo "gledale kako da dobiju izbore".

"Članovi SNS-a neće imati više funkcija"

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se u toj partiji poštovati odluka da njeni članovi ne mogu imati više državnih funkcija.

"To su naše unutarstranačke stvari, rešavaćemo ih", rekao je Vučić novinarima na proslavi šeste godišnjice SNS-a u Beogradu.

On je kazao da čelnici svih drugih stranaka "koje glume da su u opoziciji imaju po deset funkcija, a državni automobili im služe da se prevezu 800 metara, usput ih slupaju i napuste mesto sudara".

Upitan koliko članova SNS-a ima više državnih funkcija, Vučić je odgovorio da ne zna, jer se bavi samo državnim pitanjima, a ne stranačkim i da "nema nameru da počne".

Predsednik Skupštine grada Zaječara i poslanik SNS-a u Skupštini Srbije Saša Mirković isključen je ranije iz te stranke zato što nije ispunio odluku Glavnog odbora naprednjaka i nije podneo ostavku na jednu od funkcija.

"Strankama više novca po zakonu DS, promenićemo zakon"

Premijer Srbije, takođe je izjavio da se političkim strankama novac iz budžeta dodeljuje na osnovu zakona koji je 2011. usvojila Demokratska stranka, ali je poručio da će taj zakon biti promenjen.

Odgovarajući na pitanje novinara kako je moguće da se smanjuju plate i penzije, a istovremeno povećavaju sume koje iz budžeta idu partijama, Vučić je rekao da njima "ide taman toliko novca koliko je odredila DS", ali da će se to promeniti kad se promeni zakon iz 2011. koji to omogućava.

Dodao je i da taj zakon ovog puta nije bio prioritet, te da u masi zakona koji su promenjeni u posledjih šest meseci nije bilo prilike da se promene svi zakoni Demokratske stranke.

"DS je planirala da te pare daje sebi, pa se onda dogodilo da izgube izbore. To je zakon koji je donela DS", ponovio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: