Petak, 26.10.2012.

20:18

"Želim da pregovori brzo počnu"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da je nacrt platforme za pregovore o KiM napisao on, i da je sada na ministrima da daju svoje sugestije i primedbe.

Izvor: Tanjug

"Želim da pregovori brzo poènu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

miki skepticni

pre 11 godina

Izgubili smo 12 godina i Novoj Vladi je ostavljen vruc krompir. Prethodnih 12 godina jednostavno niko nije smeo da se zaista uhvati u kostac sa problemom Kosova I uradi nesto konkretno.

Marina

pre 11 godina

„....što je već i nagovešteno susretom premijera Srbije Ivice Dačića i premijera privremenih institucija u Prištini "...

E,pa ovaj premijer „privremenih“ institucija je jednako privremen kao što ste i vi, predsjedniče Nikoliću. Obojica na sljedećim izborima možete dobiti,ali i izgubiti,zar ne? U međuvremenu Tači ima cijeli zapad na svojoj strani ,zapad koji je otvorio svoje ambasade u Prištini i koji ne dopušta da dovučete svoj kamen na vrh brda. Jedini temelj za to jest tretiranje Kosova kao teritorija Srbije,a građana Kosova –osim Srba na sjeveru- kao nepoželjnih osoba na srbijanskom terenu. Na tom temelju bilo je lako izgraditi državu Kosovo i uklopiti je u svoje interese u regiji. Vaša platforma stiže prekasno ma kakva bila. Srbija je trebala 1999. ponuditi Kosovu široku autonomiju s pokrajinskim institucijama koje bi funkcionirale u skladu s Ustavom Srbije,ali ne i u skladu s diskriminiranjem kosovskih Albanaca u tim institucijama. Ni Milošević ni Tadić ni vi niste prihvatili kosovske Albance kao sebi ravnopravne i vaša je politika savršeno pristala u okvire novog europskog poretka i raspodjele moći u našoj regiji. Stoga Republika Kosovo nije proizvod ljubavi zapada nego proizvod srbijanske megalomanije i osjećaja privremene moći s JNA na svojoj strani. Srbija je na kraju ostala usamljena dok nije na kraju sramotno kapitulirala-zemlja s potencijalom koja je obećavala postala je zemlja koja ne može ni koraka dalje ako na to ne pristane zapad.

Bojana

pre 11 godina

Iako je ovo pitanje rešavano i pre jedino šta se radilo bilo je pravljenje ustupaka sada će se platformom definisati tačni ciljevi.

crni domino

pre 11 godina

E moj Predsednjice, tvoje zelje su tvoja privatna stvar.
Zato vise obrati paznju na izjave i odluke koje donosis i dajes jer su one merilo tvoga predsednikovanja.
I ja imam zelju da Tadic ne bude predsednik, ali to uopste ne zavisi od mene.

Dragan

pre 11 godina

Ja bih zeleo , kao gradjanin Srbije da me Predsednik vise ne bruka i ne svadja sa komsijama.
Ne prodje ni par dana da gospodin ne lupi nesto bas onako debelo.
Valjda se obradovao sto ga makedonci primaju u posetu (za razliku od drugih komsija) pa je poceo sa ulagivanjem.
Ko je on da soli pamet oko tudjih sporova.Konacno ne znam otkuda mu razumevanje za Makedoniju u sporu oko imena drzave.
Boze me sacuvaj i Predsednika i Premijera.Prvo lupaju u izjavama za medije a onda sutradan se pravdaju, kao "nismo mi to mislili"
Izgleda da ih neki unutrasnji konfliti (licnosti) sprecavaju da misle.

Caca-Sweden

pre 11 godina

Nikolicu, uradi nesto pametno, da bi neko upamtio da si bio na vlasti 100 dana,Jer koliko vidim, dolazi Djilas-Putin, koji gazi sve pred sobom, i ti si gotov.

Metuzalem

pre 11 godina

U Srbiji, koja je podeljena i oko lanjskog snega, trena rešiti pitanje Kosova. Nikoliću treba dati svu podršku za ovaj Gordijev čvor zarad sledećih generacija.
Moja će se ruka pre osušiti nego što ću glasati za naslednike Slobe i Šešelja, ali imaju moju iskrenu podršku da dobro završe ono što su loše započeli. Jednostavno, niko to drugi u Srbiji to ne može rešiti bez opasnih posledica.

savo matic

pre 11 godina

kakva tajna platforma, pa imamo pravo da znamo o cemu se pregovara, pa nismo ovce, mi treba da odlucimo o tome i nasoj sudbini, dosta tih tajni, karte na sto pa da vidimo sta si smislio...

bezimena

pre 11 godina

"... radi se o statusu Kosova i Metohije", rekao je predsednik Srbije novinarima u Skoplju".

NIJE ISTINA, O STATUSU NEMA NI GOVORA!
"Master" je govorio da je u predizbornoj kampanji laž dozvoljena (tako ga V.Š. naučio)!
Sme li neko da ga obavesti da nije više u predizbornoj kampanji?

p.s.@ko je ovde lud
Svi oni koji su glasanjem, i priznavanjem tog poraza (beli listići) unapred, izabrali najgoreg mogućeg predsednika

Miloš

pre 11 godina

Bilo bi jako dobro ukoliko bi se pronašao novi model koji već postoji u evropskim državama i koji bi obe strane učiniti jednako zadovoljnim, jer bi to značilo da ne bi došlo do priznanja kosova a život bi se normalizovao. Mislim da je dobro postavljen cilj, nadam se da će Nikolićev plan uspeti.

Milos MInic

pre 11 godina

Kako je Makedonija priznala Kosovo-tako ce i ponistiti tu odluku.
Predsednik radi na tome. To se zove diplomatija i tako se to radi.
Citajte izmedju redova.
Puna podrska predsedniku Nikolicu.

nidža

pre 11 godina

Vruć kesten ostavljen od prethodne vlasti treba očistiti! Svet i UN su svesni da jednostrani potezi Prištine ali i nekih država članica UN ne vode rešenju problema. A da se zamajavaju sa tim sledećih pedesetak godina verovatno im nije cilj. Maksimalizam sa bilo koje strane ne vodi rešenju.
Ali i ono što je sila stvorila samo sila može i sačuvati. Naše je da stvaramo osnove da politika nadvlada silu! A uslovi i vreme idu nama u korist. Videćete!

radandco

pre 11 godina

Sve sto je prethodna Vlada, pa I one pre nje u poslednjih 12 godina uspela da uradi je da potpise sa PRistinom neke sporazume koji su opet na stetu Srbije. Imali su 12 godina da naprave platformu, pocnu pregovore I urade nesto konkretno ali transparentno. Nisu uradili nista.

ddr

pre 11 godina

Na mladima svet ostaje.Bilo i bice.Cije ovce toga i planina.Takodje bilo i bice.Secanja mogu da budu i lepa,ali ne zivi se od istorije.Bar kod nas.Dali postoji neko udruzenje mladih,sportski klub ili bilo sta da se naziva PROSLOST.Tesko.Sto se tice sporta ima BUDUCNOST iz Dobanovaca,Banatskog Dvora,Peci,do juce nam bratske Podgorice....Zato predsednice ,tvoja platforma neka da NADU mladima a mi matori,ko zeli mozemo i da se secamo ISTORIJE.

vuk 66

pre 11 godina

Pa šta mislite.zašto su se rastrčali evropski političari iz prvog reda? Za neki dan nam u posetu dolazi Američka Baba Jaga Gvozdenozuba sa svojom Evropskom sestrom.I opet pitam zašto? Pa zbog toga što vide da ono što se zacrtalo u njihovim pokvarenim mozgovima ne ostvaruje se onako kako su oni hteli.Ipak se nešto promenilo u državi Srbiji! Ako je Kosovo uslov svih uslova a izgleda da je tako jer kada se iznerviraju evropski političari kažu istinu u afektu.Pa posle demantuju.Onda referendum o tom pitanju.Pa ako narod kaže NE onda je NE,a ako kaže DA onda je DA.

R. Marković

pre 11 godina

Toma Nikolić s Grčkom i Bivšom Jugoslovenskom Republikom Makedonijom kao s diplomom. Čas ovako čas onako. Sad podržavam BJR Makedoniju koja je priznala Kosovo, i kad je u pitanju njena spoljna politika a pogotovu unutrašnja gde maltretiraju Srbe , je pogubna za nas, a protiv je Grčke koja nas u svakom slučaju pomaže.

mihajlo

pre 11 godina

Onih par zemalja u Evropi, koji nisu priznali Kosovo imaju svoje razloge a to nije ljubav vec briga da ce slicno morati tada uraditi kod sebe(Spanija-Baskija,Grcka-Turski Kipar, Rununija-Erdelj...itd). Koga briga sto deo Kipra, Turski,....priznaje samo Turska a Kosovo stotinak zemalja,....ma koliko se mi bunili! Istina "dira", zar ne?

Tibor

pre 11 godina

Pre neki dan je osvanuo jedan veoma logičan komentar na ovu temu i nije se niko osvrnuo na njega.

OK. Kosovo ostaje u Srbiji. I tada dobijate 2.000.000 Albanaca u državi Srbiji sa glasačkim pravom.

Sa tendencijom njihove stope nataliteta, sa sadašnjih 20% od ukupnog stanovništva Srbija, oni će za 15 do 20 godina činiti barem 40% stanovništva Srbije.

Ko će tada da kroji nebesku kapu države Srbije? Kosovo ćete možda vratiti pod u Srbiju, ali tada dobijate i 2.000.000 albanskog stanovništva, a o tome malo ko razmišlja od dežurnih patriota. Šta ćete sa njima?

anabela

pre 11 godina

Jos mi u glavi zvone price koje su pricali Tadic, Jeremic i Stefanovic, priznanje Kosova nije uslov, a sta ako bude, nece biti. E izgleda da ce biti.

Kreshnik

pre 11 godina

Zasto da budemo jednako nezadovoljni kad je Srbija izgubio rat na Kosovo, 1999-te. Imate barem malo realnost sa sto se u Kosovo dogodio 1999, i kakav je sada realitet u terenu.

Branko

pre 11 godina

Razgovarati treba. Bolje pregovarati nego ratovati. Albancima treba omogućiiti suštinsku autonomiju i najveća prava , ali ne sme se dozvoliti pravljenje neke nove države.

MidnighT

pre 11 godina

@Boki
Kosovo i Metohija su okupirani deo Srbije,nije prvi put u slavnoj nam istoriji,tako da znamo pricu,,a znas li TI pricu ili samo tv pricu?

Dusan

pre 11 godina

Gospodin "prodani" zeli da pregovori sto pre pocni da bi zaokruzio sagu o Kosovu, naravno zuri mu se jer USA(boss) tako kaze, Hilari i Ketrin stizu da jasno prenesu poruku kako ce da se pregovara...

Dan

pre 11 godina

Za ove što glorifikuju nezavisnost Kosova, zaboravljate da dve trećine država na ovoj planeti ne priznaju tu nezavisnost. Izgleda da je najviše neprijatelja Srbije u samoj Srbiji. Zbog toga nam i jeste kako nam je.

stepan

pre 11 godina

Tako je predsednice u potpunosti se slazem s vama,pregovori s Pristinom treba sto pre poceti i nadam se da necemo vise stajati u mesto,takodje ne sumnjam u taj nacrt sto ste napisali zasigurno je povoljan po Srbiju

arben

pre 11 godina

sto pre razgovarati, sta bih sa onon " da njih sve treba infiltrirati sa viruson HIV ...." vi koji ste glasali za milosevica a sad se kajte i " .. nisam ja ..." opet bice ono " .. nisam ja ..."
da li je ovo genocidna ideologija i platforma ....?

on u klin, ja u plocu

pre 11 godina

Sto puta se EU oglasila da nece biti nikakvih PREGOVORA, vec samo DIJALOG izmedju vlada Kosova i Srbije sa namerom da se poboljsa zivot SVIH stanovnika na Kosovu i u Srbiji. A to sto se magistar i njegove podguzne muhe prave blesavi je drugi par opanaka. Govoriti "vadikalima" je ko i gluvom reci dobro jutro...

mario

pre 11 godina

""Ja sam rekao u kampanji da će, ako ja pobedim, Srbija biti kuća sa dvoje vrata, na Istoku i na Zapadu, oko koje će se svi otimati. I tako će i biti", naglasio je Nikolić." Evo toliko se otimaju da noge polomiše.ž
Pa vi i dalje živite na mitovima i mitu kao ste vi most između istoka i zapada..dajte ga obavijestite da je hladni rat završio i da je Berlinski zid srušen..

faton

pre 11 godina

Kada cujem ove izjave a posebno o Kosovi o Autonomiji ili Pokrajini, ne mogu da shvatam kako ovi politicari ne razumeju EU i Americke izjave o podrsci Kosova kao nezavisnu Drzavu !!!!

Bora

pre 11 godina

Tomo samo ofanzivno, čim si prebacio loptu na albanski teren oni su se unervozili, dok Makedonija i Crna Gora moraju da budu na našoj strani a ne na strani Prištine!

Ja sam

pre 11 godina

,,On je rekao i da Makedonija i Grčka mogu da sednu za sto oko projekta koji bi omogućio da se povežu Dunav, Morava, Vardar i Egejsko more i da se napravi za 2.200 kilimetara kraći put robi iz Nemačke u Kinu i obrnuto".

Jos kada bi voda isla uzvodno opet bih, posle 10 godina, mogao da povedem decu do Visnjice da vide more.

'kanalisani''

pre 11 godina

ovaj ko da je pao s marsa -koji bre status ??-koji kanali za egejsko more ??..koji bakraci..priznaj bre kosovo ili ces da popijes vize,sankicije i bankrot drzave ..cak su te i rusi otkacili..a kinezi oce da te kupe za ''jednu crvenu''..dinkic ti pod istragom EU..vucina lupeta ..dacic mamuran..mrka nestao..velja ''kraducka''...modelsice ti ''obaraju'' tadica (na ledja )...knezevic ti ode u prdekanu ..itd ..alo dosta vise izmotacije !

Katarina

pre 11 godina

Srbija KONACNO ima predsednika koji ima viziju a ne lopovske ruke, predsednika koji ce da uradi sve da postavi Srbiju gde joj je ustvari i mesto, predsednika kome je prioritet Srbija a ne obecavanje cuda za koje zna da ne mogu da se obistine. Sve pohvale na nacinu na koji pristupa konacnom resenju pitanja Kosova koje sta god bilo, jeste i bice neizostavni deo Republike Srbije.

Marko

pre 11 godina

Slazem se da pregovori trebaju sto pre poceti.Vec dugo se ovaj problem izbegava.Dobro je da je neko smogao hrabrosti da se ozbiljno uhvati u kostac sa ovim problemom.

marija

pre 11 godina

Ovaj reče da se radi o statusu Kosova, Verovatno ga niko nije obavestio da je status završen i da je Kosovo nezavisna država, a da je na njemu da razvija dobrosusedske odnose. Zato je uostalom i pozvan na pregovore.
(Boki, 26. oktobar 2012 22:33)

Kosovo je nezavisno koliko i osoba pod starateljstvom u okviru jedne porodice. Protektorat na teritoriji Srbije.

Кумодраж

pre 11 godina

разговор је у овом тренутку оно што може да ојача нашу позицију. Свакако да треба разговарати са Албанцима око овог питања јер је то оно што и свет жели од нас. Наравно никако не треба одступити од наших ставова, а у то верујем јер је Николић профил председника који нам је требао.

Boki

pre 11 godina

Ovaj reče da se radi o statusu Kosova, Verovatno ga niko nije obavestio da je status završen i da je Kosovo nezavisna država, a da je na njemu da razvija dobrosusedske odnose. Zato je uostalom i pozvan na pregovore.

marina

pre 11 godina

Potpuno ste u pravu, gospodine predsenice! Nama je bitno da imamo dobre odnose sa svim zemljama u okruzenju, a ako neka od njih nije medjusobno u dobrim odnosima, neka to resavaju izmedju sebe, ne mesajuci nas i ne terajuci nas da odaberemo stranu. Zbog toga mislim da Grcka nema prava da se ljuti zbog odlaska naseg predsednika u Makedoniju. Nas interes je medjusobna saradnja sa svim zemljama koje to zele, a za dobrobit Srbije. Mi nemamo vremena za neke kalkulacije i premisljanja, vec treba da delujemo brzo i efikasno!

transparentno - malo sutra

pre 11 godina

INTERESANTNO !!
Predsednik tu platforemu [nascrt] proglasi drzavnom tajnom [ima pravo na to] i onda ceka da mu ministri dostave predloge i primedbe.
Naravno i ta ce korespondencija biti tajna tako da na kraju nikada necemo znati sta je on predlozio, a sta je usvojeno tj dali je ista promenjeno tokom tih primedbi/predloga i ko [koji ministar] je predlozio promenu koja je usvojena

Zoran

pre 11 godina

"Ne mogu da se odlucim koji mi je zemlja veci prijatelj. Jedna je priznala Kosovo, druga nije." Da su sutra izbori dobio bi max 10% glasova gospodine predsednice.

laki

pre 11 godina

EU takodje zeli da pocnete pregovore,ali ne pod vasim uslovima,nego realnog stanja i istine.Za vas sam siguran da necete nikada uraditi ono sto je neophodno da narod pocne odmah bolje ziveti,ali se nadam da ce neki drugi pored vas da shvate opasnost i realnost,pa ce ili da odrade ono sto se mora protivno vasim uslovima ili cete svi zajedno potonuti,jer narod nece dugo izdrzati namete i sve vecu sirotinju.Bolje da se dobro razmislite,i rusi vas pustaju niz vodu,progledajte malo,krajnje je vreme.Nekako najvise poverenja imam u Dacica,bar sto se tice shvatanja ozbiljnosti problema u vezi Kosova,u vas ni malo.

dosta je ovog ludila sa Kosovom

pre 11 godina

Pregovore o statusu nece prihvatiti ni albanci ni medjunarodna zajednica a posebno ne Amerika, Velika Britanija i Nemacka. To sto se sada Toma pravi autistican pa pokusava da progura nesto sto unapred zna da nece proci je samo za domacu upotrebu - da bi mogao da nam kaze "ja sam hteo ali eto oni nece". Stvarno ne razumem kako oni zamisljaju da dobiju datum za pregovore sa ovakvom politikom. Kosovo jedino mozemo povratiti vojnim putem za sta nemamo ni ljudstva ni resursa ni podrske ni prijatelja. Ako nastavimo sa ovom politikom sutra cemo imati jos manje ljudstva, resursa, podrske i prijatelja a Kosovo ce jos malo biti nezavisnije i dalje. Jedino sto mozemo je da prihvatimo sve uslove izuzev priznanja Kosova, udjemo u EU i odatle polako i pametno izgradjujemo poziciju za neka bolja vremena. 500 godina nismo imali drzave mozemo da sacekamo i neko drugo vreme za Kosovo - za sta je vazno sacuvati narod i drzavu. U suprotnom politikom tipa i Kosovo i EU ili ovim sto sada pokusava da se progura kao normalizacija izgubicemo i drzavu i narod pa ce onda Beograd biti glavni grad Kosova.

dosta je ovog ludila sa Kosovom

pre 11 godina

Pregovore o statusu nece prihvatiti ni albanci ni medjunarodna zajednica a posebno ne Amerika, Velika Britanija i Nemacka. To sto se sada Toma pravi autistican pa pokusava da progura nesto sto unapred zna da nece proci je samo za domacu upotrebu - da bi mogao da nam kaze "ja sam hteo ali eto oni nece". Stvarno ne razumem kako oni zamisljaju da dobiju datum za pregovore sa ovakvom politikom. Kosovo jedino mozemo povratiti vojnim putem za sta nemamo ni ljudstva ni resursa ni podrske ni prijatelja. Ako nastavimo sa ovom politikom sutra cemo imati jos manje ljudstva, resursa, podrske i prijatelja a Kosovo ce jos malo biti nezavisnije i dalje. Jedino sto mozemo je da prihvatimo sve uslove izuzev priznanja Kosova, udjemo u EU i odatle polako i pametno izgradjujemo poziciju za neka bolja vremena. 500 godina nismo imali drzave mozemo da sacekamo i neko drugo vreme za Kosovo - za sta je vazno sacuvati narod i drzavu. U suprotnom politikom tipa i Kosovo i EU ili ovim sto sada pokusava da se progura kao normalizacija izgubicemo i drzavu i narod pa ce onda Beograd biti glavni grad Kosova.

Boki

pre 11 godina

Ovaj reče da se radi o statusu Kosova, Verovatno ga niko nije obavestio da je status završen i da je Kosovo nezavisna država, a da je na njemu da razvija dobrosusedske odnose. Zato je uostalom i pozvan na pregovore.

laki

pre 11 godina

EU takodje zeli da pocnete pregovore,ali ne pod vasim uslovima,nego realnog stanja i istine.Za vas sam siguran da necete nikada uraditi ono sto je neophodno da narod pocne odmah bolje ziveti,ali se nadam da ce neki drugi pored vas da shvate opasnost i realnost,pa ce ili da odrade ono sto se mora protivno vasim uslovima ili cete svi zajedno potonuti,jer narod nece dugo izdrzati namete i sve vecu sirotinju.Bolje da se dobro razmislite,i rusi vas pustaju niz vodu,progledajte malo,krajnje je vreme.Nekako najvise poverenja imam u Dacica,bar sto se tice shvatanja ozbiljnosti problema u vezi Kosova,u vas ni malo.

transparentno - malo sutra

pre 11 godina

INTERESANTNO !!
Predsednik tu platforemu [nascrt] proglasi drzavnom tajnom [ima pravo na to] i onda ceka da mu ministri dostave predloge i primedbe.
Naravno i ta ce korespondencija biti tajna tako da na kraju nikada necemo znati sta je on predlozio, a sta je usvojeno tj dali je ista promenjeno tokom tih primedbi/predloga i ko [koji ministar] je predlozio promenu koja je usvojena

Zoran

pre 11 godina

"Ne mogu da se odlucim koji mi je zemlja veci prijatelj. Jedna je priznala Kosovo, druga nije." Da su sutra izbori dobio bi max 10% glasova gospodine predsednice.

faton

pre 11 godina

Kada cujem ove izjave a posebno o Kosovi o Autonomiji ili Pokrajini, ne mogu da shvatam kako ovi politicari ne razumeju EU i Americke izjave o podrsci Kosova kao nezavisnu Drzavu !!!!

'kanalisani''

pre 11 godina

ovaj ko da je pao s marsa -koji bre status ??-koji kanali za egejsko more ??..koji bakraci..priznaj bre kosovo ili ces da popijes vize,sankicije i bankrot drzave ..cak su te i rusi otkacili..a kinezi oce da te kupe za ''jednu crvenu''..dinkic ti pod istragom EU..vucina lupeta ..dacic mamuran..mrka nestao..velja ''kraducka''...modelsice ti ''obaraju'' tadica (na ledja )...knezevic ti ode u prdekanu ..itd ..alo dosta vise izmotacije !

mario

pre 11 godina

""Ja sam rekao u kampanji da će, ako ja pobedim, Srbija biti kuća sa dvoje vrata, na Istoku i na Zapadu, oko koje će se svi otimati. I tako će i biti", naglasio je Nikolić." Evo toliko se otimaju da noge polomiše.ž
Pa vi i dalje živite na mitovima i mitu kao ste vi most između istoka i zapada..dajte ga obavijestite da je hladni rat završio i da je Berlinski zid srušen..

marija

pre 11 godina

Ovaj reče da se radi o statusu Kosova, Verovatno ga niko nije obavestio da je status završen i da je Kosovo nezavisna država, a da je na njemu da razvija dobrosusedske odnose. Zato je uostalom i pozvan na pregovore.
(Boki, 26. oktobar 2012 22:33)

Kosovo je nezavisno koliko i osoba pod starateljstvom u okviru jedne porodice. Protektorat na teritoriji Srbije.

on u klin, ja u plocu

pre 11 godina

Sto puta se EU oglasila da nece biti nikakvih PREGOVORA, vec samo DIJALOG izmedju vlada Kosova i Srbije sa namerom da se poboljsa zivot SVIH stanovnika na Kosovu i u Srbiji. A to sto se magistar i njegove podguzne muhe prave blesavi je drugi par opanaka. Govoriti "vadikalima" je ko i gluvom reci dobro jutro...

Tibor

pre 11 godina

Pre neki dan je osvanuo jedan veoma logičan komentar na ovu temu i nije se niko osvrnuo na njega.

OK. Kosovo ostaje u Srbiji. I tada dobijate 2.000.000 Albanaca u državi Srbiji sa glasačkim pravom.

Sa tendencijom njihove stope nataliteta, sa sadašnjih 20% od ukupnog stanovništva Srbija, oni će za 15 do 20 godina činiti barem 40% stanovništva Srbije.

Ko će tada da kroji nebesku kapu države Srbije? Kosovo ćete možda vratiti pod u Srbiju, ali tada dobijate i 2.000.000 albanskog stanovništva, a o tome malo ko razmišlja od dežurnih patriota. Šta ćete sa njima?

arben

pre 11 godina

sto pre razgovarati, sta bih sa onon " da njih sve treba infiltrirati sa viruson HIV ...." vi koji ste glasali za milosevica a sad se kajte i " .. nisam ja ..." opet bice ono " .. nisam ja ..."
da li je ovo genocidna ideologija i platforma ....?

Marko

pre 11 godina

Slazem se da pregovori trebaju sto pre poceti.Vec dugo se ovaj problem izbegava.Dobro je da je neko smogao hrabrosti da se ozbiljno uhvati u kostac sa ovim problemom.

marina

pre 11 godina

Potpuno ste u pravu, gospodine predsenice! Nama je bitno da imamo dobre odnose sa svim zemljama u okruzenju, a ako neka od njih nije medjusobno u dobrim odnosima, neka to resavaju izmedju sebe, ne mesajuci nas i ne terajuci nas da odaberemo stranu. Zbog toga mislim da Grcka nema prava da se ljuti zbog odlaska naseg predsednika u Makedoniju. Nas interes je medjusobna saradnja sa svim zemljama koje to zele, a za dobrobit Srbije. Mi nemamo vremena za neke kalkulacije i premisljanja, vec treba da delujemo brzo i efikasno!

Ja sam

pre 11 godina

,,On je rekao i da Makedonija i Grčka mogu da sednu za sto oko projekta koji bi omogućio da se povežu Dunav, Morava, Vardar i Egejsko more i da se napravi za 2.200 kilimetara kraći put robi iz Nemačke u Kinu i obrnuto".

Jos kada bi voda isla uzvodno opet bih, posle 10 godina, mogao da povedem decu do Visnjice da vide more.

mihajlo

pre 11 godina

Onih par zemalja u Evropi, koji nisu priznali Kosovo imaju svoje razloge a to nije ljubav vec briga da ce slicno morati tada uraditi kod sebe(Spanija-Baskija,Grcka-Turski Kipar, Rununija-Erdelj...itd). Koga briga sto deo Kipra, Turski,....priznaje samo Turska a Kosovo stotinak zemalja,....ma koliko se mi bunili! Istina "dira", zar ne?

Kreshnik

pre 11 godina

Zasto da budemo jednako nezadovoljni kad je Srbija izgubio rat na Kosovo, 1999-te. Imate barem malo realnost sa sto se u Kosovo dogodio 1999, i kakav je sada realitet u terenu.

bezimena

pre 11 godina

"... radi se o statusu Kosova i Metohije", rekao je predsednik Srbije novinarima u Skoplju".

NIJE ISTINA, O STATUSU NEMA NI GOVORA!
"Master" je govorio da je u predizbornoj kampanji laž dozvoljena (tako ga V.Š. naučio)!
Sme li neko da ga obavesti da nije više u predizbornoj kampanji?

p.s.@ko je ovde lud
Svi oni koji su glasanjem, i priznavanjem tog poraza (beli listići) unapred, izabrali najgoreg mogućeg predsednika

Dragan

pre 11 godina

Ja bih zeleo , kao gradjanin Srbije da me Predsednik vise ne bruka i ne svadja sa komsijama.
Ne prodje ni par dana da gospodin ne lupi nesto bas onako debelo.
Valjda se obradovao sto ga makedonci primaju u posetu (za razliku od drugih komsija) pa je poceo sa ulagivanjem.
Ko je on da soli pamet oko tudjih sporova.Konacno ne znam otkuda mu razumevanje za Makedoniju u sporu oko imena drzave.
Boze me sacuvaj i Predsednika i Premijera.Prvo lupaju u izjavama za medije a onda sutradan se pravdaju, kao "nismo mi to mislili"
Izgleda da ih neki unutrasnji konfliti (licnosti) sprecavaju da misle.

Кумодраж

pre 11 godina

разговор је у овом тренутку оно што може да ојача нашу позицију. Свакако да треба разговарати са Албанцима око овог питања јер је то оно што и свет жели од нас. Наравно никако не треба одступити од наших ставова, а у то верујем јер је Николић профил председника који нам је требао.

Dusan

pre 11 godina

Gospodin "prodani" zeli da pregovori sto pre pocni da bi zaokruzio sagu o Kosovu, naravno zuri mu se jer USA(boss) tako kaze, Hilari i Ketrin stizu da jasno prenesu poruku kako ce da se pregovara...

Marina

pre 11 godina

„....što je već i nagovešteno susretom premijera Srbije Ivice Dačića i premijera privremenih institucija u Prištini "...

E,pa ovaj premijer „privremenih“ institucija je jednako privremen kao što ste i vi, predsjedniče Nikoliću. Obojica na sljedećim izborima možete dobiti,ali i izgubiti,zar ne? U međuvremenu Tači ima cijeli zapad na svojoj strani ,zapad koji je otvorio svoje ambasade u Prištini i koji ne dopušta da dovučete svoj kamen na vrh brda. Jedini temelj za to jest tretiranje Kosova kao teritorija Srbije,a građana Kosova –osim Srba na sjeveru- kao nepoželjnih osoba na srbijanskom terenu. Na tom temelju bilo je lako izgraditi državu Kosovo i uklopiti je u svoje interese u regiji. Vaša platforma stiže prekasno ma kakva bila. Srbija je trebala 1999. ponuditi Kosovu široku autonomiju s pokrajinskim institucijama koje bi funkcionirale u skladu s Ustavom Srbije,ali ne i u skladu s diskriminiranjem kosovskih Albanaca u tim institucijama. Ni Milošević ni Tadić ni vi niste prihvatili kosovske Albance kao sebi ravnopravne i vaša je politika savršeno pristala u okvire novog europskog poretka i raspodjele moći u našoj regiji. Stoga Republika Kosovo nije proizvod ljubavi zapada nego proizvod srbijanske megalomanije i osjećaja privremene moći s JNA na svojoj strani. Srbija je na kraju ostala usamljena dok nije na kraju sramotno kapitulirala-zemlja s potencijalom koja je obećavala postala je zemlja koja ne može ni koraka dalje ako na to ne pristane zapad.

anabela

pre 11 godina

Jos mi u glavi zvone price koje su pricali Tadic, Jeremic i Stefanovic, priznanje Kosova nije uslov, a sta ako bude, nece biti. E izgleda da ce biti.

MidnighT

pre 11 godina

@Boki
Kosovo i Metohija su okupirani deo Srbije,nije prvi put u slavnoj nam istoriji,tako da znamo pricu,,a znas li TI pricu ili samo tv pricu?

R. Marković

pre 11 godina

Toma Nikolić s Grčkom i Bivšom Jugoslovenskom Republikom Makedonijom kao s diplomom. Čas ovako čas onako. Sad podržavam BJR Makedoniju koja je priznala Kosovo, i kad je u pitanju njena spoljna politika a pogotovu unutrašnja gde maltretiraju Srbe , je pogubna za nas, a protiv je Grčke koja nas u svakom slučaju pomaže.

Dan

pre 11 godina

Za ove što glorifikuju nezavisnost Kosova, zaboravljate da dve trećine država na ovoj planeti ne priznaju tu nezavisnost. Izgleda da je najviše neprijatelja Srbije u samoj Srbiji. Zbog toga nam i jeste kako nam je.

savo matic

pre 11 godina

kakva tajna platforma, pa imamo pravo da znamo o cemu se pregovara, pa nismo ovce, mi treba da odlucimo o tome i nasoj sudbini, dosta tih tajni, karte na sto pa da vidimo sta si smislio...

Metuzalem

pre 11 godina

U Srbiji, koja je podeljena i oko lanjskog snega, trena rešiti pitanje Kosova. Nikoliću treba dati svu podršku za ovaj Gordijev čvor zarad sledećih generacija.
Moja će se ruka pre osušiti nego što ću glasati za naslednike Slobe i Šešelja, ali imaju moju iskrenu podršku da dobro završe ono što su loše započeli. Jednostavno, niko to drugi u Srbiji to ne može rešiti bez opasnih posledica.

ddr

pre 11 godina

Na mladima svet ostaje.Bilo i bice.Cije ovce toga i planina.Takodje bilo i bice.Secanja mogu da budu i lepa,ali ne zivi se od istorije.Bar kod nas.Dali postoji neko udruzenje mladih,sportski klub ili bilo sta da se naziva PROSLOST.Tesko.Sto se tice sporta ima BUDUCNOST iz Dobanovaca,Banatskog Dvora,Peci,do juce nam bratske Podgorice....Zato predsednice ,tvoja platforma neka da NADU mladima a mi matori,ko zeli mozemo i da se secamo ISTORIJE.

radandco

pre 11 godina

Sve sto je prethodna Vlada, pa I one pre nje u poslednjih 12 godina uspela da uradi je da potpise sa PRistinom neke sporazume koji su opet na stetu Srbije. Imali su 12 godina da naprave platformu, pocnu pregovore I urade nesto konkretno ali transparentno. Nisu uradili nista.

Caca-Sweden

pre 11 godina

Nikolicu, uradi nesto pametno, da bi neko upamtio da si bio na vlasti 100 dana,Jer koliko vidim, dolazi Djilas-Putin, koji gazi sve pred sobom, i ti si gotov.

Bora

pre 11 godina

Tomo samo ofanzivno, čim si prebacio loptu na albanski teren oni su se unervozili, dok Makedonija i Crna Gora moraju da budu na našoj strani a ne na strani Prištine!

Branko

pre 11 godina

Razgovarati treba. Bolje pregovarati nego ratovati. Albancima treba omogućiiti suštinsku autonomiju i najveća prava , ali ne sme se dozvoliti pravljenje neke nove države.

Miloš

pre 11 godina

Bilo bi jako dobro ukoliko bi se pronašao novi model koji već postoji u evropskim državama i koji bi obe strane učiniti jednako zadovoljnim, jer bi to značilo da ne bi došlo do priznanja kosova a život bi se normalizovao. Mislim da je dobro postavljen cilj, nadam se da će Nikolićev plan uspeti.

Katarina

pre 11 godina

Srbija KONACNO ima predsednika koji ima viziju a ne lopovske ruke, predsednika koji ce da uradi sve da postavi Srbiju gde joj je ustvari i mesto, predsednika kome je prioritet Srbija a ne obecavanje cuda za koje zna da ne mogu da se obistine. Sve pohvale na nacinu na koji pristupa konacnom resenju pitanja Kosova koje sta god bilo, jeste i bice neizostavni deo Republike Srbije.

vuk 66

pre 11 godina

Pa šta mislite.zašto su se rastrčali evropski političari iz prvog reda? Za neki dan nam u posetu dolazi Američka Baba Jaga Gvozdenozuba sa svojom Evropskom sestrom.I opet pitam zašto? Pa zbog toga što vide da ono što se zacrtalo u njihovim pokvarenim mozgovima ne ostvaruje se onako kako su oni hteli.Ipak se nešto promenilo u državi Srbiji! Ako je Kosovo uslov svih uslova a izgleda da je tako jer kada se iznerviraju evropski političari kažu istinu u afektu.Pa posle demantuju.Onda referendum o tom pitanju.Pa ako narod kaže NE onda je NE,a ako kaže DA onda je DA.

crni domino

pre 11 godina

E moj Predsednjice, tvoje zelje su tvoja privatna stvar.
Zato vise obrati paznju na izjave i odluke koje donosis i dajes jer su one merilo tvoga predsednikovanja.
I ja imam zelju da Tadic ne bude predsednik, ali to uopste ne zavisi od mene.

stepan

pre 11 godina

Tako je predsednice u potpunosti se slazem s vama,pregovori s Pristinom treba sto pre poceti i nadam se da necemo vise stajati u mesto,takodje ne sumnjam u taj nacrt sto ste napisali zasigurno je povoljan po Srbiju

Bojana

pre 11 godina

Iako je ovo pitanje rešavano i pre jedino šta se radilo bilo je pravljenje ustupaka sada će se platformom definisati tačni ciljevi.

nidža

pre 11 godina

Vruć kesten ostavljen od prethodne vlasti treba očistiti! Svet i UN su svesni da jednostrani potezi Prištine ali i nekih država članica UN ne vode rešenju problema. A da se zamajavaju sa tim sledećih pedesetak godina verovatno im nije cilj. Maksimalizam sa bilo koje strane ne vodi rešenju.
Ali i ono što je sila stvorila samo sila može i sačuvati. Naše je da stvaramo osnove da politika nadvlada silu! A uslovi i vreme idu nama u korist. Videćete!

miki skepticni

pre 11 godina

Izgubili smo 12 godina i Novoj Vladi je ostavljen vruc krompir. Prethodnih 12 godina jednostavno niko nije smeo da se zaista uhvati u kostac sa problemom Kosova I uradi nesto konkretno.

Milos MInic

pre 11 godina

Kako je Makedonija priznala Kosovo-tako ce i ponistiti tu odluku.
Predsednik radi na tome. To se zove diplomatija i tako se to radi.
Citajte izmedju redova.
Puna podrska predsedniku Nikolicu.

marija

pre 11 godina

Ovaj reče da se radi o statusu Kosova, Verovatno ga niko nije obavestio da je status završen i da je Kosovo nezavisna država, a da je na njemu da razvija dobrosusedske odnose. Zato je uostalom i pozvan na pregovore.
(Boki, 26. oktobar 2012 22:33)

Kosovo je nezavisno koliko i osoba pod starateljstvom u okviru jedne porodice. Protektorat na teritoriji Srbije.

marina

pre 11 godina

Potpuno ste u pravu, gospodine predsenice! Nama je bitno da imamo dobre odnose sa svim zemljama u okruzenju, a ako neka od njih nije medjusobno u dobrim odnosima, neka to resavaju izmedju sebe, ne mesajuci nas i ne terajuci nas da odaberemo stranu. Zbog toga mislim da Grcka nema prava da se ljuti zbog odlaska naseg predsednika u Makedoniju. Nas interes je medjusobna saradnja sa svim zemljama koje to zele, a za dobrobit Srbije. Mi nemamo vremena za neke kalkulacije i premisljanja, vec treba da delujemo brzo i efikasno!

Кумодраж

pre 11 godina

разговор је у овом тренутку оно што може да ојача нашу позицију. Свакако да треба разговарати са Албанцима око овог питања јер је то оно што и свет жели од нас. Наравно никако не треба одступити од наших ставова, а у то верујем јер је Николић профил председника који нам је требао.

Marko

pre 11 godina

Slazem se da pregovori trebaju sto pre poceti.Vec dugo se ovaj problem izbegava.Dobro je da je neko smogao hrabrosti da se ozbiljno uhvati u kostac sa ovim problemom.

Katarina

pre 11 godina

Srbija KONACNO ima predsednika koji ima viziju a ne lopovske ruke, predsednika koji ce da uradi sve da postavi Srbiju gde joj je ustvari i mesto, predsednika kome je prioritet Srbija a ne obecavanje cuda za koje zna da ne mogu da se obistine. Sve pohvale na nacinu na koji pristupa konacnom resenju pitanja Kosova koje sta god bilo, jeste i bice neizostavni deo Republike Srbije.

Bora

pre 11 godina

Tomo samo ofanzivno, čim si prebacio loptu na albanski teren oni su se unervozili, dok Makedonija i Crna Gora moraju da budu na našoj strani a ne na strani Prištine!

laki

pre 11 godina

EU takodje zeli da pocnete pregovore,ali ne pod vasim uslovima,nego realnog stanja i istine.Za vas sam siguran da necete nikada uraditi ono sto je neophodno da narod pocne odmah bolje ziveti,ali se nadam da ce neki drugi pored vas da shvate opasnost i realnost,pa ce ili da odrade ono sto se mora protivno vasim uslovima ili cete svi zajedno potonuti,jer narod nece dugo izdrzati namete i sve vecu sirotinju.Bolje da se dobro razmislite,i rusi vas pustaju niz vodu,progledajte malo,krajnje je vreme.Nekako najvise poverenja imam u Dacica,bar sto se tice shvatanja ozbiljnosti problema u vezi Kosova,u vas ni malo.

Branko

pre 11 godina

Razgovarati treba. Bolje pregovarati nego ratovati. Albancima treba omogućiiti suštinsku autonomiju i najveća prava , ali ne sme se dozvoliti pravljenje neke nove države.

Milos MInic

pre 11 godina

Kako je Makedonija priznala Kosovo-tako ce i ponistiti tu odluku.
Predsednik radi na tome. To se zove diplomatija i tako se to radi.
Citajte izmedju redova.
Puna podrska predsedniku Nikolicu.

dosta je ovog ludila sa Kosovom

pre 11 godina

Pregovore o statusu nece prihvatiti ni albanci ni medjunarodna zajednica a posebno ne Amerika, Velika Britanija i Nemacka. To sto se sada Toma pravi autistican pa pokusava da progura nesto sto unapred zna da nece proci je samo za domacu upotrebu - da bi mogao da nam kaze "ja sam hteo ali eto oni nece". Stvarno ne razumem kako oni zamisljaju da dobiju datum za pregovore sa ovakvom politikom. Kosovo jedino mozemo povratiti vojnim putem za sta nemamo ni ljudstva ni resursa ni podrske ni prijatelja. Ako nastavimo sa ovom politikom sutra cemo imati jos manje ljudstva, resursa, podrske i prijatelja a Kosovo ce jos malo biti nezavisnije i dalje. Jedino sto mozemo je da prihvatimo sve uslove izuzev priznanja Kosova, udjemo u EU i odatle polako i pametno izgradjujemo poziciju za neka bolja vremena. 500 godina nismo imali drzave mozemo da sacekamo i neko drugo vreme za Kosovo - za sta je vazno sacuvati narod i drzavu. U suprotnom politikom tipa i Kosovo i EU ili ovim sto sada pokusava da se progura kao normalizacija izgubicemo i drzavu i narod pa ce onda Beograd biti glavni grad Kosova.

Dan

pre 11 godina

Za ove što glorifikuju nezavisnost Kosova, zaboravljate da dve trećine država na ovoj planeti ne priznaju tu nezavisnost. Izgleda da je najviše neprijatelja Srbije u samoj Srbiji. Zbog toga nam i jeste kako nam je.

Boki

pre 11 godina

Ovaj reče da se radi o statusu Kosova, Verovatno ga niko nije obavestio da je status završen i da je Kosovo nezavisna država, a da je na njemu da razvija dobrosusedske odnose. Zato je uostalom i pozvan na pregovore.

stepan

pre 11 godina

Tako je predsednice u potpunosti se slazem s vama,pregovori s Pristinom treba sto pre poceti i nadam se da necemo vise stajati u mesto,takodje ne sumnjam u taj nacrt sto ste napisali zasigurno je povoljan po Srbiju

MidnighT

pre 11 godina

@Boki
Kosovo i Metohija su okupirani deo Srbije,nije prvi put u slavnoj nam istoriji,tako da znamo pricu,,a znas li TI pricu ili samo tv pricu?

Miloš

pre 11 godina

Bilo bi jako dobro ukoliko bi se pronašao novi model koji već postoji u evropskim državama i koji bi obe strane učiniti jednako zadovoljnim, jer bi to značilo da ne bi došlo do priznanja kosova a život bi se normalizovao. Mislim da je dobro postavljen cilj, nadam se da će Nikolićev plan uspeti.

Zoran

pre 11 godina

"Ne mogu da se odlucim koji mi je zemlja veci prijatelj. Jedna je priznala Kosovo, druga nije." Da su sutra izbori dobio bi max 10% glasova gospodine predsednice.

nidža

pre 11 godina

Vruć kesten ostavljen od prethodne vlasti treba očistiti! Svet i UN su svesni da jednostrani potezi Prištine ali i nekih država članica UN ne vode rešenju problema. A da se zamajavaju sa tim sledećih pedesetak godina verovatno im nije cilj. Maksimalizam sa bilo koje strane ne vodi rešenju.
Ali i ono što je sila stvorila samo sila može i sačuvati. Naše je da stvaramo osnove da politika nadvlada silu! A uslovi i vreme idu nama u korist. Videćete!

transparentno - malo sutra

pre 11 godina

INTERESANTNO !!
Predsednik tu platforemu [nascrt] proglasi drzavnom tajnom [ima pravo na to] i onda ceka da mu ministri dostave predloge i primedbe.
Naravno i ta ce korespondencija biti tajna tako da na kraju nikada necemo znati sta je on predlozio, a sta je usvojeno tj dali je ista promenjeno tokom tih primedbi/predloga i ko [koji ministar] je predlozio promenu koja je usvojena

vuk 66

pre 11 godina

Pa šta mislite.zašto su se rastrčali evropski političari iz prvog reda? Za neki dan nam u posetu dolazi Američka Baba Jaga Gvozdenozuba sa svojom Evropskom sestrom.I opet pitam zašto? Pa zbog toga što vide da ono što se zacrtalo u njihovim pokvarenim mozgovima ne ostvaruje se onako kako su oni hteli.Ipak se nešto promenilo u državi Srbiji! Ako je Kosovo uslov svih uslova a izgleda da je tako jer kada se iznerviraju evropski političari kažu istinu u afektu.Pa posle demantuju.Onda referendum o tom pitanju.Pa ako narod kaže NE onda je NE,a ako kaže DA onda je DA.

Metuzalem

pre 11 godina

U Srbiji, koja je podeljena i oko lanjskog snega, trena rešiti pitanje Kosova. Nikoliću treba dati svu podršku za ovaj Gordijev čvor zarad sledećih generacija.
Moja će se ruka pre osušiti nego što ću glasati za naslednike Slobe i Šešelja, ali imaju moju iskrenu podršku da dobro završe ono što su loše započeli. Jednostavno, niko to drugi u Srbiji to ne može rešiti bez opasnih posledica.

R. Marković

pre 11 godina

Toma Nikolić s Grčkom i Bivšom Jugoslovenskom Republikom Makedonijom kao s diplomom. Čas ovako čas onako. Sad podržavam BJR Makedoniju koja je priznala Kosovo, i kad je u pitanju njena spoljna politika a pogotovu unutrašnja gde maltretiraju Srbe , je pogubna za nas, a protiv je Grčke koja nas u svakom slučaju pomaže.

mario

pre 11 godina

""Ja sam rekao u kampanji da će, ako ja pobedim, Srbija biti kuća sa dvoje vrata, na Istoku i na Zapadu, oko koje će se svi otimati. I tako će i biti", naglasio je Nikolić." Evo toliko se otimaju da noge polomiše.ž
Pa vi i dalje živite na mitovima i mitu kao ste vi most između istoka i zapada..dajte ga obavijestite da je hladni rat završio i da je Berlinski zid srušen..

Dusan

pre 11 godina

Gospodin "prodani" zeli da pregovori sto pre pocni da bi zaokruzio sagu o Kosovu, naravno zuri mu se jer USA(boss) tako kaze, Hilari i Ketrin stizu da jasno prenesu poruku kako ce da se pregovara...

anabela

pre 11 godina

Jos mi u glavi zvone price koje su pricali Tadic, Jeremic i Stefanovic, priznanje Kosova nije uslov, a sta ako bude, nece biti. E izgleda da ce biti.

mihajlo

pre 11 godina

Onih par zemalja u Evropi, koji nisu priznali Kosovo imaju svoje razloge a to nije ljubav vec briga da ce slicno morati tada uraditi kod sebe(Spanija-Baskija,Grcka-Turski Kipar, Rununija-Erdelj...itd). Koga briga sto deo Kipra, Turski,....priznaje samo Turska a Kosovo stotinak zemalja,....ma koliko se mi bunili! Istina "dira", zar ne?

faton

pre 11 godina

Kada cujem ove izjave a posebno o Kosovi o Autonomiji ili Pokrajini, ne mogu da shvatam kako ovi politicari ne razumeju EU i Americke izjave o podrsci Kosova kao nezavisnu Drzavu !!!!

on u klin, ja u plocu

pre 11 godina

Sto puta se EU oglasila da nece biti nikakvih PREGOVORA, vec samo DIJALOG izmedju vlada Kosova i Srbije sa namerom da se poboljsa zivot SVIH stanovnika na Kosovu i u Srbiji. A to sto se magistar i njegove podguzne muhe prave blesavi je drugi par opanaka. Govoriti "vadikalima" je ko i gluvom reci dobro jutro...

Kreshnik

pre 11 godina

Zasto da budemo jednako nezadovoljni kad je Srbija izgubio rat na Kosovo, 1999-te. Imate barem malo realnost sa sto se u Kosovo dogodio 1999, i kakav je sada realitet u terenu.

Bojana

pre 11 godina

Iako je ovo pitanje rešavano i pre jedino šta se radilo bilo je pravljenje ustupaka sada će se platformom definisati tačni ciljevi.

'kanalisani''

pre 11 godina

ovaj ko da je pao s marsa -koji bre status ??-koji kanali za egejsko more ??..koji bakraci..priznaj bre kosovo ili ces da popijes vize,sankicije i bankrot drzave ..cak su te i rusi otkacili..a kinezi oce da te kupe za ''jednu crvenu''..dinkic ti pod istragom EU..vucina lupeta ..dacic mamuran..mrka nestao..velja ''kraducka''...modelsice ti ''obaraju'' tadica (na ledja )...knezevic ti ode u prdekanu ..itd ..alo dosta vise izmotacije !

arben

pre 11 godina

sto pre razgovarati, sta bih sa onon " da njih sve treba infiltrirati sa viruson HIV ...." vi koji ste glasali za milosevica a sad se kajte i " .. nisam ja ..." opet bice ono " .. nisam ja ..."
da li je ovo genocidna ideologija i platforma ....?

Tibor

pre 11 godina

Pre neki dan je osvanuo jedan veoma logičan komentar na ovu temu i nije se niko osvrnuo na njega.

OK. Kosovo ostaje u Srbiji. I tada dobijate 2.000.000 Albanaca u državi Srbiji sa glasačkim pravom.

Sa tendencijom njihove stope nataliteta, sa sadašnjih 20% od ukupnog stanovništva Srbija, oni će za 15 do 20 godina činiti barem 40% stanovništva Srbije.

Ko će tada da kroji nebesku kapu države Srbije? Kosovo ćete možda vratiti pod u Srbiju, ali tada dobijate i 2.000.000 albanskog stanovništva, a o tome malo ko razmišlja od dežurnih patriota. Šta ćete sa njima?

radandco

pre 11 godina

Sve sto je prethodna Vlada, pa I one pre nje u poslednjih 12 godina uspela da uradi je da potpise sa PRistinom neke sporazume koji su opet na stetu Srbije. Imali su 12 godina da naprave platformu, pocnu pregovore I urade nesto konkretno ali transparentno. Nisu uradili nista.

Caca-Sweden

pre 11 godina

Nikolicu, uradi nesto pametno, da bi neko upamtio da si bio na vlasti 100 dana,Jer koliko vidim, dolazi Djilas-Putin, koji gazi sve pred sobom, i ti si gotov.

crni domino

pre 11 godina

E moj Predsednjice, tvoje zelje su tvoja privatna stvar.
Zato vise obrati paznju na izjave i odluke koje donosis i dajes jer su one merilo tvoga predsednikovanja.
I ja imam zelju da Tadic ne bude predsednik, ali to uopste ne zavisi od mene.

Marina

pre 11 godina

„....što je već i nagovešteno susretom premijera Srbije Ivice Dačića i premijera privremenih institucija u Prištini "...

E,pa ovaj premijer „privremenih“ institucija je jednako privremen kao što ste i vi, predsjedniče Nikoliću. Obojica na sljedećim izborima možete dobiti,ali i izgubiti,zar ne? U međuvremenu Tači ima cijeli zapad na svojoj strani ,zapad koji je otvorio svoje ambasade u Prištini i koji ne dopušta da dovučete svoj kamen na vrh brda. Jedini temelj za to jest tretiranje Kosova kao teritorija Srbije,a građana Kosova –osim Srba na sjeveru- kao nepoželjnih osoba na srbijanskom terenu. Na tom temelju bilo je lako izgraditi državu Kosovo i uklopiti je u svoje interese u regiji. Vaša platforma stiže prekasno ma kakva bila. Srbija je trebala 1999. ponuditi Kosovu široku autonomiju s pokrajinskim institucijama koje bi funkcionirale u skladu s Ustavom Srbije,ali ne i u skladu s diskriminiranjem kosovskih Albanaca u tim institucijama. Ni Milošević ni Tadić ni vi niste prihvatili kosovske Albance kao sebi ravnopravne i vaša je politika savršeno pristala u okvire novog europskog poretka i raspodjele moći u našoj regiji. Stoga Republika Kosovo nije proizvod ljubavi zapada nego proizvod srbijanske megalomanije i osjećaja privremene moći s JNA na svojoj strani. Srbija je na kraju ostala usamljena dok nije na kraju sramotno kapitulirala-zemlja s potencijalom koja je obećavala postala je zemlja koja ne može ni koraka dalje ako na to ne pristane zapad.

miki skepticni

pre 11 godina

Izgubili smo 12 godina i Novoj Vladi je ostavljen vruc krompir. Prethodnih 12 godina jednostavno niko nije smeo da se zaista uhvati u kostac sa problemom Kosova I uradi nesto konkretno.

Ja sam

pre 11 godina

,,On je rekao i da Makedonija i Grčka mogu da sednu za sto oko projekta koji bi omogućio da se povežu Dunav, Morava, Vardar i Egejsko more i da se napravi za 2.200 kilimetara kraći put robi iz Nemačke u Kinu i obrnuto".

Jos kada bi voda isla uzvodno opet bih, posle 10 godina, mogao da povedem decu do Visnjice da vide more.

savo matic

pre 11 godina

kakva tajna platforma, pa imamo pravo da znamo o cemu se pregovara, pa nismo ovce, mi treba da odlucimo o tome i nasoj sudbini, dosta tih tajni, karte na sto pa da vidimo sta si smislio...

Dragan

pre 11 godina

Ja bih zeleo , kao gradjanin Srbije da me Predsednik vise ne bruka i ne svadja sa komsijama.
Ne prodje ni par dana da gospodin ne lupi nesto bas onako debelo.
Valjda se obradovao sto ga makedonci primaju u posetu (za razliku od drugih komsija) pa je poceo sa ulagivanjem.
Ko je on da soli pamet oko tudjih sporova.Konacno ne znam otkuda mu razumevanje za Makedoniju u sporu oko imena drzave.
Boze me sacuvaj i Predsednika i Premijera.Prvo lupaju u izjavama za medije a onda sutradan se pravdaju, kao "nismo mi to mislili"
Izgleda da ih neki unutrasnji konfliti (licnosti) sprecavaju da misle.

ddr

pre 11 godina

Na mladima svet ostaje.Bilo i bice.Cije ovce toga i planina.Takodje bilo i bice.Secanja mogu da budu i lepa,ali ne zivi se od istorije.Bar kod nas.Dali postoji neko udruzenje mladih,sportski klub ili bilo sta da se naziva PROSLOST.Tesko.Sto se tice sporta ima BUDUCNOST iz Dobanovaca,Banatskog Dvora,Peci,do juce nam bratske Podgorice....Zato predsednice ,tvoja platforma neka da NADU mladima a mi matori,ko zeli mozemo i da se secamo ISTORIJE.

bezimena

pre 11 godina

"... radi se o statusu Kosova i Metohije", rekao je predsednik Srbije novinarima u Skoplju".

NIJE ISTINA, O STATUSU NEMA NI GOVORA!
"Master" je govorio da je u predizbornoj kampanji laž dozvoljena (tako ga V.Š. naučio)!
Sme li neko da ga obavesti da nije više u predizbornoj kampanji?

p.s.@ko je ovde lud
Svi oni koji su glasanjem, i priznavanjem tog poraza (beli listići) unapred, izabrali najgoreg mogućeg predsednika