Sreda, 03.10.2012.

22:39

Osam principa Eštonove za dijalog?

Iz diplomatskih krugova stižu signali da je Ketrin Ešton obavestila Tomislava Nikolića o principima vođenja nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Izvor: Danas

Osam principa Eštonove za dijalog? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

bezimena

pre 11 godina

Uvek je prva ponuda najbolja ponuda a mi smo propustili mnogo tih ponuda.
(Xm, 4. oktobar 2012 08:25)

Poslednja ponuda, kojom smo mogli da sačuvamo makar privid dostojanstva kao gubitnici svih ratova u kojima (ni)smo učestvovali, bili su pregovori koje je VdrK upropastio svojom nadmenošću i ohološću, jer se postavio kao pobednik i ignorisao realnost i ČINJENICE.
Ponuda više nema, kao PORAŽENOJ strani sleduju nam samo uslovi. Obzirom na konstantno iracionalno ponašanje vlastodržaca, na korak smo od toga da budemo tretirani kao pobunjenici.
Svet više neće dozvoliti RAT na tlu EVROPE, a Srbija je taj remetilački faktor koji se i dalje kurobeca, ne priznajući da je belo belo a crno crno. Ako se odmah, juče, ne dozove k pameti i zaštiti svoje postojanje ulaskom u EU i NATO, biće ekonomski uništena do kraja, potom sledi cepkanje zemlje koje je u nemaštini lako sprovesti, jer drugačije ovde neće biti mira. To je jasno da jasnije ne može biti!

Posmatrac

pre 11 godina

Samo ostro i tvrdoglavo do sledece "velike pobede". Ako nista drugo niko ne moze zabraniti da ih bar nasi "guslari" sopminju, dok svet ide dalje.

тоша

pre 11 godina

Нажалост вас европејаца и натофила можете лупати минусе до сутра на коментаре који су критични према ЕУ и НАТО као и према САД. Али то неће ништа променити. Мањина сте у Србији и то дебела. Избори су то најбоље показали. Такви као ви су добили 6,5%. Јаки сте само на интернету.

Jovan

pre 11 godina

@marko

Nije postojao nikakav referendum u vezi sa Rambujeom. Ti pregovori su bili farsa. Srpska strana JESTE prihvatila sporazum, nakon čega su dodati ponižavajući aneksi. Čitava poenta je bila da se srpska strana natera na odbijanje što bi dalo opravdanje za početak bombardovanja. Ono što je usledilo posle bombardovanja je ipak bilo nešto povoljnije od Rambujea.

Citat Henrija Kisindžera:
"The Rambouillet text, which called on Serbia to admit NATO troops throughout Yugoslavia, was a provocation, an excuse to start bombing. Rambouillet is not a document that an angelic Serb could have accepted. It was a terrible diplomatic document that should never have been presented in that form."

mattko

pre 11 godina

U celoj ovoj prici kljucna rec je "NATO ili nista". To je valjda Nikolicu i ranije bilo jasno. EU nece trojanskog konja u svojim redovima a to je i logicno. Znaci Rusija ce biti ta koja ce odluciti o ulasku Srbije u EU.

Lazar

pre 11 godina

Ono sto je do sada dogovoreno,i sta se tek sprema je potpuno,ali potpuno nepovoljno za Srbiju.Cak i da nesto izvucemo iz pregovora niko nam ne garantuje da ce Pristina bilo sta od tog ispuniti,a od nas ce se sve traziti,i na kraju cemo mi biti optuzeni da ne postujemo sporazume.Evo primera,trenutno smo okrivljeni da ne postujemo sporazume a Kosovo se bez zvezdice pojavljuje na skupovima,mi nista ne mozemo,a njih niko ne opominje niti pokusava da ih nagovori da makar 2 meseca postuju sporazum.Mislim da je bolje prekinuti bilo kakve pregovore s onima koji imaju debelu zaledjinu i koji nece ni da cuju za nase zahteve.A ukoliko zelimo toliko u EU onda lepo priznajte Kosovo i nemoj da se lazemo,vise ce nas postovati,ovako dajemo nasu zemlju na mala vrata,kao da smo je tako vekovima zaradjivali,a svi znamo kako smo je zapravo zaradjivali-krvavo!
Veoma sam razocaran u medjunarodnu zajednicu,vise nego ikad.Sve deluje kao mafija,i deluje kako se krenulo da ce se potpuno srusiti svetski poredak,ako vec i nije.To moze da vodi samo u jedno,mi smo isuvise mali,i najgore mozemo proci u nekoj buducoj ratnoj svetskoj katastrofi.

Косовски витез

pre 11 godina

7 услова Немачке, 8 принципа Ештонове, 10 Божијих заповести, 12 апостола.... ЕУропљани, досадни сте!

nesa

pre 11 godina

Smucili su mi se. Puna podrska Nikolicu i vladi srbije. Kad vidim tu glomaznu administraciju EU setim se bivse ,,sfrj,, Zgadili su mi i evropu i EU. Daj boze da nika tamo ne odemo. Nismo mi za taj licemerni svet.

kiki

pre 11 godina

EU se polako ali sigurno raspada, Srbija je na dnu vec odavno, uskoro ce sama odlucivati hoce li da prihvati bivse clanice EU. Samo se jos nase politicke budaletine pale na te zvake, ih ko stigne ih vuce za usi. ko malu decu. Nemci sedam uslova, ova sest itd. itd.

Olja

pre 11 godina

Konačno, da se i to završi.
Južno od Ibra, srpski narod već živi u nezavisnom Kosovu, pomirio se sa tim.
Severni deo ne pripada nikome, zato je tamo takav haos i kriminal.
Mislim, da Srbija nema kapacitet, da nametne podelu Kosova, kao rešenje. Možda je ranije to i bilo moguće, ali sada je kasno.
Ne može, ostatak države da bude talac Kosova i populističke politike na tu temu, svih naših vlada i predsednika.
Vreme je da se ta farsa završi.

Uslov

pre 11 godina

Uslovi su jasni. Cilj je postavljen. Sad je na Srbiji, da lepo prihvati uslove ali ne - isto joj se piše. Cilj koji su postavili ameri, če biti postignut "silom ali milom".
Moj predlog: manite se EU, sa njom sarađivati ekonomski! Uostalom EU će se pre raspasti nego li Srbije ispuni vse uslove za cca 20 godina?

Sa 22 si tropa

pre 11 godina

Ovo nisu pregovori, ovo su procedure za priznavanje nečega od strane Srbije, i potpisivanje nekog papira, što je napravljeno i napisano, a pre predsedničkih izbora u SAD. Neće tu ni o čemu da se pregovara, samo verifikacija postojećeg, trenutnog stanja na terenu. To je zamka u koju Srbije ne sme da upadne. Prvo, neka cela EU, svih 27. članica prizna Kosovo kao nezavisnu državu. Drugo, neka nezavisna država Kosovo postane punopravan član UN. E, kada se to dogodi, onda Srbija treba da udje u neku vrstu pregovora. Do tada, neka tvorci "Nezavisne države Kosovo" "ljuljaju" svoje novorođenče, pošto je to "gotova stvar", kako stalno govore.

srpski pacov

pre 11 godina

moze pregovori, ali ISKLJUCIVO POSLE americkih predsednickih izbora, narocito posle inauguracije novog predsednika SAD. Da vidimo prvo, gde ce novi predsednik SAD nabaviti pare za funcionisanje svoje zemlje, sto ce imati reperkusije i na pregovore. Dakle samo posle januara 2013. Nikako pre

sasa

pre 11 godina

Ma ne, sad će naš fakultetski obrazovani predsednik i dokazani patriota da na odličnom engleskom jeziku objasni pregovaračima da nisu u pravu i da treba uvažiti i srpsku stranu! Ne brinite ljudi, sad nam je šumadinac predsednik! Pobeda je naša!

Vladimir

pre 11 godina

Zar nisu Vucic i Nikolic pricali kako ce da vrate pregovore u UN pa i Konuzin kao nesto podizao ton sta sve Rusija nece da dozvoli. Sve to znaci bile prazne price za naivan narod?

новак

pre 11 godina

Оно Нато или ништа показује степен ароганције западњака и њихову жељу првенствено да нас понизе. То је освета зато што нисмо дозволили НАТО базе по целој Србији 1999 године. Ето, па ви после реците да се западњаци руководе само хладним разумом.

Микица

pre 11 godina

Од 1990-те до 2000-те осим Запада друге силе није било.

Запад је попљакао, поробио и побио све што му није ишло уз длаку, а није било превелико. Чак је и Путин то знао па омогућио превоз војника до Авганистана преко Русије.

Данас је Запад на заласку и сами то знају. До Блера су се само за паре и бело робље занимали, од Блера су почели да ратују и да троше паре. Залауфали су се. Кина, Русија, Индија су постали озбиљни играчи.

Наравоученије - данас треба да идемо уз длаку Русији и Кини, не Западу.

mario marko del tintoreto

pre 11 godina

Po ovome ispada da je sada i NATO obavezan uslov za EU sto se tice Srbije. Pa kad je tako, sto onda to ne saopstite i Irskoj, Austriji, Svedskoj i jos nekim clanicama EU koje nisu u NATO. Ali ne, vama je cilj da Srbiju ponizite time sto cete je naterati u NATO. Sram vas bilo licemeri zapadnjacki. Nikada nas necete poniziti! Nikada u NATO a ni u EU!

podrascanin

pre 11 godina

Ako sam ja dobro razumeo tekst onda to ispada da je sada i clanstvo u NATO obavezan uslov za EU. To se dosada nije pominjalo. Dakle ovo je jos jedno novo uslovljavanje. Eto kako zapad funkcionise, uslovi i samo novi uslovi, na nove uslove idu jos noviji uslovi. I to takvi uslovi koji se nikome ranije nisu postavljali.

tt

pre 11 godina

jel to na kraju nikom nista....kosovo kao nezavisno...e pa neko ce morati da plati za 30 godina laganja...beograd je drzao ljude u zabludi...i iluziji...sad podvijenog repa se izmotava i prenemaze...treba da se organizujemo sa "kosovarima"i tuzimo beograd za sve sto nam je priredio svojom na kraju ipak pogresnom politikom...

Helios

pre 11 godina

Reč "principi" ima drugo značenje i ne koristi se u opisu situacija ucene!

Kakvi crni američki izbori pre kojih mora biti gotovo, kakve nebuloze! Naš princip je "NE" i naše granice i potpisani dogovor o povratku srpskih zvaničnika na granicu sa Albanijom!!! Sve ostalo je čin veleizdaje i sve ostalo je samo uvod u nove ucene i napade na druge deove Srbije! Koliko treba da se shvati da je to princip ponašanja sila zla prema nama?

Bojan J.

pre 11 godina

Da nismo bili uvredjeni pre 20 godina dobili bi mnogo mnogo vise. Pa vi budite uvredjeni i diktirajte silama uslove i sada, pa da vidimo sta cemo da dobijemo na kraju. A kao fol vam je stalo do Srbije.

Shvatio sam

pre 11 godina

Ja koliko umem da pratim vesti,shvatio sam (vise puta ponovljeno) da nasa drzava prebacuje pregovore na teren UN. To je i nas predsednik govorio. Ova gospodja spremila neke tacke,a niko je nije ni zvao. Ili nas lazu, ili nas niko ne smirgla 2% u tim pregovorima ili onako pricaju radi naroda,a podviju rep cim im neko nesto kaze. Zaista gluvi telefoni.

marko

pre 11 godina

Ja NIKADA necu zaboraviti 1998 i Rambuje:
Oni nam ponudise, mi odbismo [cak smo i referendum imali].
Onda bijasmo bombardovani, kapitulirasmo moradosmo sa vojskom i policijom napustiti Kosovo, a moradosmo u skolopu 1244 i Kumanovskog prihvatiti od reci do reci Rambuje kojeg smo ni godinu pre toga odbili.
Jednoistavno, plasim se da se ne desi nesta slicno kao da nam je malo sve ono sto nam radi 'bela kuga'.

marko

pre 11 godina

Ja NIKADA necu zaboraviti 1998 i Rambuje:
Oni nam ponudise, mi odbismo [cak smo i referendum imali].
Onda bijasmo bombardovani, kapitulirasmo moradosmo sa vojskom i policijom napustiti Kosovo, a moradosmo u skolopu 1244 i Kumanovskog prihvatiti od reci do reci Rambuje kojeg smo ni godinu pre toga odbili.
Jednoistavno, plasim se da se ne desi nesta slicno kao da nam je malo sve ono sto nam radi 'bela kuga'.

Shvatio sam

pre 11 godina

Ja koliko umem da pratim vesti,shvatio sam (vise puta ponovljeno) da nasa drzava prebacuje pregovore na teren UN. To je i nas predsednik govorio. Ova gospodja spremila neke tacke,a niko je nije ni zvao. Ili nas lazu, ili nas niko ne smirgla 2% u tim pregovorima ili onako pricaju radi naroda,a podviju rep cim im neko nesto kaze. Zaista gluvi telefoni.

Bojan J.

pre 11 godina

Da nismo bili uvredjeni pre 20 godina dobili bi mnogo mnogo vise. Pa vi budite uvredjeni i diktirajte silama uslove i sada, pa da vidimo sta cemo da dobijemo na kraju. A kao fol vam je stalo do Srbije.

Olja

pre 11 godina

Konačno, da se i to završi.
Južno od Ibra, srpski narod već živi u nezavisnom Kosovu, pomirio se sa tim.
Severni deo ne pripada nikome, zato je tamo takav haos i kriminal.
Mislim, da Srbija nema kapacitet, da nametne podelu Kosova, kao rešenje. Možda je ranije to i bilo moguće, ali sada je kasno.
Ne može, ostatak države da bude talac Kosova i populističke politike na tu temu, svih naših vlada i predsednika.
Vreme je da se ta farsa završi.

mattko

pre 11 godina

U celoj ovoj prici kljucna rec je "NATO ili nista". To je valjda Nikolicu i ranije bilo jasno. EU nece trojanskog konja u svojim redovima a to je i logicno. Znaci Rusija ce biti ta koja ce odluciti o ulasku Srbije u EU.

Vladimir

pre 11 godina

Zar nisu Vucic i Nikolic pricali kako ce da vrate pregovore u UN pa i Konuzin kao nesto podizao ton sta sve Rusija nece da dozvoli. Sve to znaci bile prazne price za naivan narod?

sasa

pre 11 godina

Ma ne, sad će naš fakultetski obrazovani predsednik i dokazani patriota da na odličnom engleskom jeziku objasni pregovaračima da nisu u pravu i da treba uvažiti i srpsku stranu! Ne brinite ljudi, sad nam je šumadinac predsednik! Pobeda je naša!

bezimena

pre 11 godina

Uvek je prva ponuda najbolja ponuda a mi smo propustili mnogo tih ponuda.
(Xm, 4. oktobar 2012 08:25)

Poslednja ponuda, kojom smo mogli da sačuvamo makar privid dostojanstva kao gubitnici svih ratova u kojima (ni)smo učestvovali, bili su pregovori koje je VdrK upropastio svojom nadmenošću i ohološću, jer se postavio kao pobednik i ignorisao realnost i ČINJENICE.
Ponuda više nema, kao PORAŽENOJ strani sleduju nam samo uslovi. Obzirom na konstantno iracionalno ponašanje vlastodržaca, na korak smo od toga da budemo tretirani kao pobunjenici.
Svet više neće dozvoliti RAT na tlu EVROPE, a Srbija je taj remetilački faktor koji se i dalje kurobeca, ne priznajući da je belo belo a crno crno. Ako se odmah, juče, ne dozove k pameti i zaštiti svoje postojanje ulaskom u EU i NATO, biće ekonomski uništena do kraja, potom sledi cepkanje zemlje koje je u nemaštini lako sprovesti, jer drugačije ovde neće biti mira. To je jasno da jasnije ne može biti!

Jovan

pre 11 godina

@marko

Nije postojao nikakav referendum u vezi sa Rambujeom. Ti pregovori su bili farsa. Srpska strana JESTE prihvatila sporazum, nakon čega su dodati ponižavajući aneksi. Čitava poenta je bila da se srpska strana natera na odbijanje što bi dalo opravdanje za početak bombardovanja. Ono što je usledilo posle bombardovanja je ipak bilo nešto povoljnije od Rambujea.

Citat Henrija Kisindžera:
"The Rambouillet text, which called on Serbia to admit NATO troops throughout Yugoslavia, was a provocation, an excuse to start bombing. Rambouillet is not a document that an angelic Serb could have accepted. It was a terrible diplomatic document that should never have been presented in that form."

tt

pre 11 godina

jel to na kraju nikom nista....kosovo kao nezavisno...e pa neko ce morati da plati za 30 godina laganja...beograd je drzao ljude u zabludi...i iluziji...sad podvijenog repa se izmotava i prenemaze...treba da se organizujemo sa "kosovarima"i tuzimo beograd za sve sto nam je priredio svojom na kraju ipak pogresnom politikom...

Косовски витез

pre 11 godina

7 услова Немачке, 8 принципа Ештонове, 10 Божијих заповести, 12 апостола.... ЕУропљани, досадни сте!

Posmatrac

pre 11 godina

Samo ostro i tvrdoglavo do sledece "velike pobede". Ako nista drugo niko ne moze zabraniti da ih bar nasi "guslari" sopminju, dok svet ide dalje.

Sa 22 si tropa

pre 11 godina

Ovo nisu pregovori, ovo su procedure za priznavanje nečega od strane Srbije, i potpisivanje nekog papira, što je napravljeno i napisano, a pre predsedničkih izbora u SAD. Neće tu ni o čemu da se pregovara, samo verifikacija postojećeg, trenutnog stanja na terenu. To je zamka u koju Srbije ne sme da upadne. Prvo, neka cela EU, svih 27. članica prizna Kosovo kao nezavisnu državu. Drugo, neka nezavisna država Kosovo postane punopravan član UN. E, kada se to dogodi, onda Srbija treba da udje u neku vrstu pregovora. Do tada, neka tvorci "Nezavisne države Kosovo" "ljuljaju" svoje novorođenče, pošto je to "gotova stvar", kako stalno govore.

nesa

pre 11 godina

Smucili su mi se. Puna podrska Nikolicu i vladi srbije. Kad vidim tu glomaznu administraciju EU setim se bivse ,,sfrj,, Zgadili su mi i evropu i EU. Daj boze da nika tamo ne odemo. Nismo mi za taj licemerni svet.

Uslov

pre 11 godina

Uslovi su jasni. Cilj je postavljen. Sad je na Srbiji, da lepo prihvati uslove ali ne - isto joj se piše. Cilj koji su postavili ameri, če biti postignut "silom ali milom".
Moj predlog: manite se EU, sa njom sarađivati ekonomski! Uostalom EU će se pre raspasti nego li Srbije ispuni vse uslove za cca 20 godina?

podrascanin

pre 11 godina

Ako sam ja dobro razumeo tekst onda to ispada da je sada i clanstvo u NATO obavezan uslov za EU. To se dosada nije pominjalo. Dakle ovo je jos jedno novo uslovljavanje. Eto kako zapad funkcionise, uslovi i samo novi uslovi, na nove uslove idu jos noviji uslovi. I to takvi uslovi koji se nikome ranije nisu postavljali.

Lazar

pre 11 godina

Ono sto je do sada dogovoreno,i sta se tek sprema je potpuno,ali potpuno nepovoljno za Srbiju.Cak i da nesto izvucemo iz pregovora niko nam ne garantuje da ce Pristina bilo sta od tog ispuniti,a od nas ce se sve traziti,i na kraju cemo mi biti optuzeni da ne postujemo sporazume.Evo primera,trenutno smo okrivljeni da ne postujemo sporazume a Kosovo se bez zvezdice pojavljuje na skupovima,mi nista ne mozemo,a njih niko ne opominje niti pokusava da ih nagovori da makar 2 meseca postuju sporazum.Mislim da je bolje prekinuti bilo kakve pregovore s onima koji imaju debelu zaledjinu i koji nece ni da cuju za nase zahteve.A ukoliko zelimo toliko u EU onda lepo priznajte Kosovo i nemoj da se lazemo,vise ce nas postovati,ovako dajemo nasu zemlju na mala vrata,kao da smo je tako vekovima zaradjivali,a svi znamo kako smo je zapravo zaradjivali-krvavo!
Veoma sam razocaran u medjunarodnu zajednicu,vise nego ikad.Sve deluje kao mafija,i deluje kako se krenulo da ce se potpuno srusiti svetski poredak,ako vec i nije.To moze da vodi samo u jedno,mi smo isuvise mali,i najgore mozemo proci u nekoj buducoj ratnoj svetskoj katastrofi.

srpski pacov

pre 11 godina

moze pregovori, ali ISKLJUCIVO POSLE americkih predsednickih izbora, narocito posle inauguracije novog predsednika SAD. Da vidimo prvo, gde ce novi predsednik SAD nabaviti pare za funcionisanje svoje zemlje, sto ce imati reperkusije i na pregovore. Dakle samo posle januara 2013. Nikako pre

mario marko del tintoreto

pre 11 godina

Po ovome ispada da je sada i NATO obavezan uslov za EU sto se tice Srbije. Pa kad je tako, sto onda to ne saopstite i Irskoj, Austriji, Svedskoj i jos nekim clanicama EU koje nisu u NATO. Ali ne, vama je cilj da Srbiju ponizite time sto cete je naterati u NATO. Sram vas bilo licemeri zapadnjacki. Nikada nas necete poniziti! Nikada u NATO a ni u EU!

kiki

pre 11 godina

EU se polako ali sigurno raspada, Srbija je na dnu vec odavno, uskoro ce sama odlucivati hoce li da prihvati bivse clanice EU. Samo se jos nase politicke budaletine pale na te zvake, ih ko stigne ih vuce za usi. ko malu decu. Nemci sedam uslova, ova sest itd. itd.

Микица

pre 11 godina

Од 1990-те до 2000-те осим Запада друге силе није било.

Запад је попљакао, поробио и побио све што му није ишло уз длаку, а није било превелико. Чак је и Путин то знао па омогућио превоз војника до Авганистана преко Русије.

Данас је Запад на заласку и сами то знају. До Блера су се само за паре и бело робље занимали, од Блера су почели да ратују и да троше паре. Залауфали су се. Кина, Русија, Индија су постали озбиљни играчи.

Наравоученије - данас треба да идемо уз длаку Русији и Кини, не Западу.

новак

pre 11 godina

Оно Нато или ништа показује степен ароганције западњака и њихову жељу првенствено да нас понизе. То је освета зато што нисмо дозволили НАТО базе по целој Србији 1999 године. Ето, па ви после реците да се западњаци руководе само хладним разумом.

Helios

pre 11 godina

Reč "principi" ima drugo značenje i ne koristi se u opisu situacija ucene!

Kakvi crni američki izbori pre kojih mora biti gotovo, kakve nebuloze! Naš princip je "NE" i naše granice i potpisani dogovor o povratku srpskih zvaničnika na granicu sa Albanijom!!! Sve ostalo je čin veleizdaje i sve ostalo je samo uvod u nove ucene i napade na druge deove Srbije! Koliko treba da se shvati da je to princip ponašanja sila zla prema nama?

тоша

pre 11 godina

Нажалост вас европејаца и натофила можете лупати минусе до сутра на коментаре који су критични према ЕУ и НАТО као и према САД. Али то неће ништа променити. Мањина сте у Србији и то дебела. Избори су то најбоље показали. Такви као ви су добили 6,5%. Јаки сте само на интернету.

marko

pre 11 godina

Ja NIKADA necu zaboraviti 1998 i Rambuje:
Oni nam ponudise, mi odbismo [cak smo i referendum imali].
Onda bijasmo bombardovani, kapitulirasmo moradosmo sa vojskom i policijom napustiti Kosovo, a moradosmo u skolopu 1244 i Kumanovskog prihvatiti od reci do reci Rambuje kojeg smo ni godinu pre toga odbili.
Jednoistavno, plasim se da se ne desi nesta slicno kao da nam je malo sve ono sto nam radi 'bela kuga'.

nesa

pre 11 godina

Smucili su mi se. Puna podrska Nikolicu i vladi srbije. Kad vidim tu glomaznu administraciju EU setim se bivse ,,sfrj,, Zgadili su mi i evropu i EU. Daj boze da nika tamo ne odemo. Nismo mi za taj licemerni svet.

Uslov

pre 11 godina

Uslovi su jasni. Cilj je postavljen. Sad je na Srbiji, da lepo prihvati uslove ali ne - isto joj se piše. Cilj koji su postavili ameri, če biti postignut "silom ali milom".
Moj predlog: manite se EU, sa njom sarađivati ekonomski! Uostalom EU će se pre raspasti nego li Srbije ispuni vse uslove za cca 20 godina?

kiki

pre 11 godina

EU se polako ali sigurno raspada, Srbija je na dnu vec odavno, uskoro ce sama odlucivati hoce li da prihvati bivse clanice EU. Samo se jos nase politicke budaletine pale na te zvake, ih ko stigne ih vuce za usi. ko malu decu. Nemci sedam uslova, ova sest itd. itd.

Bojan J.

pre 11 godina

Da nismo bili uvredjeni pre 20 godina dobili bi mnogo mnogo vise. Pa vi budite uvredjeni i diktirajte silama uslove i sada, pa da vidimo sta cemo da dobijemo na kraju. A kao fol vam je stalo do Srbije.

srpski pacov

pre 11 godina

moze pregovori, ali ISKLJUCIVO POSLE americkih predsednickih izbora, narocito posle inauguracije novog predsednika SAD. Da vidimo prvo, gde ce novi predsednik SAD nabaviti pare za funcionisanje svoje zemlje, sto ce imati reperkusije i na pregovore. Dakle samo posle januara 2013. Nikako pre

Косовски витез

pre 11 godina

7 услова Немачке, 8 принципа Ештонове, 10 Божијих заповести, 12 апостола.... ЕУропљани, досадни сте!

Jovan

pre 11 godina

@marko

Nije postojao nikakav referendum u vezi sa Rambujeom. Ti pregovori su bili farsa. Srpska strana JESTE prihvatila sporazum, nakon čega su dodati ponižavajući aneksi. Čitava poenta je bila da se srpska strana natera na odbijanje što bi dalo opravdanje za početak bombardovanja. Ono što je usledilo posle bombardovanja je ipak bilo nešto povoljnije od Rambujea.

Citat Henrija Kisindžera:
"The Rambouillet text, which called on Serbia to admit NATO troops throughout Yugoslavia, was a provocation, an excuse to start bombing. Rambouillet is not a document that an angelic Serb could have accepted. It was a terrible diplomatic document that should never have been presented in that form."

Helios

pre 11 godina

Reč "principi" ima drugo značenje i ne koristi se u opisu situacija ucene!

Kakvi crni američki izbori pre kojih mora biti gotovo, kakve nebuloze! Naš princip je "NE" i naše granice i potpisani dogovor o povratku srpskih zvaničnika na granicu sa Albanijom!!! Sve ostalo je čin veleizdaje i sve ostalo je samo uvod u nove ucene i napade na druge deove Srbije! Koliko treba da se shvati da je to princip ponašanja sila zla prema nama?

Sa 22 si tropa

pre 11 godina

Ovo nisu pregovori, ovo su procedure za priznavanje nečega od strane Srbije, i potpisivanje nekog papira, što je napravljeno i napisano, a pre predsedničkih izbora u SAD. Neće tu ni o čemu da se pregovara, samo verifikacija postojećeg, trenutnog stanja na terenu. To je zamka u koju Srbije ne sme da upadne. Prvo, neka cela EU, svih 27. članica prizna Kosovo kao nezavisnu državu. Drugo, neka nezavisna država Kosovo postane punopravan član UN. E, kada se to dogodi, onda Srbija treba da udje u neku vrstu pregovora. Do tada, neka tvorci "Nezavisne države Kosovo" "ljuljaju" svoje novorođenče, pošto je to "gotova stvar", kako stalno govore.

Shvatio sam

pre 11 godina

Ja koliko umem da pratim vesti,shvatio sam (vise puta ponovljeno) da nasa drzava prebacuje pregovore na teren UN. To je i nas predsednik govorio. Ova gospodja spremila neke tacke,a niko je nije ni zvao. Ili nas lazu, ili nas niko ne smirgla 2% u tim pregovorima ili onako pricaju radi naroda,a podviju rep cim im neko nesto kaze. Zaista gluvi telefoni.

mario marko del tintoreto

pre 11 godina

Po ovome ispada da je sada i NATO obavezan uslov za EU sto se tice Srbije. Pa kad je tako, sto onda to ne saopstite i Irskoj, Austriji, Svedskoj i jos nekim clanicama EU koje nisu u NATO. Ali ne, vama je cilj da Srbiju ponizite time sto cete je naterati u NATO. Sram vas bilo licemeri zapadnjacki. Nikada nas necete poniziti! Nikada u NATO a ni u EU!

Микица

pre 11 godina

Од 1990-те до 2000-те осим Запада друге силе није било.

Запад је попљакао, поробио и побио све што му није ишло уз длаку, а није било превелико. Чак је и Путин то знао па омогућио превоз војника до Авганистана преко Русије.

Данас је Запад на заласку и сами то знају. До Блера су се само за паре и бело робље занимали, од Блера су почели да ратују и да троше паре. Залауфали су се. Кина, Русија, Индија су постали озбиљни играчи.

Наравоученије - данас треба да идемо уз длаку Русији и Кини, не Западу.

тоша

pre 11 godina

Нажалост вас европејаца и натофила можете лупати минусе до сутра на коментаре који су критични према ЕУ и НАТО као и према САД. Али то неће ништа променити. Мањина сте у Србији и то дебела. Избори су то најбоље показали. Такви као ви су добили 6,5%. Јаки сте само на интернету.

Olja

pre 11 godina

Konačno, da se i to završi.
Južno od Ibra, srpski narod već živi u nezavisnom Kosovu, pomirio se sa tim.
Severni deo ne pripada nikome, zato je tamo takav haos i kriminal.
Mislim, da Srbija nema kapacitet, da nametne podelu Kosova, kao rešenje. Možda je ranije to i bilo moguće, ali sada je kasno.
Ne može, ostatak države da bude talac Kosova i populističke politike na tu temu, svih naših vlada i predsednika.
Vreme je da se ta farsa završi.

Lazar

pre 11 godina

Ono sto je do sada dogovoreno,i sta se tek sprema je potpuno,ali potpuno nepovoljno za Srbiju.Cak i da nesto izvucemo iz pregovora niko nam ne garantuje da ce Pristina bilo sta od tog ispuniti,a od nas ce se sve traziti,i na kraju cemo mi biti optuzeni da ne postujemo sporazume.Evo primera,trenutno smo okrivljeni da ne postujemo sporazume a Kosovo se bez zvezdice pojavljuje na skupovima,mi nista ne mozemo,a njih niko ne opominje niti pokusava da ih nagovori da makar 2 meseca postuju sporazum.Mislim da je bolje prekinuti bilo kakve pregovore s onima koji imaju debelu zaledjinu i koji nece ni da cuju za nase zahteve.A ukoliko zelimo toliko u EU onda lepo priznajte Kosovo i nemoj da se lazemo,vise ce nas postovati,ovako dajemo nasu zemlju na mala vrata,kao da smo je tako vekovima zaradjivali,a svi znamo kako smo je zapravo zaradjivali-krvavo!
Veoma sam razocaran u medjunarodnu zajednicu,vise nego ikad.Sve deluje kao mafija,i deluje kako se krenulo da ce se potpuno srusiti svetski poredak,ako vec i nije.To moze da vodi samo u jedno,mi smo isuvise mali,i najgore mozemo proci u nekoj buducoj ratnoj svetskoj katastrofi.

podrascanin

pre 11 godina

Ako sam ja dobro razumeo tekst onda to ispada da je sada i clanstvo u NATO obavezan uslov za EU. To se dosada nije pominjalo. Dakle ovo je jos jedno novo uslovljavanje. Eto kako zapad funkcionise, uslovi i samo novi uslovi, na nove uslove idu jos noviji uslovi. I to takvi uslovi koji se nikome ranije nisu postavljali.

новак

pre 11 godina

Оно Нато или ништа показује степен ароганције западњака и њихову жељу првенствено да нас понизе. То је освета зато што нисмо дозволили НАТО базе по целој Србији 1999 године. Ето, па ви после реците да се западњаци руководе само хладним разумом.

sasa

pre 11 godina

Ma ne, sad će naš fakultetski obrazovani predsednik i dokazani patriota da na odličnom engleskom jeziku objasni pregovaračima da nisu u pravu i da treba uvažiti i srpsku stranu! Ne brinite ljudi, sad nam je šumadinac predsednik! Pobeda je naša!

mattko

pre 11 godina

U celoj ovoj prici kljucna rec je "NATO ili nista". To je valjda Nikolicu i ranije bilo jasno. EU nece trojanskog konja u svojim redovima a to je i logicno. Znaci Rusija ce biti ta koja ce odluciti o ulasku Srbije u EU.

tt

pre 11 godina

jel to na kraju nikom nista....kosovo kao nezavisno...e pa neko ce morati da plati za 30 godina laganja...beograd je drzao ljude u zabludi...i iluziji...sad podvijenog repa se izmotava i prenemaze...treba da se organizujemo sa "kosovarima"i tuzimo beograd za sve sto nam je priredio svojom na kraju ipak pogresnom politikom...

bezimena

pre 11 godina

Uvek je prva ponuda najbolja ponuda a mi smo propustili mnogo tih ponuda.
(Xm, 4. oktobar 2012 08:25)

Poslednja ponuda, kojom smo mogli da sačuvamo makar privid dostojanstva kao gubitnici svih ratova u kojima (ni)smo učestvovali, bili su pregovori koje je VdrK upropastio svojom nadmenošću i ohološću, jer se postavio kao pobednik i ignorisao realnost i ČINJENICE.
Ponuda više nema, kao PORAŽENOJ strani sleduju nam samo uslovi. Obzirom na konstantno iracionalno ponašanje vlastodržaca, na korak smo od toga da budemo tretirani kao pobunjenici.
Svet više neće dozvoliti RAT na tlu EVROPE, a Srbija je taj remetilački faktor koji se i dalje kurobeca, ne priznajući da je belo belo a crno crno. Ako se odmah, juče, ne dozove k pameti i zaštiti svoje postojanje ulaskom u EU i NATO, biće ekonomski uništena do kraja, potom sledi cepkanje zemlje koje je u nemaštini lako sprovesti, jer drugačije ovde neće biti mira. To je jasno da jasnije ne može biti!

Posmatrac

pre 11 godina

Samo ostro i tvrdoglavo do sledece "velike pobede". Ako nista drugo niko ne moze zabraniti da ih bar nasi "guslari" sopminju, dok svet ide dalje.

Vladimir

pre 11 godina

Zar nisu Vucic i Nikolic pricali kako ce da vrate pregovore u UN pa i Konuzin kao nesto podizao ton sta sve Rusija nece da dozvoli. Sve to znaci bile prazne price za naivan narod?