Ponedeljak, 11.02.2013.

16:59

"Referendum u RS za ulazak u NATO"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska sprovesti referendum na kojem će se građani izjasniti o pristupanju BiH NATO-u.

Izvor: Beta

"Referendum u RS za ulazak u NATO" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Nele

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto se Muslimanima toliko žuri u NATO? Da što prije uzmu učešće t ubijanju drugih nedužnih Muslimana civila širom svijeta??? Oni bi prvi trebali reći NE u NATO.

banjalucanin

pre 11 godina

BiH se ne isplati da ulazi u NATO. Samo članstvo ne košta ništa ali dalje finansiranje košta mnogo i sad te finansijske standarde ispunjava samo 5 zemalja. Ostali plaćaju krvlju.......

pametnom dosta

pre 11 godina

Na severu Bosne: NATO [Hrvatska]
na zapadu Bosne: NATO [Hrvatska]
na jugu Bosne: NATO [Hrvatska]
na istoku Bosne: Crna gora [uskoro u NATO]
na istoku Bosne: Srbija [nije u NATO]

A ne zaboravimo da i dan danas vazi odluka skupstine BH iz 1996 [odmah iza rata] da NATO moze sasvim slobodno 'setati' po Bosni, a posto je odluku donela skupstina BH ista vazi i za RS i Federaciju i ditrikt Brcko, tj entitetske skupsine je ne mogu ponistiti

Milos

pre 11 godina

@pez Ustav iz 1976 i sve druge moguce i nemoguce ustave SFRJ ste skrsili vi koji ste pucali na JNA. Sreca je vasa sto vas ta ista JNA po ustavu nije sravnila sa zemljom. Srbi nikad nece biti deo Nato pakta i to ce ostati takodje u istoriji ko je ko. Hronicni kompleks Hrvata je sto su uvek bili na pogresnoj strani.

Konstantinos Veliki

pre 11 godina

US je spasila Srbe u BiH i zbog toga joj isti duguju zahvalnost. Da nije bilo Daytona nikada ne bi bilo ni Srpske, to valjda svi znamo ili se pravimo ludi! Srpska ne može biti kočnica svakom razvoju BiH bez obzira radi li se o EU ili NATO-u. Do kada Dodik misli zastupati interese strane zemlje a svoju vlastitu uništavati? Ali svemu dođe kraj pa tako i Dodikovoj diktaturi!

Lale

pre 11 godina

(?, 11. februar 2013 21:28)

Da narod je izrazito glup I zbog toga lose zivimo kao sto se vidi iz prilozenog.

Mislim da vas komentar slikovito prikazuje stanje ove drzave.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Banja Luka treba da glasa za Nato,da bar jedan korpus Srba glasa ispravno i istorijski,samo sa Nato/om iza sebe Rs ce moci da se zastiti,ako glasaju protiv, to ce biti emotivno ali ce i znaciti kraj Rs,pre ili kasnije,nemoj da se nadaju sa ce im Rusi pomoci,moraju svojom glavom da razmisle i da glasaju, ZA.

Republikanac

pre 11 godina

Za ove što se ne stide da pokažu totalno neznanje (toto, micatrofrtaljka) ili namjerno šire defetizam i propagandu.
Parlament BiH je dvodom, u domu naroda, sva tri naroda imaju po 12 poslanika. Da bi neka odluka bila usvojena za nju mora postojati 2/3 većina kod svakog od tri naroda. Odlukom Narodne Skupštine R.Srpske ili referendumom zauzima se stav o nekom pitanju koji je obavezujući za poslanike iz RS. Eto tako se sprečava donošenje bilo kojeg zakona na nivou BiH koji ne odgovara RS. Ko ne vjeruje neka provjeri. Kome nije jasno zašto BiH nije podržala Palestinu u UN neka provjeri stav RS po tom pitanju i sam zaključi može li se bez njene volje voditi politika BiH.

stop

pre 11 godina

Tj.sve tri strane treba da budu saglasne da bi se donela neka odluka.
(Zvornik, 11. februar 2013 21:36)

U RS su konstitutivna tri naroda i svi se moraju složiti oko neovisnosti RS, ako je jedan protiv ništa, jel tada vrijede ta pravila?
Gdje bi bila VB da se svačije mišljenje sluša?

Izmedju redova

pre 11 godina

Da ste glasali na onom predhodnom za izlazak "Republike Srbske iz BiH" ne bi vam ni trebao ovaj drugi...Hehehehe, sve ce se opet zavrsiti time da ce Dodik narediti skupstini da ponisti referendum... jer doticni nema m... da bilo sta uradi sto bi moglo imati politicke i ekonomske posledice za doticnog...Isto onoliko koliko je Srbima stalo da se rese BiH i Bosnjacima je stalo da se jednom zauvek resi pitaje BiH a samo cekaju da neko sa Srbske strane nacini pogresan korak... Izgleda da ce se uskoro dogoditi... E moj narode zar se na sve jos uvek palis...

Marko-Banjaluka

pre 11 godina

Milorad Dodik je dogovorio ulazak u NATO samo mi to jos ne znamo.

Mnogo toga je on obecao,a malo uradio.

DODIKA JE DOVEO NATO I ON CE DOVESTI NJIH.

mina

pre 11 godina

Djaba se lozite na ove njegove izjave i djaba ce trositi pare na taj referendum. Ako Evropa i Amerika odluce da BiH ulazi u NATO, to ce tako i biti. Svi su ovi nasi sitne ribice za njih, a i previse im je stalo do foteljica da bi im se suprostavili. Rusija vec odavno nema moc kakvu je nekad imala, a imaju i previse svojih problema, sto sa opozicijom, mafijom, a i okolnim drzavicama. Nas problem i jeste u tome da sluzimo i djelujemo kao kakva navijacka publika, a ne gledamo stvari onakve kakve su stvarne i realne. Istina cesto boli, ali ko to pita nase osiromasene drzavice sta to nas boli, jer ionako zivimo na slamku od tih kredita koje nam oni daju ( EU, USA ). Sta, ako izvor tih kredita napravi branu? Sta ako kazu dosta je vise, a kamata vam je veca za toliko i toliko? Ah, pa da, imamo mi svoje srpstvo, bosnjastvo, hrvatstvo ... siti smo vec dovoljno, bogati, pametni, punih novcanika i sta ce nama vise sta, bas nas briga sto odlutasmo stotine godina unazad, dok svi ostali jure ka napretku i civilizaciji. Ni ja ne volim NATO, ali sve se bojim da je njih briga za mojim misljenjem, bice sve onako kako oni budu htjeli. Zivi bili, pa vidjeli.

laki

pre 11 godina

@pez 1966 i 1971 su bile prije 1974. Brijunski plenum 1966 i efikasni maspok 1971. su srusile SFRJ uz pomoc cia-e. Zna se ciji su igraci bili Stevo Krajacic, Kardelj a kasnije i Vrhovec

Zvornik

pre 11 godina

Ne u NATO!!!Mada se iskreno bojim da nas ne ubace u to zlocinacko drustvo.
Da pojasnim ovima sto misle da Bih moze uci u Nato ako Hrvati i Bosnjaci preglasaju nas,to nece da moze,jer ako je jedna strana protiv Bih ne moze nigde.Tj.sve tri strane treba da budu saglasne da bi se donela neka odluka.

?

pre 11 godina

Е тако се то ради!
Надам се да ово читају они из "српских" НВО и екипа из ЛДП-СПО и други који Србију годинама буквално утерују у НАТО, каква јавност, какав парламент, шта народ зна, као што је 2011. Игор Лукшић врло децидирано изјавио да понекад политичари боље знају шта треба урадити, а да народ није свестан колико је то добро. Отприлике тако гласи изјава. Значи народ је глуп? А и они и ови наши паразити што живе од западних еврића и зелембаћа, а представљају се као вајни демократи утерују целу државу у НАТО, а да никог нису ништа о томе питали.
Поготово што би Србија била прва земља у историји НАТО којој је НАТО откинуо део територије, а која би приступила савезу. Као и Српска која је агресирана.

pez

pre 11 godina

Srpska nikad nece uci u vojni savez sa otvorenim neprijateljem. Srbi su se opametili..cuvali smo SFRJ nismo dali da je razbijaju kompleksasi..sad ti isti hoce da nas uvuku u NATO kao kolaborante sa fasistima.
(Milos, 11. februar 2013 19:48)

Cuvali ste SFRJ ruseci ustav iz 1974 godine, sto je uzburkalo i pokrenulo ostale narode. Ipak su Historija, Isotrija i Istorija zabiljezile da je samo jedan narod srusio ustav iz 74-te

A?

pre 11 godina

@LikaHR...A, koji ste to vi, koji ste "smrskali" RSK? Kazi lepo, "mi i NATO"! Inace, sad bi ti ovde replicirao neki "velikosrbin", koji bi rekao da je "smrskao" Hrvatsku...naravno, da vam ne bese tog pakta... Dodik je u pravu. Ako jedan entitet ne prihvati ulazak u NATO, onda taj entitet moze izaci iz BIH, jel tako? A vama srecan put! PS: Apsolutno ne mrzim ni Hrvate, ni Bosnjake. Samo volim svoje, Srbe!

banjalucanin

pre 11 godina

Ima narod u RS pravo da kaže šta misli, ako ništa drugo. Ako to niko ne uvaži onda je sve jasno. Slično je bilo i 92 godine. Od vas iz matice očekujemo podršku a ne neka čedoliberalna naklapanja. Evo vam jedan savjet od mene sa ove strane Drine: Mislim da bi trebalo da imate više samo poštovanja i prema sebi i prema Srbima van matice. Možete da pr(o)edate Kosovo, Metohiju, enklave, Radovana, Ratka, RS, RSK i sve ostalo što vi beograđani osjećate kao teret ali nećete bolje zivjeti. Zato što vas niko onda neće poštovati. I ova farsa sa hapšenjima jedino može da prođe na ovim prostorima. cccccc.........

БЛ

pre 11 godina

Браво Додик, не у злочиначку творевину која је изгубила сваки одбрамбени смисао од пада берлинског зида

Masha

pre 11 godina

@(Слуњ, 11. februar 2013 19:45)

A ko ostavi stare i nemocne civile na milost i nemilost neprijatelju? Njihova deca? Gde su bili? Jesu li mogli ostati i braniti svoje stare i nemocne roditelje, na svom pragu? Imali su vojsku, naoruzanje. Ratovali su 4 godine. Mogli su se bar probati odbraniti.

Sta je gore po tebi, proterati starce ili ostaviti ih neprijatelju na dlanu? Proceni pa mi javi.

meh

pre 11 godina

ovaj sta god da je izjavio desilo se nije...
laje on da ga je lijepo slusat a to sto ce RS ostat ljustura bez stanovnistva i ikakve uloge u bilo kakvom donosenju odluka a posebice oko euro-atlantskih integracija...
al eto lijepo ga slusat pa makar mu kmetovi korijenje jeli...

rs

pre 11 godina

ovaj licaninHR sto kaze da su smrskali RSK neka pregleda krvna zrnca i saznace da je jedina razlika od onih koje je proterao iz hrvatske katolicka i pravoslavna vera inace je i on a i onaj koga je proterao srpskog porekla

umri muski - 72.deo

pre 11 godina

Americko pleme Sijuksi smatra srpski narod najhrabrijim na svetu zato sto se suprotstavlja najvecoj sili na svetu. Sijuksi misle da je casnije umreti i nestati nego biti prezren doveka. Jer, nemojmo se zavaravati, nasi neprijatelji ce nas prezirati kad se predamo. Bolje je imati priznanje Sijuksa nego prezir citavog sveta. A da bi sacuvali to malo dostojanstva sto je ostalo potrebno je da se okrenemo sebi, da pocnemo da radimo a ne da cekamo milostinju od svojih nadmenih zlotvora. Da pocnemo makar da se stidimo te milostinje. Sta ja pricam ... sad ce "demokrati" da lupaju minuse ... a namnozili su se ... k'o pacovi ...

Слуњ

pre 11 godina

@LikaHR... vi ste se samo pokazali u ratu protiv starih civila koji su ostali u Golubiću, Varivodama, Gošiću itd Za to ste eksperti od davnina

nikola drezgic

pre 11 godina

Mi ako ne udjemo u Nato ili vojni savez sa Rusijom i nastavimo politiku neutralnosti,bilo da se radi o Srbiji ili Republici Srpskoj,u prevodu znači propast i nestanak našeg naroda sa ovih prostora! Ne nadajte se ni da će nam ostaviti beogradski pašaluk! Pa,sad vi gledajte šta ćete...

dragan

pre 11 godina

naravno da ce u Srpskoj biti referendum oko NATO, jer ce u slucaju ulaska BIH u nato biti silom ukinuta Srpska,NATO je bombardovao Srbe , nece im biti tesko da naprave unitarnu islamsku drzavu usred Evrope.

the

pre 11 godina

zbog ovakvih stvari smo mi u Hrvatskoj smrskali RSK do temelja, neće manjina odlučivati gdje ce većina!Živjela Demokracija 50+1.
(LikaHR, 11. februar 2013 19:24)

Zelim samo da Vas podsetim da ste vi, Hravati prvobitno bili manjina u SFRJ, pa tek su onda Srbi bili manjina u Hrvatskoj.

Milos

pre 11 godina

Srpska nikad nece uci u vojni savez sa otvorenim neprijateljem. Srbi su se opametili..cuvali smo SFRJ nismo dali da je razbijaju kompleksasi..sad ti isti hoce da nas uvuku u NATO kao kolaborante sa fasistima.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Kada bi "srpska stampa" o Miloradu Dodiku pisala samo onda kada on izjavi "nesto pametno", Milorad Dodik se NIKADA nebi pojavio u "stampi" !

darko

pre 11 godina

Ja ne vjerujem ni jednom političaru jer on uvijek spominje referendum a nikad ne organizuje.Drugo moraju odlučivati i ostala 2 naroda a znamo kako će bošnjaci i hrvati glasati.Ali mi moramo narodnim bojkotom sprečiti ulazak u nato pakt. Sjetiti se 12beba!

toto

pre 11 godina

Zaista, ali bas zaista me zanima kako li to entitetska skupstina moze raspisivati referendum o pitanjima za koja po ustavu uopste nije nadlezna??.
Po ustavu BH, odbrana i pristupanje vojnim savezima su nadleznost 'viseg' organa, tj skupstine BH i troclanog predsednistva (u kom kao predstavnik Srba sedi Nebojsa Radmanovic) a ne enitetske skupsine i predsednika entiteta.
Plasim se da ce u ovom slucaju Incko i Sorensen imati posla i doneti odluke koje se nekom nece svideti.

rodeo

pre 11 godina

Kad god nemaju m... da donesu neku odluku, vlast se krije iza nekakvog "referenduma". Budite jasni i donesite odluku da nećete u NATO, takođe donesite odluke o izdvajanju od BiH i prisijedinjenju Srbiji, Rusiji, Tunguziji,...Dodik pojaho na vlast pa balansira kao kauboj na rodeu. Videćemo koliko će izdržati, jer onaj kojeg jaše sve je nervozniji

Gandalf beli, bio žuti

pre 11 godina

Referendumi na Balkanu su oduvek služili kao instrument za manipulaciju, potvrđivanje naopakih odluka političke elite i skidanje lične odgovornosti sa poslova vođenja država i nacije. Koliko ih je samo Sloba održao 90tih godina..svaki je služio samo za dnevnopolitičke potrebe.

trofrtaljka Mica

pre 11 godina

Jedan takav referendum cije je pitanje od bitnog ustavnog znacaj za ukupnu drzavu BiH, (RS=samo jedan entitet ove medjunarodno priznate drzava), moze da se odrzi na celokupnoj teritoriji Republike BiH. Dodik namerno igra ovu igru, iako zna da je odrzavanje takvog referenduma u samoj RS zakonski nemoguce. Kad dobije odbijenicu on ce svojim biracima kao naivno odgovoriti: Ja sam hteo, videliste, al nedaju! Hehe, rado-bi-hteo-da-budes drzavica.

Holland

pre 11 godina

Nemogu da vjerujem da mu narod srpski jos vjeruje.cim ode u brisel ili ameriku taj covjek prica druge price.ljudi probudite se vise.nemogu da vjerujem kad citam vase komentare ovdje na forumu.prico je tako I referendumu o odcjepljenju.dajte ljudi pa neodredjuje dodik..

jedan čovek, jedan glas

pre 11 godina

Dodik zaboravlja da je ta Republika Srpska entitet u BiH i da su u tom entitetu osim srpskog naroda konstutivni narod i Hrvati i Bošnjaci. Pa se pstavlja pitanje ako ostala ova dva naroda hoće u NATO, šta onda? Da se ide logikom ko ih j..., je li tako Dodik

toto

pre 11 godina

Zaista, ali bas zaista me zanima kako li to entitetska skupstina moze raspisivati referendum o pitanjima za koja po ustavu uopste nije nadlezna??.
Po ustavu BH, odbrana i pristupanje vojnim savezima su nadleznost 'viseg' organa, tj skupstine BH i troclanog predsednistva (u kom kao predstavnik Srba sedi Nebojsa Radmanovic) a ne enitetske skupsine i predsednika entiteta.
Plasim se da ce u ovom slucaju Incko i Sorensen imati posla i doneti odluke koje se nekom nece svideti.

dario

pre 11 godina

Svi znamo da je po ustavu BH [koji je 'jaci' od entitrtskih ustava] pitanje odbrane i pristupanje BH vojnim savezima na 'drzavnom' a ne na 'entitetskom' nivou.
Ovde se postavlja sledece pitanje:
Zasto je onda delegacija Srba u skupstini BH glasala da BH pristupi NATO i tada predsedavajuci predsednistva BH Neboojsa Radmanovic potpisao odluku skupstine i ona poslata u Brisel jos pre dve godine??

Plasim se da ce se desiti isto kao sa referendumom o pravosudju za kjoji je skupstina RS donela odluku da se odrzi, ali je nakon 'zavrtanja ruku' i dolaska Estonke u Sarajevo i BL, skupstina RS naprasno ponistila svoju odluku donesenu mesec dana ranije.

Србин-патриота

pre 11 godina

Vjerujem da će većina građana biti PROTIV ulaska u tu zločinačku organizaciju! Ne možemo zaboraviti nepravedno bombardovanje!

Ogledalo

pre 11 godina

Neka se gospoda političari u Srbiji ugledaju na to kako se vodi politika i neka slede predsednika Dodika. Tamo gde nije političar u stanju da se suprostavi Evropi i NATO-u, u stanju je narod na referendumu.

blik

pre 11 godina

Odlicno. Nadam se da postoji politicka mogucnost da se odluka sa referenduma realizuje u djelo, obzirom da u Federaciji vole vise NATO nego rodjenu mater. Ni jedni ni drugi im ne mozemo zaboraviti kako su se ponijeli tokom ratova u bivsoj drzavi.
Mislim da ce nas na kraju Sarajevo i Amerikanci ipak uvaliti u tu druzinu.

sarajlija

pre 11 godina

Slagaće,kao i uvijek.Kakav on i referendum,priče za malu djecu.Prije par dana u Sarajevu je bio generalni sekretar NATO-a a Dodik mu je među prvima poželio dobrodošlicu u sred Sarajeva.

Србин-патриота

pre 11 godina

Vjerujem da će većina građana biti PROTIV ulaska u tu zločinačku organizaciju! Ne možemo zaboraviti nepravedno bombardovanje!

sarajlija

pre 11 godina

Slagaće,kao i uvijek.Kakav on i referendum,priče za malu djecu.Prije par dana u Sarajevu je bio generalni sekretar NATO-a a Dodik mu je među prvima poželio dobrodošlicu u sred Sarajeva.

dario

pre 11 godina

Svi znamo da je po ustavu BH [koji je 'jaci' od entitrtskih ustava] pitanje odbrane i pristupanje BH vojnim savezima na 'drzavnom' a ne na 'entitetskom' nivou.
Ovde se postavlja sledece pitanje:
Zasto je onda delegacija Srba u skupstini BH glasala da BH pristupi NATO i tada predsedavajuci predsednistva BH Neboojsa Radmanovic potpisao odluku skupstine i ona poslata u Brisel jos pre dve godine??

Plasim se da ce se desiti isto kao sa referendumom o pravosudju za kjoji je skupstina RS donela odluku da se odrzi, ali je nakon 'zavrtanja ruku' i dolaska Estonke u Sarajevo i BL, skupstina RS naprasno ponistila svoju odluku donesenu mesec dana ranije.

Ogledalo

pre 11 godina

Neka se gospoda političari u Srbiji ugledaju na to kako se vodi politika i neka slede predsednika Dodika. Tamo gde nije političar u stanju da se suprostavi Evropi i NATO-u, u stanju je narod na referendumu.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Kada bi "srpska stampa" o Miloradu Dodiku pisala samo onda kada on izjavi "nesto pametno", Milorad Dodik se NIKADA nebi pojavio u "stampi" !

blik

pre 11 godina

Odlicno. Nadam se da postoji politicka mogucnost da se odluka sa referenduma realizuje u djelo, obzirom da u Federaciji vole vise NATO nego rodjenu mater. Ni jedni ni drugi im ne mozemo zaboraviti kako su se ponijeli tokom ratova u bivsoj drzavi.
Mislim da ce nas na kraju Sarajevo i Amerikanci ipak uvaliti u tu druzinu.

jedan čovek, jedan glas

pre 11 godina

Dodik zaboravlja da je ta Republika Srpska entitet u BiH i da su u tom entitetu osim srpskog naroda konstutivni narod i Hrvati i Bošnjaci. Pa se pstavlja pitanje ako ostala ova dva naroda hoće u NATO, šta onda? Da se ide logikom ko ih j..., je li tako Dodik

Holland

pre 11 godina

Nemogu da vjerujem da mu narod srpski jos vjeruje.cim ode u brisel ili ameriku taj covjek prica druge price.ljudi probudite se vise.nemogu da vjerujem kad citam vase komentare ovdje na forumu.prico je tako I referendumu o odcjepljenju.dajte ljudi pa neodredjuje dodik..

trofrtaljka Mica

pre 11 godina

Jedan takav referendum cije je pitanje od bitnog ustavnog znacaj za ukupnu drzavu BiH, (RS=samo jedan entitet ove medjunarodno priznate drzava), moze da se odrzi na celokupnoj teritoriji Republike BiH. Dodik namerno igra ovu igru, iako zna da je odrzavanje takvog referenduma u samoj RS zakonski nemoguce. Kad dobije odbijenicu on ce svojim biracima kao naivno odgovoriti: Ja sam hteo, videliste, al nedaju! Hehe, rado-bi-hteo-da-budes drzavica.

rodeo

pre 11 godina

Kad god nemaju m... da donesu neku odluku, vlast se krije iza nekakvog "referenduma". Budite jasni i donesite odluku da nećete u NATO, takođe donesite odluke o izdvajanju od BiH i prisijedinjenju Srbiji, Rusiji, Tunguziji,...Dodik pojaho na vlast pa balansira kao kauboj na rodeu. Videćemo koliko će izdržati, jer onaj kojeg jaše sve je nervozniji

Gandalf beli, bio žuti

pre 11 godina

Referendumi na Balkanu su oduvek služili kao instrument za manipulaciju, potvrđivanje naopakih odluka političke elite i skidanje lične odgovornosti sa poslova vođenja država i nacije. Koliko ih je samo Sloba održao 90tih godina..svaki je služio samo za dnevnopolitičke potrebe.

dragan

pre 11 godina

naravno da ce u Srpskoj biti referendum oko NATO, jer ce u slucaju ulaska BIH u nato biti silom ukinuta Srpska,NATO je bombardovao Srbe , nece im biti tesko da naprave unitarnu islamsku drzavu usred Evrope.

toto

pre 11 godina

Zaista, ali bas zaista me zanima kako li to entitetska skupstina moze raspisivati referendum o pitanjima za koja po ustavu uopste nije nadlezna??.
Po ustavu BH, odbrana i pristupanje vojnim savezima su nadleznost 'viseg' organa, tj skupstine BH i troclanog predsednistva (u kom kao predstavnik Srba sedi Nebojsa Radmanovic) a ne enitetske skupsine i predsednika entiteta.
Plasim se da ce u ovom slucaju Incko i Sorensen imati posla i doneti odluke koje se nekom nece svideti.

pez

pre 11 godina

Srpska nikad nece uci u vojni savez sa otvorenim neprijateljem. Srbi su se opametili..cuvali smo SFRJ nismo dali da je razbijaju kompleksasi..sad ti isti hoce da nas uvuku u NATO kao kolaborante sa fasistima.
(Milos, 11. februar 2013 19:48)

Cuvali ste SFRJ ruseci ustav iz 1974 godine, sto je uzburkalo i pokrenulo ostale narode. Ipak su Historija, Isotrija i Istorija zabiljezile da je samo jedan narod srusio ustav iz 74-te

БЛ

pre 11 godina

Браво Додик, не у злочиначку творевину која је изгубила сваки одбрамбени смисао од пада берлинског зида

toto

pre 11 godina

Zaista, ali bas zaista me zanima kako li to entitetska skupstina moze raspisivati referendum o pitanjima za koja po ustavu uopste nije nadlezna??.
Po ustavu BH, odbrana i pristupanje vojnim savezima su nadleznost 'viseg' organa, tj skupstine BH i troclanog predsednistva (u kom kao predstavnik Srba sedi Nebojsa Radmanovic) a ne enitetske skupsine i predsednika entiteta.
Plasim se da ce u ovom slucaju Incko i Sorensen imati posla i doneti odluke koje se nekom nece svideti.

Konstantinos Veliki

pre 11 godina

US je spasila Srbe u BiH i zbog toga joj isti duguju zahvalnost. Da nije bilo Daytona nikada ne bi bilo ni Srpske, to valjda svi znamo ili se pravimo ludi! Srpska ne može biti kočnica svakom razvoju BiH bez obzira radi li se o EU ili NATO-u. Do kada Dodik misli zastupati interese strane zemlje a svoju vlastitu uništavati? Ali svemu dođe kraj pa tako i Dodikovoj diktaturi!

darko

pre 11 godina

Ja ne vjerujem ni jednom političaru jer on uvijek spominje referendum a nikad ne organizuje.Drugo moraju odlučivati i ostala 2 naroda a znamo kako će bošnjaci i hrvati glasati.Ali mi moramo narodnim bojkotom sprečiti ulazak u nato pakt. Sjetiti se 12beba!

umri muski - 72.deo

pre 11 godina

Americko pleme Sijuksi smatra srpski narod najhrabrijim na svetu zato sto se suprotstavlja najvecoj sili na svetu. Sijuksi misle da je casnije umreti i nestati nego biti prezren doveka. Jer, nemojmo se zavaravati, nasi neprijatelji ce nas prezirati kad se predamo. Bolje je imati priznanje Sijuksa nego prezir citavog sveta. A da bi sacuvali to malo dostojanstva sto je ostalo potrebno je da se okrenemo sebi, da pocnemo da radimo a ne da cekamo milostinju od svojih nadmenih zlotvora. Da pocnemo makar da se stidimo te milostinje. Sta ja pricam ... sad ce "demokrati" da lupaju minuse ... a namnozili su se ... k'o pacovi ...

banjalucanin

pre 11 godina

Ima narod u RS pravo da kaže šta misli, ako ništa drugo. Ako to niko ne uvaži onda je sve jasno. Slično je bilo i 92 godine. Od vas iz matice očekujemo podršku a ne neka čedoliberalna naklapanja. Evo vam jedan savjet od mene sa ove strane Drine: Mislim da bi trebalo da imate više samo poštovanja i prema sebi i prema Srbima van matice. Možete da pr(o)edate Kosovo, Metohiju, enklave, Radovana, Ratka, RS, RSK i sve ostalo što vi beograđani osjećate kao teret ali nećete bolje zivjeti. Zato što vas niko onda neće poštovati. I ova farsa sa hapšenjima jedino može da prođe na ovim prostorima. cccccc.........

the

pre 11 godina

zbog ovakvih stvari smo mi u Hrvatskoj smrskali RSK do temelja, neće manjina odlučivati gdje ce većina!Živjela Demokracija 50+1.
(LikaHR, 11. februar 2013 19:24)

Zelim samo da Vas podsetim da ste vi, Hravati prvobitno bili manjina u SFRJ, pa tek su onda Srbi bili manjina u Hrvatskoj.

nikola drezgic

pre 11 godina

Mi ako ne udjemo u Nato ili vojni savez sa Rusijom i nastavimo politiku neutralnosti,bilo da se radi o Srbiji ili Republici Srpskoj,u prevodu znači propast i nestanak našeg naroda sa ovih prostora! Ne nadajte se ni da će nam ostaviti beogradski pašaluk! Pa,sad vi gledajte šta ćete...

Слуњ

pre 11 godina

@LikaHR... vi ste se samo pokazali u ratu protiv starih civila koji su ostali u Golubiću, Varivodama, Gošiću itd Za to ste eksperti od davnina

Milos

pre 11 godina

Srpska nikad nece uci u vojni savez sa otvorenim neprijateljem. Srbi su se opametili..cuvali smo SFRJ nismo dali da je razbijaju kompleksasi..sad ti isti hoce da nas uvuku u NATO kao kolaborante sa fasistima.

rs

pre 11 godina

ovaj licaninHR sto kaze da su smrskali RSK neka pregleda krvna zrnca i saznace da je jedina razlika od onih koje je proterao iz hrvatske katolicka i pravoslavna vera inace je i on a i onaj koga je proterao srpskog porekla

meh

pre 11 godina

ovaj sta god da je izjavio desilo se nije...
laje on da ga je lijepo slusat a to sto ce RS ostat ljustura bez stanovnistva i ikakve uloge u bilo kakvom donosenju odluka a posebice oko euro-atlantskih integracija...
al eto lijepo ga slusat pa makar mu kmetovi korijenje jeli...

Marko-Banjaluka

pre 11 godina

Milorad Dodik je dogovorio ulazak u NATO samo mi to jos ne znamo.

Mnogo toga je on obecao,a malo uradio.

DODIKA JE DOVEO NATO I ON CE DOVESTI NJIH.

Zvornik

pre 11 godina

Ne u NATO!!!Mada se iskreno bojim da nas ne ubace u to zlocinacko drustvo.
Da pojasnim ovima sto misle da Bih moze uci u Nato ako Hrvati i Bosnjaci preglasaju nas,to nece da moze,jer ako je jedna strana protiv Bih ne moze nigde.Tj.sve tri strane treba da budu saglasne da bi se donela neka odluka.

mina

pre 11 godina

Djaba se lozite na ove njegove izjave i djaba ce trositi pare na taj referendum. Ako Evropa i Amerika odluce da BiH ulazi u NATO, to ce tako i biti. Svi su ovi nasi sitne ribice za njih, a i previse im je stalo do foteljica da bi im se suprostavili. Rusija vec odavno nema moc kakvu je nekad imala, a imaju i previse svojih problema, sto sa opozicijom, mafijom, a i okolnim drzavicama. Nas problem i jeste u tome da sluzimo i djelujemo kao kakva navijacka publika, a ne gledamo stvari onakve kakve su stvarne i realne. Istina cesto boli, ali ko to pita nase osiromasene drzavice sta to nas boli, jer ionako zivimo na slamku od tih kredita koje nam oni daju ( EU, USA ). Sta, ako izvor tih kredita napravi branu? Sta ako kazu dosta je vise, a kamata vam je veca za toliko i toliko? Ah, pa da, imamo mi svoje srpstvo, bosnjastvo, hrvatstvo ... siti smo vec dovoljno, bogati, pametni, punih novcanika i sta ce nama vise sta, bas nas briga sto odlutasmo stotine godina unazad, dok svi ostali jure ka napretku i civilizaciji. Ni ja ne volim NATO, ali sve se bojim da je njih briga za mojim misljenjem, bice sve onako kako oni budu htjeli. Zivi bili, pa vidjeli.

Masha

pre 11 godina

@(Слуњ, 11. februar 2013 19:45)

A ko ostavi stare i nemocne civile na milost i nemilost neprijatelju? Njihova deca? Gde su bili? Jesu li mogli ostati i braniti svoje stare i nemocne roditelje, na svom pragu? Imali su vojsku, naoruzanje. Ratovali su 4 godine. Mogli su se bar probati odbraniti.

Sta je gore po tebi, proterati starce ili ostaviti ih neprijatelju na dlanu? Proceni pa mi javi.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Banja Luka treba da glasa za Nato,da bar jedan korpus Srba glasa ispravno i istorijski,samo sa Nato/om iza sebe Rs ce moci da se zastiti,ako glasaju protiv, to ce biti emotivno ali ce i znaciti kraj Rs,pre ili kasnije,nemoj da se nadaju sa ce im Rusi pomoci,moraju svojom glavom da razmisle i da glasaju, ZA.

A?

pre 11 godina

@LikaHR...A, koji ste to vi, koji ste "smrskali" RSK? Kazi lepo, "mi i NATO"! Inace, sad bi ti ovde replicirao neki "velikosrbin", koji bi rekao da je "smrskao" Hrvatsku...naravno, da vam ne bese tog pakta... Dodik je u pravu. Ako jedan entitet ne prihvati ulazak u NATO, onda taj entitet moze izaci iz BIH, jel tako? A vama srecan put! PS: Apsolutno ne mrzim ni Hrvate, ni Bosnjake. Samo volim svoje, Srbe!

?

pre 11 godina

Е тако се то ради!
Надам се да ово читају они из "српских" НВО и екипа из ЛДП-СПО и други који Србију годинама буквално утерују у НАТО, каква јавност, какав парламент, шта народ зна, као што је 2011. Игор Лукшић врло децидирано изјавио да понекад политичари боље знају шта треба урадити, а да народ није свестан колико је то добро. Отприлике тако гласи изјава. Значи народ је глуп? А и они и ови наши паразити што живе од западних еврића и зелембаћа, а представљају се као вајни демократи утерују целу државу у НАТО, а да никог нису ништа о томе питали.
Поготово што би Србија била прва земља у историји НАТО којој је НАТО откинуо део територије, а која би приступила савезу. Као и Српска која је агресирана.

Republikanac

pre 11 godina

Za ove što se ne stide da pokažu totalno neznanje (toto, micatrofrtaljka) ili namjerno šire defetizam i propagandu.
Parlament BiH je dvodom, u domu naroda, sva tri naroda imaju po 12 poslanika. Da bi neka odluka bila usvojena za nju mora postojati 2/3 većina kod svakog od tri naroda. Odlukom Narodne Skupštine R.Srpske ili referendumom zauzima se stav o nekom pitanju koji je obavezujući za poslanike iz RS. Eto tako se sprečava donošenje bilo kojeg zakona na nivou BiH koji ne odgovara RS. Ko ne vjeruje neka provjeri. Kome nije jasno zašto BiH nije podržala Palestinu u UN neka provjeri stav RS po tom pitanju i sam zaključi može li se bez njene volje voditi politika BiH.

pametnom dosta

pre 11 godina

Na severu Bosne: NATO [Hrvatska]
na zapadu Bosne: NATO [Hrvatska]
na jugu Bosne: NATO [Hrvatska]
na istoku Bosne: Crna gora [uskoro u NATO]
na istoku Bosne: Srbija [nije u NATO]

A ne zaboravimo da i dan danas vazi odluka skupstine BH iz 1996 [odmah iza rata] da NATO moze sasvim slobodno 'setati' po Bosni, a posto je odluku donela skupstina BH ista vazi i za RS i Federaciju i ditrikt Brcko, tj entitetske skupsine je ne mogu ponistiti

Izmedju redova

pre 11 godina

Da ste glasali na onom predhodnom za izlazak "Republike Srbske iz BiH" ne bi vam ni trebao ovaj drugi...Hehehehe, sve ce se opet zavrsiti time da ce Dodik narediti skupstini da ponisti referendum... jer doticni nema m... da bilo sta uradi sto bi moglo imati politicke i ekonomske posledice za doticnog...Isto onoliko koliko je Srbima stalo da se rese BiH i Bosnjacima je stalo da se jednom zauvek resi pitaje BiH a samo cekaju da neko sa Srbske strane nacini pogresan korak... Izgleda da ce se uskoro dogoditi... E moj narode zar se na sve jos uvek palis...

stop

pre 11 godina

Tj.sve tri strane treba da budu saglasne da bi se donela neka odluka.
(Zvornik, 11. februar 2013 21:36)

U RS su konstitutivna tri naroda i svi se moraju složiti oko neovisnosti RS, ako je jedan protiv ništa, jel tada vrijede ta pravila?
Gdje bi bila VB da se svačije mišljenje sluša?

laki

pre 11 godina

@pez 1966 i 1971 su bile prije 1974. Brijunski plenum 1966 i efikasni maspok 1971. su srusile SFRJ uz pomoc cia-e. Zna se ciji su igraci bili Stevo Krajacic, Kardelj a kasnije i Vrhovec

Lale

pre 11 godina

(?, 11. februar 2013 21:28)

Da narod je izrazito glup I zbog toga lose zivimo kao sto se vidi iz prilozenog.

Mislim da vas komentar slikovito prikazuje stanje ove drzave.

Milos

pre 11 godina

@pez Ustav iz 1976 i sve druge moguce i nemoguce ustave SFRJ ste skrsili vi koji ste pucali na JNA. Sreca je vasa sto vas ta ista JNA po ustavu nije sravnila sa zemljom. Srbi nikad nece biti deo Nato pakta i to ce ostati takodje u istoriji ko je ko. Hronicni kompleks Hrvata je sto su uvek bili na pogresnoj strani.

banjalucanin

pre 11 godina

BiH se ne isplati da ulazi u NATO. Samo članstvo ne košta ništa ali dalje finansiranje košta mnogo i sad te finansijske standarde ispunjava samo 5 zemalja. Ostali plaćaju krvlju.......

Nele

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto se Muslimanima toliko žuri u NATO? Da što prije uzmu učešće t ubijanju drugih nedužnih Muslimana civila širom svijeta??? Oni bi prvi trebali reći NE u NATO.

Србин-патриота

pre 11 godina

Vjerujem da će većina građana biti PROTIV ulaska u tu zločinačku organizaciju! Ne možemo zaboraviti nepravedno bombardovanje!

Ogledalo

pre 11 godina

Neka se gospoda političari u Srbiji ugledaju na to kako se vodi politika i neka slede predsednika Dodika. Tamo gde nije političar u stanju da se suprostavi Evropi i NATO-u, u stanju je narod na referendumu.

sarajlija

pre 11 godina

Slagaće,kao i uvijek.Kakav on i referendum,priče za malu djecu.Prije par dana u Sarajevu je bio generalni sekretar NATO-a a Dodik mu je među prvima poželio dobrodošlicu u sred Sarajeva.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Kada bi "srpska stampa" o Miloradu Dodiku pisala samo onda kada on izjavi "nesto pametno", Milorad Dodik se NIKADA nebi pojavio u "stampi" !

banjalucanin

pre 11 godina

Ima narod u RS pravo da kaže šta misli, ako ništa drugo. Ako to niko ne uvaži onda je sve jasno. Slično je bilo i 92 godine. Od vas iz matice očekujemo podršku a ne neka čedoliberalna naklapanja. Evo vam jedan savjet od mene sa ove strane Drine: Mislim da bi trebalo da imate više samo poštovanja i prema sebi i prema Srbima van matice. Možete da pr(o)edate Kosovo, Metohiju, enklave, Radovana, Ratka, RS, RSK i sve ostalo što vi beograđani osjećate kao teret ali nećete bolje zivjeti. Zato što vas niko onda neće poštovati. I ova farsa sa hapšenjima jedino može da prođe na ovim prostorima. cccccc.........

jedan čovek, jedan glas

pre 11 godina

Dodik zaboravlja da je ta Republika Srpska entitet u BiH i da su u tom entitetu osim srpskog naroda konstutivni narod i Hrvati i Bošnjaci. Pa se pstavlja pitanje ako ostala ova dva naroda hoće u NATO, šta onda? Da se ide logikom ko ih j..., je li tako Dodik

dragan

pre 11 godina

naravno da ce u Srpskoj biti referendum oko NATO, jer ce u slucaju ulaska BIH u nato biti silom ukinuta Srpska,NATO je bombardovao Srbe , nece im biti tesko da naprave unitarnu islamsku drzavu usred Evrope.

rs

pre 11 godina

ovaj licaninHR sto kaze da su smrskali RSK neka pregleda krvna zrnca i saznace da je jedina razlika od onih koje je proterao iz hrvatske katolicka i pravoslavna vera inace je i on a i onaj koga je proterao srpskog porekla

A?

pre 11 godina

@LikaHR...A, koji ste to vi, koji ste "smrskali" RSK? Kazi lepo, "mi i NATO"! Inace, sad bi ti ovde replicirao neki "velikosrbin", koji bi rekao da je "smrskao" Hrvatsku...naravno, da vam ne bese tog pakta... Dodik je u pravu. Ako jedan entitet ne prihvati ulazak u NATO, onda taj entitet moze izaci iz BIH, jel tako? A vama srecan put! PS: Apsolutno ne mrzim ni Hrvate, ni Bosnjake. Samo volim svoje, Srbe!

umri muski - 72.deo

pre 11 godina

Americko pleme Sijuksi smatra srpski narod najhrabrijim na svetu zato sto se suprotstavlja najvecoj sili na svetu. Sijuksi misle da je casnije umreti i nestati nego biti prezren doveka. Jer, nemojmo se zavaravati, nasi neprijatelji ce nas prezirati kad se predamo. Bolje je imati priznanje Sijuksa nego prezir citavog sveta. A da bi sacuvali to malo dostojanstva sto je ostalo potrebno je da se okrenemo sebi, da pocnemo da radimo a ne da cekamo milostinju od svojih nadmenih zlotvora. Da pocnemo makar da se stidimo te milostinje. Sta ja pricam ... sad ce "demokrati" da lupaju minuse ... a namnozili su se ... k'o pacovi ...

Holland

pre 11 godina

Nemogu da vjerujem da mu narod srpski jos vjeruje.cim ode u brisel ili ameriku taj covjek prica druge price.ljudi probudite se vise.nemogu da vjerujem kad citam vase komentare ovdje na forumu.prico je tako I referendumu o odcjepljenju.dajte ljudi pa neodredjuje dodik..

darko

pre 11 godina

Ja ne vjerujem ni jednom političaru jer on uvijek spominje referendum a nikad ne organizuje.Drugo moraju odlučivati i ostala 2 naroda a znamo kako će bošnjaci i hrvati glasati.Ali mi moramo narodnim bojkotom sprečiti ulazak u nato pakt. Sjetiti se 12beba!

trofrtaljka Mica

pre 11 godina

Jedan takav referendum cije je pitanje od bitnog ustavnog znacaj za ukupnu drzavu BiH, (RS=samo jedan entitet ove medjunarodno priznate drzava), moze da se odrzi na celokupnoj teritoriji Republike BiH. Dodik namerno igra ovu igru, iako zna da je odrzavanje takvog referenduma u samoj RS zakonski nemoguce. Kad dobije odbijenicu on ce svojim biracima kao naivno odgovoriti: Ja sam hteo, videliste, al nedaju! Hehe, rado-bi-hteo-da-budes drzavica.

Слуњ

pre 11 godina

@LikaHR... vi ste se samo pokazali u ratu protiv starih civila koji su ostali u Golubiću, Varivodama, Gošiću itd Za to ste eksperti od davnina

Milos

pre 11 godina

Srpska nikad nece uci u vojni savez sa otvorenim neprijateljem. Srbi su se opametili..cuvali smo SFRJ nismo dali da je razbijaju kompleksasi..sad ti isti hoce da nas uvuku u NATO kao kolaborante sa fasistima.

toto

pre 11 godina

Zaista, ali bas zaista me zanima kako li to entitetska skupstina moze raspisivati referendum o pitanjima za koja po ustavu uopste nije nadlezna??.
Po ustavu BH, odbrana i pristupanje vojnim savezima su nadleznost 'viseg' organa, tj skupstine BH i troclanog predsednistva (u kom kao predstavnik Srba sedi Nebojsa Radmanovic) a ne enitetske skupsine i predsednika entiteta.
Plasim se da ce u ovom slucaju Incko i Sorensen imati posla i doneti odluke koje se nekom nece svideti.

the

pre 11 godina

zbog ovakvih stvari smo mi u Hrvatskoj smrskali RSK do temelja, neće manjina odlučivati gdje ce većina!Živjela Demokracija 50+1.
(LikaHR, 11. februar 2013 19:24)

Zelim samo da Vas podsetim da ste vi, Hravati prvobitno bili manjina u SFRJ, pa tek su onda Srbi bili manjina u Hrvatskoj.

dario

pre 11 godina

Svi znamo da je po ustavu BH [koji je 'jaci' od entitrtskih ustava] pitanje odbrane i pristupanje BH vojnim savezima na 'drzavnom' a ne na 'entitetskom' nivou.
Ovde se postavlja sledece pitanje:
Zasto je onda delegacija Srba u skupstini BH glasala da BH pristupi NATO i tada predsedavajuci predsednistva BH Neboojsa Radmanovic potpisao odluku skupstine i ona poslata u Brisel jos pre dve godine??

Plasim se da ce se desiti isto kao sa referendumom o pravosudju za kjoji je skupstina RS donela odluku da se odrzi, ali je nakon 'zavrtanja ruku' i dolaska Estonke u Sarajevo i BL, skupstina RS naprasno ponistila svoju odluku donesenu mesec dana ranije.

Zvornik

pre 11 godina

Ne u NATO!!!Mada se iskreno bojim da nas ne ubace u to zlocinacko drustvo.
Da pojasnim ovima sto misle da Bih moze uci u Nato ako Hrvati i Bosnjaci preglasaju nas,to nece da moze,jer ako je jedna strana protiv Bih ne moze nigde.Tj.sve tri strane treba da budu saglasne da bi se donela neka odluka.

БЛ

pre 11 godina

Браво Додик, не у злочиначку творевину која је изгубила сваки одбрамбени смисао од пада берлинског зида

blik

pre 11 godina

Odlicno. Nadam se da postoji politicka mogucnost da se odluka sa referenduma realizuje u djelo, obzirom da u Federaciji vole vise NATO nego rodjenu mater. Ni jedni ni drugi im ne mozemo zaboraviti kako su se ponijeli tokom ratova u bivsoj drzavi.
Mislim da ce nas na kraju Sarajevo i Amerikanci ipak uvaliti u tu druzinu.

toto

pre 11 godina

Zaista, ali bas zaista me zanima kako li to entitetska skupstina moze raspisivati referendum o pitanjima za koja po ustavu uopste nije nadlezna??.
Po ustavu BH, odbrana i pristupanje vojnim savezima su nadleznost 'viseg' organa, tj skupstine BH i troclanog predsednistva (u kom kao predstavnik Srba sedi Nebojsa Radmanovic) a ne enitetske skupsine i predsednika entiteta.
Plasim se da ce u ovom slucaju Incko i Sorensen imati posla i doneti odluke koje se nekom nece svideti.

nikola drezgic

pre 11 godina

Mi ako ne udjemo u Nato ili vojni savez sa Rusijom i nastavimo politiku neutralnosti,bilo da se radi o Srbiji ili Republici Srpskoj,u prevodu znači propast i nestanak našeg naroda sa ovih prostora! Ne nadajte se ni da će nam ostaviti beogradski pašaluk! Pa,sad vi gledajte šta ćete...

Gandalf beli, bio žuti

pre 11 godina

Referendumi na Balkanu su oduvek služili kao instrument za manipulaciju, potvrđivanje naopakih odluka političke elite i skidanje lične odgovornosti sa poslova vođenja država i nacije. Koliko ih je samo Sloba održao 90tih godina..svaki je služio samo za dnevnopolitičke potrebe.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Banja Luka treba da glasa za Nato,da bar jedan korpus Srba glasa ispravno i istorijski,samo sa Nato/om iza sebe Rs ce moci da se zastiti,ako glasaju protiv, to ce biti emotivno ali ce i znaciti kraj Rs,pre ili kasnije,nemoj da se nadaju sa ce im Rusi pomoci,moraju svojom glavom da razmisle i da glasaju, ZA.

Konstantinos Veliki

pre 11 godina

US je spasila Srbe u BiH i zbog toga joj isti duguju zahvalnost. Da nije bilo Daytona nikada ne bi bilo ni Srpske, to valjda svi znamo ili se pravimo ludi! Srpska ne može biti kočnica svakom razvoju BiH bez obzira radi li se o EU ili NATO-u. Do kada Dodik misli zastupati interese strane zemlje a svoju vlastitu uništavati? Ali svemu dođe kraj pa tako i Dodikovoj diktaturi!

rodeo

pre 11 godina

Kad god nemaju m... da donesu neku odluku, vlast se krije iza nekakvog "referenduma". Budite jasni i donesite odluku da nećete u NATO, takođe donesite odluke o izdvajanju od BiH i prisijedinjenju Srbiji, Rusiji, Tunguziji,...Dodik pojaho na vlast pa balansira kao kauboj na rodeu. Videćemo koliko će izdržati, jer onaj kojeg jaše sve je nervozniji

pez

pre 11 godina

Srpska nikad nece uci u vojni savez sa otvorenim neprijateljem. Srbi su se opametili..cuvali smo SFRJ nismo dali da je razbijaju kompleksasi..sad ti isti hoce da nas uvuku u NATO kao kolaborante sa fasistima.
(Milos, 11. februar 2013 19:48)

Cuvali ste SFRJ ruseci ustav iz 1974 godine, sto je uzburkalo i pokrenulo ostale narode. Ipak su Historija, Isotrija i Istorija zabiljezile da je samo jedan narod srusio ustav iz 74-te

?

pre 11 godina

Е тако се то ради!
Надам се да ово читају они из "српских" НВО и екипа из ЛДП-СПО и други који Србију годинама буквално утерују у НАТО, каква јавност, какав парламент, шта народ зна, као што је 2011. Игор Лукшић врло децидирано изјавио да понекад политичари боље знају шта треба урадити, а да народ није свестан колико је то добро. Отприлике тако гласи изјава. Значи народ је глуп? А и они и ови наши паразити што живе од западних еврића и зелембаћа, а представљају се као вајни демократи утерују целу државу у НАТО, а да никог нису ништа о томе питали.
Поготово што би Србија била прва земља у историји НАТО којој је НАТО откинуо део територије, а која би приступила савезу. Као и Српска која је агресирана.

Milos

pre 11 godina

@pez Ustav iz 1976 i sve druge moguce i nemoguce ustave SFRJ ste skrsili vi koji ste pucali na JNA. Sreca je vasa sto vas ta ista JNA po ustavu nije sravnila sa zemljom. Srbi nikad nece biti deo Nato pakta i to ce ostati takodje u istoriji ko je ko. Hronicni kompleks Hrvata je sto su uvek bili na pogresnoj strani.

meh

pre 11 godina

ovaj sta god da je izjavio desilo se nije...
laje on da ga je lijepo slusat a to sto ce RS ostat ljustura bez stanovnistva i ikakve uloge u bilo kakvom donosenju odluka a posebice oko euro-atlantskih integracija...
al eto lijepo ga slusat pa makar mu kmetovi korijenje jeli...

laki

pre 11 godina

@pez 1966 i 1971 su bile prije 1974. Brijunski plenum 1966 i efikasni maspok 1971. su srusile SFRJ uz pomoc cia-e. Zna se ciji su igraci bili Stevo Krajacic, Kardelj a kasnije i Vrhovec

Masha

pre 11 godina

@(Слуњ, 11. februar 2013 19:45)

A ko ostavi stare i nemocne civile na milost i nemilost neprijatelju? Njihova deca? Gde su bili? Jesu li mogli ostati i braniti svoje stare i nemocne roditelje, na svom pragu? Imali su vojsku, naoruzanje. Ratovali su 4 godine. Mogli su se bar probati odbraniti.

Sta je gore po tebi, proterati starce ili ostaviti ih neprijatelju na dlanu? Proceni pa mi javi.

Marko-Banjaluka

pre 11 godina

Milorad Dodik je dogovorio ulazak u NATO samo mi to jos ne znamo.

Mnogo toga je on obecao,a malo uradio.

DODIKA JE DOVEO NATO I ON CE DOVESTI NJIH.

Republikanac

pre 11 godina

Za ove što se ne stide da pokažu totalno neznanje (toto, micatrofrtaljka) ili namjerno šire defetizam i propagandu.
Parlament BiH je dvodom, u domu naroda, sva tri naroda imaju po 12 poslanika. Da bi neka odluka bila usvojena za nju mora postojati 2/3 većina kod svakog od tri naroda. Odlukom Narodne Skupštine R.Srpske ili referendumom zauzima se stav o nekom pitanju koji je obavezujući za poslanike iz RS. Eto tako se sprečava donošenje bilo kojeg zakona na nivou BiH koji ne odgovara RS. Ko ne vjeruje neka provjeri. Kome nije jasno zašto BiH nije podržala Palestinu u UN neka provjeri stav RS po tom pitanju i sam zaključi može li se bez njene volje voditi politika BiH.

stop

pre 11 godina

Tj.sve tri strane treba da budu saglasne da bi se donela neka odluka.
(Zvornik, 11. februar 2013 21:36)

U RS su konstitutivna tri naroda i svi se moraju složiti oko neovisnosti RS, ako je jedan protiv ništa, jel tada vrijede ta pravila?
Gdje bi bila VB da se svačije mišljenje sluša?

Izmedju redova

pre 11 godina

Da ste glasali na onom predhodnom za izlazak "Republike Srbske iz BiH" ne bi vam ni trebao ovaj drugi...Hehehehe, sve ce se opet zavrsiti time da ce Dodik narediti skupstini da ponisti referendum... jer doticni nema m... da bilo sta uradi sto bi moglo imati politicke i ekonomske posledice za doticnog...Isto onoliko koliko je Srbima stalo da se rese BiH i Bosnjacima je stalo da se jednom zauvek resi pitaje BiH a samo cekaju da neko sa Srbske strane nacini pogresan korak... Izgleda da ce se uskoro dogoditi... E moj narode zar se na sve jos uvek palis...

banjalucanin

pre 11 godina

BiH se ne isplati da ulazi u NATO. Samo članstvo ne košta ništa ali dalje finansiranje košta mnogo i sad te finansijske standarde ispunjava samo 5 zemalja. Ostali plaćaju krvlju.......

mina

pre 11 godina

Djaba se lozite na ove njegove izjave i djaba ce trositi pare na taj referendum. Ako Evropa i Amerika odluce da BiH ulazi u NATO, to ce tako i biti. Svi su ovi nasi sitne ribice za njih, a i previse im je stalo do foteljica da bi im se suprostavili. Rusija vec odavno nema moc kakvu je nekad imala, a imaju i previse svojih problema, sto sa opozicijom, mafijom, a i okolnim drzavicama. Nas problem i jeste u tome da sluzimo i djelujemo kao kakva navijacka publika, a ne gledamo stvari onakve kakve su stvarne i realne. Istina cesto boli, ali ko to pita nase osiromasene drzavice sta to nas boli, jer ionako zivimo na slamku od tih kredita koje nam oni daju ( EU, USA ). Sta, ako izvor tih kredita napravi branu? Sta ako kazu dosta je vise, a kamata vam je veca za toliko i toliko? Ah, pa da, imamo mi svoje srpstvo, bosnjastvo, hrvatstvo ... siti smo vec dovoljno, bogati, pametni, punih novcanika i sta ce nama vise sta, bas nas briga sto odlutasmo stotine godina unazad, dok svi ostali jure ka napretku i civilizaciji. Ni ja ne volim NATO, ali sve se bojim da je njih briga za mojim misljenjem, bice sve onako kako oni budu htjeli. Zivi bili, pa vidjeli.

pametnom dosta

pre 11 godina

Na severu Bosne: NATO [Hrvatska]
na zapadu Bosne: NATO [Hrvatska]
na jugu Bosne: NATO [Hrvatska]
na istoku Bosne: Crna gora [uskoro u NATO]
na istoku Bosne: Srbija [nije u NATO]

A ne zaboravimo da i dan danas vazi odluka skupstine BH iz 1996 [odmah iza rata] da NATO moze sasvim slobodno 'setati' po Bosni, a posto je odluku donela skupstina BH ista vazi i za RS i Federaciju i ditrikt Brcko, tj entitetske skupsine je ne mogu ponistiti

Nele

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto se Muslimanima toliko žuri u NATO? Da što prije uzmu učešće t ubijanju drugih nedužnih Muslimana civila širom svijeta??? Oni bi prvi trebali reći NE u NATO.

Lale

pre 11 godina

(?, 11. februar 2013 21:28)

Da narod je izrazito glup I zbog toga lose zivimo kao sto se vidi iz prilozenog.

Mislim da vas komentar slikovito prikazuje stanje ove drzave.