Subota, 01.09.2012.

17:11

SPS:Na lokalu po republičkom modelu

Članovi Predsedništva SPS-a su se saglasili da na lokalu treba da dođe do prekomponovanja vlasti saglasno republičkom modelu, kaže za B92 Žarko Obradović.

Izvor: B92

SPS:Na lokalu po republièkom modelu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

SaMi

pre 11 godina

Ne znam zasto diraju Leskovac, grad koji ima odlicnog gradonacelnika, koji je za 3 ipo godina preporodio Leskovac u smislu izgleda I u smislu investicija! Cak je I Leskovacki SPS kategoricki uz DS jer vidi kvalitet leskovackih demoktata! A ovo, sto ovi danas rade nije bilo ni u Slobino vreme! Pa u njegovo vreme je bar 30ak opstina u Srbiji bilo pod vlasti opozicionih stranaka, a ne sps-a!!!

ds-ovac

pre 11 godina

Nemojte u Pozarevcu da menjate vlast. Saradjujemo dobro sa sps-om i plus ja sam u gradskom veću , solidna platica. Sad ako dodje sns umesto nas ja ne znam gde cu opet naći ovakvu ladovinu ://

Žile

pre 11 godina

Pitajte predsravnike bivše vlasti iz vrha DS koliko para se nalazi u Vatikanu, ko ih je sklonio i zbog čega.Nadam se da će Vučić istražiti i taj slučaj. Takozvana afera oko para na Kipru u Slobino vreme je ništa u odnosu na cifru kojom se barata oko iznošenja para u Vatikan.

crno belo selo

pre 11 godina

a zasto u opstini Sečanj niste namestili postojecu vecinu?? Vec su dve "SNS dame" dobile cetiri direktorska mesta od lokalnog DS gangstera i tako izdale SPS???!

Zoran

pre 11 godina

Osvrnuo bi se na izjavu ministra Obradovića o tome kako je Vlada raspravljala o "deficitu novca i unapređivanju standarda građana". Dok god Vlada bude o tome raspravljala POSTOJATI ĆE deficit novca, a standard građana bit će ugrožen! Državi nije mjesto u ekonomskom životu zemlje. Nije posao države da otvara nova radna mjesta. Uloga države je da osigura građanima slobodno nadmetanje na tržištu i da spriječi da neko SILOM ostvaruje sebi povoljniji položaj. Načelno, funkcije države trebaju ostati vojska, policija i pravosuđe dok ostale službe treba privatizirati. Ovo što predlažem upravo je napravio Singapur koji se u 50 godina iz blatne kaljuže pretvorio u najveću trgovačku luku u Aziji, a Citibank predviđa da će ubrzo postati najbogatije društvo na svijetu. Dakle recept je jednostavan: 1) smanjenje državne uprave na minimum (ostaju vojska, policija i pravosuđe), 2) ukidanje "socijalne države" što znači da se usluge koje se primaju (obrazovanje, zdravstvo, gradski prijevoz...) moraju i platiti; nema više naknadi za nezaposlene, dječjih doplataka i sl.; nije pravedno da oni koji rade moraju uzdržavati one koji sjede kod kuće 3) smanjenje poreza (jer neće više trebati financirati zaposlene u državnim službama, oni će se morati zaposliti u privatnom sektoru); tako više novca ostaje građanima koji rade i oni sami odlučuju kako će ga potrošiti i 4) deregulacija (smanjenje broja pravnih propisa olakšati će pokretanje posla i poslovanje). Ako je mogao Singapur, može i Srbija.

Dragoljub

pre 11 godina

Pozivam gospodu iz DS-a koji zagovaraju ukidanje lokalnih izbora da se manu pisanja po stampi i neka preko svojih predstavnika u Parlamentu pokrenu inicijativu. Nama odgovara i ovako, mi svuda imamo vecinu

DR

pre 11 godina

Potpuno se slažem sa Vladom, "beli listići", evo dokle ste doveli! Iluzija da se apstinencijom može izbeći odgovornost ne najgora, takve iluzije su dovodile najgore na vlast!

Srdjan

pre 11 godina

Svi se brinu i pokusavaju da nam povecaju standard a on iz dana u dan sve losiji.2007 smo mogli da prezivimo porodica i ja sa 400 rsd dnevno,a sada mi treba 1500.Jedino sto nemogu da zaradim toliko novca za osnovne zivotne namirnice.

novicas

pre 11 godina

Prvo treba udariti po prestonici i regularno demokratski preuzeti vlast od Đilasa.Problem izgleda prave Antić i Krkobabić Junior,jer su u talu sa Đilasom.Problem je takođe preuzeti vruć krompír u ruke,pošto je Đilas uspeo za četiri godine da poveća dug Grada na blizu 1 000 000 000€!Situacija u javnim komunalnim preduzećima je finansijski beznadežna(nekada moćni BEOGRAD PUT,ČISTOĆA...).U JKP BEOGRAD PUT SPS je preuzeo vlast i Aleksić je zatekao finansijski kolaps,pa sad mora da moli dobavljače da ih ne utuže zbog dugova i neizmirenih obaveza iz predhodnog perioda.
U trenutku preuzimanja vlasti od strane Đilasovog menadžmenta 2008.godine,JKP ČISTOĆA je imala na računu 1 000 000 000 dinara keša i ni prebijene pare kredita ili bilo kog duga prema dobavljačima.Danas je ta nekad moćna firma na dozvoljenom minusu u banci 200 000 000dinara i u kreditu kod komercíjalnih banaka u vrednosti od 1 500 000 000 dinara(14 000 000€)!!! Ljudi,neka proveri neko iz ove države gde su nestale te tolike pare.
Znači,ako SNS i SPS ostave ĐILASA na vlasti u BEOGRADU,onda su "džaba krečili". Što lepo reče pokojni veliki Zoran,ako već moraš da gutaš žabe,prvo progutaj onu najveću.

pop

pre 11 godina

Kad vidim ovu fotografiju i naseg ivicu u opustenom izdanju kosulja visi sav naduven verovatno od skembica sigurno ga nisam sreo na trcanju zgadi mi se sve u ovoj zemlji !!!!!!

a sta cemo sad

pre 11 godina

Ubudece da ne izlazimo na lokalne izbore,vec samo republicke. Vlada SNS-SPS za sad nista korisno ne radi za bolji zivot gradjana,vec se. samo dele funkcije od ministara do sekretara i savetnika. E sad treba namiriti i drustvo na lokalu,pa tek onda raditi nesto korisno,mada kako stvari stoje tesko da ce oni to umeti i znati kakve su ljude postavili. Sad ovi iznova treba sebe da nafatiraju i obezbede bas ih briga za drzavu

Relja

pre 11 godina

Ova promena vlasti u Novom Sadu je direktna afirmacija kriminala i nemorala. Ekipa koja je napustila Dveri da bi usla u vlast, SPO koji sklapa pakt sa onima protiv kojih je 20 godina i Romi koji su kupovali glasove na Sajlovu jasno ukazuju cemu je sve sklona ova nova vlast. Vucicu, Vi se borite protiv korupcije, reagujte.

NewMom

pre 11 godina

Cekajte ljudi...zaista mi nije jasna ostrascenost u "stranackom" prepucavanju naroda! Boje nam nisu donele nista bolje, sve mu se svodi na isto! Zar nije konacno doslo vreme da podrsku treba da dobije onaj ko pokaze pozitivan rezultat a bojkot svi oni koji nastave sa ponasanjem hijena nevezano ko je odakle? Odavno sam prestala da verujem i osudjujem"unapred" jer su oni u koje sam najvise verovala naradili iste stvari po istom sablonu kao oni koje su smenili i zamenili. Sada je tako kako je, i ako zanemarimo sve one koji ce uvek glasati za "iste" jer su podobijali pozicije i poslove, svaki sledeci "promasaj" bi bilo logicno da vodi ka tome da glasove pocnu da dobijaju "zeleni"(ili ko god da se nije umuljao i zaprljao) pa konacno svima na rep da im stanemo!

svetlanast.

pre 11 godina

zasto u SPS-u "nisu razgovarali" o primeni modela "prekomponovanja" vlasti u beogradu po istom MODELU kao na republickom nivou?

na osnovu poteza i izjava koje gradonacelnik djilas povlaci /ukidanje, validiranja, obecanje boljeg standarda, novih radnih mesta, investicija, "prekomponovanja" DS.../ - moglo bi se reci da je "prekomponovanje" u beogradu vec izvrseno.

zasto bi svako "prekomponovanje" bilo gromoglasno?
pragmaticni politicari beogradski.

drasko

pre 11 godina

Verovatno sam vec dosadan ali opet pitam sta su Vesna Pesic i beli listici,
mislili da ce da se dogodi sa ovom Srbijom posle njihove akcije i pomoci ovim retro snagama da dodju na vlast?

Milovan S Nikolić Sombor

pre 11 godina

SPS rukovodstvo koristi državne automobile,gorivo i vozače zajedno sa obezbedjenjem za svoje kretanje po stranačkim sastancima.
Znači ako njih recimo 15 dolazi na sastanak od toga njih bar deset ima obezbedjenje sa vozaćima 30 ljudi,
sa vozilima vrednim bar pola miliona evra koja troše 15 litara na 100 kilometara.
Pravi primer da se ne razlikuju od predhodnih,tako da se Vučićeve priče raspršuju kao dim od cigareta.
Kada bi Vučić prihvatio ovaj princip zloupotrebe trebao bi doći na sastanak bornim kolima kao ministar, a
gospodja dDjukić Dejanović sanitetom stim da ministar školstva treba da ide kao djak pešak što bi mu
teško palo posle letovanja u hotelu namenjenom milijarderima. M A Š A L A..

Stevan

pre 11 godina

Sram vas bilo bre... pa zasto smo onda zaokruzivali one za koje smo mislili da su najbolji u lokalu kad cete nam vi odozgo odredjivati lokalnu vlast... Vi ste jedni najobicniji prevaranti i tesko nama sa vama. Ali sve cu uraditi da moje dete posaljem u neku normalnu zemlju... ovde mi se vec sve gadi.

Kiza

pre 11 godina

Beograd: ne moze sps da menja vlast u Beogradu ne zato sto stiti Djilasa ili mu "pomazu" da skine Tadica vec iz objektivnih razloga. Kao prvo Treba im i dss sto im nije bas drago jer s njima je tesko dogovoriti se. Rasim Ljajic kada je ulazio u vladu rekao je da ce odmah izaci iz vlade ako sns rusi vlast u Beogradu. Bojim se da Vucicu ne bi bas odgovaralo da izgubi Rasima iz vise razloga u koje ne bih ovom pilikom da ulazim. Trece Pups izvanredno saradjuje sa Djilasom i nemaju nameru da bilo sta menjaju. Podsecam da Djilas ima 50 poslanika i da mu treba samo jos 5 za vecinu. Cisto sumnjam da Djilas nije obezbedio tih 5 poslanika s obzirom da su sami poslanici vlasnici mandata, a ne stranke..Sve u svemu pojedini mediji podgrevaju pricu da Vucic nece da rusi Djilasa jer su povezani itd jer to tako odgovara Tadicu i ekipi, a sustina je u tome da Sns i sps nema snage ni kapaciteta da srusi vlast u glavnom gradu...

milzn

pre 11 godina

Zanimljivo objasnjenje da je u BG stabilna vlast meni se cini da ce DS nasesti na jos jednu dobro planiranu akciju koja za cilj ima gasenje DSa! Pajtica i Djilasa su odabrali kao instrumente za unistavanje Borisa a onda rusenjem njih kroz vojvodjansku banku za razvoj i 600 miliona koji se pominju u javnim nabavkama BG. potpuno ugase DS. U vlast ulaze desnicarske opcije Nasi i DSS a sps ruse kroz privatizaciju to ke nacin da SNS preuzme apsolutnu vlast kako bi preziveli vreme koje dolazi .???

zoka

pre 11 godina

Molim objasnjenje-da li su slike autenticne i iz Beograda-ili je u pitanju Palermo ili mozda snimanje neke serije o Camori.Hej ljudi-ZAVLADALI SU

Sync

pre 11 godina

Danas mi bankomat iznacio ganc nove hiljadarke, malo se kanda stampalo love ili ne, ne, pa nebi oni to verovatno samo zamenjuju stare novcanice za nove!? Kuku nama i lele tamo negde za 6 meseci kad udari neimastina. A svima puna usta novih radnih mesta.

Siniša

pre 11 godina

Znači to je ta ,,decentralizacija'', Dinkić je toliko govorio-obećavao da će ljudi na lokalu sami odlučivati, a ne da im centrala naređuje...bla, bla, bla... A, jel bilo reči o Agrobanci...o nekoj novoj banci-kombinaciji za pljačku...A šta kaže Vesna Pešić o ekipi za prevare, lažovima...Kako funkcioniše štamparija dinara, jel mogu da postignu...kreće li uskoro i treća smena...Gde su vam svi ti silni investitori koje ste obećavali, milijarde evra...nema ništa, naravno, sve je to bila prevara, da se glupani upecaju i glasaju za vas...

Dejan

pre 11 godina

Srecan sam sto sam Srbin iz Srbije i sto DS ide u istoriju sa svim svojim lazima, kojima je zaludeo narod.Jel Sule zavrsio dvorac na pasnjaku,dragi sugradjani i ljubimci DS-a?Eeeeee,zasta vi dajete clanarinu!Mozda mu za'fali za bazen?

13+3=23

pre 11 godina

Свачега има на локалном нивоу али мислим да је у Алибунару убедљиво најсмешније: Од 23 одборника у Скупштини Дс је на изборима освојио 13, а сад су понудили "дил" СНС- у који има 3 одборника - дали им потпредседника Скупштине, места у већу, масу неких јавних предузећа... Што би то радио неко ко има већину? - питају се лаици... Ко зна нека јави одговор

nepot

pre 11 godina

Najbitnije je da se sada 5.oktobra izvrsi prekomponovanje vlasti na republickom nivou.
I jedno pitanje : ako je neophodno da vlast u svim lokalnim sredinama bude ista kao na republickom nivou,PA STO SMO ONDA ISLI NA LOKALNE IZBORE ???.

Aleksandar I

pre 11 godina

@nema ovde mozga ocigledno,zato i jesmo tu gde smo

Au, batice, al’ si se potrudio da podvučeš razliku između preneveravanja SPS-a iz 2008. i najavljenog preneveravanja SPS-a sada posle debakla DS-a i B. Tadića na đurđevdanskim izborima! Ne vredi, SPS je jednostavno takva stranka da će uvek stati uz pobednika! Da ne bude zabune, ja sam za nove prevremene izbore na svim nivoima, samo ne verujem baš da bi oni u ovom trenutku odgovarali DS-u koji je u rasulu a ne baš mnogo ni nevernom SPS-u! A da će i Đilas u najskorije vreme biti bivši gradonačelnik – to je sada više nego izvesno. Pozdrav, i vidimo se na sledećim izborima!

narode ovco,kakav si - tako ti je

pre 11 godina

@(Aleksandar I, 1. septembar 2012 21:30)

Zato i treba da se menja izborni zakon.Da bi se bar koliko je to moguce smanjile ovakve gluposti.Izbori treba da budu vecinski,i da se glasa za ljude a ne za stranke.Ovo sad je katastrofa.
I da,zaista postoji razlika izmedju 2008. i sad.Samo onaj ko ne zeli ili ima pamcenje kao mrav moze da kaze da je isto.A slazem se da se SPS (kao i mnogi drugi) okrece kako vetar duva.

Izgleda je najbolje ukinuti ovo sto ovde zovemo demokratijom i visestranackim sistemom,posto je poptuno neprakticno u ovoj septickoj jami zvanoj Srbija.

Ma, hoću budućnost...

pre 11 godina

Lepo je danas ići za vođama čiji su učitelji bili Sloba i Šešelj. Pa zar Srbija njih nije obožavala, zar nije slala svoje sinove da ginu za Hrvatsku, za Bosnu, za Kosovo... I danas, konačno će sinovi tih poginulih sinova dobiti satisfakciju i priznanje (a mož biti i neku penzijicucu za njihovu mater).
I ti učenici, koji su se odrekli, izdali i popljuckali svoje učitelje, opet i opet i opet (po vama) mogu da budu divni učitelji vašoj pametnoj i vrednoj deci.
Ili, možda naša deca i ne mogu da budu pametna pored nas, ovakve kakvi smo. I nikad neće moći da iznađu izlaz iz istrošene, jalove i tragične prošlosti.
Sve u svemu, ne lepite se ko muve za stare, istrošene (lažljive i prebogate) političare. Pustite ih niz vodu...

DARKO

pre 11 godina

Meni kao clanu DS je jako sumnjivo zasto se Beograd i Djilas ne diraju??? Naravno da sam glasao za Djilasa i naravno da ga podrzavam ali me zanima sta se valja iza brega??? Kakav je dil napravljen izmedju Vucica i Djilasa??? Da li se Djilasu ostavlja prostor i pozicija za smenu Tadica??? Nema logike da se sve menja osim Beogradske vlasti???

promena

pre 11 godina

Narod je trazio promene u republici Srbiji u potpunosti...nelogicno bi bilo da u pojedinim gradovima vlast vuce korene proslog rezima koji je ovih dana pokazao pravo lice i za koji se vezuju najvece malverzacije...svakako se slazem da lokalne vlasti trebaju pratiti republicku...jer su bili ti koji su pridobili najvece poverenje gradjana na predsednickim i parlamentarnim izborima.

srdjan

pre 11 godina

Sa tačke demokratije i vladavine prava je kontraproduktivno da vlast na lokalu i republici bude ista.
Šta su veće šanse da uhapse svog lopova ili lopova iz druge stranke?
Kontrola je bolja kad su vlasti na različitim nivioma drugačije..

Sad ću reći zašto SPS pristaje na ovo SNS nije u tolikoj meri zaražena korupcijom kao ostali (jesi i oni) jer dugo je bila van vlasti što je i mač sa dve oštrice jer nema kadrove
SNS članstvo je gladno vlasti ucenjuje SPS SA DRUGE STRANE SPS je oklevao ali probni baloni kao Zrenjanin (gde je za to bilo i očekivati gde su Kneževićevi ljudi) Niš itd su pokazali da SNS mašinerija na lokalu brzo lako i efikasno upadaju u MAFIJAŠKU igru..
NS to neće biti teško jer su njoj već bili a skupljena većina dokazuje "poštenje" lokalnog SNS umešani su do grala ATP Vojvodina na primer
Sad kad preuzmu silom ili milom vlast svugde za tri meseca će lokalni odbori SNS biti u lopovluku do kraja i ode zadnji ucenjivački potencijal SNS koji i nije velik sa obzirom na finasijere stranke i raznu upetljanost od ranije..
Zato u normalnim zemljama gradjani PAZE da vlasti budu razdvojene gde god mogu na izborima

Sync

pre 11 godina

Uopste mi nije jasno cemu ljudi u ovoj zemlji i glasaju ili izlaze na izbore, kada to nema nikakve veze, svakako sps i urs ili neke jos manje stranke odlucuju ko ce biti i gde na vlasti.

koja crna promena?

pre 11 godina

@(promena, 1. septembar 2012 21:18)

A cemu onda sluze lokalni izbori?!

A ovo lupetanje o rezimu i slicno...prvo nauci sta je rezim.A onda se raspitaj malo kad spominjes afere cija je bila Agrobanka?!Muvali su i ovi iz DS,ali sta cemo sa SPS,Palmom i Dinkicem?!Oni su vrh postenja?!

bezimena

pre 11 godina

Znaci preuzece i Beograd.
(Kada., 1. septembar 2012 19:31)

Bi oni, ali ne mogu. Mada, ja bih rado da probaju, pa da se Beograd digne na noge i sruši ovu povampirenu perverznu vlast iz 90-tih, koja nije odmah po rušenju 5.oktobra 2000.g. probodena glogovim kocem (zahvaljujući VdrK)!
LUSTRACIJA, LUSTRACIJA, LUSTRACIJA!

Chicha iz Borche

pre 11 godina

E, ako su se Lolek i Bolek naše političke scene dogovorili, onda će tako da bude. Molio bih one normalne da javljaju ko su novi kadrovi po gradovima ovih okupanih radikala što su sada "napredni". Naravno uz prigodne biografije.
Čega god ste se dohvatili, naprednjaci, upropastili ste i obesmislili. Ovakva patološka potreba da vladate po svaku cenu odavno nije viđena na ovim prostorima.

lazarevic

pre 11 godina

Postavio bih pitanje da mi neko odgovori,da li u svetu postoji da predsednik vlade ima i funkciju ministra unutrasnjih poslova i to u dva mandata,zar u Srbiji nemamo coveka koji bi vodio ministarstvo unu trasnjih poslova.Pored ta dva zaduzenja,je jos,i predsednik SPS.Mnogo je funkcija u njegovim rukama,a mislim da mnogi znaju sta je u pitanju,da se nebi nesto otkrilo.

nema ovde mozga ocigledno,zato i jesmo tu gde smo

pre 11 godina

jedno mi nije jasno? kada je pre 4. godine posle izbora ovo isto radio D S sa SPS to je bilo ok a sad nije. joj bre kako ste licimerni smešni i jadni
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aca, 1. septembar 2012 20:24)

Nije ti jasno?Pa i ne moze da ti bude jasno,jer oni nisu radili ovo sto se sad radi.Oni su pre formiranja lokalnih vlasti napravili dogovor sa SPS.A ovi sad otvoreno ruse vec formirane vecine i vlast.I to ne birajuci sredstva.Sa 2-3 odbornika zele da vladaju.

Ali da pretpostavimo da je ovo bas isto kao 2008.Mozes li da mi kazes da li je to sad u redu?!Pa obecali su "promene", obecali su departizaciju, depolitizaciju, postenje, postovanje volje gradjana...A sta je ovo!?

Nemoj mi samo logiku kad su mogli oni zasto ne bi i ovi.To ne da nije opravdanje,to je idiotluk.Znaci kad vidim stoku da baca smece po ulici,to je automatski signal da i ja treba isto da se ponasam?!

p.s. ne kaze se "licimerni",a kako se kaze proveri sam

Cupricanin

pre 11 godina

Da li ce u Jagodini i Cupriji doci do prekomponovanja vlasti? Sns jos uvek nije usao u vlast u Cupriji, a ima najveci broj odbornika. Cupriju vodi covek koji je osudjivan Radosav Djordjevic zvani Bilder a koji je u stvari Palmin piun. Nadam se da ce b92 istraziti sta se dogadja u Pomoravlju koje je postalo palmina prcija ili njegovo privatno vlasnistvo i gde on moze da radi sta hoce. Sve centrale stranaka su ostavile svoje ljude na cedilu u Cupriji i naredile im da moraju da udju u koaliciju sa grupom gradjana Ravanica koju predvodi Bilder a sa kojim niko nije zeleo u koaliciju, jer je tako trazio Palma. Za bildera se zna ko je, postoji debeo dosije u policiji ali ocigledno da postoje zasticeni.

sve se vraca,sve se placa

pre 11 godina

'ajmo sad hordo patriJotska i "demokratska" sto se bori za "promene" udri plus i minus,kako to vec stranacka disciplina nalazem.

Kako ste samo jadni i mali,nemate pojma.Nemojte se onda cuditi kad se na nekim novim izborima vlast promeni a vama pocnu da zavrcu usi.Ovo sto sad radite je katastrofa.Sa po 3-4 odbornika otimate vlast.Jad i beda.A kadrova nemate ni za predsednika odeljenske zajednice,a kamoli nesto vise.

MIladin

pre 11 godina

Isterajte demokrate i iz vlasti u Lajkovcu! Ta opstina ima najveci budzet u Srbiji u odnosu na broj stanovnika! Nadam se da SNS nece dozvoliti da demokrate vrsljaju u toj opstini kako hoce samo zahvaljujuci tome sto su socijalistima dali mesto predsednika opstine! Naprednjaci, oterajte DS u Lajkovcu u opoziciju!

dare

pre 11 godina

Termin po ugledu na republičku postoji samo u Srbiji već dug niz godina .. žalosno za demokratiju I IZUZETNO BOLESNA IDEJA
Samo jedna stvar ukinite lokalne izbore skupi su

igoR

pre 11 godina

op,op, od 30 komenara,10 da se smeni vlast u prokuplju.e moj slepi kolko si se ti zaigrao da si na sudu zaglavio. A ds u pk ima arsu od blata da pravi.poz za naprednjake

aca

pre 11 godina

jedno mi nije jasno? kada je pre 4. godine posle izbora ovo isto radio D S sa SPS to je bilo ok a sad nije. joj bre kako ste licimerni smešni i jadni

zajedno su jaci

pre 11 godina

Ucenjivali su DS 4 godine, sad glume nevinasca.E sad njih ove seljacine iz SNS ucenjuju.Poceli su da funkcionisu kao hajduci.Otimaju, potplacuju,izdajice na vrhu.Sve sam boziji olos.
Udruzeni pre ce ovu zemlju da dokusure nacisto.

peca

pre 11 godina

Komentar sa Rostiljijade u Leskovcu:
" Nije Zmigavac (nadimak leskovackog sefa socijalista) dzabe (uzalud) bio prvi iza sanduk (misli se na sahranu S. Milosevica ispod lipe). Utalio se (dogovorio) se on s Bojtu (sef leskovackih demokrata i gradonacelnik Leskovca), nece ga zaj... Ne se znaje Zare igra! (lokalna doskocica)"

Patriota

pre 11 godina

Druze Anticu ovi iz SNS su zaista nezgodni nisu spremni da te kupe kako bi promenio svoju odluku preko noci kao ono 2008. Samo polako sve ce to Vucic da dovede na svoje mesto pa ces videti druze Anticu da ti i nemas vlastito misljenje a neces dobiti niti dinar.

charlie

pre 11 godina

Ne vidim razlog za odrzavanje lokalnih izbora i rasipanje novca za predstavljanje kandidata, ako se vlast sastavlja po rezultatima republickih izbora.

Djole

pre 11 godina

Jel`neko primetio da ovaj Obradovic nema veze sa svojim poslom? Treba nam normalan ministar prosvete, a ne ovaj smuseni koji nije u stanju nista da uradi.

Troy

pre 11 godina

Djilasa jos ne ruse zato sto mu je podrska Aleksandar Vucic. Uvezani su interesima vec nekoliko godina. Videcemo da li ce Toma i Dacic biti dovoljno jaki da se suprotstave tandemu Djilas - Vucic. Odgovor cemo dobiti 9. septembra.

Djuradj Brankovic

pre 11 godina

A Smederevo, kada ce Jasna Avramovic koja je gradonacelnica u zatvor? Podrzavate je a zavrsetak procesa odlazete do besvesti!

Deki

pre 11 godina

Jel ovaj Dacic premijer ili nije? Nigde ga zivog nema, nikakav program vlade nije izneo, nikom ne daje izjave. Jel to Slobin recept da se javnosti obraca samo putem povremenih saopstenja?

šta je, bre, ovo?

pre 11 godina

Zašto si se Dačiću tako raspojasao? Kriješ tibu? A dijeta? Kao i obećanja - ludom radovanja. Karijeristo, populisto nijedan! I drži ove tvoje (i plajvaze) pod kontrolom; dovoljno je već i to što im je šef neozbiljan.

saska

pre 11 godina

E pa sad je gotovo.Covek je jasno rekao da ocekuje promenu vlasti i u Leskovcu. To treba sto pre uraditi jer Leskovac propada cekajuci da se nesto desi! Uvek je Leskovac bio zadnji u svemu.

Milankeck

pre 11 godina

Prava stvar bice uradjena tek kada se promeni vlast i u Beogradu,sve ostalo je nevazno,kada vlast u milionskom gradu dalje drzi demokratska stranka.

milan velikanovic

pre 11 godina

Bas da vidim da li ce Socijalisti u Svilajncu izaci od Demokrata i formirati vlast sa Naprednjacima.Cak im se nudi i mesto predsednika opstine,al su oni Naprednjake odbili,kao cekaju 'pritisak od vrha'

Dalibor

pre 11 godina

I mi u Babusnici cekamo "prekomponovanje" vlasti...ovamo su SPS-ovci zaseli jos od 92-ge,i kako god da se napravi koalicija na republickom nivou oni ne napustaju fotelje...tako da ne radujte se previse,da i vas ne zahvati nasa boljka :-)

nigde mozga na vidiku

pre 11 godina

A ti se Tadicu ljubi i grli sa ovim olosem...

Inace ovo sto se radi je van svake pameti.Ovo je sprdnja sa voljom glasaca,sprdnja sa izborima,sa demokratijom.

Evo recimo primer Indjije.Lista Goran Jesic osvojila 17 mandata.I sad treba da bude opozicija zbog "upodobljavanja" a recimo SPS,SNS i SRS osvojili ukupno 17 mandata.Pa da li je to normalno?!
A ovakav izborni zakon je generator svih ovih problema.Ista ta lista Goran Jesic je POBEDILA na svih 36 izbornih mesta,ali zahvaljujuci ovakvom go....om zakonu ima samo 17 mandata.Pa to nema veze sa mozgom.Isto tako nema veze sa mozgom da odbornik/poslanik svoj mandat dobija na nekakvoj listi pod necijim imenom,a zatim on licno postaje vlasnik mandata.Izbor gradonacelnika/predsednika opstine je takodje sprdacina,jer neko iz centrale stranke moze da diktira ko to treba da vodi grad/opstinu.A jedino pravicno i posteno je da se bira DIREKTNO,sa svojim imenom i prezimenom.
I jos nesto vrlo bitno,a to je termin odrzavanja izbora.Potpuno je nenormalno da se odrzavaju svi izbori u isto vreme.Te stvari MORAJU biti odvojene.Iz vise razloga.A za dobrobit gradjana.

A ovako kako sad stoje stvari,sa ovakvim izbornim zakonima mi ne mozemo da ocekujemo nista drugo sem ovakvih budalastina i sigurnog napretka u propast.

Mikica

pre 11 godina

Hajde gospodine Dacicu da vidimo kako ces da ubedis-naredis SPS-u u Svilajncu da napusti koaliciju sa DS-om, kada su se super UTALILI! Svilajnacki socijalisti se hvale da se ne plase ni Dacica ni Obradovica a ni pokojnog Slobe!

iva

pre 11 godina

Znaci za sledece izbore pravilo- na lokalne izbore se izlazi SAMO U BEOGRADU, ostatak se deli prema republickoj vlasti.Prosto , jednostavno, jeftino, a i koji smo pa mi narod pa nam treba demokratija, te gluposti od izbora i ostale trice. Jos bi bolje bilo da uopste nema izbora, nego da sednu politicari, podele zemlju kako im se svidja, svako da ima svoj feud i svoj harac i -garantujem da bi za godinu dana 90% Srba zakljucilo da je to normalno i da tu "nema nista sporno"...kao sto masovno ovih dana govore u svojim komentarima.

Djole

pre 11 godina

Jel`neko primetio da ovaj Obradovic nema veze sa svojim poslom? Treba nam normalan ministar prosvete, a ne ovaj smuseni koji nije u stanju nista da uradi.

nigde mozga na vidiku

pre 11 godina

A ti se Tadicu ljubi i grli sa ovim olosem...

Inace ovo sto se radi je van svake pameti.Ovo je sprdnja sa voljom glasaca,sprdnja sa izborima,sa demokratijom.

Evo recimo primer Indjije.Lista Goran Jesic osvojila 17 mandata.I sad treba da bude opozicija zbog "upodobljavanja" a recimo SPS,SNS i SRS osvojili ukupno 17 mandata.Pa da li je to normalno?!
A ovakav izborni zakon je generator svih ovih problema.Ista ta lista Goran Jesic je POBEDILA na svih 36 izbornih mesta,ali zahvaljujuci ovakvom go....om zakonu ima samo 17 mandata.Pa to nema veze sa mozgom.Isto tako nema veze sa mozgom da odbornik/poslanik svoj mandat dobija na nekakvoj listi pod necijim imenom,a zatim on licno postaje vlasnik mandata.Izbor gradonacelnika/predsednika opstine je takodje sprdacina,jer neko iz centrale stranke moze da diktira ko to treba da vodi grad/opstinu.A jedino pravicno i posteno je da se bira DIREKTNO,sa svojim imenom i prezimenom.
I jos nesto vrlo bitno,a to je termin odrzavanja izbora.Potpuno je nenormalno da se odrzavaju svi izbori u isto vreme.Te stvari MORAJU biti odvojene.Iz vise razloga.A za dobrobit gradjana.

A ovako kako sad stoje stvari,sa ovakvim izbornim zakonima mi ne mozemo da ocekujemo nista drugo sem ovakvih budalastina i sigurnog napretka u propast.

nepot

pre 11 godina

Najbitnije je da se sada 5.oktobra izvrsi prekomponovanje vlasti na republickom nivou.
I jedno pitanje : ako je neophodno da vlast u svim lokalnim sredinama bude ista kao na republickom nivou,PA STO SMO ONDA ISLI NA LOKALNE IZBORE ???.

iva

pre 11 godina

Znaci za sledece izbore pravilo- na lokalne izbore se izlazi SAMO U BEOGRADU, ostatak se deli prema republickoj vlasti.Prosto , jednostavno, jeftino, a i koji smo pa mi narod pa nam treba demokratija, te gluposti od izbora i ostale trice. Jos bi bolje bilo da uopste nema izbora, nego da sednu politicari, podele zemlju kako im se svidja, svako da ima svoj feud i svoj harac i -garantujem da bi za godinu dana 90% Srba zakljucilo da je to normalno i da tu "nema nista sporno"...kao sto masovno ovih dana govore u svojim komentarima.

zajedno su jaci

pre 11 godina

Ucenjivali su DS 4 godine, sad glume nevinasca.E sad njih ove seljacine iz SNS ucenjuju.Poceli su da funkcionisu kao hajduci.Otimaju, potplacuju,izdajice na vrhu.Sve sam boziji olos.
Udruzeni pre ce ovu zemlju da dokusure nacisto.

Deki

pre 11 godina

Jel ovaj Dacic premijer ili nije? Nigde ga zivog nema, nikakav program vlade nije izneo, nikom ne daje izjave. Jel to Slobin recept da se javnosti obraca samo putem povremenih saopstenja?

bezimena

pre 11 godina

Znaci preuzece i Beograd.
(Kada., 1. septembar 2012 19:31)

Bi oni, ali ne mogu. Mada, ja bih rado da probaju, pa da se Beograd digne na noge i sruši ovu povampirenu perverznu vlast iz 90-tih, koja nije odmah po rušenju 5.oktobra 2000.g. probodena glogovim kocem (zahvaljujući VdrK)!
LUSTRACIJA, LUSTRACIJA, LUSTRACIJA!

Siniša

pre 11 godina

Znači to je ta ,,decentralizacija'', Dinkić je toliko govorio-obećavao da će ljudi na lokalu sami odlučivati, a ne da im centrala naređuje...bla, bla, bla... A, jel bilo reči o Agrobanci...o nekoj novoj banci-kombinaciji za pljačku...A šta kaže Vesna Pešić o ekipi za prevare, lažovima...Kako funkcioniše štamparija dinara, jel mogu da postignu...kreće li uskoro i treća smena...Gde su vam svi ti silni investitori koje ste obećavali, milijarde evra...nema ništa, naravno, sve je to bila prevara, da se glupani upecaju i glasaju za vas...

charlie

pre 11 godina

Ne vidim razlog za odrzavanje lokalnih izbora i rasipanje novca za predstavljanje kandidata, ako se vlast sastavlja po rezultatima republickih izbora.

nema ovde mozga ocigledno,zato i jesmo tu gde smo

pre 11 godina

jedno mi nije jasno? kada je pre 4. godine posle izbora ovo isto radio D S sa SPS to je bilo ok a sad nije. joj bre kako ste licimerni smešni i jadni
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aca, 1. septembar 2012 20:24)

Nije ti jasno?Pa i ne moze da ti bude jasno,jer oni nisu radili ovo sto se sad radi.Oni su pre formiranja lokalnih vlasti napravili dogovor sa SPS.A ovi sad otvoreno ruse vec formirane vecine i vlast.I to ne birajuci sredstva.Sa 2-3 odbornika zele da vladaju.

Ali da pretpostavimo da je ovo bas isto kao 2008.Mozes li da mi kazes da li je to sad u redu?!Pa obecali su "promene", obecali su departizaciju, depolitizaciju, postenje, postovanje volje gradjana...A sta je ovo!?

Nemoj mi samo logiku kad su mogli oni zasto ne bi i ovi.To ne da nije opravdanje,to je idiotluk.Znaci kad vidim stoku da baca smece po ulici,to je automatski signal da i ja treba isto da se ponasam?!

p.s. ne kaze se "licimerni",a kako se kaze proveri sam

dare

pre 11 godina

Termin po ugledu na republičku postoji samo u Srbiji već dug niz godina .. žalosno za demokratiju I IZUZETNO BOLESNA IDEJA
Samo jedna stvar ukinite lokalne izbore skupi su

koja crna promena?

pre 11 godina

@(promena, 1. septembar 2012 21:18)

A cemu onda sluze lokalni izbori?!

A ovo lupetanje o rezimu i slicno...prvo nauci sta je rezim.A onda se raspitaj malo kad spominjes afere cija je bila Agrobanka?!Muvali su i ovi iz DS,ali sta cemo sa SPS,Palmom i Dinkicem?!Oni su vrh postenja?!

šta je, bre, ovo?

pre 11 godina

Zašto si se Dačiću tako raspojasao? Kriješ tibu? A dijeta? Kao i obećanja - ludom radovanja. Karijeristo, populisto nijedan! I drži ove tvoje (i plajvaze) pod kontrolom; dovoljno je već i to što im je šef neozbiljan.

DARKO

pre 11 godina

Meni kao clanu DS je jako sumnjivo zasto se Beograd i Djilas ne diraju??? Naravno da sam glasao za Djilasa i naravno da ga podrzavam ali me zanima sta se valja iza brega??? Kakav je dil napravljen izmedju Vucica i Djilasa??? Da li se Djilasu ostavlja prostor i pozicija za smenu Tadica??? Nema logike da se sve menja osim Beogradske vlasti???

Chicha iz Borche

pre 11 godina

E, ako su se Lolek i Bolek naše političke scene dogovorili, onda će tako da bude. Molio bih one normalne da javljaju ko su novi kadrovi po gradovima ovih okupanih radikala što su sada "napredni". Naravno uz prigodne biografije.
Čega god ste se dohvatili, naprednjaci, upropastili ste i obesmislili. Ovakva patološka potreba da vladate po svaku cenu odavno nije viđena na ovim prostorima.

sve se vraca,sve se placa

pre 11 godina

'ajmo sad hordo patriJotska i "demokratska" sto se bori za "promene" udri plus i minus,kako to vec stranacka disciplina nalazem.

Kako ste samo jadni i mali,nemate pojma.Nemojte se onda cuditi kad se na nekim novim izborima vlast promeni a vama pocnu da zavrcu usi.Ovo sto sad radite je katastrofa.Sa po 3-4 odbornika otimate vlast.Jad i beda.A kadrova nemate ni za predsednika odeljenske zajednice,a kamoli nesto vise.

lazarevic

pre 11 godina

Postavio bih pitanje da mi neko odgovori,da li u svetu postoji da predsednik vlade ima i funkciju ministra unutrasnjih poslova i to u dva mandata,zar u Srbiji nemamo coveka koji bi vodio ministarstvo unu trasnjih poslova.Pored ta dva zaduzenja,je jos,i predsednik SPS.Mnogo je funkcija u njegovim rukama,a mislim da mnogi znaju sta je u pitanju,da se nebi nesto otkrilo.

narode ovco,kakav si - tako ti je

pre 11 godina

@(Aleksandar I, 1. septembar 2012 21:30)

Zato i treba da se menja izborni zakon.Da bi se bar koliko je to moguce smanjile ovakve gluposti.Izbori treba da budu vecinski,i da se glasa za ljude a ne za stranke.Ovo sad je katastrofa.
I da,zaista postoji razlika izmedju 2008. i sad.Samo onaj ko ne zeli ili ima pamcenje kao mrav moze da kaze da je isto.A slazem se da se SPS (kao i mnogi drugi) okrece kako vetar duva.

Izgleda je najbolje ukinuti ovo sto ovde zovemo demokratijom i visestranackim sistemom,posto je poptuno neprakticno u ovoj septickoj jami zvanoj Srbija.

Sync

pre 11 godina

Danas mi bankomat iznacio ganc nove hiljadarke, malo se kanda stampalo love ili ne, ne, pa nebi oni to verovatno samo zamenjuju stare novcanice za nove!? Kuku nama i lele tamo negde za 6 meseci kad udari neimastina. A svima puna usta novih radnih mesta.

zoka

pre 11 godina

Molim objasnjenje-da li su slike autenticne i iz Beograda-ili je u pitanju Palermo ili mozda snimanje neke serije o Camori.Hej ljudi-ZAVLADALI SU

Sync

pre 11 godina

Uopste mi nije jasno cemu ljudi u ovoj zemlji i glasaju ili izlaze na izbore, kada to nema nikakve veze, svakako sps i urs ili neke jos manje stranke odlucuju ko ce biti i gde na vlasti.

Mikica

pre 11 godina

Hajde gospodine Dacicu da vidimo kako ces da ubedis-naredis SPS-u u Svilajncu da napusti koaliciju sa DS-om, kada su se super UTALILI! Svilajnacki socijalisti se hvale da se ne plase ni Dacica ni Obradovica a ni pokojnog Slobe!

Troy

pre 11 godina

Djilasa jos ne ruse zato sto mu je podrska Aleksandar Vucic. Uvezani su interesima vec nekoliko godina. Videcemo da li ce Toma i Dacic biti dovoljno jaki da se suprotstave tandemu Djilas - Vucic. Odgovor cemo dobiti 9. septembra.

milzn

pre 11 godina

Zanimljivo objasnjenje da je u BG stabilna vlast meni se cini da ce DS nasesti na jos jednu dobro planiranu akciju koja za cilj ima gasenje DSa! Pajtica i Djilasa su odabrali kao instrumente za unistavanje Borisa a onda rusenjem njih kroz vojvodjansku banku za razvoj i 600 miliona koji se pominju u javnim nabavkama BG. potpuno ugase DS. U vlast ulaze desnicarske opcije Nasi i DSS a sps ruse kroz privatizaciju to ke nacin da SNS preuzme apsolutnu vlast kako bi preziveli vreme koje dolazi .???

Ma, hoću budućnost...

pre 11 godina

Lepo je danas ići za vođama čiji su učitelji bili Sloba i Šešelj. Pa zar Srbija njih nije obožavala, zar nije slala svoje sinove da ginu za Hrvatsku, za Bosnu, za Kosovo... I danas, konačno će sinovi tih poginulih sinova dobiti satisfakciju i priznanje (a mož biti i neku penzijicucu za njihovu mater).
I ti učenici, koji su se odrekli, izdali i popljuckali svoje učitelje, opet i opet i opet (po vama) mogu da budu divni učitelji vašoj pametnoj i vrednoj deci.
Ili, možda naša deca i ne mogu da budu pametna pored nas, ovakve kakvi smo. I nikad neće moći da iznađu izlaz iz istrošene, jalove i tragične prošlosti.
Sve u svemu, ne lepite se ko muve za stare, istrošene (lažljive i prebogate) političare. Pustite ih niz vodu...

srdjan

pre 11 godina

Sa tačke demokratije i vladavine prava je kontraproduktivno da vlast na lokalu i republici bude ista.
Šta su veće šanse da uhapse svog lopova ili lopova iz druge stranke?
Kontrola je bolja kad su vlasti na različitim nivioma drugačije..

Sad ću reći zašto SPS pristaje na ovo SNS nije u tolikoj meri zaražena korupcijom kao ostali (jesi i oni) jer dugo je bila van vlasti što je i mač sa dve oštrice jer nema kadrove
SNS članstvo je gladno vlasti ucenjuje SPS SA DRUGE STRANE SPS je oklevao ali probni baloni kao Zrenjanin (gde je za to bilo i očekivati gde su Kneževićevi ljudi) Niš itd su pokazali da SNS mašinerija na lokalu brzo lako i efikasno upadaju u MAFIJAŠKU igru..
NS to neće biti teško jer su njoj već bili a skupljena većina dokazuje "poštenje" lokalnog SNS umešani su do grala ATP Vojvodina na primer
Sad kad preuzmu silom ili milom vlast svugde za tri meseca će lokalni odbori SNS biti u lopovluku do kraja i ode zadnji ucenjivački potencijal SNS koji i nije velik sa obzirom na finasijere stranke i raznu upetljanost od ranije..
Zato u normalnim zemljama gradjani PAZE da vlasti budu razdvojene gde god mogu na izborima

Dalibor

pre 11 godina

I mi u Babusnici cekamo "prekomponovanje" vlasti...ovamo su SPS-ovci zaseli jos od 92-ge,i kako god da se napravi koalicija na republickom nivou oni ne napustaju fotelje...tako da ne radujte se previse,da i vas ne zahvati nasa boljka :-)

13+3=23

pre 11 godina

Свачега има на локалном нивоу али мислим да је у Алибунару убедљиво најсмешније: Од 23 одборника у Скупштини Дс је на изборима освојио 13, а сад су понудили "дил" СНС- у који има 3 одборника - дали им потпредседника Скупштине, места у већу, масу неких јавних предузећа... Што би то радио неко ко има већину? - питају се лаици... Ко зна нека јави одговор

milan velikanovic

pre 11 godina

Bas da vidim da li ce Socijalisti u Svilajncu izaci od Demokrata i formirati vlast sa Naprednjacima.Cak im se nudi i mesto predsednika opstine,al su oni Naprednjake odbili,kao cekaju 'pritisak od vrha'

Cupricanin

pre 11 godina

Da li ce u Jagodini i Cupriji doci do prekomponovanja vlasti? Sns jos uvek nije usao u vlast u Cupriji, a ima najveci broj odbornika. Cupriju vodi covek koji je osudjivan Radosav Djordjevic zvani Bilder a koji je u stvari Palmin piun. Nadam se da ce b92 istraziti sta se dogadja u Pomoravlju koje je postalo palmina prcija ili njegovo privatno vlasnistvo i gde on moze da radi sta hoce. Sve centrale stranaka su ostavile svoje ljude na cedilu u Cupriji i naredile im da moraju da udju u koaliciju sa grupom gradjana Ravanica koju predvodi Bilder a sa kojim niko nije zeleo u koaliciju, jer je tako trazio Palma. Za bildera se zna ko je, postoji debeo dosije u policiji ali ocigledno da postoje zasticeni.

saska

pre 11 godina

E pa sad je gotovo.Covek je jasno rekao da ocekuje promenu vlasti i u Leskovcu. To treba sto pre uraditi jer Leskovac propada cekajuci da se nesto desi! Uvek je Leskovac bio zadnji u svemu.

peca

pre 11 godina

Komentar sa Rostiljijade u Leskovcu:
" Nije Zmigavac (nadimak leskovackog sefa socijalista) dzabe (uzalud) bio prvi iza sanduk (misli se na sahranu S. Milosevica ispod lipe). Utalio se (dogovorio) se on s Bojtu (sef leskovackih demokrata i gradonacelnik Leskovca), nece ga zaj... Ne se znaje Zare igra! (lokalna doskocica)"

Dejan

pre 11 godina

Srecan sam sto sam Srbin iz Srbije i sto DS ide u istoriju sa svim svojim lazima, kojima je zaludeo narod.Jel Sule zavrsio dvorac na pasnjaku,dragi sugradjani i ljubimci DS-a?Eeeeee,zasta vi dajete clanarinu!Mozda mu za'fali za bazen?

Aleksandar I

pre 11 godina

@nema ovde mozga ocigledno,zato i jesmo tu gde smo

Au, batice, al’ si se potrudio da podvučeš razliku između preneveravanja SPS-a iz 2008. i najavljenog preneveravanja SPS-a sada posle debakla DS-a i B. Tadića na đurđevdanskim izborima! Ne vredi, SPS je jednostavno takva stranka da će uvek stati uz pobednika! Da ne bude zabune, ja sam za nove prevremene izbore na svim nivoima, samo ne verujem baš da bi oni u ovom trenutku odgovarali DS-u koji je u rasulu a ne baš mnogo ni nevernom SPS-u! A da će i Đilas u najskorije vreme biti bivši gradonačelnik – to je sada više nego izvesno. Pozdrav, i vidimo se na sledećim izborima!

aca

pre 11 godina

jedno mi nije jasno? kada je pre 4. godine posle izbora ovo isto radio D S sa SPS to je bilo ok a sad nije. joj bre kako ste licimerni smešni i jadni

Milankeck

pre 11 godina

Prava stvar bice uradjena tek kada se promeni vlast i u Beogradu,sve ostalo je nevazno,kada vlast u milionskom gradu dalje drzi demokratska stranka.

MIladin

pre 11 godina

Isterajte demokrate i iz vlasti u Lajkovcu! Ta opstina ima najveci budzet u Srbiji u odnosu na broj stanovnika! Nadam se da SNS nece dozvoliti da demokrate vrsljaju u toj opstini kako hoce samo zahvaljujuci tome sto su socijalistima dali mesto predsednika opstine! Naprednjaci, oterajte DS u Lajkovcu u opoziciju!

igoR

pre 11 godina

op,op, od 30 komenara,10 da se smeni vlast u prokuplju.e moj slepi kolko si se ti zaigrao da si na sudu zaglavio. A ds u pk ima arsu od blata da pravi.poz za naprednjake

pop

pre 11 godina

Kad vidim ovu fotografiju i naseg ivicu u opustenom izdanju kosulja visi sav naduven verovatno od skembica sigurno ga nisam sreo na trcanju zgadi mi se sve u ovoj zemlji !!!!!!

Djuradj Brankovic

pre 11 godina

A Smederevo, kada ce Jasna Avramovic koja je gradonacelnica u zatvor? Podrzavate je a zavrsetak procesa odlazete do besvesti!

a sta cemo sad

pre 11 godina

Ubudece da ne izlazimo na lokalne izbore,vec samo republicke. Vlada SNS-SPS za sad nista korisno ne radi za bolji zivot gradjana,vec se. samo dele funkcije od ministara do sekretara i savetnika. E sad treba namiriti i drustvo na lokalu,pa tek onda raditi nesto korisno,mada kako stvari stoje tesko da ce oni to umeti i znati kakve su ljude postavili. Sad ovi iznova treba sebe da nafatiraju i obezbede bas ih briga za drzavu

Patriota

pre 11 godina

Druze Anticu ovi iz SNS su zaista nezgodni nisu spremni da te kupe kako bi promenio svoju odluku preko noci kao ono 2008. Samo polako sve ce to Vucic da dovede na svoje mesto pa ces videti druze Anticu da ti i nemas vlastito misljenje a neces dobiti niti dinar.

promena

pre 11 godina

Narod je trazio promene u republici Srbiji u potpunosti...nelogicno bi bilo da u pojedinim gradovima vlast vuce korene proslog rezima koji je ovih dana pokazao pravo lice i za koji se vezuju najvece malverzacije...svakako se slazem da lokalne vlasti trebaju pratiti republicku...jer su bili ti koji su pridobili najvece poverenje gradjana na predsednickim i parlamentarnim izborima.

Stevan

pre 11 godina

Sram vas bilo bre... pa zasto smo onda zaokruzivali one za koje smo mislili da su najbolji u lokalu kad cete nam vi odozgo odredjivati lokalnu vlast... Vi ste jedni najobicniji prevaranti i tesko nama sa vama. Ali sve cu uraditi da moje dete posaljem u neku normalnu zemlju... ovde mi se vec sve gadi.

drasko

pre 11 godina

Verovatno sam vec dosadan ali opet pitam sta su Vesna Pesic i beli listici,
mislili da ce da se dogodi sa ovom Srbijom posle njihove akcije i pomoci ovim retro snagama da dodju na vlast?

DR

pre 11 godina

Potpuno se slažem sa Vladom, "beli listići", evo dokle ste doveli! Iluzija da se apstinencijom može izbeći odgovornost ne najgora, takve iluzije su dovodile najgore na vlast!

Relja

pre 11 godina

Ova promena vlasti u Novom Sadu je direktna afirmacija kriminala i nemorala. Ekipa koja je napustila Dveri da bi usla u vlast, SPO koji sklapa pakt sa onima protiv kojih je 20 godina i Romi koji su kupovali glasove na Sajlovu jasno ukazuju cemu je sve sklona ova nova vlast. Vucicu, Vi se borite protiv korupcije, reagujte.

novicas

pre 11 godina

Prvo treba udariti po prestonici i regularno demokratski preuzeti vlast od Đilasa.Problem izgleda prave Antić i Krkobabić Junior,jer su u talu sa Đilasom.Problem je takođe preuzeti vruć krompír u ruke,pošto je Đilas uspeo za četiri godine da poveća dug Grada na blizu 1 000 000 000€!Situacija u javnim komunalnim preduzećima je finansijski beznadežna(nekada moćni BEOGRAD PUT,ČISTOĆA...).U JKP BEOGRAD PUT SPS je preuzeo vlast i Aleksić je zatekao finansijski kolaps,pa sad mora da moli dobavljače da ih ne utuže zbog dugova i neizmirenih obaveza iz predhodnog perioda.
U trenutku preuzimanja vlasti od strane Đilasovog menadžmenta 2008.godine,JKP ČISTOĆA je imala na računu 1 000 000 000 dinara keša i ni prebijene pare kredita ili bilo kog duga prema dobavljačima.Danas je ta nekad moćna firma na dozvoljenom minusu u banci 200 000 000dinara i u kreditu kod komercíjalnih banaka u vrednosti od 1 500 000 000 dinara(14 000 000€)!!! Ljudi,neka proveri neko iz ove države gde su nestale te tolike pare.
Znači,ako SNS i SPS ostave ĐILASA na vlasti u BEOGRADU,onda su "džaba krečili". Što lepo reče pokojni veliki Zoran,ako već moraš da gutaš žabe,prvo progutaj onu najveću.

Srdjan

pre 11 godina

Svi se brinu i pokusavaju da nam povecaju standard a on iz dana u dan sve losiji.2007 smo mogli da prezivimo porodica i ja sa 400 rsd dnevno,a sada mi treba 1500.Jedino sto nemogu da zaradim toliko novca za osnovne zivotne namirnice.

Milovan S Nikolić Sombor

pre 11 godina

SPS rukovodstvo koristi državne automobile,gorivo i vozače zajedno sa obezbedjenjem za svoje kretanje po stranačkim sastancima.
Znači ako njih recimo 15 dolazi na sastanak od toga njih bar deset ima obezbedjenje sa vozaćima 30 ljudi,
sa vozilima vrednim bar pola miliona evra koja troše 15 litara na 100 kilometara.
Pravi primer da se ne razlikuju od predhodnih,tako da se Vučićeve priče raspršuju kao dim od cigareta.
Kada bi Vučić prihvatio ovaj princip zloupotrebe trebao bi doći na sastanak bornim kolima kao ministar, a
gospodja dDjukić Dejanović sanitetom stim da ministar školstva treba da ide kao djak pešak što bi mu
teško palo posle letovanja u hotelu namenjenom milijarderima. M A Š A L A..

Kiza

pre 11 godina

Beograd: ne moze sps da menja vlast u Beogradu ne zato sto stiti Djilasa ili mu "pomazu" da skine Tadica vec iz objektivnih razloga. Kao prvo Treba im i dss sto im nije bas drago jer s njima je tesko dogovoriti se. Rasim Ljajic kada je ulazio u vladu rekao je da ce odmah izaci iz vlade ako sns rusi vlast u Beogradu. Bojim se da Vucicu ne bi bas odgovaralo da izgubi Rasima iz vise razloga u koje ne bih ovom pilikom da ulazim. Trece Pups izvanredno saradjuje sa Djilasom i nemaju nameru da bilo sta menjaju. Podsecam da Djilas ima 50 poslanika i da mu treba samo jos 5 za vecinu. Cisto sumnjam da Djilas nije obezbedio tih 5 poslanika s obzirom da su sami poslanici vlasnici mandata, a ne stranke..Sve u svemu pojedini mediji podgrevaju pricu da Vucic nece da rusi Djilasa jer su povezani itd jer to tako odgovara Tadicu i ekipi, a sustina je u tome da Sns i sps nema snage ni kapaciteta da srusi vlast u glavnom gradu...

Zoran

pre 11 godina

Osvrnuo bi se na izjavu ministra Obradovića o tome kako je Vlada raspravljala o "deficitu novca i unapređivanju standarda građana". Dok god Vlada bude o tome raspravljala POSTOJATI ĆE deficit novca, a standard građana bit će ugrožen! Državi nije mjesto u ekonomskom životu zemlje. Nije posao države da otvara nova radna mjesta. Uloga države je da osigura građanima slobodno nadmetanje na tržištu i da spriječi da neko SILOM ostvaruje sebi povoljniji položaj. Načelno, funkcije države trebaju ostati vojska, policija i pravosuđe dok ostale službe treba privatizirati. Ovo što predlažem upravo je napravio Singapur koji se u 50 godina iz blatne kaljuže pretvorio u najveću trgovačku luku u Aziji, a Citibank predviđa da će ubrzo postati najbogatije društvo na svijetu. Dakle recept je jednostavan: 1) smanjenje državne uprave na minimum (ostaju vojska, policija i pravosuđe), 2) ukidanje "socijalne države" što znači da se usluge koje se primaju (obrazovanje, zdravstvo, gradski prijevoz...) moraju i platiti; nema više naknadi za nezaposlene, dječjih doplataka i sl.; nije pravedno da oni koji rade moraju uzdržavati one koji sjede kod kuće 3) smanjenje poreza (jer neće više trebati financirati zaposlene u državnim službama, oni će se morati zaposliti u privatnom sektoru); tako više novca ostaje građanima koji rade i oni sami odlučuju kako će ga potrošiti i 4) deregulacija (smanjenje broja pravnih propisa olakšati će pokretanje posla i poslovanje). Ako je mogao Singapur, može i Srbija.

ds-ovac

pre 11 godina

Nemojte u Pozarevcu da menjate vlast. Saradjujemo dobro sa sps-om i plus ja sam u gradskom veću , solidna platica. Sad ako dodje sns umesto nas ja ne znam gde cu opet naći ovakvu ladovinu ://

NewMom

pre 11 godina

Cekajte ljudi...zaista mi nije jasna ostrascenost u "stranackom" prepucavanju naroda! Boje nam nisu donele nista bolje, sve mu se svodi na isto! Zar nije konacno doslo vreme da podrsku treba da dobije onaj ko pokaze pozitivan rezultat a bojkot svi oni koji nastave sa ponasanjem hijena nevezano ko je odakle? Odavno sam prestala da verujem i osudjujem"unapred" jer su oni u koje sam najvise verovala naradili iste stvari po istom sablonu kao oni koje su smenili i zamenili. Sada je tako kako je, i ako zanemarimo sve one koji ce uvek glasati za "iste" jer su podobijali pozicije i poslove, svaki sledeci "promasaj" bi bilo logicno da vodi ka tome da glasove pocnu da dobijaju "zeleni"(ili ko god da se nije umuljao i zaprljao) pa konacno svima na rep da im stanemo!

Dragoljub

pre 11 godina

Pozivam gospodu iz DS-a koji zagovaraju ukidanje lokalnih izbora da se manu pisanja po stampi i neka preko svojih predstavnika u Parlamentu pokrenu inicijativu. Nama odgovara i ovako, mi svuda imamo vecinu

crno belo selo

pre 11 godina

a zasto u opstini Sečanj niste namestili postojecu vecinu?? Vec su dve "SNS dame" dobile cetiri direktorska mesta od lokalnog DS gangstera i tako izdale SPS???!

SaMi

pre 11 godina

Ne znam zasto diraju Leskovac, grad koji ima odlicnog gradonacelnika, koji je za 3 ipo godina preporodio Leskovac u smislu izgleda I u smislu investicija! Cak je I Leskovacki SPS kategoricki uz DS jer vidi kvalitet leskovackih demoktata! A ovo, sto ovi danas rade nije bilo ni u Slobino vreme! Pa u njegovo vreme je bar 30ak opstina u Srbiji bilo pod vlasti opozicionih stranaka, a ne sps-a!!!

Žile

pre 11 godina

Pitajte predsravnike bivše vlasti iz vrha DS koliko para se nalazi u Vatikanu, ko ih je sklonio i zbog čega.Nadam se da će Vučić istražiti i taj slučaj. Takozvana afera oko para na Kipru u Slobino vreme je ništa u odnosu na cifru kojom se barata oko iznošenja para u Vatikan.

svetlanast.

pre 11 godina

zasto u SPS-u "nisu razgovarali" o primeni modela "prekomponovanja" vlasti u beogradu po istom MODELU kao na republickom nivou?

na osnovu poteza i izjava koje gradonacelnik djilas povlaci /ukidanje, validiranja, obecanje boljeg standarda, novih radnih mesta, investicija, "prekomponovanja" DS.../ - moglo bi se reci da je "prekomponovanje" u beogradu vec izvrseno.

zasto bi svako "prekomponovanje" bilo gromoglasno?
pragmaticni politicari beogradski.

Dejan

pre 11 godina

Srecan sam sto sam Srbin iz Srbije i sto DS ide u istoriju sa svim svojim lazima, kojima je zaludeo narod.Jel Sule zavrsio dvorac na pasnjaku,dragi sugradjani i ljubimci DS-a?Eeeeee,zasta vi dajete clanarinu!Mozda mu za'fali za bazen?

saska

pre 11 godina

E pa sad je gotovo.Covek je jasno rekao da ocekuje promenu vlasti i u Leskovcu. To treba sto pre uraditi jer Leskovac propada cekajuci da se nesto desi! Uvek je Leskovac bio zadnji u svemu.

promena

pre 11 godina

Narod je trazio promene u republici Srbiji u potpunosti...nelogicno bi bilo da u pojedinim gradovima vlast vuce korene proslog rezima koji je ovih dana pokazao pravo lice i za koji se vezuju najvece malverzacije...svakako se slazem da lokalne vlasti trebaju pratiti republicku...jer su bili ti koji su pridobili najvece poverenje gradjana na predsednickim i parlamentarnim izborima.

aca

pre 11 godina

jedno mi nije jasno? kada je pre 4. godine posle izbora ovo isto radio D S sa SPS to je bilo ok a sad nije. joj bre kako ste licimerni smešni i jadni

Milankeck

pre 11 godina

Prava stvar bice uradjena tek kada se promeni vlast i u Beogradu,sve ostalo je nevazno,kada vlast u milionskom gradu dalje drzi demokratska stranka.

MIladin

pre 11 godina

Isterajte demokrate i iz vlasti u Lajkovcu! Ta opstina ima najveci budzet u Srbiji u odnosu na broj stanovnika! Nadam se da SNS nece dozvoliti da demokrate vrsljaju u toj opstini kako hoce samo zahvaljujuci tome sto su socijalistima dali mesto predsednika opstine! Naprednjaci, oterajte DS u Lajkovcu u opoziciju!

Patriota

pre 11 godina

Druze Anticu ovi iz SNS su zaista nezgodni nisu spremni da te kupe kako bi promenio svoju odluku preko noci kao ono 2008. Samo polako sve ce to Vucic da dovede na svoje mesto pa ces videti druze Anticu da ti i nemas vlastito misljenje a neces dobiti niti dinar.

bezimena

pre 11 godina

Znaci preuzece i Beograd.
(Kada., 1. septembar 2012 19:31)

Bi oni, ali ne mogu. Mada, ja bih rado da probaju, pa da se Beograd digne na noge i sruši ovu povampirenu perverznu vlast iz 90-tih, koja nije odmah po rušenju 5.oktobra 2000.g. probodena glogovim kocem (zahvaljujući VdrK)!
LUSTRACIJA, LUSTRACIJA, LUSTRACIJA!

igoR

pre 11 godina

op,op, od 30 komenara,10 da se smeni vlast u prokuplju.e moj slepi kolko si se ti zaigrao da si na sudu zaglavio. A ds u pk ima arsu od blata da pravi.poz za naprednjake

nema ovde mozga ocigledno,zato i jesmo tu gde smo

pre 11 godina

jedno mi nije jasno? kada je pre 4. godine posle izbora ovo isto radio D S sa SPS to je bilo ok a sad nije. joj bre kako ste licimerni smešni i jadni
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aca, 1. septembar 2012 20:24)

Nije ti jasno?Pa i ne moze da ti bude jasno,jer oni nisu radili ovo sto se sad radi.Oni su pre formiranja lokalnih vlasti napravili dogovor sa SPS.A ovi sad otvoreno ruse vec formirane vecine i vlast.I to ne birajuci sredstva.Sa 2-3 odbornika zele da vladaju.

Ali da pretpostavimo da je ovo bas isto kao 2008.Mozes li da mi kazes da li je to sad u redu?!Pa obecali su "promene", obecali su departizaciju, depolitizaciju, postenje, postovanje volje gradjana...A sta je ovo!?

Nemoj mi samo logiku kad su mogli oni zasto ne bi i ovi.To ne da nije opravdanje,to je idiotluk.Znaci kad vidim stoku da baca smece po ulici,to je automatski signal da i ja treba isto da se ponasam?!

p.s. ne kaze se "licimerni",a kako se kaze proveri sam

nigde mozga na vidiku

pre 11 godina

A ti se Tadicu ljubi i grli sa ovim olosem...

Inace ovo sto se radi je van svake pameti.Ovo je sprdnja sa voljom glasaca,sprdnja sa izborima,sa demokratijom.

Evo recimo primer Indjije.Lista Goran Jesic osvojila 17 mandata.I sad treba da bude opozicija zbog "upodobljavanja" a recimo SPS,SNS i SRS osvojili ukupno 17 mandata.Pa da li je to normalno?!
A ovakav izborni zakon je generator svih ovih problema.Ista ta lista Goran Jesic je POBEDILA na svih 36 izbornih mesta,ali zahvaljujuci ovakvom go....om zakonu ima samo 17 mandata.Pa to nema veze sa mozgom.Isto tako nema veze sa mozgom da odbornik/poslanik svoj mandat dobija na nekakvoj listi pod necijim imenom,a zatim on licno postaje vlasnik mandata.Izbor gradonacelnika/predsednika opstine je takodje sprdacina,jer neko iz centrale stranke moze da diktira ko to treba da vodi grad/opstinu.A jedino pravicno i posteno je da se bira DIREKTNO,sa svojim imenom i prezimenom.
I jos nesto vrlo bitno,a to je termin odrzavanja izbora.Potpuno je nenormalno da se odrzavaju svi izbori u isto vreme.Te stvari MORAJU biti odvojene.Iz vise razloga.A za dobrobit gradjana.

A ovako kako sad stoje stvari,sa ovakvim izbornim zakonima mi ne mozemo da ocekujemo nista drugo sem ovakvih budalastina i sigurnog napretka u propast.

Sync

pre 11 godina

Danas mi bankomat iznacio ganc nove hiljadarke, malo se kanda stampalo love ili ne, ne, pa nebi oni to verovatno samo zamenjuju stare novcanice za nove!? Kuku nama i lele tamo negde za 6 meseci kad udari neimastina. A svima puna usta novih radnih mesta.

milzn

pre 11 godina

Zanimljivo objasnjenje da je u BG stabilna vlast meni se cini da ce DS nasesti na jos jednu dobro planiranu akciju koja za cilj ima gasenje DSa! Pajtica i Djilasa su odabrali kao instrumente za unistavanje Borisa a onda rusenjem njih kroz vojvodjansku banku za razvoj i 600 miliona koji se pominju u javnim nabavkama BG. potpuno ugase DS. U vlast ulaze desnicarske opcije Nasi i DSS a sps ruse kroz privatizaciju to ke nacin da SNS preuzme apsolutnu vlast kako bi preziveli vreme koje dolazi .???

Troy

pre 11 godina

Djilasa jos ne ruse zato sto mu je podrska Aleksandar Vucic. Uvezani su interesima vec nekoliko godina. Videcemo da li ce Toma i Dacic biti dovoljno jaki da se suprotstave tandemu Djilas - Vucic. Odgovor cemo dobiti 9. septembra.

nepot

pre 11 godina

Najbitnije je da se sada 5.oktobra izvrsi prekomponovanje vlasti na republickom nivou.
I jedno pitanje : ako je neophodno da vlast u svim lokalnim sredinama bude ista kao na republickom nivou,PA STO SMO ONDA ISLI NA LOKALNE IZBORE ???.

šta je, bre, ovo?

pre 11 godina

Zašto si se Dačiću tako raspojasao? Kriješ tibu? A dijeta? Kao i obećanja - ludom radovanja. Karijeristo, populisto nijedan! I drži ove tvoje (i plajvaze) pod kontrolom; dovoljno je već i to što im je šef neozbiljan.

sve se vraca,sve se placa

pre 11 godina

'ajmo sad hordo patriJotska i "demokratska" sto se bori za "promene" udri plus i minus,kako to vec stranacka disciplina nalazem.

Kako ste samo jadni i mali,nemate pojma.Nemojte se onda cuditi kad se na nekim novim izborima vlast promeni a vama pocnu da zavrcu usi.Ovo sto sad radite je katastrofa.Sa po 3-4 odbornika otimate vlast.Jad i beda.A kadrova nemate ni za predsednika odeljenske zajednice,a kamoli nesto vise.

Žile

pre 11 godina

Pitajte predsravnike bivše vlasti iz vrha DS koliko para se nalazi u Vatikanu, ko ih je sklonio i zbog čega.Nadam se da će Vučić istražiti i taj slučaj. Takozvana afera oko para na Kipru u Slobino vreme je ništa u odnosu na cifru kojom se barata oko iznošenja para u Vatikan.

Deki

pre 11 godina

Jel ovaj Dacic premijer ili nije? Nigde ga zivog nema, nikakav program vlade nije izneo, nikom ne daje izjave. Jel to Slobin recept da se javnosti obraca samo putem povremenih saopstenja?

Djuradj Brankovic

pre 11 godina

A Smederevo, kada ce Jasna Avramovic koja je gradonacelnica u zatvor? Podrzavate je a zavrsetak procesa odlazete do besvesti!

dare

pre 11 godina

Termin po ugledu na republičku postoji samo u Srbiji već dug niz godina .. žalosno za demokratiju I IZUZETNO BOLESNA IDEJA
Samo jedna stvar ukinite lokalne izbore skupi su

Aleksandar I

pre 11 godina

@nema ovde mozga ocigledno,zato i jesmo tu gde smo

Au, batice, al’ si se potrudio da podvučeš razliku između preneveravanja SPS-a iz 2008. i najavljenog preneveravanja SPS-a sada posle debakla DS-a i B. Tadića na đurđevdanskim izborima! Ne vredi, SPS je jednostavno takva stranka da će uvek stati uz pobednika! Da ne bude zabune, ja sam za nove prevremene izbore na svim nivoima, samo ne verujem baš da bi oni u ovom trenutku odgovarali DS-u koji je u rasulu a ne baš mnogo ni nevernom SPS-u! A da će i Đilas u najskorije vreme biti bivši gradonačelnik – to je sada više nego izvesno. Pozdrav, i vidimo se na sledećim izborima!

Ma, hoću budućnost...

pre 11 godina

Lepo je danas ići za vođama čiji su učitelji bili Sloba i Šešelj. Pa zar Srbija njih nije obožavala, zar nije slala svoje sinove da ginu za Hrvatsku, za Bosnu, za Kosovo... I danas, konačno će sinovi tih poginulih sinova dobiti satisfakciju i priznanje (a mož biti i neku penzijicucu za njihovu mater).
I ti učenici, koji su se odrekli, izdali i popljuckali svoje učitelje, opet i opet i opet (po vama) mogu da budu divni učitelji vašoj pametnoj i vrednoj deci.
Ili, možda naša deca i ne mogu da budu pametna pored nas, ovakve kakvi smo. I nikad neće moći da iznađu izlaz iz istrošene, jalove i tragične prošlosti.
Sve u svemu, ne lepite se ko muve za stare, istrošene (lažljive i prebogate) političare. Pustite ih niz vodu...

novicas

pre 11 godina

Prvo treba udariti po prestonici i regularno demokratski preuzeti vlast od Đilasa.Problem izgleda prave Antić i Krkobabić Junior,jer su u talu sa Đilasom.Problem je takođe preuzeti vruć krompír u ruke,pošto je Đilas uspeo za četiri godine da poveća dug Grada na blizu 1 000 000 000€!Situacija u javnim komunalnim preduzećima je finansijski beznadežna(nekada moćni BEOGRAD PUT,ČISTOĆA...).U JKP BEOGRAD PUT SPS je preuzeo vlast i Aleksić je zatekao finansijski kolaps,pa sad mora da moli dobavljače da ih ne utuže zbog dugova i neizmirenih obaveza iz predhodnog perioda.
U trenutku preuzimanja vlasti od strane Đilasovog menadžmenta 2008.godine,JKP ČISTOĆA je imala na računu 1 000 000 000 dinara keša i ni prebijene pare kredita ili bilo kog duga prema dobavljačima.Danas je ta nekad moćna firma na dozvoljenom minusu u banci 200 000 000dinara i u kreditu kod komercíjalnih banaka u vrednosti od 1 500 000 000 dinara(14 000 000€)!!! Ljudi,neka proveri neko iz ove države gde su nestale te tolike pare.
Znači,ako SNS i SPS ostave ĐILASA na vlasti u BEOGRADU,onda su "džaba krečili". Što lepo reče pokojni veliki Zoran,ako već moraš da gutaš žabe,prvo progutaj onu najveću.

DR

pre 11 godina

Potpuno se slažem sa Vladom, "beli listići", evo dokle ste doveli! Iluzija da se apstinencijom može izbeći odgovornost ne najgora, takve iluzije su dovodile najgore na vlast!

milan velikanovic

pre 11 godina

Bas da vidim da li ce Socijalisti u Svilajncu izaci od Demokrata i formirati vlast sa Naprednjacima.Cak im se nudi i mesto predsednika opstine,al su oni Naprednjake odbili,kao cekaju 'pritisak od vrha'

Djole

pre 11 godina

Jel`neko primetio da ovaj Obradovic nema veze sa svojim poslom? Treba nam normalan ministar prosvete, a ne ovaj smuseni koji nije u stanju nista da uradi.

charlie

pre 11 godina

Ne vidim razlog za odrzavanje lokalnih izbora i rasipanje novca za predstavljanje kandidata, ako se vlast sastavlja po rezultatima republickih izbora.

Chicha iz Borche

pre 11 godina

E, ako su se Lolek i Bolek naše političke scene dogovorili, onda će tako da bude. Molio bih one normalne da javljaju ko su novi kadrovi po gradovima ovih okupanih radikala što su sada "napredni". Naravno uz prigodne biografije.
Čega god ste se dohvatili, naprednjaci, upropastili ste i obesmislili. Ovakva patološka potreba da vladate po svaku cenu odavno nije viđena na ovim prostorima.

Siniša

pre 11 godina

Znači to je ta ,,decentralizacija'', Dinkić je toliko govorio-obećavao da će ljudi na lokalu sami odlučivati, a ne da im centrala naređuje...bla, bla, bla... A, jel bilo reči o Agrobanci...o nekoj novoj banci-kombinaciji za pljačku...A šta kaže Vesna Pešić o ekipi za prevare, lažovima...Kako funkcioniše štamparija dinara, jel mogu da postignu...kreće li uskoro i treća smena...Gde su vam svi ti silni investitori koje ste obećavali, milijarde evra...nema ništa, naravno, sve je to bila prevara, da se glupani upecaju i glasaju za vas...

zoka

pre 11 godina

Molim objasnjenje-da li su slike autenticne i iz Beograda-ili je u pitanju Palermo ili mozda snimanje neke serije o Camori.Hej ljudi-ZAVLADALI SU

Mikica

pre 11 godina

Hajde gospodine Dacicu da vidimo kako ces da ubedis-naredis SPS-u u Svilajncu da napusti koaliciju sa DS-om, kada su se super UTALILI! Svilajnacki socijalisti se hvale da se ne plase ni Dacica ni Obradovica a ni pokojnog Slobe!

zajedno su jaci

pre 11 godina

Ucenjivali su DS 4 godine, sad glume nevinasca.E sad njih ove seljacine iz SNS ucenjuju.Poceli su da funkcionisu kao hajduci.Otimaju, potplacuju,izdajice na vrhu.Sve sam boziji olos.
Udruzeni pre ce ovu zemlju da dokusure nacisto.

DARKO

pre 11 godina

Meni kao clanu DS je jako sumnjivo zasto se Beograd i Djilas ne diraju??? Naravno da sam glasao za Djilasa i naravno da ga podrzavam ali me zanima sta se valja iza brega??? Kakav je dil napravljen izmedju Vucica i Djilasa??? Da li se Djilasu ostavlja prostor i pozicija za smenu Tadica??? Nema logike da se sve menja osim Beogradske vlasti???

koja crna promena?

pre 11 godina

@(promena, 1. septembar 2012 21:18)

A cemu onda sluze lokalni izbori?!

A ovo lupetanje o rezimu i slicno...prvo nauci sta je rezim.A onda se raspitaj malo kad spominjes afere cija je bila Agrobanka?!Muvali su i ovi iz DS,ali sta cemo sa SPS,Palmom i Dinkicem?!Oni su vrh postenja?!

lazarevic

pre 11 godina

Postavio bih pitanje da mi neko odgovori,da li u svetu postoji da predsednik vlade ima i funkciju ministra unutrasnjih poslova i to u dva mandata,zar u Srbiji nemamo coveka koji bi vodio ministarstvo unu trasnjih poslova.Pored ta dva zaduzenja,je jos,i predsednik SPS.Mnogo je funkcija u njegovim rukama,a mislim da mnogi znaju sta je u pitanju,da se nebi nesto otkrilo.

drasko

pre 11 godina

Verovatno sam vec dosadan ali opet pitam sta su Vesna Pesic i beli listici,
mislili da ce da se dogodi sa ovom Srbijom posle njihove akcije i pomoci ovim retro snagama da dodju na vlast?

Zoran

pre 11 godina

Osvrnuo bi se na izjavu ministra Obradovića o tome kako je Vlada raspravljala o "deficitu novca i unapređivanju standarda građana". Dok god Vlada bude o tome raspravljala POSTOJATI ĆE deficit novca, a standard građana bit će ugrožen! Državi nije mjesto u ekonomskom životu zemlje. Nije posao države da otvara nova radna mjesta. Uloga države je da osigura građanima slobodno nadmetanje na tržištu i da spriječi da neko SILOM ostvaruje sebi povoljniji položaj. Načelno, funkcije države trebaju ostati vojska, policija i pravosuđe dok ostale službe treba privatizirati. Ovo što predlažem upravo je napravio Singapur koji se u 50 godina iz blatne kaljuže pretvorio u najveću trgovačku luku u Aziji, a Citibank predviđa da će ubrzo postati najbogatije društvo na svijetu. Dakle recept je jednostavan: 1) smanjenje državne uprave na minimum (ostaju vojska, policija i pravosuđe), 2) ukidanje "socijalne države" što znači da se usluge koje se primaju (obrazovanje, zdravstvo, gradski prijevoz...) moraju i platiti; nema više naknadi za nezaposlene, dječjih doplataka i sl.; nije pravedno da oni koji rade moraju uzdržavati one koji sjede kod kuće 3) smanjenje poreza (jer neće više trebati financirati zaposlene u državnim službama, oni će se morati zaposliti u privatnom sektoru); tako više novca ostaje građanima koji rade i oni sami odlučuju kako će ga potrošiti i 4) deregulacija (smanjenje broja pravnih propisa olakšati će pokretanje posla i poslovanje). Ako je mogao Singapur, može i Srbija.

Cupricanin

pre 11 godina

Da li ce u Jagodini i Cupriji doci do prekomponovanja vlasti? Sns jos uvek nije usao u vlast u Cupriji, a ima najveci broj odbornika. Cupriju vodi covek koji je osudjivan Radosav Djordjevic zvani Bilder a koji je u stvari Palmin piun. Nadam se da ce b92 istraziti sta se dogadja u Pomoravlju koje je postalo palmina prcija ili njegovo privatno vlasnistvo i gde on moze da radi sta hoce. Sve centrale stranaka su ostavile svoje ljude na cedilu u Cupriji i naredile im da moraju da udju u koaliciju sa grupom gradjana Ravanica koju predvodi Bilder a sa kojim niko nije zeleo u koaliciju, jer je tako trazio Palma. Za bildera se zna ko je, postoji debeo dosije u policiji ali ocigledno da postoje zasticeni.

Sync

pre 11 godina

Uopste mi nije jasno cemu ljudi u ovoj zemlji i glasaju ili izlaze na izbore, kada to nema nikakve veze, svakako sps i urs ili neke jos manje stranke odlucuju ko ce biti i gde na vlasti.

Dragoljub

pre 11 godina

Pozivam gospodu iz DS-a koji zagovaraju ukidanje lokalnih izbora da se manu pisanja po stampi i neka preko svojih predstavnika u Parlamentu pokrenu inicijativu. Nama odgovara i ovako, mi svuda imamo vecinu

srdjan

pre 11 godina

Sa tačke demokratije i vladavine prava je kontraproduktivno da vlast na lokalu i republici bude ista.
Šta su veće šanse da uhapse svog lopova ili lopova iz druge stranke?
Kontrola je bolja kad su vlasti na različitim nivioma drugačije..

Sad ću reći zašto SPS pristaje na ovo SNS nije u tolikoj meri zaražena korupcijom kao ostali (jesi i oni) jer dugo je bila van vlasti što je i mač sa dve oštrice jer nema kadrove
SNS članstvo je gladno vlasti ucenjuje SPS SA DRUGE STRANE SPS je oklevao ali probni baloni kao Zrenjanin (gde je za to bilo i očekivati gde su Kneževićevi ljudi) Niš itd su pokazali da SNS mašinerija na lokalu brzo lako i efikasno upadaju u MAFIJAŠKU igru..
NS to neće biti teško jer su njoj već bili a skupljena većina dokazuje "poštenje" lokalnog SNS umešani su do grala ATP Vojvodina na primer
Sad kad preuzmu silom ili milom vlast svugde za tri meseca će lokalni odbori SNS biti u lopovluku do kraja i ode zadnji ucenjivački potencijal SNS koji i nije velik sa obzirom na finasijere stranke i raznu upetljanost od ranije..
Zato u normalnim zemljama gradjani PAZE da vlasti budu razdvojene gde god mogu na izborima

iva

pre 11 godina

Znaci za sledece izbore pravilo- na lokalne izbore se izlazi SAMO U BEOGRADU, ostatak se deli prema republickoj vlasti.Prosto , jednostavno, jeftino, a i koji smo pa mi narod pa nam treba demokratija, te gluposti od izbora i ostale trice. Jos bi bolje bilo da uopste nema izbora, nego da sednu politicari, podele zemlju kako im se svidja, svako da ima svoj feud i svoj harac i -garantujem da bi za godinu dana 90% Srba zakljucilo da je to normalno i da tu "nema nista sporno"...kao sto masovno ovih dana govore u svojim komentarima.

Dalibor

pre 11 godina

I mi u Babusnici cekamo "prekomponovanje" vlasti...ovamo su SPS-ovci zaseli jos od 92-ge,i kako god da se napravi koalicija na republickom nivou oni ne napustaju fotelje...tako da ne radujte se previse,da i vas ne zahvati nasa boljka :-)

peca

pre 11 godina

Komentar sa Rostiljijade u Leskovcu:
" Nije Zmigavac (nadimak leskovackog sefa socijalista) dzabe (uzalud) bio prvi iza sanduk (misli se na sahranu S. Milosevica ispod lipe). Utalio se (dogovorio) se on s Bojtu (sef leskovackih demokrata i gradonacelnik Leskovca), nece ga zaj... Ne se znaje Zare igra! (lokalna doskocica)"

narode ovco,kakav si - tako ti je

pre 11 godina

@(Aleksandar I, 1. septembar 2012 21:30)

Zato i treba da se menja izborni zakon.Da bi se bar koliko je to moguce smanjile ovakve gluposti.Izbori treba da budu vecinski,i da se glasa za ljude a ne za stranke.Ovo sad je katastrofa.
I da,zaista postoji razlika izmedju 2008. i sad.Samo onaj ko ne zeli ili ima pamcenje kao mrav moze da kaze da je isto.A slazem se da se SPS (kao i mnogi drugi) okrece kako vetar duva.

Izgleda je najbolje ukinuti ovo sto ovde zovemo demokratijom i visestranackim sistemom,posto je poptuno neprakticno u ovoj septickoj jami zvanoj Srbija.

13+3=23

pre 11 godina

Свачега има на локалном нивоу али мислим да је у Алибунару убедљиво најсмешније: Од 23 одборника у Скупштини Дс је на изборима освојио 13, а сад су понудили "дил" СНС- у који има 3 одборника - дали им потпредседника Скупштине, места у већу, масу неких јавних предузећа... Што би то радио неко ко има већину? - питају се лаици... Ко зна нека јави одговор

a sta cemo sad

pre 11 godina

Ubudece da ne izlazimo na lokalne izbore,vec samo republicke. Vlada SNS-SPS za sad nista korisno ne radi za bolji zivot gradjana,vec se. samo dele funkcije od ministara do sekretara i savetnika. E sad treba namiriti i drustvo na lokalu,pa tek onda raditi nesto korisno,mada kako stvari stoje tesko da ce oni to umeti i znati kakve su ljude postavili. Sad ovi iznova treba sebe da nafatiraju i obezbede bas ih briga za drzavu

ds-ovac

pre 11 godina

Nemojte u Pozarevcu da menjate vlast. Saradjujemo dobro sa sps-om i plus ja sam u gradskom veću , solidna platica. Sad ako dodje sns umesto nas ja ne znam gde cu opet naći ovakvu ladovinu ://

Kiza

pre 11 godina

Beograd: ne moze sps da menja vlast u Beogradu ne zato sto stiti Djilasa ili mu "pomazu" da skine Tadica vec iz objektivnih razloga. Kao prvo Treba im i dss sto im nije bas drago jer s njima je tesko dogovoriti se. Rasim Ljajic kada je ulazio u vladu rekao je da ce odmah izaci iz vlade ako sns rusi vlast u Beogradu. Bojim se da Vucicu ne bi bas odgovaralo da izgubi Rasima iz vise razloga u koje ne bih ovom pilikom da ulazim. Trece Pups izvanredno saradjuje sa Djilasom i nemaju nameru da bilo sta menjaju. Podsecam da Djilas ima 50 poslanika i da mu treba samo jos 5 za vecinu. Cisto sumnjam da Djilas nije obezbedio tih 5 poslanika s obzirom da su sami poslanici vlasnici mandata, a ne stranke..Sve u svemu pojedini mediji podgrevaju pricu da Vucic nece da rusi Djilasa jer su povezani itd jer to tako odgovara Tadicu i ekipi, a sustina je u tome da Sns i sps nema snage ni kapaciteta da srusi vlast u glavnom gradu...

Stevan

pre 11 godina

Sram vas bilo bre... pa zasto smo onda zaokruzivali one za koje smo mislili da su najbolji u lokalu kad cete nam vi odozgo odredjivati lokalnu vlast... Vi ste jedni najobicniji prevaranti i tesko nama sa vama. Ali sve cu uraditi da moje dete posaljem u neku normalnu zemlju... ovde mi se vec sve gadi.

NewMom

pre 11 godina

Cekajte ljudi...zaista mi nije jasna ostrascenost u "stranackom" prepucavanju naroda! Boje nam nisu donele nista bolje, sve mu se svodi na isto! Zar nije konacno doslo vreme da podrsku treba da dobije onaj ko pokaze pozitivan rezultat a bojkot svi oni koji nastave sa ponasanjem hijena nevezano ko je odakle? Odavno sam prestala da verujem i osudjujem"unapred" jer su oni u koje sam najvise verovala naradili iste stvari po istom sablonu kao oni koje su smenili i zamenili. Sada je tako kako je, i ako zanemarimo sve one koji ce uvek glasati za "iste" jer su podobijali pozicije i poslove, svaki sledeci "promasaj" bi bilo logicno da vodi ka tome da glasove pocnu da dobijaju "zeleni"(ili ko god da se nije umuljao i zaprljao) pa konacno svima na rep da im stanemo!

pop

pre 11 godina

Kad vidim ovu fotografiju i naseg ivicu u opustenom izdanju kosulja visi sav naduven verovatno od skembica sigurno ga nisam sreo na trcanju zgadi mi se sve u ovoj zemlji !!!!!!

SaMi

pre 11 godina

Ne znam zasto diraju Leskovac, grad koji ima odlicnog gradonacelnika, koji je za 3 ipo godina preporodio Leskovac u smislu izgleda I u smislu investicija! Cak je I Leskovacki SPS kategoricki uz DS jer vidi kvalitet leskovackih demoktata! A ovo, sto ovi danas rade nije bilo ni u Slobino vreme! Pa u njegovo vreme je bar 30ak opstina u Srbiji bilo pod vlasti opozicionih stranaka, a ne sps-a!!!

Milovan S Nikolić Sombor

pre 11 godina

SPS rukovodstvo koristi državne automobile,gorivo i vozače zajedno sa obezbedjenjem za svoje kretanje po stranačkim sastancima.
Znači ako njih recimo 15 dolazi na sastanak od toga njih bar deset ima obezbedjenje sa vozaćima 30 ljudi,
sa vozilima vrednim bar pola miliona evra koja troše 15 litara na 100 kilometara.
Pravi primer da se ne razlikuju od predhodnih,tako da se Vučićeve priče raspršuju kao dim od cigareta.
Kada bi Vučić prihvatio ovaj princip zloupotrebe trebao bi doći na sastanak bornim kolima kao ministar, a
gospodja dDjukić Dejanović sanitetom stim da ministar školstva treba da ide kao djak pešak što bi mu
teško palo posle letovanja u hotelu namenjenom milijarderima. M A Š A L A..

svetlanast.

pre 11 godina

zasto u SPS-u "nisu razgovarali" o primeni modela "prekomponovanja" vlasti u beogradu po istom MODELU kao na republickom nivou?

na osnovu poteza i izjava koje gradonacelnik djilas povlaci /ukidanje, validiranja, obecanje boljeg standarda, novih radnih mesta, investicija, "prekomponovanja" DS.../ - moglo bi se reci da je "prekomponovanje" u beogradu vec izvrseno.

zasto bi svako "prekomponovanje" bilo gromoglasno?
pragmaticni politicari beogradski.

Relja

pre 11 godina

Ova promena vlasti u Novom Sadu je direktna afirmacija kriminala i nemorala. Ekipa koja je napustila Dveri da bi usla u vlast, SPO koji sklapa pakt sa onima protiv kojih je 20 godina i Romi koji su kupovali glasove na Sajlovu jasno ukazuju cemu je sve sklona ova nova vlast. Vucicu, Vi se borite protiv korupcije, reagujte.

crno belo selo

pre 11 godina

a zasto u opstini Sečanj niste namestili postojecu vecinu?? Vec su dve "SNS dame" dobile cetiri direktorska mesta od lokalnog DS gangstera i tako izdale SPS???!

Srdjan

pre 11 godina

Svi se brinu i pokusavaju da nam povecaju standard a on iz dana u dan sve losiji.2007 smo mogli da prezivimo porodica i ja sa 400 rsd dnevno,a sada mi treba 1500.Jedino sto nemogu da zaradim toliko novca za osnovne zivotne namirnice.