Elvis Keljmendi ostaje na Kosovu

Elvis Keljmendi, sin Nasera Keljmendija, koji se smatra najuticajnijim narko bosom u regionu, neće biti izručen bosanskohercegovačkim ni crnogorskim vlastima.

Izvor: B92

Utorak, 25.09.2012.

20:08

Default images

To piše sarajevsko Oslobođenje, podsećajući da Elivs Keljmenid koji je uhapšen prošle sedmice na Kosovu ima kosovsko državljanstvo i da tim zemljama zato ne može da bude izručen. Kantonalni sud u Sarajevu je juče i faksom i poštom prosledilo Ministarstvu pravde BiH kompletnu dokumentaciju vezanu za optužnicu protiv Elvisa Keljmendija.

Kako je potvrdila predsednica Kantonalnog suda u Sarajevu, Begzada Gavrankapetanović - Salihagić, kompletna dokumentacija vezana za optužnicu protiv Elvisa Keljmendija biće prosledjena kosovskom pravosudju koje će Keljmendiju mladjem suditi zbog pokušaja ubistva Elvisa Hadžića 9. novembra 2010. godine u Sarajevu.

Prema njenim rečima, dokumentacija je u Prištunu trebalo da stigne sinoć. Ona je objasnila da niko, pa ni Elvis Keljmendi, bez obzira na to što ima kosovsko državljanstvo, neće biti zaštićen od zakona, ali je dodala da je akcija hapšenja u Peći verovatno izvedena zbog podizanja medijske prašine.

"Propala akcija hapšenja Nasera Keljmendija, a potom cirkus od privodjenja njegovog sina Elvisa Keljmendija, trebalo je, čini se, da pokaže spremnost vlasti mlade kosovske države da se pridržava zakona", rekla je Salihagić.

Ona smatra da je prvom akcijom upozoren Naser Keljmendi, a drugom su, kako je rekla, prištinske vlasti pokazale da će reagovati tek ako se podigne medijska pašina i ako je begunac slučajno i sin osobe sa američke "crne liste".

Podseća se da je Elvis Hodžić osuđen na 22 meseca zatvora jer je u klubu "Incognito" u Sarajevu ranio Fatmira Mujaja, bliskog Naseru Keljmendiju, kojeg bezbednosne agencije smatraju "vojnikom albanske mafije".

Kada su se u noći izmedju 9. i 10. novembra 2010. dvojica imenjaka srela u klubu "Bad", u sarajevskom naselju Breka, Elvis Keljmendi je u Elvisa Hodžića ispalio nekoliko hitaca i pobegao.

Od tada, Elvis Keljmendi više nije vidjen u Sarajevu, a za njim je bila raspisana Interpolova crvena poternica. Ministar bezbednosti BiH Sadik Ahmetović i direktor Agencije za istrage i zaštite (SIPA) Goran Zubac poručili su danas u Sarajevu da su rezultati nedavnih policijskih akcija "Bos" i "Lutka veće nego što javnost može da zna i da se od istrage koja se nastavlja očekuju rešenja odredjenog broja krivičnih dela počinjenih na područjuh Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Ahmetović je, nakon razgovora sa direktorom Agencije za istrage i zaštite (SIPA) Goranom Zubcom, rekao da, ukoliko se Sarajevo i Priština dogovore da Naser Keljmendi, koji je izbegao hapšenje u Sarajevu bude izručen BiH, "onda će tako i biti".

Ahmetović, medjutim, nije iznosio detalje o saznanjima bezbednosnih službi u vezi sa lokacijom na kojoj bi se mogao kriti Naser Keljmendi koji je iz Sarajeva prebegao u Crnu Goru, a iz Crne Gorem, kako je saopštila tamošnja policija, na Kosovo.

"Epilog ove akcije videće svi, a mi nećemo govoriti o imenima jer to nije naš deo posla", rekao je novinarima Zubac, preneli su bosanski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: