Ilić: Ne sumnjam u Krkobabića

Šef poslaničke grupe URS Vladimir Ilić izjavio je danas da nema nikakve sumnje u pogledu izbora Milana Krkobabića za generalnog direktora "PTT Srbija".

Izvor: Tanjug

Petak, 21.09.2012.

17:54

Default images

"Ja zaista nemam nikakvih sumnji u pogledu izbora direktora Pošte da on nije profesionalac. Ako to shvatimo na način da profesionalizam ne isključuje da neko ko je političar nije istovremeno i profesionalac, onda ne vidim ništa sporno u tome", rekao je Ilić.

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da URS ne odustaje od priča iz predizborne kampanje, odnosno od profesionalizacije upravljanja javnim sektorom u Srbiji.

"Imajući u vidu porazne rezultate poslovanja ukupnog javnog sektora, uz časne izuzetke gde ubrajam i Poštu, neophodno je izabrati profesionalce da vode javna preduzeća.To je na kraju krajeva i dogovor koalicije koji je potpisan", rekao je Ilić.

On je dodao da na čelu uprava i institucija u okviru ministarstava gde su ministri iz URS-a neće biti nijedan visoki funkcioner te partije jer će za sve pozicije, uključujući i direktore filijala širom Srbije, biti raspisivani javni konkursi.

Ilić je naglasio da će biti birani oni kandidati koji najbolje ispunjavaju uslove.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nigde u svetu ne postoji departizacija i da novi direktor "Pošta Srbije" Milan Krkobabić na tu funkciju nije postavljen zato što je partijski činovnik.

"On (Krkobabić) nije postavljen na tu funkciju jer je partijski činovnik, a moraće, kao i svi drugi da dokaže da li može da radi svoj posao", rekao je Dačić za Televiziju Pink.

Dačić je rekao da departizacija ne postoji nigde na svetu i da je suština da li su čelnici javnih preduzeća sposobni, a ne da li su članovi partija.

Premijer je dodao i da će biti izvršena promena prisustva države u javnim preduzećima, ističući da više neće postojati upravni nego nadzorni odbori.

Vlada Srbije imenovala je juče potpredsednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milana Krkobabića za generalnog direktora Javnog preduzeća PTT "Srbija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: