Profesorka uhapšena zbog mita

Profesorka VIPOS-a u Valjevu Ljiljana J. (68) uhapšena je zbog sumnje da je pomagala u primanju mita, zloupotrebila službeni položaj i falsifikovala dokumenta.

Izvor: B92

Sreda, 18.04.2012.

19:54

Default images

Policija je sumnjiči da je od septembra do oktobra 2001. godine "stvorila uslove profesoru Branku G. da u više navrata od sedam studenata zahteva i primi ukupno 2.260 evra".

Profesorka Visoke poslovne škole strukovnih studija se sumnjiči da je jednom studentu upisala u indeks ocene iz dva predmeta "bez izlaženja na ispit i overila svojim potpisom".

Branko G. (43) iz Valjeva i Đorđe P. (48) iz Beograda, takođe profesori VIPOS-a, ranije su uhapšeni, a istražni sudija Višeg suda u Valjevu odredio im je pritvor do mesec dana.

Pritvor je određen i Ljiljani J. kako ne bi uticala na svedoke tokom daljeg krivičnog postupka.

VIPOS je izdao saopštenje za javnost i predočio da se više neće oglašavati dok nadležni državni organi rade svoj posao.

"Ugledu škole, zbog sumnje na nezakonito postupanje pojedinaca, već je naneta značajna šteta i smatramo izlišnim davanje komentara dok ovi slučajevi ne dobiju svoj pravosudni epilog", navodi se u saopštenju koje je potpisala direktorka Vesna Marković.

Zaposlenima, kojima je istražni sudija Višeg suda odredio pritvor, uručeno je rešenje o privremenom udaljenju s posla, a VIPOS se ograđuje od eventualno nezakonitih postupaka pojedinaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: