Ponedeljak, 19.12.2011.

13:28

(Ne)dostižan spisak Merkelove

Angela Merkel izjavila u Prištini da očekuje od Srbije da za dobijanje kandidature uspostavi robnu razmenu s Kosovom i da ukine paralelne strukture.

Izvor: Tanjug

(Ne)dostižan spisak Merkelove IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

197 Komentari

Sortiraj po:

bez imena, buducnosti, muza, mozga...

pre 12 godina

Tim sporazumom mi smo kapitulirali pred NATO-om... Na Kosovu zive Albanci, ne Natovci. A oni se povukose iz Iraka, nije za pretpostaviti da ce i na Kosovu ostati uvek...
Pozdrav svima!

bezimena

pre 12 godina

Angela, vi ne trazite pravedno resenje, nego da Srbija prizna kapitulaciju. Non pasaran.
(nikola, 19. decembar 2011 19:32)

U čemu je problem priznati (Kumanovski sporazum 99.) ČINJENICE koje zna ceo svet!?

pravilno je INSTRUMENT!

pre 12 godina

Sto se tice Kosova ono je odavno postalo burag Srbije, koji je postao instrumenat za srpska polticarska prezivanja.
(dule NS, 19. decembar 2011 20:44)
Ovo jednostavno nije tacno, ovo je i totalno pogresno...

Milisav

pre 12 godina

Rečeno bokserskim žargonom ovo ispada kao udaranje protivnika koji je već u debelom knockdown-u.

Srbija se može nečemu nadati tek kad prestane da se ponaša kao beskućna seoska radodajka koja ne zna da kaže NE, te i da malo spusti suknju. Za promenu. Možda će je neko pogledati sa malo digniteta. Ili će ga sama osetiti.

Da li je neko u skorije vreme pogledao kartu Srbije na zvaničnom sajtu UN?
Zašto se mi ne ponašamo shodno tome?

Zašto uopšte pregovarao o nečemu što ne priznajemo, sa nekim koga ne priznajemo?

Zašto totalni nerad i anarhiju u društvu pokrivamo plaštom sa imenom - Kosovo?

Zašto našu državu ne uredimo po ljudskim i Božijem zakonu, a Evropi kažemo - vi sredite Kosovo, vi ste ga napravili? I kakovo god da ga napravite mi ga nećemo priznati.

Zašto ne počnemo da poštujemo društvene norme umesto da nam svaka bude za jednokratnu upotrebu i sprdnju?

Zašto ne iskoristimo jedini adut koji nam je ostao u ruci da ne padnemo na totalnu istorijsku marginu u nadolazećim decenijama, a to je nepriznavanje Kosova?
Zašto niko neće da shvati (sličan komentar na jednu prethodnu vest o istoj temi moderator nije hteo da objavi) da:
1. Nemamo ništa što Evropu interesuje (osim Kosova)
2. Držanje Kosova u statusu quo je u isto vreme držanje Albanije, Crne Gore i Makedonije u istom statusu, odnosno van te iste Evrope - jedina politička karta koja nam je još u rukama.

U tom kontekstu zašto niko ne postavi hipotetičko pitanje: Da li bi ikad Srbija podržala aplikaciju Kosova za EU i obrnuto?

Zbog toga je Integrisano Upravljanje Granicom (IBM – Integrated Border Management) tačka od koje je krenulo jačanje pritiska u tom pravcu, u očekivanju da će u predizbornoj groznici neko od naših da se polakomi. Ili za očuvanje onog što ima ili za dobijanje nečeg za čim žudi.

A ako ne "budemo dobri" uvek mogu da nam pošalju Šešelja Iz Zatvora (ako ga puste mogu odmah da mu naprave i aplikaciju za Nobelovu nagradu za mir :-) ), sasvim dovoljno za još jedan, bar decenijski sunovrat.

LangLebeDeutschland

pre 12 godina

Alo, cuvajte zivce.
Medzu ostalog ona je rekla:
" nisam danas ovde da pricam o Srbiji, nego sam tu da kazem sta Kosovo, odnosno Pristina ima da uradi."

Znaci nema price o Srbiji. Mozemo lakse disati.
Rec je o drugoj Drzavi, i to nas ne tice bas mnogo, vazno je da nasa vlada i nasa drzava trazi postovanje ljudski prava na toj zemlji.

Apex

pre 12 godina

Svaka cast narode citam ovi vasi Komentari i toliko su smesni ko onih iz 90 godine price,Vi samo se prepucavate jednog na drugog ali to nije realno Realno sto je sad na terenu Nemacka oce da pomogne Kosovu za Liberalizaciju i ulazak u EU ali kako mi se cini ako vi vako nastavite ostacete na zapadnom Balkanu samo ko CRNA RUPA pusti Kosovo je Kolevka Srpska ali Beba je Albanska u njega nije srpska kosovo je uvek tu bilo i ostace vi niste ga doneli iz Karpate ono je tu bilo dokle vise ovako trebate da se pomirite sa sudbinu samo ako vako nastavite mislim i Vojvodina ce da vi ode i Sandzak a bogami i Dolina Preseva osta ce vi samo ono malo oko Beograda niko nece da zivi sa Vama ama bas niko jedina sansa vama u Evropi i da vi ostanu ove granice sada koje imate ako necete u Evropi mislim i ove da ce nemate.

Julius

pre 12 godina

Sta vam je bre ljudi koji navaljujete drvljem i kamenjem (iz barikada) na nemacku kancelarku Angela Merkel. Nije ona nista u Pristini rekla vise nego sto je ubrk Tadicu i srpskim vlastima rekla tokom njene posete Beogradu, u avgustu ove godine. Nikakav novi uslov, nikakav novi pritisak, vec one iste poruke koje je prenela u ime Evropske unije, u koju ona ima glavnu ulogu. To sto gospoda Tadic i drugi iz vlasti Srbije nisu hteli shvatiti ozbiljno, to je njihov problem, pa su nastavili sa barikadama i ekscesima sa Kosovskom i EULEX policijom i vojnicima KFOR-a, preko paralelnih struktura koje su par exellence kriminalne strukture mafije i organizovanog kriminala, kao produzena ruka i poluga vlasti, a koje ce se obiti o glavi Srbije. Te strukture moraju da isceznu iz teritorije Kosova, a ako vama u Srbiji trebaju, zadrzite ih, finansirajte ih, ali ne ocekujte pozitivne ocene od civilizovanog sveta.

samo se pitam

pre 12 godina

Inace 1999 godine ja bilo krajne vreme da se "stop" fasizmu u Evropi.
(Agim68, 19. decembar 2011 20:13)

Pitam se samo zašto onda nisu bombardovali vas?!

prokleta avlija

pre 12 godina

citajuci komentare srBskih patriJota i NVO-evropejaca sa vracara sa platama od 2000evra...covek shvati kako Srbiji nema spasa,ne zbog Merkelove,tadica i Kosova nego zbog doticnih...

ex EU pristalica

pre 12 godina

Gospođa Merkel je prevršila SVAKU MERU!
Ovo sada već spada u domen nepristojnosti!
Može li iko i da zamisli šta će da bude uslov za početak pregovora ili za prijem u uniju?

Ovo je najdirektniji dokaz da nas ne žele u uniji i da igraju izuzetno prljavu i kvarnu igru - kao i uvek do sada!

O pristrasnosti kakva nije viđena u celokupnoj istoriji ne želim ni da govorim!

zaki

pre 12 godina

Mozemo da je ne volimo, ali, kada se prevede sta je Angela rekla, na srpskom to glasi: posto ionako vec trgujete, ali nelegalno, pocnite to da radite legalno. Drugo, kada vec ne mozete da na severu Kosova imate vojsku i policiju, jer, da mozete, imali biste ih, sta glumite jurisdikciju ( paralelne strukture)?

Ivan

pre 12 godina

Za sve koji do sada nisu procitali rezoluciju 1244, molim da je procitaju pre komentarisanja. http://daccess-dds-ny.un.org/doc/UNDOC/GEN/N99/172/89/PDF/N9917289.pdf?OpenElement
Po toj rezoluciji razne stvari nisu uradjene i nece (moje misljenje).

Agim68

pre 12 godina

Kasno Angela na Kosovo stize!!! Ovakvo uslovljavanje kosovske tzv. "drzave" i njenih paralelnih institucija sve sa "premijerom" kriminalcem i teroristom na celu je zakasnelo. To je trebalo uraditi znatno ranije mozda pre nego sto ste bombardovali suverenu drzavu Srbiju i to bez saglasnosti SB UN.

Angela, vi ne trazite pravedno resenje, nego da Srbija prizna kapitulaciju. Non pasaran.
(nikola, 19. decembar 2011 19:32)

Naprotiv, Srbiju je trebalo bombardovati mnogo ranije, jos 1991 godine, time bi se ustedilo najmanje 300.000 ljudskih zivota! Inace 1999 godine ja bilo krajne vreme da se "stop" fasizmu u Evropi.

dule NS

pre 12 godina

Dve nemacke se zelela da ujedinis a sada hoces Srbiju da rasparcas... Kosovo je Srbija, za Kosovo i Metohiju cemo sve dati, to je nasa kolevka, to je nasa dusa, to je nase srce tamo su nase najvece SVETINJE SVETA ! NE DAMO KOSOVO, NECEMO U EU .
(Jovan Mirkovic, 19. decembar 2011 16:31)

-- Nemacke su se ujedinile zato sto su jednom bile jedna Nemacka i jedan narod. Srbi i Albanci su dva razlicita naroda. Ali Albanci Kosova i Albanci Albanije bili su jedna drzava, i jedna narod, i opet ce da budu.
Sto se tice Kosova ono je odavno postalo burag Srbije, koji je postao instrumenat za srpska polticarska prezivanja.

zvrk

pre 12 godina

citajuci ove komente sa sakvim mrznjom pricajte za moj narod i nasheg premiera vi ste daleko od demoktskog sveta i havalim se bogu sto smo se spasili od vas i imamo slobodu koju nam garntuje amerika,enngleska,nemacka...i ostale zemle civilizovanog sveta.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (labi, 19. decembar 2011 19:04)

SWEET DREAMS

Milan I

pre 12 godina

Niko nam nije ni do kolena , svi su bezobrazni , svi se ulaguju , svi su tkzv ili tzv. Oni takvi kakvi su sve jaci i jaci , a mi sve slabiji i slabiji , a bogami i sve manji i manji . Samo napred iracionalni moj narode , ne treba nama EU , nama ce cuj pomoci neko drugi , pa ko je ikome ikada pomagao , samo surovi interes i nista drugo. Bez Eu nema budzeta , nema teritorija , nema zivota , ali Srbija se saginjati nece , i nece da znate , samo ce jednog dana (cini mi se vrlo skoro) da se stroposta i KRAJ.

playboy

pre 12 godina

Auhhh ala pljušte novi uslovi. Sad je u igri i trgovina sa otcepljenom i očišćenom pokrajinom te ukidanje "paralelnih struktura", znači onih par bolnica, nekoliko sirotinjskih opština i škola treba ukinuti ili dovesti na čelo Albance, WTF?!
I nakon sveg tog ismevanja, NEĆEMO DOBITI NI DATUM PREGOVORA?!

Odgovor Srbije:

AUFWIEDERSEHN I NE DOLAZI VIŠE OVAMO!

Matija Gubec

pre 12 godina

@Neno, 19. decembar 2011 19:07),
pa bobogu akija "oluja" je osudjena u haškom tribunalu kao zločinački poduhvat etničkog čišćenja po naredjenju tadašnjeg predsednika Tudjmana i to priznaje ceo svet osim vas ....
____________________________________________________________________

Uvaženi gospodine, sviđalo se Vama ili ne, Oluja je legitimna vojna akcija na uspostavljanju teritorijalnog suvereniteta RH nakon što pobunjeni Srbi nisu prihvatili međunarodni mirovni plan Z4.....

Odobrena od svih svjetskih sila pod uvjetom da bude efikasno, učinkovito, razvidno i da sve traje 7 (sedam) dana...

Pozdrav

Realista

pre 12 godina

Potpuno se slažem sa gospođom Merkel da treba ukinuti paralelne institucije na Kosovu i Metohiji. A jasno je da su jedine paralelne institucije one koje se kontrolišu iz Prištine.

milan

pre 12 godina

Nicega novog tu nema nego je nama uvek potrebno sve nabrojati sto moramo raditi kao neposlusnoj deci. Zasto moramo korak po korak a nekada iskorak raditi umesto da zaokruzimo pricu, OK bez priznavanja ali sa realnom politikom se suociti sa stvarnoscu na terenu i neminovnom potrebom za napredak Srbije. Srbima na Kosovu ce biti bolje samo onda kada i srbima u Srbiji bude bolje i tu nesme niko nikoga da zaludjuje da ima neki treci put sem EU. Sto pre to budemo svi shvatili bice sanse vece da brze napredujemo u ekonomskom ali i u politickom smislu.

Analiticar

pre 12 godina

Ljudi ajmo realno da pogledamo jednu stvar,onako kako je ja gledam,a verujem da ce vecina da se slozi sa tim.
ispadamo "tvrdoglavi" sto se tice svih desavanja,"ne slusamo" sta nam pricaju,itd itd,mi smo losi momci.

godinama smo ziveli u Jugoslaviji,koja je bila jedna od najjacih zemalja na svetu,hocemo da zivimo nas zivot,ne neki tudji,ne po tudjim pravilima,realno danas ovi sto nam postavljaju uslove,jednostavno ne zele Srbiju jaku i stabilnu,vec zele Srbiju,onakvu kakvu oni zamisljaju,u tome je stvar,sto mi ne zelimo njihovu Srbiju!jadnu i bednu,a to oni upravo cine od nje ,svim uslovima koje postavljaju.

da se razumemo,bili su ratovi,i svi su pravili zlocine,ali je ovde situacija kao da samo Srbija ta koja je pravila zlocine.

sa KiM je proterano 200 000 Srba,to se izgleda oprasta albancima?
to ja nazivam dvostrukim standardima.

nikola

pre 12 godina

Kasno Angela na Kosovo stize!!! Ovakvo uslovljavanje kosovske tzv. "drzave" i njenih paralelnih institucija sve sa "premijerom" kriminalcem i teroristom na celu je zakasnelo. To je trebalo uraditi znatno ranije mozda pre nego sto ste bombardovali suverenu drzavu Srbiju i to bez saglasnosti SB UN.

Angela, vi ne trazite pravedno resenje, nego da Srbija prizna kapitulaciju. Non pasaran.

labi

pre 12 godina

citajuci ove komente sa sakvim mrznjom pricajte za moj narod i nasheg premiera vi ste daleko od demoktskog sveta i havalim se bogu sto smo se spasili od vas i imamo slobodu koju nam garntuje amerika,enngleska,nemacka...i ostale zemle civilizovanog sveta.

Mali-sumadinac

pre 12 godina

Tadicu,pa kazi nesto,ionako si svaki bogovetni dan na TV!!!!!!!
A,da,zaboravio sam,EU je nebitna,bitna je ekonomija u Srbiji hahahhahahahaha
Gradimo autoputeve,mostove,navodnjavamo Vojvodinu,pravimo kompleks vetrenjaca,pogon na solarnu energiju,jos jednu hidrocentralu,cistimo,recikliramo i najvaznije u Aleksincu ima vise nafte nego u Saudijskoj Arabiji i to sve nekoliko meseci pred izbore!
Slobin dnevnik je za vas bio malo dete!!!!Saper je marketing car,majke mi moje,para vredi!!!!

laza

pre 12 godina

jos ce nam ova gospodja odredjivati sa kim cemo imati robnu razmenu, od koga cemo kupovati i kome cemo prodavati
kakva drskost i bezobrazluk!!!

da se ne lazemo

pre 12 godina

Srbija ce sigurno priznati Kosovo.
Ko sto je i Crnu Goru.
Mozda ce Rusija imati argumente.
EU im je glavni kupac sirovina.
EU je i glavno trziste Kine.

Neno

pre 12 godina

@hanin odvjetnik... Stvarno ste neverovatni,pa bobogu akija "oluja" je osudjena u haškom tribunalu kao zločinački poduhvat etničkog čišćenja po naredjenju tadašnjeg predsednika Tudjmana i to priznaje ceo svet osim vas koji još uvek tražite neke izgovore uz pomoću kojih bi to relativizovali, i NE, NEMA nikakve razlike izmedju oluje i onog što su Srbi radili Albancima,kao što znaš Kosovo je deo Srpske teritorije koje je jedan narod pokušavao da ukrade i tu nema govora o nekakvoj velikosrpskoj agresiji ili kako vi to već zovete.Jedini problem je u tome što se Srbija trenutno nalazi u lošem političkom trenutku koji će se uskoro završiti hvala bogu.

ILIR

pre 12 godina

prijateljski savet od neprijatelja...
da bi vas ceo civilizovani svet poceo da vas "voli" a ne bude protiv vas trebate
da vasu drzavu vode civilizovani ljudi
da ovi bradati "man in black" koji se nazivaju crkvenjacima, napokon poceli da se bave religijom a ne politikom i pedofilijom
da vase spoljno ministarstvo ne vodi kratkovidna i narcisoidna osoba
i da nikada vise ne ratujete pod dejstvom alkohola jer se vi posla rata secate jedino onoga sto se vama zbilo a ne ono sto ste vi ucinili drugima...

Panglos

pre 12 godina

Kompletna izjava glasi :
Angela Merkel izjavila u Prištini da očekuje od Srbije da za dobijanje kandidature uspostavi robnu razmenu s Kosovom i da ukine paralelne strukture pa ce onda dati nemacki azil svim clanovima vlade i parlamenta !!!

podrska iz toronta

pre 12 godina

Gospoda sa Zapada je naivna ako misle da ce Srbija priznati Kosovo, ne znam zasto se gubi vrijeme sa tom EU. Organizujmo Srbiju, sam sebi najvise mozes pomoci. U ostalom ko garantuje da ce EU prezivjeti, ili ...
Kosovo se ne daje za "obecanja" odnosno pregovore ....

HRVAT-Dalmoš

pre 12 godina

Znate sto Srbi? U pravu ste glede Kosova i ja vam dajem potporu glede Kosova, ali znate sto je problem? Što je Kosovo jedina stvar od 50 u kojoj ste u pravu glede politike zadnjih 20 godina... Podsjećate me na onu priču o Pastiru i vukovima, znate tu priču? Pa evo ako ne znate da vam ispričam:

Jednom čuvao pastir ovce izvan svog sela, te htio ispasti više od pastira, pa odlucio da će izmisliti da mu vukovi napadaju stado, da ispadne junak u svom selu, te poče vikati: "vukovi ljudi, vukovi napadaju", dođoše ljudi iz sela da pomognu, a vukova nigdje, pastir reče da ih on potjerao sve... ispade junak...

drugi dan, opet slaga: "vukovi ljudi, vukovi napadaju", ljudi dođoše nigdje vukova, opet izlagao da ih je potjerao, pastir ispade jos veci junak...

Treći dan vukovi stvarno dođoše dok je ona čuvao ovce, poče pastir vikati opet: "vukovi ljudi, vukovi napadaju"... ali ljudi nisu dosli iz sela, rekoše sebi, pa valjda ce ih i treći put potjerati...

E pa vama Srbi, su sada s Kosovo situacijom dosli "Vukovi", od koga vi sada trazite pomoć? Tko ce vam vjerovati uopce nakon ovih 20 godina nakazne politike? Ali usprkos svemu tome, ja vam zelim sve najbolje i da jednog dana postanete jedna normalna europska drzava i nacija i da se rijesite toga kompleksa "zadnje europske nacije koja bi ratovala u ime srednjovjekovnih vrednota".

vukasin

pre 12 godina

Kosovo je pod zastitom velesila,Amerike i Nemacka.Nece dugo potrajati i bice najjaca ekonomska i vojna u regionu,kao Izrael u bliskom istoku.Srbija treba da se zbrinjava za sfoje problematicne regione i sato pre da se ukljuci EU.Sa Kosovom treba da ispostavi dobrosusjedske odnose u najvecem nivou,dok albancima na jug Srbije obezbediti razvitak u sfim delatnostima da ne bi izazvali neki novi rat koji bi unistio definitivno celu srbiju.

Marko

pre 12 godina

Samo mi je malo čudno pre par dana Jelko Kacin je izjavio da nema novih uslova za Srbiju.Merkolova ode na Kosovo sastane se sa Tačijem i odmah se pominju novi uslovi,pa bih pitao gospodju Merkel koliko je para dobila od Tacija,jer drugo objasnjenje nepostoji.

Dragan

pre 12 godina

Lepo se njih dvoje izdogovarase i slozise. U celoj prici, ucesce Beograda kao da nije ni potrebno. ASngela Merkel otvoreno iznela sve sta i kako treba, a nase je samo da sve to prihvatimo i onda cemo mozda dobiti kandidaturu. Pa ako je i ne dobijemo, "nije smak sveta", sto rekose neki nasi politicari. Mi treba da budemo zadovoljni sto sadasnja vlast ima zelju za evrointegracijama.
Ako u decembru nije bio smak sveta, nece ni u martu. Ja se iskreno nadam da ce ove sadasnje vladajuce stranke biti smaknute s vlasti. Ne znam tacno kog meseca, ali u maju 2012. najkasnije.

novica52

pre 12 godina

Obrni okreni mi ćemo po svemu sudeći izvući deblji kraj. Ko zna šta nam se sve sprema i što god mi ispunili i uradili biće još i još i ko zna sve dokle.Ja sam za oštriji kurs i za crvene linije ali mnogo pre nego sada što ova vlast to sada postavlja.

hanin odvjetnik

pre 12 godina

Draga Hana, akcija srpske vojske na Kosovu 1999. se ni po cemu nije razlikovala od akcija hrvatske vojske Oluja i kako ono bese drugo. Mi smo zbog toga bombardovani, a vase su akcije proglasene legitimnim. Nema to veze sa nama, a ni sa vama, vec sa interesima velikih sila. Mi smo na pogresnoj strani i to je sve. Pozz
(kizza, 19. decembar 2011 15:02)

Kizza, razlika je ocigledna svima osim vecini Srba. Hrvatska je izvela Oluju nakon sto je napadnuta, okupirana pet godina, i protjerano ili pobijeno svo nesrpsko stanovnistvo s okupirane teritorije. Dakle rijec je obrambenoj akciji Republike Hrvatske koja je zbog toga podrzana od vecine u svijetu pod uvjetom da postedi pobunjeno srpsko stanovnistvo. Druga je stvar sto se sve dogadjalo nakon Oluje sto je za svaku osudu i sto je i HR sama osudila ali i osjetila pritisak EU i USA zbog sporog izrucivanja osumnjicenih za ta zlodjela.
A akcija na Kosovu je bila jos jedna agresivna akcija srpske vojske i milicije s namjerom da izvrsi jos jedno etnicko ciscenje nakon sto su isto ucinili u HR i Bosni. Naravno da je svijet reagirao i zaustavio vas. Zar vam kosovske hladnjace nista ne govore? Mozda je trebalo dozvoliti jos nekoliko Sreberenica da se ponove i na Kosovu?

Zoki

pre 12 godina

Šargarepa koju Frau Markel može da ponudi je poprilično sparušena, a štap nema. Ne postoji ništa konkretno što EU u ovom trenutku može da ponudi Srbiji. Fondovi o kojima se u Srbiji mašta su jednostavno prazni, EU traži pomoć MMF da bi napunila fondove iz kojih će da spasava zemlje - dužnike. Srbija treba da gleda svoje interese i izgrađuje svoju ekonomiju nezavisno od EU. Mora da pronađe nova tržišta, privuče nove investitore i balansira svoj budžet.
Ako Srbija uopšte uđe u EU, to neće biti za vreme mandata Frau Markel, čak ni u idealnim uslovima. Prema tome, njene izjave ne treba ni uzimati previše ozbiljno.

Sajo

pre 12 godina

Najkomicniji su mi ovi koji predvidjaju raspad EU,a ne vide da se jedino moze raspasti Srbija,i to zbog politike zabijanja glave u pesak,iste politike koja se vodi od devedesetih ,iste politike koja je razbila YU,iste politike zbog koje su izbili toliki krvavi ratovi,iste politike koja je vrsila genocid na Balkanu(Bosnjaci,Albanci),ista politika zbog koje smo bombardovani,ista politika zbog koje CG pobegla iz zajednicke drzave,iste politike koja je izgubila kosovo,iste politike koja ce izgubiti Vojvodinu i Sandzak,istre politike koja ce izazavati i bojim se i gradjanski rat u samom ostatku Srbije...PREOKRET ZADNJA SANSA...CEDA VUK KORAC...su uvek bili na PRAVOJ STRANI...TADIC POLTRON DEMAGOG IZDAJNIK...DS-a i Djindjicevog programa...

kolektivna sizofrenija

pre 12 godina

Kakava smejurija od komentara,prosto zapanjujuce...
Stio sam se vica kad slonovi i komarci igraju fudbal,i slon uklize jednom,komarac jedva izbegne,uklize drugi put i odvali ga po nogama a na to ce komarac : "A zanci tako,ima krljanja?!?Dobro samo da znam..."

Zemlja je ravna ploca,A Srbija je centra sveta,i svi samo o nama misle...a mi ne mislimo ni o cemu...

PECANAC

pre 12 godina

Taci kriminalac, taci terorista, taci ovo ili taci ono, pa ljudi probudi te se, vidite li da ste u kosmaru. Daj da vidimo koliko ima kriminalaca kod nas u srbiji od 90ih pa do danas. Ako malo procesljate bogami necete ih moci prebrojati. Covek putuje u sve evropske drzave, rukuje se sa svim glavnim drzavnicima evropskih zemalja, a vi i dalje trazite iglu u senu, ako se tako nastavi videcemo gde cemo biti za jedno 20 godina. Tapkanje u mestu gospodo. Muka mi je vise od ovih internet patriota, koji do juce nisu ni znali gde se kosovo nalazi a danas ga brane preko testature.

Vuk

pre 12 godina

Tači je bio kriminalac još kada je Kosovo bio normalan deo Srbije,devedesetih.
Sto ga naši nisu uhapsili još tad? Kao i ostale?

Nešto tu ima,kada bi se otkrilo,bio bi još jedan šamar za nas od naših.Kao sto sada imamo Veselinovica ili Covica.
Patriote,sa novcem u dzepu.

Petar

pre 12 godina

Toliko je nepismenih komentara ovde da to boli. PatriJotama slabo ide pravopis maternjeg jezika izgleda. Kosovo je vec nezavisno od Srbije i to vec neko vreme, usla Srbija u EU ili ne Kosovo je od Srbije odvojeno. A sada ukoliko imate geografsku kartu proucite je dobro. Srbija se na severu i istoku granici sa EU, uskoro i na zapadu (Hr, a verovatno jos malo pa i CG), na jugu su Makedonija i Grcka, dakle opet EU. O cemu vi onda trabunjate? Kakva Rusija? Pogledajte koliko je daleko! A i potpuno smo beznacajni trgovinski partner i Rusiji u odnosu na tu EU koja ima 50 puta vise stanovnika i hiljadu puta vise proizvodi. Sad ce neko da se bakce nekom Srbijicom velicine statisticke greske (Rusiji nepotrebna, Kina i ne zna gde je ili sta je to Srbija). Dovoljno je otici jednom u Nemacku da bi shvatili koliko smo mali i beznacajni. Srbija pobedila Nemacku? Nemacka pomaze svoje saveznike iz Drugog svetskog rata? Kakvih sve nebuloza!!! Nemacka javnost ima sasvim jasno odredjenje prema Drugom svetskom ratu i nacizmu, i optuzivati Angelu Merkel da ima veze sa nacizmom pokazuje totalnu neobavestenost. Spustite se malo na zemlju Srbi, potpuno ste beznacajni na globalnom nivou, vec nestajete a verujte i ukoliko potpuno nestanete svet to nece osetiti.

Gradjanin

pre 12 godina

ko je gledao film pijanista,bicemu lakse da svati koga pretstavlja ova doticna gospodja...mozda bi trebalo opet da nas bombarduju,da malo promenimo svest,i prihvatimo realnost jel je to sada u trendu.ko god nije gledao gore navedeni film neka ucini to pa kad vidi koje se to sve zemlje predstavljaju kao demokratske zemlje i daju lekcije onima koji su se protiv toga i takvih kroz istoriju borili,nek tek onda ostavi komentar.UNAPRED HVALA

Vasi 1389

pre 12 godina

Srbija mora poceti da gleda svoje interese. Nema vise nesvrstanih, nema velikog vodje koji ce da misli umesto nas. Jednom smo probali da idemo protiv sveta i jedini koji su imali stete od toga smo mi sami. Politika nije postenje i nije iskrenost, ona je pametna trgovina. S toga, opametite se!

BGd

pre 12 godina

Umesto sto osipate paljbu po Mereklovoj, bolje uvidite da su Nemci Srbiji do sada ponudili najbolje resenje, a to je sporazum izmedju Srbije i Kosova o nepriznavanju. O tome da nesmetan protok ljudi i robe treba da postoji i da BIA treba da se skloni odande jer oni ne mogu da budu vlast ni ovde ni tamo, a posebno ne mogu da napadaju KFOR, ne vredi ni komentarisati jer to se podrazumeva.

ceca

pre 12 godina

Sve što su uradili Albanci bilo je po instrukcijama zapada.Donela je nova uputstva za Kosovo.Sigurno ništa dobro za Srbe koji tamo žive!

pozdrav od malog Perice

pre 12 godina

Molim da se vise ne javljate po pitanju sta Srbija treba da uradi inace cu morati da glasam za radikale.
Najlepse hvala jos jednom,
obican gradjanin Srbije, nimalo nacionalno opredeljen
(Dragan, 19. decembar 2011 14:21)

Neka si joj rekao. Siguran sam da se Angela Merkel, pred ovako surovom pretnjom, vise nikada nece javiti po pitanju sta Srbija treba da radi. Pa nije luda da te natera da glasas za radikale! To bi stvarno bio veliki poraz Nemacke i EU.

dvolicnost

pre 12 godina

bija ne treba da prizna Kosovo, a verovatno bi trebalo i da odustane od ponizavanja zvanog ulazak u EU. A znam sigurno da nisam jedini PhD srbin koji tako tako misli. Stavise, vecina koju znam misli kao i ja. Pogotovu nas na Zapadu, koji znamo kako je ovde pa razne NVO i LPD ne mogu da nam prodaju maglu.
(Mika Vranjanac, 19. decembar 2011 16:30)

Lako je vama koji ste pobegli iz srbije, i sad uzivate tamo sa phd titulama, da nama koji smo ostali u nasoj zemlji govorite sta da radimo, i preko nasih ledja da forsirate svoje nebuloze. Vecina obrazovanih ljudi koje znam, cak i rodjaci koji su na zapadu, slazu se sa nama, da se manemo kosova i okrenemo evropi.

Srbi koji su otisli u evropu, zive i rade tamo, tamo odgajaju decu, govore nama u jadnoj srbiji - srbija ne treba u evropu, borite se za kosovo.

milinko

pre 12 godina

I Srbija ocekuje od gospodje Merkel da prestane da zabada nos u tudje poslove. Oce li se to desiti? Isto kao i ukidanje paralelnih institucija

bezimena

pre 12 godina

Nas ne voli niko . Ne voli nas Nemacka , ne vole nas okolne zemlje , ne voli nas Amerika , ali sto je najzalosnije - ne voli nas ni Rusija .
(Jovan, 19. decembar 2011 16:34)

Pitate li se ZAŠTO?
A da se mi malo upristojimo, okupamo, očešljamo, presvučemo i počnemo normalno (razumno, odgovorno i savesno) da se ponašamo?

Buducnost

pre 12 godina

Vladan

Citav esej ili kolumna koja nema u sebi nista sto bi moglo da se odobri

Kina nikada nece pod svoj sastav staviti Tajvan jer ti Tajvanci kao iAlbanci na Kosovu ne zele da budu u sastavu Kine a iza ledja imaju Ameriku i Japan. Hong Kong je nesto drugo . Jedna zemlja dva sistema

Tajkuni. Pa nisu svi ti tajkuni nezakonito zaradili lovu.Mi bi i Bil Gatesa da je srbin proglasili tajkunom

Pises kao simpatizer SNS-a koji se na lupetase ovih dana da je odluka da ne dobijemo status kandidata uslovljena korupcijom ekonomijom pravosudjem. To je odlucila EK

Podela Kosova? A ko bi to uopste odobrio. NATOizrucio toliko bombi i potrosio na milijarde dolara da obezbedi nezavisnost Kosova da bi sada posle 20 ili 30 godina rekli ma salili smo se
O Albaniji je jos Bizmark rekao sta misli Kosovo je poceloda odlazi jos polovinom osamdesetih a Kumanovski sporazum je stavio samo tacku na I.Kada bi se Kosovo podelilo po duzini ne zanemarujuci i ljude u Kosovskoj Zupi sve do Sare to bi bilo divno ali to niko pametan u svetu ne bi odobrio. Koje nama kriv sto devedesetih nismo placali kongresmene i senatore da u Americi da guraju nasu stvar.Pacoli je to pametno radio.Milosevic je mislio da ce da bude vladar sveta.I zato tako prodjosmo
Odreci se Kosova i graditi svoju buducnost je resenje za Srbiju. Jer ostavljati problem marednih ........ godina je smrt za Srbiju a posle toga ko prezivi pricace

Lubisa

pre 12 godina

Na fotografiji, one zastave same govore. Nemacka zastava nema ni jednu EU boju. Ona druga nema nista osim tih EU boja i iscrtanih teritorijalnih pretenzija prema Srbiji. Zato bi mozda Srbija trebala da napravi novu zastavu sa srpskim bojama i ucrtanim granicama cele Srbije pa onda i mi da masemo...svuda gde se pojavimo a narocito pred i u UN.

Dusan

pre 12 godina

@Rastko

Najlakse je reci dovidjenja EU, ali onda ce neko reci vojvodjanima i sandzaklijama da mogu biti u EU i bez Srbije, i tada ce biti gusto. Zato najbolje da resimo stanje na Kosovu, i da palimo u EU pre nego sto se potpune ne rasparcamo. Uostalom kada jednom postanemo EU o ove teme nas nece vise brinuti nego pad ili rast evra i kriza u Grckoj.

Nikola

pre 12 godina

Ja cekam da naredne godine moja Vojvodina postane ravnoprana sa Srbijom, tj. da izvojuje, (ne da dobije) status Republike. Zivela Republika Vojvodina.
haki
(haki, 19. decembar 2011 15:38)

Samo ti sanjaj, predacemo po svemu sudeci kosovo al tih 80000srba budemo naselili u Vojvodinu.

Da dodam ljudi ne zavaravajte se sa rusima, oni da hoce pozvali bi Merkel i rekli slusaj mi imamo gas hocemo podelu kosova. Posto toga nema ne zavaravajmo se vise sa rusima cak nismo nikad ni bili u istocnom bloku.

lala

pre 12 godina

@Srdjan A Zasto Vojvodina MORA de bude unutar Srbije? Od visokih standarda na prosjakom stapu. Vratite nam sto ste nam oteli, pun Statut, vojvodnjaske pare vojvodjanima, umesto da se trose na nekim krivim politikama sa Kosovom i da lopurde iz srednje Srbije pune dzepove i mozemo da rtazgovaramo. Vojvodjani nisu za sececiju, vi cete nas naterati.

danijel

pre 12 godina

Kako mediji stvaraju kult licnosti.. Merkelova ovo Merkelova ono.... Ona ne donosi nikakve odluke samo radi ono sto joj je receno. Pravite mit od ove ...
Tu nam prica o nekim evropskim vrednostima, a sve je kod njih selektivno.

Izbledeše mi sećanja

pre 12 godina

A zasto onda niste bili za multietnicnost dok je Kosovo bilo pod kontrolom Srbije??
(Licemeri, 19. decembar 2011 14:11)

A mi kao bili?

Revolver

pre 12 godina

Sto volim kad se nadje nekoi pametan da nam navede primer Kine kako je dobila Hong Kong. Jedina razlika izmedju nas i Kine 1.283.000.000 ljudi. Ostalo nije problem.

deda Jerotije

pre 12 godina

Slovenci nisu hteli da prepuste hrvatima nekoliko kilometara morske vode sa neutvrđenim brojem ribica, a traže od nas da se zarad fatamorgane zvane "eu-ropska perspektiva Srbije" odreknemo desetak hiljada kvadratnih kilometara teritrotije plodne zemlje prebogate ugljem i retkim metalima. Na toj zemlji živelo je preko pola miliona Srba pre proterivanja. I traže od nas da prihvatimo formiranje i postojanje prve rasističke države u Evropi.

GuC

pre 12 godina

Neverovatno koliko ste hrabri, duhoviti, satirični, zluradi...tešim sebe kako su ljudi različiti,u pogledu shvatanja istih dogadjaja,obrazovanja, kulture, ili odgovornosti za svoj život ili svoje porodice i prijatelja.I opet vas ne razumem :(
Pa zar stvarno mislite da ovakva Srbija može sama da se uredi?
Zar ne vidite svet oko sebe, šta smo uradili od sopstvene zemlje, na ivici smo provalije...pare i know how smo dobijali od EU, nikad od majčice Rusije ili Tunguzije. Sa njima smo potpisali obavezujuće ugovore, doneli zakone koje doduše i ne poštujemo, ali nikada ne bi imali ni te tanane glasove Šabića, Barać, Ombudsmana...
I kad Angela ne bude bila kancelar (jednog dana) neće se promeniti ništa,tražiće se od nas da se unormalimo. Za to vreme,zemlja će biti još bednija, trulija, zluradija i na dnu svake moguće lestvice ostvarenja.
Šta vi u stvari hoćete, preambula i Kumanovski sporazum su zaista vaš život?

c c c

pre 12 godina

(Vladan, 19. decembar 2011 16:18)

Za komentar jesi upravu. Ali ti je motivacija iskrivljena. ne treba mi da postanemo ekonomska sila da bi vratili kosovo, vec zbog nas ljudi i zarad buducnosti dece. A ako se vodimo time da vratimo kosovo, nikad necemo postati ni normalni, a kamo li ekonomska sila.

Jovan Mirkovic

pre 12 godina

Moja Pokojna Baba je vikala: Nasla Vreca Zakrpu ! Ko je Angele Merkel da zapoveda Srbiji ? Kosovo je Srbija, Angela Merkel. Dve nemacke se zelela da ujedinis a sada hoces Srbiju da rasparcas . Neces sigurno uspeti ni ti niti tvoi saveznici. Kosovo nije priznato sa stane 100 i vise drzava medju koima su i muslimanske drzave, nece ga priznati ni Srbija. Kosovo je Srbija, za Kosovo i Metohiju cemo sve dati, to je nasa kolevka, to je nasa dusa, to je nase srce tamo su nase najvece SVETINJE SVETA ! NE DAMO KOSOVO, NECEMO U EU .

Tatko

pre 12 godina

Inace, za neuoucene, ova plava zastava sa zutim obrisima Kosova koristi se samo u ovakvim prilikama. Ona crvena je mnogo vise u upotrebi...

jovan drenić

pre 12 godina

Sve to može ali Kosovo bude uređeno minimum kao Bosna.Kažem minimu jer je Bosna i imala nekakvu državnost u istoriji.Kosovo nikada.Ili je bilo pod Srbima ili pod Turcima.Pod Albancima tek nikada.Znači minimum srpska republika koja bi obuhvatala i sever i tri opštine južno od Ibra.To bi bio neki minimum i to sa gorkim osećajem kod Srba.Mimo toga ništa.Ne treba nam takva EU.Pozdrav,Jovan KV

Mika Vranjanac

pre 12 godina

@sacuvaj boze

Ne lupetaj, evo javlja ti se srbin sa doktoratom koji je obisao pet kontinenata i kaze ti d Srbija ne treba da prizna Kosovo, a verovatno bi trebalo i da odustane od ponizavanja zvanog ulazak u EU. A znam sigurno da nisam jedini PhD srbin koji tako tako misli. Stavise, vecina koju znam misli kao i ja. Pogotovu nas na Zapadu, koji znamo kako je ovde pa razne NVO i LPD ne mogu da nam prodaju maglu.

Svaka drzava treba prvenstveno da cuva svoje naciuonalne interese i ne vidim zasto bi Srbija tu bila drugacija.

Matrix

pre 12 godina

Dali ste se ikada upitali, vi srbi koji mrzite ceo svet a smatrate da ste jedini koji imate pravo, odakle dolazi ta ideja!!!
Da niste slicajo lose informisani oko realnisti svih dogadjaja u proslosti, bilo to bliska proslost ili daljnja (historija, politika, itd.)?
Citatajte malo vise i od strane drugih historicara, politicara, novinara...
Gledajte malo i ostale medije, evropske, svetske...
Posle svega toga, uradite jednu malecnu analizu, pa vidite sami!
Nemojte sve uzimati zdravo za gotovo kako vam u Beogradu kazu, jer su vas puno lagali do danas, a bogami i dalje nastavljaju da to isto rade, jel ti isti su i dalje u vlasti.
Razmislite malo mudrije o svemu ovom.

bezimena

pre 12 godina

Bezimena - veci zastupnik kosovskih interesa od samog Hasima Tacija, sa uvek istim besmislenim komentarima.
(Vladan, 19. decembar 2011 14:51)

Ne zanima me kosovski interes, niti želim skoro 2 miliona Albanaca kao nacionalnu "manjinu" u Srbiji, jer bi posledica bila, prirodom stvari, da Srbi postanu manjina u sopstvenoj državi. Ako Vi zbog nacionalne ostrašćenosti to ne vidite, to je Vaš problem, ali bih prepručila svima da za razmišljanje koriste razum i pokušaju da zamisle budućnost, u više varijanti, pa će sami doći do istog zaključka.

Nacionalni interes Srbije je da se suoči sa realnošću tj. svojom KAPITULACIJOM i prestane da silom vuče kosovski kamen, jer nas je 100 godina ta teritorija samo debelo koštala, unesrećivala i unazadjivala!

Podela

pre 12 godina

PODELA Kosova je najbolja realnost. I za Srbe i Albance. I jedni i drugi to ZELIMO. E sad sto politicari i sa jedne i druge strane ne zele da popuste da ne ispadnu gubitnici pa i jedni i drugi su kao za celo Kosovo i cvrsti u svojim stavovima te price ostavite. Mi narodi trebamo da vidimo sta nama prija! Nama Srbima ne prija vas 2 miliona Albanaca u zemlji, vama ne prija nekoliko stotina hiljada Srba na severu vase buduce zemlje. Zato ne lupajte napamet minuse stranacki vodjeni, jer PODELA je najbolje resenje za nas ljude i tacka.

Anita HR

pre 12 godina

odgovor (johnnybegood, 19. decembar 2011 15:21)

Dragi Johnny, znas ono kad se klinci igraju pa se posvadjaju, a odrasli pitaju: "Tko je prvi poceo?"

Nitko ne mrzi Srbiju, no morate biti svijesni sto su srpski politicari, intelektualci pa i dio naroda radili i podrzavali jos u 80ima, a u 90ima i pokusali ostvariti. ....i ne bas nuzno ovim redom, ukinuli su dvije Autonomije, a zadrzali glasove; na Kosovu ugnjetavali vecinski narod; huskali i naoruzavali Srbe u Hrvatskoj(a oni nasjeli kao budale); ubili 8000 ljudi odjednom u Bosni....
Cuj, svjestan si da nakon toga obicno slijedi kazna?! Ili si mislio....sto???

daybooc

pre 12 godina

Ma daj bre reci lepo MORATE DA PRIZNATE KOSOVO I TAČKA.A ovi naši će odmah ako treba i Vojvodinu da Vam daju.Samo im recite šta treba. Ove lopine sve ispunjavaju ali naravnoi uvek na teži način po narod.

nikola drezgić

pre 12 godina

Pre 7 dana ambsador Nemačke u Srbiji Volfram Mass je izjavio da ukidanje "paralelnih" institucija nije uslov za dobijanje statusa kandidata! Jasno je kao dan,posle ovoga što je rekla danas Angela Merkel da je ambasador izgovorio grubu neistinu i to ne prvi put i konačno zaslužio da mu se preda karta u jednom pravcu za Berlin i to za ekonomsku klasu!

Starac

pre 12 godina

Za sve vas koji se cudite politici Nemacke, podesticu vas na to da je jedan od nemackih kancelara, Kol ili Sreder, ne tako davno rekao da Nemacka pamti, te da ce pomoci svojim saveznicima. Pod pretpostavkom da se radi o Drugom svetskom ratu i tadasnjim saveznicima nacisticke Nemacke onda je pomoc hic et nunc Hrvatima i Albancima u sprovodjenju nove a stare poltike, razumljiva.
A to sto su neki zlocinci, ranije svi, a sad samo juzne filijale iste politike, manje je vazno.

Dodji juche

pre 12 godina

Ma kako sumanuto zvucalo, sa godinama stvarno pocinjem da sumnjam da Nemacka vodi svoju politiku po principu: znamo ko su nam uvek u ratovima bili saveznici, a dobro znamo ko nam je u ratovima bio i protivnik.

Marko

pre 12 godina

Ljudi šta se čudimo što nam postavljaju ovakve uslove,pa naši političari su se tako postavili da sve što bilo ko traži mi ispunjavamo,ja mislim da dodje portir iz Nemačke ambasade i da postavi svoje uslove, naši političari bi se izlomili ko će da mu ispuni te uslove,a Nemačka samo pokazuje svoje lice kakva je kada ima moć,lako se iživljavati nad slabijim od sebe.Dosta toga su krivi i naši političari što su lagali ovaj narod i doveli nas pred svršen čin.

prokleta avlija

pre 12 godina

ajde ljudi ne histerisite bez razloga...
lepo se zena jos u avgustu rekla sta 'oce,ko je nama kriv sto smo glasali za ove...i odma' da vam kažem nista od kandidature i u martu jer se javno mnenje toliko okrenulo protiv EU da je tadicu sada svejedno da li ce dobiti kandidaturu ili nece.pa vec deset dana govore samo o milijardama koje ce uci u srbiju,te nafta od 180 milijadi,solarni parkovi,boinzi i motorole...jasno je kao suncan dan u podne da je DS odustao od price EU i da se totalno okrenuo Kosovu...ne da nece ukinuti institucije nego ce ih i ojacati,jer srbi jako vole da glasaju za INAT...
a sto se tice merkelove i tacija,sastanak nije ni bio planiran nego je taci da ga ne bi izbegla docekao na aerodromu i zena nije imala kud...
a da je Tachi krinimalac,jeste kriminalac,pa to svi znaju...kao sto i svi znaju da niko ne zivi vecno i da niko na zapadu ne ostaje na vlasti vecno,strpimo se par godina i da vidimo sta ce nam nova vlast u nemackoj doneti jer su Socijal demokrate(spd) jasno rekle da su protiv ovakvih nenormalnih uslovljavanja Merkelove i da je srbija zasluzila kandidaturu...
vreme radi za nas kako god da okrenes i sto se tice EU i zavrsetka krize i vracanja sporednim stvarima poput prosirenja ali i promene u globalnoj ravnotezi moci sto se tice kosova i podrsci kosovu...
vreme radi za nas...ne treba zuriti i ocajavati,nece EU nigde,pre ce propasti Angela nego Srbija a bogami i EU,imamo mi mnogo preceg posla od EU i Kosova,korupcija,kriminal,politokratija,tajkunizacija,prvo to trebamo da sredimo ostalo ce doci samo od sebe...Srbija je vecna,a Angela je ipak mali birokrata iz Hamburga sa ogranicem rokom trajanja,nesto kao Vjerica Radeta...

IvoLolaRibar

pre 12 godina

Evo gledajmo sve to objektivno i realno ,jednoj zemlji su oduzeli suvereni deo i pokusavaju od toga dela naprave neku novu drzavu.Ta zemlja se ne slaze sa tim cinom ali je tako nejaka da ne moze da odgovori.Tu u komsiluku Srpski narod je pokusao da se pripoji matici ali su velike sile automatski proterale 400000 Srba i nikada im nisu dozvolili da se vrate.
Posle drugog svetskog rata nije bio dozvoljen povratak pravoslavnim izbeglicama sa Kosova I Metohije na svoja ognjista, preko 200000 dusa.
Nisam nacinalista imam puno prijatelja Albanaca iz Albanije,kum mi je Madjar ,zena Slovenkinja a moji su kolonisti iz Crne Gore.Gade mi se svi politicari u zadnjih 20 godina ,ali u uslovima koje nam postavljaju strane sile ja ne vidim nikakvu logiku i ne znam koji bi im odgovor dali.
Pitam se ko su ovi koju lupaju negativne,ako ste stranci ja to postujem ako ste Srbi iz Srbije onda me to ne iznenadjuje,biti neprosvecen nije lako, I ja sam iz Srbije pa vas shvatam.

Пантагруел

pre 12 godina

Српска држава и њени органи на Косову старији су од албанских. Сxодно томе, исоријски је неосновано називати их "паралелним". Њихово је да траже, а наше је да не дамо оно што нам не одовара. Исто су нам тако годинама пре Дејтона понављали да немамо право на српски ентитет у Босни и захтевали укидање институција Републике Српске. Истрајали смо и добили своје. Исти рецепт треба применити на север Косова.

Srba

pre 12 godina

Mislim da bi obavezno trebalo da se na narednim izborima postavi i pitanje da li građani i dalje žele članstvo u EU. Posle ovoliko i ovakvih poniženja mislim da je većina građana protiv EU. Ionako će se raspasti dok nas ne prime, pa bar da nas u ime njihove demokratije ne ponižavaju belosvetske siledžije!

Jovan

pre 12 godina

Nas ne voli niko . Ne voli nas Nemacka , ne vole nas okolne zemlje , ne voli nas Amerika , ali sto je najzalosnije - ne voli nas ni Rusija .

Vladan

pre 12 godina

Sta napisati na izreceno doticnog, a da se komentar objavi? Tezak zadatak, ali da probam.

Dakle, moglo se mnogo toga uciniti Bota, bas mnogo.

Recimo, vide li ste kako je Kina dobila Hong Kong nazad i to od Engleza koji su ratovali sa Argentinom za jedno pisljivo ostrvce!!! Bez ispaljenog metka!!!

Sta se desava oko Tajvana? Polakao, ali sigurno, doticno ostrvo ce doci pod pravni suverenitet Kine...

Jeste li se zapitali kako je to moguce? Verovatno niste...Ekonomijom gospodo, jakom ekonomijom koja nezadrzivo raste i preko 10% godisnje vec godinama i Kina je tu svetska super sila. A super sile ostvaruju sta nameravaju!!!

Mi ne treba da budemo svetska ekonomska super sila da bi povratili Kosovo, jer ni Kosovo nije Hong Kong, ili Tajvan.
Ali da ste po 5. Oktobru naplatili pravi extra profit Milosevicevim tajkunima i razbili njihov (crno berzijanski) biznis koji su sprovodili u vreme ratnog okruzenja i neposredne ratne opasnosti, dok je cela zemlja i vecina naroda propadala u svakom smislu i time omogucili hiljadam postenih biznismenima da isplivaju iz tajkunske zabokrecine 90-tih i razviju svoje postene biznise, te pustili strane kompanije na velika vrata da ucestvuju u privatizaciji Srpske privrede i da ovde otvaraju svoju proizvodnju...danas bi Srbija zaista bila regionalni lider u ekonomskoj snazi privrede, sa bar 3x vecim godisnjim bruto proizvodom i prosecnom platom od minimum 600 Eur. Vrlo verovatno bi bili i u EU, a u najgorem slucaju bi bili u istoj poziciji sa Hrvatskom!!!!
E takva Srbija, ekonomski jaka, u silovitom ekonomskom usponu, u kojoj uspesno posluju stotine znacajnih Zapadnih kompanija, koja bi bila znacajan partner Zapada, ali i Istoka na ovim prostorima bi i te kako bila u poziciji da povrati Kosovo!!!

Suprotnost takve Srbije je ova Srbija koju ste vi i ostale pozicione/opozicione Srpske stranke napravili!!! Siromasna je, ekonomski propala, stanovnistvo nam izumire brzinom od skoro 40.000 ljudi gosinje, ljudi su gladni, egzistencijalno ugrozeni. E takvi su isti i nasi pregovaracki kapaciteti i po pitanju Kosova i po pitanju bilo cega, evropski smo klosar koga niko ne zarezuje ni 5%, niti uvazava njegovo misljenje!!!

I bice jos gore dokle god posteni ljudi konacno ne dodju na vlast...a doci ce nadam se uskoro, vrlo uskoro, jer je ekonomija neumoljiva...i posledice te neminovnosti ce ih dovesti!!!

Drugo. Ko moze da kaze da podela ne dolazi u obzir?!!! Pa svakom je jasno da je bolje ista nego nista. Samo vama to nije jasno, ili mozde jeste, ali znate da ovako jadni nismo kadri ni za to da se izborimo, pa vam je lakse da pricate gluposti kako podela ne dolazi u obzir i to pravdate nekim nebuloznim pricama!!! Pod parolom “ili celo, ili nista” pod vama, ili bilo kim sa danasnje Srpske politicke scene sleduje nam sigurno NISTA!!!

Samo novi i posteni ljudi na vlasti, strucni i rodoljubni mogu postici mnogo...a za to nam treba 6. Oktobar!!!

Nerealan

pre 12 godina

Da budemo realni - Srbija nece uci u EU pre Kosova, kako posle ne bi sprecavala prijem tog istog Kosova u tu istu EU. Verovatnije je da ce, ako tada (a i sada) jos to bude htela, biti primljena posle Kosova, kako bi bila dodatno ponizena. Dakle, ni Kosovo, ni EU. Okrecimo se sebi, gledajmo svoja posla. Svima koji slave - srecna slava!

johnnybegood

pre 12 godina

Nešto debelo nije u redu...ova bakica koja je igrom slucaja najmocnija zena u Evropi dodje u Srbiju izdiktira Tadiću sta sve mora da uradi, lepoo ga izgrdi, povuče za zulufe i ode, a mi ostanemo sa nekakvim jadnim ponižavajućim osecajem.....
Ista ta bakica ode u Hrvatsku sva nasmejana se slika sa ženom koja otvoreno brani haške optuženike, koja otvoreno vodi tugaljivu nacionalisticku politiku 90-tih...nju potapše po ramenu i kaže: "svi bi trebalo da se ugledaju na Hrvatsku"...zemlju koja je proterala 250 000 Srba i kojima ni dan danas nije omogućen normalan povratak na svoja ognjišta i normalno funkcionisanje u toj Hrvatskoj...
Zatim ode kod Tačija , koji je krvav do lakata, isto tako nasmejana i lepo sa njim dogovara kako ispuniti to što je u tekstu navedeno kao CILJ Nemacke i Kosova...zemlje u kojoj zaštićeni svedoci nestaju bez traga, koja je centar trgovine ljudima,organima, heroinom i oružijem u Evropi...
Sa takvim ljudima se vode pregovori čiji rezulat je unapred odredjen??!! bruka!
Pri tom zemlja koja na demokratski način pokuša da ukaže da i ona ,tj da i njeni građani imaju prava na život i na imovinu, da je kulturno nasleđe na Kosovu najdragoceniji deo kulture i identiteta njenog naroda...ta i takva zemlja sa svojim bezobraznim zahtevima skreće sa zacrtane putanje pregovara i opet biva kažnjena!!!
molim da mi neko objasni....ja kao neko ko je pro zapadno orijentisan potpuno sam zbunjen....Da li smo mi najgori šljam na Balkanu? Da li nas naši političari i Evropa obamnjuju od 5 oktobra pa na ovamo ? Kako to da je ucena postala glavni opis odnosa Srbije sa Evropom i kako t oda smo uvek na suprostavljenim stranama sa najmoćnijim zemljama? Da li nas oni zaista mrze? tj šta je to što oni zaista mrze kod nas?

Mkd

pre 12 godina

Mislim da je srpska politika glupa,jasno mi je da je Kosovo nasilno oduzeto i da to boli gradjane Srbije,al koja vam je solucija?Sta ce vam Kosovo sa 98% albanskog zivlja,i kad bi ga dobili natrag ne znam sta bi ste s njim,samo da pumpate Kosovo s novcem kao nerazvijeni region.Pametno bi bilo postaviti razumne zahteve ,mozda nadomest za teritoriju u dolarima..moze i evrici,autonomija za sever,uzivanje sva prava srba i srpskih spomenika na Kosovu..itd..

Milena

pre 12 godina

@ (Proka, 19. decembar 2011 13:52) Raspad u EU a Merkelova se bavi time kako da tera inat Srbiji.

Bravo, pravi si analitičar, sve si provalio!

kizza

pre 12 godina

kosovo ide dalje a vi ako se ne menjate cete ostat tamo gdje jeste ...pozdrav iz hrvatske
(hana, 19. decembar 2011 14:22)

Draga Hana, akcija srpske vojske na Kosovu 1999. se ni po cemu nije razlikovala od akcija hrvatske vojske Oluja i kako ono bese drugo. Mi smo zbog toga bombardovani, a vase su akcije proglasene legitimnim. Nema to veze sa nama, a ni sa vama, vec sa interesima velikih sila. Mi smo na pogresnoj strani i to je sve. Pozz

Михајло Јовановић

pre 12 godina

Како је кренуло, Косово ће у ЕУ пре Србије. За рецимо неких 7-8 година.

За то време, ми ћемо да коментаришемо како се ЕУ распада.

Хвала.

Milena

pre 12 godina

@(Iggy, 19. decembar 2011 14:35)
Hašim Tači čovek mira I dijaloga! Šta reći a ne zaplakati.

Slažem se, ali to isto se desilo i sa Slobom. Od "balkanskog koljača" je postao "faktor mira i stabilnosti na Balkanu" sa kojim su pregovarali svi svetski političari, tako da komentari "šta ima da priča sa njim" nemaju nikakvog smisla.

Dakle, ako je već glupi narod nekoga izabrao, ako taj ima legitimitet i moć, ne mogu zapadni političari da biraju s kim će pregovarati! Takve ljude imaju na raspolaganju, pa koliko uspeju maksimalno da postignu sa lošim materijalom. Tu mislim na većinu balkanskih političara.

To što su i Albanci dobili packe i neće se usuditi da izazivaju nikakve konflikte na severu Kosova (ukoliko ga Srbi prvi ne izazovu) i da sabotiraju dijalog traženjem nemogućeg, je zapravo DOBRA VEST.

Gagule

pre 12 godina

@hana
Bok, Hana, imali smo nedavno prilike da vidimo kako vi u susedstvu gledate na ta "minorna" teritorijalna pitanja. Piranski zaliv, sećaš se? Bili ste spremni da zaratite sa Slovenijom oko onih nekoliko kilometara obale...koja vam je, by the way, pripala od Italije ne tako davno, pa će doći dan kad će i Italija zatražiti svoje. Zato se please uzdrži od dobrosusedskog savetodavstva, najgore od svega varim političko licemerje.

Bote

pre 12 godina

Haha u redu ovo za paralelne strukture, u redu i ovo nazivanje Kosova 'demokratskim' jer su to govorili i ranije, ali nešto potpuno novo je sada izrečeno: normalizovati robnu razmenu. U prevodu: Vi Srbi bre imate preterano veliki profit u odnosu uvoz-izvoz sa Kosovom, daj malo i za Nemce ne možete samo vi da ih mrcvarite. Trenutna razmena je 400 miliona evra izvoz Srbije na Kosovo, 6-7 miliona evra uvoz Srbije sa Kosova. Pretpostavljam da Merkel želi da vidi nešto u fazonu Uvoz 10 milion Izvoz 12-13 miliona. Neće moći baba! Ko im kriv što ne proizvode kad su sve srušili za vreme rata '99. A to da vi uslovljavate kako ćemo mi da trgujemo je skandal, iako mi se čini da vam se omaklo jer je potpuno jasna namera - zaustaviti ekonomsko širenje Srbije.

Vojvodjanin Dveri

pre 12 godina

bravo darkoNS, muka mi je od nasih ljudi koji idu na svoje ljude... nece njima nista biti bolje od toga, vec samo gore... moramo naci resenje, to jest tacno, ali u zajednickom smislu...

sto se tice merkelove posete ovom zlocinicu taciju, no comment

pozdrav

s.t

pre 12 godina

To je ta transparentnost koja je zastupljena u nasoj politici.Ko zna,mozda saznamo uskoro da treba da se odreknemo jos necega u skladu sa dogovorima i obecanjima koja su predstavnici vlasti dali..

Nebojsa

pre 12 godina

Ako sam dobro razumeo trazi da se sprovede dogovoreno. E sada je pitanje da li smo mi u stanju to da sprovedemo. Ja sam to razumeo tako da sve sto su Borko i Tahiri dogovorili nista nije sprovedeno i da to treba da se realizuje. Drugo pitanje je da li nama to odgovara ili ne. Mozda je pravo pitanje zasto smo i dogovarali prelaze, robnu razmenu, maticne knjige, katastar, diplome.... ako to nama steti.

verica

pre 12 godina

Nikada mi necemo ispuniti spisak zelja Merkelova jer je on beskrajan , i zato treba da kazemo sada je dosta.A EU je i tako i sa nama i bez nas promasena investicija.

Dejan

pre 12 godina

"U direktnim smo kontaktima sa Beogradom i Srbiji smo jasno rekli da treba da uspostavi razumnu robnu razmenu sa Kosovom, što trenutno nije slučaj, da se uspostavi kontrola prelaza i ukinu paralelne strukture"

A oces li i bombonicu sa masnicom pride?

Milan

pre 12 godina

Mislim da je Merkelova u pravu. EU se zasniva na slobodnom protoku ljudi,roba i kapitala,pa je logično da se tako nešto zahteva od države koja želi da pristupi EU,ako uopšte želi.

podrska iz toronta

pre 12 godina

Danas politicka kao i ekonomska mapa svijeta se mijenja vrlo brzo, ko bi rekao prije nekoliko godina da ce Americke banke puci,...
Rusija ce biti vjecno snazna zbog resursa koje posjeduje,..
Treba cekati nigdje ne zuriti: "ko zurio vrat slomio"!

haki

pre 12 godina

Ja cekam da naredne godine moja Vojvodina postane ravnoprana sa Srbijom, tj. da izvojuje, (ne da dobije) status Republike. Zivela Republika Vojvodina.
haki

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Ja zaista ne mogu razumeti koliko je "zavisti" medju gradjanima Srbije na velikom prijateljstvu i povezanosti Nemacke i Kosova ?
Pa braco draga, setite se samo koliko njih "zavidi" Srbiji na velikom prijateljstvu sa bratskom Rusijom !
Da je Srbiji bilo stalo do toga da bude prijatelj sa Nemackom izabrala bi Nemacku za prijatelja a ne Rusiju ?
S'obzirom da je Srbija "prva birala" ja ne sumnjam u to da je Srbija znala sta da izabere i iz tog raloga ne razumem "ljubomoru" na Kosovo kome je Nemacka kao prijatelj "pretekla" tek posto se Srbija odlucila za "neraskidivu vezu" sa Rusijom !
E pa ne moze sad i "Jare i Pare" ?

darkoNS

pre 12 godina

mene vise brine,kada ce moja Vojvodina na dnevni red!!
(sale novosadjanin, 19. decembar 2011 14:28)

"Tvoja" tesko. A "moja" je u Srbiji gde joj je i mesto, tako da ne mora ni da dolazi na bilo ciji dnevni red, a najmanje nemacki.

E tako

pre 12 godina

Kamo te lepe srece da merkelova ima vise vremena za nas. Postali bi mi normalna zemlja vrlo brzo. Sto se kosova tice, i ovako ga nemamo, to da li cemo mi misliti da je nase ili ne, uskoro ce da prestane da bude vazno.

Kao kad covek sa psihickim poremecajem pocne da lupa - svi se pitaju sta li govori? Kad shvate da je lud, vise nije bitno sta govori.

Dejan

pre 12 godina

I ja ocekujem od Merkelove da trci na 100 metara ispod 10 sekundi i da skace u dalj preko 9 metara. Kazu lekari da je to zdravo, dobro za liniju i verovatnije je nego da Srbija ispuni spisak njenih zelja.

True story

pre 12 godina

Super, a ja ocekujem da Nemacka prizna institucije drzave Srbije i da postuje rezoluciju 1244. Eto, ona je rekla svoje i ja sam rekao svoje. Sta sad?
(Dejan, 19. decembar 2011 14:28)

Ona je predsednik Nemacke, ti si nebitan lik. verovatno ni u svojoj kuci nemas pravo glasa.

pomozi nam

pre 12 godina

merkelova bi trebalo da bude mnogo strozija i prema njima, a narocito prema nama. da samo ima vise vremena da se bavi balkanom, dovela bi ona nas u red za godinu dana, pa bi videli mi nasu nebeskost, inat, temperamentnost, gordost i nacionalizam.

uh

pre 12 godina

Ne mogu da gledam ovog zlikovca.
UHAPSICE TEBE OBAMA, zivi bili pa videli.
Neces ti nama vise igrati skolice po mozgu.

PS. A i ova zena mora svasta da radi i istrpi. Ni njoj nije lako.

Сале

pre 12 godina

kosovo ide dalje a vi ako se ne menjate cete ostat tamo gdje jeste ...pozdrav iz hrvatske
(hana, 19. decembar 2011 14:22)

Хоћеш ли ти да се одрекнеш Славоније у корист Србије... па да идете даље... ко зна где... можда у заједницу сједињених америчких држава... са све индијанцима...!?

visoki-c

pre 12 godina

Pa zasto i njima javno niste rekli sta bi trebalo da urade, da bi doprineli miru u regionu. Ovako sticemo utisak da oni mogu sta 'oce, zar ne. A i oni su stari saveznici Rajha...

Otpisani

pre 12 godina

Odlazeca kancelarka se stvarno primila na foru Danke Deutchland, pa se istripovala da je neki gazda na Balkanu i da moze svaki dan da deli samare Srbiji. Gospodjo, ne ide to tako ovde. Ovde je obican narod siromasan, prost i polupismen, ali ima neki prkos i odbojnost prema bogatim i bahatim siledzijama koji vi Nemci ocigledno nikada necete shvatiti.

deutschland

pre 12 godina

Ne znam kako neko moze da natera da zivi sa nekim. Nije Kosovo Norveska u kojoj vladaju ljudska prava. Sta cemo sa getoizacijom Srba? Sta cemo sa kriminalom na Kosovu? Bitno je da MErkel tera Srbe da se integrisu. To je nemoguca misija u ovakvoj konstelaciji. Zaista ne znam koji je interes Nemacke bio da srlja u ovo priznavanje. Kad pitam ljude oko sebe vecina ih i ne zna nista o tome.

Pobesneli max

pre 12 godina

bezimena, 19. decembar 2011 14:00)

Nemojte, draga koleginice, imati bilo kakav kompleks zbog balkanskog porekla. Razlika izmedju nas i "njih" je jedino u istorijskim okolnostima.
To sto su tehnoloski napredniji ne daje im za pravo da, kako vi kazete "civilizuju" Balkan, jer to rade na arogantan nacin. Takva arogancija bi zasmetala i mnogo manje temperamentnim narodima a kamoli Balkancima.

Dragan

pre 12 godina

Postovan gospodjo,
nakon diktiranja uslova onomad u Beogradu uverili ste me da prestanem da budem pobornik ulaska u EU.
Od danas u stvari ja ne zelim u EU.
Molim da se vise ne javljate po pitanju sta Srbija treba da uradi inace cu morati da glasam za radikale.
Najlepse hvala jos jednom,
obican gradjanin Srbije, nimalo nacionalno opredeljen

Zapravo

pre 12 godina

Upadnem lepo u tudji stan, napravin 16-toro dece i onda ću da se pozivam na mir i zaključivanje svih sudskih i van sudskih sporova!
(Veljko, 19. decembar 2011 14:12)

ne upadnes u stan, nego ti ga stari vlasnik proda. a onda kad ti napravis decu, i zivis tu, on ti dodje i hoce ga natrag, a parama vec kupio drugi stan u beogradu, kragujevcu ili novom sadu.

Veljko

pre 12 godina

Ma sad ću i ja tako! Upadnem lepo u tudji stan, napravin 16-toro dece i onda ću da se pozivam na mir i zaključivanje svih sudskih i van sudskih sporova!

Molio bih gospodju Merkel ako može da me podrži u mom cilju mnogo bi mi značilo!

Simon

pre 12 godina

Glavno pitanje za mene koji pokušavam u svemu da pronađem nešto dobro, čak i ako tako ne zvuči, jeste da li ukidanje paralelnih institucija na severu KiM znači samo i jedino uvođenje institucija Prištine (u kojoj je u samom gradu preostalo da živi 25 Srba a živelo min. 10.000) u ista ta mesta? I, ako je tako, onda je opet Priština ispala primer multietničnosti a Srbija opet netolerantna? Meni je to izvinite neobjašnjivo.

GuC

pre 12 godina

Zašto ovakav naslov, šta je nedostižno?
Pa zar stvarno mislite da će Angela Merkel da se prepucava sa BT, opet je jasno rečeno sa najjačeg mesta Evrope da je predsednik slagao, kao i Dačić.
Ništa novo nije traženo od Srbije uoči 9 decembra, ništa novo ne traže ni danas, samo što onaj, ko u NAŠE ime odlučuje,igrajući se sa našim životima, ne prestaje da laže. On tumarajući od istine do ogledala u kupatilu čeka mart, kako bi Srbija definitivno otpala sa EU agende.
Za to vreme Veselinovići razni, mučiće onaj jadni zabarikadirani narod na zimi,sve dok nekom ne prekipi i desi se neki veći incident...za to vreme, Predsednik zuji okolo, izvaljuje velike misli koje Dačić prevodi na narodne pošalice,a narod čeka slavsko ždranje i NIŠTA neće uraditi do marta!

sasa jokc

pre 12 godina

Paralelne strukture su mafija i udba, tu ce se videti da li drzava Srbija ima snage da se obracuna sa organizovanim kriminalom, ili je samo poluga u njihovim rukama!

bezimena

pre 12 godina

Nemačka kancelarka traži nešto što je sasvim normalno za CIVILIZOVANE države. Uostalom i uslovi za članstvo u EU su takvi!

Ko je nama kriv što smo i dalje Balkanci, u najgorem smislu te reči?
NAŠA VLAST, ova i sve prethodne unazad 20 godina.

o_O)

pre 12 godina

Ja sam pro EU, ali mislim da je vreme da se razmišlja o alternativi pošto izgleda da nam postavljaju neisponjve uslove, nebili nas preveli žedne preko vode...

Milan Krstić

pre 12 godina

Vidim da se u komentarima pojavljuju neki nazovi ljudi koji se slade nesrećom srpskog naroda. Uzalud je sada raspravljati i ubedjivati se ko je kome više zla naneo umesto ko je kome više pomogao. I oni i mi znamo ko je šta uradio. A Nemačka po ko zna koji put nije u pravu.

iq=0

pre 12 godina

Selo gori a baba se ceslja. Raspad u EU a Merkelova se bavi time kako da tera inat Srbiji. Drugacije ne mogu da shvatim sve ovo jer da me neko ubedi da je poludrzava od 1.5 miliona ljudi toliko vazna za trecu najmocniju privredu na svetu
(Proka, 19. decembar 2011 13:52)

Toliko vazna??? Koliko vazna? Tako sto dodje da poseti vojnike koji su u okviru misije EU na kosovu, i to se desilo jednom za nekoliko godina. Toliko joj je vazna. A vi odmah umislite da se ona budi misleci na vas, ako u okviru svog posla nekad prozbori nesto o srbiji i kosovu. Angela Merkel i Nemacka ateraju inat srbiji??? Gospode. Em su srbi jedini narod koji stalno tera inat (sam sebi, i na svoju stetu bez izuzetka), em su umislili da su toliko vazni da im svetska sila tera inat.

Ludi mozak

pre 12 godina

Ako se ovo trazi za kandidaturu, za potpisivanje sporazuma u ulasku u EU ce se traziti da svi Srbi u Srbiji izvrse kolektivno samoubistvo.

sacuvaj boze

pre 12 godina

Gomila srba koji ne uspevaju da prehrane i iskoluju decu, koji dalje od svog sela nisu videli, govore predsedniku(ici) nemacke da li je upravu ili ne. Kao da poljoprivrednik pridje Lari Pejdzu i kaze - ne, pare se ne prave tako. Hahahah srbi...

Bacvanin

pre 12 godina

Podpuno se slazem sa gospodjom Merkel.
Paralelne institucije na severu Kosova moraju da se ukinu, ako nista makar zbog nas u Srbiji, jer mi finansiramo te institucije, a nemamo nikakve koristi od njih, samo stetu. Nas budzet je mali, vec je sada u deficitu, moracemo da pozajmimo novac, ako vec to i radimo, a sa tim se ne slazem, onda makar nemojmo pozajmljivati novac zarad dembelista i "profesionalnih Srba", nego razvijajmo svoju ekonomiju i ostatak Srbije, jer bude li samo gledalo na Kosovo, otici ce i Vojvodina, koja puno vise daje Srbiji od isto tog Kosova a dobija nazad puno manje.

Dejan

pre 12 godina

Super, a ja ocekujem da Nemacka prizna institucije drzave Srbije i da postuje rezoluciju 1244. Eto, ona je rekla svoje i ja sam rekao svoje. Sta sad?

Cera

pre 12 godina

Ako je Merkel čula Tadića da mi nećemo priznati Kosovo ni implicitno ni eksplicitno, a trebalo bi da jeste, onda ovo stvarno znači da nas EU jednostavno ne želi ali nezna kako to da nam saopšti. Sigurno je bilo načina, ovako je samo podržana strana Prištine u dijalogu, i konstantno se podržava.

Da nisi ti preveo Budenbrokove?

pre 12 godina

"Aufiderzen." Ccccc... Piše se Auf Wiedersehen, a izgovara - auf viderzeen (u prevodu - na ponovno viđenje, odnosno do ponovnog viđenja).

Djoksa

pre 12 godina

Ne znam sta je toliko strasni i neispunjivo u to sto trazi Merkelova od nas?! Kada znamo sta bi nam clanstvo u EU donelo, ovo su samo sitne stvari koje trebamo hitno ispuniti.Blizu smo ulasku u najvecu Evropsku zajednicu, koja nam garantuje bolji zivot, i tu sansu sada ne smemo ispuniti. Nasi politicari su na potezu!

Sa Pančićevog vrha vidim Ljuboten

pre 12 godina

Ne tako davno, pre samo nekih mesec dana, uslov za kandidaturu je bio povratak na pregovaracki sto a za datum pocetka pregovora dogovor o predstavlojanju Kosova na regionalnim forumima.
Sta se desilo sa uslovima u medjuvremenu.

Evropejac

pre 12 godina

Mi kao nacija smo nazadni u mnogo cemu, i ja kao i vecina Srba necu da podrzavam lica koji su cinila bilo kakva nedela u moje ime ili bilo cije drugo.
A takodje budimo realni i iskreni i recimo da Albanci sa Kosova takodje nisu nista bolji a ni puno gori od nas i da je danas nazalost velikoj vecini njih nacionalni heroj lice koje u ruci drzi odsecene glave.
Tako da je to mesto gde ste bili i ljudi sa kojima ste pricali Gospodjo Merkel daleko od bilo kakve Evrointegracije cak dalje i od nas ne puno ali ipak dalje.

Istok

pre 12 godina

Srbije da ukine paralelne strukture?
Neće moći. To je naš običaj.
Imamo Ministarstvo za privatizaciju, a paralelno Agenciju za privatizaciju.
Imamo tužilaštvo, a paralelno Agenciju za borbu protiv korupcije.
I tako dalje i tako dalje.
Tako smo sve dalje od EU i tako smo bliži sami sebi.

Proka

pre 12 godina

Neophodno je da Angela Merkel izadje pred novinare i kaze kratko da je istina da vise nece biti prosirenja EU. Ja shvatam da je to njima tesko, zbog sebe samih, jer cinjenica da ekonomija EU ne bi mogla da podnese jednu tako malu drzavu kao sto je Srbija, govori o katastrofalnom stanju ekonomije EU, ali ipak istina se mora reci. Dalje zamajavanje postavljanjem nemogucih uslova i pravdanje neprosirenja njihovim neispunjenjem nikuda ne vodi.

Zemun_grad

pre 12 godina

Simpatična babica ova Merkelova, treba pozvati Velju Ilića da nagna, kao u slučaju sa Olbrajtovom. Nakon te prikaze, ova će mu ličiti na Šeron Stoun.

God Save The Queen

pre 12 godina

Pravi politicar. Svaka cast. Odlicno je rekla.
Hahahaha, sad mi prolete kroz glavu zamisao
Nikolica kako se rukuje sa njom - no way.

mladen

pre 12 godina

"Verujemo da demokratsko Kosovo..."

Koje demokratsko Kosovo? Ono sto je stvoreno finansiranjem OVK parama od prodaje heroina po celoj Evropi, kao i placanjem lobista u Americi da od toga naprave drzavu? I to se na kraju zove demokratija?! Stvarno zvuci smesno!

Морава и брда

pre 12 godina

У Јевропи нема граница, кажу, па зашто се та Јевропа из петних жила труди, да УТВРДИ границу (и направи некакву царину?) између Срба у Србији!

Proka

pre 12 godina

Selo gori a baba se ceslja. Raspad u EU a Merkelova se bavi time kako da tera inat Srbiji. Drugacije ne mogu da shvatim sve ovo jer da me neko ubedi da je poludrzava od 1.5 miliona ljudi toliko vazna za trecu najmocniju privredu na svetu koja se trenutno kao vodja bori sa krizom u najvecem svetskom trzistu tesko. Neka joj je sa srecom u razgovoru sa covekom optuzenim za najgore zlocine, to je valjda Evropa koju zastupa.

mladen

pre 12 godina

"Verujemo da demokratsko Kosovo..."

Koje demokratsko Kosovo? Ono sto je stvoreno finansiranjem OVK parama od prodaje heroina po celoj Evropi, kao i placanjem lobista u Americi da od toga naprave drzavu? I to se na kraju zove demokratija?! Stvarno zvuci smesno!

Proka

pre 12 godina

Selo gori a baba se ceslja. Raspad u EU a Merkelova se bavi time kako da tera inat Srbiji. Drugacije ne mogu da shvatim sve ovo jer da me neko ubedi da je poludrzava od 1.5 miliona ljudi toliko vazna za trecu najmocniju privredu na svetu koja se trenutno kao vodja bori sa krizom u najvecem svetskom trzistu tesko. Neka joj je sa srecom u razgovoru sa covekom optuzenim za najgore zlocine, to je valjda Evropa koju zastupa.

Istok

pre 12 godina

Srbije da ukine paralelne strukture?
Neće moći. To je naš običaj.
Imamo Ministarstvo za privatizaciju, a paralelno Agenciju za privatizaciju.
Imamo tužilaštvo, a paralelno Agenciju za borbu protiv korupcije.
I tako dalje i tako dalje.
Tako smo sve dalje od EU i tako smo bliži sami sebi.

Zemun_grad

pre 12 godina

Simpatična babica ova Merkelova, treba pozvati Velju Ilića da nagna, kao u slučaju sa Olbrajtovom. Nakon te prikaze, ova će mu ličiti na Šeron Stoun.

Морава и брда

pre 12 godina

У Јевропи нема граница, кажу, па зашто се та Јевропа из петних жила труди, да УТВРДИ границу (и направи некакву царину?) између Срба у Србији!

Dragan

pre 12 godina

Postovan gospodjo,
nakon diktiranja uslova onomad u Beogradu uverili ste me da prestanem da budem pobornik ulaska u EU.
Od danas u stvari ja ne zelim u EU.
Molim da se vise ne javljate po pitanju sta Srbija treba da uradi inace cu morati da glasam za radikale.
Najlepse hvala jos jednom,
obican gradjanin Srbije, nimalo nacionalno opredeljen

Veljko

pre 12 godina

Ma sad ću i ja tako! Upadnem lepo u tudji stan, napravin 16-toro dece i onda ću da se pozivam na mir i zaključivanje svih sudskih i van sudskih sporova!

Molio bih gospodju Merkel ako može da me podrži u mom cilju mnogo bi mi značilo!

johnnybegood

pre 12 godina

Nešto debelo nije u redu...ova bakica koja je igrom slucaja najmocnija zena u Evropi dodje u Srbiju izdiktira Tadiću sta sve mora da uradi, lepoo ga izgrdi, povuče za zulufe i ode, a mi ostanemo sa nekakvim jadnim ponižavajućim osecajem.....
Ista ta bakica ode u Hrvatsku sva nasmejana se slika sa ženom koja otvoreno brani haške optuženike, koja otvoreno vodi tugaljivu nacionalisticku politiku 90-tih...nju potapše po ramenu i kaže: "svi bi trebalo da se ugledaju na Hrvatsku"...zemlju koja je proterala 250 000 Srba i kojima ni dan danas nije omogućen normalan povratak na svoja ognjišta i normalno funkcionisanje u toj Hrvatskoj...
Zatim ode kod Tačija , koji je krvav do lakata, isto tako nasmejana i lepo sa njim dogovara kako ispuniti to što je u tekstu navedeno kao CILJ Nemacke i Kosova...zemlje u kojoj zaštićeni svedoci nestaju bez traga, koja je centar trgovine ljudima,organima, heroinom i oružijem u Evropi...
Sa takvim ljudima se vode pregovori čiji rezulat je unapred odredjen??!! bruka!
Pri tom zemlja koja na demokratski način pokuša da ukaže da i ona ,tj da i njeni građani imaju prava na život i na imovinu, da je kulturno nasleđe na Kosovu najdragoceniji deo kulture i identiteta njenog naroda...ta i takva zemlja sa svojim bezobraznim zahtevima skreće sa zacrtane putanje pregovara i opet biva kažnjena!!!
molim da mi neko objasni....ja kao neko ko je pro zapadno orijentisan potpuno sam zbunjen....Da li smo mi najgori šljam na Balkanu? Da li nas naši političari i Evropa obamnjuju od 5 oktobra pa na ovamo ? Kako to da je ucena postala glavni opis odnosa Srbije sa Evropom i kako t oda smo uvek na suprostavljenim stranama sa najmoćnijim zemljama? Da li nas oni zaista mrze? tj šta je to što oni zaista mrze kod nas?

Pobesneli max

pre 12 godina

bezimena, 19. decembar 2011 14:00)

Nemojte, draga koleginice, imati bilo kakav kompleks zbog balkanskog porekla. Razlika izmedju nas i "njih" je jedino u istorijskim okolnostima.
To sto su tehnoloski napredniji ne daje im za pravo da, kako vi kazete "civilizuju" Balkan, jer to rade na arogantan nacin. Takva arogancija bi zasmetala i mnogo manje temperamentnim narodima a kamoli Balkancima.

visoki-c

pre 12 godina

Pa zasto i njima javno niste rekli sta bi trebalo da urade, da bi doprineli miru u regionu. Ovako sticemo utisak da oni mogu sta 'oce, zar ne. A i oni su stari saveznici Rajha...

darkoNS

pre 12 godina

mene vise brine,kada ce moja Vojvodina na dnevni red!!
(sale novosadjanin, 19. decembar 2011 14:28)

"Tvoja" tesko. A "moja" je u Srbiji gde joj je i mesto, tako da ne mora ni da dolazi na bilo ciji dnevni red, a najmanje nemacki.

Bacvanin

pre 12 godina

Podpuno se slazem sa gospodjom Merkel.
Paralelne institucije na severu Kosova moraju da se ukinu, ako nista makar zbog nas u Srbiji, jer mi finansiramo te institucije, a nemamo nikakve koristi od njih, samo stetu. Nas budzet je mali, vec je sada u deficitu, moracemo da pozajmimo novac, ako vec to i radimo, a sa tim se ne slazem, onda makar nemojmo pozajmljivati novac zarad dembelista i "profesionalnih Srba", nego razvijajmo svoju ekonomiju i ostatak Srbije, jer bude li samo gledalo na Kosovo, otici ce i Vojvodina, koja puno vise daje Srbiji od isto tog Kosova a dobija nazad puno manje.

bezimena

pre 12 godina

Nemačka kancelarka traži nešto što je sasvim normalno za CIVILIZOVANE države. Uostalom i uslovi za članstvo u EU su takvi!

Ko je nama kriv što smo i dalje Balkanci, u najgorem smislu te reči?
NAŠA VLAST, ova i sve prethodne unazad 20 godina.

Cera

pre 12 godina

Ako je Merkel čula Tadića da mi nećemo priznati Kosovo ni implicitno ni eksplicitno, a trebalo bi da jeste, onda ovo stvarno znači da nas EU jednostavno ne želi ali nezna kako to da nam saopšti. Sigurno je bilo načina, ovako je samo podržana strana Prištine u dijalogu, i konstantno se podržava.

Nerealan

pre 12 godina

Da budemo realni - Srbija nece uci u EU pre Kosova, kako posle ne bi sprecavala prijem tog istog Kosova u tu istu EU. Verovatnije je da ce, ako tada (a i sada) jos to bude htela, biti primljena posle Kosova, kako bi bila dodatno ponizena. Dakle, ni Kosovo, ni EU. Okrecimo se sebi, gledajmo svoja posla. Svima koji slave - srecna slava!

Evropejac

pre 12 godina

Mi kao nacija smo nazadni u mnogo cemu, i ja kao i vecina Srba necu da podrzavam lica koji su cinila bilo kakva nedela u moje ime ili bilo cije drugo.
A takodje budimo realni i iskreni i recimo da Albanci sa Kosova takodje nisu nista bolji a ni puno gori od nas i da je danas nazalost velikoj vecini njih nacionalni heroj lice koje u ruci drzi odsecene glave.
Tako da je to mesto gde ste bili i ljudi sa kojima ste pricali Gospodjo Merkel daleko od bilo kakve Evrointegracije cak dalje i od nas ne puno ali ipak dalje.

kizza

pre 12 godina

kosovo ide dalje a vi ako se ne menjate cete ostat tamo gdje jeste ...pozdrav iz hrvatske
(hana, 19. decembar 2011 14:22)

Draga Hana, akcija srpske vojske na Kosovu 1999. se ni po cemu nije razlikovala od akcija hrvatske vojske Oluja i kako ono bese drugo. Mi smo zbog toga bombardovani, a vase su akcije proglasene legitimnim. Nema to veze sa nama, a ni sa vama, vec sa interesima velikih sila. Mi smo na pogresnoj strani i to je sve. Pozz

GuC

pre 12 godina

Zašto ovakav naslov, šta je nedostižno?
Pa zar stvarno mislite da će Angela Merkel da se prepucava sa BT, opet je jasno rečeno sa najjačeg mesta Evrope da je predsednik slagao, kao i Dačić.
Ništa novo nije traženo od Srbije uoči 9 decembra, ništa novo ne traže ni danas, samo što onaj, ko u NAŠE ime odlučuje,igrajući se sa našim životima, ne prestaje da laže. On tumarajući od istine do ogledala u kupatilu čeka mart, kako bi Srbija definitivno otpala sa EU agende.
Za to vreme Veselinovići razni, mučiće onaj jadni zabarikadirani narod na zimi,sve dok nekom ne prekipi i desi se neki veći incident...za to vreme, Predsednik zuji okolo, izvaljuje velike misli koje Dačić prevodi na narodne pošalice,a narod čeka slavsko ždranje i NIŠTA neće uraditi do marta!

sacuvaj boze

pre 12 godina

Gomila srba koji ne uspevaju da prehrane i iskoluju decu, koji dalje od svog sela nisu videli, govore predsedniku(ici) nemacke da li je upravu ili ne. Kao da poljoprivrednik pridje Lari Pejdzu i kaze - ne, pare se ne prave tako. Hahahah srbi...

haki

pre 12 godina

Ja cekam da naredne godine moja Vojvodina postane ravnoprana sa Srbijom, tj. da izvojuje, (ne da dobije) status Republike. Zivela Republika Vojvodina.
haki

hanin odvjetnik

pre 12 godina

Draga Hana, akcija srpske vojske na Kosovu 1999. se ni po cemu nije razlikovala od akcija hrvatske vojske Oluja i kako ono bese drugo. Mi smo zbog toga bombardovani, a vase su akcije proglasene legitimnim. Nema to veze sa nama, a ni sa vama, vec sa interesima velikih sila. Mi smo na pogresnoj strani i to je sve. Pozz
(kizza, 19. decembar 2011 15:02)

Kizza, razlika je ocigledna svima osim vecini Srba. Hrvatska je izvela Oluju nakon sto je napadnuta, okupirana pet godina, i protjerano ili pobijeno svo nesrpsko stanovnistvo s okupirane teritorije. Dakle rijec je obrambenoj akciji Republike Hrvatske koja je zbog toga podrzana od vecine u svijetu pod uvjetom da postedi pobunjeno srpsko stanovnistvo. Druga je stvar sto se sve dogadjalo nakon Oluje sto je za svaku osudu i sto je i HR sama osudila ali i osjetila pritisak EU i USA zbog sporog izrucivanja osumnjicenih za ta zlodjela.
A akcija na Kosovu je bila jos jedna agresivna akcija srpske vojske i milicije s namjerom da izvrsi jos jedno etnicko ciscenje nakon sto su isto ucinili u HR i Bosni. Naravno da je svijet reagirao i zaustavio vas. Zar vam kosovske hladnjace nista ne govore? Mozda je trebalo dozvoliti jos nekoliko Sreberenica da se ponove i na Kosovu?

Sa Pančićevog vrha vidim Ljuboten

pre 12 godina

Ne tako davno, pre samo nekih mesec dana, uslov za kandidaturu je bio povratak na pregovaracki sto a za datum pocetka pregovora dogovor o predstavlojanju Kosova na regionalnim forumima.
Sta se desilo sa uslovima u medjuvremenu.

Сале

pre 12 godina

kosovo ide dalje a vi ako se ne menjate cete ostat tamo gdje jeste ...pozdrav iz hrvatske
(hana, 19. decembar 2011 14:22)

Хоћеш ли ти да се одрекнеш Славоније у корист Србије... па да идете даље... ко зна где... можда у заједницу сједињених америчких држава... са све индијанцима...!?

Petar

pre 12 godina

Toliko je nepismenih komentara ovde da to boli. PatriJotama slabo ide pravopis maternjeg jezika izgleda. Kosovo je vec nezavisno od Srbije i to vec neko vreme, usla Srbija u EU ili ne Kosovo je od Srbije odvojeno. A sada ukoliko imate geografsku kartu proucite je dobro. Srbija se na severu i istoku granici sa EU, uskoro i na zapadu (Hr, a verovatno jos malo pa i CG), na jugu su Makedonija i Grcka, dakle opet EU. O cemu vi onda trabunjate? Kakva Rusija? Pogledajte koliko je daleko! A i potpuno smo beznacajni trgovinski partner i Rusiji u odnosu na tu EU koja ima 50 puta vise stanovnika i hiljadu puta vise proizvodi. Sad ce neko da se bakce nekom Srbijicom velicine statisticke greske (Rusiji nepotrebna, Kina i ne zna gde je ili sta je to Srbija). Dovoljno je otici jednom u Nemacku da bi shvatili koliko smo mali i beznacajni. Srbija pobedila Nemacku? Nemacka pomaze svoje saveznike iz Drugog svetskog rata? Kakvih sve nebuloza!!! Nemacka javnost ima sasvim jasno odredjenje prema Drugom svetskom ratu i nacizmu, i optuzivati Angelu Merkel da ima veze sa nacizmom pokazuje totalnu neobavestenost. Spustite se malo na zemlju Srbi, potpuno ste beznacajni na globalnom nivou, vec nestajete a verujte i ukoliko potpuno nestanete svet to nece osetiti.

God Save The Queen

pre 12 godina

Pravi politicar. Svaka cast. Odlicno je rekla.
Hahahaha, sad mi prolete kroz glavu zamisao
Nikolica kako se rukuje sa njom - no way.

Vladan

pre 12 godina

Sta napisati na izreceno doticnog, a da se komentar objavi? Tezak zadatak, ali da probam.

Dakle, moglo se mnogo toga uciniti Bota, bas mnogo.

Recimo, vide li ste kako je Kina dobila Hong Kong nazad i to od Engleza koji su ratovali sa Argentinom za jedno pisljivo ostrvce!!! Bez ispaljenog metka!!!

Sta se desava oko Tajvana? Polakao, ali sigurno, doticno ostrvo ce doci pod pravni suverenitet Kine...

Jeste li se zapitali kako je to moguce? Verovatno niste...Ekonomijom gospodo, jakom ekonomijom koja nezadrzivo raste i preko 10% godisnje vec godinama i Kina je tu svetska super sila. A super sile ostvaruju sta nameravaju!!!

Mi ne treba da budemo svetska ekonomska super sila da bi povratili Kosovo, jer ni Kosovo nije Hong Kong, ili Tajvan.
Ali da ste po 5. Oktobru naplatili pravi extra profit Milosevicevim tajkunima i razbili njihov (crno berzijanski) biznis koji su sprovodili u vreme ratnog okruzenja i neposredne ratne opasnosti, dok je cela zemlja i vecina naroda propadala u svakom smislu i time omogucili hiljadam postenih biznismenima da isplivaju iz tajkunske zabokrecine 90-tih i razviju svoje postene biznise, te pustili strane kompanije na velika vrata da ucestvuju u privatizaciji Srpske privrede i da ovde otvaraju svoju proizvodnju...danas bi Srbija zaista bila regionalni lider u ekonomskoj snazi privrede, sa bar 3x vecim godisnjim bruto proizvodom i prosecnom platom od minimum 600 Eur. Vrlo verovatno bi bili i u EU, a u najgorem slucaju bi bili u istoj poziciji sa Hrvatskom!!!!
E takva Srbija, ekonomski jaka, u silovitom ekonomskom usponu, u kojoj uspesno posluju stotine znacajnih Zapadnih kompanija, koja bi bila znacajan partner Zapada, ali i Istoka na ovim prostorima bi i te kako bila u poziciji da povrati Kosovo!!!

Suprotnost takve Srbije je ova Srbija koju ste vi i ostale pozicione/opozicione Srpske stranke napravili!!! Siromasna je, ekonomski propala, stanovnistvo nam izumire brzinom od skoro 40.000 ljudi gosinje, ljudi su gladni, egzistencijalno ugrozeni. E takvi su isti i nasi pregovaracki kapaciteti i po pitanju Kosova i po pitanju bilo cega, evropski smo klosar koga niko ne zarezuje ni 5%, niti uvazava njegovo misljenje!!!

I bice jos gore dokle god posteni ljudi konacno ne dodju na vlast...a doci ce nadam se uskoro, vrlo uskoro, jer je ekonomija neumoljiva...i posledice te neminovnosti ce ih dovesti!!!

Drugo. Ko moze da kaze da podela ne dolazi u obzir?!!! Pa svakom je jasno da je bolje ista nego nista. Samo vama to nije jasno, ili mozde jeste, ali znate da ovako jadni nismo kadri ni za to da se izborimo, pa vam je lakse da pricate gluposti kako podela ne dolazi u obzir i to pravdate nekim nebuloznim pricama!!! Pod parolom “ili celo, ili nista” pod vama, ili bilo kim sa danasnje Srpske politicke scene sleduje nam sigurno NISTA!!!

Samo novi i posteni ljudi na vlasti, strucni i rodoljubni mogu postici mnogo...a za to nam treba 6. Oktobar!!!

Dejan

pre 12 godina

Super, a ja ocekujem da Nemacka prizna institucije drzave Srbije i da postuje rezoluciju 1244. Eto, ona je rekla svoje i ja sam rekao svoje. Sta sad?

iq=0

pre 12 godina

Selo gori a baba se ceslja. Raspad u EU a Merkelova se bavi time kako da tera inat Srbiji. Drugacije ne mogu da shvatim sve ovo jer da me neko ubedi da je poludrzava od 1.5 miliona ljudi toliko vazna za trecu najmocniju privredu na svetu
(Proka, 19. decembar 2011 13:52)

Toliko vazna??? Koliko vazna? Tako sto dodje da poseti vojnike koji su u okviru misije EU na kosovu, i to se desilo jednom za nekoliko godina. Toliko joj je vazna. A vi odmah umislite da se ona budi misleci na vas, ako u okviru svog posla nekad prozbori nesto o srbiji i kosovu. Angela Merkel i Nemacka ateraju inat srbiji??? Gospode. Em su srbi jedini narod koji stalno tera inat (sam sebi, i na svoju stetu bez izuzetka), em su umislili da su toliko vazni da im svetska sila tera inat.

Otpisani

pre 12 godina

Odlazeca kancelarka se stvarno primila na foru Danke Deutchland, pa se istripovala da je neki gazda na Balkanu i da moze svaki dan da deli samare Srbiji. Gospodjo, ne ide to tako ovde. Ovde je obican narod siromasan, prost i polupismen, ali ima neki prkos i odbojnost prema bogatim i bahatim siledzijama koji vi Nemci ocigledno nikada necete shvatiti.

Gagule

pre 12 godina

@hana
Bok, Hana, imali smo nedavno prilike da vidimo kako vi u susedstvu gledate na ta "minorna" teritorijalna pitanja. Piranski zaliv, sećaš se? Bili ste spremni da zaratite sa Slovenijom oko onih nekoliko kilometara obale...koja vam je, by the way, pripala od Italije ne tako davno, pa će doći dan kad će i Italija zatražiti svoje. Zato se please uzdrži od dobrosusedskog savetodavstva, najgore od svega varim političko licemerje.

True story

pre 12 godina

Super, a ja ocekujem da Nemacka prizna institucije drzave Srbije i da postuje rezoluciju 1244. Eto, ona je rekla svoje i ja sam rekao svoje. Sta sad?
(Dejan, 19. decembar 2011 14:28)

Ona je predsednik Nemacke, ti si nebitan lik. verovatno ni u svojoj kuci nemas pravo glasa.

Proka

pre 12 godina

Neophodno je da Angela Merkel izadje pred novinare i kaze kratko da je istina da vise nece biti prosirenja EU. Ja shvatam da je to njima tesko, zbog sebe samih, jer cinjenica da ekonomija EU ne bi mogla da podnese jednu tako malu drzavu kao sto je Srbija, govori o katastrofalnom stanju ekonomije EU, ali ipak istina se mora reci. Dalje zamajavanje postavljanjem nemogucih uslova i pravdanje neprosirenja njihovim neispunjenjem nikuda ne vodi.

Михајло Јовановић

pre 12 godina

Како је кренуло, Косово ће у ЕУ пре Србије. За рецимо неких 7-8 година.

За то време, ми ћемо да коментаришемо како се ЕУ распада.

Хвала.

Djoksa

pre 12 godina

Ne znam sta je toliko strasni i neispunjivo u to sto trazi Merkelova od nas?! Kada znamo sta bi nam clanstvo u EU donelo, ovo su samo sitne stvari koje trebamo hitno ispuniti.Blizu smo ulasku u najvecu Evropsku zajednicu, koja nam garantuje bolji zivot, i tu sansu sada ne smemo ispuniti. Nasi politicari su na potezu!

HRVAT-Dalmoš

pre 12 godina

Znate sto Srbi? U pravu ste glede Kosova i ja vam dajem potporu glede Kosova, ali znate sto je problem? Što je Kosovo jedina stvar od 50 u kojoj ste u pravu glede politike zadnjih 20 godina... Podsjećate me na onu priču o Pastiru i vukovima, znate tu priču? Pa evo ako ne znate da vam ispričam:

Jednom čuvao pastir ovce izvan svog sela, te htio ispasti više od pastira, pa odlucio da će izmisliti da mu vukovi napadaju stado, da ispadne junak u svom selu, te poče vikati: "vukovi ljudi, vukovi napadaju", dođoše ljudi iz sela da pomognu, a vukova nigdje, pastir reče da ih on potjerao sve... ispade junak...

drugi dan, opet slaga: "vukovi ljudi, vukovi napadaju", ljudi dođoše nigdje vukova, opet izlagao da ih je potjerao, pastir ispade jos veci junak...

Treći dan vukovi stvarno dođoše dok je ona čuvao ovce, poče pastir vikati opet: "vukovi ljudi, vukovi napadaju"... ali ljudi nisu dosli iz sela, rekoše sebi, pa valjda ce ih i treći put potjerati...

E pa vama Srbi, su sada s Kosovo situacijom dosli "Vukovi", od koga vi sada trazite pomoć? Tko ce vam vjerovati uopce nakon ovih 20 godina nakazne politike? Ali usprkos svemu tome, ja vam zelim sve najbolje i da jednog dana postanete jedna normalna europska drzava i nacija i da se rijesite toga kompleksa "zadnje europske nacije koja bi ratovala u ime srednjovjekovnih vrednota".

Sajo

pre 12 godina

Najkomicniji su mi ovi koji predvidjaju raspad EU,a ne vide da se jedino moze raspasti Srbija,i to zbog politike zabijanja glave u pesak,iste politike koja se vodi od devedesetih ,iste politike koja je razbila YU,iste politike zbog koje su izbili toliki krvavi ratovi,iste politike koja je vrsila genocid na Balkanu(Bosnjaci,Albanci),ista politika zbog koje smo bombardovani,ista politika zbog koje CG pobegla iz zajednicke drzave,iste politike koja je izgubila kosovo,iste politike koja ce izgubiti Vojvodinu i Sandzak,istre politike koja ce izazavati i bojim se i gradjanski rat u samom ostatku Srbije...PREOKRET ZADNJA SANSA...CEDA VUK KORAC...su uvek bili na PRAVOJ STRANI...TADIC POLTRON DEMAGOG IZDAJNIK...DS-a i Djindjicevog programa...

Zapravo

pre 12 godina

Upadnem lepo u tudji stan, napravin 16-toro dece i onda ću da se pozivam na mir i zaključivanje svih sudskih i van sudskih sporova!
(Veljko, 19. decembar 2011 14:12)

ne upadnes u stan, nego ti ga stari vlasnik proda. a onda kad ti napravis decu, i zivis tu, on ti dodje i hoce ga natrag, a parama vec kupio drugi stan u beogradu, kragujevcu ili novom sadu.

Mkd

pre 12 godina

Mislim da je srpska politika glupa,jasno mi je da je Kosovo nasilno oduzeto i da to boli gradjane Srbije,al koja vam je solucija?Sta ce vam Kosovo sa 98% albanskog zivlja,i kad bi ga dobili natrag ne znam sta bi ste s njim,samo da pumpate Kosovo s novcem kao nerazvijeni region.Pametno bi bilo postaviti razumne zahteve ,mozda nadomest za teritoriju u dolarima..moze i evrici,autonomija za sever,uzivanje sva prava srba i srpskih spomenika na Kosovu..itd..

Dejan

pre 12 godina

I ja ocekujem od Merkelove da trci na 100 metara ispod 10 sekundi i da skace u dalj preko 9 metara. Kazu lekari da je to zdravo, dobro za liniju i verovatnije je nego da Srbija ispuni spisak njenih zelja.

Zoki

pre 12 godina

Šargarepa koju Frau Markel može da ponudi je poprilično sparušena, a štap nema. Ne postoji ništa konkretno što EU u ovom trenutku može da ponudi Srbiji. Fondovi o kojima se u Srbiji mašta su jednostavno prazni, EU traži pomoć MMF da bi napunila fondove iz kojih će da spasava zemlje - dužnike. Srbija treba da gleda svoje interese i izgrađuje svoju ekonomiju nezavisno od EU. Mora da pronađe nova tržišta, privuče nove investitore i balansira svoj budžet.
Ako Srbija uopšte uđe u EU, to neće biti za vreme mandata Frau Markel, čak ni u idealnim uslovima. Prema tome, njene izjave ne treba ni uzimati previše ozbiljno.

Jovan

pre 12 godina

Nas ne voli niko . Ne voli nas Nemacka , ne vole nas okolne zemlje , ne voli nas Amerika , ali sto je najzalosnije - ne voli nas ni Rusija .

Dejan

pre 12 godina

"U direktnim smo kontaktima sa Beogradom i Srbiji smo jasno rekli da treba da uspostavi razumnu robnu razmenu sa Kosovom, što trenutno nije slučaj, da se uspostavi kontrola prelaza i ukinu paralelne strukture"

A oces li i bombonicu sa masnicom pride?

bezimena

pre 12 godina

Bezimena - veci zastupnik kosovskih interesa od samog Hasima Tacija, sa uvek istim besmislenim komentarima.
(Vladan, 19. decembar 2011 14:51)

Ne zanima me kosovski interes, niti želim skoro 2 miliona Albanaca kao nacionalnu "manjinu" u Srbiji, jer bi posledica bila, prirodom stvari, da Srbi postanu manjina u sopstvenoj državi. Ako Vi zbog nacionalne ostrašćenosti to ne vidite, to je Vaš problem, ali bih prepručila svima da za razmišljanje koriste razum i pokušaju da zamisle budućnost, u više varijanti, pa će sami doći do istog zaključka.

Nacionalni interes Srbije je da se suoči sa realnošću tj. svojom KAPITULACIJOM i prestane da silom vuče kosovski kamen, jer nas je 100 godina ta teritorija samo debelo koštala, unesrećivala i unazadjivala!

verica

pre 12 godina

Nikada mi necemo ispuniti spisak zelja Merkelova jer je on beskrajan , i zato treba da kazemo sada je dosta.A EU je i tako i sa nama i bez nas promasena investicija.

Panglos

pre 12 godina

Kompletna izjava glasi :
Angela Merkel izjavila u Prištini da očekuje od Srbije da za dobijanje kandidature uspostavi robnu razmenu s Kosovom i da ukine paralelne strukture pa ce onda dati nemacki azil svim clanovima vlade i parlamenta !!!

Simon

pre 12 godina

Glavno pitanje za mene koji pokušavam u svemu da pronađem nešto dobro, čak i ako tako ne zvuči, jeste da li ukidanje paralelnih institucija na severu KiM znači samo i jedino uvođenje institucija Prištine (u kojoj je u samom gradu preostalo da živi 25 Srba a živelo min. 10.000) u ista ta mesta? I, ako je tako, onda je opet Priština ispala primer multietničnosti a Srbija opet netolerantna? Meni je to izvinite neobjašnjivo.

prokleta avlija

pre 12 godina

ajde ljudi ne histerisite bez razloga...
lepo se zena jos u avgustu rekla sta 'oce,ko je nama kriv sto smo glasali za ove...i odma' da vam kažem nista od kandidature i u martu jer se javno mnenje toliko okrenulo protiv EU da je tadicu sada svejedno da li ce dobiti kandidaturu ili nece.pa vec deset dana govore samo o milijardama koje ce uci u srbiju,te nafta od 180 milijadi,solarni parkovi,boinzi i motorole...jasno je kao suncan dan u podne da je DS odustao od price EU i da se totalno okrenuo Kosovu...ne da nece ukinuti institucije nego ce ih i ojacati,jer srbi jako vole da glasaju za INAT...
a sto se tice merkelove i tacija,sastanak nije ni bio planiran nego je taci da ga ne bi izbegla docekao na aerodromu i zena nije imala kud...
a da je Tachi krinimalac,jeste kriminalac,pa to svi znaju...kao sto i svi znaju da niko ne zivi vecno i da niko na zapadu ne ostaje na vlasti vecno,strpimo se par godina i da vidimo sta ce nam nova vlast u nemackoj doneti jer su Socijal demokrate(spd) jasno rekle da su protiv ovakvih nenormalnih uslovljavanja Merkelove i da je srbija zasluzila kandidaturu...
vreme radi za nas kako god da okrenes i sto se tice EU i zavrsetka krize i vracanja sporednim stvarima poput prosirenja ali i promene u globalnoj ravnotezi moci sto se tice kosova i podrsci kosovu...
vreme radi za nas...ne treba zuriti i ocajavati,nece EU nigde,pre ce propasti Angela nego Srbija a bogami i EU,imamo mi mnogo preceg posla od EU i Kosova,korupcija,kriminal,politokratija,tajkunizacija,prvo to trebamo da sredimo ostalo ce doci samo od sebe...Srbija je vecna,a Angela je ipak mali birokrata iz Hamburga sa ogranicem rokom trajanja,nesto kao Vjerica Radeta...

Anita HR

pre 12 godina

odgovor (johnnybegood, 19. decembar 2011 15:21)

Dragi Johnny, znas ono kad se klinci igraju pa se posvadjaju, a odrasli pitaju: "Tko je prvi poceo?"

Nitko ne mrzi Srbiju, no morate biti svijesni sto su srpski politicari, intelektualci pa i dio naroda radili i podrzavali jos u 80ima, a u 90ima i pokusali ostvariti. ....i ne bas nuzno ovim redom, ukinuli su dvije Autonomije, a zadrzali glasove; na Kosovu ugnjetavali vecinski narod; huskali i naoruzavali Srbe u Hrvatskoj(a oni nasjeli kao budale); ubili 8000 ljudi odjednom u Bosni....
Cuj, svjestan si da nakon toga obicno slijedi kazna?! Ili si mislio....sto???

deutschland

pre 12 godina

Ne znam kako neko moze da natera da zivi sa nekim. Nije Kosovo Norveska u kojoj vladaju ljudska prava. Sta cemo sa getoizacijom Srba? Sta cemo sa kriminalom na Kosovu? Bitno je da MErkel tera Srbe da se integrisu. To je nemoguca misija u ovakvoj konstelaciji. Zaista ne znam koji je interes Nemacke bio da srlja u ovo priznavanje. Kad pitam ljude oko sebe vecina ih i ne zna nista o tome.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Ja zaista ne mogu razumeti koliko je "zavisti" medju gradjanima Srbije na velikom prijateljstvu i povezanosti Nemacke i Kosova ?
Pa braco draga, setite se samo koliko njih "zavidi" Srbiji na velikom prijateljstvu sa bratskom Rusijom !
Da je Srbiji bilo stalo do toga da bude prijatelj sa Nemackom izabrala bi Nemacku za prijatelja a ne Rusiju ?
S'obzirom da je Srbija "prva birala" ja ne sumnjam u to da je Srbija znala sta da izabere i iz tog raloga ne razumem "ljubomoru" na Kosovo kome je Nemacka kao prijatelj "pretekla" tek posto se Srbija odlucila za "neraskidivu vezu" sa Rusijom !
E pa ne moze sad i "Jare i Pare" ?

deda Jerotije

pre 12 godina

Slovenci nisu hteli da prepuste hrvatima nekoliko kilometara morske vode sa neutvrđenim brojem ribica, a traže od nas da se zarad fatamorgane zvane "eu-ropska perspektiva Srbije" odreknemo desetak hiljada kvadratnih kilometara teritrotije plodne zemlje prebogate ugljem i retkim metalima. Na toj zemlji živelo je preko pola miliona Srba pre proterivanja. I traže od nas da prihvatimo formiranje i postojanje prve rasističke države u Evropi.

BGd

pre 12 godina

Umesto sto osipate paljbu po Mereklovoj, bolje uvidite da su Nemci Srbiji do sada ponudili najbolje resenje, a to je sporazum izmedju Srbije i Kosova o nepriznavanju. O tome da nesmetan protok ljudi i robe treba da postoji i da BIA treba da se skloni odande jer oni ne mogu da budu vlast ni ovde ni tamo, a posebno ne mogu da napadaju KFOR, ne vredi ni komentarisati jer to se podrazumeva.

Milan Krstić

pre 12 godina

Vidim da se u komentarima pojavljuju neki nazovi ljudi koji se slade nesrećom srpskog naroda. Uzalud je sada raspravljati i ubedjivati se ko je kome više zla naneo umesto ko je kome više pomogao. I oni i mi znamo ko je šta uradio. A Nemačka po ko zna koji put nije u pravu.

Пантагруел

pre 12 godina

Српска држава и њени органи на Косову старији су од албанских. Сxодно томе, исоријски је неосновано називати их "паралелним". Њихово је да траже, а наше је да не дамо оно што нам не одовара. Исто су нам тако годинама пре Дејтона понављали да немамо право на српски ентитет у Босни и захтевали укидање институција Републике Српске. Истрајали смо и добили своје. Исти рецепт треба применити на север Косова.

PECANAC

pre 12 godina

Taci kriminalac, taci terorista, taci ovo ili taci ono, pa ljudi probudi te se, vidite li da ste u kosmaru. Daj da vidimo koliko ima kriminalaca kod nas u srbiji od 90ih pa do danas. Ako malo procesljate bogami necete ih moci prebrojati. Covek putuje u sve evropske drzave, rukuje se sa svim glavnim drzavnicima evropskih zemalja, a vi i dalje trazite iglu u senu, ako se tako nastavi videcemo gde cemo biti za jedno 20 godina. Tapkanje u mestu gospodo. Muka mi je vise od ovih internet patriota, koji do juce nisu ni znali gde se kosovo nalazi a danas ga brane preko testature.

Starac

pre 12 godina

Za sve vas koji se cudite politici Nemacke, podesticu vas na to da je jedan od nemackih kancelara, Kol ili Sreder, ne tako davno rekao da Nemacka pamti, te da ce pomoci svojim saveznicima. Pod pretpostavkom da se radi o Drugom svetskom ratu i tadasnjim saveznicima nacisticke Nemacke onda je pomoc hic et nunc Hrvatima i Albancima u sprovodjenju nove a stare poltike, razumljiva.
A to sto su neki zlocinci, ranije svi, a sad samo juzne filijale iste politike, manje je vazno.

Milan

pre 12 godina

Mislim da je Merkelova u pravu. EU se zasniva na slobodnom protoku ljudi,roba i kapitala,pa je logično da se tako nešto zahteva od države koja želi da pristupi EU,ako uopšte želi.

Vasi 1389

pre 12 godina

Srbija mora poceti da gleda svoje interese. Nema vise nesvrstanih, nema velikog vodje koji ce da misli umesto nas. Jednom smo probali da idemo protiv sveta i jedini koji su imali stete od toga smo mi sami. Politika nije postenje i nije iskrenost, ona je pametna trgovina. S toga, opametite se!

dule NS

pre 12 godina

Dve nemacke se zelela da ujedinis a sada hoces Srbiju da rasparcas... Kosovo je Srbija, za Kosovo i Metohiju cemo sve dati, to je nasa kolevka, to je nasa dusa, to je nase srce tamo su nase najvece SVETINJE SVETA ! NE DAMO KOSOVO, NECEMO U EU .
(Jovan Mirkovic, 19. decembar 2011 16:31)

-- Nemacke su se ujedinile zato sto su jednom bile jedna Nemacka i jedan narod. Srbi i Albanci su dva razlicita naroda. Ali Albanci Kosova i Albanci Albanije bili su jedna drzava, i jedna narod, i opet ce da budu.
Sto se tice Kosova ono je odavno postalo burag Srbije, koji je postao instrumenat za srpska polticarska prezivanja.

bezimena

pre 12 godina

Nas ne voli niko . Ne voli nas Nemacka , ne vole nas okolne zemlje , ne voli nas Amerika , ali sto je najzalosnije - ne voli nas ni Rusija .
(Jovan, 19. decembar 2011 16:34)

Pitate li se ZAŠTO?
A da se mi malo upristojimo, okupamo, očešljamo, presvučemo i počnemo normalno (razumno, odgovorno i savesno) da se ponašamo?

labi

pre 12 godina

citajuci ove komente sa sakvim mrznjom pricajte za moj narod i nasheg premiera vi ste daleko od demoktskog sveta i havalim se bogu sto smo se spasili od vas i imamo slobodu koju nam garntuje amerika,enngleska,nemacka...i ostale zemle civilizovanog sveta.

o_O)

pre 12 godina

Ja sam pro EU, ali mislim da je vreme da se razmišlja o alternativi pošto izgleda da nam postavljaju neisponjve uslove, nebili nas preveli žedne preko vode...

Ludi mozak

pre 12 godina

Ako se ovo trazi za kandidaturu, za potpisivanje sporazuma u ulasku u EU ce se traziti da svi Srbi u Srbiji izvrse kolektivno samoubistvo.

kolektivna sizofrenija

pre 12 godina

Kakava smejurija od komentara,prosto zapanjujuce...
Stio sam se vica kad slonovi i komarci igraju fudbal,i slon uklize jednom,komarac jedva izbegne,uklize drugi put i odvali ga po nogama a na to ce komarac : "A zanci tako,ima krljanja?!?Dobro samo da znam..."

Zemlja je ravna ploca,A Srbija je centra sveta,i svi samo o nama misle...a mi ne mislimo ni o cemu...

podrska iz toronta

pre 12 godina

Gospoda sa Zapada je naivna ako misle da ce Srbija priznati Kosovo, ne znam zasto se gubi vrijeme sa tom EU. Organizujmo Srbiju, sam sebi najvise mozes pomoci. U ostalom ko garantuje da ce EU prezivjeti, ili ...
Kosovo se ne daje za "obecanja" odnosno pregovore ....

daybooc

pre 12 godina

Ma daj bre reci lepo MORATE DA PRIZNATE KOSOVO I TAČKA.A ovi naši će odmah ako treba i Vojvodinu da Vam daju.Samo im recite šta treba. Ove lopine sve ispunjavaju ali naravnoi uvek na teži način po narod.

Agim68

pre 12 godina

Kasno Angela na Kosovo stize!!! Ovakvo uslovljavanje kosovske tzv. "drzave" i njenih paralelnih institucija sve sa "premijerom" kriminalcem i teroristom na celu je zakasnelo. To je trebalo uraditi znatno ranije mozda pre nego sto ste bombardovali suverenu drzavu Srbiju i to bez saglasnosti SB UN.

Angela, vi ne trazite pravedno resenje, nego da Srbija prizna kapitulaciju. Non pasaran.
(nikola, 19. decembar 2011 19:32)

Naprotiv, Srbiju je trebalo bombardovati mnogo ranije, jos 1991 godine, time bi se ustedilo najmanje 300.000 ljudskih zivota! Inace 1999 godine ja bilo krajne vreme da se "stop" fasizmu u Evropi.

Apex

pre 12 godina

Svaka cast narode citam ovi vasi Komentari i toliko su smesni ko onih iz 90 godine price,Vi samo se prepucavate jednog na drugog ali to nije realno Realno sto je sad na terenu Nemacka oce da pomogne Kosovu za Liberalizaciju i ulazak u EU ali kako mi se cini ako vi vako nastavite ostacete na zapadnom Balkanu samo ko CRNA RUPA pusti Kosovo je Kolevka Srpska ali Beba je Albanska u njega nije srpska kosovo je uvek tu bilo i ostace vi niste ga doneli iz Karpate ono je tu bilo dokle vise ovako trebate da se pomirite sa sudbinu samo ako vako nastavite mislim i Vojvodina ce da vi ode i Sandzak a bogami i Dolina Preseva osta ce vi samo ono malo oko Beograda niko nece da zivi sa Vama ama bas niko jedina sansa vama u Evropi i da vi ostanu ove granice sada koje imate ako necete u Evropi mislim i ove da ce nemate.

podrska iz toronta

pre 12 godina

Danas politicka kao i ekonomska mapa svijeta se mijenja vrlo brzo, ko bi rekao prije nekoliko godina da ce Americke banke puci,...
Rusija ce biti vjecno snazna zbog resursa koje posjeduje,..
Treba cekati nigdje ne zuriti: "ko zurio vrat slomio"!

Nebojsa

pre 12 godina

Ako sam dobro razumeo trazi da se sprovede dogovoreno. E sada je pitanje da li smo mi u stanju to da sprovedemo. Ja sam to razumeo tako da sve sto su Borko i Tahiri dogovorili nista nije sprovedeno i da to treba da se realizuje. Drugo pitanje je da li nama to odgovara ili ne. Mozda je pravo pitanje zasto smo i dogovarali prelaze, robnu razmenu, maticne knjige, katastar, diplome.... ako to nama steti.

GuC

pre 12 godina

Neverovatno koliko ste hrabri, duhoviti, satirični, zluradi...tešim sebe kako su ljudi različiti,u pogledu shvatanja istih dogadjaja,obrazovanja, kulture, ili odgovornosti za svoj život ili svoje porodice i prijatelja.I opet vas ne razumem :(
Pa zar stvarno mislite da ovakva Srbija može sama da se uredi?
Zar ne vidite svet oko sebe, šta smo uradili od sopstvene zemlje, na ivici smo provalije...pare i know how smo dobijali od EU, nikad od majčice Rusije ili Tunguzije. Sa njima smo potpisali obavezujuće ugovore, doneli zakone koje doduše i ne poštujemo, ali nikada ne bi imali ni te tanane glasove Šabića, Barać, Ombudsmana...
I kad Angela ne bude bila kancelar (jednog dana) neće se promeniti ništa,tražiće se od nas da se unormalimo. Za to vreme,zemlja će biti još bednija, trulija, zluradija i na dnu svake moguće lestvice ostvarenja.
Šta vi u stvari hoćete, preambula i Kumanovski sporazum su zaista vaš život?

lala

pre 12 godina

@Srdjan A Zasto Vojvodina MORA de bude unutar Srbije? Od visokih standarda na prosjakom stapu. Vratite nam sto ste nam oteli, pun Statut, vojvodnjaske pare vojvodjanima, umesto da se trose na nekim krivim politikama sa Kosovom i da lopurde iz srednje Srbije pune dzepove i mozemo da rtazgovaramo. Vojvodjani nisu za sececiju, vi cete nas naterati.

Milena

pre 12 godina

@ (Proka, 19. decembar 2011 13:52) Raspad u EU a Merkelova se bavi time kako da tera inat Srbiji.

Bravo, pravi si analitičar, sve si provalio!

Milena

pre 12 godina

@(Iggy, 19. decembar 2011 14:35)
Hašim Tači čovek mira I dijaloga! Šta reći a ne zaplakati.

Slažem se, ali to isto se desilo i sa Slobom. Od "balkanskog koljača" je postao "faktor mira i stabilnosti na Balkanu" sa kojim su pregovarali svi svetski političari, tako da komentari "šta ima da priča sa njim" nemaju nikakvog smisla.

Dakle, ako je već glupi narod nekoga izabrao, ako taj ima legitimitet i moć, ne mogu zapadni političari da biraju s kim će pregovarati! Takve ljude imaju na raspolaganju, pa koliko uspeju maksimalno da postignu sa lošim materijalom. Tu mislim na većinu balkanskih političara.

To što su i Albanci dobili packe i neće se usuditi da izazivaju nikakve konflikte na severu Kosova (ukoliko ga Srbi prvi ne izazovu) i da sabotiraju dijalog traženjem nemogućeg, je zapravo DOBRA VEST.

dvolicnost

pre 12 godina

bija ne treba da prizna Kosovo, a verovatno bi trebalo i da odustane od ponizavanja zvanog ulazak u EU. A znam sigurno da nisam jedini PhD srbin koji tako tako misli. Stavise, vecina koju znam misli kao i ja. Pogotovu nas na Zapadu, koji znamo kako je ovde pa razne NVO i LPD ne mogu da nam prodaju maglu.
(Mika Vranjanac, 19. decembar 2011 16:30)

Lako je vama koji ste pobegli iz srbije, i sad uzivate tamo sa phd titulama, da nama koji smo ostali u nasoj zemlji govorite sta da radimo, i preko nasih ledja da forsirate svoje nebuloze. Vecina obrazovanih ljudi koje znam, cak i rodjaci koji su na zapadu, slazu se sa nama, da se manemo kosova i okrenemo evropi.

Srbi koji su otisli u evropu, zive i rade tamo, tamo odgajaju decu, govore nama u jadnoj srbiji - srbija ne treba u evropu, borite se za kosovo.

Mika Vranjanac

pre 12 godina

@sacuvaj boze

Ne lupetaj, evo javlja ti se srbin sa doktoratom koji je obisao pet kontinenata i kaze ti d Srbija ne treba da prizna Kosovo, a verovatno bi trebalo i da odustane od ponizavanja zvanog ulazak u EU. A znam sigurno da nisam jedini PhD srbin koji tako tako misli. Stavise, vecina koju znam misli kao i ja. Pogotovu nas na Zapadu, koji znamo kako je ovde pa razne NVO i LPD ne mogu da nam prodaju maglu.

Svaka drzava treba prvenstveno da cuva svoje naciuonalne interese i ne vidim zasto bi Srbija tu bila drugacija.

Izbledeše mi sećanja

pre 12 godina

A zasto onda niste bili za multietnicnost dok je Kosovo bilo pod kontrolom Srbije??
(Licemeri, 19. decembar 2011 14:11)

A mi kao bili?

Bote

pre 12 godina

Haha u redu ovo za paralelne strukture, u redu i ovo nazivanje Kosova 'demokratskim' jer su to govorili i ranije, ali nešto potpuno novo je sada izrečeno: normalizovati robnu razmenu. U prevodu: Vi Srbi bre imate preterano veliki profit u odnosu uvoz-izvoz sa Kosovom, daj malo i za Nemce ne možete samo vi da ih mrcvarite. Trenutna razmena je 400 miliona evra izvoz Srbije na Kosovo, 6-7 miliona evra uvoz Srbije sa Kosova. Pretpostavljam da Merkel želi da vidi nešto u fazonu Uvoz 10 milion Izvoz 12-13 miliona. Neće moći baba! Ko im kriv što ne proizvode kad su sve srušili za vreme rata '99. A to da vi uslovljavate kako ćemo mi da trgujemo je skandal, iako mi se čini da vam se omaklo jer je potpuno jasna namera - zaustaviti ekonomsko širenje Srbije.

vukasin

pre 12 godina

Kosovo je pod zastitom velesila,Amerike i Nemacka.Nece dugo potrajati i bice najjaca ekonomska i vojna u regionu,kao Izrael u bliskom istoku.Srbija treba da se zbrinjava za sfoje problematicne regione i sato pre da se ukljuci EU.Sa Kosovom treba da ispostavi dobrosusjedske odnose u najvecem nivou,dok albancima na jug Srbije obezbediti razvitak u sfim delatnostima da ne bi izazvali neki novi rat koji bi unistio definitivno celu srbiju.

Matrix

pre 12 godina

Dali ste se ikada upitali, vi srbi koji mrzite ceo svet a smatrate da ste jedini koji imate pravo, odakle dolazi ta ideja!!!
Da niste slicajo lose informisani oko realnisti svih dogadjaja u proslosti, bilo to bliska proslost ili daljnja (historija, politika, itd.)?
Citatajte malo vise i od strane drugih historicara, politicara, novinara...
Gledajte malo i ostale medije, evropske, svetske...
Posle svega toga, uradite jednu malecnu analizu, pa vidite sami!
Nemojte sve uzimati zdravo za gotovo kako vam u Beogradu kazu, jer su vas puno lagali do danas, a bogami i dalje nastavljaju da to isto rade, jel ti isti su i dalje u vlasti.
Razmislite malo mudrije o svemu ovom.

sasa jokc

pre 12 godina

Paralelne strukture su mafija i udba, tu ce se videti da li drzava Srbija ima snage da se obracuna sa organizovanim kriminalom, ili je samo poluga u njihovim rukama!

IvoLolaRibar

pre 12 godina

Evo gledajmo sve to objektivno i realno ,jednoj zemlji su oduzeli suvereni deo i pokusavaju od toga dela naprave neku novu drzavu.Ta zemlja se ne slaze sa tim cinom ali je tako nejaka da ne moze da odgovori.Tu u komsiluku Srpski narod je pokusao da se pripoji matici ali su velike sile automatski proterale 400000 Srba i nikada im nisu dozvolili da se vrate.
Posle drugog svetskog rata nije bio dozvoljen povratak pravoslavnim izbeglicama sa Kosova I Metohije na svoja ognjista, preko 200000 dusa.
Nisam nacinalista imam puno prijatelja Albanaca iz Albanije,kum mi je Madjar ,zena Slovenkinja a moji su kolonisti iz Crne Gore.Gade mi se svi politicari u zadnjih 20 godina ,ali u uslovima koje nam postavljaju strane sile ja ne vidim nikakvu logiku i ne znam koji bi im odgovor dali.
Pitam se ko su ovi koju lupaju negativne,ako ste stranci ja to postujem ako ste Srbi iz Srbije onda me to ne iznenadjuje,biti neprosvecen nije lako, I ja sam iz Srbije pa vas shvatam.

Vuk

pre 12 godina

Tači je bio kriminalac još kada je Kosovo bio normalan deo Srbije,devedesetih.
Sto ga naši nisu uhapsili još tad? Kao i ostale?

Nešto tu ima,kada bi se otkrilo,bio bi još jedan šamar za nas od naših.Kao sto sada imamo Veselinovica ili Covica.
Patriote,sa novcem u dzepu.

da se ne lazemo

pre 12 godina

Srbija ce sigurno priznati Kosovo.
Ko sto je i Crnu Goru.
Mozda ce Rusija imati argumente.
EU im je glavni kupac sirovina.
EU je i glavno trziste Kine.

Vojvodjanin Dveri

pre 12 godina

bravo darkoNS, muka mi je od nasih ljudi koji idu na svoje ljude... nece njima nista biti bolje od toga, vec samo gore... moramo naci resenje, to jest tacno, ali u zajednickom smislu...

sto se tice merkelove posete ovom zlocinicu taciju, no comment

pozdrav

Marko

pre 12 godina

Samo mi je malo čudno pre par dana Jelko Kacin je izjavio da nema novih uslova za Srbiju.Merkolova ode na Kosovo sastane se sa Tačijem i odmah se pominju novi uslovi,pa bih pitao gospodju Merkel koliko je para dobila od Tacija,jer drugo objasnjenje nepostoji.

milinko

pre 12 godina

I Srbija ocekuje od gospodje Merkel da prestane da zabada nos u tudje poslove. Oce li se to desiti? Isto kao i ukidanje paralelnih institucija

pomozi nam

pre 12 godina

merkelova bi trebalo da bude mnogo strozija i prema njima, a narocito prema nama. da samo ima vise vremena da se bavi balkanom, dovela bi ona nas u red za godinu dana, pa bi videli mi nasu nebeskost, inat, temperamentnost, gordost i nacionalizam.

Tatko

pre 12 godina

Inace, za neuoucene, ova plava zastava sa zutim obrisima Kosova koristi se samo u ovakvim prilikama. Ona crvena je mnogo vise u upotrebi...

ILIR

pre 12 godina

prijateljski savet od neprijatelja...
da bi vas ceo civilizovani svet poceo da vas "voli" a ne bude protiv vas trebate
da vasu drzavu vode civilizovani ljudi
da ovi bradati "man in black" koji se nazivaju crkvenjacima, napokon poceli da se bave religijom a ne politikom i pedofilijom
da vase spoljno ministarstvo ne vodi kratkovidna i narcisoidna osoba
i da nikada vise ne ratujete pod dejstvom alkohola jer se vi posla rata secate jedino onoga sto se vama zbilo a ne ono sto ste vi ucinili drugima...

pozdrav od malog Perice

pre 12 godina

Molim da se vise ne javljate po pitanju sta Srbija treba da uradi inace cu morati da glasam za radikale.
Najlepse hvala jos jednom,
obican gradjanin Srbije, nimalo nacionalno opredeljen
(Dragan, 19. decembar 2011 14:21)

Neka si joj rekao. Siguran sam da se Angela Merkel, pred ovako surovom pretnjom, vise nikada nece javiti po pitanju sta Srbija treba da radi. Pa nije luda da te natera da glasas za radikale! To bi stvarno bio veliki poraz Nemacke i EU.

ceca

pre 12 godina

Sve što su uradili Albanci bilo je po instrukcijama zapada.Donela je nova uputstva za Kosovo.Sigurno ništa dobro za Srbe koji tamo žive!

nikola

pre 12 godina

Kasno Angela na Kosovo stize!!! Ovakvo uslovljavanje kosovske tzv. "drzave" i njenih paralelnih institucija sve sa "premijerom" kriminalcem i teroristom na celu je zakasnelo. To je trebalo uraditi znatno ranije mozda pre nego sto ste bombardovali suverenu drzavu Srbiju i to bez saglasnosti SB UN.

Angela, vi ne trazite pravedno resenje, nego da Srbija prizna kapitulaciju. Non pasaran.

Jovan Mirkovic

pre 12 godina

Moja Pokojna Baba je vikala: Nasla Vreca Zakrpu ! Ko je Angele Merkel da zapoveda Srbiji ? Kosovo je Srbija, Angela Merkel. Dve nemacke se zelela da ujedinis a sada hoces Srbiju da rasparcas . Neces sigurno uspeti ni ti niti tvoi saveznici. Kosovo nije priznato sa stane 100 i vise drzava medju koima su i muslimanske drzave, nece ga priznati ni Srbija. Kosovo je Srbija, za Kosovo i Metohiju cemo sve dati, to je nasa kolevka, to je nasa dusa, to je nase srce tamo su nase najvece SVETINJE SVETA ! NE DAMO KOSOVO, NECEMO U EU .

Matija Gubec

pre 12 godina

@Neno, 19. decembar 2011 19:07),
pa bobogu akija "oluja" je osudjena u haškom tribunalu kao zločinački poduhvat etničkog čišćenja po naredjenju tadašnjeg predsednika Tudjmana i to priznaje ceo svet osim vas ....
____________________________________________________________________

Uvaženi gospodine, sviđalo se Vama ili ne, Oluja je legitimna vojna akcija na uspostavljanju teritorijalnog suvereniteta RH nakon što pobunjeni Srbi nisu prihvatili međunarodni mirovni plan Z4.....

Odobrena od svih svjetskih sila pod uvjetom da bude efikasno, učinkovito, razvidno i da sve traje 7 (sedam) dana...

Pozdrav

Revolver

pre 12 godina

Sto volim kad se nadje nekoi pametan da nam navede primer Kine kako je dobila Hong Kong. Jedina razlika izmedju nas i Kine 1.283.000.000 ljudi. Ostalo nije problem.

c c c

pre 12 godina

(Vladan, 19. decembar 2011 16:18)

Za komentar jesi upravu. Ali ti je motivacija iskrivljena. ne treba mi da postanemo ekonomska sila da bi vratili kosovo, vec zbog nas ljudi i zarad buducnosti dece. A ako se vodimo time da vratimo kosovo, nikad necemo postati ni normalni, a kamo li ekonomska sila.

Nikola

pre 12 godina

Ja cekam da naredne godine moja Vojvodina postane ravnoprana sa Srbijom, tj. da izvojuje, (ne da dobije) status Republike. Zivela Republika Vojvodina.
haki
(haki, 19. decembar 2011 15:38)

Samo ti sanjaj, predacemo po svemu sudeci kosovo al tih 80000srba budemo naselili u Vojvodinu.

Da dodam ljudi ne zavaravajte se sa rusima, oni da hoce pozvali bi Merkel i rekli slusaj mi imamo gas hocemo podelu kosova. Posto toga nema ne zavaravajmo se vise sa rusima cak nismo nikad ni bili u istocnom bloku.

uh

pre 12 godina

Ne mogu da gledam ovog zlikovca.
UHAPSICE TEBE OBAMA, zivi bili pa videli.
Neces ti nama vise igrati skolice po mozgu.

PS. A i ova zena mora svasta da radi i istrpi. Ni njoj nije lako.

Analiticar

pre 12 godina

Ljudi ajmo realno da pogledamo jednu stvar,onako kako je ja gledam,a verujem da ce vecina da se slozi sa tim.
ispadamo "tvrdoglavi" sto se tice svih desavanja,"ne slusamo" sta nam pricaju,itd itd,mi smo losi momci.

godinama smo ziveli u Jugoslaviji,koja je bila jedna od najjacih zemalja na svetu,hocemo da zivimo nas zivot,ne neki tudji,ne po tudjim pravilima,realno danas ovi sto nam postavljaju uslove,jednostavno ne zele Srbiju jaku i stabilnu,vec zele Srbiju,onakvu kakvu oni zamisljaju,u tome je stvar,sto mi ne zelimo njihovu Srbiju!jadnu i bednu,a to oni upravo cine od nje ,svim uslovima koje postavljaju.

da se razumemo,bili su ratovi,i svi su pravili zlocine,ali je ovde situacija kao da samo Srbija ta koja je pravila zlocine.

sa KiM je proterano 200 000 Srba,to se izgleda oprasta albancima?
to ja nazivam dvostrukim standardima.

playboy

pre 12 godina

Auhhh ala pljušte novi uslovi. Sad je u igri i trgovina sa otcepljenom i očišćenom pokrajinom te ukidanje "paralelnih struktura", znači onih par bolnica, nekoliko sirotinjskih opština i škola treba ukinuti ili dovesti na čelo Albance, WTF?!
I nakon sveg tog ismevanja, NEĆEMO DOBITI NI DATUM PREGOVORA?!

Odgovor Srbije:

AUFWIEDERSEHN I NE DOLAZI VIŠE OVAMO!

samo se pitam

pre 12 godina

Inace 1999 godine ja bilo krajne vreme da se "stop" fasizmu u Evropi.
(Agim68, 19. decembar 2011 20:13)

Pitam se samo zašto onda nisu bombardovali vas?!

nikola drezgić

pre 12 godina

Pre 7 dana ambsador Nemačke u Srbiji Volfram Mass je izjavio da ukidanje "paralelnih" institucija nije uslov za dobijanje statusa kandidata! Jasno je kao dan,posle ovoga što je rekla danas Angela Merkel da je ambasador izgovorio grubu neistinu i to ne prvi put i konačno zaslužio da mu se preda karta u jednom pravcu za Berlin i to za ekonomsku klasu!

Dusan

pre 12 godina

@Rastko

Najlakse je reci dovidjenja EU, ali onda ce neko reci vojvodjanima i sandzaklijama da mogu biti u EU i bez Srbije, i tada ce biti gusto. Zato najbolje da resimo stanje na Kosovu, i da palimo u EU pre nego sto se potpune ne rasparcamo. Uostalom kada jednom postanemo EU o ove teme nas nece vise brinuti nego pad ili rast evra i kriza u Grckoj.

Gradjanin

pre 12 godina

ko je gledao film pijanista,bicemu lakse da svati koga pretstavlja ova doticna gospodja...mozda bi trebalo opet da nas bombarduju,da malo promenimo svest,i prihvatimo realnost jel je to sada u trendu.ko god nije gledao gore navedeni film neka ucini to pa kad vidi koje se to sve zemlje predstavljaju kao demokratske zemlje i daju lekcije onima koji su se protiv toga i takvih kroz istoriju borili,nek tek onda ostavi komentar.UNAPRED HVALA

Realista

pre 12 godina

Potpuno se slažem sa gospođom Merkel da treba ukinuti paralelne institucije na Kosovu i Metohiji. A jasno je da su jedine paralelne institucije one koje se kontrolišu iz Prištine.

Julius

pre 12 godina

Sta vam je bre ljudi koji navaljujete drvljem i kamenjem (iz barikada) na nemacku kancelarku Angela Merkel. Nije ona nista u Pristini rekla vise nego sto je ubrk Tadicu i srpskim vlastima rekla tokom njene posete Beogradu, u avgustu ove godine. Nikakav novi uslov, nikakav novi pritisak, vec one iste poruke koje je prenela u ime Evropske unije, u koju ona ima glavnu ulogu. To sto gospoda Tadic i drugi iz vlasti Srbije nisu hteli shvatiti ozbiljno, to je njihov problem, pa su nastavili sa barikadama i ekscesima sa Kosovskom i EULEX policijom i vojnicima KFOR-a, preko paralelnih struktura koje su par exellence kriminalne strukture mafije i organizovanog kriminala, kao produzena ruka i poluga vlasti, a koje ce se obiti o glavi Srbije. Te strukture moraju da isceznu iz teritorije Kosova, a ako vama u Srbiji trebaju, zadrzite ih, finansirajte ih, ali ne ocekujte pozitivne ocene od civilizovanog sveta.

Srba

pre 12 godina

Mislim da bi obavezno trebalo da se na narednim izborima postavi i pitanje da li građani i dalje žele članstvo u EU. Posle ovoliko i ovakvih poniženja mislim da je većina građana protiv EU. Ionako će se raspasti dok nas ne prime, pa bar da nas u ime njihove demokratije ne ponižavaju belosvetske siledžije!

Dodji juche

pre 12 godina

Ma kako sumanuto zvucalo, sa godinama stvarno pocinjem da sumnjam da Nemacka vodi svoju politiku po principu: znamo ko su nam uvek u ratovima bili saveznici, a dobro znamo ko nam je u ratovima bio i protivnik.

Buducnost

pre 12 godina

Vladan

Citav esej ili kolumna koja nema u sebi nista sto bi moglo da se odobri

Kina nikada nece pod svoj sastav staviti Tajvan jer ti Tajvanci kao iAlbanci na Kosovu ne zele da budu u sastavu Kine a iza ledja imaju Ameriku i Japan. Hong Kong je nesto drugo . Jedna zemlja dva sistema

Tajkuni. Pa nisu svi ti tajkuni nezakonito zaradili lovu.Mi bi i Bil Gatesa da je srbin proglasili tajkunom

Pises kao simpatizer SNS-a koji se na lupetase ovih dana da je odluka da ne dobijemo status kandidata uslovljena korupcijom ekonomijom pravosudjem. To je odlucila EK

Podela Kosova? A ko bi to uopste odobrio. NATOizrucio toliko bombi i potrosio na milijarde dolara da obezbedi nezavisnost Kosova da bi sada posle 20 ili 30 godina rekli ma salili smo se
O Albaniji je jos Bizmark rekao sta misli Kosovo je poceloda odlazi jos polovinom osamdesetih a Kumanovski sporazum je stavio samo tacku na I.Kada bi se Kosovo podelilo po duzini ne zanemarujuci i ljude u Kosovskoj Zupi sve do Sare to bi bilo divno ali to niko pametan u svetu ne bi odobrio. Koje nama kriv sto devedesetih nismo placali kongresmene i senatore da u Americi da guraju nasu stvar.Pacoli je to pametno radio.Milosevic je mislio da ce da bude vladar sveta.I zato tako prodjosmo
Odreci se Kosova i graditi svoju buducnost je resenje za Srbiju. Jer ostavljati problem marednih ........ godina je smrt za Srbiju a posle toga ko prezivi pricace

E tako

pre 12 godina

Kamo te lepe srece da merkelova ima vise vremena za nas. Postali bi mi normalna zemlja vrlo brzo. Sto se kosova tice, i ovako ga nemamo, to da li cemo mi misliti da je nase ili ne, uskoro ce da prestane da bude vazno.

Kao kad covek sa psihickim poremecajem pocne da lupa - svi se pitaju sta li govori? Kad shvate da je lud, vise nije bitno sta govori.

Lubisa

pre 12 godina

Na fotografiji, one zastave same govore. Nemacka zastava nema ni jednu EU boju. Ona druga nema nista osim tih EU boja i iscrtanih teritorijalnih pretenzija prema Srbiji. Zato bi mozda Srbija trebala da napravi novu zastavu sa srpskim bojama i ucrtanim granicama cele Srbije pa onda i mi da masemo...svuda gde se pojavimo a narocito pred i u UN.

Milisav

pre 12 godina

Rečeno bokserskim žargonom ovo ispada kao udaranje protivnika koji je već u debelom knockdown-u.

Srbija se može nečemu nadati tek kad prestane da se ponaša kao beskućna seoska radodajka koja ne zna da kaže NE, te i da malo spusti suknju. Za promenu. Možda će je neko pogledati sa malo digniteta. Ili će ga sama osetiti.

Da li je neko u skorije vreme pogledao kartu Srbije na zvaničnom sajtu UN?
Zašto se mi ne ponašamo shodno tome?

Zašto uopšte pregovarao o nečemu što ne priznajemo, sa nekim koga ne priznajemo?

Zašto totalni nerad i anarhiju u društvu pokrivamo plaštom sa imenom - Kosovo?

Zašto našu državu ne uredimo po ljudskim i Božijem zakonu, a Evropi kažemo - vi sredite Kosovo, vi ste ga napravili? I kakovo god da ga napravite mi ga nećemo priznati.

Zašto ne počnemo da poštujemo društvene norme umesto da nam svaka bude za jednokratnu upotrebu i sprdnju?

Zašto ne iskoristimo jedini adut koji nam je ostao u ruci da ne padnemo na totalnu istorijsku marginu u nadolazećim decenijama, a to je nepriznavanje Kosova?
Zašto niko neće da shvati (sličan komentar na jednu prethodnu vest o istoj temi moderator nije hteo da objavi) da:
1. Nemamo ništa što Evropu interesuje (osim Kosova)
2. Držanje Kosova u statusu quo je u isto vreme držanje Albanije, Crne Gore i Makedonije u istom statusu, odnosno van te iste Evrope - jedina politička karta koja nam je još u rukama.

U tom kontekstu zašto niko ne postavi hipotetičko pitanje: Da li bi ikad Srbija podržala aplikaciju Kosova za EU i obrnuto?

Zbog toga je Integrisano Upravljanje Granicom (IBM – Integrated Border Management) tačka od koje je krenulo jačanje pritiska u tom pravcu, u očekivanju da će u predizbornoj groznici neko od naših da se polakomi. Ili za očuvanje onog što ima ili za dobijanje nečeg za čim žudi.

A ako ne "budemo dobri" uvek mogu da nam pošalju Šešelja Iz Zatvora (ako ga puste mogu odmah da mu naprave i aplikaciju za Nobelovu nagradu za mir :-) ), sasvim dovoljno za još jedan, bar decenijski sunovrat.

zaki

pre 12 godina

Mozemo da je ne volimo, ali, kada se prevede sta je Angela rekla, na srpskom to glasi: posto ionako vec trgujete, ali nelegalno, pocnite to da radite legalno. Drugo, kada vec ne mozete da na severu Kosova imate vojsku i policiju, jer, da mozete, imali biste ih, sta glumite jurisdikciju ( paralelne strukture)?

prokleta avlija

pre 12 godina

citajuci komentare srBskih patriJota i NVO-evropejaca sa vracara sa platama od 2000evra...covek shvati kako Srbiji nema spasa,ne zbog Merkelove,tadica i Kosova nego zbog doticnih...

Marko

pre 12 godina

Ljudi šta se čudimo što nam postavljaju ovakve uslove,pa naši političari su se tako postavili da sve što bilo ko traži mi ispunjavamo,ja mislim da dodje portir iz Nemačke ambasade i da postavi svoje uslove, naši političari bi se izlomili ko će da mu ispuni te uslove,a Nemačka samo pokazuje svoje lice kakva je kada ima moć,lako se iživljavati nad slabijim od sebe.Dosta toga su krivi i naši političari što su lagali ovaj narod i doveli nas pred svršen čin.

Dragan

pre 12 godina

Lepo se njih dvoje izdogovarase i slozise. U celoj prici, ucesce Beograda kao da nije ni potrebno. ASngela Merkel otvoreno iznela sve sta i kako treba, a nase je samo da sve to prihvatimo i onda cemo mozda dobiti kandidaturu. Pa ako je i ne dobijemo, "nije smak sveta", sto rekose neki nasi politicari. Mi treba da budemo zadovoljni sto sadasnja vlast ima zelju za evrointegracijama.
Ako u decembru nije bio smak sveta, nece ni u martu. Ja se iskreno nadam da ce ove sadasnje vladajuce stranke biti smaknute s vlasti. Ne znam tacno kog meseca, ali u maju 2012. najkasnije.

Podela

pre 12 godina

PODELA Kosova je najbolja realnost. I za Srbe i Albance. I jedni i drugi to ZELIMO. E sad sto politicari i sa jedne i druge strane ne zele da popuste da ne ispadnu gubitnici pa i jedni i drugi su kao za celo Kosovo i cvrsti u svojim stavovima te price ostavite. Mi narodi trebamo da vidimo sta nama prija! Nama Srbima ne prija vas 2 miliona Albanaca u zemlji, vama ne prija nekoliko stotina hiljada Srba na severu vase buduce zemlje. Zato ne lupajte napamet minuse stranacki vodjeni, jer PODELA je najbolje resenje za nas ljude i tacka.

ex EU pristalica

pre 12 godina

Gospođa Merkel je prevršila SVAKU MERU!
Ovo sada već spada u domen nepristojnosti!
Može li iko i da zamisli šta će da bude uslov za početak pregovora ili za prijem u uniju?

Ovo je najdirektniji dokaz da nas ne žele u uniji i da igraju izuzetno prljavu i kvarnu igru - kao i uvek do sada!

O pristrasnosti kakva nije viđena u celokupnoj istoriji ne želim ni da govorim!

jovan drenić

pre 12 godina

Sve to može ali Kosovo bude uređeno minimum kao Bosna.Kažem minimu jer je Bosna i imala nekakvu državnost u istoriji.Kosovo nikada.Ili je bilo pod Srbima ili pod Turcima.Pod Albancima tek nikada.Znači minimum srpska republika koja bi obuhvatala i sever i tri opštine južno od Ibra.To bi bio neki minimum i to sa gorkim osećajem kod Srba.Mimo toga ništa.Ne treba nam takva EU.Pozdrav,Jovan KV

Mali-sumadinac

pre 12 godina

Tadicu,pa kazi nesto,ionako si svaki bogovetni dan na TV!!!!!!!
A,da,zaboravio sam,EU je nebitna,bitna je ekonomija u Srbiji hahahhahahahaha
Gradimo autoputeve,mostove,navodnjavamo Vojvodinu,pravimo kompleks vetrenjaca,pogon na solarnu energiju,jos jednu hidrocentralu,cistimo,recikliramo i najvaznije u Aleksincu ima vise nafte nego u Saudijskoj Arabiji i to sve nekoliko meseci pred izbore!
Slobin dnevnik je za vas bio malo dete!!!!Saper je marketing car,majke mi moje,para vredi!!!!

Da nisi ti preveo Budenbrokove?

pre 12 godina

"Aufiderzen." Ccccc... Piše se Auf Wiedersehen, a izgovara - auf viderzeen (u prevodu - na ponovno viđenje, odnosno do ponovnog viđenja).

zvrk

pre 12 godina

citajuci ove komente sa sakvim mrznjom pricajte za moj narod i nasheg premiera vi ste daleko od demoktskog sveta i havalim se bogu sto smo se spasili od vas i imamo slobodu koju nam garntuje amerika,enngleska,nemacka...i ostale zemle civilizovanog sveta.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (labi, 19. decembar 2011 19:04)

SWEET DREAMS

novica52

pre 12 godina

Obrni okreni mi ćemo po svemu sudeći izvući deblji kraj. Ko zna šta nam se sve sprema i što god mi ispunili i uradili biće još i još i ko zna sve dokle.Ja sam za oštriji kurs i za crvene linije ali mnogo pre nego sada što ova vlast to sada postavlja.

danijel

pre 12 godina

Kako mediji stvaraju kult licnosti.. Merkelova ovo Merkelova ono.... Ona ne donosi nikakve odluke samo radi ono sto joj je receno. Pravite mit od ove ...
Tu nam prica o nekim evropskim vrednostima, a sve je kod njih selektivno.

Neno

pre 12 godina

@hanin odvjetnik... Stvarno ste neverovatni,pa bobogu akija "oluja" je osudjena u haškom tribunalu kao zločinački poduhvat etničkog čišćenja po naredjenju tadašnjeg predsednika Tudjmana i to priznaje ceo svet osim vas koji još uvek tražite neke izgovore uz pomoću kojih bi to relativizovali, i NE, NEMA nikakve razlike izmedju oluje i onog što su Srbi radili Albancima,kao što znaš Kosovo je deo Srpske teritorije koje je jedan narod pokušavao da ukrade i tu nema govora o nekakvoj velikosrpskoj agresiji ili kako vi to već zovete.Jedini problem je u tome što se Srbija trenutno nalazi u lošem političkom trenutku koji će se uskoro završiti hvala bogu.

s.t

pre 12 godina

To je ta transparentnost koja je zastupljena u nasoj politici.Ko zna,mozda saznamo uskoro da treba da se odreknemo jos necega u skladu sa dogovorima i obecanjima koja su predstavnici vlasti dali..

Milan I

pre 12 godina

Niko nam nije ni do kolena , svi su bezobrazni , svi se ulaguju , svi su tkzv ili tzv. Oni takvi kakvi su sve jaci i jaci , a mi sve slabiji i slabiji , a bogami i sve manji i manji . Samo napred iracionalni moj narode , ne treba nama EU , nama ce cuj pomoci neko drugi , pa ko je ikome ikada pomagao , samo surovi interes i nista drugo. Bez Eu nema budzeta , nema teritorija , nema zivota , ali Srbija se saginjati nece , i nece da znate , samo ce jednog dana (cini mi se vrlo skoro) da se stroposta i KRAJ.

milan

pre 12 godina

Nicega novog tu nema nego je nama uvek potrebno sve nabrojati sto moramo raditi kao neposlusnoj deci. Zasto moramo korak po korak a nekada iskorak raditi umesto da zaokruzimo pricu, OK bez priznavanja ali sa realnom politikom se suociti sa stvarnoscu na terenu i neminovnom potrebom za napredak Srbije. Srbima na Kosovu ce biti bolje samo onda kada i srbima u Srbiji bude bolje i tu nesme niko nikoga da zaludjuje da ima neki treci put sem EU. Sto pre to budemo svi shvatili bice sanse vece da brze napredujemo u ekonomskom ali i u politickom smislu.

Ivan

pre 12 godina

Za sve koji do sada nisu procitali rezoluciju 1244, molim da je procitaju pre komentarisanja. http://daccess-dds-ny.un.org/doc/UNDOC/GEN/N99/172/89/PDF/N9917289.pdf?OpenElement
Po toj rezoluciji razne stvari nisu uradjene i nece (moje misljenje).

LangLebeDeutschland

pre 12 godina

Alo, cuvajte zivce.
Medzu ostalog ona je rekla:
" nisam danas ovde da pricam o Srbiji, nego sam tu da kazem sta Kosovo, odnosno Pristina ima da uradi."

Znaci nema price o Srbiji. Mozemo lakse disati.
Rec je o drugoj Drzavi, i to nas ne tice bas mnogo, vazno je da nasa vlada i nasa drzava trazi postovanje ljudski prava na toj zemlji.

laza

pre 12 godina

jos ce nam ova gospodja odredjivati sa kim cemo imati robnu razmenu, od koga cemo kupovati i kome cemo prodavati
kakva drskost i bezobrazluk!!!

pravilno je INSTRUMENT!

pre 12 godina

Sto se tice Kosova ono je odavno postalo burag Srbije, koji je postao instrumenat za srpska polticarska prezivanja.
(dule NS, 19. decembar 2011 20:44)
Ovo jednostavno nije tacno, ovo je i totalno pogresno...

bezimena

pre 12 godina

Angela, vi ne trazite pravedno resenje, nego da Srbija prizna kapitulaciju. Non pasaran.
(nikola, 19. decembar 2011 19:32)

U čemu je problem priznati (Kumanovski sporazum 99.) ČINJENICE koje zna ceo svet!?

bez imena, buducnosti, muza, mozga...

pre 12 godina

Tim sporazumom mi smo kapitulirali pred NATO-om... Na Kosovu zive Albanci, ne Natovci. A oni se povukose iz Iraka, nije za pretpostaviti da ce i na Kosovu ostati uvek...
Pozdrav svima!

bezimena

pre 12 godina

Nemačka kancelarka traži nešto što je sasvim normalno za CIVILIZOVANE države. Uostalom i uslovi za članstvo u EU su takvi!

Ko je nama kriv što smo i dalje Balkanci, u najgorem smislu te reči?
NAŠA VLAST, ova i sve prethodne unazad 20 godina.

Bacvanin

pre 12 godina

Podpuno se slazem sa gospodjom Merkel.
Paralelne institucije na severu Kosova moraju da se ukinu, ako nista makar zbog nas u Srbiji, jer mi finansiramo te institucije, a nemamo nikakve koristi od njih, samo stetu. Nas budzet je mali, vec je sada u deficitu, moracemo da pozajmimo novac, ako vec to i radimo, a sa tim se ne slazem, onda makar nemojmo pozajmljivati novac zarad dembelista i "profesionalnih Srba", nego razvijajmo svoju ekonomiju i ostatak Srbije, jer bude li samo gledalo na Kosovo, otici ce i Vojvodina, koja puno vise daje Srbiji od isto tog Kosova a dobija nazad puno manje.

mladen

pre 12 godina

"Verujemo da demokratsko Kosovo..."

Koje demokratsko Kosovo? Ono sto je stvoreno finansiranjem OVK parama od prodaje heroina po celoj Evropi, kao i placanjem lobista u Americi da od toga naprave drzavu? I to se na kraju zove demokratija?! Stvarno zvuci smesno!

Proka

pre 12 godina

Selo gori a baba se ceslja. Raspad u EU a Merkelova se bavi time kako da tera inat Srbiji. Drugacije ne mogu da shvatim sve ovo jer da me neko ubedi da je poludrzava od 1.5 miliona ljudi toliko vazna za trecu najmocniju privredu na svetu koja se trenutno kao vodja bori sa krizom u najvecem svetskom trzistu tesko. Neka joj je sa srecom u razgovoru sa covekom optuzenim za najgore zlocine, to je valjda Evropa koju zastupa.

sacuvaj boze

pre 12 godina

Gomila srba koji ne uspevaju da prehrane i iskoluju decu, koji dalje od svog sela nisu videli, govore predsedniku(ici) nemacke da li je upravu ili ne. Kao da poljoprivrednik pridje Lari Pejdzu i kaze - ne, pare se ne prave tako. Hahahah srbi...

Djoksa

pre 12 godina

Ne znam sta je toliko strasni i neispunjivo u to sto trazi Merkelova od nas?! Kada znamo sta bi nam clanstvo u EU donelo, ovo su samo sitne stvari koje trebamo hitno ispuniti.Blizu smo ulasku u najvecu Evropsku zajednicu, koja nam garantuje bolji zivot, i tu sansu sada ne smemo ispuniti. Nasi politicari su na potezu!

haki

pre 12 godina

Ja cekam da naredne godine moja Vojvodina postane ravnoprana sa Srbijom, tj. da izvojuje, (ne da dobije) status Republike. Zivela Republika Vojvodina.
haki

Zemun_grad

pre 12 godina

Simpatična babica ova Merkelova, treba pozvati Velju Ilića da nagna, kao u slučaju sa Olbrajtovom. Nakon te prikaze, ova će mu ličiti na Šeron Stoun.

iq=0

pre 12 godina

Selo gori a baba se ceslja. Raspad u EU a Merkelova se bavi time kako da tera inat Srbiji. Drugacije ne mogu da shvatim sve ovo jer da me neko ubedi da je poludrzava od 1.5 miliona ljudi toliko vazna za trecu najmocniju privredu na svetu
(Proka, 19. decembar 2011 13:52)

Toliko vazna??? Koliko vazna? Tako sto dodje da poseti vojnike koji su u okviru misije EU na kosovu, i to se desilo jednom za nekoliko godina. Toliko joj je vazna. A vi odmah umislite da se ona budi misleci na vas, ako u okviru svog posla nekad prozbori nesto o srbiji i kosovu. Angela Merkel i Nemacka ateraju inat srbiji??? Gospode. Em su srbi jedini narod koji stalno tera inat (sam sebi, i na svoju stetu bez izuzetka), em su umislili da su toliko vazni da im svetska sila tera inat.

Petar

pre 12 godina

Toliko je nepismenih komentara ovde da to boli. PatriJotama slabo ide pravopis maternjeg jezika izgleda. Kosovo je vec nezavisno od Srbije i to vec neko vreme, usla Srbija u EU ili ne Kosovo je od Srbije odvojeno. A sada ukoliko imate geografsku kartu proucite je dobro. Srbija se na severu i istoku granici sa EU, uskoro i na zapadu (Hr, a verovatno jos malo pa i CG), na jugu su Makedonija i Grcka, dakle opet EU. O cemu vi onda trabunjate? Kakva Rusija? Pogledajte koliko je daleko! A i potpuno smo beznacajni trgovinski partner i Rusiji u odnosu na tu EU koja ima 50 puta vise stanovnika i hiljadu puta vise proizvodi. Sad ce neko da se bakce nekom Srbijicom velicine statisticke greske (Rusiji nepotrebna, Kina i ne zna gde je ili sta je to Srbija). Dovoljno je otici jednom u Nemacku da bi shvatili koliko smo mali i beznacajni. Srbija pobedila Nemacku? Nemacka pomaze svoje saveznike iz Drugog svetskog rata? Kakvih sve nebuloza!!! Nemacka javnost ima sasvim jasno odredjenje prema Drugom svetskom ratu i nacizmu, i optuzivati Angelu Merkel da ima veze sa nacizmom pokazuje totalnu neobavestenost. Spustite se malo na zemlju Srbi, potpuno ste beznacajni na globalnom nivou, vec nestajete a verujte i ukoliko potpuno nestanete svet to nece osetiti.

hanin odvjetnik

pre 12 godina

Draga Hana, akcija srpske vojske na Kosovu 1999. se ni po cemu nije razlikovala od akcija hrvatske vojske Oluja i kako ono bese drugo. Mi smo zbog toga bombardovani, a vase su akcije proglasene legitimnim. Nema to veze sa nama, a ni sa vama, vec sa interesima velikih sila. Mi smo na pogresnoj strani i to je sve. Pozz
(kizza, 19. decembar 2011 15:02)

Kizza, razlika je ocigledna svima osim vecini Srba. Hrvatska je izvela Oluju nakon sto je napadnuta, okupirana pet godina, i protjerano ili pobijeno svo nesrpsko stanovnistvo s okupirane teritorije. Dakle rijec je obrambenoj akciji Republike Hrvatske koja je zbog toga podrzana od vecine u svijetu pod uvjetom da postedi pobunjeno srpsko stanovnistvo. Druga je stvar sto se sve dogadjalo nakon Oluje sto je za svaku osudu i sto je i HR sama osudila ali i osjetila pritisak EU i USA zbog sporog izrucivanja osumnjicenih za ta zlodjela.
A akcija na Kosovu je bila jos jedna agresivna akcija srpske vojske i milicije s namjerom da izvrsi jos jedno etnicko ciscenje nakon sto su isto ucinili u HR i Bosni. Naravno da je svijet reagirao i zaustavio vas. Zar vam kosovske hladnjace nista ne govore? Mozda je trebalo dozvoliti jos nekoliko Sreberenica da se ponove i na Kosovu?

Veljko

pre 12 godina

Ma sad ću i ja tako! Upadnem lepo u tudji stan, napravin 16-toro dece i onda ću da se pozivam na mir i zaključivanje svih sudskih i van sudskih sporova!

Molio bih gospodju Merkel ako može da me podrži u mom cilju mnogo bi mi značilo!

Михајло Јовановић

pre 12 godina

Како је кренуло, Косово ће у ЕУ пре Србије. За рецимо неких 7-8 година.

За то време, ми ћемо да коментаришемо како се ЕУ распада.

Хвала.

Морава и брда

pre 12 godina

У Јевропи нема граница, кажу, па зашто се та Јевропа из петних жила труди, да УТВРДИ границу (и направи некакву царину?) између Срба у Србији!

darkoNS

pre 12 godina

mene vise brine,kada ce moja Vojvodina na dnevni red!!
(sale novosadjanin, 19. decembar 2011 14:28)

"Tvoja" tesko. A "moja" je u Srbiji gde joj je i mesto, tako da ne mora ni da dolazi na bilo ciji dnevni red, a najmanje nemacki.

Istok

pre 12 godina

Srbije da ukine paralelne strukture?
Neće moći. To je naš običaj.
Imamo Ministarstvo za privatizaciju, a paralelno Agenciju za privatizaciju.
Imamo tužilaštvo, a paralelno Agenciju za borbu protiv korupcije.
I tako dalje i tako dalje.
Tako smo sve dalje od EU i tako smo bliži sami sebi.

Jovan Mirkovic

pre 12 godina

Moja Pokojna Baba je vikala: Nasla Vreca Zakrpu ! Ko je Angele Merkel da zapoveda Srbiji ? Kosovo je Srbija, Angela Merkel. Dve nemacke se zelela da ujedinis a sada hoces Srbiju da rasparcas . Neces sigurno uspeti ni ti niti tvoi saveznici. Kosovo nije priznato sa stane 100 i vise drzava medju koima su i muslimanske drzave, nece ga priznati ni Srbija. Kosovo je Srbija, za Kosovo i Metohiju cemo sve dati, to je nasa kolevka, to je nasa dusa, to je nase srce tamo su nase najvece SVETINJE SVETA ! NE DAMO KOSOVO, NECEMO U EU .

Dejan

pre 12 godina

Super, a ja ocekujem da Nemacka prizna institucije drzave Srbije i da postuje rezoluciju 1244. Eto, ona je rekla svoje i ja sam rekao svoje. Sta sad?

True story

pre 12 godina

Super, a ja ocekujem da Nemacka prizna institucije drzave Srbije i da postuje rezoluciju 1244. Eto, ona je rekla svoje i ja sam rekao svoje. Sta sad?
(Dejan, 19. decembar 2011 14:28)

Ona je predsednik Nemacke, ti si nebitan lik. verovatno ni u svojoj kuci nemas pravo glasa.

bezimena

pre 12 godina

Bezimena - veci zastupnik kosovskih interesa od samog Hasima Tacija, sa uvek istim besmislenim komentarima.
(Vladan, 19. decembar 2011 14:51)

Ne zanima me kosovski interes, niti želim skoro 2 miliona Albanaca kao nacionalnu "manjinu" u Srbiji, jer bi posledica bila, prirodom stvari, da Srbi postanu manjina u sopstvenoj državi. Ako Vi zbog nacionalne ostrašćenosti to ne vidite, to je Vaš problem, ali bih prepručila svima da za razmišljanje koriste razum i pokušaju da zamisle budućnost, u više varijanti, pa će sami doći do istog zaključka.

Nacionalni interes Srbije je da se suoči sa realnošću tj. svojom KAPITULACIJOM i prestane da silom vuče kosovski kamen, jer nas je 100 godina ta teritorija samo debelo koštala, unesrećivala i unazadjivala!

Dragan

pre 12 godina

Postovan gospodjo,
nakon diktiranja uslova onomad u Beogradu uverili ste me da prestanem da budem pobornik ulaska u EU.
Od danas u stvari ja ne zelim u EU.
Molim da se vise ne javljate po pitanju sta Srbija treba da uradi inace cu morati da glasam za radikale.
Najlepse hvala jos jednom,
obican gradjanin Srbije, nimalo nacionalno opredeljen

God Save The Queen

pre 12 godina

Pravi politicar. Svaka cast. Odlicno je rekla.
Hahahaha, sad mi prolete kroz glavu zamisao
Nikolica kako se rukuje sa njom - no way.

Sajo

pre 12 godina

Najkomicniji su mi ovi koji predvidjaju raspad EU,a ne vide da se jedino moze raspasti Srbija,i to zbog politike zabijanja glave u pesak,iste politike koja se vodi od devedesetih ,iste politike koja je razbila YU,iste politike zbog koje su izbili toliki krvavi ratovi,iste politike koja je vrsila genocid na Balkanu(Bosnjaci,Albanci),ista politika zbog koje smo bombardovani,ista politika zbog koje CG pobegla iz zajednicke drzave,iste politike koja je izgubila kosovo,iste politike koja ce izgubiti Vojvodinu i Sandzak,istre politike koja ce izazavati i bojim se i gradjanski rat u samom ostatku Srbije...PREOKRET ZADNJA SANSA...CEDA VUK KORAC...su uvek bili na PRAVOJ STRANI...TADIC POLTRON DEMAGOG IZDAJNIK...DS-a i Djindjicevog programa...

Zapravo

pre 12 godina

Upadnem lepo u tudji stan, napravin 16-toro dece i onda ću da se pozivam na mir i zaključivanje svih sudskih i van sudskih sporova!
(Veljko, 19. decembar 2011 14:12)

ne upadnes u stan, nego ti ga stari vlasnik proda. a onda kad ti napravis decu, i zivis tu, on ti dodje i hoce ga natrag, a parama vec kupio drugi stan u beogradu, kragujevcu ili novom sadu.

GuC

pre 12 godina

Zašto ovakav naslov, šta je nedostižno?
Pa zar stvarno mislite da će Angela Merkel da se prepucava sa BT, opet je jasno rečeno sa najjačeg mesta Evrope da je predsednik slagao, kao i Dačić.
Ništa novo nije traženo od Srbije uoči 9 decembra, ništa novo ne traže ni danas, samo što onaj, ko u NAŠE ime odlučuje,igrajući se sa našim životima, ne prestaje da laže. On tumarajući od istine do ogledala u kupatilu čeka mart, kako bi Srbija definitivno otpala sa EU agende.
Za to vreme Veselinovići razni, mučiće onaj jadni zabarikadirani narod na zimi,sve dok nekom ne prekipi i desi se neki veći incident...za to vreme, Predsednik zuji okolo, izvaljuje velike misli koje Dačić prevodi na narodne pošalice,a narod čeka slavsko ždranje i NIŠTA neće uraditi do marta!

johnnybegood

pre 12 godina

Nešto debelo nije u redu...ova bakica koja je igrom slucaja najmocnija zena u Evropi dodje u Srbiju izdiktira Tadiću sta sve mora da uradi, lepoo ga izgrdi, povuče za zulufe i ode, a mi ostanemo sa nekakvim jadnim ponižavajućim osecajem.....
Ista ta bakica ode u Hrvatsku sva nasmejana se slika sa ženom koja otvoreno brani haške optuženike, koja otvoreno vodi tugaljivu nacionalisticku politiku 90-tih...nju potapše po ramenu i kaže: "svi bi trebalo da se ugledaju na Hrvatsku"...zemlju koja je proterala 250 000 Srba i kojima ni dan danas nije omogućen normalan povratak na svoja ognjišta i normalno funkcionisanje u toj Hrvatskoj...
Zatim ode kod Tačija , koji je krvav do lakata, isto tako nasmejana i lepo sa njim dogovara kako ispuniti to što je u tekstu navedeno kao CILJ Nemacke i Kosova...zemlje u kojoj zaštićeni svedoci nestaju bez traga, koja je centar trgovine ljudima,organima, heroinom i oružijem u Evropi...
Sa takvim ljudima se vode pregovori čiji rezulat je unapred odredjen??!! bruka!
Pri tom zemlja koja na demokratski način pokuša da ukaže da i ona ,tj da i njeni građani imaju prava na život i na imovinu, da je kulturno nasleđe na Kosovu najdragoceniji deo kulture i identiteta njenog naroda...ta i takva zemlja sa svojim bezobraznim zahtevima skreće sa zacrtane putanje pregovara i opet biva kažnjena!!!
molim da mi neko objasni....ja kao neko ko je pro zapadno orijentisan potpuno sam zbunjen....Da li smo mi najgori šljam na Balkanu? Da li nas naši političari i Evropa obamnjuju od 5 oktobra pa na ovamo ? Kako to da je ucena postala glavni opis odnosa Srbije sa Evropom i kako t oda smo uvek na suprostavljenim stranama sa najmoćnijim zemljama? Da li nas oni zaista mrze? tj šta je to što oni zaista mrze kod nas?

Pobesneli max

pre 12 godina

bezimena, 19. decembar 2011 14:00)

Nemojte, draga koleginice, imati bilo kakav kompleks zbog balkanskog porekla. Razlika izmedju nas i "njih" je jedino u istorijskim okolnostima.
To sto su tehnoloski napredniji ne daje im za pravo da, kako vi kazete "civilizuju" Balkan, jer to rade na arogantan nacin. Takva arogancija bi zasmetala i mnogo manje temperamentnim narodima a kamoli Balkancima.

vukasin

pre 12 godina

Kosovo je pod zastitom velesila,Amerike i Nemacka.Nece dugo potrajati i bice najjaca ekonomska i vojna u regionu,kao Izrael u bliskom istoku.Srbija treba da se zbrinjava za sfoje problematicne regione i sato pre da se ukljuci EU.Sa Kosovom treba da ispostavi dobrosusjedske odnose u najvecem nivou,dok albancima na jug Srbije obezbediti razvitak u sfim delatnostima da ne bi izazvali neki novi rat koji bi unistio definitivno celu srbiju.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Ja zaista ne mogu razumeti koliko je "zavisti" medju gradjanima Srbije na velikom prijateljstvu i povezanosti Nemacke i Kosova ?
Pa braco draga, setite se samo koliko njih "zavidi" Srbiji na velikom prijateljstvu sa bratskom Rusijom !
Da je Srbiji bilo stalo do toga da bude prijatelj sa Nemackom izabrala bi Nemacku za prijatelja a ne Rusiju ?
S'obzirom da je Srbija "prva birala" ja ne sumnjam u to da je Srbija znala sta da izabere i iz tog raloga ne razumem "ljubomoru" na Kosovo kome je Nemacka kao prijatelj "pretekla" tek posto se Srbija odlucila za "neraskidivu vezu" sa Rusijom !
E pa ne moze sad i "Jare i Pare" ?

jovan drenić

pre 12 godina

Sve to može ali Kosovo bude uređeno minimum kao Bosna.Kažem minimu jer je Bosna i imala nekakvu državnost u istoriji.Kosovo nikada.Ili je bilo pod Srbima ili pod Turcima.Pod Albancima tek nikada.Znači minimum srpska republika koja bi obuhvatala i sever i tri opštine južno od Ibra.To bi bio neki minimum i to sa gorkim osećajem kod Srba.Mimo toga ništa.Ne treba nam takva EU.Pozdrav,Jovan KV

HRVAT-Dalmoš

pre 12 godina

Znate sto Srbi? U pravu ste glede Kosova i ja vam dajem potporu glede Kosova, ali znate sto je problem? Što je Kosovo jedina stvar od 50 u kojoj ste u pravu glede politike zadnjih 20 godina... Podsjećate me na onu priču o Pastiru i vukovima, znate tu priču? Pa evo ako ne znate da vam ispričam:

Jednom čuvao pastir ovce izvan svog sela, te htio ispasti više od pastira, pa odlucio da će izmisliti da mu vukovi napadaju stado, da ispadne junak u svom selu, te poče vikati: "vukovi ljudi, vukovi napadaju", dođoše ljudi iz sela da pomognu, a vukova nigdje, pastir reče da ih on potjerao sve... ispade junak...

drugi dan, opet slaga: "vukovi ljudi, vukovi napadaju", ljudi dođoše nigdje vukova, opet izlagao da ih je potjerao, pastir ispade jos veci junak...

Treći dan vukovi stvarno dođoše dok je ona čuvao ovce, poče pastir vikati opet: "vukovi ljudi, vukovi napadaju"... ali ljudi nisu dosli iz sela, rekoše sebi, pa valjda ce ih i treći put potjerati...

E pa vama Srbi, su sada s Kosovo situacijom dosli "Vukovi", od koga vi sada trazite pomoć? Tko ce vam vjerovati uopce nakon ovih 20 godina nakazne politike? Ali usprkos svemu tome, ja vam zelim sve najbolje i da jednog dana postanete jedna normalna europska drzava i nacija i da se rijesite toga kompleksa "zadnje europske nacije koja bi ratovala u ime srednjovjekovnih vrednota".

Milan

pre 12 godina

Mislim da je Merkelova u pravu. EU se zasniva na slobodnom protoku ljudi,roba i kapitala,pa je logično da se tako nešto zahteva od države koja želi da pristupi EU,ako uopšte želi.

uh

pre 12 godina

Ne mogu da gledam ovog zlikovca.
UHAPSICE TEBE OBAMA, zivi bili pa videli.
Neces ti nama vise igrati skolice po mozgu.

PS. A i ova zena mora svasta da radi i istrpi. Ni njoj nije lako.

Podela

pre 12 godina

PODELA Kosova je najbolja realnost. I za Srbe i Albance. I jedni i drugi to ZELIMO. E sad sto politicari i sa jedne i druge strane ne zele da popuste da ne ispadnu gubitnici pa i jedni i drugi su kao za celo Kosovo i cvrsti u svojim stavovima te price ostavite. Mi narodi trebamo da vidimo sta nama prija! Nama Srbima ne prija vas 2 miliona Albanaca u zemlji, vama ne prija nekoliko stotina hiljada Srba na severu vase buduce zemlje. Zato ne lupajte napamet minuse stranacki vodjeni, jer PODELA je najbolje resenje za nas ljude i tacka.

visoki-c

pre 12 godina

Pa zasto i njima javno niste rekli sta bi trebalo da urade, da bi doprineli miru u regionu. Ovako sticemo utisak da oni mogu sta 'oce, zar ne. A i oni su stari saveznici Rajha...

Пантагруел

pre 12 godina

Српска држава и њени органи на Косову старији су од албанских. Сxодно томе, исоријски је неосновано називати их "паралелним". Њихово је да траже, а наше је да не дамо оно што нам не одовара. Исто су нам тако годинама пре Дејтона понављали да немамо право на српски ентитет у Босни и захтевали укидање институција Републике Српске. Истрајали смо и добили своје. Исти рецепт треба применити на север Косова.

Dejan

pre 12 godina

I ja ocekujem od Merkelove da trci na 100 metara ispod 10 sekundi i da skace u dalj preko 9 metara. Kazu lekari da je to zdravo, dobro za liniju i verovatnije je nego da Srbija ispuni spisak njenih zelja.

lala

pre 12 godina

@Srdjan A Zasto Vojvodina MORA de bude unutar Srbije? Od visokih standarda na prosjakom stapu. Vratite nam sto ste nam oteli, pun Statut, vojvodnjaske pare vojvodjanima, umesto da se trose na nekim krivim politikama sa Kosovom i da lopurde iz srednje Srbije pune dzepove i mozemo da rtazgovaramo. Vojvodjani nisu za sececiju, vi cete nas naterati.

playboy

pre 12 godina

Auhhh ala pljušte novi uslovi. Sad je u igri i trgovina sa otcepljenom i očišćenom pokrajinom te ukidanje "paralelnih struktura", znači onih par bolnica, nekoliko sirotinjskih opština i škola treba ukinuti ili dovesti na čelo Albance, WTF?!
I nakon sveg tog ismevanja, NEĆEMO DOBITI NI DATUM PREGOVORA?!

Odgovor Srbije:

AUFWIEDERSEHN I NE DOLAZI VIŠE OVAMO!

podrska iz toronta

pre 12 godina

Danas politicka kao i ekonomska mapa svijeta se mijenja vrlo brzo, ko bi rekao prije nekoliko godina da ce Americke banke puci,...
Rusija ce biti vjecno snazna zbog resursa koje posjeduje,..
Treba cekati nigdje ne zuriti: "ko zurio vrat slomio"!

nikola

pre 12 godina

Kasno Angela na Kosovo stize!!! Ovakvo uslovljavanje kosovske tzv. "drzave" i njenih paralelnih institucija sve sa "premijerom" kriminalcem i teroristom na celu je zakasnelo. To je trebalo uraditi znatno ranije mozda pre nego sto ste bombardovali suverenu drzavu Srbiju i to bez saglasnosti SB UN.

Angela, vi ne trazite pravedno resenje, nego da Srbija prizna kapitulaciju. Non pasaran.

verica

pre 12 godina

Nikada mi necemo ispuniti spisak zelja Merkelova jer je on beskrajan , i zato treba da kazemo sada je dosta.A EU je i tako i sa nama i bez nas promasena investicija.

kizza

pre 12 godina

kosovo ide dalje a vi ako se ne menjate cete ostat tamo gdje jeste ...pozdrav iz hrvatske
(hana, 19. decembar 2011 14:22)

Draga Hana, akcija srpske vojske na Kosovu 1999. se ni po cemu nije razlikovala od akcija hrvatske vojske Oluja i kako ono bese drugo. Mi smo zbog toga bombardovani, a vase su akcije proglasene legitimnim. Nema to veze sa nama, a ni sa vama, vec sa interesima velikih sila. Mi smo na pogresnoj strani i to je sve. Pozz

Dejan

pre 12 godina

"U direktnim smo kontaktima sa Beogradom i Srbiji smo jasno rekli da treba da uspostavi razumnu robnu razmenu sa Kosovom, što trenutno nije slučaj, da se uspostavi kontrola prelaza i ukinu paralelne strukture"

A oces li i bombonicu sa masnicom pride?

labi

pre 12 godina

citajuci ove komente sa sakvim mrznjom pricajte za moj narod i nasheg premiera vi ste daleko od demoktskog sveta i havalim se bogu sto smo se spasili od vas i imamo slobodu koju nam garntuje amerika,enngleska,nemacka...i ostale zemle civilizovanog sveta.

Сале

pre 12 godina

kosovo ide dalje a vi ako se ne menjate cete ostat tamo gdje jeste ...pozdrav iz hrvatske
(hana, 19. decembar 2011 14:22)

Хоћеш ли ти да се одрекнеш Славоније у корист Србије... па да идете даље... ко зна где... можда у заједницу сједињених америчких држава... са све индијанцима...!?

deda Jerotije

pre 12 godina

Slovenci nisu hteli da prepuste hrvatima nekoliko kilometara morske vode sa neutvrđenim brojem ribica, a traže od nas da se zarad fatamorgane zvane "eu-ropska perspektiva Srbije" odreknemo desetak hiljada kvadratnih kilometara teritrotije plodne zemlje prebogate ugljem i retkim metalima. Na toj zemlji živelo je preko pola miliona Srba pre proterivanja. I traže od nas da prihvatimo formiranje i postojanje prve rasističke države u Evropi.

Evropejac

pre 12 godina

Mi kao nacija smo nazadni u mnogo cemu, i ja kao i vecina Srba necu da podrzavam lica koji su cinila bilo kakva nedela u moje ime ili bilo cije drugo.
A takodje budimo realni i iskreni i recimo da Albanci sa Kosova takodje nisu nista bolji a ni puno gori od nas i da je danas nazalost velikoj vecini njih nacionalni heroj lice koje u ruci drzi odsecene glave.
Tako da je to mesto gde ste bili i ljudi sa kojima ste pricali Gospodjo Merkel daleko od bilo kakve Evrointegracije cak dalje i od nas ne puno ali ipak dalje.

Proka

pre 12 godina

Neophodno je da Angela Merkel izadje pred novinare i kaze kratko da je istina da vise nece biti prosirenja EU. Ja shvatam da je to njima tesko, zbog sebe samih, jer cinjenica da ekonomija EU ne bi mogla da podnese jednu tako malu drzavu kao sto je Srbija, govori o katastrofalnom stanju ekonomije EU, ali ipak istina se mora reci. Dalje zamajavanje postavljanjem nemogucih uslova i pravdanje neprosirenja njihovim neispunjenjem nikuda ne vodi.

Anita HR

pre 12 godina

odgovor (johnnybegood, 19. decembar 2011 15:21)

Dragi Johnny, znas ono kad se klinci igraju pa se posvadjaju, a odrasli pitaju: "Tko je prvi poceo?"

Nitko ne mrzi Srbiju, no morate biti svijesni sto su srpski politicari, intelektualci pa i dio naroda radili i podrzavali jos u 80ima, a u 90ima i pokusali ostvariti. ....i ne bas nuzno ovim redom, ukinuli su dvije Autonomije, a zadrzali glasove; na Kosovu ugnjetavali vecinski narod; huskali i naoruzavali Srbe u Hrvatskoj(a oni nasjeli kao budale); ubili 8000 ljudi odjednom u Bosni....
Cuj, svjestan si da nakon toga obicno slijedi kazna?! Ili si mislio....sto???

Bote

pre 12 godina

Haha u redu ovo za paralelne strukture, u redu i ovo nazivanje Kosova 'demokratskim' jer su to govorili i ranije, ali nešto potpuno novo je sada izrečeno: normalizovati robnu razmenu. U prevodu: Vi Srbi bre imate preterano veliki profit u odnosu uvoz-izvoz sa Kosovom, daj malo i za Nemce ne možete samo vi da ih mrcvarite. Trenutna razmena je 400 miliona evra izvoz Srbije na Kosovo, 6-7 miliona evra uvoz Srbije sa Kosova. Pretpostavljam da Merkel želi da vidi nešto u fazonu Uvoz 10 milion Izvoz 12-13 miliona. Neće moći baba! Ko im kriv što ne proizvode kad su sve srušili za vreme rata '99. A to da vi uslovljavate kako ćemo mi da trgujemo je skandal, iako mi se čini da vam se omaklo jer je potpuno jasna namera - zaustaviti ekonomsko širenje Srbije.

podrska iz toronta

pre 12 godina

Gospoda sa Zapada je naivna ako misle da ce Srbija priznati Kosovo, ne znam zasto se gubi vrijeme sa tom EU. Organizujmo Srbiju, sam sebi najvise mozes pomoci. U ostalom ko garantuje da ce EU prezivjeti, ili ...
Kosovo se ne daje za "obecanja" odnosno pregovore ....

Analiticar

pre 12 godina

Ljudi ajmo realno da pogledamo jednu stvar,onako kako je ja gledam,a verujem da ce vecina da se slozi sa tim.
ispadamo "tvrdoglavi" sto se tice svih desavanja,"ne slusamo" sta nam pricaju,itd itd,mi smo losi momci.

godinama smo ziveli u Jugoslaviji,koja je bila jedna od najjacih zemalja na svetu,hocemo da zivimo nas zivot,ne neki tudji,ne po tudjim pravilima,realno danas ovi sto nam postavljaju uslove,jednostavno ne zele Srbiju jaku i stabilnu,vec zele Srbiju,onakvu kakvu oni zamisljaju,u tome je stvar,sto mi ne zelimo njihovu Srbiju!jadnu i bednu,a to oni upravo cine od nje ,svim uslovima koje postavljaju.

da se razumemo,bili su ratovi,i svi su pravili zlocine,ali je ovde situacija kao da samo Srbija ta koja je pravila zlocine.

sa KiM je proterano 200 000 Srba,to se izgleda oprasta albancima?
to ja nazivam dvostrukim standardima.

prokleta avlija

pre 12 godina

ajde ljudi ne histerisite bez razloga...
lepo se zena jos u avgustu rekla sta 'oce,ko je nama kriv sto smo glasali za ove...i odma' da vam kažem nista od kandidature i u martu jer se javno mnenje toliko okrenulo protiv EU da je tadicu sada svejedno da li ce dobiti kandidaturu ili nece.pa vec deset dana govore samo o milijardama koje ce uci u srbiju,te nafta od 180 milijadi,solarni parkovi,boinzi i motorole...jasno je kao suncan dan u podne da je DS odustao od price EU i da se totalno okrenuo Kosovu...ne da nece ukinuti institucije nego ce ih i ojacati,jer srbi jako vole da glasaju za INAT...
a sto se tice merkelove i tacija,sastanak nije ni bio planiran nego je taci da ga ne bi izbegla docekao na aerodromu i zena nije imala kud...
a da je Tachi krinimalac,jeste kriminalac,pa to svi znaju...kao sto i svi znaju da niko ne zivi vecno i da niko na zapadu ne ostaje na vlasti vecno,strpimo se par godina i da vidimo sta ce nam nova vlast u nemackoj doneti jer su Socijal demokrate(spd) jasno rekle da su protiv ovakvih nenormalnih uslovljavanja Merkelove i da je srbija zasluzila kandidaturu...
vreme radi za nas kako god da okrenes i sto se tice EU i zavrsetka krize i vracanja sporednim stvarima poput prosirenja ali i promene u globalnoj ravnotezi moci sto se tice kosova i podrsci kosovu...
vreme radi za nas...ne treba zuriti i ocajavati,nece EU nigde,pre ce propasti Angela nego Srbija a bogami i EU,imamo mi mnogo preceg posla od EU i Kosova,korupcija,kriminal,politokratija,tajkunizacija,prvo to trebamo da sredimo ostalo ce doci samo od sebe...Srbija je vecna,a Angela je ipak mali birokrata iz Hamburga sa ogranicem rokom trajanja,nesto kao Vjerica Radeta...

IvoLolaRibar

pre 12 godina

Evo gledajmo sve to objektivno i realno ,jednoj zemlji su oduzeli suvereni deo i pokusavaju od toga dela naprave neku novu drzavu.Ta zemlja se ne slaze sa tim cinom ali je tako nejaka da ne moze da odgovori.Tu u komsiluku Srpski narod je pokusao da se pripoji matici ali su velike sile automatski proterale 400000 Srba i nikada im nisu dozvolili da se vrate.
Posle drugog svetskog rata nije bio dozvoljen povratak pravoslavnim izbeglicama sa Kosova I Metohije na svoja ognjista, preko 200000 dusa.
Nisam nacinalista imam puno prijatelja Albanaca iz Albanije,kum mi je Madjar ,zena Slovenkinja a moji su kolonisti iz Crne Gore.Gade mi se svi politicari u zadnjih 20 godina ,ali u uslovima koje nam postavljaju strane sile ja ne vidim nikakvu logiku i ne znam koji bi im odgovor dali.
Pitam se ko su ovi koju lupaju negativne,ako ste stranci ja to postujem ako ste Srbi iz Srbije onda me to ne iznenadjuje,biti neprosvecen nije lako, I ja sam iz Srbije pa vas shvatam.

Marko

pre 12 godina

Samo mi je malo čudno pre par dana Jelko Kacin je izjavio da nema novih uslova za Srbiju.Merkolova ode na Kosovo sastane se sa Tačijem i odmah se pominju novi uslovi,pa bih pitao gospodju Merkel koliko je para dobila od Tacija,jer drugo objasnjenje nepostoji.

Vojvodjanin Dveri

pre 12 godina

bravo darkoNS, muka mi je od nasih ljudi koji idu na svoje ljude... nece njima nista biti bolje od toga, vec samo gore... moramo naci resenje, to jest tacno, ali u zajednickom smislu...

sto se tice merkelove posete ovom zlocinicu taciju, no comment

pozdrav

Da nisi ti preveo Budenbrokove?

pre 12 godina

"Aufiderzen." Ccccc... Piše se Auf Wiedersehen, a izgovara - auf viderzeen (u prevodu - na ponovno viđenje, odnosno do ponovnog viđenja).

dule NS

pre 12 godina

Dve nemacke se zelela da ujedinis a sada hoces Srbiju da rasparcas... Kosovo je Srbija, za Kosovo i Metohiju cemo sve dati, to je nasa kolevka, to je nasa dusa, to je nase srce tamo su nase najvece SVETINJE SVETA ! NE DAMO KOSOVO, NECEMO U EU .
(Jovan Mirkovic, 19. decembar 2011 16:31)

-- Nemacke su se ujedinile zato sto su jednom bile jedna Nemacka i jedan narod. Srbi i Albanci su dva razlicita naroda. Ali Albanci Kosova i Albanci Albanije bili su jedna drzava, i jedna narod, i opet ce da budu.
Sto se tice Kosova ono je odavno postalo burag Srbije, koji je postao instrumenat za srpska polticarska prezivanja.

Mkd

pre 12 godina

Mislim da je srpska politika glupa,jasno mi je da je Kosovo nasilno oduzeto i da to boli gradjane Srbije,al koja vam je solucija?Sta ce vam Kosovo sa 98% albanskog zivlja,i kad bi ga dobili natrag ne znam sta bi ste s njim,samo da pumpate Kosovo s novcem kao nerazvijeni region.Pametno bi bilo postaviti razumne zahteve ,mozda nadomest za teritoriju u dolarima..moze i evrici,autonomija za sever,uzivanje sva prava srba i srpskih spomenika na Kosovu..itd..

Otpisani

pre 12 godina

Odlazeca kancelarka se stvarno primila na foru Danke Deutchland, pa se istripovala da je neki gazda na Balkanu i da moze svaki dan da deli samare Srbiji. Gospodjo, ne ide to tako ovde. Ovde je obican narod siromasan, prost i polupismen, ali ima neki prkos i odbojnost prema bogatim i bahatim siledzijama koji vi Nemci ocigledno nikada necete shvatiti.

Lubisa

pre 12 godina

Na fotografiji, one zastave same govore. Nemacka zastava nema ni jednu EU boju. Ona druga nema nista osim tih EU boja i iscrtanih teritorijalnih pretenzija prema Srbiji. Zato bi mozda Srbija trebala da napravi novu zastavu sa srpskim bojama i ucrtanim granicama cele Srbije pa onda i mi da masemo...svuda gde se pojavimo a narocito pred i u UN.

sasa jokc

pre 12 godina

Paralelne strukture su mafija i udba, tu ce se videti da li drzava Srbija ima snage da se obracuna sa organizovanim kriminalom, ili je samo poluga u njihovim rukama!

Neno

pre 12 godina

@hanin odvjetnik... Stvarno ste neverovatni,pa bobogu akija "oluja" je osudjena u haškom tribunalu kao zločinački poduhvat etničkog čišćenja po naredjenju tadašnjeg predsednika Tudjmana i to priznaje ceo svet osim vas koji još uvek tražite neke izgovore uz pomoću kojih bi to relativizovali, i NE, NEMA nikakve razlike izmedju oluje i onog što su Srbi radili Albancima,kao što znaš Kosovo je deo Srpske teritorije koje je jedan narod pokušavao da ukrade i tu nema govora o nekakvoj velikosrpskoj agresiji ili kako vi to već zovete.Jedini problem je u tome što se Srbija trenutno nalazi u lošem političkom trenutku koji će se uskoro završiti hvala bogu.

Gagule

pre 12 godina

@hana
Bok, Hana, imali smo nedavno prilike da vidimo kako vi u susedstvu gledate na ta "minorna" teritorijalna pitanja. Piranski zaliv, sećaš se? Bili ste spremni da zaratite sa Slovenijom oko onih nekoliko kilometara obale...koja vam je, by the way, pripala od Italije ne tako davno, pa će doći dan kad će i Italija zatražiti svoje. Zato se please uzdrži od dobrosusedskog savetodavstva, najgore od svega varim političko licemerje.

Mika Vranjanac

pre 12 godina

@sacuvaj boze

Ne lupetaj, evo javlja ti se srbin sa doktoratom koji je obisao pet kontinenata i kaze ti d Srbija ne treba da prizna Kosovo, a verovatno bi trebalo i da odustane od ponizavanja zvanog ulazak u EU. A znam sigurno da nisam jedini PhD srbin koji tako tako misli. Stavise, vecina koju znam misli kao i ja. Pogotovu nas na Zapadu, koji znamo kako je ovde pa razne NVO i LPD ne mogu da nam prodaju maglu.

Svaka drzava treba prvenstveno da cuva svoje naciuonalne interese i ne vidim zasto bi Srbija tu bila drugacija.

Zoki

pre 12 godina

Šargarepa koju Frau Markel može da ponudi je poprilično sparušena, a štap nema. Ne postoji ništa konkretno što EU u ovom trenutku može da ponudi Srbiji. Fondovi o kojima se u Srbiji mašta su jednostavno prazni, EU traži pomoć MMF da bi napunila fondove iz kojih će da spasava zemlje - dužnike. Srbija treba da gleda svoje interese i izgrađuje svoju ekonomiju nezavisno od EU. Mora da pronađe nova tržišta, privuče nove investitore i balansira svoj budžet.
Ako Srbija uopšte uđe u EU, to neće biti za vreme mandata Frau Markel, čak ni u idealnim uslovima. Prema tome, njene izjave ne treba ni uzimati previše ozbiljno.

deutschland

pre 12 godina

Ne znam kako neko moze da natera da zivi sa nekim. Nije Kosovo Norveska u kojoj vladaju ljudska prava. Sta cemo sa getoizacijom Srba? Sta cemo sa kriminalom na Kosovu? Bitno je da MErkel tera Srbe da se integrisu. To je nemoguca misija u ovakvoj konstelaciji. Zaista ne znam koji je interes Nemacke bio da srlja u ovo priznavanje. Kad pitam ljude oko sebe vecina ih i ne zna nista o tome.

Apex

pre 12 godina

Svaka cast narode citam ovi vasi Komentari i toliko su smesni ko onih iz 90 godine price,Vi samo se prepucavate jednog na drugog ali to nije realno Realno sto je sad na terenu Nemacka oce da pomogne Kosovu za Liberalizaciju i ulazak u EU ali kako mi se cini ako vi vako nastavite ostacete na zapadnom Balkanu samo ko CRNA RUPA pusti Kosovo je Kolevka Srpska ali Beba je Albanska u njega nije srpska kosovo je uvek tu bilo i ostace vi niste ga doneli iz Karpate ono je tu bilo dokle vise ovako trebate da se pomirite sa sudbinu samo ako vako nastavite mislim i Vojvodina ce da vi ode i Sandzak a bogami i Dolina Preseva osta ce vi samo ono malo oko Beograda niko nece da zivi sa Vama ama bas niko jedina sansa vama u Evropi i da vi ostanu ove granice sada koje imate ako necete u Evropi mislim i ove da ce nemate.

Vuk

pre 12 godina

Tači je bio kriminalac još kada je Kosovo bio normalan deo Srbije,devedesetih.
Sto ga naši nisu uhapsili još tad? Kao i ostale?

Nešto tu ima,kada bi se otkrilo,bio bi još jedan šamar za nas od naših.Kao sto sada imamo Veselinovica ili Covica.
Patriote,sa novcem u dzepu.

PECANAC

pre 12 godina

Taci kriminalac, taci terorista, taci ovo ili taci ono, pa ljudi probudi te se, vidite li da ste u kosmaru. Daj da vidimo koliko ima kriminalaca kod nas u srbiji od 90ih pa do danas. Ako malo procesljate bogami necete ih moci prebrojati. Covek putuje u sve evropske drzave, rukuje se sa svim glavnim drzavnicima evropskih zemalja, a vi i dalje trazite iglu u senu, ako se tako nastavi videcemo gde cemo biti za jedno 20 godina. Tapkanje u mestu gospodo. Muka mi je vise od ovih internet patriota, koji do juce nisu ni znali gde se kosovo nalazi a danas ga brane preko testature.

Realista

pre 12 godina

Potpuno se slažem sa gospođom Merkel da treba ukinuti paralelne institucije na Kosovu i Metohiji. A jasno je da su jedine paralelne institucije one koje se kontrolišu iz Prištine.

Sa Pančićevog vrha vidim Ljuboten

pre 12 godina

Ne tako davno, pre samo nekih mesec dana, uslov za kandidaturu je bio povratak na pregovaracki sto a za datum pocetka pregovora dogovor o predstavlojanju Kosova na regionalnim forumima.
Sta se desilo sa uslovima u medjuvremenu.

Nerealan

pre 12 godina

Da budemo realni - Srbija nece uci u EU pre Kosova, kako posle ne bi sprecavala prijem tog istog Kosova u tu istu EU. Verovatnije je da ce, ako tada (a i sada) jos to bude htela, biti primljena posle Kosova, kako bi bila dodatno ponizena. Dakle, ni Kosovo, ni EU. Okrecimo se sebi, gledajmo svoja posla. Svima koji slave - srecna slava!

dvolicnost

pre 12 godina

bija ne treba da prizna Kosovo, a verovatno bi trebalo i da odustane od ponizavanja zvanog ulazak u EU. A znam sigurno da nisam jedini PhD srbin koji tako tako misli. Stavise, vecina koju znam misli kao i ja. Pogotovu nas na Zapadu, koji znamo kako je ovde pa razne NVO i LPD ne mogu da nam prodaju maglu.
(Mika Vranjanac, 19. decembar 2011 16:30)

Lako je vama koji ste pobegli iz srbije, i sad uzivate tamo sa phd titulama, da nama koji smo ostali u nasoj zemlji govorite sta da radimo, i preko nasih ledja da forsirate svoje nebuloze. Vecina obrazovanih ljudi koje znam, cak i rodjaci koji su na zapadu, slazu se sa nama, da se manemo kosova i okrenemo evropi.

Srbi koji su otisli u evropu, zive i rade tamo, tamo odgajaju decu, govore nama u jadnoj srbiji - srbija ne treba u evropu, borite se za kosovo.

ex EU pristalica

pre 12 godina

Gospođa Merkel je prevršila SVAKU MERU!
Ovo sada već spada u domen nepristojnosti!
Može li iko i da zamisli šta će da bude uslov za početak pregovora ili za prijem u uniju?

Ovo je najdirektniji dokaz da nas ne žele u uniji i da igraju izuzetno prljavu i kvarnu igru - kao i uvek do sada!

O pristrasnosti kakva nije viđena u celokupnoj istoriji ne želim ni da govorim!

Cera

pre 12 godina

Ako je Merkel čula Tadića da mi nećemo priznati Kosovo ni implicitno ni eksplicitno, a trebalo bi da jeste, onda ovo stvarno znači da nas EU jednostavno ne želi ali nezna kako to da nam saopšti. Sigurno je bilo načina, ovako je samo podržana strana Prištine u dijalogu, i konstantno se podržava.

Milena

pre 12 godina

@ (Proka, 19. decembar 2011 13:52) Raspad u EU a Merkelova se bavi time kako da tera inat Srbiji.

Bravo, pravi si analitičar, sve si provalio!

bezimena

pre 12 godina

Nas ne voli niko . Ne voli nas Nemacka , ne vole nas okolne zemlje , ne voli nas Amerika , ali sto je najzalosnije - ne voli nas ni Rusija .
(Jovan, 19. decembar 2011 16:34)

Pitate li se ZAŠTO?
A da se mi malo upristojimo, okupamo, očešljamo, presvučemo i počnemo normalno (razumno, odgovorno i savesno) da se ponašamo?

Milena

pre 12 godina

@(Iggy, 19. decembar 2011 14:35)
Hašim Tači čovek mira I dijaloga! Šta reći a ne zaplakati.

Slažem se, ali to isto se desilo i sa Slobom. Od "balkanskog koljača" je postao "faktor mira i stabilnosti na Balkanu" sa kojim su pregovarali svi svetski političari, tako da komentari "šta ima da priča sa njim" nemaju nikakvog smisla.

Dakle, ako je već glupi narod nekoga izabrao, ako taj ima legitimitet i moć, ne mogu zapadni političari da biraju s kim će pregovarati! Takve ljude imaju na raspolaganju, pa koliko uspeju maksimalno da postignu sa lošim materijalom. Tu mislim na većinu balkanskih političara.

To što su i Albanci dobili packe i neće se usuditi da izazivaju nikakve konflikte na severu Kosova (ukoliko ga Srbi prvi ne izazovu) i da sabotiraju dijalog traženjem nemogućeg, je zapravo DOBRA VEST.

da se ne lazemo

pre 12 godina

Srbija ce sigurno priznati Kosovo.
Ko sto je i Crnu Goru.
Mozda ce Rusija imati argumente.
EU im je glavni kupac sirovina.
EU je i glavno trziste Kine.

Ludi mozak

pre 12 godina

Ako se ovo trazi za kandidaturu, za potpisivanje sporazuma u ulasku u EU ce se traziti da svi Srbi u Srbiji izvrse kolektivno samoubistvo.

Milan Krstić

pre 12 godina

Vidim da se u komentarima pojavljuju neki nazovi ljudi koji se slade nesrećom srpskog naroda. Uzalud je sada raspravljati i ubedjivati se ko je kome više zla naneo umesto ko je kome više pomogao. I oni i mi znamo ko je šta uradio. A Nemačka po ko zna koji put nije u pravu.

pomozi nam

pre 12 godina

merkelova bi trebalo da bude mnogo strozija i prema njima, a narocito prema nama. da samo ima vise vremena da se bavi balkanom, dovela bi ona nas u red za godinu dana, pa bi videli mi nasu nebeskost, inat, temperamentnost, gordost i nacionalizam.

Starac

pre 12 godina

Za sve vas koji se cudite politici Nemacke, podesticu vas na to da je jedan od nemackih kancelara, Kol ili Sreder, ne tako davno rekao da Nemacka pamti, te da ce pomoci svojim saveznicima. Pod pretpostavkom da se radi o Drugom svetskom ratu i tadasnjim saveznicima nacisticke Nemacke onda je pomoc hic et nunc Hrvatima i Albancima u sprovodjenju nove a stare poltike, razumljiva.
A to sto su neki zlocinci, ranije svi, a sad samo juzne filijale iste politike, manje je vazno.

Dusan

pre 12 godina

@Rastko

Najlakse je reci dovidjenja EU, ali onda ce neko reci vojvodjanima i sandzaklijama da mogu biti u EU i bez Srbije, i tada ce biti gusto. Zato najbolje da resimo stanje na Kosovu, i da palimo u EU pre nego sto se potpune ne rasparcamo. Uostalom kada jednom postanemo EU o ove teme nas nece vise brinuti nego pad ili rast evra i kriza u Grckoj.

Buducnost

pre 12 godina

Vladan

Citav esej ili kolumna koja nema u sebi nista sto bi moglo da se odobri

Kina nikada nece pod svoj sastav staviti Tajvan jer ti Tajvanci kao iAlbanci na Kosovu ne zele da budu u sastavu Kine a iza ledja imaju Ameriku i Japan. Hong Kong je nesto drugo . Jedna zemlja dva sistema

Tajkuni. Pa nisu svi ti tajkuni nezakonito zaradili lovu.Mi bi i Bil Gatesa da je srbin proglasili tajkunom

Pises kao simpatizer SNS-a koji se na lupetase ovih dana da je odluka da ne dobijemo status kandidata uslovljena korupcijom ekonomijom pravosudjem. To je odlucila EK

Podela Kosova? A ko bi to uopste odobrio. NATOizrucio toliko bombi i potrosio na milijarde dolara da obezbedi nezavisnost Kosova da bi sada posle 20 ili 30 godina rekli ma salili smo se
O Albaniji je jos Bizmark rekao sta misli Kosovo je poceloda odlazi jos polovinom osamdesetih a Kumanovski sporazum je stavio samo tacku na I.Kada bi se Kosovo podelilo po duzini ne zanemarujuci i ljude u Kosovskoj Zupi sve do Sare to bi bilo divno ali to niko pametan u svetu ne bi odobrio. Koje nama kriv sto devedesetih nismo placali kongresmene i senatore da u Americi da guraju nasu stvar.Pacoli je to pametno radio.Milosevic je mislio da ce da bude vladar sveta.I zato tako prodjosmo
Odreci se Kosova i graditi svoju buducnost je resenje za Srbiju. Jer ostavljati problem marednih ........ godina je smrt za Srbiju a posle toga ko prezivi pricace

GuC

pre 12 godina

Neverovatno koliko ste hrabri, duhoviti, satirični, zluradi...tešim sebe kako su ljudi različiti,u pogledu shvatanja istih dogadjaja,obrazovanja, kulture, ili odgovornosti za svoj život ili svoje porodice i prijatelja.I opet vas ne razumem :(
Pa zar stvarno mislite da ovakva Srbija može sama da se uredi?
Zar ne vidite svet oko sebe, šta smo uradili od sopstvene zemlje, na ivici smo provalije...pare i know how smo dobijali od EU, nikad od majčice Rusije ili Tunguzije. Sa njima smo potpisali obavezujuće ugovore, doneli zakone koje doduše i ne poštujemo, ali nikada ne bi imali ni te tanane glasove Šabića, Barać, Ombudsmana...
I kad Angela ne bude bila kancelar (jednog dana) neće se promeniti ništa,tražiće se od nas da se unormalimo. Za to vreme,zemlja će biti još bednija, trulija, zluradija i na dnu svake moguće lestvice ostvarenja.
Šta vi u stvari hoćete, preambula i Kumanovski sporazum su zaista vaš život?

kolektivna sizofrenija

pre 12 godina

Kakava smejurija od komentara,prosto zapanjujuce...
Stio sam se vica kad slonovi i komarci igraju fudbal,i slon uklize jednom,komarac jedva izbegne,uklize drugi put i odvali ga po nogama a na to ce komarac : "A zanci tako,ima krljanja?!?Dobro samo da znam..."

Zemlja je ravna ploca,A Srbija je centra sveta,i svi samo o nama misle...a mi ne mislimo ni o cemu...

Matrix

pre 12 godina

Dali ste se ikada upitali, vi srbi koji mrzite ceo svet a smatrate da ste jedini koji imate pravo, odakle dolazi ta ideja!!!
Da niste slicajo lose informisani oko realnisti svih dogadjaja u proslosti, bilo to bliska proslost ili daljnja (historija, politika, itd.)?
Citatajte malo vise i od strane drugih historicara, politicara, novinara...
Gledajte malo i ostale medije, evropske, svetske...
Posle svega toga, uradite jednu malecnu analizu, pa vidite sami!
Nemojte sve uzimati zdravo za gotovo kako vam u Beogradu kazu, jer su vas puno lagali do danas, a bogami i dalje nastavljaju da to isto rade, jel ti isti su i dalje u vlasti.
Razmislite malo mudrije o svemu ovom.

Matija Gubec

pre 12 godina

@Neno, 19. decembar 2011 19:07),
pa bobogu akija "oluja" je osudjena u haškom tribunalu kao zločinački poduhvat etničkog čišćenja po naredjenju tadašnjeg predsednika Tudjmana i to priznaje ceo svet osim vas ....
____________________________________________________________________

Uvaženi gospodine, sviđalo se Vama ili ne, Oluja je legitimna vojna akcija na uspostavljanju teritorijalnog suvereniteta RH nakon što pobunjeni Srbi nisu prihvatili međunarodni mirovni plan Z4.....

Odobrena od svih svjetskih sila pod uvjetom da bude efikasno, učinkovito, razvidno i da sve traje 7 (sedam) dana...

Pozdrav

pozdrav od malog Perice

pre 12 godina

Molim da se vise ne javljate po pitanju sta Srbija treba da uradi inace cu morati da glasam za radikale.
Najlepse hvala jos jednom,
obican gradjanin Srbije, nimalo nacionalno opredeljen
(Dragan, 19. decembar 2011 14:21)

Neka si joj rekao. Siguran sam da se Angela Merkel, pred ovako surovom pretnjom, vise nikada nece javiti po pitanju sta Srbija treba da radi. Pa nije luda da te natera da glasas za radikale! To bi stvarno bio veliki poraz Nemacke i EU.

Nikola

pre 12 godina

Ja cekam da naredne godine moja Vojvodina postane ravnoprana sa Srbijom, tj. da izvojuje, (ne da dobije) status Republike. Zivela Republika Vojvodina.
haki
(haki, 19. decembar 2011 15:38)

Samo ti sanjaj, predacemo po svemu sudeci kosovo al tih 80000srba budemo naselili u Vojvodinu.

Da dodam ljudi ne zavaravajte se sa rusima, oni da hoce pozvali bi Merkel i rekli slusaj mi imamo gas hocemo podelu kosova. Posto toga nema ne zavaravajmo se vise sa rusima cak nismo nikad ni bili u istocnom bloku.

laza

pre 12 godina

jos ce nam ova gospodja odredjivati sa kim cemo imati robnu razmenu, od koga cemo kupovati i kome cemo prodavati
kakva drskost i bezobrazluk!!!

zvrk

pre 12 godina

citajuci ove komente sa sakvim mrznjom pricajte za moj narod i nasheg premiera vi ste daleko od demoktskog sveta i havalim se bogu sto smo se spasili od vas i imamo slobodu koju nam garntuje amerika,enngleska,nemacka...i ostale zemle civilizovanog sveta.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (labi, 19. decembar 2011 19:04)

SWEET DREAMS

ILIR

pre 12 godina

prijateljski savet od neprijatelja...
da bi vas ceo civilizovani svet poceo da vas "voli" a ne bude protiv vas trebate
da vasu drzavu vode civilizovani ljudi
da ovi bradati "man in black" koji se nazivaju crkvenjacima, napokon poceli da se bave religijom a ne politikom i pedofilijom
da vase spoljno ministarstvo ne vodi kratkovidna i narcisoidna osoba
i da nikada vise ne ratujete pod dejstvom alkohola jer se vi posla rata secate jedino onoga sto se vama zbilo a ne ono sto ste vi ucinili drugima...

Agim68

pre 12 godina

Kasno Angela na Kosovo stize!!! Ovakvo uslovljavanje kosovske tzv. "drzave" i njenih paralelnih institucija sve sa "premijerom" kriminalcem i teroristom na celu je zakasnelo. To je trebalo uraditi znatno ranije mozda pre nego sto ste bombardovali suverenu drzavu Srbiju i to bez saglasnosti SB UN.

Angela, vi ne trazite pravedno resenje, nego da Srbija prizna kapitulaciju. Non pasaran.
(nikola, 19. decembar 2011 19:32)

Naprotiv, Srbiju je trebalo bombardovati mnogo ranije, jos 1991 godine, time bi se ustedilo najmanje 300.000 ljudskih zivota! Inace 1999 godine ja bilo krajne vreme da se "stop" fasizmu u Evropi.

Vladan

pre 12 godina

Sta napisati na izreceno doticnog, a da se komentar objavi? Tezak zadatak, ali da probam.

Dakle, moglo se mnogo toga uciniti Bota, bas mnogo.

Recimo, vide li ste kako je Kina dobila Hong Kong nazad i to od Engleza koji su ratovali sa Argentinom za jedno pisljivo ostrvce!!! Bez ispaljenog metka!!!

Sta se desava oko Tajvana? Polakao, ali sigurno, doticno ostrvo ce doci pod pravni suverenitet Kine...

Jeste li se zapitali kako je to moguce? Verovatno niste...Ekonomijom gospodo, jakom ekonomijom koja nezadrzivo raste i preko 10% godisnje vec godinama i Kina je tu svetska super sila. A super sile ostvaruju sta nameravaju!!!

Mi ne treba da budemo svetska ekonomska super sila da bi povratili Kosovo, jer ni Kosovo nije Hong Kong, ili Tajvan.
Ali da ste po 5. Oktobru naplatili pravi extra profit Milosevicevim tajkunima i razbili njihov (crno berzijanski) biznis koji su sprovodili u vreme ratnog okruzenja i neposredne ratne opasnosti, dok je cela zemlja i vecina naroda propadala u svakom smislu i time omogucili hiljadam postenih biznismenima da isplivaju iz tajkunske zabokrecine 90-tih i razviju svoje postene biznise, te pustili strane kompanije na velika vrata da ucestvuju u privatizaciji Srpske privrede i da ovde otvaraju svoju proizvodnju...danas bi Srbija zaista bila regionalni lider u ekonomskoj snazi privrede, sa bar 3x vecim godisnjim bruto proizvodom i prosecnom platom od minimum 600 Eur. Vrlo verovatno bi bili i u EU, a u najgorem slucaju bi bili u istoj poziciji sa Hrvatskom!!!!
E takva Srbija, ekonomski jaka, u silovitom ekonomskom usponu, u kojoj uspesno posluju stotine znacajnih Zapadnih kompanija, koja bi bila znacajan partner Zapada, ali i Istoka na ovim prostorima bi i te kako bila u poziciji da povrati Kosovo!!!

Suprotnost takve Srbije je ova Srbija koju ste vi i ostale pozicione/opozicione Srpske stranke napravili!!! Siromasna je, ekonomski propala, stanovnistvo nam izumire brzinom od skoro 40.000 ljudi gosinje, ljudi su gladni, egzistencijalno ugrozeni. E takvi su isti i nasi pregovaracki kapaciteti i po pitanju Kosova i po pitanju bilo cega, evropski smo klosar koga niko ne zarezuje ni 5%, niti uvazava njegovo misljenje!!!

I bice jos gore dokle god posteni ljudi konacno ne dodju na vlast...a doci ce nadam se uskoro, vrlo uskoro, jer je ekonomija neumoljiva...i posledice te neminovnosti ce ih dovesti!!!

Drugo. Ko moze da kaze da podela ne dolazi u obzir?!!! Pa svakom je jasno da je bolje ista nego nista. Samo vama to nije jasno, ili mozde jeste, ali znate da ovako jadni nismo kadri ni za to da se izborimo, pa vam je lakse da pricate gluposti kako podela ne dolazi u obzir i to pravdate nekim nebuloznim pricama!!! Pod parolom “ili celo, ili nista” pod vama, ili bilo kim sa danasnje Srpske politicke scene sleduje nam sigurno NISTA!!!

Samo novi i posteni ljudi na vlasti, strucni i rodoljubni mogu postici mnogo...a za to nam treba 6. Oktobar!!!

BGd

pre 12 godina

Umesto sto osipate paljbu po Mereklovoj, bolje uvidite da su Nemci Srbiji do sada ponudili najbolje resenje, a to je sporazum izmedju Srbije i Kosova o nepriznavanju. O tome da nesmetan protok ljudi i robe treba da postoji i da BIA treba da se skloni odande jer oni ne mogu da budu vlast ni ovde ni tamo, a posebno ne mogu da napadaju KFOR, ne vredi ni komentarisati jer to se podrazumeva.

Simon

pre 12 godina

Glavno pitanje za mene koji pokušavam u svemu da pronađem nešto dobro, čak i ako tako ne zvuči, jeste da li ukidanje paralelnih institucija na severu KiM znači samo i jedino uvođenje institucija Prištine (u kojoj je u samom gradu preostalo da živi 25 Srba a živelo min. 10.000) u ista ta mesta? I, ako je tako, onda je opet Priština ispala primer multietničnosti a Srbija opet netolerantna? Meni je to izvinite neobjašnjivo.

o_O)

pre 12 godina

Ja sam pro EU, ali mislim da je vreme da se razmišlja o alternativi pošto izgleda da nam postavljaju neisponjve uslove, nebili nas preveli žedne preko vode...

danijel

pre 12 godina

Kako mediji stvaraju kult licnosti.. Merkelova ovo Merkelova ono.... Ona ne donosi nikakve odluke samo radi ono sto joj je receno. Pravite mit od ove ...
Tu nam prica o nekim evropskim vrednostima, a sve je kod njih selektivno.

milinko

pre 12 godina

I Srbija ocekuje od gospodje Merkel da prestane da zabada nos u tudje poslove. Oce li se to desiti? Isto kao i ukidanje paralelnih institucija

samo se pitam

pre 12 godina

Inace 1999 godine ja bilo krajne vreme da se "stop" fasizmu u Evropi.
(Agim68, 19. decembar 2011 20:13)

Pitam se samo zašto onda nisu bombardovali vas?!

nikola drezgić

pre 12 godina

Pre 7 dana ambsador Nemačke u Srbiji Volfram Mass je izjavio da ukidanje "paralelnih" institucija nije uslov za dobijanje statusa kandidata! Jasno je kao dan,posle ovoga što je rekla danas Angela Merkel da je ambasador izgovorio grubu neistinu i to ne prvi put i konačno zaslužio da mu se preda karta u jednom pravcu za Berlin i to za ekonomsku klasu!

Gradjanin

pre 12 godina

ko je gledao film pijanista,bicemu lakse da svati koga pretstavlja ova doticna gospodja...mozda bi trebalo opet da nas bombarduju,da malo promenimo svest,i prihvatimo realnost jel je to sada u trendu.ko god nije gledao gore navedeni film neka ucini to pa kad vidi koje se to sve zemlje predstavljaju kao demokratske zemlje i daju lekcije onima koji su se protiv toga i takvih kroz istoriju borili,nek tek onda ostavi komentar.UNAPRED HVALA

Jovan

pre 12 godina

Nas ne voli niko . Ne voli nas Nemacka , ne vole nas okolne zemlje , ne voli nas Amerika , ali sto je najzalosnije - ne voli nas ni Rusija .

Marko

pre 12 godina

Ljudi šta se čudimo što nam postavljaju ovakve uslove,pa naši političari su se tako postavili da sve što bilo ko traži mi ispunjavamo,ja mislim da dodje portir iz Nemačke ambasade i da postavi svoje uslove, naši političari bi se izlomili ko će da mu ispuni te uslove,a Nemačka samo pokazuje svoje lice kakva je kada ima moć,lako se iživljavati nad slabijim od sebe.Dosta toga su krivi i naši političari što su lagali ovaj narod i doveli nas pred svršen čin.

E tako

pre 12 godina

Kamo te lepe srece da merkelova ima vise vremena za nas. Postali bi mi normalna zemlja vrlo brzo. Sto se kosova tice, i ovako ga nemamo, to da li cemo mi misliti da je nase ili ne, uskoro ce da prestane da bude vazno.

Kao kad covek sa psihickim poremecajem pocne da lupa - svi se pitaju sta li govori? Kad shvate da je lud, vise nije bitno sta govori.

Dodji juche

pre 12 godina

Ma kako sumanuto zvucalo, sa godinama stvarno pocinjem da sumnjam da Nemacka vodi svoju politiku po principu: znamo ko su nam uvek u ratovima bili saveznici, a dobro znamo ko nam je u ratovima bio i protivnik.

LangLebeDeutschland

pre 12 godina

Alo, cuvajte zivce.
Medzu ostalog ona je rekla:
" nisam danas ovde da pricam o Srbiji, nego sam tu da kazem sta Kosovo, odnosno Pristina ima da uradi."

Znaci nema price o Srbiji. Mozemo lakse disati.
Rec je o drugoj Drzavi, i to nas ne tice bas mnogo, vazno je da nasa vlada i nasa drzava trazi postovanje ljudski prava na toj zemlji.

daybooc

pre 12 godina

Ma daj bre reci lepo MORATE DA PRIZNATE KOSOVO I TAČKA.A ovi naši će odmah ako treba i Vojvodinu da Vam daju.Samo im recite šta treba. Ove lopine sve ispunjavaju ali naravnoi uvek na teži način po narod.

Srba

pre 12 godina

Mislim da bi obavezno trebalo da se na narednim izborima postavi i pitanje da li građani i dalje žele članstvo u EU. Posle ovoliko i ovakvih poniženja mislim da je većina građana protiv EU. Ionako će se raspasti dok nas ne prime, pa bar da nas u ime njihove demokratije ne ponižavaju belosvetske siledžije!

Izbledeše mi sećanja

pre 12 godina

A zasto onda niste bili za multietnicnost dok je Kosovo bilo pod kontrolom Srbije??
(Licemeri, 19. decembar 2011 14:11)

A mi kao bili?

Vasi 1389

pre 12 godina

Srbija mora poceti da gleda svoje interese. Nema vise nesvrstanih, nema velikog vodje koji ce da misli umesto nas. Jednom smo probali da idemo protiv sveta i jedini koji su imali stete od toga smo mi sami. Politika nije postenje i nije iskrenost, ona je pametna trgovina. S toga, opametite se!

Panglos

pre 12 godina

Kompletna izjava glasi :
Angela Merkel izjavila u Prištini da očekuje od Srbije da za dobijanje kandidature uspostavi robnu razmenu s Kosovom i da ukine paralelne strukture pa ce onda dati nemacki azil svim clanovima vlade i parlamenta !!!

ceca

pre 12 godina

Sve što su uradili Albanci bilo je po instrukcijama zapada.Donela je nova uputstva za Kosovo.Sigurno ništa dobro za Srbe koji tamo žive!

Julius

pre 12 godina

Sta vam je bre ljudi koji navaljujete drvljem i kamenjem (iz barikada) na nemacku kancelarku Angela Merkel. Nije ona nista u Pristini rekla vise nego sto je ubrk Tadicu i srpskim vlastima rekla tokom njene posete Beogradu, u avgustu ove godine. Nikakav novi uslov, nikakav novi pritisak, vec one iste poruke koje je prenela u ime Evropske unije, u koju ona ima glavnu ulogu. To sto gospoda Tadic i drugi iz vlasti Srbije nisu hteli shvatiti ozbiljno, to je njihov problem, pa su nastavili sa barikadama i ekscesima sa Kosovskom i EULEX policijom i vojnicima KFOR-a, preko paralelnih struktura koje su par exellence kriminalne strukture mafije i organizovanog kriminala, kao produzena ruka i poluga vlasti, a koje ce se obiti o glavi Srbije. Te strukture moraju da isceznu iz teritorije Kosova, a ako vama u Srbiji trebaju, zadrzite ih, finansirajte ih, ali ne ocekujte pozitivne ocene od civilizovanog sveta.

Revolver

pre 12 godina

Sto volim kad se nadje nekoi pametan da nam navede primer Kine kako je dobila Hong Kong. Jedina razlika izmedju nas i Kine 1.283.000.000 ljudi. Ostalo nije problem.

Milisav

pre 12 godina

Rečeno bokserskim žargonom ovo ispada kao udaranje protivnika koji je već u debelom knockdown-u.

Srbija se može nečemu nadati tek kad prestane da se ponaša kao beskućna seoska radodajka koja ne zna da kaže NE, te i da malo spusti suknju. Za promenu. Možda će je neko pogledati sa malo digniteta. Ili će ga sama osetiti.

Da li je neko u skorije vreme pogledao kartu Srbije na zvaničnom sajtu UN?
Zašto se mi ne ponašamo shodno tome?

Zašto uopšte pregovarao o nečemu što ne priznajemo, sa nekim koga ne priznajemo?

Zašto totalni nerad i anarhiju u društvu pokrivamo plaštom sa imenom - Kosovo?

Zašto našu državu ne uredimo po ljudskim i Božijem zakonu, a Evropi kažemo - vi sredite Kosovo, vi ste ga napravili? I kakovo god da ga napravite mi ga nećemo priznati.

Zašto ne počnemo da poštujemo društvene norme umesto da nam svaka bude za jednokratnu upotrebu i sprdnju?

Zašto ne iskoristimo jedini adut koji nam je ostao u ruci da ne padnemo na totalnu istorijsku marginu u nadolazećim decenijama, a to je nepriznavanje Kosova?
Zašto niko neće da shvati (sličan komentar na jednu prethodnu vest o istoj temi moderator nije hteo da objavi) da:
1. Nemamo ništa što Evropu interesuje (osim Kosova)
2. Držanje Kosova u statusu quo je u isto vreme držanje Albanije, Crne Gore i Makedonije u istom statusu, odnosno van te iste Evrope - jedina politička karta koja nam je još u rukama.

U tom kontekstu zašto niko ne postavi hipotetičko pitanje: Da li bi ikad Srbija podržala aplikaciju Kosova za EU i obrnuto?

Zbog toga je Integrisano Upravljanje Granicom (IBM – Integrated Border Management) tačka od koje je krenulo jačanje pritiska u tom pravcu, u očekivanju da će u predizbornoj groznici neko od naših da se polakomi. Ili za očuvanje onog što ima ili za dobijanje nečeg za čim žudi.

A ako ne "budemo dobri" uvek mogu da nam pošalju Šešelja Iz Zatvora (ako ga puste mogu odmah da mu naprave i aplikaciju za Nobelovu nagradu za mir :-) ), sasvim dovoljno za još jedan, bar decenijski sunovrat.

novica52

pre 12 godina

Obrni okreni mi ćemo po svemu sudeći izvući deblji kraj. Ko zna šta nam se sve sprema i što god mi ispunili i uradili biće još i još i ko zna sve dokle.Ja sam za oštriji kurs i za crvene linije ali mnogo pre nego sada što ova vlast to sada postavlja.

c c c

pre 12 godina

(Vladan, 19. decembar 2011 16:18)

Za komentar jesi upravu. Ali ti je motivacija iskrivljena. ne treba mi da postanemo ekonomska sila da bi vratili kosovo, vec zbog nas ljudi i zarad buducnosti dece. A ako se vodimo time da vratimo kosovo, nikad necemo postati ni normalni, a kamo li ekonomska sila.

milan

pre 12 godina

Nicega novog tu nema nego je nama uvek potrebno sve nabrojati sto moramo raditi kao neposlusnoj deci. Zasto moramo korak po korak a nekada iskorak raditi umesto da zaokruzimo pricu, OK bez priznavanja ali sa realnom politikom se suociti sa stvarnoscu na terenu i neminovnom potrebom za napredak Srbije. Srbima na Kosovu ce biti bolje samo onda kada i srbima u Srbiji bude bolje i tu nesme niko nikoga da zaludjuje da ima neki treci put sem EU. Sto pre to budemo svi shvatili bice sanse vece da brze napredujemo u ekonomskom ali i u politickom smislu.

Dragan

pre 12 godina

Lepo se njih dvoje izdogovarase i slozise. U celoj prici, ucesce Beograda kao da nije ni potrebno. ASngela Merkel otvoreno iznela sve sta i kako treba, a nase je samo da sve to prihvatimo i onda cemo mozda dobiti kandidaturu. Pa ako je i ne dobijemo, "nije smak sveta", sto rekose neki nasi politicari. Mi treba da budemo zadovoljni sto sadasnja vlast ima zelju za evrointegracijama.
Ako u decembru nije bio smak sveta, nece ni u martu. Ja se iskreno nadam da ce ove sadasnje vladajuce stranke biti smaknute s vlasti. Ne znam tacno kog meseca, ali u maju 2012. najkasnije.

zaki

pre 12 godina

Mozemo da je ne volimo, ali, kada se prevede sta je Angela rekla, na srpskom to glasi: posto ionako vec trgujete, ali nelegalno, pocnite to da radite legalno. Drugo, kada vec ne mozete da na severu Kosova imate vojsku i policiju, jer, da mozete, imali biste ih, sta glumite jurisdikciju ( paralelne strukture)?

Milan I

pre 12 godina

Niko nam nije ni do kolena , svi su bezobrazni , svi se ulaguju , svi su tkzv ili tzv. Oni takvi kakvi su sve jaci i jaci , a mi sve slabiji i slabiji , a bogami i sve manji i manji . Samo napred iracionalni moj narode , ne treba nama EU , nama ce cuj pomoci neko drugi , pa ko je ikome ikada pomagao , samo surovi interes i nista drugo. Bez Eu nema budzeta , nema teritorija , nema zivota , ali Srbija se saginjati nece , i nece da znate , samo ce jednog dana (cini mi se vrlo skoro) da se stroposta i KRAJ.

bezimena

pre 12 godina

Angela, vi ne trazite pravedno resenje, nego da Srbija prizna kapitulaciju. Non pasaran.
(nikola, 19. decembar 2011 19:32)

U čemu je problem priznati (Kumanovski sporazum 99.) ČINJENICE koje zna ceo svet!?

Tatko

pre 12 godina

Inace, za neuoucene, ova plava zastava sa zutim obrisima Kosova koristi se samo u ovakvim prilikama. Ona crvena je mnogo vise u upotrebi...

prokleta avlija

pre 12 godina

citajuci komentare srBskih patriJota i NVO-evropejaca sa vracara sa platama od 2000evra...covek shvati kako Srbiji nema spasa,ne zbog Merkelove,tadica i Kosova nego zbog doticnih...

Nebojsa

pre 12 godina

Ako sam dobro razumeo trazi da se sprovede dogovoreno. E sada je pitanje da li smo mi u stanju to da sprovedemo. Ja sam to razumeo tako da sve sto su Borko i Tahiri dogovorili nista nije sprovedeno i da to treba da se realizuje. Drugo pitanje je da li nama to odgovara ili ne. Mozda je pravo pitanje zasto smo i dogovarali prelaze, robnu razmenu, maticne knjige, katastar, diplome.... ako to nama steti.

s.t

pre 12 godina

To je ta transparentnost koja je zastupljena u nasoj politici.Ko zna,mozda saznamo uskoro da treba da se odreknemo jos necega u skladu sa dogovorima i obecanjima koja su predstavnici vlasti dali..

Ivan

pre 12 godina

Za sve koji do sada nisu procitali rezoluciju 1244, molim da je procitaju pre komentarisanja. http://daccess-dds-ny.un.org/doc/UNDOC/GEN/N99/172/89/PDF/N9917289.pdf?OpenElement
Po toj rezoluciji razne stvari nisu uradjene i nece (moje misljenje).

Mali-sumadinac

pre 12 godina

Tadicu,pa kazi nesto,ionako si svaki bogovetni dan na TV!!!!!!!
A,da,zaboravio sam,EU je nebitna,bitna je ekonomija u Srbiji hahahhahahahaha
Gradimo autoputeve,mostove,navodnjavamo Vojvodinu,pravimo kompleks vetrenjaca,pogon na solarnu energiju,jos jednu hidrocentralu,cistimo,recikliramo i najvaznije u Aleksincu ima vise nafte nego u Saudijskoj Arabiji i to sve nekoliko meseci pred izbore!
Slobin dnevnik je za vas bio malo dete!!!!Saper je marketing car,majke mi moje,para vredi!!!!

bez imena, buducnosti, muza, mozga...

pre 12 godina

Tim sporazumom mi smo kapitulirali pred NATO-om... Na Kosovu zive Albanci, ne Natovci. A oni se povukose iz Iraka, nije za pretpostaviti da ce i na Kosovu ostati uvek...
Pozdrav svima!

pravilno je INSTRUMENT!

pre 12 godina

Sto se tice Kosova ono je odavno postalo burag Srbije, koji je postao instrumenat za srpska polticarska prezivanja.
(dule NS, 19. decembar 2011 20:44)
Ovo jednostavno nije tacno, ovo je i totalno pogresno...