"Blic": Premijerka zbog bezbednosti mora da se seli u vilu

Premijerka Srbije ima na raspolaganju nekoliko vila u koje može da se preseli u skladu s funkciojom koju obavlja, ali i bezbednosti, piše "Blic".

Izvor: B92

Petak, 29.09.2017.

07:56

Tanjug, arhiva

Međutim, i pored bezbednosnih procena, ona još uvek nije odlučila da li će se preseliti i napustiti svoj stan, dodaje "Blic". Trenutno na njenom obezbeđivanju radi 20 ljudi.

List navodi i da, ako se odluči na preseljenje, Ana Brnabić neće menjati ni lokaciju ni kvadraturu, budući da i sada živi u svom stanu u elitnom delu Beograda, na Dedinju, u objektu od 328 kvadrata.

"Blic" navodi i da je odmah po formiranju nove Vlade premijerki ponuđeno preseljenje u neku od državnih vila, ali za sada nije odabran ni jedan objekat. Izvor iz policije za taj list kaže da je preseljenje u državne objekte najviših funkcionera pitanje svedeno na procene samih funkcionera, a ne poštovanje propisa, što ne bi smelo da se dešava. Isti izvor navodi i primer američkog predsednika koji je zbog funkcije morao da se preseli u Belu kuću.

"Blic" još saznaje da je Ani Brnabić zbog procene njene bezbednosti ponuđeno da se ili izgradi rampa kraj njenog stana i postavi kućiaca sa stražarem, ili da se preseli u državnu vilu.

Sada je na njenom obezbeđenju, zbog položaja stana u kom živi, svakodnevno angažovano 20 ljudi. Ako odluči da se preseli, broj ljudi nan jenom obezbeđenju će se smanjiti i time će se uštedeti, navodi isti izvor za "Blic"

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: