Subota, 08.09.2012.

20:35

Nikolić i Putin o investicijama

Predsednik Tomislav Nikolić i predsednik Rusije Vladimir Putin će 11. septembra u Soči pre svega pričati o saradnji dve zemlje i privlačenju ruskih investicija.

Izvor: Tanjug

Nikoliæ i Putin o investicijama IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

bezimena

pre 11 godina

Sada ostaje pitanje,dali je Nikolic sposoban da se postavi pred Putinom kao ravnopravan sugovornik ili ce to bit odnos izmedju macke i misa!?

(blebetalo, 9. septembar 2012 03:45)

Kada su zajmodavac i zajmoprimac bili ravnopravni!?
Pitanje T. master Nikkoliću je jedno sasvim drugo.
GDE su prvih 10 milijardi eura investicija, od OBEĆANIH 100? Podsećanja radi, dotični je govorio da je OBEZBEDIO te investicije, samo se čeka da SNS i on dodju na vlast, pa da pare grunu u Srbiju (jer neće navodno dok su tu "žuti")!

Orel

pre 11 godina

@Moskovljanin: Slab ste vi "Moskovljanin" ako ne znate u koju proizvodnju mogu da investiraju. Ako su sve "uništili", kako kažete, šta onda rade kompanije kao što su npr. CTP, Rostselmash, Uralkali, Kamaz, GAZ, Transas, Eldin, Silmash, Sibur, Sitronics, Aston, Pava, Akkond, UVZ, NLMK, Polair, Ilim, Ru-Com itd. To su sve kompanije koje se ne bave energetikom i nisu banke, većina njih ima aktive u inostranstvu, a vi bi trebalo da ih znate ako ste "Moskovljanin".

Moskovljanin

pre 11 godina

samo me interesuje u koju proizvodnju rusi mogu da investiraju. Osim energetike i banke. Pa oni sami svoje sve unistili.Sve sto je valjalo iz masinogradnje unisteno. KRUPP, MAN, VOEST ALPINA itd proizvode u Rusiji. Polako zatvaraju i automobilsku industriju. Svetske marke otvaraju pogone u Rusiji. Roba siroke potrosnje ne postoji.Sve sa zapada. Prehrambena sve unistili. Imalisu jedan od naboljih sladoleda na svetu . Jeli su ga i na minus 30. Ali toga sada vise nema. Twix,Nestle, Bounty.Imali senf bolji od Dijon senfa. Nema ga vise. Itd

Pajk

pre 11 godina

@@R. Markovic: Nisam R. Markovic, ali moram da odgovorim na ovaj propagandni pamflet.
Upućujute nas da "pogledamo kako žive sami Rusi", ali ne vidim da ste dali nešto gde bi to mogli da "pogledamo". Evo, ja ću da dam jedan link da se nešto od toga pogleda:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1241007&page=6
Naravno da ubijanje naroda može da se vrši na mnogo načina i to smo upravo prošli proteklih desetak odn. dvadesetak godina, ali ne od strane Rusa. O crnogorskim firmama i bensedinu samo mogu da kažem da iznosite neistine i propagandu koja je tipična za predstavnike jedne poznate interesne grupe.
Kažete da "tamo gde Rusi uđu, i njihova cizma prođe, trava ne raste", a jeste li vi uopšte svesni da ti Rusi imaju preko 400 mlrd. USD ulaganja širom sveta: od SAD, Kanade, Francuske ili Belgije do Ukrajine, Kine, Vijetnama i Australije. I sve to za samo poslednjih 7-8 godina.
U vašem komentaru nema nijedne činjenice, iako se pozivate na činjenice, već samo ogoljena i perfidna propaganda.

Blago nama

pre 11 godina

Mani se Tomo investicija i prodaje zemlje rusima. Gledaj sta ce da nam doniraju i poklone. Za jeftinu kupovinu propalih firmi, tako i ja mogu. Za dolar zelezara. Evo ja dajem dva. Pogledaj kako su se Crnogorci usrecili sa Deripaskom i njegovim kombinatom aluminijuma Podgorica. Kako su se usrecili kada je turizam u pitanju.Sve sami rusi koji pokupovasesve zivo. Na aerodromu se samo menjaju kljucevi. Hoce Rus da kupi nesto ako je ispod cene. Kao se usrecili rqadnici Rekorda u Rakovici

@R.Markovic

pre 11 godina

Gospodine, covek kao i nacija mogu se ubijati na razne nacine.
Neko to radi bombardovanjem kao USA, za svaku osudu, slažem se sa vama.
Ali ubijanje naroda može da se radi i na mnogo drugih nacina, jedan od tih je kako to rade Rusi.
Zađite malo u NIS, Beopetrol, razgovarajte sa ljudima, vecina je na bensedinu, ili rasturenih porodica. Psihicka smrt gora je od trenutne smrti. A tamo gde Rusi uđu, i njihova cizma prođe, trava ne raste.
Uostalom pogledajte šta su uradili sa železarom, Nikšic, sa KAPom u Crnoj Gori.
Ili još bolje pogledajte kako žive sami Rusi u svojoj domovini.
Kad ovo govorim, mislim na njihovu pogubnu eksploatatorsku politiku, a Rusima svaka cast, narod divan, i mnogo mi ih je žao.
DAJTE, NIJE TO VAŠ NEGO MOJ KOMENTAR, SVE SAME CINJENICE.

na istoku sve gore!!!!!!

pre 11 godina

(CG, 9. septembar 2012 10:35)

Mozda vama ''intelektualcima'' iz redova DSS-SNS-SPS nije jasno da je 2008/2009 bila najveca ekonomnska svetska kriza koja je zahvatila citavu planetu, slicna onoj iz 1929, tako kod da je bio na vlasti u Srbiji, ta bi kriza usporila ekonomski rast. Nema zemlje u Evropi a i u svetu gde posle 2008 nazaposlenost nije porasla a ekonomska akitvnost usporila. A sta to informacija vama 'intelektuaclima'' iz DB sluzbi znaci.

CG

pre 11 godina

(na istoku sve gore!!!!!!, 9. septembar 2012 09:38)

A vi ste sve sami intelektualci i elita Srbije,pa eto vladali ste zadnjih 4 godina i gradjani Srbije su se na najbolji nacin mogli uvjeriti u vas "intelektualni rad"

Nezaposlenost 2008 : 13%
Nezaposlenost 2012 : 26%


Javni dug u % 2008 : 20%
Javni dug u % 2012 : 60%

Izvoz u 2008 : 10 milijardi dolara
Izvoz u 2012 : 8 milijardi dolara

To su rezultati DS "intelektualaca"...
Budi li ova vlada ispunila samo 20% njenih obecanja DS nikada vise nece ni primirisati cenzusu,a kamoli vlasti,budite uvjereni u to!

na istoku sve gore!!!!!!

pre 11 godina

A koje su to ''investicije '' iz Rusije ikad dosle, osim sto su im domaci KGB placenici poklonili NIS za sitne pare, dok su Rusi taj novac vec do sad izvukli iz srpske nafte. Koja je to zemlje u svetu se to usrecila od ruskih ''investicija'' da mi je znati. Polupismeni DB rusofili malog Slobe i nekadasnjeg Seseljovog DB radnika druga Tome i dalje vode zemlju ka unistenju kao i devedesetih sa tom njihovom ''majcicom'' Rusijom. Na istoku nista novo.

Stevan

pre 11 godina

Tomo-diplomo, pre nego pocnes da privlacis ruske investitore raspitaj se kako prolaze uposlenici NIS-a. I ja cu privuci bilo kakve investitore ali stos je privuci prave, u svakom pogledu profesionalne privrednike.

Морава и брда

pre 11 godina

Додатак:
Стратешка сарадња у свим областима!

Наша Винча и друге Институције и Државни органи и Универзитети да имају приступ руској верзији "силиконске долине", тј. СКОЛКОВО (http://www.sk.ru/)

R. Marković

pre 11 godina

Ljubav prema nekom ko ti je razarao,cepao, uništavao zemlju, ubijao građane i mržnja prema nekome ko ti to nije radio. Da li postoji još negde na ovam svetu takav slučaj?

Морава и брда

pre 11 godina

Акценат треба да је на трговинској сарадњи, на доласку озбиљних инвеститора из Русије,...треба тражити нове технологије, помоћ од Русије у свим областима; пољопривреда, медицина,наука, култура, технологија....авионаутика...туризам (бање, планине)...понудите некретнине(војне , државне)

Треба тражити техничку помоћ у виду коришћења светског руског навигационог система ГЛОНАС, нанотехнологије.....

Дакле тражите, будите активни!!!

car

pre 11 godina

Ja se ovom coveku divim samo pogledajte kako on razgovara otvoreno sa medijima i novinar sme svako pitanje da mu postavi:http://www.vaseljenska.com/svet/kompletan-intervju-sa-vladimirom-putinom/

smile

pre 11 godina

Neka mi se oprosti, ali drugacije se ne moze reci, no: primitivni, neobrazovani, neuki, neinformisani, slepi i gluvi idealisti, (a emotivni)... vezuju se, za druge narode (u ovom, posebnom slucaju) Ruse, zbog "slovenske duse", "pravoslavlja", "bratstva", itd. itd. zanemarujuci (u ekonomiji i politici) jedini cilj: INTERES! Medjutim, njima ta kategorija, nije poznata. Ovde izuzimam politicare, koji podrzavaju i zagovaraju ovaj put, ali opet: samo zbog svog INTERESA, a na ustrb svih nas. Mora nam biti jasno, da nas podjednako "vole" i Amerikanci i Rusi, bas kao i Nemci i Iracani, Kinezi...

ivan

pre 11 godina

Jedini J-E-D-N-I razlog sto su Bugarska, Rumunija i balticke republike navrat-nanos primljene u EU je sto su se evropski aparatcici bojali njihovog povratka pod ruski uticaj. Put ka dobrim odnosima sa EU vodi preko dobre saradnje sa Rusijom i Kinom, a ne preko puzanja. EU ce Srbiju ucenjivati sve dok Srbija negde drugde ne dobije bolju ponudu, a onda ce biti obrnuto.

Milan

pre 11 godina

Kakvo privlačenje ruskih investicija?Šta tu ima da se privlači,dovlači?
Treba bre da nam daju Rusi pare kako je Toma obećao u predizbornoj kampanji pa da konačno ponovo živimo kao za vreme druga Tita pod Dačićem i Tomom.To je tako lako i šta ovde ima nekome nejasno,molim Vas lepo?

blebetalo

pre 11 godina

Svaka investicija i unos novca u drzavu je sama po sebi dobra.Opasnost lezi u tome kakve vrste investicija ce bit,po kojim uslovima i sta ce te morat "dati"za uzvrat.Nikolic kad vidi Putina,koda je vidio mesiju,vec mu samo noge vire iz Putinove straznjice - a to je opasno po Srbiju.Zasto to pricam;Evropa kad investira,zahtjeva od iste da se postuju ljudska prava,da korupcija ne upravlja investicijom i puno toga drugog sto je dugorocno dobro za sve gradjane.Rusi,posto i sami imaju probleme sa navedenim,ne mare previse za to.Dugorocno,to moze bit problem za Srbiju,jel glavni problem ostaje-duboko korumpirana vlast i birokracija,te vlast postaje jos vise autokratna.Nesto kao Bjelorusija,Ukrajina.Znaci,svaka investicija je dobra,ali je ipak najbolja ona koja je dugorocno korisna.Sada ostaje pitanje,dali je Nikolic sposoban da se postavi pred Putinom kao ravnopravan sugovornik ili ce to bit odnos izmedju macke i misa!?
Naravno,mozda sam potpuno u krivu...ionako ce sve buducnost pokazati

slipknot

pre 11 godina

Hahahaha svaka vam cast kakvu ste sliku postavili,u fazonu putin sa dva lica.
Interes ljudi interes,nije nama rusija bratska drzava,ista je ona kao i zapad,sve sto pomaze ili sta vec radi to je sve iskljucivo radi interesa.To vazi za sve drzave u svetu i mi idemo u rusiju i ostale drzave da moljakamo za investicije itd znaci opet interes.

Fredy House

pre 11 godina

Tražim referendum o izjašnjavanju Srbije za sve što Predsednik Nikolic sada cini sa Rusijom.
SRBIJA NIJE RUSIJA.
(VELIKANI, 8. septembar 2012 23:49)

A ja i jos mnogo ljudi u Srbiji trazimo referendum o izjasnjavanju gradjana Srbije o pristupanju Evropskoj Uniji i NATO-u.

jeti

pre 11 godina

(Velikani) Stvarno??Nisam cuo takav tvoj predlog dok su prosli bili na vlasti a potpisivali su ugovore sa EU,USA,MMF,KINOM,NEMACKOM,itd.

Rezolucija 1244

pre 11 godina

Bice Ruskih rublja vise nego ocekivano. Bice "povolnih" KREDITA, dovoljno za pojacanje vojke i otvaranje vodnoh kanala Nis-Solun.
Projekat kanala Nis-Solun ce smanjiti nezaposlenost za 120%!
Ko nece lopatom kopati, neka trazi srecu van Srbije. Sam kriv!
Jedva cekam da plovim sa porodicom u gumenim camcem do Soluna, pa da slusam malo GR muziku, rucak i nazad.
Opet ce biti ko nekad. Hvala SNS + SPSm jer vi pravite cuda!

Draško NY

pre 11 godina

Sreli se udbin Master diplomac i KGB doktor nauka da naivnim srbima zamese novu sovjetsku pogaču. Ovo im je do sad od njih sve bilo malo, pa moraju da im pojačaju oktobarsko sledovanje. Koje je odavno usrećilo ovdašnje srbe. Procvetali su, pogledajte ih samo.

Draško NY

pre 11 godina

I Srbija i Rusija da su to zašta se lažno izdaje ova mafija što ih vodi one bi odavno bile opet ponosne monarhije. Ovako, crveno ekonomsko tumaranje i moralno posrtanje im je ušlo u svoju zadnju fazu sa ovim republjik-mafijašima što nam izigravaju svrgnute kraljeve i careve.

Dobro obavešten

pre 11 godina

Uh, kad Putin pred sastanak bude pročitao izveštaj o trenutnom tretmanu ruskih investitora u Srbiji (Lukoil, Zaab) biće MNOGO ljut.

Dobro obavešten

pre 11 godina

Uh, kad Putin pred sastanak bude pročitao izveštaj o trenutnom tretmanu ruskih investitora u Srbiji (Lukoil, Zaab) biće MNOGO ljut.

Fredy House

pre 11 godina

Tražim referendum o izjašnjavanju Srbije za sve što Predsednik Nikolic sada cini sa Rusijom.
SRBIJA NIJE RUSIJA.
(VELIKANI, 8. septembar 2012 23:49)

A ja i jos mnogo ljudi u Srbiji trazimo referendum o izjasnjavanju gradjana Srbije o pristupanju Evropskoj Uniji i NATO-u.

ivan

pre 11 godina

Jedini J-E-D-N-I razlog sto su Bugarska, Rumunija i balticke republike navrat-nanos primljene u EU je sto su se evropski aparatcici bojali njihovog povratka pod ruski uticaj. Put ka dobrim odnosima sa EU vodi preko dobre saradnje sa Rusijom i Kinom, a ne preko puzanja. EU ce Srbiju ucenjivati sve dok Srbija negde drugde ne dobije bolju ponudu, a onda ce biti obrnuto.

CG

pre 11 godina

(na istoku sve gore!!!!!!, 9. septembar 2012 09:38)

A vi ste sve sami intelektualci i elita Srbije,pa eto vladali ste zadnjih 4 godina i gradjani Srbije su se na najbolji nacin mogli uvjeriti u vas "intelektualni rad"

Nezaposlenost 2008 : 13%
Nezaposlenost 2012 : 26%


Javni dug u % 2008 : 20%
Javni dug u % 2012 : 60%

Izvoz u 2008 : 10 milijardi dolara
Izvoz u 2012 : 8 milijardi dolara

To su rezultati DS "intelektualaca"...
Budi li ova vlada ispunila samo 20% njenih obecanja DS nikada vise nece ni primirisati cenzusu,a kamoli vlasti,budite uvjereni u to!

R. Marković

pre 11 godina

Ljubav prema nekom ko ti je razarao,cepao, uništavao zemlju, ubijao građane i mržnja prema nekome ko ti to nije radio. Da li postoji još negde na ovam svetu takav slučaj?

Rezolucija 1244

pre 11 godina

Bice Ruskih rublja vise nego ocekivano. Bice "povolnih" KREDITA, dovoljno za pojacanje vojke i otvaranje vodnoh kanala Nis-Solun.
Projekat kanala Nis-Solun ce smanjiti nezaposlenost za 120%!
Ko nece lopatom kopati, neka trazi srecu van Srbije. Sam kriv!
Jedva cekam da plovim sa porodicom u gumenim camcem do Soluna, pa da slusam malo GR muziku, rucak i nazad.
Opet ce biti ko nekad. Hvala SNS + SPSm jer vi pravite cuda!

Морава и брда

pre 11 godina

Акценат треба да је на трговинској сарадњи, на доласку озбиљних инвеститора из Русије,...треба тражити нове технологије, помоћ од Русије у свим областима; пољопривреда, медицина,наука, култура, технологија....авионаутика...туризам (бање, планине)...понудите некретнине(војне , државне)

Треба тражити техничку помоћ у виду коришћења светског руског навигационог система ГЛОНАС, нанотехнологије.....

Дакле тражите, будите активни!!!

jeti

pre 11 godina

(Velikani) Stvarno??Nisam cuo takav tvoj predlog dok su prosli bili na vlasti a potpisivali su ugovore sa EU,USA,MMF,KINOM,NEMACKOM,itd.

Draško NY

pre 11 godina

Sreli se udbin Master diplomac i KGB doktor nauka da naivnim srbima zamese novu sovjetsku pogaču. Ovo im je do sad od njih sve bilo malo, pa moraju da im pojačaju oktobarsko sledovanje. Koje je odavno usrećilo ovdašnje srbe. Procvetali su, pogledajte ih samo.

slipknot

pre 11 godina

Hahahaha svaka vam cast kakvu ste sliku postavili,u fazonu putin sa dva lica.
Interes ljudi interes,nije nama rusija bratska drzava,ista je ona kao i zapad,sve sto pomaze ili sta vec radi to je sve iskljucivo radi interesa.To vazi za sve drzave u svetu i mi idemo u rusiju i ostale drzave da moljakamo za investicije itd znaci opet interes.

smile

pre 11 godina

Neka mi se oprosti, ali drugacije se ne moze reci, no: primitivni, neobrazovani, neuki, neinformisani, slepi i gluvi idealisti, (a emotivni)... vezuju se, za druge narode (u ovom, posebnom slucaju) Ruse, zbog "slovenske duse", "pravoslavlja", "bratstva", itd. itd. zanemarujuci (u ekonomiji i politici) jedini cilj: INTERES! Medjutim, njima ta kategorija, nije poznata. Ovde izuzimam politicare, koji podrzavaju i zagovaraju ovaj put, ali opet: samo zbog svog INTERESA, a na ustrb svih nas. Mora nam biti jasno, da nas podjednako "vole" i Amerikanci i Rusi, bas kao i Nemci i Iracani, Kinezi...

na istoku sve gore!!!!!!

pre 11 godina

A koje su to ''investicije '' iz Rusije ikad dosle, osim sto su im domaci KGB placenici poklonili NIS za sitne pare, dok su Rusi taj novac vec do sad izvukli iz srpske nafte. Koja je to zemlje u svetu se to usrecila od ruskih ''investicija'' da mi je znati. Polupismeni DB rusofili malog Slobe i nekadasnjeg Seseljovog DB radnika druga Tome i dalje vode zemlju ka unistenju kao i devedesetih sa tom njihovom ''majcicom'' Rusijom. Na istoku nista novo.

Морава и брда

pre 11 godina

Додатак:
Стратешка сарадња у свим областима!

Наша Винча и друге Институције и Државни органи и Универзитети да имају приступ руској верзији "силиконске долине", тј. СКОЛКОВО (http://www.sk.ru/)

blebetalo

pre 11 godina

Svaka investicija i unos novca u drzavu je sama po sebi dobra.Opasnost lezi u tome kakve vrste investicija ce bit,po kojim uslovima i sta ce te morat "dati"za uzvrat.Nikolic kad vidi Putina,koda je vidio mesiju,vec mu samo noge vire iz Putinove straznjice - a to je opasno po Srbiju.Zasto to pricam;Evropa kad investira,zahtjeva od iste da se postuju ljudska prava,da korupcija ne upravlja investicijom i puno toga drugog sto je dugorocno dobro za sve gradjane.Rusi,posto i sami imaju probleme sa navedenim,ne mare previse za to.Dugorocno,to moze bit problem za Srbiju,jel glavni problem ostaje-duboko korumpirana vlast i birokracija,te vlast postaje jos vise autokratna.Nesto kao Bjelorusija,Ukrajina.Znaci,svaka investicija je dobra,ali je ipak najbolja ona koja je dugorocno korisna.Sada ostaje pitanje,dali je Nikolic sposoban da se postavi pred Putinom kao ravnopravan sugovornik ili ce to bit odnos izmedju macke i misa!?
Naravno,mozda sam potpuno u krivu...ionako ce sve buducnost pokazati

car

pre 11 godina

Ja se ovom coveku divim samo pogledajte kako on razgovara otvoreno sa medijima i novinar sme svako pitanje da mu postavi:http://www.vaseljenska.com/svet/kompletan-intervju-sa-vladimirom-putinom/

Stevan

pre 11 godina

Tomo-diplomo, pre nego pocnes da privlacis ruske investitore raspitaj se kako prolaze uposlenici NIS-a. I ja cu privuci bilo kakve investitore ali stos je privuci prave, u svakom pogledu profesionalne privrednike.

Milan

pre 11 godina

Kakvo privlačenje ruskih investicija?Šta tu ima da se privlači,dovlači?
Treba bre da nam daju Rusi pare kako je Toma obećao u predizbornoj kampanji pa da konačno ponovo živimo kao za vreme druga Tita pod Dačićem i Tomom.To je tako lako i šta ovde ima nekome nejasno,molim Vas lepo?

Pajk

pre 11 godina

@@R. Markovic: Nisam R. Markovic, ali moram da odgovorim na ovaj propagandni pamflet.
Upućujute nas da "pogledamo kako žive sami Rusi", ali ne vidim da ste dali nešto gde bi to mogli da "pogledamo". Evo, ja ću da dam jedan link da se nešto od toga pogleda:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1241007&page=6
Naravno da ubijanje naroda može da se vrši na mnogo načina i to smo upravo prošli proteklih desetak odn. dvadesetak godina, ali ne od strane Rusa. O crnogorskim firmama i bensedinu samo mogu da kažem da iznosite neistine i propagandu koja je tipična za predstavnike jedne poznate interesne grupe.
Kažete da "tamo gde Rusi uđu, i njihova cizma prođe, trava ne raste", a jeste li vi uopšte svesni da ti Rusi imaju preko 400 mlrd. USD ulaganja širom sveta: od SAD, Kanade, Francuske ili Belgije do Ukrajine, Kine, Vijetnama i Australije. I sve to za samo poslednjih 7-8 godina.
U vašem komentaru nema nijedne činjenice, iako se pozivate na činjenice, već samo ogoljena i perfidna propaganda.

na istoku sve gore!!!!!!

pre 11 godina

(CG, 9. septembar 2012 10:35)

Mozda vama ''intelektualcima'' iz redova DSS-SNS-SPS nije jasno da je 2008/2009 bila najveca ekonomnska svetska kriza koja je zahvatila citavu planetu, slicna onoj iz 1929, tako kod da je bio na vlasti u Srbiji, ta bi kriza usporila ekonomski rast. Nema zemlje u Evropi a i u svetu gde posle 2008 nazaposlenost nije porasla a ekonomska akitvnost usporila. A sta to informacija vama 'intelektuaclima'' iz DB sluzbi znaci.

@R.Markovic

pre 11 godina

Gospodine, covek kao i nacija mogu se ubijati na razne nacine.
Neko to radi bombardovanjem kao USA, za svaku osudu, slažem se sa vama.
Ali ubijanje naroda može da se radi i na mnogo drugih nacina, jedan od tih je kako to rade Rusi.
Zađite malo u NIS, Beopetrol, razgovarajte sa ljudima, vecina je na bensedinu, ili rasturenih porodica. Psihicka smrt gora je od trenutne smrti. A tamo gde Rusi uđu, i njihova cizma prođe, trava ne raste.
Uostalom pogledajte šta su uradili sa železarom, Nikšic, sa KAPom u Crnoj Gori.
Ili još bolje pogledajte kako žive sami Rusi u svojoj domovini.
Kad ovo govorim, mislim na njihovu pogubnu eksploatatorsku politiku, a Rusima svaka cast, narod divan, i mnogo mi ih je žao.
DAJTE, NIJE TO VAŠ NEGO MOJ KOMENTAR, SVE SAME CINJENICE.

Orel

pre 11 godina

@Moskovljanin: Slab ste vi "Moskovljanin" ako ne znate u koju proizvodnju mogu da investiraju. Ako su sve "uništili", kako kažete, šta onda rade kompanije kao što su npr. CTP, Rostselmash, Uralkali, Kamaz, GAZ, Transas, Eldin, Silmash, Sibur, Sitronics, Aston, Pava, Akkond, UVZ, NLMK, Polair, Ilim, Ru-Com itd. To su sve kompanije koje se ne bave energetikom i nisu banke, većina njih ima aktive u inostranstvu, a vi bi trebalo da ih znate ako ste "Moskovljanin".

Draško NY

pre 11 godina

I Srbija i Rusija da su to zašta se lažno izdaje ova mafija što ih vodi one bi odavno bile opet ponosne monarhije. Ovako, crveno ekonomsko tumaranje i moralno posrtanje im je ušlo u svoju zadnju fazu sa ovim republjik-mafijašima što nam izigravaju svrgnute kraljeve i careve.

Blago nama

pre 11 godina

Mani se Tomo investicija i prodaje zemlje rusima. Gledaj sta ce da nam doniraju i poklone. Za jeftinu kupovinu propalih firmi, tako i ja mogu. Za dolar zelezara. Evo ja dajem dva. Pogledaj kako su se Crnogorci usrecili sa Deripaskom i njegovim kombinatom aluminijuma Podgorica. Kako su se usrecili kada je turizam u pitanju.Sve sami rusi koji pokupovasesve zivo. Na aerodromu se samo menjaju kljucevi. Hoce Rus da kupi nesto ako je ispod cene. Kao se usrecili rqadnici Rekorda u Rakovici

Moskovljanin

pre 11 godina

samo me interesuje u koju proizvodnju rusi mogu da investiraju. Osim energetike i banke. Pa oni sami svoje sve unistili.Sve sto je valjalo iz masinogradnje unisteno. KRUPP, MAN, VOEST ALPINA itd proizvode u Rusiji. Polako zatvaraju i automobilsku industriju. Svetske marke otvaraju pogone u Rusiji. Roba siroke potrosnje ne postoji.Sve sa zapada. Prehrambena sve unistili. Imalisu jedan od naboljih sladoleda na svetu . Jeli su ga i na minus 30. Ali toga sada vise nema. Twix,Nestle, Bounty.Imali senf bolji od Dijon senfa. Nema ga vise. Itd

bezimena

pre 11 godina

Sada ostaje pitanje,dali je Nikolic sposoban da se postavi pred Putinom kao ravnopravan sugovornik ili ce to bit odnos izmedju macke i misa!?

(blebetalo, 9. septembar 2012 03:45)

Kada su zajmodavac i zajmoprimac bili ravnopravni!?
Pitanje T. master Nikkoliću je jedno sasvim drugo.
GDE su prvih 10 milijardi eura investicija, od OBEĆANIH 100? Podsećanja radi, dotični je govorio da je OBEZBEDIO te investicije, samo se čeka da SNS i on dodju na vlast, pa da pare grunu u Srbiju (jer neće navodno dok su tu "žuti")!

Draško NY

pre 11 godina

Sreli se udbin Master diplomac i KGB doktor nauka da naivnim srbima zamese novu sovjetsku pogaču. Ovo im je do sad od njih sve bilo malo, pa moraju da im pojačaju oktobarsko sledovanje. Koje je odavno usrećilo ovdašnje srbe. Procvetali su, pogledajte ih samo.

na istoku sve gore!!!!!!

pre 11 godina

A koje su to ''investicije '' iz Rusije ikad dosle, osim sto su im domaci KGB placenici poklonili NIS za sitne pare, dok su Rusi taj novac vec do sad izvukli iz srpske nafte. Koja je to zemlje u svetu se to usrecila od ruskih ''investicija'' da mi je znati. Polupismeni DB rusofili malog Slobe i nekadasnjeg Seseljovog DB radnika druga Tome i dalje vode zemlju ka unistenju kao i devedesetih sa tom njihovom ''majcicom'' Rusijom. Na istoku nista novo.

Draško NY

pre 11 godina

I Srbija i Rusija da su to zašta se lažno izdaje ova mafija što ih vodi one bi odavno bile opet ponosne monarhije. Ovako, crveno ekonomsko tumaranje i moralno posrtanje im je ušlo u svoju zadnju fazu sa ovim republjik-mafijašima što nam izigravaju svrgnute kraljeve i careve.

Stevan

pre 11 godina

Tomo-diplomo, pre nego pocnes da privlacis ruske investitore raspitaj se kako prolaze uposlenici NIS-a. I ja cu privuci bilo kakve investitore ali stos je privuci prave, u svakom pogledu profesionalne privrednike.

Rezolucija 1244

pre 11 godina

Bice Ruskih rublja vise nego ocekivano. Bice "povolnih" KREDITA, dovoljno za pojacanje vojke i otvaranje vodnoh kanala Nis-Solun.
Projekat kanala Nis-Solun ce smanjiti nezaposlenost za 120%!
Ko nece lopatom kopati, neka trazi srecu van Srbije. Sam kriv!
Jedva cekam da plovim sa porodicom u gumenim camcem do Soluna, pa da slusam malo GR muziku, rucak i nazad.
Opet ce biti ko nekad. Hvala SNS + SPSm jer vi pravite cuda!

Fredy House

pre 11 godina

Tražim referendum o izjašnjavanju Srbije za sve što Predsednik Nikolic sada cini sa Rusijom.
SRBIJA NIJE RUSIJA.
(VELIKANI, 8. septembar 2012 23:49)

A ja i jos mnogo ljudi u Srbiji trazimo referendum o izjasnjavanju gradjana Srbije o pristupanju Evropskoj Uniji i NATO-u.

na istoku sve gore!!!!!!

pre 11 godina

(CG, 9. septembar 2012 10:35)

Mozda vama ''intelektualcima'' iz redova DSS-SNS-SPS nije jasno da je 2008/2009 bila najveca ekonomnska svetska kriza koja je zahvatila citavu planetu, slicna onoj iz 1929, tako kod da je bio na vlasti u Srbiji, ta bi kriza usporila ekonomski rast. Nema zemlje u Evropi a i u svetu gde posle 2008 nazaposlenost nije porasla a ekonomska akitvnost usporila. A sta to informacija vama 'intelektuaclima'' iz DB sluzbi znaci.

Dobro obavešten

pre 11 godina

Uh, kad Putin pred sastanak bude pročitao izveštaj o trenutnom tretmanu ruskih investitora u Srbiji (Lukoil, Zaab) biće MNOGO ljut.

smile

pre 11 godina

Neka mi se oprosti, ali drugacije se ne moze reci, no: primitivni, neobrazovani, neuki, neinformisani, slepi i gluvi idealisti, (a emotivni)... vezuju se, za druge narode (u ovom, posebnom slucaju) Ruse, zbog "slovenske duse", "pravoslavlja", "bratstva", itd. itd. zanemarujuci (u ekonomiji i politici) jedini cilj: INTERES! Medjutim, njima ta kategorija, nije poznata. Ovde izuzimam politicare, koji podrzavaju i zagovaraju ovaj put, ali opet: samo zbog svog INTERESA, a na ustrb svih nas. Mora nam biti jasno, da nas podjednako "vole" i Amerikanci i Rusi, bas kao i Nemci i Iracani, Kinezi...

car

pre 11 godina

Ja se ovom coveku divim samo pogledajte kako on razgovara otvoreno sa medijima i novinar sme svako pitanje da mu postavi:http://www.vaseljenska.com/svet/kompletan-intervju-sa-vladimirom-putinom/

ivan

pre 11 godina

Jedini J-E-D-N-I razlog sto su Bugarska, Rumunija i balticke republike navrat-nanos primljene u EU je sto su se evropski aparatcici bojali njihovog povratka pod ruski uticaj. Put ka dobrim odnosima sa EU vodi preko dobre saradnje sa Rusijom i Kinom, a ne preko puzanja. EU ce Srbiju ucenjivati sve dok Srbija negde drugde ne dobije bolju ponudu, a onda ce biti obrnuto.

R. Marković

pre 11 godina

Ljubav prema nekom ko ti je razarao,cepao, uništavao zemlju, ubijao građane i mržnja prema nekome ko ti to nije radio. Da li postoji još negde na ovam svetu takav slučaj?

CG

pre 11 godina

(na istoku sve gore!!!!!!, 9. septembar 2012 09:38)

A vi ste sve sami intelektualci i elita Srbije,pa eto vladali ste zadnjih 4 godina i gradjani Srbije su se na najbolji nacin mogli uvjeriti u vas "intelektualni rad"

Nezaposlenost 2008 : 13%
Nezaposlenost 2012 : 26%


Javni dug u % 2008 : 20%
Javni dug u % 2012 : 60%

Izvoz u 2008 : 10 milijardi dolara
Izvoz u 2012 : 8 milijardi dolara

To su rezultati DS "intelektualaca"...
Budi li ova vlada ispunila samo 20% njenih obecanja DS nikada vise nece ni primirisati cenzusu,a kamoli vlasti,budite uvjereni u to!

@R.Markovic

pre 11 godina

Gospodine, covek kao i nacija mogu se ubijati na razne nacine.
Neko to radi bombardovanjem kao USA, za svaku osudu, slažem se sa vama.
Ali ubijanje naroda može da se radi i na mnogo drugih nacina, jedan od tih je kako to rade Rusi.
Zađite malo u NIS, Beopetrol, razgovarajte sa ljudima, vecina je na bensedinu, ili rasturenih porodica. Psihicka smrt gora je od trenutne smrti. A tamo gde Rusi uđu, i njihova cizma prođe, trava ne raste.
Uostalom pogledajte šta su uradili sa železarom, Nikšic, sa KAPom u Crnoj Gori.
Ili još bolje pogledajte kako žive sami Rusi u svojoj domovini.
Kad ovo govorim, mislim na njihovu pogubnu eksploatatorsku politiku, a Rusima svaka cast, narod divan, i mnogo mi ih je žao.
DAJTE, NIJE TO VAŠ NEGO MOJ KOMENTAR, SVE SAME CINJENICE.

Морава и брда

pre 11 godina

Акценат треба да је на трговинској сарадњи, на доласку озбиљних инвеститора из Русије,...треба тражити нове технологије, помоћ од Русије у свим областима; пољопривреда, медицина,наука, култура, технологија....авионаутика...туризам (бање, планине)...понудите некретнине(војне , државне)

Треба тражити техничку помоћ у виду коришћења светског руског навигационог система ГЛОНАС, нанотехнологије.....

Дакле тражите, будите активни!!!

blebetalo

pre 11 godina

Svaka investicija i unos novca u drzavu je sama po sebi dobra.Opasnost lezi u tome kakve vrste investicija ce bit,po kojim uslovima i sta ce te morat "dati"za uzvrat.Nikolic kad vidi Putina,koda je vidio mesiju,vec mu samo noge vire iz Putinove straznjice - a to je opasno po Srbiju.Zasto to pricam;Evropa kad investira,zahtjeva od iste da se postuju ljudska prava,da korupcija ne upravlja investicijom i puno toga drugog sto je dugorocno dobro za sve gradjane.Rusi,posto i sami imaju probleme sa navedenim,ne mare previse za to.Dugorocno,to moze bit problem za Srbiju,jel glavni problem ostaje-duboko korumpirana vlast i birokracija,te vlast postaje jos vise autokratna.Nesto kao Bjelorusija,Ukrajina.Znaci,svaka investicija je dobra,ali je ipak najbolja ona koja je dugorocno korisna.Sada ostaje pitanje,dali je Nikolic sposoban da se postavi pred Putinom kao ravnopravan sugovornik ili ce to bit odnos izmedju macke i misa!?
Naravno,mozda sam potpuno u krivu...ionako ce sve buducnost pokazati

Морава и брда

pre 11 godina

Додатак:
Стратешка сарадња у свим областима!

Наша Винча и друге Институције и Државни органи и Универзитети да имају приступ руској верзији "силиконске долине", тј. СКОЛКОВО (http://www.sk.ru/)

Blago nama

pre 11 godina

Mani se Tomo investicija i prodaje zemlje rusima. Gledaj sta ce da nam doniraju i poklone. Za jeftinu kupovinu propalih firmi, tako i ja mogu. Za dolar zelezara. Evo ja dajem dva. Pogledaj kako su se Crnogorci usrecili sa Deripaskom i njegovim kombinatom aluminijuma Podgorica. Kako su se usrecili kada je turizam u pitanju.Sve sami rusi koji pokupovasesve zivo. Na aerodromu se samo menjaju kljucevi. Hoce Rus da kupi nesto ako je ispod cene. Kao se usrecili rqadnici Rekorda u Rakovici

Moskovljanin

pre 11 godina

samo me interesuje u koju proizvodnju rusi mogu da investiraju. Osim energetike i banke. Pa oni sami svoje sve unistili.Sve sto je valjalo iz masinogradnje unisteno. KRUPP, MAN, VOEST ALPINA itd proizvode u Rusiji. Polako zatvaraju i automobilsku industriju. Svetske marke otvaraju pogone u Rusiji. Roba siroke potrosnje ne postoji.Sve sa zapada. Prehrambena sve unistili. Imalisu jedan od naboljih sladoleda na svetu . Jeli su ga i na minus 30. Ali toga sada vise nema. Twix,Nestle, Bounty.Imali senf bolji od Dijon senfa. Nema ga vise. Itd

slipknot

pre 11 godina

Hahahaha svaka vam cast kakvu ste sliku postavili,u fazonu putin sa dva lica.
Interes ljudi interes,nije nama rusija bratska drzava,ista je ona kao i zapad,sve sto pomaze ili sta vec radi to je sve iskljucivo radi interesa.To vazi za sve drzave u svetu i mi idemo u rusiju i ostale drzave da moljakamo za investicije itd znaci opet interes.

Milan

pre 11 godina

Kakvo privlačenje ruskih investicija?Šta tu ima da se privlači,dovlači?
Treba bre da nam daju Rusi pare kako je Toma obećao u predizbornoj kampanji pa da konačno ponovo živimo kao za vreme druga Tita pod Dačićem i Tomom.To je tako lako i šta ovde ima nekome nejasno,molim Vas lepo?

Pajk

pre 11 godina

@@R. Markovic: Nisam R. Markovic, ali moram da odgovorim na ovaj propagandni pamflet.
Upućujute nas da "pogledamo kako žive sami Rusi", ali ne vidim da ste dali nešto gde bi to mogli da "pogledamo". Evo, ja ću da dam jedan link da se nešto od toga pogleda:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1241007&page=6
Naravno da ubijanje naroda može da se vrši na mnogo načina i to smo upravo prošli proteklih desetak odn. dvadesetak godina, ali ne od strane Rusa. O crnogorskim firmama i bensedinu samo mogu da kažem da iznosite neistine i propagandu koja je tipična za predstavnike jedne poznate interesne grupe.
Kažete da "tamo gde Rusi uđu, i njihova cizma prođe, trava ne raste", a jeste li vi uopšte svesni da ti Rusi imaju preko 400 mlrd. USD ulaganja širom sveta: od SAD, Kanade, Francuske ili Belgije do Ukrajine, Kine, Vijetnama i Australije. I sve to za samo poslednjih 7-8 godina.
U vašem komentaru nema nijedne činjenice, iako se pozivate na činjenice, već samo ogoljena i perfidna propaganda.

jeti

pre 11 godina

(Velikani) Stvarno??Nisam cuo takav tvoj predlog dok su prosli bili na vlasti a potpisivali su ugovore sa EU,USA,MMF,KINOM,NEMACKOM,itd.

Orel

pre 11 godina

@Moskovljanin: Slab ste vi "Moskovljanin" ako ne znate u koju proizvodnju mogu da investiraju. Ako su sve "uništili", kako kažete, šta onda rade kompanije kao što su npr. CTP, Rostselmash, Uralkali, Kamaz, GAZ, Transas, Eldin, Silmash, Sibur, Sitronics, Aston, Pava, Akkond, UVZ, NLMK, Polair, Ilim, Ru-Com itd. To su sve kompanije koje se ne bave energetikom i nisu banke, većina njih ima aktive u inostranstvu, a vi bi trebalo da ih znate ako ste "Moskovljanin".

bezimena

pre 11 godina

Sada ostaje pitanje,dali je Nikolic sposoban da se postavi pred Putinom kao ravnopravan sugovornik ili ce to bit odnos izmedju macke i misa!?

(blebetalo, 9. septembar 2012 03:45)

Kada su zajmodavac i zajmoprimac bili ravnopravni!?
Pitanje T. master Nikkoliću je jedno sasvim drugo.
GDE su prvih 10 milijardi eura investicija, od OBEĆANIH 100? Podsećanja radi, dotični je govorio da je OBEZBEDIO te investicije, samo se čeka da SNS i on dodju na vlast, pa da pare grunu u Srbiju (jer neće navodno dok su tu "žuti")!