Četvrtak, 01.11.2012.

07:15

"Ova Vlada će rešiti i Kosovo i EU"

Premijer Ivica Dačić izjavio da su Vlada i predsednik spremni na to da pronađu konačno rešenje za Kosovo do kraja mandata i najavio sledeći susret s Tačijem.

Izvor: Beta

"Ova Vlada æe rešiti i Kosovo i EU" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

mile

pre 11 godina

Ona prica o vizama je bila samo da se Srbi sa KIM slucajno ne upute u EU na Azil kad ih Ivica po drugi put pusti niz vodu.Koferce se i za to sa njima dogovorio.

Chicago

pre 11 godina

Daci i Taci ce to bratski da se dogovore. Mora da se zna ko kosi( dotura organe , narkotike, oruzje) a,ko vodu nosi( organizuje mrezu dilera ) .

ddr

pre 11 godina

Blago nama. Pa sta ste cekali do sad. Udarate nam ceznju. Pola zivota nam prodje. Vama je lepo,ne zurite,nema sta nemate a mi svi,jos malo djuture u narodne kujne.

MIX

pre 11 godina

Kosovo je zauvek izgubila tvoja miloševićevska vlada 1999 godine a odlučujući korak ka EU napravljen je posle petog oktobra do 2o11 godine kada je dobijen status kandidata! Zato nemoj da se kitiš tuđim perjem a za gubitak Kosova miloševićev SPS će biti zauvek upisan u srpskoj idstoriji!

mirko

pre 11 godina

Rešiti se može na više načina, na primer moguće je odustati od oboje, i to je neko rešenje, ali rešiti oboje na zadovoljavajući način je nemoguće.

Lik

pre 11 godina

@Kosovar
"Ne mogu da verujem da jos neko moze da sanja a kamoli da veruje da Srbija moze vladati Kosovom ikad?!..."

To isto nisu mogli da poveruju ni Turci ali se posle 4 veka to ipak desilo kada smo oslobodili juznu Srbiju pa zatim i Makedoniju.

DUPLO!

pre 11 godina

Najpametnije je da se pomirimo sa Albancima, pa da priznamo Kosovo kao nezavisnu drzavu i da krenemo zajedno kao dobre komsije napred.
Francuzi i Nemci su bili vekovima neprijatelji, a posle pomirenja nakon II Svetskog Rata postali naj znacajne zemlje EU.
Balkanske zemlje zajedno mogu vise nego neki pomisle!

PODRSKA DACICU

pre 11 godina

ovo isto im je tajno obecao i tadic ali nije imao m??a da to narodu kaze, na kraju ih je prevario, sto ga je kostalo i vlasti.zato ako obecas-uradi, ako ne mozes da uradis-ne obecavaj!

sila boga ne moli

pre 11 godina

Meni lici da ce vlada Srbije ostaviti zvanicno amerima Bondstil i druge stvari koje su vec nelegalno privatizovali u zamenu za neki specijalni status kulturno istorijskih spomenika i teritorije gde zive srbi u vecini. Zato je Klintonka zadovoljna.
To im se moglo i odavno dati a ne da podrzavaju i huskaju albance do kojih im uopste nije stalo. Legitimitet, na kraju mogu da dobiju samo uz potpis Srbije a dok to ne dobiju, mrcvarice nas.

stefan

pre 11 godina

Kako te nije sramota???ima li veceg demagoga od tebe,podnesi ostavku zbog onakvog sramnog upada zandarmerije u Mitrovici,da li bi onako upali,kad bi nas Albanci napali,ne bi sigurno.

Kosovar

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da jos neko moze da sanja a kamoli da veruje, da Srbija moze vladati Kosovom ikad?! I drugo, iako moze biti da je Hashim Thaci kriminalac, puno veci kriminalac je vas mali Slobo (Ivica Dacic), koji je bio deo rezima koji je ubio samo na Kosovu 13000 ljudi. Ako vi komsije to zaboravljate, mi sa Kosova NIKAD necemo to zaboraviti!!!

bezimena

pre 11 godina

Da, Optuzeni i ne procesirani Ratni zlocinac, Hasim Taci je naj bolji primer za to!!
Veliki prijatelj Klintonove i Estonove. "Standardi" i "Moral" SADa i EU na delu.
(Mile Politika, 1. novembar 2012 16:35)

Medjunarodni sud za biv. SFRJ nije optužio H. Tačija ni za kakav ratni zločin, a srpske optužnice niko ne uzima za ozbiljno, jer ih je većina politička. Standardi i moral USA i EU, naravno da nisu savršeni ni 100% ispravni, ali mi koji ne poštujemo ni jednu civilizacijsku i ljudsku vrednost, već se valjamo u lažima, prevarama, kriminalu i svakoj drugoj nepodobštini, nemamo pravo ni da zucnemo.
Prvo treba izvaditi balvan iz svog oka pa onda tražiti trnje u tudjem!

pravi srbin sa severa

pre 11 godina

Kolko cete jos Srba prodati.....ili bolje nas odmah prodajte nego da nas hapsi Zandarmerija u mitrovici ...parni dan a RoSA neparni...e moj Premijeru blagos tvojoj dusi videce PAKAO

Vladimir

pre 11 godina

Mislite razresiti se Kosova i EU?
O cemu mi ovde pricamo, statisticki gledano svima je preko glave pitanje Kosova, cak i stanovnicima Kosova kako albanske tako i srpske nacionalnosti. Jedino sta je ljudima mrsko jeste to izgovoriti i prihvatiti "Ja priznajem Kosovo". Jedino zasto Kosovari to ne zele jeste jer primaju i kosovsku i srpsku platu i imaju beneficije i jedne i druge "drzave". Zato uraditi sve sta moze, bez eksplicitnog priznanja Kosova kao nezavisne drzave, da se priblizimo evropskim standardima i konacno zakoracamo u uniju kao moderna zemlja.

heavy

pre 11 godina

ako budete ‘RESAVALI‘ Evropu kao sto ste istocnu i zapadnu Slavoniju,RS,Knin,Kosovo... jel to znaci da u Evropi nece vise ziveti Evropljani ?Samo vam fali JUL i imate kompletnu vladu koja nas je upropastila kao narod za sva vremena.Za vas je bre i zatvor nagrada nego vas treba proterati u Sibir.

Mile Politika

pre 11 godina

@(bezimena, 1. novembar 2012 14:52)
Da, Optuzeni i ne procesirani Ratni zlocinac, Hasim Taci je naj bolji primer za to!!
Veliki prijatelj Klintonove i Estonove. "Standardi" i "Moral" SADa i EU na delu.

Reünje

pre 11 godina

Možda nije fer šta nam rade zbog Kosova i svi ovi pritisci,ali ako ćemo da budemo realni,nećemo da dobijemo ni mrvicu nikad :P. Evo ako dobijemo bilo koji deo Kosova ja ću da glasam za Dačića i Tomu doživotno,toliko sam siguran da nema šanse da se dogodi. Da li ste bre vi ludi,pa ko pita nas šta mi hoćemo,mala beznačajna skoro u svakom smislu zemlja koja nema nijednog velikog prijatelja,e to smo mi,i zato ne verujem da ćemo u skorijoj budućnosti dobiti deo ,a kamoli celo Kosovo nazad,a sad da li je pravedno ili nije ne znam.

neko iz mase

pre 11 godina

Vratiti 4 opštine na severu Kosova u sastav Srbije, i da svi srpski manastiri na KiM dobiju status ambasada (da na teritoriji manastira važe zakoni Srbije), a zauzvrat priznati Kosovo kao nezavisnu zemlju, i za sve to biti nagrađen datumom o početku pregovora. To bi bio istorijski uspeh u ovim okolnostima, i vjerujem da bi 90% stanovništva Srbije to podržalo.

Da vas vidimo, imate li kapacitet za takvo što...

cartman

pre 11 godina

Kako je sve već pripremljeno.. Dači se sastaje sa Tačijem već dva puta u mesec dana, a platforma jos nije doneta. A mi smo idioti. Svejedno, ne mislim da je loše da se ta priča završi već jednom, ja bih rekao na bilo koji način, ali naravno ima ovde patriota koji misle drugačije. No, hvala Bogu, takvi uvek prihvate bilo koje rešenje, već viđeno :) Nekoliko puta.

Pera

pre 11 godina

"Rešiće" ga k'o što mi je nepismeni parketar "rešio" laminat pa sam morao da platim i vađenje i prepakivanje još jedanput (al' nije strašno, do sad smo valjda navikli)!

NeustrašiviBg

pre 11 godina

Ako se po jutru dan poznaje, onda će biti lepog vremena u Srbiji! Samo nastavite kako ste krenuli, ugled Srbije mora da se popravi u očima Evrope!

veverica

pre 11 godina

Dacic i njegovi drugari su vec resili problem Kosova '99. Kao posledica masovnih krsenja ljudskih prava priznalo ih je skoro 100 drzava UN, nedostaje im jos nekoliko priznanja da se o pitanju njihove drzavnosti odlucuje na skupstini Un, na ciju odluku Savet bezbednosti ne moze da ulozi veto. Posle toga ce uslediti nova lavina priznanja. Nazalost nasi "pametne" patriJote ne shvata bas najbolje sta je potpisano u Kumanovu, Srbija ne samo sto je potpisala kapitulaciju i izgubila deo teritorije, vec je i izazvala osudu cele medjunarodne zajednice i Un zbog MASOVNOG KRSENJA LJUDSKIH PRAVA, sto je za posledicu dalo stanovnistvu na Kosovu legitimite da se otcepe i izazvalo ovoliko priznanja.

miki_ns

pre 11 godina

Učinilo mi se kad sam pogledao naslov da piše "Ova vlada će se rešiti i Kosova i EU".
Posle pročitah dobro, ali ne znam zašto me taj prvi utisak i dalje ne napušta.

perikle

pre 11 godina

Lepo su ti Ivice rekle gospodje da razgovora o statusu nema, niti ce biti. Pa sto ga onda zanostite na krivinu !!!

Kosovo ste izgubili jos 1999, secate li se toga ?

Dobro je reko jedan komentator, Vama je bitno da budete sto vise mandata na vlasti.

bezimena

pre 11 godina

Tamo su kuce od cokolade, prozori su od marmelade, tamo svako radi ono sta hoce..
(Eskobar, 1. novembar 2012 14:10)

U EU SE PARE ZARADJUJU i vlada RED, NE radi ko šta hoće, jer da države EU nisu uredjene ne bi bile bogate i moćne kao što jesu!
Jedino takvo mesto na kugli zemaljskoj, za odabrane stranačke poslušnike i bliske im kriminalne strukture, je teritorija severnog Kosova, zemlja Dembelija u kojoj vlada totalno bezvlašće.

Atina

pre 11 godina

Verujem da će ova vlast sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet naše države. Verujem da će vlast gledati interese naše države i našeg naroda. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje. Verujem da će platforma ostati državna tajna. Verujem da će se izboriti i za Kosovo i Metohiju, i da će uskoro krenuti u pregovore pridruživanje EU.

popeye

pre 11 godina

Predace Kosovo, i sve jos ponesto sto se bude trazilo(Vojvodina, Raska,Pcinjski okrug...), a zarad datuma pocetka pregovora negde u buducnosti, sa prijemom kad ce vecina nas citalaca i komentera verovatno biti na samrti od starosti, no sto nece biti vise ni vazno jer tad EU vise odavno nece ni postojati!? Stoga samo hrabro napred u izvesnu i sumornu buducnost...

nista prostije

pre 11 godina

resili ste ga jos pre 13 godina, sad samo da ozvanicite. ako, i nije fer da vam drugi uzmu tu cast.

a to za evropu ... e to vi mozete da resite jedino na isti nacin kao i kosovo. OK, kapiram da je to negde i cilj.

vlada

pre 11 godina

sto bi rekli na NJUZU, vladaje ustanovila politiku "ni kosovo ni EU"
Pitanje kosovo je deo ove vlade već rešio 1999. a sad će da sredi i pitanje EU....

Srbijo, na šta si spala, moja mučena i ljubljena domovino!!!

cukce

pre 11 godina

Ova vlada i hoće to uraditi, ali moram reći nažalost; jer će na kraju priznati Kosovo a nećemo ući u EU ili ako uđemo to će biti veoma kasno jer EU će tada biti na samom kraju svog postojanja!

Verujem da verujem

pre 11 godina

Verujem da su Nikolić i Dačić zaista odgovorni državnici i da če da reše problem Kosova koji su sami prouzrokovali pa je pravedno i da ga oni reše

bezimena

pre 11 godina

Ako resis, bices slavljen, ako slazes bices zgazen!
(crni domino, 1. novembar 2012 13:55)

Mislim da grešite, šta god uradio polovina gradjana će ga gaziti, druga slaviti.
Ova Vlada je zapravo zauzela stav na rečima "kurs ka EU" ne bi li se dokopala fondova, jer bez para EU propast Srbije je neminovna. Medjutim, na kraju priče kada dodje do referenduma o ulasku u EU sve će da uradi (majstori su indoktriniranja) s mesta vlasti ili opozicije, svejedno, da rezultat bude NE.

son

pre 11 godina

Zemljo otvori se. Ovi (prosvećeni radikali i komunisti) koji su napravili pustos od Srbije trebaju da je sredjuju. Sta se desilo, pa su se okrenuli za 180%. U normalnoj zemlji (kakva mi definitivno nismo), oni bi bili na margini političkog života. Šta smo radili sve ove godine...Mnogo sam razočaran...

realista

pre 11 godina

Lepo su ti Ivice rekle gospodje da razgovora o statusu nema, niti ce biti. Pa sto ga onda zanostite na krivinu !!!
Kosovo ste izgubili jos 1999, secate li se toga ?
Dobro je reko jedan komentator, Vama je bitno da budete sto vise mandata na vlasti.
(perikle, 1. novembar 2012 14:18)

Bravo za ovaj komentar, ti koji su hteli "cisto Srpsko" Kosovo i izgubili je; ti koji su svima nama rusili nadu za bolji i normalan zivot, sad ti treba da kazu jesmo, izgubili smo, priznajemo i idemo dalje, krajnje je vreme. Ako se to ne radi sada, ostadose samo njihova generacija na ovim prostorima.Sve oko para, para, para, ufff

Fiatman

pre 11 godina

Očigledno je da nam je ugled u EU veći nego što neki misle. To možemo da zahvalimo novoj vladi i da se nadamo da će ostati na dobrom kursu. Nisam im verovao kao ni ovima pre njih, ali mi je drago da me polako demantuju. Srbiji je mesto u EU i moramo se izboriti za datum što pre!

Boris

pre 11 godina

Nemas ti pojma, Ivice. Treba da se pravis kako hoces da resis, ali da situacija ne dozvoljava. To je najlaksi nacin da dugo ostanes na vlasti.

trex

pre 11 godina

To je normalno i sasvim fer da ova vlada resi problem, zato su sada tu Nikolic, Vucic i Dacic - da bi resili problem koji su svojevremeno napravili. To i jeste odogovornost upravo ove vlade.

Љубиша ЕУ

pre 11 godina

"Premijer Ivica Dačić izjavio da su Vlada i predsednik spremni na pronalaženje konačnog rešenja za Kosovo do kraja mandata..."

Значи, признање независног Косова (тек) на краjу владиног мандата...?

marija

pre 11 godina

Kad je Hilari zadovoljna Srbija treba da se zabrine, a vrlo je zadovoljna. Pitanje je sta ce sve uraditi Dacic u zelji da opere sebe licno i ucesce devedesetih.
Zasto ni izmadju redova Dacic nije odgovorio na Klinton tvrdnju da je Kosmet nezavistan?

Kajgana

pre 11 godina

Ova Vlada ce resiti i krizu u Grckoj i u celoj evro zoni, otklonice i posledice uragana Sendi, resice i krizu na Bliskom Istoku. Jedino nisu sigurni da li ce uspeti da rese pitanje Kurda, ali ako dobiju jos samo jedan mandat sve probleme covecanstva ce resiti

novica 952

pre 11 godina

Očigledna je ofanziva EU koja se nastavlja posetom Sanina Beogradu i daljim razgovorima o našem putu približavanja institucijama EU. Očekuje nas dobijanje datuma početka pregovora i i ova poseta je u sklopu definisanja potrebnih uslova za početka pregovora jer se Sanino ssataje za ministarkom zdravlja i predsednicom skupštinskog odbora za bezbednost što pokazuje interesovanje sa usaglašavanje propisa iz ovih oblasti.Ubeđen sam da svu potrebnu parvnu regulativu za poletak pregovora Srbija može da pripremi, drugo je pitanje politička odluka i odluka moćnika da se može krenuti u pregovore ili ostati na stenbaju do daljnjeg.

Kajgana

pre 11 godina

Ova Vlada ce resiti i krizu u Grckoj i u celoj evro zoni, otklonice i posledice uragana Sendi, resice i krizu na Bliskom Istoku. Jedino nisu sigurni da li ce uspeti da rese pitanje Kurda, ali ako dobiju jos samo jedan mandat sve probleme covecanstva ce resiti

veverica

pre 11 godina

Dacic i njegovi drugari su vec resili problem Kosova '99. Kao posledica masovnih krsenja ljudskih prava priznalo ih je skoro 100 drzava UN, nedostaje im jos nekoliko priznanja da se o pitanju njihove drzavnosti odlucuje na skupstini Un, na ciju odluku Savet bezbednosti ne moze da ulozi veto. Posle toga ce uslediti nova lavina priznanja. Nazalost nasi "pametne" patriJote ne shvata bas najbolje sta je potpisano u Kumanovu, Srbija ne samo sto je potpisala kapitulaciju i izgubila deo teritorije, vec je i izazvala osudu cele medjunarodne zajednice i Un zbog MASOVNOG KRSENJA LJUDSKIH PRAVA, sto je za posledicu dalo stanovnistvu na Kosovu legitimite da se otcepe i izazvalo ovoliko priznanja.

realista

pre 11 godina

Lepo su ti Ivice rekle gospodje da razgovora o statusu nema, niti ce biti. Pa sto ga onda zanostite na krivinu !!!
Kosovo ste izgubili jos 1999, secate li se toga ?
Dobro je reko jedan komentator, Vama je bitno da budete sto vise mandata na vlasti.
(perikle, 1. novembar 2012 14:18)

Bravo za ovaj komentar, ti koji su hteli "cisto Srpsko" Kosovo i izgubili je; ti koji su svima nama rusili nadu za bolji i normalan zivot, sad ti treba da kazu jesmo, izgubili smo, priznajemo i idemo dalje, krajnje je vreme. Ako se to ne radi sada, ostadose samo njihova generacija na ovim prostorima.Sve oko para, para, para, ufff

Kosovar

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da jos neko moze da sanja a kamoli da veruje, da Srbija moze vladati Kosovom ikad?! I drugo, iako moze biti da je Hashim Thaci kriminalac, puno veci kriminalac je vas mali Slobo (Ivica Dacic), koji je bio deo rezima koji je ubio samo na Kosovu 13000 ljudi. Ako vi komsije to zaboravljate, mi sa Kosova NIKAD necemo to zaboraviti!!!

bezimena

pre 11 godina

Tamo su kuce od cokolade, prozori su od marmelade, tamo svako radi ono sta hoce..
(Eskobar, 1. novembar 2012 14:10)

U EU SE PARE ZARADJUJU i vlada RED, NE radi ko šta hoće, jer da države EU nisu uredjene ne bi bile bogate i moćne kao što jesu!
Jedino takvo mesto na kugli zemaljskoj, za odabrane stranačke poslušnike i bliske im kriminalne strukture, je teritorija severnog Kosova, zemlja Dembelija u kojoj vlada totalno bezvlašće.

bezimena

pre 11 godina

Da, Optuzeni i ne procesirani Ratni zlocinac, Hasim Taci je naj bolji primer za to!!
Veliki prijatelj Klintonove i Estonove. "Standardi" i "Moral" SADa i EU na delu.
(Mile Politika, 1. novembar 2012 16:35)

Medjunarodni sud za biv. SFRJ nije optužio H. Tačija ni za kakav ratni zločin, a srpske optužnice niko ne uzima za ozbiljno, jer ih je većina politička. Standardi i moral USA i EU, naravno da nisu savršeni ni 100% ispravni, ali mi koji ne poštujemo ni jednu civilizacijsku i ljudsku vrednost, već se valjamo u lažima, prevarama, kriminalu i svakoj drugoj nepodobštini, nemamo pravo ni da zucnemo.
Prvo treba izvaditi balvan iz svog oka pa onda tražiti trnje u tudjem!

perikle

pre 11 godina

Lepo su ti Ivice rekle gospodje da razgovora o statusu nema, niti ce biti. Pa sto ga onda zanostite na krivinu !!!

Kosovo ste izgubili jos 1999, secate li se toga ?

Dobro je reko jedan komentator, Vama je bitno da budete sto vise mandata na vlasti.

son

pre 11 godina

Zemljo otvori se. Ovi (prosvećeni radikali i komunisti) koji su napravili pustos od Srbije trebaju da je sredjuju. Sta se desilo, pa su se okrenuli za 180%. U normalnoj zemlji (kakva mi definitivno nismo), oni bi bili na margini političkog života. Šta smo radili sve ove godine...Mnogo sam razočaran...

miki_ns

pre 11 godina

Učinilo mi se kad sam pogledao naslov da piše "Ova vlada će se rešiti i Kosova i EU".
Posle pročitah dobro, ali ne znam zašto me taj prvi utisak i dalje ne napušta.

heavy

pre 11 godina

ako budete ‘RESAVALI‘ Evropu kao sto ste istocnu i zapadnu Slavoniju,RS,Knin,Kosovo... jel to znaci da u Evropi nece vise ziveti Evropljani ?Samo vam fali JUL i imate kompletnu vladu koja nas je upropastila kao narod za sva vremena.Za vas je bre i zatvor nagrada nego vas treba proterati u Sibir.

trex

pre 11 godina

To je normalno i sasvim fer da ova vlada resi problem, zato su sada tu Nikolic, Vucic i Dacic - da bi resili problem koji su svojevremeno napravili. To i jeste odogovornost upravo ove vlade.

bezimena

pre 11 godina

Ako resis, bices slavljen, ako slazes bices zgazen!
(crni domino, 1. novembar 2012 13:55)

Mislim da grešite, šta god uradio polovina gradjana će ga gaziti, druga slaviti.
Ova Vlada je zapravo zauzela stav na rečima "kurs ka EU" ne bi li se dokopala fondova, jer bez para EU propast Srbije je neminovna. Medjutim, na kraju priče kada dodje do referenduma o ulasku u EU sve će da uradi (majstori su indoktriniranja) s mesta vlasti ili opozicije, svejedno, da rezultat bude NE.

Vladimir

pre 11 godina

Mislite razresiti se Kosova i EU?
O cemu mi ovde pricamo, statisticki gledano svima je preko glave pitanje Kosova, cak i stanovnicima Kosova kako albanske tako i srpske nacionalnosti. Jedino sta je ljudima mrsko jeste to izgovoriti i prihvatiti "Ja priznajem Kosovo". Jedino zasto Kosovari to ne zele jeste jer primaju i kosovsku i srpsku platu i imaju beneficije i jedne i druge "drzave". Zato uraditi sve sta moze, bez eksplicitnog priznanja Kosova kao nezavisne drzave, da se priblizimo evropskim standardima i konacno zakoracamo u uniju kao moderna zemlja.

vlada

pre 11 godina

sto bi rekli na NJUZU, vladaje ustanovila politiku "ni kosovo ni EU"
Pitanje kosovo je deo ove vlade već rešio 1999. a sad će da sredi i pitanje EU....

Srbijo, na šta si spala, moja mučena i ljubljena domovino!!!

DUPLO!

pre 11 godina

Najpametnije je da se pomirimo sa Albancima, pa da priznamo Kosovo kao nezavisnu drzavu i da krenemo zajedno kao dobre komsije napred.
Francuzi i Nemci su bili vekovima neprijatelji, a posle pomirenja nakon II Svetskog Rata postali naj znacajne zemlje EU.
Balkanske zemlje zajedno mogu vise nego neki pomisle!

Pera

pre 11 godina

"Rešiće" ga k'o što mi je nepismeni parketar "rešio" laminat pa sam morao da platim i vađenje i prepakivanje još jedanput (al' nije strašno, do sad smo valjda navikli)!

Љубиша ЕУ

pre 11 godina

"Premijer Ivica Dačić izjavio da su Vlada i predsednik spremni na pronalaženje konačnog rešenja za Kosovo do kraja mandata..."

Значи, признање независног Косова (тек) на краjу владиног мандата...?

Reünje

pre 11 godina

Možda nije fer šta nam rade zbog Kosova i svi ovi pritisci,ali ako ćemo da budemo realni,nećemo da dobijemo ni mrvicu nikad :P. Evo ako dobijemo bilo koji deo Kosova ja ću da glasam za Dačića i Tomu doživotno,toliko sam siguran da nema šanse da se dogodi. Da li ste bre vi ludi,pa ko pita nas šta mi hoćemo,mala beznačajna skoro u svakom smislu zemlja koja nema nijednog velikog prijatelja,e to smo mi,i zato ne verujem da ćemo u skorijoj budućnosti dobiti deo ,a kamoli celo Kosovo nazad,a sad da li je pravedno ili nije ne znam.

Verujem da verujem

pre 11 godina

Verujem da su Nikolić i Dačić zaista odgovorni državnici i da če da reše problem Kosova koji su sami prouzrokovali pa je pravedno i da ga oni reše

stefan

pre 11 godina

Kako te nije sramota???ima li veceg demagoga od tebe,podnesi ostavku zbog onakvog sramnog upada zandarmerije u Mitrovici,da li bi onako upali,kad bi nas Albanci napali,ne bi sigurno.

nista prostije

pre 11 godina

resili ste ga jos pre 13 godina, sad samo da ozvanicite. ako, i nije fer da vam drugi uzmu tu cast.

a to za evropu ... e to vi mozete da resite jedino na isti nacin kao i kosovo. OK, kapiram da je to negde i cilj.

marija

pre 11 godina

Kad je Hilari zadovoljna Srbija treba da se zabrine, a vrlo je zadovoljna. Pitanje je sta ce sve uraditi Dacic u zelji da opere sebe licno i ucesce devedesetih.
Zasto ni izmadju redova Dacic nije odgovorio na Klinton tvrdnju da je Kosmet nezavistan?

novica 952

pre 11 godina

Očigledna je ofanziva EU koja se nastavlja posetom Sanina Beogradu i daljim razgovorima o našem putu približavanja institucijama EU. Očekuje nas dobijanje datuma početka pregovora i i ova poseta je u sklopu definisanja potrebnih uslova za početka pregovora jer se Sanino ssataje za ministarkom zdravlja i predsednicom skupštinskog odbora za bezbednost što pokazuje interesovanje sa usaglašavanje propisa iz ovih oblasti.Ubeđen sam da svu potrebnu parvnu regulativu za poletak pregovora Srbija može da pripremi, drugo je pitanje politička odluka i odluka moćnika da se može krenuti u pregovore ili ostati na stenbaju do daljnjeg.

Fiatman

pre 11 godina

Očigledno je da nam je ugled u EU veći nego što neki misle. To možemo da zahvalimo novoj vladi i da se nadamo da će ostati na dobrom kursu. Nisam im verovao kao ni ovima pre njih, ali mi je drago da me polako demantuju. Srbiji je mesto u EU i moramo se izboriti za datum što pre!

MIX

pre 11 godina

Kosovo je zauvek izgubila tvoja miloševićevska vlada 1999 godine a odlučujući korak ka EU napravljen je posle petog oktobra do 2o11 godine kada je dobijen status kandidata! Zato nemoj da se kitiš tuđim perjem a za gubitak Kosova miloševićev SPS će biti zauvek upisan u srpskoj idstoriji!

Boris

pre 11 godina

Nemas ti pojma, Ivice. Treba da se pravis kako hoces da resis, ali da situacija ne dozvoljava. To je najlaksi nacin da dugo ostanes na vlasti.

cartman

pre 11 godina

Kako je sve već pripremljeno.. Dači se sastaje sa Tačijem već dva puta u mesec dana, a platforma jos nije doneta. A mi smo idioti. Svejedno, ne mislim da je loše da se ta priča završi već jednom, ja bih rekao na bilo koji način, ali naravno ima ovde patriota koji misle drugačije. No, hvala Bogu, takvi uvek prihvate bilo koje rešenje, već viđeno :) Nekoliko puta.

popeye

pre 11 godina

Predace Kosovo, i sve jos ponesto sto se bude trazilo(Vojvodina, Raska,Pcinjski okrug...), a zarad datuma pocetka pregovora negde u buducnosti, sa prijemom kad ce vecina nas citalaca i komentera verovatno biti na samrti od starosti, no sto nece biti vise ni vazno jer tad EU vise odavno nece ni postojati!? Stoga samo hrabro napred u izvesnu i sumornu buducnost...

mirko

pre 11 godina

Rešiti se može na više načina, na primer moguće je odustati od oboje, i to je neko rešenje, ali rešiti oboje na zadovoljavajući način je nemoguće.

neko iz mase

pre 11 godina

Vratiti 4 opštine na severu Kosova u sastav Srbije, i da svi srpski manastiri na KiM dobiju status ambasada (da na teritoriji manastira važe zakoni Srbije), a zauzvrat priznati Kosovo kao nezavisnu zemlju, i za sve to biti nagrađen datumom o početku pregovora. To bi bio istorijski uspeh u ovim okolnostima, i vjerujem da bi 90% stanovništva Srbije to podržalo.

Da vas vidimo, imate li kapacitet za takvo što...

cukce

pre 11 godina

Ova vlada i hoće to uraditi, ali moram reći nažalost; jer će na kraju priznati Kosovo a nećemo ući u EU ili ako uđemo to će biti veoma kasno jer EU će tada biti na samom kraju svog postojanja!

Lik

pre 11 godina

@Kosovar
"Ne mogu da verujem da jos neko moze da sanja a kamoli da veruje da Srbija moze vladati Kosovom ikad?!..."

To isto nisu mogli da poveruju ni Turci ali se posle 4 veka to ipak desilo kada smo oslobodili juznu Srbiju pa zatim i Makedoniju.

pravi srbin sa severa

pre 11 godina

Kolko cete jos Srba prodati.....ili bolje nas odmah prodajte nego da nas hapsi Zandarmerija u mitrovici ...parni dan a RoSA neparni...e moj Premijeru blagos tvojoj dusi videce PAKAO

ddr

pre 11 godina

Blago nama. Pa sta ste cekali do sad. Udarate nam ceznju. Pola zivota nam prodje. Vama je lepo,ne zurite,nema sta nemate a mi svi,jos malo djuture u narodne kujne.

PODRSKA DACICU

pre 11 godina

ovo isto im je tajno obecao i tadic ali nije imao m??a da to narodu kaze, na kraju ih je prevario, sto ga je kostalo i vlasti.zato ako obecas-uradi, ako ne mozes da uradis-ne obecavaj!

Chicago

pre 11 godina

Daci i Taci ce to bratski da se dogovore. Mora da se zna ko kosi( dotura organe , narkotike, oruzje) a,ko vodu nosi( organizuje mrezu dilera ) .

NeustrašiviBg

pre 11 godina

Ako se po jutru dan poznaje, onda će biti lepog vremena u Srbiji! Samo nastavite kako ste krenuli, ugled Srbije mora da se popravi u očima Evrope!

Mile Politika

pre 11 godina

@(bezimena, 1. novembar 2012 14:52)
Da, Optuzeni i ne procesirani Ratni zlocinac, Hasim Taci je naj bolji primer za to!!
Veliki prijatelj Klintonove i Estonove. "Standardi" i "Moral" SADa i EU na delu.

sila boga ne moli

pre 11 godina

Meni lici da ce vlada Srbije ostaviti zvanicno amerima Bondstil i druge stvari koje su vec nelegalno privatizovali u zamenu za neki specijalni status kulturno istorijskih spomenika i teritorije gde zive srbi u vecini. Zato je Klintonka zadovoljna.
To im se moglo i odavno dati a ne da podrzavaju i huskaju albance do kojih im uopste nije stalo. Legitimitet, na kraju mogu da dobiju samo uz potpis Srbije a dok to ne dobiju, mrcvarice nas.

Atina

pre 11 godina

Verujem da će ova vlast sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet naše države. Verujem da će vlast gledati interese naše države i našeg naroda. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje. Verujem da će platforma ostati državna tajna. Verujem da će se izboriti i za Kosovo i Metohiju, i da će uskoro krenuti u pregovore pridruživanje EU.

mile

pre 11 godina

Ona prica o vizama je bila samo da se Srbi sa KIM slucajno ne upute u EU na Azil kad ih Ivica po drugi put pusti niz vodu.Koferce se i za to sa njima dogovorio.

Fiatman

pre 11 godina

Očigledno je da nam je ugled u EU veći nego što neki misle. To možemo da zahvalimo novoj vladi i da se nadamo da će ostati na dobrom kursu. Nisam im verovao kao ni ovima pre njih, ali mi je drago da me polako demantuju. Srbiji je mesto u EU i moramo se izboriti za datum što pre!

Atina

pre 11 godina

Verujem da će ova vlast sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet naše države. Verujem da će vlast gledati interese naše države i našeg naroda. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje. Verujem da će platforma ostati državna tajna. Verujem da će se izboriti i za Kosovo i Metohiju, i da će uskoro krenuti u pregovore pridruživanje EU.

Mile Politika

pre 11 godina

@(bezimena, 1. novembar 2012 14:52)
Da, Optuzeni i ne procesirani Ratni zlocinac, Hasim Taci je naj bolji primer za to!!
Veliki prijatelj Klintonove i Estonove. "Standardi" i "Moral" SADa i EU na delu.

neko iz mase

pre 11 godina

Vratiti 4 opštine na severu Kosova u sastav Srbije, i da svi srpski manastiri na KiM dobiju status ambasada (da na teritoriji manastira važe zakoni Srbije), a zauzvrat priznati Kosovo kao nezavisnu zemlju, i za sve to biti nagrađen datumom o početku pregovora. To bi bio istorijski uspeh u ovim okolnostima, i vjerujem da bi 90% stanovništva Srbije to podržalo.

Da vas vidimo, imate li kapacitet za takvo što...

Lik

pre 11 godina

@Kosovar
"Ne mogu da verujem da jos neko moze da sanja a kamoli da veruje da Srbija moze vladati Kosovom ikad?!..."

To isto nisu mogli da poveruju ni Turci ali se posle 4 veka to ipak desilo kada smo oslobodili juznu Srbiju pa zatim i Makedoniju.

pravi srbin sa severa

pre 11 godina

Kolko cete jos Srba prodati.....ili bolje nas odmah prodajte nego da nas hapsi Zandarmerija u mitrovici ...parni dan a RoSA neparni...e moj Premijeru blagos tvojoj dusi videce PAKAO

cukce

pre 11 godina

Ova vlada i hoće to uraditi, ali moram reći nažalost; jer će na kraju priznati Kosovo a nećemo ući u EU ili ako uđemo to će biti veoma kasno jer EU će tada biti na samom kraju svog postojanja!

popeye

pre 11 godina

Predace Kosovo, i sve jos ponesto sto se bude trazilo(Vojvodina, Raska,Pcinjski okrug...), a zarad datuma pocetka pregovora negde u buducnosti, sa prijemom kad ce vecina nas citalaca i komentera verovatno biti na samrti od starosti, no sto nece biti vise ni vazno jer tad EU vise odavno nece ni postojati!? Stoga samo hrabro napred u izvesnu i sumornu buducnost...

NeustrašiviBg

pre 11 godina

Ako se po jutru dan poznaje, onda će biti lepog vremena u Srbiji! Samo nastavite kako ste krenuli, ugled Srbije mora da se popravi u očima Evrope!

novica 952

pre 11 godina

Očigledna je ofanziva EU koja se nastavlja posetom Sanina Beogradu i daljim razgovorima o našem putu približavanja institucijama EU. Očekuje nas dobijanje datuma početka pregovora i i ova poseta je u sklopu definisanja potrebnih uslova za početka pregovora jer se Sanino ssataje za ministarkom zdravlja i predsednicom skupštinskog odbora za bezbednost što pokazuje interesovanje sa usaglašavanje propisa iz ovih oblasti.Ubeđen sam da svu potrebnu parvnu regulativu za poletak pregovora Srbija može da pripremi, drugo je pitanje politička odluka i odluka moćnika da se može krenuti u pregovore ili ostati na stenbaju do daljnjeg.

Kosovar

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da jos neko moze da sanja a kamoli da veruje, da Srbija moze vladati Kosovom ikad?! I drugo, iako moze biti da je Hashim Thaci kriminalac, puno veci kriminalac je vas mali Slobo (Ivica Dacic), koji je bio deo rezima koji je ubio samo na Kosovu 13000 ljudi. Ako vi komsije to zaboravljate, mi sa Kosova NIKAD necemo to zaboraviti!!!

bezimena

pre 11 godina

Tamo su kuce od cokolade, prozori su od marmelade, tamo svako radi ono sta hoce..
(Eskobar, 1. novembar 2012 14:10)

U EU SE PARE ZARADJUJU i vlada RED, NE radi ko šta hoće, jer da države EU nisu uredjene ne bi bile bogate i moćne kao što jesu!
Jedino takvo mesto na kugli zemaljskoj, za odabrane stranačke poslušnike i bliske im kriminalne strukture, je teritorija severnog Kosova, zemlja Dembelija u kojoj vlada totalno bezvlašće.

sila boga ne moli

pre 11 godina

Meni lici da ce vlada Srbije ostaviti zvanicno amerima Bondstil i druge stvari koje su vec nelegalno privatizovali u zamenu za neki specijalni status kulturno istorijskih spomenika i teritorije gde zive srbi u vecini. Zato je Klintonka zadovoljna.
To im se moglo i odavno dati a ne da podrzavaju i huskaju albance do kojih im uopste nije stalo. Legitimitet, na kraju mogu da dobiju samo uz potpis Srbije a dok to ne dobiju, mrcvarice nas.

PODRSKA DACICU

pre 11 godina

ovo isto im je tajno obecao i tadic ali nije imao m??a da to narodu kaze, na kraju ih je prevario, sto ga je kostalo i vlasti.zato ako obecas-uradi, ako ne mozes da uradis-ne obecavaj!

Kajgana

pre 11 godina

Ova Vlada ce resiti i krizu u Grckoj i u celoj evro zoni, otklonice i posledice uragana Sendi, resice i krizu na Bliskom Istoku. Jedino nisu sigurni da li ce uspeti da rese pitanje Kurda, ali ako dobiju jos samo jedan mandat sve probleme covecanstva ce resiti

realista

pre 11 godina

Lepo su ti Ivice rekle gospodje da razgovora o statusu nema, niti ce biti. Pa sto ga onda zanostite na krivinu !!!
Kosovo ste izgubili jos 1999, secate li se toga ?
Dobro je reko jedan komentator, Vama je bitno da budete sto vise mandata na vlasti.
(perikle, 1. novembar 2012 14:18)

Bravo za ovaj komentar, ti koji su hteli "cisto Srpsko" Kosovo i izgubili je; ti koji su svima nama rusili nadu za bolji i normalan zivot, sad ti treba da kazu jesmo, izgubili smo, priznajemo i idemo dalje, krajnje je vreme. Ako se to ne radi sada, ostadose samo njihova generacija na ovim prostorima.Sve oko para, para, para, ufff

bezimena

pre 11 godina

Da, Optuzeni i ne procesirani Ratni zlocinac, Hasim Taci je naj bolji primer za to!!
Veliki prijatelj Klintonove i Estonove. "Standardi" i "Moral" SADa i EU na delu.
(Mile Politika, 1. novembar 2012 16:35)

Medjunarodni sud za biv. SFRJ nije optužio H. Tačija ni za kakav ratni zločin, a srpske optužnice niko ne uzima za ozbiljno, jer ih je većina politička. Standardi i moral USA i EU, naravno da nisu savršeni ni 100% ispravni, ali mi koji ne poštujemo ni jednu civilizacijsku i ljudsku vrednost, već se valjamo u lažima, prevarama, kriminalu i svakoj drugoj nepodobštini, nemamo pravo ni da zucnemo.
Prvo treba izvaditi balvan iz svog oka pa onda tražiti trnje u tudjem!

Verujem da verujem

pre 11 godina

Verujem da su Nikolić i Dačić zaista odgovorni državnici i da če da reše problem Kosova koji su sami prouzrokovali pa je pravedno i da ga oni reše

stefan

pre 11 godina

Kako te nije sramota???ima li veceg demagoga od tebe,podnesi ostavku zbog onakvog sramnog upada zandarmerije u Mitrovici,da li bi onako upali,kad bi nas Albanci napali,ne bi sigurno.

DUPLO!

pre 11 godina

Najpametnije je da se pomirimo sa Albancima, pa da priznamo Kosovo kao nezavisnu drzavu i da krenemo zajedno kao dobre komsije napred.
Francuzi i Nemci su bili vekovima neprijatelji, a posle pomirenja nakon II Svetskog Rata postali naj znacajne zemlje EU.
Balkanske zemlje zajedno mogu vise nego neki pomisle!

bezimena

pre 11 godina

Ako resis, bices slavljen, ako slazes bices zgazen!
(crni domino, 1. novembar 2012 13:55)

Mislim da grešite, šta god uradio polovina gradjana će ga gaziti, druga slaviti.
Ova Vlada je zapravo zauzela stav na rečima "kurs ka EU" ne bi li se dokopala fondova, jer bez para EU propast Srbije je neminovna. Medjutim, na kraju priče kada dodje do referenduma o ulasku u EU sve će da uradi (majstori su indoktriniranja) s mesta vlasti ili opozicije, svejedno, da rezultat bude NE.

veverica

pre 11 godina

Dacic i njegovi drugari su vec resili problem Kosova '99. Kao posledica masovnih krsenja ljudskih prava priznalo ih je skoro 100 drzava UN, nedostaje im jos nekoliko priznanja da se o pitanju njihove drzavnosti odlucuje na skupstini Un, na ciju odluku Savet bezbednosti ne moze da ulozi veto. Posle toga ce uslediti nova lavina priznanja. Nazalost nasi "pametne" patriJote ne shvata bas najbolje sta je potpisano u Kumanovu, Srbija ne samo sto je potpisala kapitulaciju i izgubila deo teritorije, vec je i izazvala osudu cele medjunarodne zajednice i Un zbog MASOVNOG KRSENJA LJUDSKIH PRAVA, sto je za posledicu dalo stanovnistvu na Kosovu legitimite da se otcepe i izazvalo ovoliko priznanja.

marija

pre 11 godina

Kad je Hilari zadovoljna Srbija treba da se zabrine, a vrlo je zadovoljna. Pitanje je sta ce sve uraditi Dacic u zelji da opere sebe licno i ucesce devedesetih.
Zasto ni izmadju redova Dacic nije odgovorio na Klinton tvrdnju da je Kosmet nezavistan?

Vladimir

pre 11 godina

Mislite razresiti se Kosova i EU?
O cemu mi ovde pricamo, statisticki gledano svima je preko glave pitanje Kosova, cak i stanovnicima Kosova kako albanske tako i srpske nacionalnosti. Jedino sta je ljudima mrsko jeste to izgovoriti i prihvatiti "Ja priznajem Kosovo". Jedino zasto Kosovari to ne zele jeste jer primaju i kosovsku i srpsku platu i imaju beneficije i jedne i druge "drzave". Zato uraditi sve sta moze, bez eksplicitnog priznanja Kosova kao nezavisne drzave, da se priblizimo evropskim standardima i konacno zakoracamo u uniju kao moderna zemlja.

Chicago

pre 11 godina

Daci i Taci ce to bratski da se dogovore. Mora da se zna ko kosi( dotura organe , narkotike, oruzje) a,ko vodu nosi( organizuje mrezu dilera ) .

vlada

pre 11 godina

sto bi rekli na NJUZU, vladaje ustanovila politiku "ni kosovo ni EU"
Pitanje kosovo je deo ove vlade već rešio 1999. a sad će da sredi i pitanje EU....

Srbijo, na šta si spala, moja mučena i ljubljena domovino!!!

perikle

pre 11 godina

Lepo su ti Ivice rekle gospodje da razgovora o statusu nema, niti ce biti. Pa sto ga onda zanostite na krivinu !!!

Kosovo ste izgubili jos 1999, secate li se toga ?

Dobro je reko jedan komentator, Vama je bitno da budete sto vise mandata na vlasti.

heavy

pre 11 godina

ako budete ‘RESAVALI‘ Evropu kao sto ste istocnu i zapadnu Slavoniju,RS,Knin,Kosovo... jel to znaci da u Evropi nece vise ziveti Evropljani ?Samo vam fali JUL i imate kompletnu vladu koja nas je upropastila kao narod za sva vremena.Za vas je bre i zatvor nagrada nego vas treba proterati u Sibir.

Reünje

pre 11 godina

Možda nije fer šta nam rade zbog Kosova i svi ovi pritisci,ali ako ćemo da budemo realni,nećemo da dobijemo ni mrvicu nikad :P. Evo ako dobijemo bilo koji deo Kosova ja ću da glasam za Dačića i Tomu doživotno,toliko sam siguran da nema šanse da se dogodi. Da li ste bre vi ludi,pa ko pita nas šta mi hoćemo,mala beznačajna skoro u svakom smislu zemlja koja nema nijednog velikog prijatelja,e to smo mi,i zato ne verujem da ćemo u skorijoj budućnosti dobiti deo ,a kamoli celo Kosovo nazad,a sad da li je pravedno ili nije ne znam.

mirko

pre 11 godina

Rešiti se može na više načina, na primer moguće je odustati od oboje, i to je neko rešenje, ali rešiti oboje na zadovoljavajući način je nemoguće.

MIX

pre 11 godina

Kosovo je zauvek izgubila tvoja miloševićevska vlada 1999 godine a odlučujući korak ka EU napravljen je posle petog oktobra do 2o11 godine kada je dobijen status kandidata! Zato nemoj da se kitiš tuđim perjem a za gubitak Kosova miloševićev SPS će biti zauvek upisan u srpskoj idstoriji!

son

pre 11 godina

Zemljo otvori se. Ovi (prosvećeni radikali i komunisti) koji su napravili pustos od Srbije trebaju da je sredjuju. Sta se desilo, pa su se okrenuli za 180%. U normalnoj zemlji (kakva mi definitivno nismo), oni bi bili na margini političkog života. Šta smo radili sve ove godine...Mnogo sam razočaran...

trex

pre 11 godina

To je normalno i sasvim fer da ova vlada resi problem, zato su sada tu Nikolic, Vucic i Dacic - da bi resili problem koji su svojevremeno napravili. To i jeste odogovornost upravo ove vlade.

Boris

pre 11 godina

Nemas ti pojma, Ivice. Treba da se pravis kako hoces da resis, ali da situacija ne dozvoljava. To je najlaksi nacin da dugo ostanes na vlasti.

Љубиша ЕУ

pre 11 godina

"Premijer Ivica Dačić izjavio da su Vlada i predsednik spremni na pronalaženje konačnog rešenja za Kosovo do kraja mandata..."

Значи, признање независног Косова (тек) на краjу владиног мандата...?

cartman

pre 11 godina

Kako je sve već pripremljeno.. Dači se sastaje sa Tačijem već dva puta u mesec dana, a platforma jos nije doneta. A mi smo idioti. Svejedno, ne mislim da je loše da se ta priča završi već jednom, ja bih rekao na bilo koji način, ali naravno ima ovde patriota koji misle drugačije. No, hvala Bogu, takvi uvek prihvate bilo koje rešenje, već viđeno :) Nekoliko puta.

nista prostije

pre 11 godina

resili ste ga jos pre 13 godina, sad samo da ozvanicite. ako, i nije fer da vam drugi uzmu tu cast.

a to za evropu ... e to vi mozete da resite jedino na isti nacin kao i kosovo. OK, kapiram da je to negde i cilj.

ddr

pre 11 godina

Blago nama. Pa sta ste cekali do sad. Udarate nam ceznju. Pola zivota nam prodje. Vama je lepo,ne zurite,nema sta nemate a mi svi,jos malo djuture u narodne kujne.

Pera

pre 11 godina

"Rešiće" ga k'o što mi je nepismeni parketar "rešio" laminat pa sam morao da platim i vađenje i prepakivanje još jedanput (al' nije strašno, do sad smo valjda navikli)!

mile

pre 11 godina

Ona prica o vizama je bila samo da se Srbi sa KIM slucajno ne upute u EU na Azil kad ih Ivica po drugi put pusti niz vodu.Koferce se i za to sa njima dogovorio.

miki_ns

pre 11 godina

Učinilo mi se kad sam pogledao naslov da piše "Ova vlada će se rešiti i Kosova i EU".
Posle pročitah dobro, ali ne znam zašto me taj prvi utisak i dalje ne napušta.