Četvrtak, 16.08.2012.

18:40

Asanžov beg: Poštom u Ekvador?

Ekvador je <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&amp;mm=08&amp;dd=16&amp;nav_category=78&amp;nav_id=635139" class="text-link" target= "_blank">dao azil Džulijanu Asanžu</a>, ali se zbog pretnji britanskih vlasti još ne zna kako će on napustiti ambasadu u Londonu - moguće je čak i slanje poštom.

Izvor: B92

Asanžov beg: Poštom u Ekvador? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Uroš

pre 11 godina

Nemojte tako, SAD je veliki borac za slobodu medija. Toliko je veliko njihovo zalaganje da su spremni da radnike neslobodnih medija liše života, kao u Abardarevoj.

Ivan

pre 11 godina

Predlažem rešenje poznatog i uglednog pronalazača, člana špijunske organizacije TNT, Grunfa:
Katapult za dupetom, padobran na ledjima.

Pravnik

pre 11 godina

Osnovno pravilo prilikom izrucivanja stranog drzavljanin jeste da lice koje bude izruceno jednoj drzavi ne smije biti od strane te drzave izruceno trecoj drzavi,sto znaci ukoliko ga izruce Svedskoj,Svedska ga ne smije izruciti SAD-u,a samo da jos napomenem da Asanz nije drzavljnin niti Britanije,niti Svedske,a niti SAD-a, on je drzavljanin Australije

JEM

pre 11 godina

"“Velika Britanija ne priznaje princip političkog azila kao sredstva za izbegavanje regularnog sudskog procesa”, rekao je Hejg, ponovivši da će policija i vlasti istrajati u nameri da ga isporuče Švedskoj, koja ga traži zbog optužbi za seksualni napad."
---------------------------------------
Jel, smradovi jedni engleski. A priznavali ste ga kada ste azil davali silnim ruskim kriminalcima. Verovatno iz "objektivnih razloga" jer su bili puni ko brodovi.
Asangeu u Americi preti smrtna kazna. Pa koliko politickih azila je VB odobrila samo zato jer se sumnjalo da ce biti "fer" sudjenje. O smrtnoj kazni da i ne govorimo. E, gospodo, Ekvador je dao politicki azil Asangeu iz razloga sto smatra da mu izrucivanjem Americi preti smrna kazna a o "fer" sudjenju da i ne govorimo. "Zapad" je dobio po nosu istim onim smdljivim carapama kojima je decenijama udarao "nedemokratski", citaj istocni svet. Bravo za Ekvador.

Qq

pre 11 godina

I svetska I britanija sto se twice morals 21 veku, neka pociste prvo ispred svojih vrata pocevsi os krone. Ali Nike to problem nego je. Americko naredjenje problem, ONI nedozvoljavaju da niko otero a njihove mafiosko vladanje svetom

Diplomata

pre 11 godina

Bogami su se zeznuli jer diplomatska posta se ne dira pa da je i atomska bomba unutra. Ako Englezi naprave presedan i kao sto su najavljivali izvrse hapsenje u ambasadi koja je strana teritorija ili bilo sta drugo sto je jasno definisano pravilima koje je cak i nacisticka Nemacka postovala e onda ce biti "belaja" sirom planete.

dragan

pre 11 godina

SAD i njihov šerif u Evropi Velika Britanija ne priznaju i ne poštuju nikakve međunarodne zakone,pa se u ovom slučaju isto tako čitav svet treba ponašati prema njima, odnosno na bilo kakav način sprečiti kidnapovanje gosp.Asanža, pa i krijumčarenjem u diplomatskoj pošti.

Wow

pre 11 godina

Ovo je mozda jedan od Top 10 najglupljih clanaka ikada. Nagazna mina prve kategorije, kao na primer fudbal gde oni nesrecnici iz nasih jadnih klubova bivaju zgazeni svake godine, i naravno sve blize 1. krugu kvalifikacija za evropska takmicenja. Koprcaju se i hrle ka sledecoj nizoj grani, koja ih samo priblizava njihovim uskoro potpunom slobodnom padu.
Gravitacija im je jedini prijatelj, kao i nama svima.

Kosmijina Krava

pre 11 godina

Iako je Velika Britanija jedna od zemalja s najboljim dvostrukim standardima, cini mi se da ce Jullian jos koju godinu provesti u ambasadi, sto je realno bolje od onoga sto bi ga snaslo da se odmah predao u ruke "pravde".

boza

pre 11 godina

A da promeni ime u Haradinaj ili Taci,nema vrata koja ne bi otvorili stranci na pomen tih imena samo se dogovore oko cifre sa koliko"nistica" da se dodaju.

Miki

pre 11 godina

A da ga pošalju diplomatskom poštom u delovima, pošto bi veliki sanduk bio sumnjiv? Tako bi mogli lakše da ga smeste i na Rapidshare, pogorovo ako ga prethodno zipuju ili rar-uju.
Izgleda da če Asanž robijati u ambasadi dok mu ne dojadi, ili dok se ne promeni vlast u Ekvadoru.

Антикапиталиста

pre 11 godina

Када је Јездимир Васиљевић добио азил, Еквадор је био америчка колонија, која је и нацистима пружала азил. Народ Еквадора се на улицама борио за промену, склонили су капиталистичку банду - америчке слуге, и изабрали Рафаела Кореу за председника. Данас је Еквадор поносна, достојанствена, запослена и социјализму наклоњена земља, која се бори за људске универзалне вредности. Још нешто, Еквадор сматра Косово и Метохију јужном покрајином Србије. VIVA ECUADOR!!! VIVA CORREA!!!

iii

pre 11 godina

On cak i nije optuzen... Svedska zahteva izrucenje da bi izvrsila "informativni razgovor" o okolnostima tog dogadjaja, nikad ga cak nisu konkretno ni optuzili, sto celu situaciju i navodni britanski entuzijazam za "pravdom" cini toliko providnom da je to strasno. Sve u svemu uzasna sramota za UK i Svedsku. Nekadasnje svetske sile i progresivne, demokratske zemlje su se pretvorile u pudle koje sene kad im gazde narede. A Ekvador je pomalo nesrecan izbor, jer imaju putera na glavi, ali Asanzu jednostavno nije ostala druga opcija, osim da pobegne kod protivnika USA. Probao je on sa svima ostalima, ukljucujuci i Ruse, ali niko nije hteo da se mesa.

sofronije

pre 11 godina

Mogu ga poslati i mail-om,npr. Ili ga upload-ovati na Torrentz,pa neka ga u Kitu download-uju.Salu na stranu,ili je on trojanski konj koji ce posluziti za postepenu cenzuru interneta ili ih je zestoko protresao pa hoce da mu skinu glavu.U drugom slucaju zelim mu svaku srecu da nestane iz kolevke "demokratije i ljudskih prava" i sa sigurne lokacije nastavi ono sto je zapoceo

nisu ugrozena ljudska prava

pre 11 godina

"gdje su sada razni zastitnici ljudskih prava.u londonu bi ih se skupilo na hiljade da se nedaj boze treba isporuciti neka zivotinja."

Da li nam mozes reci gde su tu ljudska prava Asanza ugrozena?
Raspisana poternica u jednoj zemlji za njim, i on se krije na teritoriji druge zemlje od zakona. Gde je tu ugrozeno ljudsko pravo? Pravno gledano covek se krije od zakona, i nista vise.

genious

pre 11 godina

samo jedno mi nije jasno...zar vi mislite da correa i ecuador ovo rade zbog ljubavi prema istini i zbog postenja..pa taj isti ecuador je dao azil i jezdimiru vasiljevicu i mnogim drugim kriminalcima, sa nasih prostora..ovo rade samo da bi kontrirali americi i izreklamirali malo zemlju.

danilo

pre 11 godina

Nema njemu spasa. Izručiće njega Englezi Šveđanima zbog toga što mu je puko kondom. Tako su naumili i tako naređuje čuvar pudlice što sjedi u Bijeloj kući.

Zika

pre 11 godina

Teoretski ako nista drugo on moze da ostane u ekvadorskoj ambasadi do kraja zivota. Tek u inat Englezima. Ne mogu mu nista, a on im tik pred nosom.

ilija

pre 11 godina

“Velika Britanija ne priznaje princip političkog azila kao sredstva za izbegavanje regularnog sudskog procesa”, rekao je Hejg, ponovivši da će policija i vlasti istrajati u nameri da ga isporuče Švedskoj, koja ga traži zbog optužbi za seksualni napad.

LAZOVCINA!
Vec su navedeni brojni dokazi gde nista od toga nisu ispostovali. Najskoriji primer je kada su nekom teroristi dali azil jer je u svojoj drzavi zakonski gonjen (zbog terorizma) i gde postoji smrtna kazna.
Teroristima dele azile, kao zabrinuti za ljudska prava, a Asanza bi isporucili 'demokratskoj sad-istima, namerno malim slovom, koji imaju smrtnu kaznu?!

Ove satro demokratije su najveci (vec dokazani) olos na planeti.
Bravo za Ekvador.

Ovaj deo plana koji govori o zaposljavanju u UN je najbolji.
Dok UN ponisti sluzbu, taman dovoljno vremena sa imunitetom da sedne u diplomatski auto, sa diplomatskim pasosem, provoza se po londonu (namerno malim slovom) do aerodroma i mahne im iz aviona srednjim prstom. :p

Gde se Dunav sastao sa Savom, tu se pamet rastala sa glavom

pre 11 godina

Ima jos jedan nacin: kada Zvezda udje u Ligu Shampiona i bude gostovala Chelsea-ju (hocemo li mi i Assange to doziveti!?) zamaskira se u crveno-belo i vrati se sa Delijama u BG, odavde moze u Ekvador a moze i da ostane ovde i postane Radovan Dabic II.

hm?

pre 11 godina

Pored tolikih pedofila, silovatelja i seksualnih manijaka na slobodi, Velika Britanija resila da po cenu nevidjenog diplomatskog skandala ( citaj, upada u ambasadu druge drzave ) uhapsi Asanza koji je u Svedskoj optuzen za seksualni prestup.
Mora da je iza svega nesto mnogo vece i ko zna koliko informacija Asanz nije izneo u javnost. Pored svega, Velika Britanija i Svedska ucestvuju u pokusaju izrucenja Asanza SAD, gde ga po federalnom zakonu za spijunazu ceka smtrna kazna, a i Britanija i Svedska su potpisnice Evropske konvencije o ljudksim pravima.
Bolje da je pocinio ratni zlocin kao Ejup Ganic, sigurno ga ne bi izrucili.

Truth is somewhere there

pre 11 godina

Moze biti da je Asanz vec na putu u neke druge krajeve daleko od ostrva zato se dugo i cekalo na odgovor Ekvadora o azilu dok se nespremi beg. A licemerima sa ostrva i preko bare zelim neuspeh u potrazi za njim. I want to belive!

dejan

pre 11 godina

Lepo udje u kola ambasade, zajedno sa ambasadorom(policija ne sme da pretresa kola jer je unutrašnjost auta teritorija Ekvadora) i kroz tunel predju u Francusku, pa pravac do aerodroma u Belorusiji...a ako britanci upadnu u ambasadu onda bi i ekvadorci trebali da upadnu u britansku ambasadu i da pucaju na sve što mrda...

darko54

pre 11 godina

Uprkos većini u ovim komentarima, nisam ni crven, ni crn. Ja sam pristalica liberalnog kapitalizma i novog svetskog poretka. Tako da operativcima Centralne obaveštajne službe, želim puno uspeha u budućem radu. Živeli!

Небојша

pre 11 godina

Да је памети, па да у случају британског упада у Еквадорску амбасаду, све Јужноамеричке земље прекину дипломатске односе са Уједињеним краљевством, те да се са тим потезом солидарише још једно 50-ак слободарских влада света, онда би се надобудни острвљани замислили над својим поступцима.

mandraxxx

pre 11 godina

bilo kako bilo, da upadaju u ambasadu ne smeju, jer je to teritorija strane drzave i svaki nasilan upad bi predstavljao objavu rata ekvadoru. obaska sto bi i ekvadorci verovatno preduzeli retorzione mere i pohapsili sve u britanskoj ambasadi u ekvadoru. pre ili kasnije ce morati da ga puste

Castro

pre 11 godina

Smisliće stari znalci Fidel i Raul Kastro, ali i Kristina Fernandez, Čavez, Morales, Ortega i Korea - kako pronaći najbolji put za prebacivanje Asanža. Ne treba isključiti ni pomoć Lukašenka i Putina, velikih znalaca u ovoj oblasti. Još jednom - bravo za EKVADOR!!! Kakvu snagu je pokazala ova egzotična i lepa zemlja. Svaka čast hrabrom ekvadorskom narodu i ljudini Rafaelu Korei!!!

Milos

pre 11 godina

Vrlo je moguće da će istorija zapamtiti Vikiliks i ovaj progon Asanža kao prekretnicu kojim putem je krenuo svet nakon što se suočio sa informatičkom revolucijom. Nagla pojava ogromnih mogućnosti pristupa znanjima i drugim vrstama važnih informacija već je dovela do toga da jedan današnji tinejdžer može doći u posed ogromnog broja informacija koji je na primer tajnoj službi neke države pre pedesetak godina bio misaona imenica. To znači i da velike laži i manipulacije više nisu moguće ili ih je bar danas teže i skuplje održavati.
Možda ćemo se u budućnosti sa setom sećati našeg vremena besplatnog pristupa bezbrojnim bazama podataka ili ovakvog javnog deljenja oportunih političkih stavova. Volja kojom su SAD spremne da uhvate i kazne Asanža govori da sadašnje "demokratično" stanje svetskih informacija nikako nije u interesu velikih državnih, korporativnih i medijskih sistema.

IPMUTANT

pre 11 godina

Suma sumarum sledi nam nekoliko godina prepucavanja na ovu temu sve dok pritisak interneta ne bude prevelik i dok kraljica ne kaze da je ok da se ovaj ciskus prekine. Bože me sačuvaj bande banditske.

podanik

pre 11 godina

nadam se da ce naci neko resenje da Assange izbegne dugackoj ruci amerike (malo 'a') u svilenoj rukavici. Sa svoje strane resio sam da nosim majicu za grbom Ekvadora. Hvala Ekvadoru za doprinos slobodni misljenja i stampe!

Ziveo Asanz!

pre 11 godina

Novinar B92 nam otkriva sve moguce nacine koji ne rade za dobro Asanza. Ja imam san da ce ovaj covek ipak uspeti - na ovaj ili onaj nacin.

Opet dvostruki standardi ....

pre 11 godina

“Velika Britanija ne priznaje princip političkog azila kao sredstva za izbegavanje regularnog sudskog procesa”

Ne sećam se da im je to bio problem kada su dali politički azil Borisu Berezovskom 2003. godine.

Opet dvostruki standardi ....

pre 11 godina

“Velika Britanija ne priznaje princip političkog azila kao sredstva za izbegavanje regularnog sudskog procesa”

Ne sećam se da im je to bio problem kada su dali politički azil Borisu Berezovskom 2003. godine.

Ziveo Asanz!

pre 11 godina

Novinar B92 nam otkriva sve moguce nacine koji ne rade za dobro Asanza. Ja imam san da ce ovaj covek ipak uspeti - na ovaj ili onaj nacin.

podanik

pre 11 godina

nadam se da ce naci neko resenje da Assange izbegne dugackoj ruci amerike (malo 'a') u svilenoj rukavici. Sa svoje strane resio sam da nosim majicu za grbom Ekvadora. Hvala Ekvadoru za doprinos slobodni misljenja i stampe!

Castro

pre 11 godina

Smisliće stari znalci Fidel i Raul Kastro, ali i Kristina Fernandez, Čavez, Morales, Ortega i Korea - kako pronaći najbolji put za prebacivanje Asanža. Ne treba isključiti ni pomoć Lukašenka i Putina, velikih znalaca u ovoj oblasti. Još jednom - bravo za EKVADOR!!! Kakvu snagu je pokazala ova egzotična i lepa zemlja. Svaka čast hrabrom ekvadorskom narodu i ljudini Rafaelu Korei!!!

Небојша

pre 11 godina

Да је памети, па да у случају британског упада у Еквадорску амбасаду, све Јужноамеричке земље прекину дипломатске односе са Уједињеним краљевством, те да се са тим потезом солидарише још једно 50-ак слободарских влада света, онда би се надобудни острвљани замислили над својим поступцима.

dejan

pre 11 godina

Lepo udje u kola ambasade, zajedno sa ambasadorom(policija ne sme da pretresa kola jer je unutrašnjost auta teritorija Ekvadora) i kroz tunel predju u Francusku, pa pravac do aerodroma u Belorusiji...a ako britanci upadnu u ambasadu onda bi i ekvadorci trebali da upadnu u britansku ambasadu i da pucaju na sve što mrda...

IPMUTANT

pre 11 godina

Suma sumarum sledi nam nekoliko godina prepucavanja na ovu temu sve dok pritisak interneta ne bude prevelik i dok kraljica ne kaze da je ok da se ovaj ciskus prekine. Bože me sačuvaj bande banditske.

hm?

pre 11 godina

Pored tolikih pedofila, silovatelja i seksualnih manijaka na slobodi, Velika Britanija resila da po cenu nevidjenog diplomatskog skandala ( citaj, upada u ambasadu druge drzave ) uhapsi Asanza koji je u Svedskoj optuzen za seksualni prestup.
Mora da je iza svega nesto mnogo vece i ko zna koliko informacija Asanz nije izneo u javnost. Pored svega, Velika Britanija i Svedska ucestvuju u pokusaju izrucenja Asanza SAD, gde ga po federalnom zakonu za spijunazu ceka smtrna kazna, a i Britanija i Svedska su potpisnice Evropske konvencije o ljudksim pravima.
Bolje da je pocinio ratni zlocin kao Ejup Ganic, sigurno ga ne bi izrucili.

Milos

pre 11 godina

Vrlo je moguće da će istorija zapamtiti Vikiliks i ovaj progon Asanža kao prekretnicu kojim putem je krenuo svet nakon što se suočio sa informatičkom revolucijom. Nagla pojava ogromnih mogućnosti pristupa znanjima i drugim vrstama važnih informacija već je dovela do toga da jedan današnji tinejdžer može doći u posed ogromnog broja informacija koji je na primer tajnoj službi neke države pre pedesetak godina bio misaona imenica. To znači i da velike laži i manipulacije više nisu moguće ili ih je bar danas teže i skuplje održavati.
Možda ćemo se u budućnosti sa setom sećati našeg vremena besplatnog pristupa bezbrojnim bazama podataka ili ovakvog javnog deljenja oportunih političkih stavova. Volja kojom su SAD spremne da uhvate i kazne Asanža govori da sadašnje "demokratično" stanje svetskih informacija nikako nije u interesu velikih državnih, korporativnih i medijskih sistema.

ilija

pre 11 godina

“Velika Britanija ne priznaje princip političkog azila kao sredstva za izbegavanje regularnog sudskog procesa”, rekao je Hejg, ponovivši da će policija i vlasti istrajati u nameri da ga isporuče Švedskoj, koja ga traži zbog optužbi za seksualni napad.

LAZOVCINA!
Vec su navedeni brojni dokazi gde nista od toga nisu ispostovali. Najskoriji primer je kada su nekom teroristi dali azil jer je u svojoj drzavi zakonski gonjen (zbog terorizma) i gde postoji smrtna kazna.
Teroristima dele azile, kao zabrinuti za ljudska prava, a Asanza bi isporucili 'demokratskoj sad-istima, namerno malim slovom, koji imaju smrtnu kaznu?!

Ove satro demokratije su najveci (vec dokazani) olos na planeti.
Bravo za Ekvador.

Ovaj deo plana koji govori o zaposljavanju u UN je najbolji.
Dok UN ponisti sluzbu, taman dovoljno vremena sa imunitetom da sedne u diplomatski auto, sa diplomatskim pasosem, provoza se po londonu (namerno malim slovom) do aerodroma i mahne im iz aviona srednjim prstom. :p

Gde se Dunav sastao sa Savom, tu se pamet rastala sa glavom

pre 11 godina

Ima jos jedan nacin: kada Zvezda udje u Ligu Shampiona i bude gostovala Chelsea-ju (hocemo li mi i Assange to doziveti!?) zamaskira se u crveno-belo i vrati se sa Delijama u BG, odavde moze u Ekvador a moze i da ostane ovde i postane Radovan Dabic II.

Zika

pre 11 godina

Teoretski ako nista drugo on moze da ostane u ekvadorskoj ambasadi do kraja zivota. Tek u inat Englezima. Ne mogu mu nista, a on im tik pred nosom.

Truth is somewhere there

pre 11 godina

Moze biti da je Asanz vec na putu u neke druge krajeve daleko od ostrva zato se dugo i cekalo na odgovor Ekvadora o azilu dok se nespremi beg. A licemerima sa ostrva i preko bare zelim neuspeh u potrazi za njim. I want to belive!

mandraxxx

pre 11 godina

bilo kako bilo, da upadaju u ambasadu ne smeju, jer je to teritorija strane drzave i svaki nasilan upad bi predstavljao objavu rata ekvadoru. obaska sto bi i ekvadorci verovatno preduzeli retorzione mere i pohapsili sve u britanskoj ambasadi u ekvadoru. pre ili kasnije ce morati da ga puste

iii

pre 11 godina

On cak i nije optuzen... Svedska zahteva izrucenje da bi izvrsila "informativni razgovor" o okolnostima tog dogadjaja, nikad ga cak nisu konkretno ni optuzili, sto celu situaciju i navodni britanski entuzijazam za "pravdom" cini toliko providnom da je to strasno. Sve u svemu uzasna sramota za UK i Svedsku. Nekadasnje svetske sile i progresivne, demokratske zemlje su se pretvorile u pudle koje sene kad im gazde narede. A Ekvador je pomalo nesrecan izbor, jer imaju putera na glavi, ali Asanzu jednostavno nije ostala druga opcija, osim da pobegne kod protivnika USA. Probao je on sa svima ostalima, ukljucujuci i Ruse, ali niko nije hteo da se mesa.

Антикапиталиста

pre 11 godina

Када је Јездимир Васиљевић добио азил, Еквадор је био америчка колонија, која је и нацистима пружала азил. Народ Еквадора се на улицама борио за промену, склонили су капиталистичку банду - америчке слуге, и изабрали Рафаела Кореу за председника. Данас је Еквадор поносна, достојанствена, запослена и социјализму наклоњена земља, која се бори за људске универзалне вредности. Још нешто, Еквадор сматра Косово и Метохију јужном покрајином Србије. VIVA ECUADOR!!! VIVA CORREA!!!

danilo

pre 11 godina

Nema njemu spasa. Izručiće njega Englezi Šveđanima zbog toga što mu je puko kondom. Tako su naumili i tako naređuje čuvar pudlice što sjedi u Bijeloj kući.

genious

pre 11 godina

samo jedno mi nije jasno...zar vi mislite da correa i ecuador ovo rade zbog ljubavi prema istini i zbog postenja..pa taj isti ecuador je dao azil i jezdimiru vasiljevicu i mnogim drugim kriminalcima, sa nasih prostora..ovo rade samo da bi kontrirali americi i izreklamirali malo zemlju.

sofronije

pre 11 godina

Mogu ga poslati i mail-om,npr. Ili ga upload-ovati na Torrentz,pa neka ga u Kitu download-uju.Salu na stranu,ili je on trojanski konj koji ce posluziti za postepenu cenzuru interneta ili ih je zestoko protresao pa hoce da mu skinu glavu.U drugom slucaju zelim mu svaku srecu da nestane iz kolevke "demokratije i ljudskih prava" i sa sigurne lokacije nastavi ono sto je zapoceo

Diplomata

pre 11 godina

Bogami su se zeznuli jer diplomatska posta se ne dira pa da je i atomska bomba unutra. Ako Englezi naprave presedan i kao sto su najavljivali izvrse hapsenje u ambasadi koja je strana teritorija ili bilo sta drugo sto je jasno definisano pravilima koje je cak i nacisticka Nemacka postovala e onda ce biti "belaja" sirom planete.

boza

pre 11 godina

A da promeni ime u Haradinaj ili Taci,nema vrata koja ne bi otvorili stranci na pomen tih imena samo se dogovore oko cifre sa koliko"nistica" da se dodaju.

Kosmijina Krava

pre 11 godina

Iako je Velika Britanija jedna od zemalja s najboljim dvostrukim standardima, cini mi se da ce Jullian jos koju godinu provesti u ambasadi, sto je realno bolje od onoga sto bi ga snaslo da se odmah predao u ruke "pravde".

darko54

pre 11 godina

Uprkos većini u ovim komentarima, nisam ni crven, ni crn. Ja sam pristalica liberalnog kapitalizma i novog svetskog poretka. Tako da operativcima Centralne obaveštajne službe, želim puno uspeha u budućem radu. Živeli!

dragan

pre 11 godina

SAD i njihov šerif u Evropi Velika Britanija ne priznaju i ne poštuju nikakve međunarodne zakone,pa se u ovom slučaju isto tako čitav svet treba ponašati prema njima, odnosno na bilo kakav način sprečiti kidnapovanje gosp.Asanža, pa i krijumčarenjem u diplomatskoj pošti.

JEM

pre 11 godina

"“Velika Britanija ne priznaje princip političkog azila kao sredstva za izbegavanje regularnog sudskog procesa”, rekao je Hejg, ponovivši da će policija i vlasti istrajati u nameri da ga isporuče Švedskoj, koja ga traži zbog optužbi za seksualni napad."
---------------------------------------
Jel, smradovi jedni engleski. A priznavali ste ga kada ste azil davali silnim ruskim kriminalcima. Verovatno iz "objektivnih razloga" jer su bili puni ko brodovi.
Asangeu u Americi preti smrtna kazna. Pa koliko politickih azila je VB odobrila samo zato jer se sumnjalo da ce biti "fer" sudjenje. O smrtnoj kazni da i ne govorimo. E, gospodo, Ekvador je dao politicki azil Asangeu iz razloga sto smatra da mu izrucivanjem Americi preti smrna kazna a o "fer" sudjenju da i ne govorimo. "Zapad" je dobio po nosu istim onim smdljivim carapama kojima je decenijama udarao "nedemokratski", citaj istocni svet. Bravo za Ekvador.

nisu ugrozena ljudska prava

pre 11 godina

"gdje su sada razni zastitnici ljudskih prava.u londonu bi ih se skupilo na hiljade da se nedaj boze treba isporuciti neka zivotinja."

Da li nam mozes reci gde su tu ljudska prava Asanza ugrozena?
Raspisana poternica u jednoj zemlji za njim, i on se krije na teritoriji druge zemlje od zakona. Gde je tu ugrozeno ljudsko pravo? Pravno gledano covek se krije od zakona, i nista vise.

Pravnik

pre 11 godina

Osnovno pravilo prilikom izrucivanja stranog drzavljanin jeste da lice koje bude izruceno jednoj drzavi ne smije biti od strane te drzave izruceno trecoj drzavi,sto znaci ukoliko ga izruce Svedskoj,Svedska ga ne smije izruciti SAD-u,a samo da jos napomenem da Asanz nije drzavljnin niti Britanije,niti Svedske,a niti SAD-a, on je drzavljanin Australije

Ivan

pre 11 godina

Predlažem rešenje poznatog i uglednog pronalazača, člana špijunske organizacije TNT, Grunfa:
Katapult za dupetom, padobran na ledjima.

Wow

pre 11 godina

Ovo je mozda jedan od Top 10 najglupljih clanaka ikada. Nagazna mina prve kategorije, kao na primer fudbal gde oni nesrecnici iz nasih jadnih klubova bivaju zgazeni svake godine, i naravno sve blize 1. krugu kvalifikacija za evropska takmicenja. Koprcaju se i hrle ka sledecoj nizoj grani, koja ih samo priblizava njihovim uskoro potpunom slobodnom padu.
Gravitacija im je jedini prijatelj, kao i nama svima.

Miki

pre 11 godina

A da ga pošalju diplomatskom poštom u delovima, pošto bi veliki sanduk bio sumnjiv? Tako bi mogli lakše da ga smeste i na Rapidshare, pogorovo ako ga prethodno zipuju ili rar-uju.
Izgleda da če Asanž robijati u ambasadi dok mu ne dojadi, ili dok se ne promeni vlast u Ekvadoru.

Uroš

pre 11 godina

Nemojte tako, SAD je veliki borac za slobodu medija. Toliko je veliko njihovo zalaganje da su spremni da radnike neslobodnih medija liše života, kao u Abardarevoj.

Qq

pre 11 godina

I svetska I britanija sto se twice morals 21 veku, neka pociste prvo ispred svojih vrata pocevsi os krone. Ali Nike to problem nego je. Americko naredjenje problem, ONI nedozvoljavaju da niko otero a njihove mafiosko vladanje svetom

darko54

pre 11 godina

Uprkos većini u ovim komentarima, nisam ni crven, ni crn. Ja sam pristalica liberalnog kapitalizma i novog svetskog poretka. Tako da operativcima Centralne obaveštajne službe, želim puno uspeha u budućem radu. Živeli!

nisu ugrozena ljudska prava

pre 11 godina

"gdje su sada razni zastitnici ljudskih prava.u londonu bi ih se skupilo na hiljade da se nedaj boze treba isporuciti neka zivotinja."

Da li nam mozes reci gde su tu ljudska prava Asanza ugrozena?
Raspisana poternica u jednoj zemlji za njim, i on se krije na teritoriji druge zemlje od zakona. Gde je tu ugrozeno ljudsko pravo? Pravno gledano covek se krije od zakona, i nista vise.

genious

pre 11 godina

samo jedno mi nije jasno...zar vi mislite da correa i ecuador ovo rade zbog ljubavi prema istini i zbog postenja..pa taj isti ecuador je dao azil i jezdimiru vasiljevicu i mnogim drugim kriminalcima, sa nasih prostora..ovo rade samo da bi kontrirali americi i izreklamirali malo zemlju.

podanik

pre 11 godina

nadam se da ce naci neko resenje da Assange izbegne dugackoj ruci amerike (malo 'a') u svilenoj rukavici. Sa svoje strane resio sam da nosim majicu za grbom Ekvadora. Hvala Ekvadoru za doprinos slobodni misljenja i stampe!

dejan

pre 11 godina

Lepo udje u kola ambasade, zajedno sa ambasadorom(policija ne sme da pretresa kola jer je unutrašnjost auta teritorija Ekvadora) i kroz tunel predju u Francusku, pa pravac do aerodroma u Belorusiji...a ako britanci upadnu u ambasadu onda bi i ekvadorci trebali da upadnu u britansku ambasadu i da pucaju na sve što mrda...

Wow

pre 11 godina

Ovo je mozda jedan od Top 10 najglupljih clanaka ikada. Nagazna mina prve kategorije, kao na primer fudbal gde oni nesrecnici iz nasih jadnih klubova bivaju zgazeni svake godine, i naravno sve blize 1. krugu kvalifikacija za evropska takmicenja. Koprcaju se i hrle ka sledecoj nizoj grani, koja ih samo priblizava njihovim uskoro potpunom slobodnom padu.
Gravitacija im je jedini prijatelj, kao i nama svima.

Gde se Dunav sastao sa Savom, tu se pamet rastala sa glavom

pre 11 godina

Ima jos jedan nacin: kada Zvezda udje u Ligu Shampiona i bude gostovala Chelsea-ju (hocemo li mi i Assange to doziveti!?) zamaskira se u crveno-belo i vrati se sa Delijama u BG, odavde moze u Ekvador a moze i da ostane ovde i postane Radovan Dabic II.

Небојша

pre 11 godina

Да је памети, па да у случају британског упада у Еквадорску амбасаду, све Јужноамеричке земље прекину дипломатске односе са Уједињеним краљевством, те да се са тим потезом солидарише још једно 50-ак слободарских влада света, онда би се надобудни острвљани замислили над својим поступцима.

Ziveo Asanz!

pre 11 godina

Novinar B92 nam otkriva sve moguce nacine koji ne rade za dobro Asanza. Ja imam san da ce ovaj covek ipak uspeti - na ovaj ili onaj nacin.

Castro

pre 11 godina

Smisliće stari znalci Fidel i Raul Kastro, ali i Kristina Fernandez, Čavez, Morales, Ortega i Korea - kako pronaći najbolji put za prebacivanje Asanža. Ne treba isključiti ni pomoć Lukašenka i Putina, velikih znalaca u ovoj oblasti. Još jednom - bravo za EKVADOR!!! Kakvu snagu je pokazala ova egzotična i lepa zemlja. Svaka čast hrabrom ekvadorskom narodu i ljudini Rafaelu Korei!!!

Opet dvostruki standardi ....

pre 11 godina

“Velika Britanija ne priznaje princip političkog azila kao sredstva za izbegavanje regularnog sudskog procesa”

Ne sećam se da im je to bio problem kada su dali politički azil Borisu Berezovskom 2003. godine.

danilo

pre 11 godina

Nema njemu spasa. Izručiće njega Englezi Šveđanima zbog toga što mu je puko kondom. Tako su naumili i tako naređuje čuvar pudlice što sjedi u Bijeloj kući.

IPMUTANT

pre 11 godina

Suma sumarum sledi nam nekoliko godina prepucavanja na ovu temu sve dok pritisak interneta ne bude prevelik i dok kraljica ne kaze da je ok da se ovaj ciskus prekine. Bože me sačuvaj bande banditske.

hm?

pre 11 godina

Pored tolikih pedofila, silovatelja i seksualnih manijaka na slobodi, Velika Britanija resila da po cenu nevidjenog diplomatskog skandala ( citaj, upada u ambasadu druge drzave ) uhapsi Asanza koji je u Svedskoj optuzen za seksualni prestup.
Mora da je iza svega nesto mnogo vece i ko zna koliko informacija Asanz nije izneo u javnost. Pored svega, Velika Britanija i Svedska ucestvuju u pokusaju izrucenja Asanza SAD, gde ga po federalnom zakonu za spijunazu ceka smtrna kazna, a i Britanija i Svedska su potpisnice Evropske konvencije o ljudksim pravima.
Bolje da je pocinio ratni zlocin kao Ejup Ganic, sigurno ga ne bi izrucili.

ilija

pre 11 godina

“Velika Britanija ne priznaje princip političkog azila kao sredstva za izbegavanje regularnog sudskog procesa”, rekao je Hejg, ponovivši da će policija i vlasti istrajati u nameri da ga isporuče Švedskoj, koja ga traži zbog optužbi za seksualni napad.

LAZOVCINA!
Vec su navedeni brojni dokazi gde nista od toga nisu ispostovali. Najskoriji primer je kada su nekom teroristi dali azil jer je u svojoj drzavi zakonski gonjen (zbog terorizma) i gde postoji smrtna kazna.
Teroristima dele azile, kao zabrinuti za ljudska prava, a Asanza bi isporucili 'demokratskoj sad-istima, namerno malim slovom, koji imaju smrtnu kaznu?!

Ove satro demokratije su najveci (vec dokazani) olos na planeti.
Bravo za Ekvador.

Ovaj deo plana koji govori o zaposljavanju u UN je najbolji.
Dok UN ponisti sluzbu, taman dovoljno vremena sa imunitetom da sedne u diplomatski auto, sa diplomatskim pasosem, provoza se po londonu (namerno malim slovom) do aerodroma i mahne im iz aviona srednjim prstom. :p

Miki

pre 11 godina

A da ga pošalju diplomatskom poštom u delovima, pošto bi veliki sanduk bio sumnjiv? Tako bi mogli lakše da ga smeste i na Rapidshare, pogorovo ako ga prethodno zipuju ili rar-uju.
Izgleda da če Asanž robijati u ambasadi dok mu ne dojadi, ili dok se ne promeni vlast u Ekvadoru.

Zika

pre 11 godina

Teoretski ako nista drugo on moze da ostane u ekvadorskoj ambasadi do kraja zivota. Tek u inat Englezima. Ne mogu mu nista, a on im tik pred nosom.

mandraxxx

pre 11 godina

bilo kako bilo, da upadaju u ambasadu ne smeju, jer je to teritorija strane drzave i svaki nasilan upad bi predstavljao objavu rata ekvadoru. obaska sto bi i ekvadorci verovatno preduzeli retorzione mere i pohapsili sve u britanskoj ambasadi u ekvadoru. pre ili kasnije ce morati da ga puste

sofronije

pre 11 godina

Mogu ga poslati i mail-om,npr. Ili ga upload-ovati na Torrentz,pa neka ga u Kitu download-uju.Salu na stranu,ili je on trojanski konj koji ce posluziti za postepenu cenzuru interneta ili ih je zestoko protresao pa hoce da mu skinu glavu.U drugom slucaju zelim mu svaku srecu da nestane iz kolevke "demokratije i ljudskih prava" i sa sigurne lokacije nastavi ono sto je zapoceo

Антикапиталиста

pre 11 godina

Када је Јездимир Васиљевић добио азил, Еквадор је био америчка колонија, која је и нацистима пружала азил. Народ Еквадора се на улицама борио за промену, склонили су капиталистичку банду - америчке слуге, и изабрали Рафаела Кореу за председника. Данас је Еквадор поносна, достојанствена, запослена и социјализму наклоњена земља, која се бори за људске универзалне вредности. Још нешто, Еквадор сматра Косово и Метохију јужном покрајином Србије. VIVA ECUADOR!!! VIVA CORREA!!!

Milos

pre 11 godina

Vrlo je moguće da će istorija zapamtiti Vikiliks i ovaj progon Asanža kao prekretnicu kojim putem je krenuo svet nakon što se suočio sa informatičkom revolucijom. Nagla pojava ogromnih mogućnosti pristupa znanjima i drugim vrstama važnih informacija već je dovela do toga da jedan današnji tinejdžer može doći u posed ogromnog broja informacija koji je na primer tajnoj službi neke države pre pedesetak godina bio misaona imenica. To znači i da velike laži i manipulacije više nisu moguće ili ih je bar danas teže i skuplje održavati.
Možda ćemo se u budućnosti sa setom sećati našeg vremena besplatnog pristupa bezbrojnim bazama podataka ili ovakvog javnog deljenja oportunih političkih stavova. Volja kojom su SAD spremne da uhvate i kazne Asanža govori da sadašnje "demokratično" stanje svetskih informacija nikako nije u interesu velikih državnih, korporativnih i medijskih sistema.

Truth is somewhere there

pre 11 godina

Moze biti da je Asanz vec na putu u neke druge krajeve daleko od ostrva zato se dugo i cekalo na odgovor Ekvadora o azilu dok se nespremi beg. A licemerima sa ostrva i preko bare zelim neuspeh u potrazi za njim. I want to belive!

iii

pre 11 godina

On cak i nije optuzen... Svedska zahteva izrucenje da bi izvrsila "informativni razgovor" o okolnostima tog dogadjaja, nikad ga cak nisu konkretno ni optuzili, sto celu situaciju i navodni britanski entuzijazam za "pravdom" cini toliko providnom da je to strasno. Sve u svemu uzasna sramota za UK i Svedsku. Nekadasnje svetske sile i progresivne, demokratske zemlje su se pretvorile u pudle koje sene kad im gazde narede. A Ekvador je pomalo nesrecan izbor, jer imaju putera na glavi, ali Asanzu jednostavno nije ostala druga opcija, osim da pobegne kod protivnika USA. Probao je on sa svima ostalima, ukljucujuci i Ruse, ali niko nije hteo da se mesa.

boza

pre 11 godina

A da promeni ime u Haradinaj ili Taci,nema vrata koja ne bi otvorili stranci na pomen tih imena samo se dogovore oko cifre sa koliko"nistica" da se dodaju.

Kosmijina Krava

pre 11 godina

Iako je Velika Britanija jedna od zemalja s najboljim dvostrukim standardima, cini mi se da ce Jullian jos koju godinu provesti u ambasadi, sto je realno bolje od onoga sto bi ga snaslo da se odmah predao u ruke "pravde".

Diplomata

pre 11 godina

Bogami su se zeznuli jer diplomatska posta se ne dira pa da je i atomska bomba unutra. Ako Englezi naprave presedan i kao sto su najavljivali izvrse hapsenje u ambasadi koja je strana teritorija ili bilo sta drugo sto je jasno definisano pravilima koje je cak i nacisticka Nemacka postovala e onda ce biti "belaja" sirom planete.

dragan

pre 11 godina

SAD i njihov šerif u Evropi Velika Britanija ne priznaju i ne poštuju nikakve međunarodne zakone,pa se u ovom slučaju isto tako čitav svet treba ponašati prema njima, odnosno na bilo kakav način sprečiti kidnapovanje gosp.Asanža, pa i krijumčarenjem u diplomatskoj pošti.

Qq

pre 11 godina

I svetska I britanija sto se twice morals 21 veku, neka pociste prvo ispred svojih vrata pocevsi os krone. Ali Nike to problem nego je. Americko naredjenje problem, ONI nedozvoljavaju da niko otero a njihove mafiosko vladanje svetom

JEM

pre 11 godina

"“Velika Britanija ne priznaje princip političkog azila kao sredstva za izbegavanje regularnog sudskog procesa”, rekao je Hejg, ponovivši da će policija i vlasti istrajati u nameri da ga isporuče Švedskoj, koja ga traži zbog optužbi za seksualni napad."
---------------------------------------
Jel, smradovi jedni engleski. A priznavali ste ga kada ste azil davali silnim ruskim kriminalcima. Verovatno iz "objektivnih razloga" jer su bili puni ko brodovi.
Asangeu u Americi preti smrtna kazna. Pa koliko politickih azila je VB odobrila samo zato jer se sumnjalo da ce biti "fer" sudjenje. O smrtnoj kazni da i ne govorimo. E, gospodo, Ekvador je dao politicki azil Asangeu iz razloga sto smatra da mu izrucivanjem Americi preti smrna kazna a o "fer" sudjenju da i ne govorimo. "Zapad" je dobio po nosu istim onim smdljivim carapama kojima je decenijama udarao "nedemokratski", citaj istocni svet. Bravo za Ekvador.

Pravnik

pre 11 godina

Osnovno pravilo prilikom izrucivanja stranog drzavljanin jeste da lice koje bude izruceno jednoj drzavi ne smije biti od strane te drzave izruceno trecoj drzavi,sto znaci ukoliko ga izruce Svedskoj,Svedska ga ne smije izruciti SAD-u,a samo da jos napomenem da Asanz nije drzavljnin niti Britanije,niti Svedske,a niti SAD-a, on je drzavljanin Australije

Ivan

pre 11 godina

Predlažem rešenje poznatog i uglednog pronalazača, člana špijunske organizacije TNT, Grunfa:
Katapult za dupetom, padobran na ledjima.

Uroš

pre 11 godina

Nemojte tako, SAD je veliki borac za slobodu medija. Toliko je veliko njihovo zalaganje da su spremni da radnike neslobodnih medija liše života, kao u Abardarevoj.