Ponedeljak, 11.02.2013.

16:38

Učesnici tuče pušteni iz pritvora

Petorica mladića srpske nacionalnosti, osumnjičenih za nasilničko ponašanje tokom vikenda u Temerinu, pušteni su iz pritvora, saznaje nezvanično B92.

Izvor: B92

Uèesnici tuèe pušteni iz pritvora IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

15 Komentari

Sortiraj po:

tipicno autonomasko nevaspitanje

pre 11 godina

@tipično pogrešno vaspitanje, 11. februar 2013 22:52
Tipcni autonomaski bezobrazluk. Svoje nasilje pripisuju drugom, u ovom slucaju meni. Da ne pricam o tome kako prave selekciju nasilja, pa zversko nasilje koje je upereno protiv nacije koju oni mrze, opravdavaju. I u isto vreme se licemerno predstavljaju kao nekakvi borci protiv nasilja.
Nisu "moji momci" ni oni koji su bacali Srbe pod led pre 70 godina, niti ste "moji momci" vi koji razbijate glave jedni drugima danas.
To je vasa slika i prilika, a ne tudja.
To je vase nevaspitanje, kao sto su i vasi nevaspitani komentari u kojima pljujete po onima koji nikakve veze nemaju sa vasim ponasanjem.

tipično pogrešno vaspitanje

pre 11 godina

@tipicno autonomasko nevaspitanje
Za novosadsku raciju su srbi debelo osvetili mađarima i na neki način rade to i dan danas a ti temerinski mađari, koji su zverski zlostavljali drogeraša, koji je posle godinu dana umro zato što je bio teški drogeraš a ne zbog zlostavljanja. To što su oni uradili nije imao međuetnički karakter, jer je taj drogeraš maltretirao svakoga na ulici tog dana. E za to su ti momci dobili više od 60 godina teške robije, i niko ih ovde ne brani, ali čoveče! Tvoji momci su psovali mađarsku majku deci i napali porodičnu kuću i danas opet bez problema šetaju ulicom. Jel tebi ova slika u redu!?

tipicno autonomasko nevaspitanje

pre 11 godina

@Janoš, 11. februar 2013 20:13
@tata, 11. februar 2013 19:19
A gde pise da su uhapseni "dosljaci"?
Gde to pise?
Ne pise nigde.
Zasto onda pisete komentare u kojima vredjate "dosljake", "dodjose", "Milosevica" "Beograd" "zle Srbe juzno" od vas tako "tolerantnih"?
Zasto sirite govor mrznje?
Sta ste vi Arijevci neki?
Kakve veze ima Milosevic i "Beograd" sa tim ste si vi po vojvodini makljate i tucete?
Kad su skinuli, i bejzbol palicom zverski zlostavljali temerinski madjari onog Srbina, jesu li oni bili "tolerantni" domacini, ili "intolerantni" dodjosi"?
Kada su Srbi bacani pod led pre 70 godina je li to bilo tolerantno?
Odakle vama pravo da pripisuje svoje nasilje drugome i pisete rasisticke komentare o nacijama i poreklu?

Takodje sta glumi ovaj Pajtic, kakav napad na vojvodinu, i dokle ce on da siri propagandu kako neko napada vojvodinu i podmece da neko drugi pravi nasilje u vojvodini. To nasilje pravite vi sami, ne pravi ga niko drugi. A onda to svoje nasilje bezobrazno i drsko pripisujete drugima.
On svojim izjavama konstantno napada i vredja Srbiju, i konstatno za haos, koji izmedju ostalih i on pravi, okrivljuje druge.
Licemer drski i spletkaros.

Ako hocete da brojite krvna zrnca, po vasem vojvodjanskom obicaju, izvolite onda objavite gde su rodjeni svi koji su ucestvovali u ovim tucama u prethodnih 100 godina ili vise.
Posto ce se videti da to nisu nikakvi dodjosi, onda da se izvinite za uvrede i mrznju koju sirite okolo.

Bp

pre 11 godina

Halo, "junacine" Temerinske, sadasnje i bivse. Samo da znate da je danas u Budimpesti zbog vaseg "herojstva" zaplakalo i jedno srpsko dete kome su, ni krivom ni duznom, zbog vesti o vasem liku i delu drugari okrenuli ledja na odmoru, jer kako kazu, nece da se druze sa pripadnikom naroda koji ih mrzi. Pa vi slobodno nastavite, i nemoj da se cudite kada efekte vaseg srbovanja budu osetila i vasa deca.

Bački Srbin

pre 11 godina

@tata

Problem je i u likovima poput tebe koji misle da su Bogom dani u nekom selu i da su tu još od ameba. Kao Srbin iz Bačke stidim se ksenofobije koja je u komunističkoj tvorevini vojvodini normalna pojava, samo još kod nas postoji reč "dođoš". Često idem u Beograd koji ti i slični toliko mrzite, u tom cirkusu od grada su svi dobrodošli i svi koji su se naselili pre par godina su Beograđani, a "vojvođani" migracije ne opraštaju ni trećem kolenu. Nisam nikakav vojvođanin, nije mi to bio ni tata ni deda pa ne mogu biti ni ja... samo sam Srbin iz Bačke... svi su mi sahranjeni od Nadalja preko Čuruga do Vilova.

"tata", ta mržnja vas neće dovesti do boljeg... moji su je dva puta osetili, nije nam bilo dobro ali se ni vi niste usrećili...

Петар Миловановић

pre 11 godina

Господине Пајтићу, господо (tata, 11. februar 2013 19:19) и (Zli, 11. februar 2013 19:06), а зашто мало не сачекате, стрпите се мало неколико година, када наиђе нека јака зима, па се Дунав дебело заледи. Ондак ви лепо похапсите све ове србе дођоше из Босне и србе Крајишнике, а може и ове србе из Србије, па их ондак одведете на Дунав, лепо пробијете дебели лед, па све те гмизавце, водоземце и птице грабљивице придошле из мочваре у вашу лепу Аутономну покрајину Војводину баците под лед! Зашто да вам разграђују вековно међусобно поверење и поштовање народа и народности Војводине, наравно без срба? И не би било први пут у историји, јер поред Дунава у Новоме Саду а насупрот Петроварадинској тврђави већ постоји такав споменим мржње према Србима, Јеврејима и Ромима!

Janoš

pre 11 godina

Temerinski sindrom je u celoj Vojvodini. Problem je u tome da su došljaci totalno intolerantni. Studijom (koju je vršio Novosadski Fakultet...)je dokazano da su Voj. Madjari drugi po tolerantnosti u vojvodini ( i u ostalom i najlojalniji Srpskoj državi), a da su Srbi koji su došli iz Hrvatske i Bosne najintolerantniji. Država to tolerira, zato što joj to odgovara. Dokaz je, da je broj Madjarske populacije za 94 godine prepolovjeno. Znači, samo je pitanje vremena kada će Srbija da postane etničko homogena, i da postane sretna. Ali postoji opasnost, jer ako nebude imala više "neprijatelja", verovatno će se potući dobri i loši...
Od 2004. je bilo više od trista napada na Madjare i na njihove kuće ( nikad nisam u medijama video grafiti: smrt Srbima, a obratno vidim svaki dan)Osudjeno nije nikad niko, a na drugoj strani koji su pretukli drog dilera dobili su kaznu da ni u Hagu nekežnjavaju toliko strogo.A što se tiče "64 županije...", to je toliko uveličano da je to već smešno (to i DB zna) Ta organizacija je marginalna i u Madjarskoj a kamoli kod nas.
Madjari ovde nemaju nikavu budućnost, a uteha je da ni Srbi, pojesće ih bela kuga, i odlazak mladih, koji su ućili zanate, fakultete na teret budžeta... Ostaće starci nemoćni, i socijalni slučajevi, i naravno Državna administracija, koja samo troši novac, i tako će Srbija biti sve više "izručena" Arapima, Turcima, Azerima, Evropi... ( jer ne vidim baš da Rusija mnogo pomaže)Politika Beograda je pogrešna već 20 godina...

Bački Srbin

pre 11 godina

Pajtić je u saopštenju ocenio da je to napad i na Vojvodinu u kojoj se "vekovima razvija međunacionalno poverenje i poštovanje". !?!?!

Odakle si ti Pajtiću? Od 1914. do 1942. Mađari su mi pobili 70% porodice, o kakvom viševekovnom poverenju ti pričaš? Nikoga ne mrzim ali nemam nameru da zaboravim i izmišljam sladunjave evropske bajke, imam odlične odnose sa drugarima raznih nacija ali za razliku od tebe - ne lažem, ni druge ni sebe...

tata

pre 11 godina

ma koji lazovi dosli iz bosne a baba i mama madjari ma daj ne jedite g....
sve cemo vam verovati samo u zatvor snjima to su huskaci dveri i drugi koji hoce da zakuvaju isto ko za vreme milosevica a vidi se cim su odmah pusteni da ih neko podrzava pastor pajtic ostrije treba da reagujete inace ovome nece biti dobar kraj

Zli

pre 11 godina

Svejedno ko su i sta su treba ih kazniti da im ne padne na pamet narusavanje javnog reda i mira. Da smo normalna drzava cistili bi oni ulice mesec dana u pratnji milicije i vise im nikada takvo nesto nebi palo na pamet.

Vana

pre 11 godina

Naravno, kao što to uvek biva -.-
Uvek isti ljudi prave ovakve probleme. (To skoro svi građani Temerina znaju, pogotovu oni koji su približnih godina). Sa jedne strane ekstremisti i sa druge, nema tu nacionalne mržnje (samo) već svakakve, prema svim ljudima koji "ne misle" kao oni. I to je to.

John

pre 11 godina

Da postoji normalan sistem vrednosti, manje bi bilo gluposti. Da postoje institucije, vandali (nebitno koje nacionalnosti) bi bili uredno procesuirani. Da ima kulture..... E, pa sad i ja pretera.

verbatim

pre 11 godina

Mogu da razumem da nema posla, da je život težak... I meni je slično prošla mladosti devedesetih. Ali zar te mlade ljude ništa plemenito ne interesuje? Gitaru možeš da nabaviš i za pedeset eura, pa uči da sviraš. Nauči neki strani jezik, ili nabavi polovan računar pa pokušaj da programiraš... makar za sebe. Ehh, ma kome to danas da pričaš... Lakše je ogrnuti šal, i napiti se.

Петар Миловановић

pre 11 godina

"Posvađali su se naši, srpski mladići, vijali, gađali flašama, te roletne su jedina šteta. Neka odgovaraju ako su krivi, ali niko ne mrzi Mađare, moja baba je Mađarica, majka drugog uhapšenog je Mađarica i nema tu mržnje", kazao je on. Шта је сада нула коментара, када је србин испричао истину о том сукобу, нема ни једног пљувача да прича о злим србима, о скоро придошлим србима крајишницима који изазивају сукобе, а да је дотле у покрајини било мирно и да су сви лепо и срећно живели!? Где је сада онај из Демократске странке војвођанских мађара Бела Чорба, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор или лигаши и аутономаши Ненада Чанка, да виде о чему се ради и да се извине грађанима што су оптужили србе због међуетничких сукоба? Мудро ћуте и чувају резерве пљувачке за следећу тучу селских ђилкоша, коју ће прогласити српском агресијом на мирне припаднике других националности. Због тога треба Војводина да се одвоји од Србије и да после тога 24 народа живе у слози и љубави, јер им срби све то кваре са њихових 70% свих народа !

John

pre 11 godina

Da postoji normalan sistem vrednosti, manje bi bilo gluposti. Da postoje institucije, vandali (nebitno koje nacionalnosti) bi bili uredno procesuirani. Da ima kulture..... E, pa sad i ja pretera.

verbatim

pre 11 godina

Mogu da razumem da nema posla, da je život težak... I meni je slično prošla mladosti devedesetih. Ali zar te mlade ljude ništa plemenito ne interesuje? Gitaru možeš da nabaviš i za pedeset eura, pa uči da sviraš. Nauči neki strani jezik, ili nabavi polovan računar pa pokušaj da programiraš... makar za sebe. Ehh, ma kome to danas da pričaš... Lakše je ogrnuti šal, i napiti se.

Janoš

pre 11 godina

Temerinski sindrom je u celoj Vojvodini. Problem je u tome da su došljaci totalno intolerantni. Studijom (koju je vršio Novosadski Fakultet...)je dokazano da su Voj. Madjari drugi po tolerantnosti u vojvodini ( i u ostalom i najlojalniji Srpskoj državi), a da su Srbi koji su došli iz Hrvatske i Bosne najintolerantniji. Država to tolerira, zato što joj to odgovara. Dokaz je, da je broj Madjarske populacije za 94 godine prepolovjeno. Znači, samo je pitanje vremena kada će Srbija da postane etničko homogena, i da postane sretna. Ali postoji opasnost, jer ako nebude imala više "neprijatelja", verovatno će se potući dobri i loši...
Od 2004. je bilo više od trista napada na Madjare i na njihove kuće ( nikad nisam u medijama video grafiti: smrt Srbima, a obratno vidim svaki dan)Osudjeno nije nikad niko, a na drugoj strani koji su pretukli drog dilera dobili su kaznu da ni u Hagu nekežnjavaju toliko strogo.A što se tiče "64 županije...", to je toliko uveličano da je to već smešno (to i DB zna) Ta organizacija je marginalna i u Madjarskoj a kamoli kod nas.
Madjari ovde nemaju nikavu budućnost, a uteha je da ni Srbi, pojesće ih bela kuga, i odlazak mladih, koji su ućili zanate, fakultete na teret budžeta... Ostaće starci nemoćni, i socijalni slučajevi, i naravno Državna administracija, koja samo troši novac, i tako će Srbija biti sve više "izručena" Arapima, Turcima, Azerima, Evropi... ( jer ne vidim baš da Rusija mnogo pomaže)Politika Beograda je pogrešna već 20 godina...

tata

pre 11 godina

ma koji lazovi dosli iz bosne a baba i mama madjari ma daj ne jedite g....
sve cemo vam verovati samo u zatvor snjima to su huskaci dveri i drugi koji hoce da zakuvaju isto ko za vreme milosevica a vidi se cim su odmah pusteni da ih neko podrzava pastor pajtic ostrije treba da reagujete inace ovome nece biti dobar kraj

Zli

pre 11 godina

Svejedno ko su i sta su treba ih kazniti da im ne padne na pamet narusavanje javnog reda i mira. Da smo normalna drzava cistili bi oni ulice mesec dana u pratnji milicije i vise im nikada takvo nesto nebi palo na pamet.

Петар Миловановић

pre 11 godina

"Posvađali su se naši, srpski mladići, vijali, gađali flašama, te roletne su jedina šteta. Neka odgovaraju ako su krivi, ali niko ne mrzi Mađare, moja baba je Mađarica, majka drugog uhapšenog je Mađarica i nema tu mržnje", kazao je on. Шта је сада нула коментара, када је србин испричао истину о том сукобу, нема ни једног пљувача да прича о злим србима, о скоро придошлим србима крајишницима који изазивају сукобе, а да је дотле у покрајини било мирно и да су сви лепо и срећно живели!? Где је сада онај из Демократске странке војвођанских мађара Бела Чорба, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор или лигаши и аутономаши Ненада Чанка, да виде о чему се ради и да се извине грађанима што су оптужили србе због међуетничких сукоба? Мудро ћуте и чувају резерве пљувачке за следећу тучу селских ђилкоша, коју ће прогласити српском агресијом на мирне припаднике других националности. Због тога треба Војводина да се одвоји од Србије и да после тога 24 народа живе у слози и љубави, јер им срби све то кваре са њихових 70% свих народа !

Vana

pre 11 godina

Naravno, kao što to uvek biva -.-
Uvek isti ljudi prave ovakve probleme. (To skoro svi građani Temerina znaju, pogotovu oni koji su približnih godina). Sa jedne strane ekstremisti i sa druge, nema tu nacionalne mržnje (samo) već svakakve, prema svim ljudima koji "ne misle" kao oni. I to je to.

Bp

pre 11 godina

Halo, "junacine" Temerinske, sadasnje i bivse. Samo da znate da je danas u Budimpesti zbog vaseg "herojstva" zaplakalo i jedno srpsko dete kome su, ni krivom ni duznom, zbog vesti o vasem liku i delu drugari okrenuli ledja na odmoru, jer kako kazu, nece da se druze sa pripadnikom naroda koji ih mrzi. Pa vi slobodno nastavite, i nemoj da se cudite kada efekte vaseg srbovanja budu osetila i vasa deca.

tipično pogrešno vaspitanje

pre 11 godina

@tipicno autonomasko nevaspitanje
Za novosadsku raciju su srbi debelo osvetili mađarima i na neki način rade to i dan danas a ti temerinski mađari, koji su zverski zlostavljali drogeraša, koji je posle godinu dana umro zato što je bio teški drogeraš a ne zbog zlostavljanja. To što su oni uradili nije imao međuetnički karakter, jer je taj drogeraš maltretirao svakoga na ulici tog dana. E za to su ti momci dobili više od 60 godina teške robije, i niko ih ovde ne brani, ali čoveče! Tvoji momci su psovali mađarsku majku deci i napali porodičnu kuću i danas opet bez problema šetaju ulicom. Jel tebi ova slika u redu!?

Bački Srbin

pre 11 godina

Pajtić je u saopštenju ocenio da je to napad i na Vojvodinu u kojoj se "vekovima razvija međunacionalno poverenje i poštovanje". !?!?!

Odakle si ti Pajtiću? Od 1914. do 1942. Mađari su mi pobili 70% porodice, o kakvom viševekovnom poverenju ti pričaš? Nikoga ne mrzim ali nemam nameru da zaboravim i izmišljam sladunjave evropske bajke, imam odlične odnose sa drugarima raznih nacija ali za razliku od tebe - ne lažem, ni druge ni sebe...

Bački Srbin

pre 11 godina

@tata

Problem je i u likovima poput tebe koji misle da su Bogom dani u nekom selu i da su tu još od ameba. Kao Srbin iz Bačke stidim se ksenofobije koja je u komunističkoj tvorevini vojvodini normalna pojava, samo još kod nas postoji reč "dođoš". Često idem u Beograd koji ti i slični toliko mrzite, u tom cirkusu od grada su svi dobrodošli i svi koji su se naselili pre par godina su Beograđani, a "vojvođani" migracije ne opraštaju ni trećem kolenu. Nisam nikakav vojvođanin, nije mi to bio ni tata ni deda pa ne mogu biti ni ja... samo sam Srbin iz Bačke... svi su mi sahranjeni od Nadalja preko Čuruga do Vilova.

"tata", ta mržnja vas neće dovesti do boljeg... moji su je dva puta osetili, nije nam bilo dobro ali se ni vi niste usrećili...

tipicno autonomasko nevaspitanje

pre 11 godina

@Janoš, 11. februar 2013 20:13
@tata, 11. februar 2013 19:19
A gde pise da su uhapseni "dosljaci"?
Gde to pise?
Ne pise nigde.
Zasto onda pisete komentare u kojima vredjate "dosljake", "dodjose", "Milosevica" "Beograd" "zle Srbe juzno" od vas tako "tolerantnih"?
Zasto sirite govor mrznje?
Sta ste vi Arijevci neki?
Kakve veze ima Milosevic i "Beograd" sa tim ste si vi po vojvodini makljate i tucete?
Kad su skinuli, i bejzbol palicom zverski zlostavljali temerinski madjari onog Srbina, jesu li oni bili "tolerantni" domacini, ili "intolerantni" dodjosi"?
Kada su Srbi bacani pod led pre 70 godina je li to bilo tolerantno?
Odakle vama pravo da pripisuje svoje nasilje drugome i pisete rasisticke komentare o nacijama i poreklu?

Takodje sta glumi ovaj Pajtic, kakav napad na vojvodinu, i dokle ce on da siri propagandu kako neko napada vojvodinu i podmece da neko drugi pravi nasilje u vojvodini. To nasilje pravite vi sami, ne pravi ga niko drugi. A onda to svoje nasilje bezobrazno i drsko pripisujete drugima.
On svojim izjavama konstantno napada i vredja Srbiju, i konstatno za haos, koji izmedju ostalih i on pravi, okrivljuje druge.
Licemer drski i spletkaros.

Ako hocete da brojite krvna zrnca, po vasem vojvodjanskom obicaju, izvolite onda objavite gde su rodjeni svi koji su ucestvovali u ovim tucama u prethodnih 100 godina ili vise.
Posto ce se videti da to nisu nikakvi dodjosi, onda da se izvinite za uvrede i mrznju koju sirite okolo.

Петар Миловановић

pre 11 godina

Господине Пајтићу, господо (tata, 11. februar 2013 19:19) и (Zli, 11. februar 2013 19:06), а зашто мало не сачекате, стрпите се мало неколико година, када наиђе нека јака зима, па се Дунав дебело заледи. Ондак ви лепо похапсите све ове србе дођоше из Босне и србе Крајишнике, а може и ове србе из Србије, па их ондак одведете на Дунав, лепо пробијете дебели лед, па све те гмизавце, водоземце и птице грабљивице придошле из мочваре у вашу лепу Аутономну покрајину Војводину баците под лед! Зашто да вам разграђују вековно међусобно поверење и поштовање народа и народности Војводине, наравно без срба? И не би било први пут у историји, јер поред Дунава у Новоме Саду а насупрот Петроварадинској тврђави већ постоји такав споменим мржње према Србима, Јеврејима и Ромима!

tipicno autonomasko nevaspitanje

pre 11 godina

@tipično pogrešno vaspitanje, 11. februar 2013 22:52
Tipcni autonomaski bezobrazluk. Svoje nasilje pripisuju drugom, u ovom slucaju meni. Da ne pricam o tome kako prave selekciju nasilja, pa zversko nasilje koje je upereno protiv nacije koju oni mrze, opravdavaju. I u isto vreme se licemerno predstavljaju kao nekakvi borci protiv nasilja.
Nisu "moji momci" ni oni koji su bacali Srbe pod led pre 70 godina, niti ste "moji momci" vi koji razbijate glave jedni drugima danas.
To je vasa slika i prilika, a ne tudja.
To je vase nevaspitanje, kao sto su i vasi nevaspitani komentari u kojima pljujete po onima koji nikakve veze nemaju sa vasim ponasanjem.

Петар Миловановић

pre 11 godina

"Posvađali su se naši, srpski mladići, vijali, gađali flašama, te roletne su jedina šteta. Neka odgovaraju ako su krivi, ali niko ne mrzi Mađare, moja baba je Mađarica, majka drugog uhapšenog je Mađarica i nema tu mržnje", kazao je on. Шта је сада нула коментара, када је србин испричао истину о том сукобу, нема ни једног пљувача да прича о злим србима, о скоро придошлим србима крајишницима који изазивају сукобе, а да је дотле у покрајини било мирно и да су сви лепо и срећно живели!? Где је сада онај из Демократске странке војвођанских мађара Бела Чорба, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор или лигаши и аутономаши Ненада Чанка, да виде о чему се ради и да се извине грађанима што су оптужили србе због међуетничких сукоба? Мудро ћуте и чувају резерве пљувачке за следећу тучу селских ђилкоша, коју ће прогласити српском агресијом на мирне припаднике других националности. Због тога треба Војводина да се одвоји од Србије и да после тога 24 народа живе у слози и љубави, јер им срби све то кваре са њихових 70% свих народа !

Bački Srbin

pre 11 godina

Pajtić je u saopštenju ocenio da je to napad i na Vojvodinu u kojoj se "vekovima razvija međunacionalno poverenje i poštovanje". !?!?!

Odakle si ti Pajtiću? Od 1914. do 1942. Mađari su mi pobili 70% porodice, o kakvom viševekovnom poverenju ti pričaš? Nikoga ne mrzim ali nemam nameru da zaboravim i izmišljam sladunjave evropske bajke, imam odlične odnose sa drugarima raznih nacija ali za razliku od tebe - ne lažem, ni druge ni sebe...

Петар Миловановић

pre 11 godina

Господине Пајтићу, господо (tata, 11. februar 2013 19:19) и (Zli, 11. februar 2013 19:06), а зашто мало не сачекате, стрпите се мало неколико година, када наиђе нека јака зима, па се Дунав дебело заледи. Ондак ви лепо похапсите све ове србе дођоше из Босне и србе Крајишнике, а може и ове србе из Србије, па их ондак одведете на Дунав, лепо пробијете дебели лед, па све те гмизавце, водоземце и птице грабљивице придошле из мочваре у вашу лепу Аутономну покрајину Војводину баците под лед! Зашто да вам разграђују вековно међусобно поверење и поштовање народа и народности Војводине, наравно без срба? И не би било први пут у историји, јер поред Дунава у Новоме Саду а насупрот Петроварадинској тврђави већ постоји такав споменим мржње према Србима, Јеврејима и Ромима!

tipicno autonomasko nevaspitanje

pre 11 godina

@Janoš, 11. februar 2013 20:13
@tata, 11. februar 2013 19:19
A gde pise da su uhapseni "dosljaci"?
Gde to pise?
Ne pise nigde.
Zasto onda pisete komentare u kojima vredjate "dosljake", "dodjose", "Milosevica" "Beograd" "zle Srbe juzno" od vas tako "tolerantnih"?
Zasto sirite govor mrznje?
Sta ste vi Arijevci neki?
Kakve veze ima Milosevic i "Beograd" sa tim ste si vi po vojvodini makljate i tucete?
Kad su skinuli, i bejzbol palicom zverski zlostavljali temerinski madjari onog Srbina, jesu li oni bili "tolerantni" domacini, ili "intolerantni" dodjosi"?
Kada su Srbi bacani pod led pre 70 godina je li to bilo tolerantno?
Odakle vama pravo da pripisuje svoje nasilje drugome i pisete rasisticke komentare o nacijama i poreklu?

Takodje sta glumi ovaj Pajtic, kakav napad na vojvodinu, i dokle ce on da siri propagandu kako neko napada vojvodinu i podmece da neko drugi pravi nasilje u vojvodini. To nasilje pravite vi sami, ne pravi ga niko drugi. A onda to svoje nasilje bezobrazno i drsko pripisujete drugima.
On svojim izjavama konstantno napada i vredja Srbiju, i konstatno za haos, koji izmedju ostalih i on pravi, okrivljuje druge.
Licemer drski i spletkaros.

Ako hocete da brojite krvna zrnca, po vasem vojvodjanskom obicaju, izvolite onda objavite gde su rodjeni svi koji su ucestvovali u ovim tucama u prethodnih 100 godina ili vise.
Posto ce se videti da to nisu nikakvi dodjosi, onda da se izvinite za uvrede i mrznju koju sirite okolo.

tata

pre 11 godina

ma koji lazovi dosli iz bosne a baba i mama madjari ma daj ne jedite g....
sve cemo vam verovati samo u zatvor snjima to su huskaci dveri i drugi koji hoce da zakuvaju isto ko za vreme milosevica a vidi se cim su odmah pusteni da ih neko podrzava pastor pajtic ostrije treba da reagujete inace ovome nece biti dobar kraj

Bački Srbin

pre 11 godina

@tata

Problem je i u likovima poput tebe koji misle da su Bogom dani u nekom selu i da su tu još od ameba. Kao Srbin iz Bačke stidim se ksenofobije koja je u komunističkoj tvorevini vojvodini normalna pojava, samo još kod nas postoji reč "dođoš". Često idem u Beograd koji ti i slični toliko mrzite, u tom cirkusu od grada su svi dobrodošli i svi koji su se naselili pre par godina su Beograđani, a "vojvođani" migracije ne opraštaju ni trećem kolenu. Nisam nikakav vojvođanin, nije mi to bio ni tata ni deda pa ne mogu biti ni ja... samo sam Srbin iz Bačke... svi su mi sahranjeni od Nadalja preko Čuruga do Vilova.

"tata", ta mržnja vas neće dovesti do boljeg... moji su je dva puta osetili, nije nam bilo dobro ali se ni vi niste usrećili...

Bp

pre 11 godina

Halo, "junacine" Temerinske, sadasnje i bivse. Samo da znate da je danas u Budimpesti zbog vaseg "herojstva" zaplakalo i jedno srpsko dete kome su, ni krivom ni duznom, zbog vesti o vasem liku i delu drugari okrenuli ledja na odmoru, jer kako kazu, nece da se druze sa pripadnikom naroda koji ih mrzi. Pa vi slobodno nastavite, i nemoj da se cudite kada efekte vaseg srbovanja budu osetila i vasa deca.

Janoš

pre 11 godina

Temerinski sindrom je u celoj Vojvodini. Problem je u tome da su došljaci totalno intolerantni. Studijom (koju je vršio Novosadski Fakultet...)je dokazano da su Voj. Madjari drugi po tolerantnosti u vojvodini ( i u ostalom i najlojalniji Srpskoj državi), a da su Srbi koji su došli iz Hrvatske i Bosne najintolerantniji. Država to tolerira, zato što joj to odgovara. Dokaz je, da je broj Madjarske populacije za 94 godine prepolovjeno. Znači, samo je pitanje vremena kada će Srbija da postane etničko homogena, i da postane sretna. Ali postoji opasnost, jer ako nebude imala više "neprijatelja", verovatno će se potući dobri i loši...
Od 2004. je bilo više od trista napada na Madjare i na njihove kuće ( nikad nisam u medijama video grafiti: smrt Srbima, a obratno vidim svaki dan)Osudjeno nije nikad niko, a na drugoj strani koji su pretukli drog dilera dobili su kaznu da ni u Hagu nekežnjavaju toliko strogo.A što se tiče "64 županije...", to je toliko uveličano da je to već smešno (to i DB zna) Ta organizacija je marginalna i u Madjarskoj a kamoli kod nas.
Madjari ovde nemaju nikavu budućnost, a uteha je da ni Srbi, pojesće ih bela kuga, i odlazak mladih, koji su ućili zanate, fakultete na teret budžeta... Ostaće starci nemoćni, i socijalni slučajevi, i naravno Državna administracija, koja samo troši novac, i tako će Srbija biti sve više "izručena" Arapima, Turcima, Azerima, Evropi... ( jer ne vidim baš da Rusija mnogo pomaže)Politika Beograda je pogrešna već 20 godina...

tipično pogrešno vaspitanje

pre 11 godina

@tipicno autonomasko nevaspitanje
Za novosadsku raciju su srbi debelo osvetili mađarima i na neki način rade to i dan danas a ti temerinski mađari, koji su zverski zlostavljali drogeraša, koji je posle godinu dana umro zato što je bio teški drogeraš a ne zbog zlostavljanja. To što su oni uradili nije imao međuetnički karakter, jer je taj drogeraš maltretirao svakoga na ulici tog dana. E za to su ti momci dobili više od 60 godina teške robije, i niko ih ovde ne brani, ali čoveče! Tvoji momci su psovali mađarsku majku deci i napali porodičnu kuću i danas opet bez problema šetaju ulicom. Jel tebi ova slika u redu!?

tipicno autonomasko nevaspitanje

pre 11 godina

@tipično pogrešno vaspitanje, 11. februar 2013 22:52
Tipcni autonomaski bezobrazluk. Svoje nasilje pripisuju drugom, u ovom slucaju meni. Da ne pricam o tome kako prave selekciju nasilja, pa zversko nasilje koje je upereno protiv nacije koju oni mrze, opravdavaju. I u isto vreme se licemerno predstavljaju kao nekakvi borci protiv nasilja.
Nisu "moji momci" ni oni koji su bacali Srbe pod led pre 70 godina, niti ste "moji momci" vi koji razbijate glave jedni drugima danas.
To je vasa slika i prilika, a ne tudja.
To je vase nevaspitanje, kao sto su i vasi nevaspitani komentari u kojima pljujete po onima koji nikakve veze nemaju sa vasim ponasanjem.

verbatim

pre 11 godina

Mogu da razumem da nema posla, da je život težak... I meni je slično prošla mladosti devedesetih. Ali zar te mlade ljude ništa plemenito ne interesuje? Gitaru možeš da nabaviš i za pedeset eura, pa uči da sviraš. Nauči neki strani jezik, ili nabavi polovan računar pa pokušaj da programiraš... makar za sebe. Ehh, ma kome to danas da pričaš... Lakše je ogrnuti šal, i napiti se.

Zli

pre 11 godina

Svejedno ko su i sta su treba ih kazniti da im ne padne na pamet narusavanje javnog reda i mira. Da smo normalna drzava cistili bi oni ulice mesec dana u pratnji milicije i vise im nikada takvo nesto nebi palo na pamet.

John

pre 11 godina

Da postoji normalan sistem vrednosti, manje bi bilo gluposti. Da postoje institucije, vandali (nebitno koje nacionalnosti) bi bili uredno procesuirani. Da ima kulture..... E, pa sad i ja pretera.

Vana

pre 11 godina

Naravno, kao što to uvek biva -.-
Uvek isti ljudi prave ovakve probleme. (To skoro svi građani Temerina znaju, pogotovu oni koji su približnih godina). Sa jedne strane ekstremisti i sa druge, nema tu nacionalne mržnje (samo) već svakakve, prema svim ljudima koji "ne misle" kao oni. I to je to.