Četvrtak, 16.08.2012.

23:48

"Nezavisnost Kosova je nepovratna"

Nije moguće kompromisno rešenje po kojem bi sever Kosova istovremeno bio i deo Srbije, i deo Kosova, izjavio je Hajredin Kuči, zamenik kosovskog premijera.

Izvor: Beta

"Nezavisnost Kosova je nepovratna" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

de.

pre 11 godina

@Tirqit
Vi Albanci bi morali nazad kod rođaka Čečena gde i pripadate po mnogo čemu, umesto što pravite s.nja po Evropi. Vidite i sami da se ne uklapate. Ne možete ni sa Srbima, ni sa Grcima, ni sa Makedoncima, Italijani vas ne podnose...

Milica

pre 11 godina

E moj Dejo, pa nisu Srbi proterali Turke, vec su Turci u Becu dobili po njusci. Sto se Srbije i Srba tice, jos bi Turci setali po Kalemegdanu a ti bi najverovatnije pricao TURSKI.
(Knjigu u ruke..., 17. avgust 2012 18:26)

Gde pronađe tu knjigu. Odakle ti ta besmislica! Ne bi bilo rasprave u Beču da Turci nisu počeli gubiti teritorije. Nepismenost je čudo!!!
Čitajte i učite, nemojte širiti dezinformacije i neistine. Srpska istorija je istorija jednog ponosnog i hrabrog naroda koja se i danas izučava na Vojnim akademijama širom sveta, pa i u SAD.
Vratiće se Srbi tamo gde je naše mi nikada nismo bili osvajači. Ali mislim, da ovaj put, kada se budemo vratili, moraćemo da biramo prijatelja i komšije, neće se svakakva bagra više skupljati i naseljavati Srbiju a da ne poštuje državu i narode koji žive u njoj. Koliko je Srbija nedemokratska država pokazuje sama činjenica da je jedino Srbija višenacionalna zajednica u regionu gde žive sve nacionalnosti bezbrižno, čak im se dozvoljava da prete opet nekim separatizmom. Ovaj put im to neće upaliti jer više neće odlučivati političari neznalice već narod!!!
Čitajte knjige i širite laži i besmislice.

Mladen Mladenović

pre 11 godina

@TIRQIT: Ne nego su na KOSMET-u oduvek ziveli Arnauti"?!Odmah posle ameba na kopno su se uspuzali "ponosni i casni ratnici", koji nikada nisu imali drzavu, koji ne mogu svoje postojanje da dokazu kako pisanim tako i arheoloskim tragovima, o spomenicima kulture da i ne govorimo, ali su zato, "sasvim sigurno" najstariji narod na Balkanu?! A mozda i na svetu?! Doduse, jedino su, mozda, sponzori, popularni "ameri", stariji?! Gospodine dragi, vise su tragova ostavile ptice u Cileu, iza kojih je ostala "cilska salitra" nego vasi sunarodnici, kao "najstariji narod" na svetu?! Toliko o blatu na albanskim papucama.

Vasilije

pre 11 godina

Neyavisnost Kosova je bila samo u vreme dok je Kosmet bio pod kontrolom srpskih vlasti. Ali sada Kosmet nije niti će ikada biti nezavistan jer njima vladaju SAD i Nemačka, nešto slično kao u vreme otomanske i fašističke okupacije. Proči će i ova okupacija pa ćemo se mi Srbi ponovo vratiti na svoja ognjišta, ali ne kao u vreme komunizma, zabrana povratka Srba i nekažnjavanje zločina. Kada se budemo vratili, a to je skoro, svaki zlčinac će odgovarati za svoja dela i biti tamo gde zaslužuje!

Tirqit

pre 11 godina

@ MaxBunker

Srbi su doneli Kosovo u sajkacama dok su se dovukli sa Karpata - i to u opancima. A pre toga tu je bila ogromna rupa. A kasnije, dosli su Albanci, Grci i ostali domorodci. Ko ne veruje nek pita SANU.

Knjigu u ruke...

pre 11 godina

"To su mislili i Turci kada su okupirali Srbiju.
(Dejan, 17. avgust 2012 08:39) "

E moj Dejo, pa nisu Srbi proterali Turke, vec su Turci u Becu dobili po njusci. Sto se Srbije i Srba tice, jos bi Turci setali po Kalemegdanu a ti bi najverovatnije pricao TURSKI.

Mladen Mladenović

pre 11 godina

@PETOKOLONAS: Petokolonasi su neizostavni "ukras" ovoga naroda i to tako treba shvatiti. Nisam imao namere da Vas povredim. Ni Vas a ni ostale. Petokolonasi postoje u svim drzavama ali su oni, za razliku od Srbije, obicno u zatvoru ili na poljoprivrednim dobrima gde obaljaju drustveno koristan rad. Kod nas, oni predstavljaju "svest i savest" drustva i "uglavljeni" su u sam vrh petokolonaske vlasti, koja je ovih dana odbrojala svoje poslednje dane. Nadam se zauvek. Inace, imam puno godina i predstavljam tipicnog "recidiva" strasnih devedesetih kako voli da kaze ova danasnja svest i savest, koja je vise "ubila" Srbiju za ovih dvanaestak godina nego Turci za 500 godina. Secam se veoma dobro svakog dogadjaja, svake vesti kako sa domacih tako i stranih medija. Secam se svake bombe, svakog poginulog nesrecnika i svakakve bede koju smo proziveli zahvaljujuci nasim "zapadnim prijateljima".Naravno njihove p;odvige ne smemo da pomenemo vec se u pravom janicarskom stilu obracunavamo medju sobom. Bombardovao nas je Slobodan Milosevic i Dragoljub Milanovic. Inace, budimo iskreni, Srbiju je ubio defetizam njenog naroda i naklonost tog naroda da, za svoj sopstveni spas, izdaje predaje i bezi. Pokazalo se da to danas ne "pali".

Nenad

pre 11 godina

@Masha

Pogrešno ti je poređenje! Srbi u BiH nisu manjina nego konstitutivan narod. Ako bi se oni trebali po tebi tornjati u Srbiju onda ti izvoli pa pali za Anadoliju!

Što se tiče Albanaca oni su uvijek bili samo nacionalna manjina!

Masha

pre 11 godina

@kupi ogledalce:

"Hoćemo da u svim opštinama Kosova vladaju red i zakon, a ne samozvane, ilegalne, političko-terorističko-biznis grupe koje predvode ratni zločinci i kriminalci kao što je Tači, a sve to navodno u ime albanskog patriotizma i za "ljudska prava ugroženih Albanaca". Spremni smo da sa ozbiljnošću saslušamo preokupacije i zahteve albanskih građana koji žive na Kosovu...
Vreme 19. vekovnog nacionalizma, stvaranja etničkih paradržava, uništavanja tuđeg, podizanja granica... je prošlo i to bi trebalo da shvate i Albanci i okrenu se saradnji i EU integracijama. Albanci imaju svoju matičnu Albaniju i tamo do mile volje mogu da se igraju države a Kosovo i Makedoniju, delove Grčke ili Crne Goree neka ostave na miru. 21. je vek."
(kupi ogledalce, 17. avgust 2012 07:49)

Spremni smo da sa ozbiljnošću saslušamo preokupacije i zahteve SRPSKIH građana koji žive u BIH...
Vreme 19. vekovnog nacionalizma, STVARANJA ETNIČKIH PARADRŽAVA, UNIŠTAVANJA TUĐEG, PODIZANJA GRANICA... je prošlo i to bi trebalo da shvate i SRBI i okrenu se saradnji i EU integracijama. SRBI imaju svoju matičnu SRBIJU i tamo do mile volje mogu da se igraju države a Kosovo i BiH, delove Hrvatske ili Crne Gore neka ostave na miru. 21. je vek.

Samo zbog tvog potpisa sam (sarkasticno) morala okrenuti ogledalce za 180 stepeni. Kako ti tvoj komentar sada zvuci?

Mili

pre 11 godina

Kuci, ne znas s kim imas posla.
 (Knot, 17. avgust 2012 03:20)

Zna, zna.
S jednom malom, ekonomski unistenom i vojno beznacajnom zemljom bez nekog medjunarodnog ugleda i bez pravih saveznika. Nemojte samo o Rusiji i Kini jer njima za Srbiju puca prsluk. Imali su dosta prilika pomoci vam da su htjeli, a nisu napravili nista konkretno, tj. nista sto bi ih kostalo. Najgore je sto bi se barem pedeset posto Srba odreklo Kosova za malo bolju kvalitetu zivota. Jos kad se tome doda negativni prirodni prirast (za 50 godina biti ce vise Albanaca nego Srba), mislim da povratak Kosova u sastav Srbije spada u domenu naucne fantastike.

Srbin Joca

pre 11 godina

Vidovnjaci kazu da nema nista do veka. Prema tome, albanci sa Kosova, drzite svoje stvari spakovane u koferima, za svaki slucaj, da mozete uvek da bezite sa tuidjeg zmljista, jer ste ga zauzeli silom a znate da nikada nece biti vase. Oni koji su vam obecali tudju zemlju ce sutra reci da to nisu nikada rekli.

modesty blaise

pre 11 godina

Kakve nebuloze, koga uopste vise briga za snove k-albanaca. Oteli parce zemlje i sta sad? Koliko dugo misle da ce moci tako? Ne dugo.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Da. I YU je bila večna, bar su nam tako govorili. Ceo problem je u tome što KIM nije država, jer nema elemente države. Sa državom, bez koje, kako reče velike Gete, mogu samo bog i životinje, je kao sa detetom. Za dete je važno da se živo rodi i da ima ljudski oblik. Ako je tako ono je dete, bez obzira da li je priznato od oca ili ne. Držva je država ako ima narod, teritoriju i vlast, bez obzira bila ona priznata ili ne. E sad kakvo je stanje na KIM po pojedinim elementima državnosti? Šta kaže popis stvarnog stanja?
Narod - podeljen, proteran, većina u najmu i rasejanju, niko nema podatak o tačnom broju stanovnika sa stalnim boravkom. Teritorija - podeljena. Vlast - totalni haos, Amerika, EU, Srbija, privremne institucije KIM. To je realnost na KIM, i oni koji ne priznaju tzv. državu Kosovo u stvari priznaju tu realnost, a oni drugi, pre svega zapadni režimi, tobožnjim prizanjem tzv. dražave Kosovo, ustvari su za održavnje takvog haosa, u čemu imaju ekonomsku korist, pa ne države nego pojedinci, ali realno sa dna državnih vrhuški, što bi rekli kartaroši "pik zibneri"

P.S. Da li se može bez njenog, po velikom Geteu, božanstva, države najbolje je iskusila EU. Neznanje ili namera? Mislim da je ovo drugo.

Vlada

pre 11 godina

To smi i mislili 1918 i 1945. To je najopasnija zabluda koju malim, divljim, nerazvijenim narodima stvore velike sile u momentu kad im se interesi poklope i kad, tobože postanu saveznici, odnosno u momentu kad veliki počnu da koriste male u cilju ostvarenja svojih globalnih planova, tapšući ih po ramenu i pričajući im na uvo kako će njihova ljubav trajati večno.
Sada, jedino što sa sigurnošću možemo da kažemo je: ništa nije nepovratno a najmanje je sigurna "ljubav" sa bogatima i moćnima

petokolonaš

pre 11 godina

E moj Mladene, dokle god takvi kao ti budu delili narod na prave Srbe i petokolonaše, biće mesta da se Albanija protegne do Niša i Kraljeva. Koliko imaš godinica, blento? Jesi zaboravio devedesete ili si se tad rodio?

Zlatko Kovačevićl

pre 11 godina

@Ivane
Komentari ovdje samo pokazuju veliku frustriranost činjenicom da je ovaj lik u pravu, nikakav civilizacijski nivo. Taj nivo pokazan je u Vukovaru, Dubrovniku, Sarajevu, Srebrenici.......
@Bane
Za 30-40 godina, prema popisu stanovništva iz 2011. i trenutnom natalitetu, Srbija će imati manje stanovnika od Kosova. Zaključi dalje sam...
Ostali
Govorili ste dogodine u Kninu, Sarajevu, Vukovaru, Bihaću...Ništa od toga, okrenite se poslu, ljudi..

realno

pre 11 godina

''Pogrešne politike bivšeg srpskog rukovodstva, kulturne i akademske elite iz 1990-ih godina, ne mogu se danas popraviti kompromisima na štetu naroda Kosova''

sve receno u jednoj recenici...

Mladen Mladenović

pre 11 godina

Jel to ovaj albanski "multietnicar", sebi, ponovo, po ko zna koji put, potvrdjuje ono za sto tvrdi da je nepovratno odnosno ireverzibilno?!Siguran sam da u tu "nezavisnost" i "ireverzibilnost" vise veruju srpski petokolonasi nego albanski narod na KiM. Da je drugacije zar bi ovaj gospodin morao, toliko puta da ponavlja ovu besmislicu, koja ima funkciju mentalne uspavanke.

kaiser

pre 11 godina

"Ne razumem zasto B92 uopste objavljuje ovo...sta god li je .
Pa Boris Tadic nije vise u igri..i zasto li spominju sever Kosova ? Kosovo i Metohija je u celini srpski teritorij.
(milentije, 17. avgust 2012 00:08) "

Pa baš zato što Tadić nije u igri.
Sada ste u igri upravo vi koji ste Kosovo izgubili, pa vas i treba podsećati češće na to gde je Kosovo sad.
Svaki dan, po mogućstvu.
A ako je srpski teritorij, otkud se Kuči javlja odande, a ne ti?

RADE

pre 11 godina

Mislim da je navedena izjava ono sto nas ceka ,i zato treba nastaviti pregovore,a narocito u dana snjim uslovima teske ekenomske krize.
Beograd i Pristina mogu kroz ekonomsku i privrednu saradnju,da pomognu svojim narodima,a politicko pitanje je sekundarno.
Samo nas uzajamna ekonomska saradnja mogu dovesti do konacnog resenja u obostranu korist.
Rade

Владимир

pre 11 godina

Јевреји су чекали скоро 2000 година да би се вратили на своју земљу и вратили су се. Ми треба да верујемо и да чекамо, кад тад ће доћи тренутак када ћемо моћи да повратимо своју територију.
Када се промени војно-политички однос снага у свету, када САД и ЕУ не буду доминантни (по свему судећи неће још дуго) неће имати оне који им дозвољавају да раде шта хоће и како хоће. Када Русија и Кина преузму доминацију Косово и Метохија ће поново бити под нашом управом.
КОСОВО ЈЕ СРБИЈА !!!!!!!!!

rade

pre 11 godina

Osoba koja izbegava da izjavi konkretan odgovor na pitanja o sigurnosti ljudi koje on smatra svojim "državljanima" nije ni čovek a ponajmanje merodavna politička figura. Jednom davn sam rekao nešto što se primilo među braćom i sestrama Srbima, prosto proširenu rečenicu koja nosi mnoga značenja u sebi. Drago mi je zbog toga i ponoviću je. DOGODINE U PRIZRENU.

kupi ogledalce

pre 11 godina

Hoćemo da u svim opštinama Kosova vladaju red i zakon, a ne samozvane, ilegalne, političko-terorističko-biznis grupe koje predvode ratni zločinci i kriminalci kao što je Tači, a sve to navodno u ime albanskog patriotizma i za "ljudska prava ugroženih Albanaca". Spremni smo da sa ozbiljnošću saslušamo preokupacije i zahteve albanskih građana koji žive na Kosovu...
Vreme 19. vekovnog nacionalizma, stvaranja etničkih paradržava, uništavanja tuđeg, podizanja granica... je prošlo i to bi trebalo da shvate i Albanci i okrenu se saradnji i EU integracijama. Albanci imaju svoju matičnu Albaniju i tamo do mile volje mogu da se igraju države a Kosovo i Makedoniju, delove Grčke ili Crne Goree neka ostave na miru. 21. je vek.

Tatko

pre 11 godina

Xexeee...
Pa to Kosovo još nije ni postalo nezavisno, a ovaj već govori o nekim anizotropskim procesima...
"Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti" - Hanibal
Pozdrav svima!

Kaurin

pre 11 godina

Kuči je očito izrecitovao ono što je naučio, a odgovore na škakljiva pitanja će eventualno dati stihoklepac. Ono što je zanimljivo je da i on pravi podele među nama Srbima baš kao što to radi većina nas.
To što on iznosi kao "činjenice" nije uspela da spreči ni mnogo jača imperija u ono doba koja je direktno bila prisutna na ovim prostorima, pa neće ni ova niti neka naredna.

Nenad

pre 11 godina

"Svaki Srbin koji je došao iz Srbije na Kosovo, s otvorenim umom, oslobođenim od prošle propagande, prijatno je iznenađen pozitivnim zbivanjima koja su se desila"

Ja, koji bih lično voleo da se otarasimo Kosova i da nastavimo dalje sa svojim životom, želim da kažem da je ovo najveća laž i glupost koja je ikada izašla iz usta Kosovskih zvaničnika. U stvari, predlažem dotičnom gospodinu da priča na Srpskom jeziku povremeno u svojoj državi, i da meri štopericom pre nego što ga neko napadne. Malo realnosti nikad nije na odmet.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Jedino sto je nepovratno je smrt. Sve ostalo je povratno, promenljivo i reverzibilno. Danas doslo, sutra proslo. Juce Jugoslavija, danas Kosovo, sutra dobrodosli natrag u Srbiju, hvala, bolje Vas nasli!

Jedva cekam da vidim kako Azem Vlasi urucuje stafetu Tomi Nikolicu.

VV

pre 11 godina

Ne znam sta me prijatnije iznenadjuje, pobijeni Srbi, ili to sto niko nije odgovarao za ta prijatna iznenadjenja. Opet smo nepravedni prema njima.
Albanci imaju svoju drzavu, ako im se ne svidja u Srbiji, pravac Albanija. Pokazali su ko su i sta su u prethodnih nekoliko godina. I ne moze se opravdati otimanje teritorije, to je protivno svim medjunarodno priznatim normama.

Grega

pre 11 godina

ja se izvinjavam al na kom planetu on zivi?! "Svaki Srbin koji je došao iz Srbije na Kosovo, s otvorenim umom, oslobođenim od prošle propagande, prijatno je iznenađen pozitivnim zbivanjima koja su se desila". koji deo pozitivnog? ubistva, napadi na srbe, rusenje groblja, nemoguce slobodno kretanje po NASOJ zemlji...muka mi je ove ZAPADNE propagande.

Dusan Todorovic

pre 11 godina

Ovaj covek je tipican primerak americke skole. Ispiranje mozga do iznemoglosti i ponavljanje mantre dok ne postane istina. Pa na Kosovu je recept za rusenje drzava i vlada,za otimanje teritorija i za etnicko ciscenje primenjen sa ocenom 10. Kosovo je dika i ponos novog imperijalizma. Uvreda za zdrav razum, trebalo bi ga tuziti za sve frustracije proistekle iz citanja ovog teksta.

MaxBunker

pre 11 godina

Ma da. Istorija počinje od 2008. ;) Niste vi Kosovo odvukli tamo negde do Njujorka pa da mislite da je sve završeno. Kosovo ostaje tu gde jeste a to je Srbija. Svidelo se to vama ili ne. Ni Turcima se nije svidelo ali im nije pomoglo.

Brana

pre 11 godina

Pozdrav kosovski Albanci! Vasa "nezavisnost" je izgledna koliko i stolica u UN i clanstvo u EU. Malo skupih odela i naucenih fraza, ne mogu da sakriju svu bedu koja se desava na Kosovu i Metohiji. Kad osudite koljace i trgovce organima, nadjete ubice Srba i Albanaca koji su branili Srbiju, obnovite porusena srpska groblja i svetinje (za koje tvrdite da su vase pred UNESCO), vratite 250 000 Srba na njihova imanja, tek onda cete postati ljudi vredni da se vama nesto razgovara. Vi ste u nasu kucu primljeni i tu se rasirili. Za sada imate jake sponzore, ali su njihovi motivi sebicni. Dok im budete trebali stitice vas. Mi sa njima imamo 130 godina diplomatskih odnosa na mnogo visem nivou, pa sta smo docekali. Kad odu, dan posle, ostacemo samo vi i mi-oci u oci. Mislite na taj dan. Tet mir.

bane

pre 11 godina

Na Balkanu nista nije nemoguce, pa ni ponovno ujedinjenje Srbije i Kosova za nekoliko desetina godina, sto da ne. Samo treba prestati sa mrznjom, niti ce oni negde da odu niti cemo mi.

Небојша

pre 11 godina

Доћи ће време када ћете Косово моћи да гледате само преко телевизије, баш као већина Срба данас. Отето-проклето. А историја се од памтивека понавља. ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ.

milentije

pre 11 godina

Ne razumem zasto B92 uopste objavljuje ovo...sta god li je .
Pa Boris Tadic nije vise u igri..i zasto li spominju sever Kosova ? Kosovo i Metohija je u celini srpski teritorij.

Omanac

pre 11 godina

Cim kaze Kuci da je nezavisnost nepovratna, znaci da je bilo nagovestaja od njihovih sponzora da bas i nije tako... A mucena americka ambasadorka verovatno se i sama stidi svojih reci koje mora da joj je u usta stavila gospodja ciji suprug ima spomenik u Pristini a inace u svetu je najpoznatiji po aferi sa svojom stazistkinjom...

Milutin

pre 11 godina

Svi vi Srbi, uključujući i predsednika Nikolića, i Tadića i Dačića, i Patrijarha srpskog, i sve učene glave i sve buduće generacije, možete da oprostite ovim neprijateljima, ali JA NEĆU! (ne morate ovo da objavite)

Ivan

pre 11 godina

Nema ničeg pozitivnog gospodine.
Sve dok ne vidim da bar neki Albanac digne glas protiv maltretiranja Srba ne verujem ništa. Kako vi kažete - zatvorene sam glave.
Sve dok postoji bodljikava žica koja razdvaja jedan narod od drugog nema ništa pozitivnog. Srbija je za vas CIVILIZACIJA a to pokazuju i komentari na B92.

Ivan

pre 11 godina

interesantno je bas da su u juznim opstinama, kako rece "ilegalne, političko-biznis grupe koje žele da zavlada institucionalni vakuum u cilju materijalne koristi, a sve to navodno u ime patriotizma i za albansku stvar"

i veoma malo stvari je nepovratno u ovom univerzumu, a medju njima sigurno nije velika albanija

Небојша

pre 11 godina

Доћи ће време када ћете Косово моћи да гледате само преко телевизије, баш као већина Срба данас. Отето-проклето. А историја се од памтивека понавља. ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ.

milentije

pre 11 godina

Ne razumem zasto B92 uopste objavljuje ovo...sta god li je .
Pa Boris Tadic nije vise u igri..i zasto li spominju sever Kosova ? Kosovo i Metohija je u celini srpski teritorij.

Brana

pre 11 godina

Pozdrav kosovski Albanci! Vasa "nezavisnost" je izgledna koliko i stolica u UN i clanstvo u EU. Malo skupih odela i naucenih fraza, ne mogu da sakriju svu bedu koja se desava na Kosovu i Metohiji. Kad osudite koljace i trgovce organima, nadjete ubice Srba i Albanaca koji su branili Srbiju, obnovite porusena srpska groblja i svetinje (za koje tvrdite da su vase pred UNESCO), vratite 250 000 Srba na njihova imanja, tek onda cete postati ljudi vredni da se vama nesto razgovara. Vi ste u nasu kucu primljeni i tu se rasirili. Za sada imate jake sponzore, ali su njihovi motivi sebicni. Dok im budete trebali stitice vas. Mi sa njima imamo 130 godina diplomatskih odnosa na mnogo visem nivou, pa sta smo docekali. Kad odu, dan posle, ostacemo samo vi i mi-oci u oci. Mislite na taj dan. Tet mir.

Milutin

pre 11 godina

Svi vi Srbi, uključujući i predsednika Nikolića, i Tadića i Dačića, i Patrijarha srpskog, i sve učene glave i sve buduće generacije, možete da oprostite ovim neprijateljima, ali JA NEĆU! (ne morate ovo da objavite)

Omanac

pre 11 godina

Cim kaze Kuci da je nezavisnost nepovratna, znaci da je bilo nagovestaja od njihovih sponzora da bas i nije tako... A mucena americka ambasadorka verovatno se i sama stidi svojih reci koje mora da joj je u usta stavila gospodja ciji suprug ima spomenik u Pristini a inace u svetu je najpoznatiji po aferi sa svojom stazistkinjom...

Zlatko Kovačevićl

pre 11 godina

@Ivane
Komentari ovdje samo pokazuju veliku frustriranost činjenicom da je ovaj lik u pravu, nikakav civilizacijski nivo. Taj nivo pokazan je u Vukovaru, Dubrovniku, Sarajevu, Srebrenici.......
@Bane
Za 30-40 godina, prema popisu stanovništva iz 2011. i trenutnom natalitetu, Srbija će imati manje stanovnika od Kosova. Zaključi dalje sam...
Ostali
Govorili ste dogodine u Kninu, Sarajevu, Vukovaru, Bihaću...Ništa od toga, okrenite se poslu, ljudi..

Mili

pre 11 godina

Kuci, ne znas s kim imas posla.
 (Knot, 17. avgust 2012 03:20)

Zna, zna.
S jednom malom, ekonomski unistenom i vojno beznacajnom zemljom bez nekog medjunarodnog ugleda i bez pravih saveznika. Nemojte samo o Rusiji i Kini jer njima za Srbiju puca prsluk. Imali su dosta prilika pomoci vam da su htjeli, a nisu napravili nista konkretno, tj. nista sto bi ih kostalo. Najgore je sto bi se barem pedeset posto Srba odreklo Kosova za malo bolju kvalitetu zivota. Jos kad se tome doda negativni prirodni prirast (za 50 godina biti ce vise Albanaca nego Srba), mislim da povratak Kosova u sastav Srbije spada u domenu naucne fantastike.

Ivan

pre 11 godina

Nema ničeg pozitivnog gospodine.
Sve dok ne vidim da bar neki Albanac digne glas protiv maltretiranja Srba ne verujem ništa. Kako vi kažete - zatvorene sam glave.
Sve dok postoji bodljikava žica koja razdvaja jedan narod od drugog nema ništa pozitivnog. Srbija je za vas CIVILIZACIJA a to pokazuju i komentari na B92.

MaxBunker

pre 11 godina

Ma da. Istorija počinje od 2008. ;) Niste vi Kosovo odvukli tamo negde do Njujorka pa da mislite da je sve završeno. Kosovo ostaje tu gde jeste a to je Srbija. Svidelo se to vama ili ne. Ni Turcima se nije svidelo ali im nije pomoglo.

kaiser

pre 11 godina

"Ne razumem zasto B92 uopste objavljuje ovo...sta god li je .
Pa Boris Tadic nije vise u igri..i zasto li spominju sever Kosova ? Kosovo i Metohija je u celini srpski teritorij.
(milentije, 17. avgust 2012 00:08) "

Pa baš zato što Tadić nije u igri.
Sada ste u igri upravo vi koji ste Kosovo izgubili, pa vas i treba podsećati češće na to gde je Kosovo sad.
Svaki dan, po mogućstvu.
A ako je srpski teritorij, otkud se Kuči javlja odande, a ne ti?

realno

pre 11 godina

''Pogrešne politike bivšeg srpskog rukovodstva, kulturne i akademske elite iz 1990-ih godina, ne mogu se danas popraviti kompromisima na štetu naroda Kosova''

sve receno u jednoj recenici...

Mladen Mladenović

pre 11 godina

Jel to ovaj albanski "multietnicar", sebi, ponovo, po ko zna koji put, potvrdjuje ono za sto tvrdi da je nepovratno odnosno ireverzibilno?!Siguran sam da u tu "nezavisnost" i "ireverzibilnost" vise veruju srpski petokolonasi nego albanski narod na KiM. Da je drugacije zar bi ovaj gospodin morao, toliko puta da ponavlja ovu besmislicu, koja ima funkciju mentalne uspavanke.

Grega

pre 11 godina

ja se izvinjavam al na kom planetu on zivi?! "Svaki Srbin koji je došao iz Srbije na Kosovo, s otvorenim umom, oslobođenim od prošle propagande, prijatno je iznenađen pozitivnim zbivanjima koja su se desila". koji deo pozitivnog? ubistva, napadi na srbe, rusenje groblja, nemoguce slobodno kretanje po NASOJ zemlji...muka mi je ove ZAPADNE propagande.

Knjigu u ruke...

pre 11 godina

"To su mislili i Turci kada su okupirali Srbiju.
(Dejan, 17. avgust 2012 08:39) "

E moj Dejo, pa nisu Srbi proterali Turke, vec su Turci u Becu dobili po njusci. Sto se Srbije i Srba tice, jos bi Turci setali po Kalemegdanu a ti bi najverovatnije pricao TURSKI.

Dusan Todorovic

pre 11 godina

Ovaj covek je tipican primerak americke skole. Ispiranje mozga do iznemoglosti i ponavljanje mantre dok ne postane istina. Pa na Kosovu je recept za rusenje drzava i vlada,za otimanje teritorija i za etnicko ciscenje primenjen sa ocenom 10. Kosovo je dika i ponos novog imperijalizma. Uvreda za zdrav razum, trebalo bi ga tuziti za sve frustracije proistekle iz citanja ovog teksta.

Masha

pre 11 godina

@kupi ogledalce:

"Hoćemo da u svim opštinama Kosova vladaju red i zakon, a ne samozvane, ilegalne, političko-terorističko-biznis grupe koje predvode ratni zločinci i kriminalci kao što je Tači, a sve to navodno u ime albanskog patriotizma i za "ljudska prava ugroženih Albanaca". Spremni smo da sa ozbiljnošću saslušamo preokupacije i zahteve albanskih građana koji žive na Kosovu...
Vreme 19. vekovnog nacionalizma, stvaranja etničkih paradržava, uništavanja tuđeg, podizanja granica... je prošlo i to bi trebalo da shvate i Albanci i okrenu se saradnji i EU integracijama. Albanci imaju svoju matičnu Albaniju i tamo do mile volje mogu da se igraju države a Kosovo i Makedoniju, delove Grčke ili Crne Goree neka ostave na miru. 21. je vek."
(kupi ogledalce, 17. avgust 2012 07:49)

Spremni smo da sa ozbiljnošću saslušamo preokupacije i zahteve SRPSKIH građana koji žive u BIH...
Vreme 19. vekovnog nacionalizma, STVARANJA ETNIČKIH PARADRŽAVA, UNIŠTAVANJA TUĐEG, PODIZANJA GRANICA... je prošlo i to bi trebalo da shvate i SRBI i okrenu se saradnji i EU integracijama. SRBI imaju svoju matičnu SRBIJU i tamo do mile volje mogu da se igraju države a Kosovo i BiH, delove Hrvatske ili Crne Gore neka ostave na miru. 21. je vek.

Samo zbog tvog potpisa sam (sarkasticno) morala okrenuti ogledalce za 180 stepeni. Kako ti tvoj komentar sada zvuci?

bane

pre 11 godina

Na Balkanu nista nije nemoguce, pa ni ponovno ujedinjenje Srbije i Kosova za nekoliko desetina godina, sto da ne. Samo treba prestati sa mrznjom, niti ce oni negde da odu niti cemo mi.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Jedino sto je nepovratno je smrt. Sve ostalo je povratno, promenljivo i reverzibilno. Danas doslo, sutra proslo. Juce Jugoslavija, danas Kosovo, sutra dobrodosli natrag u Srbiju, hvala, bolje Vas nasli!

Jedva cekam da vidim kako Azem Vlasi urucuje stafetu Tomi Nikolicu.

Владимир

pre 11 godina

Јевреји су чекали скоро 2000 година да би се вратили на своју земљу и вратили су се. Ми треба да верујемо и да чекамо, кад тад ће доћи тренутак када ћемо моћи да повратимо своју територију.
Када се промени војно-политички однос снага у свету, када САД и ЕУ не буду доминантни (по свему судећи неће још дуго) неће имати оне који им дозвољавају да раде шта хоће и како хоће. Када Русија и Кина преузму доминацију Косово и Метохија ће поново бити под нашом управом.
КОСОВО ЈЕ СРБИЈА !!!!!!!!!

Ivan

pre 11 godina

interesantno je bas da su u juznim opstinama, kako rece "ilegalne, političko-biznis grupe koje žele da zavlada institucionalni vakuum u cilju materijalne koristi, a sve to navodno u ime patriotizma i za albansku stvar"

i veoma malo stvari je nepovratno u ovom univerzumu, a medju njima sigurno nije velika albanija

rade

pre 11 godina

Osoba koja izbegava da izjavi konkretan odgovor na pitanja o sigurnosti ljudi koje on smatra svojim "državljanima" nije ni čovek a ponajmanje merodavna politička figura. Jednom davn sam rekao nešto što se primilo među braćom i sestrama Srbima, prosto proširenu rečenicu koja nosi mnoga značenja u sebi. Drago mi je zbog toga i ponoviću je. DOGODINE U PRIZRENU.

VV

pre 11 godina

Ne znam sta me prijatnije iznenadjuje, pobijeni Srbi, ili to sto niko nije odgovarao za ta prijatna iznenadjenja. Opet smo nepravedni prema njima.
Albanci imaju svoju drzavu, ako im se ne svidja u Srbiji, pravac Albanija. Pokazali su ko su i sta su u prethodnih nekoliko godina. I ne moze se opravdati otimanje teritorije, to je protivno svim medjunarodno priznatim normama.

Tatko

pre 11 godina

Xexeee...
Pa to Kosovo još nije ni postalo nezavisno, a ovaj već govori o nekim anizotropskim procesima...
"Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti" - Hanibal
Pozdrav svima!

petokolonaš

pre 11 godina

E moj Mladene, dokle god takvi kao ti budu delili narod na prave Srbe i petokolonaše, biće mesta da se Albanija protegne do Niša i Kraljeva. Koliko imaš godinica, blento? Jesi zaboravio devedesete ili si se tad rodio?

kupi ogledalce

pre 11 godina

Hoćemo da u svim opštinama Kosova vladaju red i zakon, a ne samozvane, ilegalne, političko-terorističko-biznis grupe koje predvode ratni zločinci i kriminalci kao što je Tači, a sve to navodno u ime albanskog patriotizma i za "ljudska prava ugroženih Albanaca". Spremni smo da sa ozbiljnošću saslušamo preokupacije i zahteve albanskih građana koji žive na Kosovu...
Vreme 19. vekovnog nacionalizma, stvaranja etničkih paradržava, uništavanja tuđeg, podizanja granica... je prošlo i to bi trebalo da shvate i Albanci i okrenu se saradnji i EU integracijama. Albanci imaju svoju matičnu Albaniju i tamo do mile volje mogu da se igraju države a Kosovo i Makedoniju, delove Grčke ili Crne Goree neka ostave na miru. 21. je vek.

Kaurin

pre 11 godina

Kuči je očito izrecitovao ono što je naučio, a odgovore na škakljiva pitanja će eventualno dati stihoklepac. Ono što je zanimljivo je da i on pravi podele među nama Srbima baš kao što to radi većina nas.
To što on iznosi kao "činjenice" nije uspela da spreči ni mnogo jača imperija u ono doba koja je direktno bila prisutna na ovim prostorima, pa neće ni ova niti neka naredna.

Nenad

pre 11 godina

"Svaki Srbin koji je došao iz Srbije na Kosovo, s otvorenim umom, oslobođenim od prošle propagande, prijatno je iznenađen pozitivnim zbivanjima koja su se desila"

Ja, koji bih lično voleo da se otarasimo Kosova i da nastavimo dalje sa svojim životom, želim da kažem da je ovo najveća laž i glupost koja je ikada izašla iz usta Kosovskih zvaničnika. U stvari, predlažem dotičnom gospodinu da priča na Srpskom jeziku povremeno u svojoj državi, i da meri štopericom pre nego što ga neko napadne. Malo realnosti nikad nije na odmet.

RADE

pre 11 godina

Mislim da je navedena izjava ono sto nas ceka ,i zato treba nastaviti pregovore,a narocito u dana snjim uslovima teske ekenomske krize.
Beograd i Pristina mogu kroz ekonomsku i privrednu saradnju,da pomognu svojim narodima,a politicko pitanje je sekundarno.
Samo nas uzajamna ekonomska saradnja mogu dovesti do konacnog resenja u obostranu korist.
Rade

Vlada

pre 11 godina

To smi i mislili 1918 i 1945. To je najopasnija zabluda koju malim, divljim, nerazvijenim narodima stvore velike sile u momentu kad im se interesi poklope i kad, tobože postanu saveznici, odnosno u momentu kad veliki počnu da koriste male u cilju ostvarenja svojih globalnih planova, tapšući ih po ramenu i pričajući im na uvo kako će njihova ljubav trajati večno.
Sada, jedino što sa sigurnošću možemo da kažemo je: ništa nije nepovratno a najmanje je sigurna "ljubav" sa bogatima i moćnima

Mladen Mladenović

pre 11 godina

@PETOKOLONAS: Petokolonasi su neizostavni "ukras" ovoga naroda i to tako treba shvatiti. Nisam imao namere da Vas povredim. Ni Vas a ni ostale. Petokolonasi postoje u svim drzavama ali su oni, za razliku od Srbije, obicno u zatvoru ili na poljoprivrednim dobrima gde obaljaju drustveno koristan rad. Kod nas, oni predstavljaju "svest i savest" drustva i "uglavljeni" su u sam vrh petokolonaske vlasti, koja je ovih dana odbrojala svoje poslednje dane. Nadam se zauvek. Inace, imam puno godina i predstavljam tipicnog "recidiva" strasnih devedesetih kako voli da kaze ova danasnja svest i savest, koja je vise "ubila" Srbiju za ovih dvanaestak godina nego Turci za 500 godina. Secam se veoma dobro svakog dogadjaja, svake vesti kako sa domacih tako i stranih medija. Secam se svake bombe, svakog poginulog nesrecnika i svakakve bede koju smo proziveli zahvaljujuci nasim "zapadnim prijateljima".Naravno njihove p;odvige ne smemo da pomenemo vec se u pravom janicarskom stilu obracunavamo medju sobom. Bombardovao nas je Slobodan Milosevic i Dragoljub Milanovic. Inace, budimo iskreni, Srbiju je ubio defetizam njenog naroda i naklonost tog naroda da, za svoj sopstveni spas, izdaje predaje i bezi. Pokazalo se da to danas ne "pali".

Nenad

pre 11 godina

@Masha

Pogrešno ti je poređenje! Srbi u BiH nisu manjina nego konstitutivan narod. Ako bi se oni trebali po tebi tornjati u Srbiju onda ti izvoli pa pali za Anadoliju!

Što se tiče Albanaca oni su uvijek bili samo nacionalna manjina!

Tirqit

pre 11 godina

@ MaxBunker

Srbi su doneli Kosovo u sajkacama dok su se dovukli sa Karpata - i to u opancima. A pre toga tu je bila ogromna rupa. A kasnije, dosli su Albanci, Grci i ostali domorodci. Ko ne veruje nek pita SANU.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Da. I YU je bila večna, bar su nam tako govorili. Ceo problem je u tome što KIM nije država, jer nema elemente države. Sa državom, bez koje, kako reče velike Gete, mogu samo bog i životinje, je kao sa detetom. Za dete je važno da se živo rodi i da ima ljudski oblik. Ako je tako ono je dete, bez obzira da li je priznato od oca ili ne. Držva je država ako ima narod, teritoriju i vlast, bez obzira bila ona priznata ili ne. E sad kakvo je stanje na KIM po pojedinim elementima državnosti? Šta kaže popis stvarnog stanja?
Narod - podeljen, proteran, većina u najmu i rasejanju, niko nema podatak o tačnom broju stanovnika sa stalnim boravkom. Teritorija - podeljena. Vlast - totalni haos, Amerika, EU, Srbija, privremne institucije KIM. To je realnost na KIM, i oni koji ne priznaju tzv. državu Kosovo u stvari priznaju tu realnost, a oni drugi, pre svega zapadni režimi, tobožnjim prizanjem tzv. dražave Kosovo, ustvari su za održavnje takvog haosa, u čemu imaju ekonomsku korist, pa ne države nego pojedinci, ali realno sa dna državnih vrhuški, što bi rekli kartaroši "pik zibneri"

P.S. Da li se može bez njenog, po velikom Geteu, božanstva, države najbolje je iskusila EU. Neznanje ili namera? Mislim da je ovo drugo.

modesty blaise

pre 11 godina

Kakve nebuloze, koga uopste vise briga za snove k-albanaca. Oteli parce zemlje i sta sad? Koliko dugo misle da ce moci tako? Ne dugo.

Srbin Joca

pre 11 godina

Vidovnjaci kazu da nema nista do veka. Prema tome, albanci sa Kosova, drzite svoje stvari spakovane u koferima, za svaki slucaj, da mozete uvek da bezite sa tuidjeg zmljista, jer ste ga zauzeli silom a znate da nikada nece biti vase. Oni koji su vam obecali tudju zemlju ce sutra reci da to nisu nikada rekli.

de.

pre 11 godina

@Tirqit
Vi Albanci bi morali nazad kod rođaka Čečena gde i pripadate po mnogo čemu, umesto što pravite s.nja po Evropi. Vidite i sami da se ne uklapate. Ne možete ni sa Srbima, ni sa Grcima, ni sa Makedoncima, Italijani vas ne podnose...

Mladen Mladenović

pre 11 godina

@TIRQIT: Ne nego su na KOSMET-u oduvek ziveli Arnauti"?!Odmah posle ameba na kopno su se uspuzali "ponosni i casni ratnici", koji nikada nisu imali drzavu, koji ne mogu svoje postojanje da dokazu kako pisanim tako i arheoloskim tragovima, o spomenicima kulture da i ne govorimo, ali su zato, "sasvim sigurno" najstariji narod na Balkanu?! A mozda i na svetu?! Doduse, jedino su, mozda, sponzori, popularni "ameri", stariji?! Gospodine dragi, vise su tragova ostavile ptice u Cileu, iza kojih je ostala "cilska salitra" nego vasi sunarodnici, kao "najstariji narod" na svetu?! Toliko o blatu na albanskim papucama.

Vasilije

pre 11 godina

Neyavisnost Kosova je bila samo u vreme dok je Kosmet bio pod kontrolom srpskih vlasti. Ali sada Kosmet nije niti će ikada biti nezavistan jer njima vladaju SAD i Nemačka, nešto slično kao u vreme otomanske i fašističke okupacije. Proči će i ova okupacija pa ćemo se mi Srbi ponovo vratiti na svoja ognjišta, ali ne kao u vreme komunizma, zabrana povratka Srba i nekažnjavanje zločina. Kada se budemo vratili, a to je skoro, svaki zlčinac će odgovarati za svoja dela i biti tamo gde zaslužuje!

Milica

pre 11 godina

E moj Dejo, pa nisu Srbi proterali Turke, vec su Turci u Becu dobili po njusci. Sto se Srbije i Srba tice, jos bi Turci setali po Kalemegdanu a ti bi najverovatnije pricao TURSKI.
(Knjigu u ruke..., 17. avgust 2012 18:26)

Gde pronađe tu knjigu. Odakle ti ta besmislica! Ne bi bilo rasprave u Beču da Turci nisu počeli gubiti teritorije. Nepismenost je čudo!!!
Čitajte i učite, nemojte širiti dezinformacije i neistine. Srpska istorija je istorija jednog ponosnog i hrabrog naroda koja se i danas izučava na Vojnim akademijama širom sveta, pa i u SAD.
Vratiće se Srbi tamo gde je naše mi nikada nismo bili osvajači. Ali mislim, da ovaj put, kada se budemo vratili, moraćemo da biramo prijatelja i komšije, neće se svakakva bagra više skupljati i naseljavati Srbiju a da ne poštuje državu i narode koji žive u njoj. Koliko je Srbija nedemokratska država pokazuje sama činjenica da je jedino Srbija višenacionalna zajednica u regionu gde žive sve nacionalnosti bezbrižno, čak im se dozvoljava da prete opet nekim separatizmom. Ovaj put im to neće upaliti jer više neće odlučivati političari neznalice već narod!!!
Čitajte knjige i širite laži i besmislice.

Небојша

pre 11 godina

Доћи ће време када ћете Косово моћи да гледате само преко телевизије, баш као већина Срба данас. Отето-проклето. А историја се од памтивека понавља. ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ.

milentije

pre 11 godina

Ne razumem zasto B92 uopste objavljuje ovo...sta god li je .
Pa Boris Tadic nije vise u igri..i zasto li spominju sever Kosova ? Kosovo i Metohija je u celini srpski teritorij.

Brana

pre 11 godina

Pozdrav kosovski Albanci! Vasa "nezavisnost" je izgledna koliko i stolica u UN i clanstvo u EU. Malo skupih odela i naucenih fraza, ne mogu da sakriju svu bedu koja se desava na Kosovu i Metohiji. Kad osudite koljace i trgovce organima, nadjete ubice Srba i Albanaca koji su branili Srbiju, obnovite porusena srpska groblja i svetinje (za koje tvrdite da su vase pred UNESCO), vratite 250 000 Srba na njihova imanja, tek onda cete postati ljudi vredni da se vama nesto razgovara. Vi ste u nasu kucu primljeni i tu se rasirili. Za sada imate jake sponzore, ali su njihovi motivi sebicni. Dok im budete trebali stitice vas. Mi sa njima imamo 130 godina diplomatskih odnosa na mnogo visem nivou, pa sta smo docekali. Kad odu, dan posle, ostacemo samo vi i mi-oci u oci. Mislite na taj dan. Tet mir.

Milutin

pre 11 godina

Svi vi Srbi, uključujući i predsednika Nikolića, i Tadića i Dačića, i Patrijarha srpskog, i sve učene glave i sve buduće generacije, možete da oprostite ovim neprijateljima, ali JA NEĆU! (ne morate ovo da objavite)

Srbin Joca

pre 11 godina

Vidovnjaci kazu da nema nista do veka. Prema tome, albanci sa Kosova, drzite svoje stvari spakovane u koferima, za svaki slucaj, da mozete uvek da bezite sa tuidjeg zmljista, jer ste ga zauzeli silom a znate da nikada nece biti vase. Oni koji su vam obecali tudju zemlju ce sutra reci da to nisu nikada rekli.

Nenad

pre 11 godina

@Masha

Pogrešno ti je poređenje! Srbi u BiH nisu manjina nego konstitutivan narod. Ako bi se oni trebali po tebi tornjati u Srbiju onda ti izvoli pa pali za Anadoliju!

Što se tiče Albanaca oni su uvijek bili samo nacionalna manjina!

Omanac

pre 11 godina

Cim kaze Kuci da je nezavisnost nepovratna, znaci da je bilo nagovestaja od njihovih sponzora da bas i nije tako... A mucena americka ambasadorka verovatno se i sama stidi svojih reci koje mora da joj je u usta stavila gospodja ciji suprug ima spomenik u Pristini a inace u svetu je najpoznatiji po aferi sa svojom stazistkinjom...

Владимир

pre 11 godina

Јевреји су чекали скоро 2000 година да би се вратили на своју земљу и вратили су се. Ми треба да верујемо и да чекамо, кад тад ће доћи тренутак када ћемо моћи да повратимо своју територију.
Када се промени војно-политички однос снага у свету, када САД и ЕУ не буду доминантни (по свему судећи неће још дуго) неће имати оне који им дозвољавају да раде шта хоће и како хоће. Када Русија и Кина преузму доминацију Косово и Метохија ће поново бити под нашом управом.
КОСОВО ЈЕ СРБИЈА !!!!!!!!!

MaxBunker

pre 11 godina

Ma da. Istorija počinje od 2008. ;) Niste vi Kosovo odvukli tamo negde do Njujorka pa da mislite da je sve završeno. Kosovo ostaje tu gde jeste a to je Srbija. Svidelo se to vama ili ne. Ni Turcima se nije svidelo ali im nije pomoglo.

Zlatko Kovačevićl

pre 11 godina

@Ivane
Komentari ovdje samo pokazuju veliku frustriranost činjenicom da je ovaj lik u pravu, nikakav civilizacijski nivo. Taj nivo pokazan je u Vukovaru, Dubrovniku, Sarajevu, Srebrenici.......
@Bane
Za 30-40 godina, prema popisu stanovništva iz 2011. i trenutnom natalitetu, Srbija će imati manje stanovnika od Kosova. Zaključi dalje sam...
Ostali
Govorili ste dogodine u Kninu, Sarajevu, Vukovaru, Bihaću...Ništa od toga, okrenite se poslu, ljudi..

Mladen Mladenović

pre 11 godina

Jel to ovaj albanski "multietnicar", sebi, ponovo, po ko zna koji put, potvrdjuje ono za sto tvrdi da je nepovratno odnosno ireverzibilno?!Siguran sam da u tu "nezavisnost" i "ireverzibilnost" vise veruju srpski petokolonasi nego albanski narod na KiM. Da je drugacije zar bi ovaj gospodin morao, toliko puta da ponavlja ovu besmislicu, koja ima funkciju mentalne uspavanke.

modesty blaise

pre 11 godina

Kakve nebuloze, koga uopste vise briga za snove k-albanaca. Oteli parce zemlje i sta sad? Koliko dugo misle da ce moci tako? Ne dugo.

kupi ogledalce

pre 11 godina

Hoćemo da u svim opštinama Kosova vladaju red i zakon, a ne samozvane, ilegalne, političko-terorističko-biznis grupe koje predvode ratni zločinci i kriminalci kao što je Tači, a sve to navodno u ime albanskog patriotizma i za "ljudska prava ugroženih Albanaca". Spremni smo da sa ozbiljnošću saslušamo preokupacije i zahteve albanskih građana koji žive na Kosovu...
Vreme 19. vekovnog nacionalizma, stvaranja etničkih paradržava, uništavanja tuđeg, podizanja granica... je prošlo i to bi trebalo da shvate i Albanci i okrenu se saradnji i EU integracijama. Albanci imaju svoju matičnu Albaniju i tamo do mile volje mogu da se igraju države a Kosovo i Makedoniju, delove Grčke ili Crne Goree neka ostave na miru. 21. je vek.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Jedino sto je nepovratno je smrt. Sve ostalo je povratno, promenljivo i reverzibilno. Danas doslo, sutra proslo. Juce Jugoslavija, danas Kosovo, sutra dobrodosli natrag u Srbiju, hvala, bolje Vas nasli!

Jedva cekam da vidim kako Azem Vlasi urucuje stafetu Tomi Nikolicu.

VV

pre 11 godina

Ne znam sta me prijatnije iznenadjuje, pobijeni Srbi, ili to sto niko nije odgovarao za ta prijatna iznenadjenja. Opet smo nepravedni prema njima.
Albanci imaju svoju drzavu, ako im se ne svidja u Srbiji, pravac Albanija. Pokazali su ko su i sta su u prethodnih nekoliko godina. I ne moze se opravdati otimanje teritorije, to je protivno svim medjunarodno priznatim normama.

Nenad

pre 11 godina

"Svaki Srbin koji je došao iz Srbije na Kosovo, s otvorenim umom, oslobođenim od prošle propagande, prijatno je iznenađen pozitivnim zbivanjima koja su se desila"

Ja, koji bih lično voleo da se otarasimo Kosova i da nastavimo dalje sa svojim životom, želim da kažem da je ovo najveća laž i glupost koja je ikada izašla iz usta Kosovskih zvaničnika. U stvari, predlažem dotičnom gospodinu da priča na Srpskom jeziku povremeno u svojoj državi, i da meri štopericom pre nego što ga neko napadne. Malo realnosti nikad nije na odmet.

rade

pre 11 godina

Osoba koja izbegava da izjavi konkretan odgovor na pitanja o sigurnosti ljudi koje on smatra svojim "državljanima" nije ni čovek a ponajmanje merodavna politička figura. Jednom davn sam rekao nešto što se primilo među braćom i sestrama Srbima, prosto proširenu rečenicu koja nosi mnoga značenja u sebi. Drago mi je zbog toga i ponoviću je. DOGODINE U PRIZRENU.

Grega

pre 11 godina

ja se izvinjavam al na kom planetu on zivi?! "Svaki Srbin koji je došao iz Srbije na Kosovo, s otvorenim umom, oslobođenim od prošle propagande, prijatno je iznenađen pozitivnim zbivanjima koja su se desila". koji deo pozitivnog? ubistva, napadi na srbe, rusenje groblja, nemoguce slobodno kretanje po NASOJ zemlji...muka mi je ove ZAPADNE propagande.

Tatko

pre 11 godina

Xexeee...
Pa to Kosovo još nije ni postalo nezavisno, a ovaj već govori o nekim anizotropskim procesima...
"Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti" - Hanibal
Pozdrav svima!

Ivan

pre 11 godina

Nema ničeg pozitivnog gospodine.
Sve dok ne vidim da bar neki Albanac digne glas protiv maltretiranja Srba ne verujem ništa. Kako vi kažete - zatvorene sam glave.
Sve dok postoji bodljikava žica koja razdvaja jedan narod od drugog nema ništa pozitivnog. Srbija je za vas CIVILIZACIJA a to pokazuju i komentari na B92.

bane

pre 11 godina

Na Balkanu nista nije nemoguce, pa ni ponovno ujedinjenje Srbije i Kosova za nekoliko desetina godina, sto da ne. Samo treba prestati sa mrznjom, niti ce oni negde da odu niti cemo mi.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Da. I YU je bila večna, bar su nam tako govorili. Ceo problem je u tome što KIM nije država, jer nema elemente države. Sa državom, bez koje, kako reče velike Gete, mogu samo bog i životinje, je kao sa detetom. Za dete je važno da se živo rodi i da ima ljudski oblik. Ako je tako ono je dete, bez obzira da li je priznato od oca ili ne. Držva je država ako ima narod, teritoriju i vlast, bez obzira bila ona priznata ili ne. E sad kakvo je stanje na KIM po pojedinim elementima državnosti? Šta kaže popis stvarnog stanja?
Narod - podeljen, proteran, većina u najmu i rasejanju, niko nema podatak o tačnom broju stanovnika sa stalnim boravkom. Teritorija - podeljena. Vlast - totalni haos, Amerika, EU, Srbija, privremne institucije KIM. To je realnost na KIM, i oni koji ne priznaju tzv. državu Kosovo u stvari priznaju tu realnost, a oni drugi, pre svega zapadni režimi, tobožnjim prizanjem tzv. dražave Kosovo, ustvari su za održavnje takvog haosa, u čemu imaju ekonomsku korist, pa ne države nego pojedinci, ali realno sa dna državnih vrhuški, što bi rekli kartaroši "pik zibneri"

P.S. Da li se može bez njenog, po velikom Geteu, božanstva, države najbolje je iskusila EU. Neznanje ili namera? Mislim da je ovo drugo.

Dusan Todorovic

pre 11 godina

Ovaj covek je tipican primerak americke skole. Ispiranje mozga do iznemoglosti i ponavljanje mantre dok ne postane istina. Pa na Kosovu je recept za rusenje drzava i vlada,za otimanje teritorija i za etnicko ciscenje primenjen sa ocenom 10. Kosovo je dika i ponos novog imperijalizma. Uvreda za zdrav razum, trebalo bi ga tuziti za sve frustracije proistekle iz citanja ovog teksta.

kaiser

pre 11 godina

"Ne razumem zasto B92 uopste objavljuje ovo...sta god li je .
Pa Boris Tadic nije vise u igri..i zasto li spominju sever Kosova ? Kosovo i Metohija je u celini srpski teritorij.
(milentije, 17. avgust 2012 00:08) "

Pa baš zato što Tadić nije u igri.
Sada ste u igri upravo vi koji ste Kosovo izgubili, pa vas i treba podsećati češće na to gde je Kosovo sad.
Svaki dan, po mogućstvu.
A ako je srpski teritorij, otkud se Kuči javlja odande, a ne ti?

Kaurin

pre 11 godina

Kuči je očito izrecitovao ono što je naučio, a odgovore na škakljiva pitanja će eventualno dati stihoklepac. Ono što je zanimljivo je da i on pravi podele među nama Srbima baš kao što to radi većina nas.
To što on iznosi kao "činjenice" nije uspela da spreči ni mnogo jača imperija u ono doba koja je direktno bila prisutna na ovim prostorima, pa neće ni ova niti neka naredna.

Vlada

pre 11 godina

To smi i mislili 1918 i 1945. To je najopasnija zabluda koju malim, divljim, nerazvijenim narodima stvore velike sile u momentu kad im se interesi poklope i kad, tobože postanu saveznici, odnosno u momentu kad veliki počnu da koriste male u cilju ostvarenja svojih globalnih planova, tapšući ih po ramenu i pričajući im na uvo kako će njihova ljubav trajati večno.
Sada, jedino što sa sigurnošću možemo da kažemo je: ništa nije nepovratno a najmanje je sigurna "ljubav" sa bogatima i moćnima

realno

pre 11 godina

''Pogrešne politike bivšeg srpskog rukovodstva, kulturne i akademske elite iz 1990-ih godina, ne mogu se danas popraviti kompromisima na štetu naroda Kosova''

sve receno u jednoj recenici...

Ivan

pre 11 godina

interesantno je bas da su u juznim opstinama, kako rece "ilegalne, političko-biznis grupe koje žele da zavlada institucionalni vakuum u cilju materijalne koristi, a sve to navodno u ime patriotizma i za albansku stvar"

i veoma malo stvari je nepovratno u ovom univerzumu, a medju njima sigurno nije velika albanija

RADE

pre 11 godina

Mislim da je navedena izjava ono sto nas ceka ,i zato treba nastaviti pregovore,a narocito u dana snjim uslovima teske ekenomske krize.
Beograd i Pristina mogu kroz ekonomsku i privrednu saradnju,da pomognu svojim narodima,a politicko pitanje je sekundarno.
Samo nas uzajamna ekonomska saradnja mogu dovesti do konacnog resenja u obostranu korist.
Rade

Masha

pre 11 godina

@kupi ogledalce:

"Hoćemo da u svim opštinama Kosova vladaju red i zakon, a ne samozvane, ilegalne, političko-terorističko-biznis grupe koje predvode ratni zločinci i kriminalci kao što je Tači, a sve to navodno u ime albanskog patriotizma i za "ljudska prava ugroženih Albanaca". Spremni smo da sa ozbiljnošću saslušamo preokupacije i zahteve albanskih građana koji žive na Kosovu...
Vreme 19. vekovnog nacionalizma, stvaranja etničkih paradržava, uništavanja tuđeg, podizanja granica... je prošlo i to bi trebalo da shvate i Albanci i okrenu se saradnji i EU integracijama. Albanci imaju svoju matičnu Albaniju i tamo do mile volje mogu da se igraju države a Kosovo i Makedoniju, delove Grčke ili Crne Goree neka ostave na miru. 21. je vek."
(kupi ogledalce, 17. avgust 2012 07:49)

Spremni smo da sa ozbiljnošću saslušamo preokupacije i zahteve SRPSKIH građana koji žive u BIH...
Vreme 19. vekovnog nacionalizma, STVARANJA ETNIČKIH PARADRŽAVA, UNIŠTAVANJA TUĐEG, PODIZANJA GRANICA... je prošlo i to bi trebalo da shvate i SRBI i okrenu se saradnji i EU integracijama. SRBI imaju svoju matičnu SRBIJU i tamo do mile volje mogu da se igraju države a Kosovo i BiH, delove Hrvatske ili Crne Gore neka ostave na miru. 21. je vek.

Samo zbog tvog potpisa sam (sarkasticno) morala okrenuti ogledalce za 180 stepeni. Kako ti tvoj komentar sada zvuci?

Mili

pre 11 godina

Kuci, ne znas s kim imas posla.
 (Knot, 17. avgust 2012 03:20)

Zna, zna.
S jednom malom, ekonomski unistenom i vojno beznacajnom zemljom bez nekog medjunarodnog ugleda i bez pravih saveznika. Nemojte samo o Rusiji i Kini jer njima za Srbiju puca prsluk. Imali su dosta prilika pomoci vam da su htjeli, a nisu napravili nista konkretno, tj. nista sto bi ih kostalo. Najgore je sto bi se barem pedeset posto Srba odreklo Kosova za malo bolju kvalitetu zivota. Jos kad se tome doda negativni prirodni prirast (za 50 godina biti ce vise Albanaca nego Srba), mislim da povratak Kosova u sastav Srbije spada u domenu naucne fantastike.

petokolonaš

pre 11 godina

E moj Mladene, dokle god takvi kao ti budu delili narod na prave Srbe i petokolonaše, biće mesta da se Albanija protegne do Niša i Kraljeva. Koliko imaš godinica, blento? Jesi zaboravio devedesete ili si se tad rodio?

Knjigu u ruke...

pre 11 godina

"To su mislili i Turci kada su okupirali Srbiju.
(Dejan, 17. avgust 2012 08:39) "

E moj Dejo, pa nisu Srbi proterali Turke, vec su Turci u Becu dobili po njusci. Sto se Srbije i Srba tice, jos bi Turci setali po Kalemegdanu a ti bi najverovatnije pricao TURSKI.

de.

pre 11 godina

@Tirqit
Vi Albanci bi morali nazad kod rođaka Čečena gde i pripadate po mnogo čemu, umesto što pravite s.nja po Evropi. Vidite i sami da se ne uklapate. Ne možete ni sa Srbima, ni sa Grcima, ni sa Makedoncima, Italijani vas ne podnose...

Mladen Mladenović

pre 11 godina

@TIRQIT: Ne nego su na KOSMET-u oduvek ziveli Arnauti"?!Odmah posle ameba na kopno su se uspuzali "ponosni i casni ratnici", koji nikada nisu imali drzavu, koji ne mogu svoje postojanje da dokazu kako pisanim tako i arheoloskim tragovima, o spomenicima kulture da i ne govorimo, ali su zato, "sasvim sigurno" najstariji narod na Balkanu?! A mozda i na svetu?! Doduse, jedino su, mozda, sponzori, popularni "ameri", stariji?! Gospodine dragi, vise su tragova ostavile ptice u Cileu, iza kojih je ostala "cilska salitra" nego vasi sunarodnici, kao "najstariji narod" na svetu?! Toliko o blatu na albanskim papucama.

Mladen Mladenović

pre 11 godina

@PETOKOLONAS: Petokolonasi su neizostavni "ukras" ovoga naroda i to tako treba shvatiti. Nisam imao namere da Vas povredim. Ni Vas a ni ostale. Petokolonasi postoje u svim drzavama ali su oni, za razliku od Srbije, obicno u zatvoru ili na poljoprivrednim dobrima gde obaljaju drustveno koristan rad. Kod nas, oni predstavljaju "svest i savest" drustva i "uglavljeni" su u sam vrh petokolonaske vlasti, koja je ovih dana odbrojala svoje poslednje dane. Nadam se zauvek. Inace, imam puno godina i predstavljam tipicnog "recidiva" strasnih devedesetih kako voli da kaze ova danasnja svest i savest, koja je vise "ubila" Srbiju za ovih dvanaestak godina nego Turci za 500 godina. Secam se veoma dobro svakog dogadjaja, svake vesti kako sa domacih tako i stranih medija. Secam se svake bombe, svakog poginulog nesrecnika i svakakve bede koju smo proziveli zahvaljujuci nasim "zapadnim prijateljima".Naravno njihove p;odvige ne smemo da pomenemo vec se u pravom janicarskom stilu obracunavamo medju sobom. Bombardovao nas je Slobodan Milosevic i Dragoljub Milanovic. Inace, budimo iskreni, Srbiju je ubio defetizam njenog naroda i naklonost tog naroda da, za svoj sopstveni spas, izdaje predaje i bezi. Pokazalo se da to danas ne "pali".

Milica

pre 11 godina

E moj Dejo, pa nisu Srbi proterali Turke, vec su Turci u Becu dobili po njusci. Sto se Srbije i Srba tice, jos bi Turci setali po Kalemegdanu a ti bi najverovatnije pricao TURSKI.
(Knjigu u ruke..., 17. avgust 2012 18:26)

Gde pronađe tu knjigu. Odakle ti ta besmislica! Ne bi bilo rasprave u Beču da Turci nisu počeli gubiti teritorije. Nepismenost je čudo!!!
Čitajte i učite, nemojte širiti dezinformacije i neistine. Srpska istorija je istorija jednog ponosnog i hrabrog naroda koja se i danas izučava na Vojnim akademijama širom sveta, pa i u SAD.
Vratiće se Srbi tamo gde je naše mi nikada nismo bili osvajači. Ali mislim, da ovaj put, kada se budemo vratili, moraćemo da biramo prijatelja i komšije, neće se svakakva bagra više skupljati i naseljavati Srbiju a da ne poštuje državu i narode koji žive u njoj. Koliko je Srbija nedemokratska država pokazuje sama činjenica da je jedino Srbija višenacionalna zajednica u regionu gde žive sve nacionalnosti bezbrižno, čak im se dozvoljava da prete opet nekim separatizmom. Ovaj put im to neće upaliti jer više neće odlučivati političari neznalice već narod!!!
Čitajte knjige i širite laži i besmislice.

Vasilije

pre 11 godina

Neyavisnost Kosova je bila samo u vreme dok je Kosmet bio pod kontrolom srpskih vlasti. Ali sada Kosmet nije niti će ikada biti nezavistan jer njima vladaju SAD i Nemačka, nešto slično kao u vreme otomanske i fašističke okupacije. Proči će i ova okupacija pa ćemo se mi Srbi ponovo vratiti na svoja ognjišta, ali ne kao u vreme komunizma, zabrana povratka Srba i nekažnjavanje zločina. Kada se budemo vratili, a to je skoro, svaki zlčinac će odgovarati za svoja dela i biti tamo gde zaslužuje!

Tirqit

pre 11 godina

@ MaxBunker

Srbi su doneli Kosovo u sajkacama dok su se dovukli sa Karpata - i to u opancima. A pre toga tu je bila ogromna rupa. A kasnije, dosli su Albanci, Grci i ostali domorodci. Ko ne veruje nek pita SANU.