Petak, 23.09.2011.

12:24

Policija štiti ili obeshrabruje?

Ivica Dačić rekao da bi bilo bolje da se ne održi Parada ponosa. Organizatori poručuju da je uloga policije da spreči nasilnike, a ne da obeshrabruje manjine.

Izvor: B92

Policija štiti ili obeshrabruje? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

185 Komentari

Sortiraj po:

Rade

pre 12 godina

Nije tacno Dacicu. Policija je ta koja procenjuje nivo rizika demonstracija i koja zabranjuje ili ne zabranjuje dogadj.
Policija je tu da stiti imovinu, a ne da budu licni telohranitelji, pojedincima koji bi da isteruju svoj cef.

Vladimir

pre 12 godina

Mi kada bi i imali policiju prvo bi uhapsila "koferce" ministra. Kada bi imali sudstvo huligani bi bili u zatvoru i ne bi svaki cas obijali radnje i razbijali gsp I mamograf. Mislim da je veca vajda lepo raspustiti policiju i sudstvo, iovako kao da ih Srbija i nema. Mislim da nigde na svetu nema da policija zajedno sa huliganima "ubi, zakolji" drzi slovo pred medijima. Dno dna. Vise nema razlike izmedju policije i mafije.

MileCa

pre 12 godina

Zoki,
Pre svega, u organiziji parada u Kanadi i US i zapadnim zemljama ucestvuju mnogi sponzori, grad, drzava itd. To je pravi festival na kome organizatori zaarde mnogo vise nego sto ih kosta dodatno obezbedjenje i sanitacija.

Organizatori rade zajedno sa vlastima i policijom da bi parada prosla bez ikakvih incidenata. Zato sto je prihvacena kao manifestacija mnogi sponzori koriste za reklamu, marketing i promociju. kada ce se to kod nas desiti da je parada dogadjaj na koji dolaze turisti iz cele Srbije? Nikad, jedino sto je vezano za paradu je pretnja nasiljem? E to je ogromna razlika, koja namece odgovornost drzave da odgovori na to.

dace

pre 12 godina

Ako je ovo put kome treba stremiti onda hajmo svi na paradu-tuzno,tuzno,najtuznije a ovi iz evrope samo nas gledaju nemaju druga posla a Grcka pred bankrotom..

ninja

pre 12 godina

gej parada vredja normalne gradjane srbije i rusi porodicu u srbiji, ono sto je srpsko i spc-ovo ima apsolutno neprobojni pancir protiv odgovornosti. dacic? hmm...ko kaze da je kasno za lustraciju.

nenad

pre 12 godina

Ama ljudi dokle vise o tome , pa koga boli uvo sta vi radite kod kuce , samo nemoj te drugima da nabija te na nos to sto vi volite da radite sta god radite izmedju sebe sa osobama istog pola . Sve vise me ovo podseca na film 8. putnik jer kao sto u filmu su ludi potrebni elijenima da bi se razmnozavali tako i mi vama dodjemo isto , znaci ocekujete ista prava a mi da vam radimo reprodukciju za produzenje vama istih . Umesto vase parade , trebalo bi mi koji smo nezaposleni da pravimo parade .

c i t i z e n

pre 12 godina

Dacicu, dugo sam se borio sa sopstvenim porivom da priznam da si napravio bolji SPS (i boljeg sebe) ali sada si mi pomogao da savladam taj poriv. Izgubio si zivce i pokazao pravo lice. Policija postoji da prihvati postojecu situaciju i da na nju adekvatno reaguje, bez obzira na cenu. Preporucujes da paradu (uzgred i ja je smatram cirkusom) ne treba odrzati jer ce policija platiti cenu. Da li je engleska policija "preporucila" da se letosnje demonstracije i nasilje ne dogode ili je uradila sto je morala i platila cenu? Sedi, jedan!

Majka

pre 12 godina

Nemam nista protiv odrzavanja parade ali smatram da je pogresno toliko angazovanje policije pa i celog drzavnog aparata oko kako kazu organiztori jedne obicne setnje.Ako im je toliko stalo do toga neka angazuju privatno obezbedjenje i neka se setaju ceo dan.
(vladimir)

Zasto bi bilo ko placao iz svoga djepa zastitu od huligana od kojij je drzava duzna da ih stiti?

To sto imamo toliko huligana da se bilo ko mora stiti od hiligana, e to je druga prica....za koju LGBp ne snosi odgovornost ni moralnu ni materijalnu. Svi cemo placati i treba da placamo cenu nasih pomerenih vrednosti koje nismo kao drustvo ni pokusali da stavimo na mesto posle tragicnog srozavanja SVIH vrednosti 90tih. A srozali su ih upravo ovakvi sto prete i od kojih policija mora da stiti ljude a nije ih srozala LGB populacija...

Zoki

pre 12 godina

Organizatori javnih okupljanja trebaju da snose troskove policijskog obezbedjenja i osiguranja. To bi trebalo da vazi za sve - pa i za PRIDE. Tako je i u SAD i Kanadi na koje cesto volimo da se pozivamo. Toronto PRIDE je u 2010 platio skoro 60 hiljada dolara za obezbedjenje i jos 30 hiljada za osiguranje.

Ljuba

pre 12 godina

"...ministar je upitao novinare da li su Dveri zabranjena organizacija i dodao da nije posao policije da nekog zabranjuje." Isto tako, posao policije nije ni da zaseda i izdaje zajednička saopštenja sa fašistima.

Parada ponosa kao metafora

pre 12 godina

Ne pada sneg da prekrije breg, već da svaka zverka svoj trag pokaže. Ovakvim stavom prema "Paradi ponosa", Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i Vlada Srbije, samo pokazuju da zapravo njima nije stalo ni do čega drugog nego do opstanka na vlasti, i to po svaku cenu. Danas (i juče) koketiraju sa ultra-desničarima, sutra će sa radništvom, prekosutra sa seljaštvom, naksutra sa građanima. Podržaće sve i svakog ko je dovoljno brojan, snažan i organizovan, bez obzira na "zakletvu" u vladavinu prava i demokratske principe savremenog sveta. Nažalost, "Dveri", "Obraz", "Naši" i slični niti su efemerna manjina, niti su autohtoni, od političkih i drugih stranaka nezavisni pokreti, već predstavljaju relevantnu političku snagu, koja potpomognuta raznoraznim huligansko-"navijačkim" grupama i grupicama mogu da izazovu prilične neprijatnosti vladajućoj garnituri, koje bi mogle da rezultuju njihovim privremenim ili čak trajnim silaskom sa političke scene. Zato u MUP-u i Vladi ne žele da im se zameraju. Inače, MUP bi sigurno bio u stanju da ih nadvlada na klasičan policijski način, kao što bi i "nezavisno" sudstvo moglo da ih "napenali" za primer, tako da 90% njih ne bi više nikad ni razmišljali da prave ulične nerede i da fizički nasrću na policajce.

Pobednik

pre 12 godina

Molim gospodina Dacica da pogleda kakvu je izjavu dao Engleski premijer huliganima koji su divljali po Londonu. " ako ste sposobni da divljate po ulicama, onda ce te takodje biti sposobni da odgovarate za sve sto ste uradili", tako se to radi u pravnoj drzavi, cak i klinci od 14 godina koji su krali, su izvedeni pred lice pravde..... Sramota za policiju i drzavu Srbiju!

zuzy

pre 12 godina

Dačić se koristi klasičnom zamenom teza. Nije na policiji niti na nekim drugim državnim organima da se izjašnjavaju da li neki skup treba da se održi ili ne. Jedino što je na policiji da se izjasni je, pod jedan, da zabrani neki skup ako je on protivzakonit, i pod dva, ako skup nije protivzakonit, onda treba da štiti sve učesnike na njemu. Sve ostalo traženje nekog izjašnjavanja drugih državnih organa je čisto zamajavanje javnosti protivrečnim izjavama.
Takodje, nije na policijskom sindikatu da se izjašnjava da li su oni posebno ugroženi na nekom skupu. Nisam čula da li su se nekada izjasnili o njihovoj ugroženosti na obezbeđenju fudbalske utakmice između Zvezde i Partizana, a utakmice visokog rizika imamo jednom mesečno. Nek se policijski sindikat lepo bavi onim za šta je osnovan, a to je štićenjem radnih prava policajaca, a ne zamajavanjem javnosti.

PRavo

pre 12 godina

Kome ove godine smeta da gleda homoseksualce kako se setaju u Beogradu, taj to moze jednostavno izbeci tako sto ih u to vreme nece gledati. Fala bogu ONOLIKI Beograd, mozete da budete bezbedni u bilo kojoj kafani, garantujem da ih tamo necete sresti :)

mozaik glupandera

pre 12 godina

Evo dosadno popodne, mrtvo na poslu pa snjufam sta sad oce ovi homosi i ovi balvani na vratima (ne znam cega, mislim sigurno ne vratima EU, reko d' nisu vrata raja, al aj da ne lupetam, valjda oni znaju). Elem, teza koju zastupaju ovi vratari i drveni advokati srpstva i srpskih vrednosti (ne znam ni sto su bas oni pozvani to da cine, al ajde, vole ljudi, neka) jeste da u demokratiji ima da se postuje volja vecine. I to znaci ako vecina kaze nema da bude parade, onda policija ima da izadje i brani da se ta parada desava. I tacka. Eto to je njihova teza. Tuzno je u celoj prici da oni jadni i siroti ne shvataju da to NIJE demokratija nego totalitarizam u svom najcistijem obliku. Znaci, ako vecina kaze da je zemlja ravna ploca, ima da bude ravna ploca i tacka? Ako vecina kaze da zena ima da bude fabrika za decu, i da sedi pored serpe s varjacom u ruci, ima da bude tako? Ako vecina kaze da nema sta zena izlazi na ulicu bez marame na glavi jer to nije pristojno, ima da bude tako? Ako vecina kaze da svi mora da idu da rade u radne kampove, i da nema sta da bude naredne tri godine skolovanja (primer iz kamobodze i kine) onda ima da bude tako? Ako vecina kaze da zbog vase sopstvene zastite treba da se preselite i zivite u koncentracionim logorima u kojima cete biti srecni okupljeni s ostalima kao sto ste vi, onda ima da bude tako?
Bili, videli, neki i preziveli, i mogu samo da vam porucim, ma nemate sanse...

Naime, Demokratija je uredjenje u kojem je volja vecine OGRANICENA PRAVIMA svih ostalih. Zbog onog vaseg tumacenja ljudskih i politickih prava gospodo iza drvenih, metalnih, rajskij ili kakvih god vratnica da ste svoje pravo lice sakrili, ostali komentatori vam s pravom lepe etikete da ste to sto, u sustini, da se ne lazemo, i zelite i stremite da budete. "Tragovi vam smrde necovjestvom"...

Djape sa PROTIVPREDLOGOM

pre 12 godina

Da je ovo normalna drzhava i da je ovaj narod normalan, Daciceva stranka bi prestala da postoji jos 6. oktobra!

Kako ga nije sramota da ovako nesto izjavljuje?

Borise, dokle ces ovo da tolerishesh samo zarad ostajanja josh par meseci na vlasti?

vladimir

pre 12 godina

Nemam nista protiv odrzavanja parade ali smatram da je pogresno toliko angazovanje policije pa i celog drzavnog aparata oko kako kazu organiztori jedne obicne setnje.Ako im je toliko stalo do toga neka angazuju privatno obezbedjenje i neka se setaju ceo dan.

Vancity

pre 12 godina

Sa jedne strane sramota me je sto Ivica Dacic i ja pripadamo istom narodu, a sa druge raduje me da procitam komentare ovde i vidim da je vecina ljudi shvatila tezinu njegove izjave.
Meni je taj stav gotovo neshvatljiv posto zivim u sredini gde se ljudska prava izuzetno cene. Moja supruga i ja imamo nekoliko prijatelja iz LGBT zajednice, iz iskustva mogu vam reci da bolje ljude tesko da mozete da nadjete. Steta je sto u Srbiji puno ljudi to nikada nece shvatiti jer im nikada nece ni pruziti sansu da postanu prijatelji.
Verujte mi, za 10-15 godina kad postovanje ljudski prava dodje na neki normalan nivo u Srbiji stidecemo se ovog vremena.

Popićka

pre 12 godina

Ideologija Daciceve partije = ideologija Dveri.
Jer, Dveri su deca SM, a kum im je bio upravo Dacic. I sad bi trebao kuma da udari na kumcad? To bi bilo po srpski nemoralno.

j o k e r

pre 12 godina

...a kako bi bilo da za ministra policije postavimo onog policajca sto se na***** majke onopm dripcu sto je sedeo na trotoaru krunske,kukajuci kako su ga tukli panduri- recima:"moj beograd si dosao da lomis ***** li ti ...!!!?...

Srbijo da li si drzava ili ?

pre 12 godina

Pa jel ovo Bagdad ili Beograd? E moja drzavo.
(Pexon PFC, Kladovo, 23. septembar 2011 13:13)

Upravo zato sto Beograd ne sme da postane bagdad parada MORA DA BUDE ODRZANA ukoliko to organizatori zele.To je vrlo jasno PO USTAVU i ZAKONIMA DRZAVE SRBIJE.Svakoj daljoj prici NEMA MESTA!

Vladimir LDP

pre 12 godina

Dakle, ko je kriv za nasilje, gejevi ili huligani? Odgovor na ovo jednostavno pitanje u potpunosti rasciscuje svaku nedoumicu koju mozda imate u glavu i izvodi vas na pravi put razmisljanja. Ono sto si ti Dacicu ustvari rekao jeste da huligane treba zastititi od njih samih i njihovih ludih glava, a to treba da ucine gejevi koje ti isti huligani hoce da lincuju pa cak i ubiju. Ima li to po tebi smisla i logike? Da se ja odricem borbe za svoja osnovna ljudska i manjinska prava da bih sacuvao i zastitio nekoga ko hoce da me prebije i ubije? Koja je to logika dajde mi objasni. Da sam na mestu gejeva ja bih namerno napravio jos jednu paradu upucenu iskljucivo huliganima, jer to vec jednom mora da prestane. Ljudska prava moraju da pobede, a ne ljudski primitivizam, ko u toj borbi popusta neka se skloni i pusti druge da se bore. Ako ti Dacicu nisi u stanju da obezbedis javni red i mir zbog sopstvenih predrasuda koje imas prema gejevima, prepusti tu poziciju drugome ko je u stanju. Easy as cake!

Ps: Niko ti ne trazi da ti obezbedis gejeve i promovises ih, ali ocekuje se da bar ne smetas i ako nisi u stanju da pomognes onda se skloni. Ne vidim u cemu je problem. Nisi rodjen s tom funkcijom neces sa njom ni umreti. Ako ti ne mozes ima ko moze taj posao da radi savesno i odgovorno, i da obezbedi sve ljude i njihova prava. Znaci, nemoj da smetas i kocis nego se skloni i pusti druge da vuku napred ako ti nisi u stanju ili ako si posustao. Jedini ko je gori od onoga ko vuce nazad je onaj ko ometa druge da vuku napred i ne dozvoljava im, a ti upravo to cinis ovakvim ponasanjem.

Srbija me ubija

pre 12 godina

I ovo je njegova reakcija na činjenicu da se policajci, kojima on upravlja, zvanično sastaju sa fašistima i šalju zajednička saopštenja za javnost? "Nije posao policije da nekoga zabranjuje?!" A je l' joj posao da održava zajedničke konferencije za štampu sa organizacijama koje krše Ustavom zagarantovana prava, ista ona koja bi policija trebalo da štiti - jer joj je TO posao?
Ovo ne samo da je sramota, nego je i opasno i antidržavno ponašanje i to upravo onih institucija koje treba da obezbeđuju poštovanje zakona. Strašno.

Blago Tadicu

pre 12 godina

Druze Tadicu, posto odavno nisi gospodin, evo da ti javim da ces na izborima, potpuno nenadano da dobijes glas od mene. Zasto? Pa zato sto ce protiv tebe da izadje da demonstrira najvece dno i ljudski talog koji postoji u ovom narodu - ovi klerofasisti, a evo ni (glj)Ivica nije imun na cari strojevnog koraka "branilaca nacionalnog..." cega god. Eto Borise, ako te ovakvi pritajeni strvinari mrze, mora da nesto dobro radis, mada ja ne vidim sta...

jo

pre 12 godina

Treba ovim budalama objasniti da su ovim nesretnicima iz LGBT prava ugrozena samim tim sto bi im ove budaletine zabranile da se prosetaju. Eto, zato sto im to vi zabranjujete, zato su im prava ugrozena, i zato imaju i moralni imperativ da se prosetaju. Da ste pametni i bar malo obrazovani, kao sto niste nego ste glupe paljevine, lepo bi rekli koje su to vrednosti za koje se vi zalazete, i iskulirali likove, i bacili ih na potpuni ignore. Ovako, dokle god ocete nekog da umlatite, LGBT populaciji raste popularnost i simpatije gradjana. I da, kako ste krenuli, ubedjen sam da ce u roku od 5 do 10 godina ne samo dobiti brak, nego ce i usvajati decu. Zato sto ste primitivci. Zato sto ljudi navijaju za slabije, i nezasticene.
U ostalom ko zna, mozda su oni psiholozi u pravi kad kazu da LGBT osobe najvise mrze oni koji se iz ko zna kog idiotskog razloga stide sto takve porive prepoznaju u sebi. Nama "obicnima" koje sve ovo ne interesuje sem kao pitanje zastite ljudskih prava, ne smetaju. Nek se seta ko god oce... A da bije, e to nece moci...

Antonio

pre 12 godina

Vrlo dobro se zna ko pravi materijalnu stetu i unistava grad,a to su nasa "deca" kojima se ovakvim izjavama svakodnevno ispira mozak.Evo,danas je u Knez Mihajlovoj bio skup podrske Palestincima.Ja npr ne moram da se slazem sa njima,ali to je savrseno nebitno.Ustavom (zakonom) im je zagarantovano pravo okupljanja.
A ovde imamo jednu komicno-tragicnu situaciju u kojoj jedan ministar policije (zakona) poziva na nekakve zabrane,kao da je on taj koji odlucuje koji ce skup da se odrzava a koji ne.A posle kada u svetu ovi postupci kojima se krse osnovna ljudska prava u 21.veku budu izazvali zgrazavanje,bice nam krivi Amerika,Evropa,CIA...
Nekad pomislim da tako i treba narodu kad je ovca.Medjutim nije kasno da se ispravimo.Za pocetak,parada neka se odrzi,policija neka radi svoj posao,a onda na izborima da posaljemo Dacica u negativne strane istorijskih udzbenika.

pera

pre 12 godina

Kada se samo setim kako ste bili opasni,jaki i odlucni devedesetih kada ste svom silom koju ste imali pod vasom komandom slali ljude da ubijaju neduzne i goloruke.Bili ste strasno jaki i vazni sa vasim vodjom,danas ne smete da se suprotstavite sacici onih koji samo cekaju neka okupljanja da naprave lom i biju kada su u gromili(pojedino su misevi).Naredite policiji da radi svoj posao po zakonu i hapsite ih da im se smanjuje broj a ne povecava a tuzilastvo i sud neka takodje obavljaju svoj posao a ne da kaznjavaju po poznanstvima.Niste vi pravi demokrata niti borac za ljudska prava vec iz stare garde koja je svoje pokazala na delu,zato smo tu gde jesmo.Zasto se tolerisu pojedine bande koje prave stetu i to im je jedini cilj.Umesto da se ostro kaznjavaju vi im ih vasim govorom ohrabrujete.Nece niko normalan otici na paradu da pravi nereda,oni koji nisu pristalice toga nece se na to ni osvrcati.Svako ima prava na slobodu i nigde u pravnoj drzavi se ne tolerisu kriminalci i kojekakvi koji nemaju druga posla vec samo traze guzvu da bi iskalili svoj bes na bilo kome,protiv takvih se bori gosp. Dacicu.Oni koji su nezadovoljni vladom i politicarima treba sa njima da se obracunaju a ne sa neduznima koje drzava mora da stiti.Kakve su to gluposti da jedan ministar tako odgovara na nasilje..bolje da parade nema.Ovo je nenormalna drzava vec odavno,sramota za ovu nakaradnu vladu.

Mirko

pre 12 godina

Pominjete povredu policajaca?Ja sam licno bio pretucen od strane policije zbog licne karte.I nikom nista.Zataskalo se.Ostavite i gradjanima prostora da disu,i da oni imaju neka prava.Sve nam ukidate,dokle?

aleksandar

pre 12 godina

Cudna izjava.Da li to znaci da su huligani jaci od Drzave?U pitanju je miran protest,setnja nekoliko stotina ljudi,to pravo im garantuje Ustav.Ako ovaj skup bude zabranjen prepustimo dobri decacima iz United Force-a i slicnima da preuzmu kontrolu na ulicama kao u Italiji 1922óni najbolje znaju kako se to radi.

Milan Nis

pre 12 godina

Za mene koji sam privrednik bi bilo super kad bi se taman svi vi koji necete da obavljate svoj posao skinuli sa budzeta. To bi stvarno bilo dobro, cak odlicno.

kolnidur

pre 12 godina

kao sto smo i mislili, cela zemlja talac neuracunljivih nasilnika sa margine drustva. dakle, od sada njih da pitamo dal smeju neke reforme u drustvu jer od takvog civilizacijskog soca izgleda sve zavisi. dal je dozvoljeno javno izneti stav da je zemlja okrugla, a ne ravna ploca? a koferce tek treba vratiti u pakao pa nek se druzi sa tata slobom. sta bi sa reformama, lustracijom sljama iz 90ih? hardcore, majke mi.

deda Paun, Solunac

pre 12 godina

Fasizam, fasizam deco! Fasizam u Srbiji nikad nije umro. Bio je samo prefarbavan kraljevinom, cetnicizmom, komunizmom, socijalizmom pa danas demokratizmom. Na vama je decice da ga prepoznate, i da ga (u)dusite na licu mesta, gde (ga) se (za)desi.

bob

pre 12 godina

dragi ministre, misljenje je ko du*e, svako ga ima. a sad ostavi corava posla i pusti ljudima koji se bave tim poslom da rade svoj posao. tvoj problem je sto ti nisi nikakvo strucno lice vec cinovnik drzave koji treba da obezbedi ambijent za rad tvog ministarstva.
ako ne mozes da se obracunas sa gomilom bezumnih idiota, onda lepo tako reci, daj ostavku i zamoli da se nadje neko ko je sposobniji za taj posao.
policija je bila tuzna prosli put, prolazio sam kolima i sve je licilo na bejrut, popaljeno i jadno a policajci skrajnuti u neke jadne ulice. zato sto im je neko rekao da budu tu ali da ne rade skroz svoj posao. da su dobili jasna naredjenja, znash kad bi ih bilo 100+ povredjenih. oni su OBUCENI da razbijaju demonstracije. zasto ne kazete da ste ih ZRTVOVALI prosli put?

i sad, ocete da kazete, dragi ministre, da su devedesetih mogli da lome nas studente bez razloga, a sada ne mogu da odbiju navijace i ove sektashke organizacije?

jel to znaci da po ustavu nisu bash svi jednaki? jel to znaci da vi bash nemaju slobodu govora, kretanja i ino? da li politicari tumace ili sprovode zakon, ministre?

ponovicu, misljenje je ko du*e, svako ga ima, pa i vase uvazeno glede kalemegdana od pre koju godinu u vidu nevidjenog blama.

a sad dosta misljenja i na posao. 21. je vek, neke slobode smo osvojili, nije red da vi stajete civilizaciji na put, dragi ministre.

e da, kvisko za vasu kooperaciju izmedju sveznajuceg sindikata policije i dveri. iznenadjenju nikad dosta

Daniela

pre 12 godina

Ako neko može da glasa za SPS posle svih ONIH godina, + Mrkonjić (Sloba mu idol), + Bajatović (plata 13000evra), + ojađena Galenika, + Dačić... Izvinite, ali taj ima ozbiljan problem u glavi. A ovo SVE što slušamo ovih dana, to su predizborne kampanje i porazno je što se i 2011. ide na nacionalizam. Nadaju se da će im opet proći, daj jednom da ima pokažemo da sa takvim stavovima i ponašanjem u Skupštini nema mesta!!!

Nikola ozi

pre 12 godina

Nemam nista protiv parade,ali sam protiv organizatora koji uporno nastoje da se parada odrzi ne zbog toga da bi pokazali ko su i sta su,nego da bi-danas sutra i oni usli u vlast i dograbili se fotelje,ima sada i mnogo precih stvari od parede ponosa,razmislite malo o tome.s

Hetero ali tolerantan

pre 12 godina

Probacu da dam komentar na sve ovo,
Mislim da se ovde drugacije tumaci stav policije, i citam komentare niko vas nije tereao da budete u uniformi. Svi znamo da ce do nereda doci i da ce biti mnogo mnogo povredjenih, i smatram da je za sve bolje da se parada ne odrzi. Pise u komentarima da smo zatucana zemlja, sto i jesmo, ali ta zatucanost se ne ispravlja na ovaj nacin, gde ce pored razbijenih glava biti unisteno mnogo imovine i potroseno puno para poreskih obveznika.ja sam pre za edukaciju i blazi pristup svemu ovome nove generacije treba da se uce tolerantosti, a ne inatu, sto mi se ponekad cini da je Parada ponekad. ja bih vas sve pitao da li biste isli na posao a da znate da je samo pitanje da li cete vi ili neko pored vas da pogine ili bude premlacen. Kada sam ja protestvovao zbog male plate, nisu mi dali da blokiram ulicu vec je dvadesetak policajac bilo uz nas i nije se desio n i jedan incident. setnja je bila trotoarom uz kratak prekid saobracaj kada smo kolektivno prelazili ulicu, a bilo nas je vise od broja ucesnika na prosloj paradi,
ja sam za paradu ponosa ali onog trenutka kada se stvore uslovi da ta parada prodje a da neko ne prolije krv na ulici

Aleksandar D.

pre 12 godina

Tadicu, zasto je ovaj covek jos ministar? Perfidno preti nasiljem!
S njim se trebalo obracunati oktobra 2011! Nadam se da njega i njegovu partiju na narednim izborima ceka udarac od kojega se nikada vise nece oporaviti! A ako im se ne bude sudilo za sva zla koja su naneli nasem drustvu, bar im treba ukinuti penzije. Njihovo neznanje i bezobrazluk tlace nas vec dve pune decenije!
Dacicu, slusaj, mozes bre da radis kako zelis, ali ne i dokle zelis!

Veronika

pre 12 godina

Znači da je uspešno održavanje parade u stvari na neki način uslov da bi nas Evropa već jednom pogledala! Pa tako kažite, nemoj samo da to opravdavate borbom za ljudska prava i prava LGBT populacije!

Ivana

pre 12 godina

Pa dajte policiji odgovarajuca ovlascenja pa nece biti problema kao sto je bilo prosle godine. ili bar recite protiv koga to ne smete da idete? Ko je to ko ovde odredjuje ko ce da se okupi inapravi setnju, a ko ne? Sutra se tako moze zabraniti i bilo koji drugi skup i u tome i jeste poenta.

cinik

pre 12 godina

ne interesuje me ni prarada ni policija ni bilo čiji stav. interesujem me samo jedno kako će VLAST da zaštioti BEOGRAD od divljanja huligana i razbijanja. DA LI JE IKO ODGOVARAO ZA TI I DA LI JE PLATIO ŠTETU. tek kada se sprovede zakon da: ko ruši ima i da plati sve to, biće drugačije. ovako besposobna država dopušta da joj šačica huligana preti, SRAMOTA ZA SRBIJU.

Branislav

pre 12 godina

Tri put ura za ministra policije. Kada žrtvu diskriminacije optužiš za provokaciju, kada od same žrtve tražiš da se povuče, ili najbolje umre, zarad društvenog reda i mira, šta reći? Preuzeto sa http://poplitika.com/2011/09/23/nenormalni/

Dzikan

pre 12 godina

Ministar Ivica Dačić rekao da je prošle godine policija platila najveću cenu.
-- Vidi u budzetu koju je cenu prosle godine drzava platila za policiju, pa ces videti da policija od svih dobivenih para vraca samo kusur u obliku usluga zastite gradjana. Ne moze se reci da policija nista ne radi, ali da radi manje nego sto treba to je sigurno, moji ministre koji si se uplasio ulice.

Nebojša

pre 12 godina

zašto homoseksualci neće da šetaju po ušću, nego mora centar, pošto im je prošle godine milicija između ostalog bila i taksi služba nisu videli našta su ličile ulice bg-a za vreme njihove parade, stašno a najgore od svega što će ove godine da bude pet puta više tih "huligana" što imaju u proseku 16-17 godina. Dominantnost homoseksualca u medijima i agresivnom marketingu im stvara pogrešnu sliku u mozgu i može gadno da im se obije o glavu ...

Srdja Zlopogledja

pre 12 godina

A juce izgrdismo ovde neku sovinisticku uciteljicu, homoseksualnu mrziteljku. Hehe, ona sebi nije smela svasta da dozvoli, jer ona nije ministarka.

Dule NS

pre 12 godina

-A ja mislim da je najbolje da zbog ovoga ti podneseš lepo ostavku i prepustiš posao nekome ko je SPOSOBAN da ga radi i da obezbedi sigurnost SVIM GRAĐANIMA ove države i ko neće svaki dan kukati po medijima kako je ugrožen i jadan!!!

Meho Tuzlak, jaran

pre 12 godina

Prajd vaš ministar Dacic sa policijom ne moze da stiti? (A) Mogu vala misliti sa kojom bi on energijom opet stitio vaše Kosovo, kad bi mu se za to pruzila danas prilika.

VeseloVece

pre 12 godina

Ova Daciceva izjava ide paralelno sa onom izjavom Dveri u kojoj najavljuju protest protiv parade. Umesto da stane na celo Parade Ponosa, Dacic krsi ustav o ravnopravnosti.

mc

pre 12 godina

"Priključite se, priđite zajednici prijateljski i ona će vam na kraju vratiti prijateljski."
Bas im prijateljski, i onako familijarno vracamo!!!
E, drzavo koja okrivljujes nevine i manjine za probleme koje ti stvara ju banditi!
Ne mora da bude Parade, ali, sutra kada se zabrani izlazak na ulicu invalidima jer 'ruze grad i deca ne treba da ih gledaju', nemojte da se zalite, vec, sa osmehom na licu, pobite svoje clanove familije koji imaju posebne potrebe, jer je to 'vecinsko misljenje'!!!!
Prvo homoseksualci, pa invalidi, pa ljudi 'sa posebnim potrebama', pa onda nizi od 175, pa crni (jer smo mi Sloveni plavi, a crnu kosu imamo od turaka), pa celavi, ....i tako do 'Arijevske rase'...

pisar

pre 12 godina

Ne boji se ministar i vlast parade,nego se boje svakog okupljanja većeg broja ljudi,vrlo lako može svaka takva situacija biti inicijalna kapisla za neke druge proteste i događaje.Zbog toga je i cilj držati narod pod kontrolom,da ne talasa previše.Jadno...

Dejan

pre 12 godina

Ako neko već želi da iskoristi svoje ustavno pravo na javno manifestovanje, pri tome ne ugrožavajući niti pozivajući na ugrožavanje bilo koga drugog, onda ni policajministar ni prestonički polgarmešter o tome nemaju pravo da Imaju Mišljenje, osim u "svoja četiri zida", što bi oni rekli. Ispravite me ako grešim; ukažite mi ako vidite pravnu rupu u mom rezonovanju. Ako pak ne, onda dajte da svako uradi svoj deo posla, a ne da se ovo polupredizborno vreme koristi za novi talas podjarivanja petparačke moralne panike, čija cena može biti izuzetno visoka, jer ovo u konačnici okuražuje nasilnike. Naime, sve što nije potpuna i nedvosmislena simbolička izolacija nasilnika i apsolutna – načelna i konkretna – solidarnost sa njihovim metama, neka je vrsta ohrabrivanja nasilja, stvaranja uverenja da ono ipak ima makar i tihu ili promumlanu podršku iz institucija.
Ovo je inače citat uglednog kolumniste T.P. sa kojim se apsolutno slažem!

Marko

pre 12 godina

Dacic kao ministar policije treba da sprovodi zakon, a ne da pokusava da nametne svoje misljenje. Narod je glasao, sad neka gleda! Pre 12 godina skoro svi su bili protiv Milosevica, a nekoliko godina posle glasaju za njegovog pulena.

mc II

pre 12 godina

"....a sam za paradu ponosa ali onog trenutka kada se stvore uslovi da ta parada prodje a da neko ne prolije krv na ulici"
Ovako se stvaraju uslovi da Parada bude bez probelma, odrzavanjem istih.
Na neki drugi nacin NIKADA se ne bi ni odrzala Parada jer ce pretnji uvek biti. Policija neka radi svoj posao i huligani ce za 1-2 godine da se okanu kamenica, cigli i palica vec ce se boriti protiv Parade drugim, demokratskim sredstvima (panfletima, plakatima, akcijama, tribinama).

Samo zamisli....da li bi se crnci izborili za svoja prava da nisu paradirali i protestvovali?!!!

gradjanin

pre 12 godina

referendum resava ovaj problem,nije uredu da manjina siluje vecinu i da zbog toga strada i policija.iluzija je da je ovo svajcarski,nemacki ili norveski narod.

milan

pre 12 godina

Izgleda da vas vise brine Gej parada nego situacija na Kosovu. Pogledajte oko cega se svadjate: setnja ulicama Beograda par stotina ljudi. Od muhe pravite grizlija!

Maxim

pre 12 godina

Pa onda se dogovori sa Dverima da vas ne mlave, umesto što ti se sindikat pajta sa njima da Parade ne bude.
Dosta, bre, više hipokrizije.

Kosta Gogov

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da je ovo izjavio. Ja da izadjem na ulicu i da slomim jedan izlog, da ne pricamo o tome da pocnem da bijem nekoga, doci ce 5 patrola, prebice me, pa u maricu, pa policija, pa sudjenje, a neke osobe koje konstantno prave nerede gde stignu i kad god im se nesto ne svidja i dalje setaju ulicama i sto je zalosno, policija se plasi njih, a ta ista policija se placa iz nasih dzepova.

mladen

pre 12 godina

Gospodine Dacicu to vam je posao da branite red i mir u ovoj zemlji, zamislite kad bi neki doktor izjavio da bi bilo dobro da se ne izlazi iz kuce jer neko moze da nastrada......

Ivan 81

pre 12 godina

To znaci da je drzava klekla na kolena.Moje licno misljenje dali sam za ili protiv odrzavanja Parade nije bitno.
Ako je prosle godine bilo nereda neka ponesu neku pouku, jer ako se ovako nastavi sledece godine nece biti ni n.p.r Beer Festa jer preti opasnost da opet neko izbode devetoro ljudi nozem :)

Ne zna se ko je veca kukavica pravosudje ili policija.

Cubrilo

pre 12 godina

Posle ovakve izjave ministra policije (bivseg Milosevicevog portparola) osecam se sigurnije i zasticenije, znam da su mi prava bezbedna i zagarantovana, osim naravno ukoliko huligani krenu na mene, tada se policija povlaci, a ja ostajem njima na milost i nemilost da me tuku ili ubiju. I ja cu biti kriv jer sam im se nasao na putu, nisam trebao to da cinim. To je otprilike slika i prilika ove vlasti, politike i njihovog shvatanja funkcionisanja sistema koji se zove drzava. Jad i beda da je nema gore i vece. Ako posle ovakve izjave ovaj moze i dalje da bude ministar, ja stvarno, ali stvarno ne znam vise sta da kazem.

Marko

pre 12 godina

"...jer je prošle godine policija platila najveću cenu."

Platila je najvecu cenu jer nista niste radili po pitanju huligana godinu dana pre toga. Ovogodisnja parada je izvrsna prilika da vidimo sta ste uradili po istom pitanju od prosle godine.
Vidim da ste poceli da im povladjujete.

Darko

pre 12 godina

Pogledajte kako izgleda protest u civilizovanoj državi kakva je Ukrajna. Ove devojke baš imaju m..a. Živim za dan kada će neko izaći na ulice Beograda i moći da iskaže slobodno mišljenje, gay ili ne ovde se u opšte ne radi o tome, već o pokušaju države da kontroliše masu.

NS

pre 12 godina

Kada se održavaju fubalske utakmice, takođe bude povređenih i poginulih. Kako onda ne postoji inicijativa da se zabrane svi skupovi, jer, realno svugde postoji mogućnost povređivanja. Pa i na proslavama nove godine bude dosta povređenih, najbolje bi bilo da se i to ukine...

Срки

pre 12 godina

Чекај брате, значи ако би хомосексуалци сад напали на Палмину параду онда би ти препоручио да се ни та парада не одржава више?

Узгред буди речено уопште нисам подржавао хомосексуалну параду све док нисам видео реакције разноразних примитиваца у мојој земљи. Сада је подржавам и сматрам да је неопходна. И то не због хомосексуалаца, већ због развијања толеранције у Срба. А кад та парада једном почне да се одвија без опасности по нечије здравље или имовину, е онда ћу поново да будем против исте!

Надамсе да ће та хомосексуална парада да се претвори у опште весеље као у неким срећнијим градовима. Али прво да стигнемо до тачке толеранције где хомосексуалци могу да изађу на улицу и покажу своје, Богом дане, наклоности без страха од физичког насиља.

svetlanast.

pre 12 godina

ministar policije se ponasa kao da SPS nije naslednik saveza komunista /i u materijalnom i u ideoloskom smislu/.

komunisticka vlast je znala kako da onemoguci sve one koji su bili pretnja dolasku u beograd stranih drzavnika /pa i diktatora/, raznim paradama, kongresima, docecima broza sa putovanja po svetu...

jednostavno su "bundzije" pozivane na "informativni razgovor" u policiju na nekolko sati a bogami i duze, dok dogadjaj ne prodje.

e sad, demokrate ce reci da to nije bilo demokratski.
a demokratski je grupi gradjana, koji nikome nisu pretnja, onemoguciti da mirno prosetaju ulicama svog grada, ma o kome se radilo.

demokratski je, prosle godine dozvoliti da mangupi za koje se unapred znalo da ce divljati ulicama beograda, povrede stotine policajaca i gradjana i poruse beograd.
kao sto se i sad zna ko preti.

uostalom, ako nije po zakonu, u srbiji postoji skupstinska vecina koja izglasava sve i svasta, privatizaciju koja stotine hiljada ljudi ostavi bez posla, reformu pravosudja koja nezakonito izbaci sudije i tuzioce sa posla, stotine agencija koje skupo kostaju, a nista ne vrede, zakone koji omogucavaju "otvori - zatvori" afere, kako kome zatreba, pa moze da izglasa i zakon koji ce zastiti mirne proteste.

mozda ta mogucnost vec postoji - pozvati vodje na "informativni razgovor", dok parada ne prodje.

Jedan Beograđanin

pre 12 godina

Niti volim niti mrzim LGBT osobe. Što se parade tiče do sada sam bio u dilemi ZA ili PROTIV. Sada sam definitivno ZA, ako ništa drugo u inat lažnim moralistima, moralistima po zanimanju, šatro-patriotama, kvazi-urbanim ličnostima, primitivcima i uličarima.

Stanimir Branimir

pre 12 godina

Ova izjava je sramota za državu. To znači da država nije sposobna da se suoči sa huliganima i onima koji izazivaju nered i da ne može da omogući svim svojim građanima da koriste prava koja su im ustavom zagarantovana.

ky3ma

pre 12 godina

Proslogidsnje batine su proizvod nerada policije pre parade. Isto kao kada doej kontrolni djak nije radio dobije keca... A ako se tebi i tvojim pandurima ne radi ima i socijalna sluzba i skupljanje sekundardnih sirovina. I ni reci vise.

Ludilo- privilegija pojedinaca?

pre 12 godina

ne bi nam bilo prvi put da prespustimo scenu ksenofobistima. Drugim recima manifestacije zasluzuju samo "pravi srbi" a gay populacija naravno to nisu.
Doduse u vreme Dacicevog vremena (koje eto jos traje) razni "pravi srbi" su bili trenirani u Srbiji i od 1986-99 neprikosnoveno vladali 'zlocinima" nad "drugima" i uterivanjem "pravog" srpstva, pored nesrba maltretirali i sve "lose" Srbe - medju kojima su gay populacija. Dacic MORA biti lustriran kao i svi akteri politike 90tih.

Vladislav

pre 12 godina

Ovo je isto kao da je rekao: "Bolje bi bilo da Jevreji ne postoje jer onda ne bi ni bilo koncentracionih logora." Meni sad nije jasno otkud to da je takav covjek ministar.

Zar nije trebao reci: "Bilo bi bolje da huligani ne tuku policajce i gejeve" ??!!

daba

pre 12 godina

haha, smesan si ivice... evo hocu ja da opeljesim banku, da uzmem koje milionce, pa skloni policiju, bolje i za njih i za mene, da slucajno ne bude povredjenih!

Da pogodim odakle se, ustvari, regrutuju srpski policajci?

pre 12 godina

Citiram deo danasnje vesti koju komentarisemo:

"te mu je (ministru Dacicu) zato iz Evropske komisije i Evropskog parlamenta stigao dopis u kojem se napominje da ta tela pažljivo motre na održavanje Parade ponosa."

Pa, zar Evropa mora da upozori Srbiju da policija mora da radi svoj posao!? Ej, g. ministre, stavite prst na celo i razmislite malo (ako ste, uopste, u stanju da razmisljate razborito) sta to stvarate od Srbije.

I jedno pitanjce:

Je li, Vama, g. ministre, jasno da Vasi (a i Vi s njima, jer ih podrzavate) podredjeni suspenduju Ustav Republike Srbije svojim "upozorenjima" da ne smeju (sic!) da se "biju" s huliganima, te onda s njima potpisuju "pakt o ljubavi i razumevanju"?
Policija MORA da stiti NEZABRANJENA okupljanja koliko god to bilo opasno. A ako znate da radite svoj posao (a ja sumnjam u to) opasnost ce biti svedena na minimum. Cak i ispod toga. Sta ce vam (policiji), onda, za to "stav drzavnih organa"

PS Odlicno Vam se u narodu primila zamena teza da je "Parada izazivac nereda". Kao ono tenisko "vamos- tamos"!

Filorus

pre 12 godina

Zanima me jedna stvar, posto po komentarima vidim da je vecina zaboravila na to, sta na ovakve izjave ima da kaze clan glavnog odbora SPS Boris Milicevic?

petarV

pre 12 godina

Lično nisam za paradu.

Ali ti ...ako nisi sposoban da obezbeđuješ skup,podnesi lepo ostavku...a ne da daješ ljigave,naivne izjave koje se kose za zdravom pameću...

Elem...96-97 si znao da mlatiš kolone? A koju godinicu pre a i koju kasnije,da ne nabrajam sada sve demonstracije...

Boxi

pre 12 godina

Dačić je odavno provaljen. I on i njegova prozirna igra na dve stolice. Jednog dana se uvlači homofilima, drugog homofobima. Umiljato jagnje koje bi dve majke da sisa. Ima u narodu i jedna malo slobodnija "poslovica", ali ja "ne bih da se izražavam". Prestao je da bude ministar untrašnjih poslova i sad je političar u predizbornoj kampanji. Kume, ajd' u sto marke da će Parade ponosa ove godine biti ! I to znamo i on i ja, i svi mi...ali potreba da se srpski političar umili svim mogućim glasačima nema granica : ni zdrave pameti, ni dobrog ukusa.

Mihajlo

pre 12 godina

Znate sta, sve zavisi iz cijeg ugla posmatramo ove gradjanske komentare, koji su interesantni koliko i intrigantni ali moje misljenje je da stanete malo i grickate chipi chips:)

matrix

pre 12 godina

I dalje nas svi zamlaćuju paradom,epskim izlivima patriotizma u vezi Kosova,nekakvim navijačima,restitucijom,beretkama...A ekonomska situacija katastrofalna.Tu smo negde na evropskom dnu,ali to valjda nije bitno.

Kubba

pre 12 godina

Srbija je "nedovrsena tvorevina", a sve sto je nedovrseno ne moze preziveti po svim prirodnim pravilima. Zemlja vodjena ljudima bez oblika, smisla i pameti.

Mila

pre 12 godina

Ne znam što se on malo,malo, pa izjašnjava o Paradi. Njegovo je da obezbedi uredno prijavljen skup i da ne kukumavči jer samo to i jeste posao policije. A o zajedničkom saopštenju bi mogao da se pozabavi, jer to nije posao policije.

Raspamecen

pre 12 godina

Najbolje da ne hapse nikoga, jer je to rizicno. A i saobracajci da se povuku sa ulica, jer ih tu dosta strada a i zdravlje im je ugrozeno po vrucini i hladnoci.

Gradjanin

pre 12 godina

A u Nisu nek tuku policiju jer je to zbog fudbala. cccccc

More, izvedi duplo vise policije, i taj dan ko bude u toj masi, A ZNA SE DA CE MASA NAPASTI POLICIJU CIGLAMA, onda lepo svima koji budu napali, polomite i ruke i noge i odnesite ih tati i mami, da vide kakve debile su odgajili.

amstel

pre 12 godina

Nije tačno da se država ne izjašnjava o Paradi, država je već podržala Paradu i ona će se održati ma koliko Dačić u svom jeftinom populizmu bio protiv nje.

Laszlo, Szenta

pre 12 godina

Ivica je na žalost u pravu.
Prošle godine je bio haos da bi šačica prošetala gradom.
šteta je bila ogromna
to nam u ovom trenutku nije potrebno ukoliko želimo da sredimo stanje u državi i pridružimo se EU.
Homoseksualcima su zagarantovana sva prava i mislim da za paradom zaista nema potrebe.
Radije otkazati nešto protiv čega je fro stanovništva nego ponovo gledati rat na ulicama, krv, nasilje.
P.S.
Da li su prošle godine bila ugrožena ljudska prava ljudi koji žive u neposrednoj blizini parka Manjež kojima ceo dan nije bilo dozvoljeno od strane policije da izađu iz svoji domova?
kome ti ljudi da se žale?
P.S.
Da li i organizatrori parade snose neku odgovornost? Svesni su da če njihova prada izazvati nemire i haos, red je i da učestvuju u odgovornodti.

John Doe

pre 12 godina

Da budem iskren, nije bas da sam oduševljen idejom o paradi ponosa, ali mi cepa uši kad čujem da je u ovoj državi bilo kakva parada bezbednosni rizik. Nisu to demonstracije, protesti ili već šta. Parada, sunce mu poljubim.
A realno nije parada problem, nego divljaci koji hoće da linčuju učesnike iste. A to se rešava pendrecima, vodenim topovima, suzavcem ...
Ja zadržavam svoje pravo da ne podržavam paradu, i pravo da se ne složim da je sve to normalno, a da ne budem prozvan za retardiranog, zaostalog, ili već šta. Ali ako neko ugrožava tuđa prava, pogotovo fizičkom silom, tu policija mora da reaguje, i to žestoko.

shoot first ask questions later

pre 12 godina

Policija jeste platila najveću cenu jer joj TI i ostali iz vlade koji tetošeite klerofašističke hiligane niste dozvolili da odgovori odgovarajućom silom na one koji su je napali. Dozvoli policiji da koristi suzavac, gumene metke, pa da vidiš kako neće biti povređenih policajaca!

gagigmaz

pre 12 godina

Jel mi kao drzava tezimo da budemo ruska gubernija, dzamahirija, srednjovekovna otecastvena pravednicko-mucenicka napacena ili fasisticka tvorevina? Ili zelimo otvoreno i slobodno drustvo za sve, pitanje je sad? Jeste kod nas u srbiji odavno sve naopako al ovo sad dozivljava svoju kulminaciju

znam ga

pre 12 godina

Znaci kapitulacija!?
Banana drzava i to ti je.Pa oni nisu nizasta sposobni,a evo i pred huliganima po ko zna koji put dizu ruke,predaaju se!

vinski podrum

pre 12 godina

Priznao je poraz...Navijaci ih tuku gde stignu pa ne traze da se ukinu tyv. navijacko placenicko dilerske grupacije...Covek bez potencijala, produkt zurli i talambasa, pokriven u krinku navodnog socijalsiste, ne postuje ustav...Luzer

uzdravlje

pre 12 godina

Iskreno, kao heteroseksualca i gradjanina Srbije, ponekad me prodje hladna jeza kada pomislim u kom veku zive gradjani Srbije.
Sad ce svi da viknu - ti si gej. I to ce biti najbolji dokaz za moju tvrdnju.

pobelneli Milutin

pre 12 godina

vazno je da je bilo i bice raznih parada "patriJotizma" i istina i dogadjanja naroda koje su nas unistile, od 1986 pa do danas. I ciji si ti bio i ostao sponzor.

(Vlast)a

pre 12 godina

Nadam se da g.Dacic ovo govori u zaru predizbornog pozicioniranja,a ne kao demostraciju samovolje ili ne daj boze neznanja?
Uopste nije bitno sta bi policija i njen sef zeleli:za drzavu moraju biti jednako vazne i sve manjine pa i one koje se policiji i nacionalistima ne dopadaju.Bez obzira na animozitet,one zasluzuju sve ono sto i ostali gradjani.Ako gospoda iz policije misle da pridobijaju takvim stavovima nacionaiste,moram ih podsetiti da su tako mnogo blizi sledbenicima Kju kluks klana nego socijalistima koji se bore za jednaka prava za sve.Jer:ko daje pravo policiji da hoce da brani Kosovo i navijace a ne zeli da brani pripadnike LGBT populacije?Niko danas nema mogucnost da bira koje poslove bi a koje ne bi radio za mizernu platu,pa ne vidim zasto bi to dozvolili policiji.Necete da radite,podnesite ostavku:bice dovoljno jednako kvalifikovanih koji ce znati kako da valjano obave svoj posao.Izmedju ostalog:kako da ne dozvole da se tog dana po ulicama sa kamenjem slobodno setaju stakori!

Sweden

pre 12 godina

"U igri je uvek isti način razmišljanja: žrtva diskriminacije biva optužena za provokaciju i od nje se traži da se povuče, sakrije ili umre u ime zaštite društvenog reda i mira.Tako se odgovornost za nasilje prebacuje na žrtvu.Ona je kriva što uopšte postoji. Samim svojim postojanjem ona remeti poredak. Ona provocira. Žrtvu, dakle, treba sakriti, eliminisati, ukinuti. Ne samo u ime zaštite društvenog reda i mira, nego – koje li ironije – i za njenu vlastitu sigurnost." Mira Furlan
Nemam sta da dodam, sem da potpisujem svaku njenu rec! A od ove kvazi demokratske vlasti mi je muka. Samo se nadam da se vise NIKADA necu vratiti u Srbiju.

hhhggguuu

pre 12 godina

Ljudi, ovo je Srbija, i po mom misljenju parada moze da dovede do toga da se izgube ljudski zivoti, svo to natezanje oko ljudskih prava i mogucnosti policije da ih zastiti je u redu, dok na kocki nisu ljudski zivoti.
Dokle treba da ide sa svim tim?
Mi smo podrucje gde su ljudi zedni krvi i jedva cekaju povod da se zalije ta zedj, ako bude gej parada, bice haos kao i uvek, velika materijalna steta i puno povredjenih i nista vise, a Srbija ce biti isto to sto je bila i pre sto i dvesta i trista godina.

Debeli

pre 12 godina

Ajde!? Pa nek daju otkaz onda, da zaposlimo druge, imamo hvala bogu milionce nezaposlenih, sigurno moze da se nadje 40tak hiljada koji ce drage volje da rade posao za koji su placeni!
Nema sta policija da hoce ili nece, policija MORA da stiti ustavni poredak i zagarantovana ljudska prava, a ako ne moze ili nece - onda mi i nismo uredjena drzava nego anarhija gde svaka budala moze da te ubije od batina jer joj se ne svidja tvoja boja ociju npr. Onda mozemo svi da se organizujemo kao na divljem zapadu, zakon jaceg, pa ko prezivi neka prica. Ne bi nam bio prvi gradjanski sukob na ovim prostorima. Mozda za bolje i nismo.

strejt

pre 12 godina

Dok ste devedesetih krvnicki sibali studentariju i profesore bilo je sve Ok, a sad kad treba sa bagrom i dnom ove zemlje da se obracunate bezite u misju rupu.
Niko te ne pita Dacicu da li treba parada da se odrzi ili ne, tvoja duznost je da obezbedis javni red i mir u ovoj zemlji.
A ako to ne mozes, ili ne smes, onda podnesi ostavku zato sto si nesposoban!

Pexon PFC, Kladovo

pre 12 godina

Iako ne podrzavam politiku SPSa i Ivice Dacica, covek je sada potpuno u pravu. Stavite prst na celo i razmislite malo o konsekvencama? Odrzace se gej parada, policija ce biti taxi preduzece, grad opet razoren, hiljade razbijenih glava, lokve krvi se slivaju beogradskim ulicama, a LGBT ce da likuje kako su uspeli. Pa jel ovo Bagdad ili Beograd? E moja drzavo.

Vladimir LDP

pre 12 godina

A bolje da ti nisi ministar vec neki ozbiljan i odgovoran covek (ili zena) koji ne koristi tako vaznu drzavnu instituciju koja nam svima garantuje bezbednost za svoje politikanstvo i ne bi li napabircio jos koji glas na izborima. Ne razumem zasto toliko volis i podrzavas huligane, kakvu korist od njih imas deder mi kazi? Zanima me bas veoma, jer vidim malo malo pa dajes izjave kojima njih unapred aboliras od svake odgovornosti za lomnjavu koju ce da naprave i krivicu prebacujes na gejeve koji samo zele da prosetaju ne ugrozavajuci pritom nikog. Kako te nija sramota da to radis? Ti i onaj tvoj iz Jagodine.

Aleksandar Todorović

pre 12 godina

Ovo je sramota što ministar Dačič izjavljuje, to je stara SPS Miloševićeva škola. Jel to Dačić ne voli gay populaciju?
Pa gay populacija u svakoj zemlji čini 5 do 10% stanovništva.
Pustite bre ljude da žive, dok plaćaju porez imaju sva prava i tačka.
Neko je dole napisao, pravu stvar, sa kojom se slažem, citiram:
"More, izvedi duplo vise policije, i taj dan ko bude u toj masi, A ZNA SE DA CE MASA NAPASTI POLICIJU CIGLAMA, onda lepo svima koji budu napali, polomite i ruke i noge i odnesite ih tati i mami, da vide kakve debile su odgajili."

PS.
Gay populacija mora da bude jedinsvenija, prvo neka izađu gej košarkaši, fudbaleri, političari, pa onda svi ostali.

MikiBg

pre 12 godina

Ovu izjavu treba sačuvati u nekoj arhivi bisera tranzicije, koja kod nas hvala bogu traje dugo i široko. Pa posao policije i jeste da, ako treba i mora, onda i uz povrede očuva javni red i mir i slobodu izražavanja. To valjda svaki policajac zna kad se odluči za taj poziv. Da se malo više podmeću, bar oni koji sede po kafićima sa lokalnim krimosima, sledeći put bi ovi drugi malo bolje razmislili da li će ih napadati. Kao kad bi električar rekao bilo bi bolje da danas ne koristite struju, onda neću morati ništa da popravljam pa ne mogu ni da se povredim. A što se finansija tiče, troškove plaćaju građani, upravo da bi imali taj red i mir, a ne policija kao takva. Eto, trava je uglavnom zelena. Ja ovom prilikom apelujem na sve lopove, krimose i probisvete da se preobrate u pošten svet, da se policija ne bi trošila i izlagala riziku.

Jelena

pre 12 godina

Ni ne znam odakle bih pocela da analiziram sta sve u ovoj izjavi nema veze sa zdravim razumom.

Ivica dlaku menja ali cud nikako. Toliko o "novoj" i "reformisanoj" SPS, sada je svima jasno. A jasno je i zasto se prosle godine policija tako mlako suprotstavila "jadnoj deci" (citaj: huliganima).

Srbija je zemlja koja stiti jake, i koja, vidi se sada, nema ni najmanju nameru da zastiti obespravljene i slabe. Neko je davno ugasio svetlo.

Neofene

pre 12 godina

Znaci "zakon jacega"?? Ee, bas bi volela da se zabrane utakmice tj da se igraju BEZ publike, jer su i one veliki bezbedonosni problem, tako da, ista prava za sve!!!

DeusEx

pre 12 godina

Podrzavam paradu naravno, ali opet ce deblji kraj da izvucu obicni policajci. Sada treba ponovo da ih kamenuju isti huligani od prosle godine jer sudovi ne rade svoj posao, a politicari cute ili daje homofobicne izjave i podgrevaju situaciju.

vuk dlaku menja.ali...

pre 12 godina

Pa je li moguce da ovaj covek izjavi nesto s cime se u potpunosti slazem? Aaaa ministre sve vise licite na onog starog Slobovog 'omladinca'.. Ha ha

Mario Bros

pre 12 godina

Pa i jeste bolje da ne bude. Da obljasnim zašto.
Niste radili dovoljno na osvešćivanju ljudi, i upoznavanju sa vašom LGBT kulturom. Kada odradite domaći, poklonite neki inkubator za Bitku za bebe, pokažete da i vi doprinosite i mislite na zajednicu, kada donirate crkvi neka simbolična sredstva, donirate krv institutu za transfuziju, zajednica će vas bolje prihvatiti.

Ovako vi čekate taj jedan dan da vrištećim bojama izađete (iz svojih da ne kažem jazbina ali realno nema vas nigde u javnom životu), i na ulici nešto pokažete, tj da realno gledano provocirate sve one koji vas ne razumeju jer ih niste upoznali sa nečim što njima nikako nije prirodno, a pri tome su većina.

Put do vaše slobode je u vašim rukama. Priključite se, priđite zajednici prijateljski i ona će vam na kraju vratiti prijateljski.

Ne mogu, a da ne primetim

pre 12 godina

@Laszlo, Szenta
Organizatori Parade za nemire od prošle godine snose istu odgovornost koju bi snosio ti kada bi te neko prebio jer si Mađar, znači - nikakvu.

Filip

pre 12 godina

Ali ti koji bi napadali demonstrante i policajce su fasisti i neonacisti. Civilizovana drzava MORA da se bori protiv njih, ili barem da ne dozvoljava da napadaju manjine. Zemlja nam je propala totalno. Pa ima li igde da drzava NECE da stiti svoje gradjane. Neverovatno.

Milos

pre 12 godina

A sta bi se desilo kada bi, na primer, neka teroristicka organizacija pretila nasiljem ukoliko gradjani Srbije nastave da javno slave Bozic i Uskrs?

Da li bi se ti praznici ukinuli?

Ili ukoliko bi neko pretio nasiljem zato sto Srbi odlaze u pozoriste? Pozorisna publika u Srbiji je u manjini i da li to onda znaci da treba ispostovati zahteve nasilnika?

Put your money where your mouth is

pre 12 godina

Zaista je neverovatno da jedna osoba moze da izusti toliko kontradiktornosti u jednoj izjavi:
prvo kaze da "bi za policiju bilo bolje da se ne održi predstojeća Parada ponosa" a onda se odmah ogradi od svoje izjave: "Nije na policiji da donosi takve odluke da li neki skup treba da se održi ili ne"

G. Dacicu, nije na policiji da razmislja, za to postoje drugi organi, na policiji je da stiti sve gradjane ove zemlje (pa makar bili oni i seksualna manjina). Umesto da hapsite one koji izazivaju nerede, vas sindikat pregovara sa njima i donosi zajednicka saopstenja, a one koje treba da zastite, vi pozivate da ne provociraju nasilnike!
Pa sa takvom demagogijom, nije ni cudo sto ste opstali na vlasti bez obzira koji je rezim u pitanju.

Amos

pre 12 godina

Ministre Dacicu, jos bolje je da vi podnesete ostavku, jer ste upravo JAVNO i pred celom zemljom priznali da niste u stanju da radite svoj posao!
A za pripadnike policije - JOS BOLJE bi bilo da lepo daju ostavku i krenu da obradjuju onoliko zaparlozenu zemlju po Srbiji. Siguran sam da ih dobra vecina ima 'crne' stekove iz kojih mogu da si nabave 10ak hektara zemlje i vise. Dobro mnogobrojni inspektori i saobracajci su vec ulozili u kucerine i slicno, ali to uvek mogu prodati - pa onda na njivu.

Zasto terati ljude da budu policajci, da se sukobljavaju i ucestvuju u tucama, da jure lopove i hvataju ubice, kad to sve povlaci mogucnost povrede, iscasenja, pa cak i pogibije? Bolje lepo na njivu i svima lepo.

Vlaja

pre 12 godina

Skandalozna izjava, Dacic bi malo da ne obavlja svoju funkciju, a ovi bas zapeli da mu zagorcavaju zivot. Sta ses Ivice, teska je ova demokratija.

viva la revolucion

pre 12 godina

Do juče sam mislila da sam srpkinja pravoslavne vere - tradicionalno nasleđeno a tako sam se i izjašnjavala...

E, sada Vam kažem na popisu koji nam se bliži biću ateista! A nacionalnost ću već da smislim!

To će biti moj revolt protiv sistema i politike svih boja koja se rukovodi idejom da je Srbija zemlja pravoslavnih Srba te svoju demagogiju tome prilagođavaju! Kao i moja podrška manjinama!

Grozim se politike koja traje 20 god. u kontinuitetu i gde je večito alarmantno stanje oko granica Srbije te nije ni mesto ni vreme baviti se gorućim ekonomskim problemima, infrastrukturom, privredom, osnovnim pravima manjina!

Sve je isto...građani mogu samo da se zavaravaju da imaju neku opciju na predstojećim izborima....

"jooooj, nemojte sada, zar ne vidite da nam otimaju Kosovo zli ljudi sa zapada" - ma kome vi više prodajete tu priču?

marko, nis

pre 12 godina

O tome da li ce biti parade ili ne odlucuje se na osnovu zakona, a oni garantuju pravo na mirno javno okupljanje. Ona okupljanja koja nisu mirna, a takvo je divljanje huligana oko parade, mora da budu onemogucena. Dacic tu ne sme nista da se pita, nego samo da naredi policiji da sprovede zakon.

Provincijalac

pre 12 godina

Strašno je da ljudi ne mogu da se šetaju a da se država ili plaši ili solidariše sa huliganima. Ja nisam homoseksualac, ali im dajem svoju podršku da se izbore za pravo da šetaju i da dišu.
Jednako je strašno to da se ne radi na prevenciji huliganstva; jer su oni samo pogubljena deca.
Moje pitanje huliganima – šta je to u vama da vas toliko interesuje seksualnost drugih ljudi? Da li su vam životi toliko dosadni, ili se borite protiv nečeg u vama samima, nečeg čega se plašite i nečeg što jeste?

Sunce Slobode

pre 12 godina

Nazalost, ali ministar je u pravu. To bi bila jedina politicki odgovorna odluka u ovom trenutku. Ni jedna parada nije vredna ni jedne raskrvavljenje glave, ni jedne polomljene ruke ili noge. Homoseksualno opredeljeni nasi sugradjani i njihovi prijatelji iz inostranstva, odnosno oni koji su sebi dali za pravo da ih predstavljaju, previse napadno i razmazeno traze da im se da samo centar grada i nista manje. Kompromisi se moraju praviti, zbog cega ne odgovara Usce ili Kosutnjak? Argument da placaju porez ne stoji, i malinari i vojvodjanski paori takodje placaju porez pa mogu da pridju Beogradu samo na par desetina kilometara. Takodje, moram da primetim, da previse detinje deluje poredjenje sa fudbalskim utakmicama i nivoom rizika na istim. Pre svega fudbalske utakmice se ne igraju u centru grada i tamo idu samo oni koje to zanima, dakle navijaci. Parada bas pokusava suprotno, da u centru grada svima nama stavi do znanja da tu setaju seksualno drugaciji, iako to ne zanima ogroman procenat stanovnika ovoga grada.

Objektivno sagledavanje

pre 12 godina

Ministar je u potpunosti upravu! Ima moju podrsku kao i pretpostavljam podrsku vecine ljudi koji zive u Srbiji. Nadam se da krvoprolice nece biti vidjeno ni u juznoj pokrajini. Razum iznad svega.

Waistiny

pre 12 godina

Da ustuknemo pred golobradim huligancicima? Onoliku silu imate, a bojite se dece bez roditeljskog staranja????????

Kako bih te, batice, smenio slatko. I vratio za Zitoradju expressno. Pa se tamo spremaj za izbore, a ne ovde, ne po MOM Beogradu.

Ivan

pre 12 godina

Bravo ministre! Jeste li culi za Ustav i zakone? Vase licno misljenje ne bi trebalo da bude iznoseno javno, bar ne u normalnoj drzavi. Mi vas placamo da radite posao u interesu gradjana a ne placamo vas za iznosenje vasih licnih stavova pa makar oni bili uvijeni u formu brige za grupu ljudi kojom upravljate. Ljudi, svuda u svetu konce vuce NOVAC. Tako da je pravo pitanje, kome smetaju i ne odgovaraju (politicki) ovakva javna okupljanja i ko finasira organizacije tipa Dveri? A i najlakse je izaci i pomlatiti sve te ljude koji izrazavaju svoj stav nego li pokusati ostati, u najmanju ruku, slep na takve stvari tj. ne obracati paznju na to ako vas to toliko nervira i pogadja. Nece propasti Srbija zbog dvocasovnog okupljanja LGBT zajednice u Beogradu vec ce propasti od ljudi koji razmisljaju na nasilan, svirep nacin!

bata

pre 12 godina

apsolutno Mi nemamo nikakav problem sa njihovom paradom, sa obzirom da zivimo po demokratskim nacelima i u demokratiji imamo pravo da kazemo nase misljenje i da trazimo da se jednostavno odrzi neka vrsta referenduma ili glasanja i da Gradjani Beograda odluce po principima demokratije da li su za javno odrzavanje parade ili protiv odrzavanja...sva ostala misljenja, da li su ono normalni ili ne, da li su protiv boga i da li je to moralno ...su u domenu licnog stava....svi smo mi gradjani Beograda i imamo pravo da odlucimo o konkretno veoma bitnom dogadjaju

Frenki

pre 12 godina

Meni uopste nije jasan ovaj diskurs. Zasto mediji prenose ovakve stavove politicara? Koga zanima ministrovo misljenje oko toga sta je bolje a sta gore? On nije placen da bi lamentirao i razmisljao - ON JE PLACEN da sprovodi Ustav i Zakon ove zemlje. Da li po Ustavu grupa gradjana ima pravo na mirno okupljanje i protest? Ima, ukoliko ga prijavi MUP-u, po vazecim propisima. Tacka. Nema dalje. Zavrsena prica. End of story.
Drzava bre mora da funkcionise. I tacka. Kakvi bre homoseksualci, dveri, ovi, oni.....Ovo je pitanje fundamenta drzave i nicega drugoga - da li drzava uopste funkcionise ili ne. Oni imaju pravo da se okupe - dakle zastitite prava gradjana!
Jer ja takodje imam pravo na slobodu misljenja i govora itd itd itd. Kako njima danas i meni ce mozda sutra biti uskraceno pravo na okupljanje i slobodu govora.....
A TO SE TICE SVIH NAS!!!

student

pre 12 godina

a JA kazem da je bilo lustracije 5 oktobra, ti sad ne bi nikad bio tu gde jesi , posle svih onih batinanja koje smo imali u zoni sumraka tvoje partije ti nam 2011 solis pamet! Ironicno je ko ce da nam govori o demokratskim vrednostima, po njemu civilno drustvo moze da funkcionise samo pod upravom polit biroa i DB-a...

Vlada

pre 12 godina

Dveri su neparlamentarna politicka organizacija, a PSS sindikat drzavne sluzbe, sto samo po sebi treba da bude dovoljan razlog da se oni nikad ne nadju za istim stolom. Uostalom bas me briga, nek se ne organizuje parada ponosa zbog pretnji nasiljem onih koji sede za istim stolom sa policijom. Tada otpisujem Srbiju kao drzavu. Prvi sledeci korak ce biti odvajanje Vojvodine i Sandzaka koje cu ja svesrdno da podrzim u koliko Srbija odustane od osnovnih civilizacijskih normi. Istina je da Srbija kao drzava ni ne treba da postoji u realnom vremenu, jer je LOS sistem koji namerno NECE da se menja.

Ako ste toliko JADNI da ne mozete da shvatite da su prava coveka iznad zelje vecine, onda ni ne zasluzujete da imate drzavu.

Ivan Jovanovic

pre 12 godina

A sta mislite ministre o tome da smanjite rizik time sto cete sve one koji sire mrznju i potpiruju strasti kazniti po zakonu i time svima nama olaksati zivot. Ili da, mozda, preventivno delujete tokom godine na one koji se siledzijski obracunavaju sa svima bez straha od zakona.

Mislim da je najbolje da se parada ne odrzi, ne zbog policije, vec da jednom prestanemo da verujemo da je Srbija slobodna zemlja vodjena od strane demokratskih ljudi. Ovo je stvarno preslo u jednnu veliku grotesku gde vise nista nema meru niti smisao.

student

pre 12 godina

a JA kazem da je bilo lustracije 5 oktobra, ti sad ne bi nikad bio tu gde jesi , posle svih onih batinanja koje smo imali u zoni sumraka tvoje partije ti nam 2011 solis pamet! Ironicno je ko ce da nam govori o demokratskim vrednostima, po njemu civilno drustvo moze da funkcionise samo pod upravom polit biroa i DB-a...

Vlada

pre 12 godina

Dveri su neparlamentarna politicka organizacija, a PSS sindikat drzavne sluzbe, sto samo po sebi treba da bude dovoljan razlog da se oni nikad ne nadju za istim stolom. Uostalom bas me briga, nek se ne organizuje parada ponosa zbog pretnji nasiljem onih koji sede za istim stolom sa policijom. Tada otpisujem Srbiju kao drzavu. Prvi sledeci korak ce biti odvajanje Vojvodine i Sandzaka koje cu ja svesrdno da podrzim u koliko Srbija odustane od osnovnih civilizacijskih normi. Istina je da Srbija kao drzava ni ne treba da postoji u realnom vremenu, jer je LOS sistem koji namerno NECE da se menja.

Ako ste toliko JADNI da ne mozete da shvatite da su prava coveka iznad zelje vecine, onda ni ne zasluzujete da imate drzavu.

Frenki

pre 12 godina

Meni uopste nije jasan ovaj diskurs. Zasto mediji prenose ovakve stavove politicara? Koga zanima ministrovo misljenje oko toga sta je bolje a sta gore? On nije placen da bi lamentirao i razmisljao - ON JE PLACEN da sprovodi Ustav i Zakon ove zemlje. Da li po Ustavu grupa gradjana ima pravo na mirno okupljanje i protest? Ima, ukoliko ga prijavi MUP-u, po vazecim propisima. Tacka. Nema dalje. Zavrsena prica. End of story.
Drzava bre mora da funkcionise. I tacka. Kakvi bre homoseksualci, dveri, ovi, oni.....Ovo je pitanje fundamenta drzave i nicega drugoga - da li drzava uopste funkcionise ili ne. Oni imaju pravo da se okupe - dakle zastitite prava gradjana!
Jer ja takodje imam pravo na slobodu misljenja i govora itd itd itd. Kako njima danas i meni ce mozda sutra biti uskraceno pravo na okupljanje i slobodu govora.....
A TO SE TICE SVIH NAS!!!

Gradjanin

pre 12 godina

A u Nisu nek tuku policiju jer je to zbog fudbala. cccccc

More, izvedi duplo vise policije, i taj dan ko bude u toj masi, A ZNA SE DA CE MASA NAPASTI POLICIJU CIGLAMA, onda lepo svima koji budu napali, polomite i ruke i noge i odnesite ih tati i mami, da vide kakve debile su odgajili.

uzdravlje

pre 12 godina

Iskreno, kao heteroseksualca i gradjanina Srbije, ponekad me prodje hladna jeza kada pomislim u kom veku zive gradjani Srbije.
Sad ce svi da viknu - ti si gej. I to ce biti najbolji dokaz za moju tvrdnju.

Ivan Jovanovic

pre 12 godina

A sta mislite ministre o tome da smanjite rizik time sto cete sve one koji sire mrznju i potpiruju strasti kazniti po zakonu i time svima nama olaksati zivot. Ili da, mozda, preventivno delujete tokom godine na one koji se siledzijski obracunavaju sa svima bez straha od zakona.

Mislim da je najbolje da se parada ne odrzi, ne zbog policije, vec da jednom prestanemo da verujemo da je Srbija slobodna zemlja vodjena od strane demokratskih ljudi. Ovo je stvarno preslo u jednnu veliku grotesku gde vise nista nema meru niti smisao.

Provincijalac

pre 12 godina

Strašno je da ljudi ne mogu da se šetaju a da se država ili plaši ili solidariše sa huliganima. Ja nisam homoseksualac, ali im dajem svoju podršku da se izbore za pravo da šetaju i da dišu.
Jednako je strašno to da se ne radi na prevenciji huliganstva; jer su oni samo pogubljena deca.
Moje pitanje huliganima – šta je to u vama da vas toliko interesuje seksualnost drugih ljudi? Da li su vam životi toliko dosadni, ili se borite protiv nečeg u vama samima, nečeg čega se plašite i nečeg što jeste?

Sweden

pre 12 godina

"U igri je uvek isti način razmišljanja: žrtva diskriminacije biva optužena za provokaciju i od nje se traži da se povuče, sakrije ili umre u ime zaštite društvenog reda i mira.Tako se odgovornost za nasilje prebacuje na žrtvu.Ona je kriva što uopšte postoji. Samim svojim postojanjem ona remeti poredak. Ona provocira. Žrtvu, dakle, treba sakriti, eliminisati, ukinuti. Ne samo u ime zaštite društvenog reda i mira, nego – koje li ironije – i za njenu vlastitu sigurnost." Mira Furlan
Nemam sta da dodam, sem da potpisujem svaku njenu rec! A od ove kvazi demokratske vlasti mi je muka. Samo se nadam da se vise NIKADA necu vratiti u Srbiju.

Waistiny

pre 12 godina

Da ustuknemo pred golobradim huligancicima? Onoliku silu imate, a bojite se dece bez roditeljskog staranja????????

Kako bih te, batice, smenio slatko. I vratio za Zitoradju expressno. Pa se tamo spremaj za izbore, a ne ovde, ne po MOM Beogradu.

Neofene

pre 12 godina

Znaci "zakon jacega"?? Ee, bas bi volela da se zabrane utakmice tj da se igraju BEZ publike, jer su i one veliki bezbedonosni problem, tako da, ista prava za sve!!!

Laszlo, Szenta

pre 12 godina

Ivica je na žalost u pravu.
Prošle godine je bio haos da bi šačica prošetala gradom.
šteta je bila ogromna
to nam u ovom trenutku nije potrebno ukoliko želimo da sredimo stanje u državi i pridružimo se EU.
Homoseksualcima su zagarantovana sva prava i mislim da za paradom zaista nema potrebe.
Radije otkazati nešto protiv čega je fro stanovništva nego ponovo gledati rat na ulicama, krv, nasilje.
P.S.
Da li su prošle godine bila ugrožena ljudska prava ljudi koji žive u neposrednoj blizini parka Manjež kojima ceo dan nije bilo dozvoljeno od strane policije da izađu iz svoji domova?
kome ti ljudi da se žale?
P.S.
Da li i organizatrori parade snose neku odgovornost? Svesni su da če njihova prada izazvati nemire i haos, red je i da učestvuju u odgovornodti.

strejt

pre 12 godina

Dok ste devedesetih krvnicki sibali studentariju i profesore bilo je sve Ok, a sad kad treba sa bagrom i dnom ove zemlje da se obracunate bezite u misju rupu.
Niko te ne pita Dacicu da li treba parada da se odrzi ili ne, tvoja duznost je da obezbedis javni red i mir u ovoj zemlji.
A ako to ne mozes, ili ne smes, onda podnesi ostavku zato sto si nesposoban!

petarV

pre 12 godina

Lično nisam za paradu.

Ali ti ...ako nisi sposoban da obezbeđuješ skup,podnesi lepo ostavku...a ne da daješ ljigave,naivne izjave koje se kose za zdravom pameću...

Elem...96-97 si znao da mlatiš kolone? A koju godinicu pre a i koju kasnije,da ne nabrajam sada sve demonstracije...

marko, nis

pre 12 godina

O tome da li ce biti parade ili ne odlucuje se na osnovu zakona, a oni garantuju pravo na mirno javno okupljanje. Ona okupljanja koja nisu mirna, a takvo je divljanje huligana oko parade, mora da budu onemogucena. Dacic tu ne sme nista da se pita, nego samo da naredi policiji da sprovede zakon.

Vlaja

pre 12 godina

Skandalozna izjava, Dacic bi malo da ne obavlja svoju funkciju, a ovi bas zapeli da mu zagorcavaju zivot. Sta ses Ivice, teska je ova demokratija.

amstel

pre 12 godina

Nije tačno da se država ne izjašnjava o Paradi, država je već podržala Paradu i ona će se održati ma koliko Dačić u svom jeftinom populizmu bio protiv nje.

Debeli

pre 12 godina

Ajde!? Pa nek daju otkaz onda, da zaposlimo druge, imamo hvala bogu milionce nezaposlenih, sigurno moze da se nadje 40tak hiljada koji ce drage volje da rade posao za koji su placeni!
Nema sta policija da hoce ili nece, policija MORA da stiti ustavni poredak i zagarantovana ljudska prava, a ako ne moze ili nece - onda mi i nismo uredjena drzava nego anarhija gde svaka budala moze da te ubije od batina jer joj se ne svidja tvoja boja ociju npr. Onda mozemo svi da se organizujemo kao na divljem zapadu, zakon jaceg, pa ko prezivi neka prica. Ne bi nam bio prvi gradjanski sukob na ovim prostorima. Mozda za bolje i nismo.

Jedan Beograđanin

pre 12 godina

Niti volim niti mrzim LGBT osobe. Što se parade tiče do sada sam bio u dilemi ZA ili PROTIV. Sada sam definitivno ZA, ako ništa drugo u inat lažnim moralistima, moralistima po zanimanju, šatro-patriotama, kvazi-urbanim ličnostima, primitivcima i uličarima.

shoot first ask questions later

pre 12 godina

Policija jeste platila najveću cenu jer joj TI i ostali iz vlade koji tetošeite klerofašističke hiligane niste dozvolili da odgovori odgovarajućom silom na one koji su je napali. Dozvoli policiji da koristi suzavac, gumene metke, pa da vidiš kako neće biti povređenih policajaca!

Vladislav

pre 12 godina

Ovo je isto kao da je rekao: "Bolje bi bilo da Jevreji ne postoje jer onda ne bi ni bilo koncentracionih logora." Meni sad nije jasno otkud to da je takav covjek ministar.

Zar nije trebao reci: "Bilo bi bolje da huligani ne tuku policajce i gejeve" ??!!

Срки

pre 12 godina

Чекај брате, значи ако би хомосексуалци сад напали на Палмину параду онда би ти препоручио да се ни та парада не одржава више?

Узгред буди речено уопште нисам подржавао хомосексуалну параду све док нисам видео реакције разноразних примитиваца у мојој земљи. Сада је подржавам и сматрам да је неопходна. И то не због хомосексуалаца, већ због развијања толеранције у Срба. А кад та парада једном почне да се одвија без опасности по нечије здравље или имовину, е онда ћу поново да будем против исте!

Надамсе да ће та хомосексуална парада да се претвори у опште весеље као у неким срећнијим градовима. Али прво да стигнемо до тачке толеранције где хомосексуалци могу да изађу на улицу и покажу своје, Богом дане, наклоности без страха од физичког насиља.

Raspamecen

pre 12 godina

Najbolje da ne hapse nikoga, jer je to rizicno. A i saobracajci da se povuku sa ulica, jer ih tu dosta strada a i zdravlje im je ugrozeno po vrucini i hladnoci.

Ne mogu, a da ne primetim

pre 12 godina

@Laszlo, Szenta
Organizatori Parade za nemire od prošle godine snose istu odgovornost koju bi snosio ti kada bi te neko prebio jer si Mađar, znači - nikakvu.

MikiBg

pre 12 godina

Ovu izjavu treba sačuvati u nekoj arhivi bisera tranzicije, koja kod nas hvala bogu traje dugo i široko. Pa posao policije i jeste da, ako treba i mora, onda i uz povrede očuva javni red i mir i slobodu izražavanja. To valjda svaki policajac zna kad se odluči za taj poziv. Da se malo više podmeću, bar oni koji sede po kafićima sa lokalnim krimosima, sledeći put bi ovi drugi malo bolje razmislili da li će ih napadati. Kao kad bi električar rekao bilo bi bolje da danas ne koristite struju, onda neću morati ništa da popravljam pa ne mogu ni da se povredim. A što se finansija tiče, troškove plaćaju građani, upravo da bi imali taj red i mir, a ne policija kao takva. Eto, trava je uglavnom zelena. Ja ovom prilikom apelujem na sve lopove, krimose i probisvete da se preobrate u pošten svet, da se policija ne bi trošila i izlagala riziku.

pobelneli Milutin

pre 12 godina

vazno je da je bilo i bice raznih parada "patriJotizma" i istina i dogadjanja naroda koje su nas unistile, od 1986 pa do danas. I ciji si ti bio i ostao sponzor.

Mirko

pre 12 godina

Pominjete povredu policajaca?Ja sam licno bio pretucen od strane policije zbog licne karte.I nikom nista.Zataskalo se.Ostavite i gradjanima prostora da disu,i da oni imaju neka prava.Sve nam ukidate,dokle?

Jelena

pre 12 godina

Ni ne znam odakle bih pocela da analiziram sta sve u ovoj izjavi nema veze sa zdravim razumom.

Ivica dlaku menja ali cud nikako. Toliko o "novoj" i "reformisanoj" SPS, sada je svima jasno. A jasno je i zasto se prosle godine policija tako mlako suprotstavila "jadnoj deci" (citaj: huliganima).

Srbija je zemlja koja stiti jake, i koja, vidi se sada, nema ni najmanju nameru da zastiti obespravljene i slabe. Neko je davno ugasio svetlo.

znam ga

pre 12 godina

Znaci kapitulacija!?
Banana drzava i to ti je.Pa oni nisu nizasta sposobni,a evo i pred huliganima po ko zna koji put dizu ruke,predaaju se!

Amos

pre 12 godina

Ministre Dacicu, jos bolje je da vi podnesete ostavku, jer ste upravo JAVNO i pred celom zemljom priznali da niste u stanju da radite svoj posao!
A za pripadnike policije - JOS BOLJE bi bilo da lepo daju ostavku i krenu da obradjuju onoliko zaparlozenu zemlju po Srbiji. Siguran sam da ih dobra vecina ima 'crne' stekove iz kojih mogu da si nabave 10ak hektara zemlje i vise. Dobro mnogobrojni inspektori i saobracajci su vec ulozili u kucerine i slicno, ali to uvek mogu prodati - pa onda na njivu.

Zasto terati ljude da budu policajci, da se sukobljavaju i ucestvuju u tucama, da jure lopove i hvataju ubice, kad to sve povlaci mogucnost povrede, iscasenja, pa cak i pogibije? Bolje lepo na njivu i svima lepo.

mc II

pre 12 godina

"....a sam za paradu ponosa ali onog trenutka kada se stvore uslovi da ta parada prodje a da neko ne prolije krv na ulici"
Ovako se stvaraju uslovi da Parada bude bez probelma, odrzavanjem istih.
Na neki drugi nacin NIKADA se ne bi ni odrzala Parada jer ce pretnji uvek biti. Policija neka radi svoj posao i huligani ce za 1-2 godine da se okanu kamenica, cigli i palica vec ce se boriti protiv Parade drugim, demokratskim sredstvima (panfletima, plakatima, akcijama, tribinama).

Samo zamisli....da li bi se crnci izborili za svoja prava da nisu paradirali i protestvovali?!!!

Kosta Gogov

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da je ovo izjavio. Ja da izadjem na ulicu i da slomim jedan izlog, da ne pricamo o tome da pocnem da bijem nekoga, doci ce 5 patrola, prebice me, pa u maricu, pa policija, pa sudjenje, a neke osobe koje konstantno prave nerede gde stignu i kad god im se nesto ne svidja i dalje setaju ulicama i sto je zalosno, policija se plasi njih, a ta ista policija se placa iz nasih dzepova.

daba

pre 12 godina

haha, smesan si ivice... evo hocu ja da opeljesim banku, da uzmem koje milionce, pa skloni policiju, bolje i za njih i za mene, da slucajno ne bude povredjenih!

Milan Nis

pre 12 godina

Za mene koji sam privrednik bi bilo super kad bi se taman svi vi koji necete da obavljate svoj posao skinuli sa budzeta. To bi stvarno bilo dobro, cak odlicno.

Pexon PFC, Kladovo

pre 12 godina

Iako ne podrzavam politiku SPSa i Ivice Dacica, covek je sada potpuno u pravu. Stavite prst na celo i razmislite malo o konsekvencama? Odrzace se gej parada, policija ce biti taxi preduzece, grad opet razoren, hiljade razbijenih glava, lokve krvi se slivaju beogradskim ulicama, a LGBT ce da likuje kako su uspeli. Pa jel ovo Bagdad ili Beograd? E moja drzavo.

Stanimir Branimir

pre 12 godina

Ova izjava je sramota za državu. To znači da država nije sposobna da se suoči sa huliganima i onima koji izazivaju nered i da ne može da omogući svim svojim građanima da koriste prava koja su im ustavom zagarantovana.

Objektivno sagledavanje

pre 12 godina

Ministar je u potpunosti upravu! Ima moju podrsku kao i pretpostavljam podrsku vecine ljudi koji zive u Srbiji. Nadam se da krvoprolice nece biti vidjeno ni u juznoj pokrajini. Razum iznad svega.

viva la revolucion

pre 12 godina

Do juče sam mislila da sam srpkinja pravoslavne vere - tradicionalno nasleđeno a tako sam se i izjašnjavala...

E, sada Vam kažem na popisu koji nam se bliži biću ateista! A nacionalnost ću već da smislim!

To će biti moj revolt protiv sistema i politike svih boja koja se rukovodi idejom da je Srbija zemlja pravoslavnih Srba te svoju demagogiju tome prilagođavaju! Kao i moja podrška manjinama!

Grozim se politike koja traje 20 god. u kontinuitetu i gde je večito alarmantno stanje oko granica Srbije te nije ni mesto ni vreme baviti se gorućim ekonomskim problemima, infrastrukturom, privredom, osnovnim pravima manjina!

Sve je isto...građani mogu samo da se zavaravaju da imaju neku opciju na predstojećim izborima....

"jooooj, nemojte sada, zar ne vidite da nam otimaju Kosovo zli ljudi sa zapada" - ma kome vi više prodajete tu priču?

Boxi

pre 12 godina

Dačić je odavno provaljen. I on i njegova prozirna igra na dve stolice. Jednog dana se uvlači homofilima, drugog homofobima. Umiljato jagnje koje bi dve majke da sisa. Ima u narodu i jedna malo slobodnija "poslovica", ali ja "ne bih da se izražavam". Prestao je da bude ministar untrašnjih poslova i sad je političar u predizbornoj kampanji. Kume, ajd' u sto marke da će Parade ponosa ove godine biti ! I to znamo i on i ja, i svi mi...ali potreba da se srpski političar umili svim mogućim glasačima nema granica : ni zdrave pameti, ni dobrog ukusa.

deda Paun, Solunac

pre 12 godina

Fasizam, fasizam deco! Fasizam u Srbiji nikad nije umro. Bio je samo prefarbavan kraljevinom, cetnicizmom, komunizmom, socijalizmom pa danas demokratizmom. Na vama je decice da ga prepoznate, i da ga (u)dusite na licu mesta, gde (ga) se (za)desi.

Vladimir LDP

pre 12 godina

A bolje da ti nisi ministar vec neki ozbiljan i odgovoran covek (ili zena) koji ne koristi tako vaznu drzavnu instituciju koja nam svima garantuje bezbednost za svoje politikanstvo i ne bi li napabircio jos koji glas na izborima. Ne razumem zasto toliko volis i podrzavas huligane, kakvu korist od njih imas deder mi kazi? Zanima me bas veoma, jer vidim malo malo pa dajes izjave kojima njih unapred aboliras od svake odgovornosti za lomnjavu koju ce da naprave i krivicu prebacujes na gejeve koji samo zele da prosetaju ne ugrozavajuci pritom nikog. Kako te nija sramota da to radis? Ti i onaj tvoj iz Jagodine.

milan

pre 12 godina

Izgleda da vas vise brine Gej parada nego situacija na Kosovu. Pogledajte oko cega se svadjate: setnja ulicama Beograda par stotina ljudi. Od muhe pravite grizlija!

Mila

pre 12 godina

Ne znam što se on malo,malo, pa izjašnjava o Paradi. Njegovo je da obezbedi uredno prijavljen skup i da ne kukumavči jer samo to i jeste posao policije. A o zajedničkom saopštenju bi mogao da se pozabavi, jer to nije posao policije.

mladen

pre 12 godina

Gospodine Dacicu to vam je posao da branite red i mir u ovoj zemlji, zamislite kad bi neki doktor izjavio da bi bilo dobro da se ne izlazi iz kuce jer neko moze da nastrada......

Filip

pre 12 godina

Ali ti koji bi napadali demonstrante i policajce su fasisti i neonacisti. Civilizovana drzava MORA da se bori protiv njih, ili barem da ne dozvoljava da napadaju manjine. Zemlja nam je propala totalno. Pa ima li igde da drzava NECE da stiti svoje gradjane. Neverovatno.

Milos

pre 12 godina

A sta bi se desilo kada bi, na primer, neka teroristicka organizacija pretila nasiljem ukoliko gradjani Srbije nastave da javno slave Bozic i Uskrs?

Da li bi se ti praznici ukinuli?

Ili ukoliko bi neko pretio nasiljem zato sto Srbi odlaze u pozoriste? Pozorisna publika u Srbiji je u manjini i da li to onda znaci da treba ispostovati zahteve nasilnika?

VeseloVece

pre 12 godina

Ova Daciceva izjava ide paralelno sa onom izjavom Dveri u kojoj najavljuju protest protiv parade. Umesto da stane na celo Parade Ponosa, Dacic krsi ustav o ravnopravnosti.

Maxim

pre 12 godina

Pa onda se dogovori sa Dverima da vas ne mlave, umesto što ti se sindikat pajta sa njima da Parade ne bude.
Dosta, bre, više hipokrizije.

Dule NS

pre 12 godina

-A ja mislim da je najbolje da zbog ovoga ti podneseš lepo ostavku i prepustiš posao nekome ko je SPOSOBAN da ga radi i da obezbedi sigurnost SVIM GRAĐANIMA ove države i ko neće svaki dan kukati po medijima kako je ugrožen i jadan!!!

bob

pre 12 godina

dragi ministre, misljenje je ko du*e, svako ga ima. a sad ostavi corava posla i pusti ljudima koji se bave tim poslom da rade svoj posao. tvoj problem je sto ti nisi nikakvo strucno lice vec cinovnik drzave koji treba da obezbedi ambijent za rad tvog ministarstva.
ako ne mozes da se obracunas sa gomilom bezumnih idiota, onda lepo tako reci, daj ostavku i zamoli da se nadje neko ko je sposobniji za taj posao.
policija je bila tuzna prosli put, prolazio sam kolima i sve je licilo na bejrut, popaljeno i jadno a policajci skrajnuti u neke jadne ulice. zato sto im je neko rekao da budu tu ali da ne rade skroz svoj posao. da su dobili jasna naredjenja, znash kad bi ih bilo 100+ povredjenih. oni su OBUCENI da razbijaju demonstracije. zasto ne kazete da ste ih ZRTVOVALI prosli put?

i sad, ocete da kazete, dragi ministre, da su devedesetih mogli da lome nas studente bez razloga, a sada ne mogu da odbiju navijace i ove sektashke organizacije?

jel to znaci da po ustavu nisu bash svi jednaki? jel to znaci da vi bash nemaju slobodu govora, kretanja i ino? da li politicari tumace ili sprovode zakon, ministre?

ponovicu, misljenje je ko du*e, svako ga ima, pa i vase uvazeno glede kalemegdana od pre koju godinu u vidu nevidjenog blama.

a sad dosta misljenja i na posao. 21. je vek, neke slobode smo osvojili, nije red da vi stajete civilizaciji na put, dragi ministre.

e da, kvisko za vasu kooperaciju izmedju sveznajuceg sindikata policije i dveri. iznenadjenju nikad dosta

John Doe

pre 12 godina

Da budem iskren, nije bas da sam oduševljen idejom o paradi ponosa, ali mi cepa uši kad čujem da je u ovoj državi bilo kakva parada bezbednosni rizik. Nisu to demonstracije, protesti ili već šta. Parada, sunce mu poljubim.
A realno nije parada problem, nego divljaci koji hoće da linčuju učesnike iste. A to se rešava pendrecima, vodenim topovima, suzavcem ...
Ja zadržavam svoje pravo da ne podržavam paradu, i pravo da se ne složim da je sve to normalno, a da ne budem prozvan za retardiranog, zaostalog, ili već šta. Ali ako neko ugrožava tuđa prava, pogotovo fizičkom silom, tu policija mora da reaguje, i to žestoko.

Daniela

pre 12 godina

Ako neko može da glasa za SPS posle svih ONIH godina, + Mrkonjić (Sloba mu idol), + Bajatović (plata 13000evra), + ojađena Galenika, + Dačić... Izvinite, ali taj ima ozbiljan problem u glavi. A ovo SVE što slušamo ovih dana, to su predizborne kampanje i porazno je što se i 2011. ide na nacionalizam. Nadaju se da će im opet proći, daj jednom da ima pokažemo da sa takvim stavovima i ponašanjem u Skupštini nema mesta!!!

Branislav

pre 12 godina

Tri put ura za ministra policije. Kada žrtvu diskriminacije optužiš za provokaciju, kada od same žrtve tražiš da se povuče, ili najbolje umre, zarad društvenog reda i mira, šta reći? Preuzeto sa http://poplitika.com/2011/09/23/nenormalni/

Ludilo- privilegija pojedinaca?

pre 12 godina

ne bi nam bilo prvi put da prespustimo scenu ksenofobistima. Drugim recima manifestacije zasluzuju samo "pravi srbi" a gay populacija naravno to nisu.
Doduse u vreme Dacicevog vremena (koje eto jos traje) razni "pravi srbi" su bili trenirani u Srbiji i od 1986-99 neprikosnoveno vladali 'zlocinima" nad "drugima" i uterivanjem "pravog" srpstva, pored nesrba maltretirali i sve "lose" Srbe - medju kojima su gay populacija. Dacic MORA biti lustriran kao i svi akteri politike 90tih.

mc

pre 12 godina

"Priključite se, priđite zajednici prijateljski i ona će vam na kraju vratiti prijateljski."
Bas im prijateljski, i onako familijarno vracamo!!!
E, drzavo koja okrivljujes nevine i manjine za probleme koje ti stvara ju banditi!
Ne mora da bude Parade, ali, sutra kada se zabrani izlazak na ulicu invalidima jer 'ruze grad i deca ne treba da ih gledaju', nemojte da se zalite, vec, sa osmehom na licu, pobite svoje clanove familije koji imaju posebne potrebe, jer je to 'vecinsko misljenje'!!!!
Prvo homoseksualci, pa invalidi, pa ljudi 'sa posebnim potrebama', pa onda nizi od 175, pa crni (jer smo mi Sloveni plavi, a crnu kosu imamo od turaka), pa celavi, ....i tako do 'Arijevske rase'...

Aleksandar Todorović

pre 12 godina

Ovo je sramota što ministar Dačič izjavljuje, to je stara SPS Miloševićeva škola. Jel to Dačić ne voli gay populaciju?
Pa gay populacija u svakoj zemlji čini 5 do 10% stanovništva.
Pustite bre ljude da žive, dok plaćaju porez imaju sva prava i tačka.
Neko je dole napisao, pravu stvar, sa kojom se slažem, citiram:
"More, izvedi duplo vise policije, i taj dan ko bude u toj masi, A ZNA SE DA CE MASA NAPASTI POLICIJU CIGLAMA, onda lepo svima koji budu napali, polomite i ruke i noge i odnesite ih tati i mami, da vide kakve debile su odgajili."

PS.
Gay populacija mora da bude jedinsvenija, prvo neka izađu gej košarkaši, fudbaleri, političari, pa onda svi ostali.

aleksandar

pre 12 godina

Cudna izjava.Da li to znaci da su huligani jaci od Drzave?U pitanju je miran protest,setnja nekoliko stotina ljudi,to pravo im garantuje Ustav.Ako ovaj skup bude zabranjen prepustimo dobri decacima iz United Force-a i slicnima da preuzmu kontrolu na ulicama kao u Italiji 1922óni najbolje znaju kako se to radi.

ky3ma

pre 12 godina

Proslogidsnje batine su proizvod nerada policije pre parade. Isto kao kada doej kontrolni djak nije radio dobije keca... A ako se tebi i tvojim pandurima ne radi ima i socijalna sluzba i skupljanje sekundardnih sirovina. I ni reci vise.

(Vlast)a

pre 12 godina

Nadam se da g.Dacic ovo govori u zaru predizbornog pozicioniranja,a ne kao demostraciju samovolje ili ne daj boze neznanja?
Uopste nije bitno sta bi policija i njen sef zeleli:za drzavu moraju biti jednako vazne i sve manjine pa i one koje se policiji i nacionalistima ne dopadaju.Bez obzira na animozitet,one zasluzuju sve ono sto i ostali gradjani.Ako gospoda iz policije misle da pridobijaju takvim stavovima nacionaiste,moram ih podsetiti da su tako mnogo blizi sledbenicima Kju kluks klana nego socijalistima koji se bore za jednaka prava za sve.Jer:ko daje pravo policiji da hoce da brani Kosovo i navijace a ne zeli da brani pripadnike LGBT populacije?Niko danas nema mogucnost da bira koje poslove bi a koje ne bi radio za mizernu platu,pa ne vidim zasto bi to dozvolili policiji.Necete da radite,podnesite ostavku:bice dovoljno jednako kvalifikovanih koji ce znati kako da valjano obave svoj posao.Izmedju ostalog:kako da ne dozvole da se tog dana po ulicama sa kamenjem slobodno setaju stakori!

Vladimir LDP

pre 12 godina

Dakle, ko je kriv za nasilje, gejevi ili huligani? Odgovor na ovo jednostavno pitanje u potpunosti rasciscuje svaku nedoumicu koju mozda imate u glavu i izvodi vas na pravi put razmisljanja. Ono sto si ti Dacicu ustvari rekao jeste da huligane treba zastititi od njih samih i njihovih ludih glava, a to treba da ucine gejevi koje ti isti huligani hoce da lincuju pa cak i ubiju. Ima li to po tebi smisla i logike? Da se ja odricem borbe za svoja osnovna ljudska i manjinska prava da bih sacuvao i zastitio nekoga ko hoce da me prebije i ubije? Koja je to logika dajde mi objasni. Da sam na mestu gejeva ja bih namerno napravio jos jednu paradu upucenu iskljucivo huliganima, jer to vec jednom mora da prestane. Ljudska prava moraju da pobede, a ne ljudski primitivizam, ko u toj borbi popusta neka se skloni i pusti druge da se bore. Ako ti Dacicu nisi u stanju da obezbedis javni red i mir zbog sopstvenih predrasuda koje imas prema gejevima, prepusti tu poziciju drugome ko je u stanju. Easy as cake!

Ps: Niko ti ne trazi da ti obezbedis gejeve i promovises ih, ali ocekuje se da bar ne smetas i ako nisi u stanju da pomognes onda se skloni. Ne vidim u cemu je problem. Nisi rodjen s tom funkcijom neces sa njom ni umreti. Ako ti ne mozes ima ko moze taj posao da radi savesno i odgovorno, i da obezbedi sve ljude i njihova prava. Znaci, nemoj da smetas i kocis nego se skloni i pusti druge da vuku napred ako ti nisi u stanju ili ako si posustao. Jedini ko je gori od onoga ko vuce nazad je onaj ko ometa druge da vuku napred i ne dozvoljava im, a ti upravo to cinis ovakvim ponasanjem.

Aleksandar D.

pre 12 godina

Tadicu, zasto je ovaj covek jos ministar? Perfidno preti nasiljem!
S njim se trebalo obracunati oktobra 2011! Nadam se da njega i njegovu partiju na narednim izborima ceka udarac od kojega se nikada vise nece oporaviti! A ako im se ne bude sudilo za sva zla koja su naneli nasem drustvu, bar im treba ukinuti penzije. Njihovo neznanje i bezobrazluk tlace nas vec dve pune decenije!
Dacicu, slusaj, mozes bre da radis kako zelis, ali ne i dokle zelis!

Darko

pre 12 godina

Pogledajte kako izgleda protest u civilizovanoj državi kakva je Ukrajna. Ove devojke baš imaju m..a. Živim za dan kada će neko izaći na ulice Beograda i moći da iskaže slobodno mišljenje, gay ili ne ovde se u opšte ne radi o tome, već o pokušaju države da kontroliše masu.

Ivan 81

pre 12 godina

To znaci da je drzava klekla na kolena.Moje licno misljenje dali sam za ili protiv odrzavanja Parade nije bitno.
Ako je prosle godine bilo nereda neka ponesu neku pouku, jer ako se ovako nastavi sledece godine nece biti ni n.p.r Beer Festa jer preti opasnost da opet neko izbode devetoro ljudi nozem :)

Ne zna se ko je veca kukavica pravosudje ili policija.

DeusEx

pre 12 godina

Podrzavam paradu naravno, ali opet ce deblji kraj da izvucu obicni policajci. Sada treba ponovo da ih kamenuju isti huligani od prosle godine jer sudovi ne rade svoj posao, a politicari cute ili daje homofobicne izjave i podgrevaju situaciju.

Cubrilo

pre 12 godina

Posle ovakve izjave ministra policije (bivseg Milosevicevog portparola) osecam se sigurnije i zasticenije, znam da su mi prava bezbedna i zagarantovana, osim naravno ukoliko huligani krenu na mene, tada se policija povlaci, a ja ostajem njima na milost i nemilost da me tuku ili ubiju. I ja cu biti kriv jer sam im se nasao na putu, nisam trebao to da cinim. To je otprilike slika i prilika ove vlasti, politike i njihovog shvatanja funkcionisanja sistema koji se zove drzava. Jad i beda da je nema gore i vece. Ako posle ovakve izjave ovaj moze i dalje da bude ministar, ja stvarno, ali stvarno ne znam vise sta da kazem.

cinik

pre 12 godina

ne interesuje me ni prarada ni policija ni bilo čiji stav. interesujem me samo jedno kako će VLAST da zaštioti BEOGRAD od divljanja huligana i razbijanja. DA LI JE IKO ODGOVARAO ZA TI I DA LI JE PLATIO ŠTETU. tek kada se sprovede zakon da: ko ruši ima i da plati sve to, biće drugačije. ovako besposobna država dopušta da joj šačica huligana preti, SRAMOTA ZA SRBIJU.

vinski podrum

pre 12 godina

Priznao je poraz...Navijaci ih tuku gde stignu pa ne traze da se ukinu tyv. navijacko placenicko dilerske grupacije...Covek bez potencijala, produkt zurli i talambasa, pokriven u krinku navodnog socijalsiste, ne postuje ustav...Luzer

Kubba

pre 12 godina

Srbija je "nedovrsena tvorevina", a sve sto je nedovrseno ne moze preziveti po svim prirodnim pravilima. Zemlja vodjena ljudima bez oblika, smisla i pameti.

Srbijo da li si drzava ili ?

pre 12 godina

Pa jel ovo Bagdad ili Beograd? E moja drzavo.
(Pexon PFC, Kladovo, 23. septembar 2011 13:13)

Upravo zato sto Beograd ne sme da postane bagdad parada MORA DA BUDE ODRZANA ukoliko to organizatori zele.To je vrlo jasno PO USTAVU i ZAKONIMA DRZAVE SRBIJE.Svakoj daljoj prici NEMA MESTA!

Mario Bros

pre 12 godina

Pa i jeste bolje da ne bude. Da obljasnim zašto.
Niste radili dovoljno na osvešćivanju ljudi, i upoznavanju sa vašom LGBT kulturom. Kada odradite domaći, poklonite neki inkubator za Bitku za bebe, pokažete da i vi doprinosite i mislite na zajednicu, kada donirate crkvi neka simbolična sredstva, donirate krv institutu za transfuziju, zajednica će vas bolje prihvatiti.

Ovako vi čekate taj jedan dan da vrištećim bojama izađete (iz svojih da ne kažem jazbina ali realno nema vas nigde u javnom životu), i na ulici nešto pokažete, tj da realno gledano provocirate sve one koji vas ne razumeju jer ih niste upoznali sa nečim što njima nikako nije prirodno, a pri tome su većina.

Put do vaše slobode je u vašim rukama. Priključite se, priđite zajednici prijateljski i ona će vam na kraju vratiti prijateljski.

Marko

pre 12 godina

Dacic kao ministar policije treba da sprovodi zakon, a ne da pokusava da nametne svoje misljenje. Narod je glasao, sad neka gleda! Pre 12 godina skoro svi su bili protiv Milosevica, a nekoliko godina posle glasaju za njegovog pulena.

Put your money where your mouth is

pre 12 godina

Zaista je neverovatno da jedna osoba moze da izusti toliko kontradiktornosti u jednoj izjavi:
prvo kaze da "bi za policiju bilo bolje da se ne održi predstojeća Parada ponosa" a onda se odmah ogradi od svoje izjave: "Nije na policiji da donosi takve odluke da li neki skup treba da se održi ili ne"

G. Dacicu, nije na policiji da razmislja, za to postoje drugi organi, na policiji je da stiti sve gradjane ove zemlje (pa makar bili oni i seksualna manjina). Umesto da hapsite one koji izazivaju nerede, vas sindikat pregovara sa njima i donosi zajednicka saopstenja, a one koje treba da zastite, vi pozivate da ne provociraju nasilnike!
Pa sa takvom demagogijom, nije ni cudo sto ste opstali na vlasti bez obzira koji je rezim u pitanju.

Filorus

pre 12 godina

Zanima me jedna stvar, posto po komentarima vidim da je vecina zaboravila na to, sta na ovakve izjave ima da kaze clan glavnog odbora SPS Boris Milicevic?

Vancity

pre 12 godina

Sa jedne strane sramota me je sto Ivica Dacic i ja pripadamo istom narodu, a sa druge raduje me da procitam komentare ovde i vidim da je vecina ljudi shvatila tezinu njegove izjave.
Meni je taj stav gotovo neshvatljiv posto zivim u sredini gde se ljudska prava izuzetno cene. Moja supruga i ja imamo nekoliko prijatelja iz LGBT zajednice, iz iskustva mogu vam reci da bolje ljude tesko da mozete da nadjete. Steta je sto u Srbiji puno ljudi to nikada nece shvatiti jer im nikada nece ni pruziti sansu da postanu prijatelji.
Verujte mi, za 10-15 godina kad postovanje ljudski prava dodje na neki normalan nivo u Srbiji stidecemo se ovog vremena.

gagigmaz

pre 12 godina

Jel mi kao drzava tezimo da budemo ruska gubernija, dzamahirija, srednjovekovna otecastvena pravednicko-mucenicka napacena ili fasisticka tvorevina? Ili zelimo otvoreno i slobodno drustvo za sve, pitanje je sad? Jeste kod nas u srbiji odavno sve naopako al ovo sad dozivljava svoju kulminaciju

kolnidur

pre 12 godina

kao sto smo i mislili, cela zemlja talac neuracunljivih nasilnika sa margine drustva. dakle, od sada njih da pitamo dal smeju neke reforme u drustvu jer od takvog civilizacijskog soca izgleda sve zavisi. dal je dozvoljeno javno izneti stav da je zemlja okrugla, a ne ravna ploca? a koferce tek treba vratiti u pakao pa nek se druzi sa tata slobom. sta bi sa reformama, lustracijom sljama iz 90ih? hardcore, majke mi.

Srbija me ubija

pre 12 godina

I ovo je njegova reakcija na činjenicu da se policajci, kojima on upravlja, zvanično sastaju sa fašistima i šalju zajednička saopštenja za javnost? "Nije posao policije da nekoga zabranjuje?!" A je l' joj posao da održava zajedničke konferencije za štampu sa organizacijama koje krše Ustavom zagarantovana prava, ista ona koja bi policija trebalo da štiti - jer joj je TO posao?
Ovo ne samo da je sramota, nego je i opasno i antidržavno ponašanje i to upravo onih institucija koje treba da obezbeđuju poštovanje zakona. Strašno.

Dzikan

pre 12 godina

Ministar Ivica Dačić rekao da je prošle godine policija platila najveću cenu.
-- Vidi u budzetu koju je cenu prosle godine drzava platila za policiju, pa ces videti da policija od svih dobivenih para vraca samo kusur u obliku usluga zastite gradjana. Ne moze se reci da policija nista ne radi, ali da radi manje nego sto treba to je sigurno, moji ministre koji si se uplasio ulice.

vladimir

pre 12 godina

Nemam nista protiv odrzavanja parade ali smatram da je pogresno toliko angazovanje policije pa i celog drzavnog aparata oko kako kazu organiztori jedne obicne setnje.Ako im je toliko stalo do toga neka angazuju privatno obezbedjenje i neka se setaju ceo dan.

Marko

pre 12 godina

"...jer je prošle godine policija platila najveću cenu."

Platila je najvecu cenu jer nista niste radili po pitanju huligana godinu dana pre toga. Ovogodisnja parada je izvrsna prilika da vidimo sta ste uradili po istom pitanju od prosle godine.
Vidim da ste poceli da im povladjujete.

jo

pre 12 godina

Treba ovim budalama objasniti da su ovim nesretnicima iz LGBT prava ugrozena samim tim sto bi im ove budaletine zabranile da se prosetaju. Eto, zato sto im to vi zabranjujete, zato su im prava ugrozena, i zato imaju i moralni imperativ da se prosetaju. Da ste pametni i bar malo obrazovani, kao sto niste nego ste glupe paljevine, lepo bi rekli koje su to vrednosti za koje se vi zalazete, i iskulirali likove, i bacili ih na potpuni ignore. Ovako, dokle god ocete nekog da umlatite, LGBT populaciji raste popularnost i simpatije gradjana. I da, kako ste krenuli, ubedjen sam da ce u roku od 5 do 10 godina ne samo dobiti brak, nego ce i usvajati decu. Zato sto ste primitivci. Zato sto ljudi navijaju za slabije, i nezasticene.
U ostalom ko zna, mozda su oni psiholozi u pravi kad kazu da LGBT osobe najvise mrze oni koji se iz ko zna kog idiotskog razloga stide sto takve porive prepoznaju u sebi. Nama "obicnima" koje sve ovo ne interesuje sem kao pitanje zastite ljudskih prava, ne smetaju. Nek se seta ko god oce... A da bije, e to nece moci...

NS

pre 12 godina

Kada se održavaju fubalske utakmice, takođe bude povređenih i poginulih. Kako onda ne postoji inicijativa da se zabrane svi skupovi, jer, realno svugde postoji mogućnost povređivanja. Pa i na proslavama nove godine bude dosta povređenih, najbolje bi bilo da se i to ukine...

Ivana

pre 12 godina

Pa dajte policiji odgovarajuca ovlascenja pa nece biti problema kao sto je bilo prosle godine. ili bar recite protiv koga to ne smete da idete? Ko je to ko ovde odredjuje ko ce da se okupi inapravi setnju, a ko ne? Sutra se tako moze zabraniti i bilo koji drugi skup i u tome i jeste poenta.

pera

pre 12 godina

Kada se samo setim kako ste bili opasni,jaki i odlucni devedesetih kada ste svom silom koju ste imali pod vasom komandom slali ljude da ubijaju neduzne i goloruke.Bili ste strasno jaki i vazni sa vasim vodjom,danas ne smete da se suprotstavite sacici onih koji samo cekaju neka okupljanja da naprave lom i biju kada su u gromili(pojedino su misevi).Naredite policiji da radi svoj posao po zakonu i hapsite ih da im se smanjuje broj a ne povecava a tuzilastvo i sud neka takodje obavljaju svoj posao a ne da kaznjavaju po poznanstvima.Niste vi pravi demokrata niti borac za ljudska prava vec iz stare garde koja je svoje pokazala na delu,zato smo tu gde jesmo.Zasto se tolerisu pojedine bande koje prave stetu i to im je jedini cilj.Umesto da se ostro kaznjavaju vi im ih vasim govorom ohrabrujete.Nece niko normalan otici na paradu da pravi nereda,oni koji nisu pristalice toga nece se na to ni osvrcati.Svako ima prava na slobodu i nigde u pravnoj drzavi se ne tolerisu kriminalci i kojekakvi koji nemaju druga posla vec samo traze guzvu da bi iskalili svoj bes na bilo kome,protiv takvih se bori gosp. Dacicu.Oni koji su nezadovoljni vladom i politicarima treba sa njima da se obracunaju a ne sa neduznima koje drzava mora da stiti.Kakve su to gluposti da jedan ministar tako odgovara na nasilje..bolje da parade nema.Ovo je nenormalna drzava vec odavno,sramota za ovu nakaradnu vladu.

matrix

pre 12 godina

I dalje nas svi zamlaćuju paradom,epskim izlivima patriotizma u vezi Kosova,nekakvim navijačima,restitucijom,beretkama...A ekonomska situacija katastrofalna.Tu smo negde na evropskom dnu,ali to valjda nije bitno.

vuk dlaku menja.ali...

pre 12 godina

Pa je li moguce da ovaj covek izjavi nesto s cime se u potpunosti slazem? Aaaa ministre sve vise licite na onog starog Slobovog 'omladinca'.. Ha ha

Srdja Zlopogledja

pre 12 godina

A juce izgrdismo ovde neku sovinisticku uciteljicu, homoseksualnu mrziteljku. Hehe, ona sebi nije smela svasta da dozvoli, jer ona nije ministarka.

pisar

pre 12 godina

Ne boji se ministar i vlast parade,nego se boje svakog okupljanja većeg broja ljudi,vrlo lako može svaka takva situacija biti inicijalna kapisla za neke druge proteste i događaje.Zbog toga je i cilj držati narod pod kontrolom,da ne talasa previše.Jadno...

Popićka

pre 12 godina

Ideologija Daciceve partije = ideologija Dveri.
Jer, Dveri su deca SM, a kum im je bio upravo Dacic. I sad bi trebao kuma da udari na kumcad? To bi bilo po srpski nemoralno.

Ivan

pre 12 godina

Bravo ministre! Jeste li culi za Ustav i zakone? Vase licno misljenje ne bi trebalo da bude iznoseno javno, bar ne u normalnoj drzavi. Mi vas placamo da radite posao u interesu gradjana a ne placamo vas za iznosenje vasih licnih stavova pa makar oni bili uvijeni u formu brige za grupu ljudi kojom upravljate. Ljudi, svuda u svetu konce vuce NOVAC. Tako da je pravo pitanje, kome smetaju i ne odgovaraju (politicki) ovakva javna okupljanja i ko finasira organizacije tipa Dveri? A i najlakse je izaci i pomlatiti sve te ljude koji izrazavaju svoj stav nego li pokusati ostati, u najmanju ruku, slep na takve stvari tj. ne obracati paznju na to ako vas to toliko nervira i pogadja. Nece propasti Srbija zbog dvocasovnog okupljanja LGBT zajednice u Beogradu vec ce propasti od ljudi koji razmisljaju na nasilan, svirep nacin!

Nebojša

pre 12 godina

zašto homoseksualci neće da šetaju po ušću, nego mora centar, pošto im je prošle godine milicija između ostalog bila i taksi služba nisu videli našta su ličile ulice bg-a za vreme njihove parade, stašno a najgore od svega što će ove godine da bude pet puta više tih "huligana" što imaju u proseku 16-17 godina. Dominantnost homoseksualca u medijima i agresivnom marketingu im stvara pogrešnu sliku u mozgu i može gadno da im se obije o glavu ...

Meho Tuzlak, jaran

pre 12 godina

Prajd vaš ministar Dacic sa policijom ne moze da stiti? (A) Mogu vala misliti sa kojom bi on energijom opet stitio vaše Kosovo, kad bi mu se za to pruzila danas prilika.

Antonio

pre 12 godina

Vrlo dobro se zna ko pravi materijalnu stetu i unistava grad,a to su nasa "deca" kojima se ovakvim izjavama svakodnevno ispira mozak.Evo,danas je u Knez Mihajlovoj bio skup podrske Palestincima.Ja npr ne moram da se slazem sa njima,ali to je savrseno nebitno.Ustavom (zakonom) im je zagarantovano pravo okupljanja.
A ovde imamo jednu komicno-tragicnu situaciju u kojoj jedan ministar policije (zakona) poziva na nekakve zabrane,kao da je on taj koji odlucuje koji ce skup da se odrzava a koji ne.A posle kada u svetu ovi postupci kojima se krse osnovna ljudska prava u 21.veku budu izazvali zgrazavanje,bice nam krivi Amerika,Evropa,CIA...
Nekad pomislim da tako i treba narodu kad je ovca.Medjutim nije kasno da se ispravimo.Za pocetak,parada neka se odrzi,policija neka radi svoj posao,a onda na izborima da posaljemo Dacica u negativne strane istorijskih udzbenika.

j o k e r

pre 12 godina

...a kako bi bilo da za ministra policije postavimo onog policajca sto se na***** majke onopm dripcu sto je sedeo na trotoaru krunske,kukajuci kako su ga tukli panduri- recima:"moj beograd si dosao da lomis ***** li ti ...!!!?...

Dejan

pre 12 godina

Ako neko već želi da iskoristi svoje ustavno pravo na javno manifestovanje, pri tome ne ugrožavajući niti pozivajući na ugrožavanje bilo koga drugog, onda ni policajministar ni prestonički polgarmešter o tome nemaju pravo da Imaju Mišljenje, osim u "svoja četiri zida", što bi oni rekli. Ispravite me ako grešim; ukažite mi ako vidite pravnu rupu u mom rezonovanju. Ako pak ne, onda dajte da svako uradi svoj deo posla, a ne da se ovo polupredizborno vreme koristi za novi talas podjarivanja petparačke moralne panike, čija cena može biti izuzetno visoka, jer ovo u konačnici okuražuje nasilnike. Naime, sve što nije potpuna i nedvosmislena simbolička izolacija nasilnika i apsolutna – načelna i konkretna – solidarnost sa njihovim metama, neka je vrsta ohrabrivanja nasilja, stvaranja uverenja da ono ipak ima makar i tihu ili promumlanu podršku iz institucija.
Ovo je inače citat uglednog kolumniste T.P. sa kojim se apsolutno slažem!

Ljuba

pre 12 godina

"...ministar je upitao novinare da li su Dveri zabranjena organizacija i dodao da nije posao policije da nekog zabranjuje." Isto tako, posao policije nije ni da zaseda i izdaje zajednička saopštenja sa fašistima.

Da pogodim odakle se, ustvari, regrutuju srpski policajci?

pre 12 godina

Citiram deo danasnje vesti koju komentarisemo:

"te mu je (ministru Dacicu) zato iz Evropske komisije i Evropskog parlamenta stigao dopis u kojem se napominje da ta tela pažljivo motre na održavanje Parade ponosa."

Pa, zar Evropa mora da upozori Srbiju da policija mora da radi svoj posao!? Ej, g. ministre, stavite prst na celo i razmislite malo (ako ste, uopste, u stanju da razmisljate razborito) sta to stvarate od Srbije.

I jedno pitanjce:

Je li, Vama, g. ministre, jasno da Vasi (a i Vi s njima, jer ih podrzavate) podredjeni suspenduju Ustav Republike Srbije svojim "upozorenjima" da ne smeju (sic!) da se "biju" s huliganima, te onda s njima potpisuju "pakt o ljubavi i razumevanju"?
Policija MORA da stiti NEZABRANJENA okupljanja koliko god to bilo opasno. A ako znate da radite svoj posao (a ja sumnjam u to) opasnost ce biti svedena na minimum. Cak i ispod toga. Sta ce vam (policiji), onda, za to "stav drzavnih organa"

PS Odlicno Vam se u narodu primila zamena teza da je "Parada izazivac nereda". Kao ono tenisko "vamos- tamos"!

Pobednik

pre 12 godina

Molim gospodina Dacica da pogleda kakvu je izjavu dao Engleski premijer huliganima koji su divljali po Londonu. " ako ste sposobni da divljate po ulicama, onda ce te takodje biti sposobni da odgovarate za sve sto ste uradili", tako se to radi u pravnoj drzavi, cak i klinci od 14 godina koji su krali, su izvedeni pred lice pravde..... Sramota za policiju i drzavu Srbiju!

svetlanast.

pre 12 godina

ministar policije se ponasa kao da SPS nije naslednik saveza komunista /i u materijalnom i u ideoloskom smislu/.

komunisticka vlast je znala kako da onemoguci sve one koji su bili pretnja dolasku u beograd stranih drzavnika /pa i diktatora/, raznim paradama, kongresima, docecima broza sa putovanja po svetu...

jednostavno su "bundzije" pozivane na "informativni razgovor" u policiju na nekolko sati a bogami i duze, dok dogadjaj ne prodje.

e sad, demokrate ce reci da to nije bilo demokratski.
a demokratski je grupi gradjana, koji nikome nisu pretnja, onemoguciti da mirno prosetaju ulicama svog grada, ma o kome se radilo.

demokratski je, prosle godine dozvoliti da mangupi za koje se unapred znalo da ce divljati ulicama beograda, povrede stotine policajaca i gradjana i poruse beograd.
kao sto se i sad zna ko preti.

uostalom, ako nije po zakonu, u srbiji postoji skupstinska vecina koja izglasava sve i svasta, privatizaciju koja stotine hiljada ljudi ostavi bez posla, reformu pravosudja koja nezakonito izbaci sudije i tuzioce sa posla, stotine agencija koje skupo kostaju, a nista ne vrede, zakone koji omogucavaju "otvori - zatvori" afere, kako kome zatreba, pa moze da izglasa i zakon koji ce zastiti mirne proteste.

mozda ta mogucnost vec postoji - pozvati vodje na "informativni razgovor", dok parada ne prodje.

hhhggguuu

pre 12 godina

Ljudi, ovo je Srbija, i po mom misljenju parada moze da dovede do toga da se izgube ljudski zivoti, svo to natezanje oko ljudskih prava i mogucnosti policije da ih zastiti je u redu, dok na kocki nisu ljudski zivoti.
Dokle treba da ide sa svim tim?
Mi smo podrucje gde su ljudi zedni krvi i jedva cekaju povod da se zalije ta zedj, ako bude gej parada, bice haos kao i uvek, velika materijalna steta i puno povredjenih i nista vise, a Srbija ce biti isto to sto je bila i pre sto i dvesta i trista godina.

c i t i z e n

pre 12 godina

Dacicu, dugo sam se borio sa sopstvenim porivom da priznam da si napravio bolji SPS (i boljeg sebe) ali sada si mi pomogao da savladam taj poriv. Izgubio si zivce i pokazao pravo lice. Policija postoji da prihvati postojecu situaciju i da na nju adekvatno reaguje, bez obzira na cenu. Preporucujes da paradu (uzgred i ja je smatram cirkusom) ne treba odrzati jer ce policija platiti cenu. Da li je engleska policija "preporucila" da se letosnje demonstracije i nasilje ne dogode ili je uradila sto je morala i platila cenu? Sedi, jedan!

Veronika

pre 12 godina

Znači da je uspešno održavanje parade u stvari na neki način uslov da bi nas Evropa već jednom pogledala! Pa tako kažite, nemoj samo da to opravdavate borbom za ljudska prava i prava LGBT populacije!

PRavo

pre 12 godina

Kome ove godine smeta da gleda homoseksualce kako se setaju u Beogradu, taj to moze jednostavno izbeci tako sto ih u to vreme nece gledati. Fala bogu ONOLIKI Beograd, mozete da budete bezbedni u bilo kojoj kafani, garantujem da ih tamo necete sresti :)

Nikola ozi

pre 12 godina

Nemam nista protiv parade,ali sam protiv organizatora koji uporno nastoje da se parada odrzi ne zbog toga da bi pokazali ko su i sta su,nego da bi-danas sutra i oni usli u vlast i dograbili se fotelje,ima sada i mnogo precih stvari od parede ponosa,razmislite malo o tome.s

Blago Tadicu

pre 12 godina

Druze Tadicu, posto odavno nisi gospodin, evo da ti javim da ces na izborima, potpuno nenadano da dobijes glas od mene. Zasto? Pa zato sto ce protiv tebe da izadje da demonstrira najvece dno i ljudski talog koji postoji u ovom narodu - ovi klerofasisti, a evo ni (glj)Ivica nije imun na cari strojevnog koraka "branilaca nacionalnog..." cega god. Eto Borise, ako te ovakvi pritajeni strvinari mrze, mora da nesto dobro radis, mada ja ne vidim sta...

Hetero ali tolerantan

pre 12 godina

Probacu da dam komentar na sve ovo,
Mislim da se ovde drugacije tumaci stav policije, i citam komentare niko vas nije tereao da budete u uniformi. Svi znamo da ce do nereda doci i da ce biti mnogo mnogo povredjenih, i smatram da je za sve bolje da se parada ne odrzi. Pise u komentarima da smo zatucana zemlja, sto i jesmo, ali ta zatucanost se ne ispravlja na ovaj nacin, gde ce pored razbijenih glava biti unisteno mnogo imovine i potroseno puno para poreskih obveznika.ja sam pre za edukaciju i blazi pristup svemu ovome nove generacije treba da se uce tolerantosti, a ne inatu, sto mi se ponekad cini da je Parada ponekad. ja bih vas sve pitao da li biste isli na posao a da znate da je samo pitanje da li cete vi ili neko pored vas da pogine ili bude premlacen. Kada sam ja protestvovao zbog male plate, nisu mi dali da blokiram ulicu vec je dvadesetak policajac bilo uz nas i nije se desio n i jedan incident. setnja je bila trotoarom uz kratak prekid saobracaj kada smo kolektivno prelazili ulicu, a bilo nas je vise od broja ucesnika na prosloj paradi,
ja sam za paradu ponosa ali onog trenutka kada se stvore uslovi da ta parada prodje a da neko ne prolije krv na ulici

zuzy

pre 12 godina

Dačić se koristi klasičnom zamenom teza. Nije na policiji niti na nekim drugim državnim organima da se izjašnjavaju da li neki skup treba da se održi ili ne. Jedino što je na policiji da se izjasni je, pod jedan, da zabrani neki skup ako je on protivzakonit, i pod dva, ako skup nije protivzakonit, onda treba da štiti sve učesnike na njemu. Sve ostalo traženje nekog izjašnjavanja drugih državnih organa je čisto zamajavanje javnosti protivrečnim izjavama.
Takodje, nije na policijskom sindikatu da se izjašnjava da li su oni posebno ugroženi na nekom skupu. Nisam čula da li su se nekada izjasnili o njihovoj ugroženosti na obezbeđenju fudbalske utakmice između Zvezde i Partizana, a utakmice visokog rizika imamo jednom mesečno. Nek se policijski sindikat lepo bavi onim za šta je osnovan, a to je štićenjem radnih prava policajaca, a ne zamajavanjem javnosti.

nenad

pre 12 godina

Ama ljudi dokle vise o tome , pa koga boli uvo sta vi radite kod kuce , samo nemoj te drugima da nabija te na nos to sto vi volite da radite sta god radite izmedju sebe sa osobama istog pola . Sve vise me ovo podseca na film 8. putnik jer kao sto u filmu su ludi potrebni elijenima da bi se razmnozavali tako i mi vama dodjemo isto , znaci ocekujete ista prava a mi da vam radimo reprodukciju za produzenje vama istih . Umesto vase parade , trebalo bi mi koji smo nezaposleni da pravimo parade .

mozaik glupandera

pre 12 godina

Evo dosadno popodne, mrtvo na poslu pa snjufam sta sad oce ovi homosi i ovi balvani na vratima (ne znam cega, mislim sigurno ne vratima EU, reko d' nisu vrata raja, al aj da ne lupetam, valjda oni znaju). Elem, teza koju zastupaju ovi vratari i drveni advokati srpstva i srpskih vrednosti (ne znam ni sto su bas oni pozvani to da cine, al ajde, vole ljudi, neka) jeste da u demokratiji ima da se postuje volja vecine. I to znaci ako vecina kaze nema da bude parade, onda policija ima da izadje i brani da se ta parada desava. I tacka. Eto to je njihova teza. Tuzno je u celoj prici da oni jadni i siroti ne shvataju da to NIJE demokratija nego totalitarizam u svom najcistijem obliku. Znaci, ako vecina kaze da je zemlja ravna ploca, ima da bude ravna ploca i tacka? Ako vecina kaze da zena ima da bude fabrika za decu, i da sedi pored serpe s varjacom u ruci, ima da bude tako? Ako vecina kaze da nema sta zena izlazi na ulicu bez marame na glavi jer to nije pristojno, ima da bude tako? Ako vecina kaze da svi mora da idu da rade u radne kampove, i da nema sta da bude naredne tri godine skolovanja (primer iz kamobodze i kine) onda ima da bude tako? Ako vecina kaze da zbog vase sopstvene zastite treba da se preselite i zivite u koncentracionim logorima u kojima cete biti srecni okupljeni s ostalima kao sto ste vi, onda ima da bude tako?
Bili, videli, neki i preziveli, i mogu samo da vam porucim, ma nemate sanse...

Naime, Demokratija je uredjenje u kojem je volja vecine OGRANICENA PRAVIMA svih ostalih. Zbog onog vaseg tumacenja ljudskih i politickih prava gospodo iza drvenih, metalnih, rajskij ili kakvih god vratnica da ste svoje pravo lice sakrili, ostali komentatori vam s pravom lepe etikete da ste to sto, u sustini, da se ne lazemo, i zelite i stremite da budete. "Tragovi vam smrde necovjestvom"...

Sunce Slobode

pre 12 godina

Nazalost, ali ministar je u pravu. To bi bila jedina politicki odgovorna odluka u ovom trenutku. Ni jedna parada nije vredna ni jedne raskrvavljenje glave, ni jedne polomljene ruke ili noge. Homoseksualno opredeljeni nasi sugradjani i njihovi prijatelji iz inostranstva, odnosno oni koji su sebi dali za pravo da ih predstavljaju, previse napadno i razmazeno traze da im se da samo centar grada i nista manje. Kompromisi se moraju praviti, zbog cega ne odgovara Usce ili Kosutnjak? Argument da placaju porez ne stoji, i malinari i vojvodjanski paori takodje placaju porez pa mogu da pridju Beogradu samo na par desetina kilometara. Takodje, moram da primetim, da previse detinje deluje poredjenje sa fudbalskim utakmicama i nivoom rizika na istim. Pre svega fudbalske utakmice se ne igraju u centru grada i tamo idu samo oni koje to zanima, dakle navijaci. Parada bas pokusava suprotno, da u centru grada svima nama stavi do znanja da tu setaju seksualno drugaciji, iako to ne zanima ogroman procenat stanovnika ovoga grada.

gradjanin

pre 12 godina

referendum resava ovaj problem,nije uredu da manjina siluje vecinu i da zbog toga strada i policija.iluzija je da je ovo svajcarski,nemacki ili norveski narod.

Parada ponosa kao metafora

pre 12 godina

Ne pada sneg da prekrije breg, već da svaka zverka svoj trag pokaže. Ovakvim stavom prema "Paradi ponosa", Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i Vlada Srbije, samo pokazuju da zapravo njima nije stalo ni do čega drugog nego do opstanka na vlasti, i to po svaku cenu. Danas (i juče) koketiraju sa ultra-desničarima, sutra će sa radništvom, prekosutra sa seljaštvom, naksutra sa građanima. Podržaće sve i svakog ko je dovoljno brojan, snažan i organizovan, bez obzira na "zakletvu" u vladavinu prava i demokratske principe savremenog sveta. Nažalost, "Dveri", "Obraz", "Naši" i slični niti su efemerna manjina, niti su autohtoni, od političkih i drugih stranaka nezavisni pokreti, već predstavljaju relevantnu političku snagu, koja potpomognuta raznoraznim huligansko-"navijačkim" grupama i grupicama mogu da izazovu prilične neprijatnosti vladajućoj garnituri, koje bi mogle da rezultuju njihovim privremenim ili čak trajnim silaskom sa političke scene. Zato u MUP-u i Vladi ne žele da im se zameraju. Inače, MUP bi sigurno bio u stanju da ih nadvlada na klasičan policijski način, kao što bi i "nezavisno" sudstvo moglo da ih "napenali" za primer, tako da 90% njih ne bi više nikad ni razmišljali da prave ulične nerede i da fizički nasrću na policajce.

Djape sa PROTIVPREDLOGOM

pre 12 godina

Da je ovo normalna drzhava i da je ovaj narod normalan, Daciceva stranka bi prestala da postoji jos 6. oktobra!

Kako ga nije sramota da ovako nesto izjavljuje?

Borise, dokle ces ovo da tolerishesh samo zarad ostajanja josh par meseci na vlasti?

ninja

pre 12 godina

gej parada vredja normalne gradjane srbije i rusi porodicu u srbiji, ono sto je srpsko i spc-ovo ima apsolutno neprobojni pancir protiv odgovornosti. dacic? hmm...ko kaze da je kasno za lustraciju.

Majka

pre 12 godina

Nemam nista protiv odrzavanja parade ali smatram da je pogresno toliko angazovanje policije pa i celog drzavnog aparata oko kako kazu organiztori jedne obicne setnje.Ako im je toliko stalo do toga neka angazuju privatno obezbedjenje i neka se setaju ceo dan.
(vladimir)

Zasto bi bilo ko placao iz svoga djepa zastitu od huligana od kojij je drzava duzna da ih stiti?

To sto imamo toliko huligana da se bilo ko mora stiti od hiligana, e to je druga prica....za koju LGBp ne snosi odgovornost ni moralnu ni materijalnu. Svi cemo placati i treba da placamo cenu nasih pomerenih vrednosti koje nismo kao drustvo ni pokusali da stavimo na mesto posle tragicnog srozavanja SVIH vrednosti 90tih. A srozali su ih upravo ovakvi sto prete i od kojih policija mora da stiti ljude a nije ih srozala LGB populacija...

Zoki

pre 12 godina

Organizatori javnih okupljanja trebaju da snose troskove policijskog obezbedjenja i osiguranja. To bi trebalo da vazi za sve - pa i za PRIDE. Tako je i u SAD i Kanadi na koje cesto volimo da se pozivamo. Toronto PRIDE je u 2010 platio skoro 60 hiljada dolara za obezbedjenje i jos 30 hiljada za osiguranje.

bata

pre 12 godina

apsolutno Mi nemamo nikakav problem sa njihovom paradom, sa obzirom da zivimo po demokratskim nacelima i u demokratiji imamo pravo da kazemo nase misljenje i da trazimo da se jednostavno odrzi neka vrsta referenduma ili glasanja i da Gradjani Beograda odluce po principima demokratije da li su za javno odrzavanje parade ili protiv odrzavanja...sva ostala misljenja, da li su ono normalni ili ne, da li su protiv boga i da li je to moralno ...su u domenu licnog stava....svi smo mi gradjani Beograda i imamo pravo da odlucimo o konkretno veoma bitnom dogadjaju

Mihajlo

pre 12 godina

Znate sta, sve zavisi iz cijeg ugla posmatramo ove gradjanske komentare, koji su interesantni koliko i intrigantni ali moje misljenje je da stanete malo i grickate chipi chips:)

dace

pre 12 godina

Ako je ovo put kome treba stremiti onda hajmo svi na paradu-tuzno,tuzno,najtuznije a ovi iz evrope samo nas gledaju nemaju druga posla a Grcka pred bankrotom..

MileCa

pre 12 godina

Zoki,
Pre svega, u organiziji parada u Kanadi i US i zapadnim zemljama ucestvuju mnogi sponzori, grad, drzava itd. To je pravi festival na kome organizatori zaarde mnogo vise nego sto ih kosta dodatno obezbedjenje i sanitacija.

Organizatori rade zajedno sa vlastima i policijom da bi parada prosla bez ikakvih incidenata. Zato sto je prihvacena kao manifestacija mnogi sponzori koriste za reklamu, marketing i promociju. kada ce se to kod nas desiti da je parada dogadjaj na koji dolaze turisti iz cele Srbije? Nikad, jedino sto je vezano za paradu je pretnja nasiljem? E to je ogromna razlika, koja namece odgovornost drzave da odgovori na to.

Vladimir

pre 12 godina

Mi kada bi i imali policiju prvo bi uhapsila "koferce" ministra. Kada bi imali sudstvo huligani bi bili u zatvoru i ne bi svaki cas obijali radnje i razbijali gsp I mamograf. Mislim da je veca vajda lepo raspustiti policiju i sudstvo, iovako kao da ih Srbija i nema. Mislim da nigde na svetu nema da policija zajedno sa huliganima "ubi, zakolji" drzi slovo pred medijima. Dno dna. Vise nema razlike izmedju policije i mafije.

Rade

pre 12 godina

Nije tacno Dacicu. Policija je ta koja procenjuje nivo rizika demonstracija i koja zabranjuje ili ne zabranjuje dogadj.
Policija je tu da stiti imovinu, a ne da budu licni telohranitelji, pojedincima koji bi da isteruju svoj cef.

Laszlo, Szenta

pre 12 godina

Ivica je na žalost u pravu.
Prošle godine je bio haos da bi šačica prošetala gradom.
šteta je bila ogromna
to nam u ovom trenutku nije potrebno ukoliko želimo da sredimo stanje u državi i pridružimo se EU.
Homoseksualcima su zagarantovana sva prava i mislim da za paradom zaista nema potrebe.
Radije otkazati nešto protiv čega je fro stanovništva nego ponovo gledati rat na ulicama, krv, nasilje.
P.S.
Da li su prošle godine bila ugrožena ljudska prava ljudi koji žive u neposrednoj blizini parka Manjež kojima ceo dan nije bilo dozvoljeno od strane policije da izađu iz svoji domova?
kome ti ljudi da se žale?
P.S.
Da li i organizatrori parade snose neku odgovornost? Svesni su da če njihova prada izazvati nemire i haos, red je i da učestvuju u odgovornodti.

Vlada

pre 12 godina

Dveri su neparlamentarna politicka organizacija, a PSS sindikat drzavne sluzbe, sto samo po sebi treba da bude dovoljan razlog da se oni nikad ne nadju za istim stolom. Uostalom bas me briga, nek se ne organizuje parada ponosa zbog pretnji nasiljem onih koji sede za istim stolom sa policijom. Tada otpisujem Srbiju kao drzavu. Prvi sledeci korak ce biti odvajanje Vojvodine i Sandzaka koje cu ja svesrdno da podrzim u koliko Srbija odustane od osnovnih civilizacijskih normi. Istina je da Srbija kao drzava ni ne treba da postoji u realnom vremenu, jer je LOS sistem koji namerno NECE da se menja.

Ako ste toliko JADNI da ne mozete da shvatite da su prava coveka iznad zelje vecine, onda ni ne zasluzujete da imate drzavu.

student

pre 12 godina

a JA kazem da je bilo lustracije 5 oktobra, ti sad ne bi nikad bio tu gde jesi , posle svih onih batinanja koje smo imali u zoni sumraka tvoje partije ti nam 2011 solis pamet! Ironicno je ko ce da nam govori o demokratskim vrednostima, po njemu civilno drustvo moze da funkcionise samo pod upravom polit biroa i DB-a...

Objektivno sagledavanje

pre 12 godina

Ministar je u potpunosti upravu! Ima moju podrsku kao i pretpostavljam podrsku vecine ljudi koji zive u Srbiji. Nadam se da krvoprolice nece biti vidjeno ni u juznoj pokrajini. Razum iznad svega.

Pexon PFC, Kladovo

pre 12 godina

Iako ne podrzavam politiku SPSa i Ivice Dacica, covek je sada potpuno u pravu. Stavite prst na celo i razmislite malo o konsekvencama? Odrzace se gej parada, policija ce biti taxi preduzece, grad opet razoren, hiljade razbijenih glava, lokve krvi se slivaju beogradskim ulicama, a LGBT ce da likuje kako su uspeli. Pa jel ovo Bagdad ili Beograd? E moja drzavo.

Mario Bros

pre 12 godina

Pa i jeste bolje da ne bude. Da obljasnim zašto.
Niste radili dovoljno na osvešćivanju ljudi, i upoznavanju sa vašom LGBT kulturom. Kada odradite domaći, poklonite neki inkubator za Bitku za bebe, pokažete da i vi doprinosite i mislite na zajednicu, kada donirate crkvi neka simbolična sredstva, donirate krv institutu za transfuziju, zajednica će vas bolje prihvatiti.

Ovako vi čekate taj jedan dan da vrištećim bojama izađete (iz svojih da ne kažem jazbina ali realno nema vas nigde u javnom životu), i na ulici nešto pokažete, tj da realno gledano provocirate sve one koji vas ne razumeju jer ih niste upoznali sa nečim što njima nikako nije prirodno, a pri tome su većina.

Put do vaše slobode je u vašim rukama. Priključite se, priđite zajednici prijateljski i ona će vam na kraju vratiti prijateljski.

Gradjanin

pre 12 godina

A u Nisu nek tuku policiju jer je to zbog fudbala. cccccc

More, izvedi duplo vise policije, i taj dan ko bude u toj masi, A ZNA SE DA CE MASA NAPASTI POLICIJU CIGLAMA, onda lepo svima koji budu napali, polomite i ruke i noge i odnesite ih tati i mami, da vide kakve debile su odgajili.

Nebojša

pre 12 godina

zašto homoseksualci neće da šetaju po ušću, nego mora centar, pošto im je prošle godine milicija između ostalog bila i taksi služba nisu videli našta su ličile ulice bg-a za vreme njihove parade, stašno a najgore od svega što će ove godine da bude pet puta više tih "huligana" što imaju u proseku 16-17 godina. Dominantnost homoseksualca u medijima i agresivnom marketingu im stvara pogrešnu sliku u mozgu i može gadno da im se obije o glavu ...

uzdravlje

pre 12 godina

Iskreno, kao heteroseksualca i gradjanina Srbije, ponekad me prodje hladna jeza kada pomislim u kom veku zive gradjani Srbije.
Sad ce svi da viknu - ti si gej. I to ce biti najbolji dokaz za moju tvrdnju.

vuk dlaku menja.ali...

pre 12 godina

Pa je li moguce da ovaj covek izjavi nesto s cime se u potpunosti slazem? Aaaa ministre sve vise licite na onog starog Slobovog 'omladinca'.. Ha ha

Waistiny

pre 12 godina

Da ustuknemo pred golobradim huligancicima? Onoliku silu imate, a bojite se dece bez roditeljskog staranja????????

Kako bih te, batice, smenio slatko. I vratio za Zitoradju expressno. Pa se tamo spremaj za izbore, a ne ovde, ne po MOM Beogradu.

Nikola ozi

pre 12 godina

Nemam nista protiv parade,ali sam protiv organizatora koji uporno nastoje da se parada odrzi ne zbog toga da bi pokazali ko su i sta su,nego da bi-danas sutra i oni usli u vlast i dograbili se fotelje,ima sada i mnogo precih stvari od parede ponosa,razmislite malo o tome.s

Provincijalac

pre 12 godina

Strašno je da ljudi ne mogu da se šetaju a da se država ili plaši ili solidariše sa huliganima. Ja nisam homoseksualac, ali im dajem svoju podršku da se izbore za pravo da šetaju i da dišu.
Jednako je strašno to da se ne radi na prevenciji huliganstva; jer su oni samo pogubljena deca.
Moje pitanje huliganima – šta je to u vama da vas toliko interesuje seksualnost drugih ljudi? Da li su vam životi toliko dosadni, ili se borite protiv nečeg u vama samima, nečeg čega se plašite i nečeg što jeste?

amstel

pre 12 godina

Nije tačno da se država ne izjašnjava o Paradi, država je već podržala Paradu i ona će se održati ma koliko Dačić u svom jeftinom populizmu bio protiv nje.

Sunce Slobode

pre 12 godina

Nazalost, ali ministar je u pravu. To bi bila jedina politicki odgovorna odluka u ovom trenutku. Ni jedna parada nije vredna ni jedne raskrvavljenje glave, ni jedne polomljene ruke ili noge. Homoseksualno opredeljeni nasi sugradjani i njihovi prijatelji iz inostranstva, odnosno oni koji su sebi dali za pravo da ih predstavljaju, previse napadno i razmazeno traze da im se da samo centar grada i nista manje. Kompromisi se moraju praviti, zbog cega ne odgovara Usce ili Kosutnjak? Argument da placaju porez ne stoji, i malinari i vojvodjanski paori takodje placaju porez pa mogu da pridju Beogradu samo na par desetina kilometara. Takodje, moram da primetim, da previse detinje deluje poredjenje sa fudbalskim utakmicama i nivoom rizika na istim. Pre svega fudbalske utakmice se ne igraju u centru grada i tamo idu samo oni koje to zanima, dakle navijaci. Parada bas pokusava suprotno, da u centru grada svima nama stavi do znanja da tu setaju seksualno drugaciji, iako to ne zanima ogroman procenat stanovnika ovoga grada.

Vancity

pre 12 godina

Sa jedne strane sramota me je sto Ivica Dacic i ja pripadamo istom narodu, a sa druge raduje me da procitam komentare ovde i vidim da je vecina ljudi shvatila tezinu njegove izjave.
Meni je taj stav gotovo neshvatljiv posto zivim u sredini gde se ljudska prava izuzetno cene. Moja supruga i ja imamo nekoliko prijatelja iz LGBT zajednice, iz iskustva mogu vam reci da bolje ljude tesko da mozete da nadjete. Steta je sto u Srbiji puno ljudi to nikada nece shvatiti jer im nikada nece ni pruziti sansu da postanu prijatelji.
Verujte mi, za 10-15 godina kad postovanje ljudski prava dodje na neki normalan nivo u Srbiji stidecemo se ovog vremena.

Hetero ali tolerantan

pre 12 godina

Probacu da dam komentar na sve ovo,
Mislim da se ovde drugacije tumaci stav policije, i citam komentare niko vas nije tereao da budete u uniformi. Svi znamo da ce do nereda doci i da ce biti mnogo mnogo povredjenih, i smatram da je za sve bolje da se parada ne odrzi. Pise u komentarima da smo zatucana zemlja, sto i jesmo, ali ta zatucanost se ne ispravlja na ovaj nacin, gde ce pored razbijenih glava biti unisteno mnogo imovine i potroseno puno para poreskih obveznika.ja sam pre za edukaciju i blazi pristup svemu ovome nove generacije treba da se uce tolerantosti, a ne inatu, sto mi se ponekad cini da je Parada ponekad. ja bih vas sve pitao da li biste isli na posao a da znate da je samo pitanje da li cete vi ili neko pored vas da pogine ili bude premlacen. Kada sam ja protestvovao zbog male plate, nisu mi dali da blokiram ulicu vec je dvadesetak policajac bilo uz nas i nije se desio n i jedan incident. setnja je bila trotoarom uz kratak prekid saobracaj kada smo kolektivno prelazili ulicu, a bilo nas je vise od broja ucesnika na prosloj paradi,
ja sam za paradu ponosa ali onog trenutka kada se stvore uslovi da ta parada prodje a da neko ne prolije krv na ulici

Neofene

pre 12 godina

Znaci "zakon jacega"?? Ee, bas bi volela da se zabrane utakmice tj da se igraju BEZ publike, jer su i one veliki bezbedonosni problem, tako da, ista prava za sve!!!

gradjanin

pre 12 godina

referendum resava ovaj problem,nije uredu da manjina siluje vecinu i da zbog toga strada i policija.iluzija je da je ovo svajcarski,nemacki ili norveski narod.

Frenki

pre 12 godina

Meni uopste nije jasan ovaj diskurs. Zasto mediji prenose ovakve stavove politicara? Koga zanima ministrovo misljenje oko toga sta je bolje a sta gore? On nije placen da bi lamentirao i razmisljao - ON JE PLACEN da sprovodi Ustav i Zakon ove zemlje. Da li po Ustavu grupa gradjana ima pravo na mirno okupljanje i protest? Ima, ukoliko ga prijavi MUP-u, po vazecim propisima. Tacka. Nema dalje. Zavrsena prica. End of story.
Drzava bre mora da funkcionise. I tacka. Kakvi bre homoseksualci, dveri, ovi, oni.....Ovo je pitanje fundamenta drzave i nicega drugoga - da li drzava uopste funkcionise ili ne. Oni imaju pravo da se okupe - dakle zastitite prava gradjana!
Jer ja takodje imam pravo na slobodu misljenja i govora itd itd itd. Kako njima danas i meni ce mozda sutra biti uskraceno pravo na okupljanje i slobodu govora.....
A TO SE TICE SVIH NAS!!!

hhhggguuu

pre 12 godina

Ljudi, ovo je Srbija, i po mom misljenju parada moze da dovede do toga da se izgube ljudski zivoti, svo to natezanje oko ljudskih prava i mogucnosti policije da ih zastiti je u redu, dok na kocki nisu ljudski zivoti.
Dokle treba da ide sa svim tim?
Mi smo podrucje gde su ljudi zedni krvi i jedva cekaju povod da se zalije ta zedj, ako bude gej parada, bice haos kao i uvek, velika materijalna steta i puno povredjenih i nista vise, a Srbija ce biti isto to sto je bila i pre sto i dvesta i trista godina.

Sweden

pre 12 godina

"U igri je uvek isti način razmišljanja: žrtva diskriminacije biva optužena za provokaciju i od nje se traži da se povuče, sakrije ili umre u ime zaštite društvenog reda i mira.Tako se odgovornost za nasilje prebacuje na žrtvu.Ona je kriva što uopšte postoji. Samim svojim postojanjem ona remeti poredak. Ona provocira. Žrtvu, dakle, treba sakriti, eliminisati, ukinuti. Ne samo u ime zaštite društvenog reda i mira, nego – koje li ironije – i za njenu vlastitu sigurnost." Mira Furlan
Nemam sta da dodam, sem da potpisujem svaku njenu rec! A od ove kvazi demokratske vlasti mi je muka. Samo se nadam da se vise NIKADA necu vratiti u Srbiju.

Ivan Jovanovic

pre 12 godina

A sta mislite ministre o tome da smanjite rizik time sto cete sve one koji sire mrznju i potpiruju strasti kazniti po zakonu i time svima nama olaksati zivot. Ili da, mozda, preventivno delujete tokom godine na one koji se siledzijski obracunavaju sa svima bez straha od zakona.

Mislim da je najbolje da se parada ne odrzi, ne zbog policije, vec da jednom prestanemo da verujemo da je Srbija slobodna zemlja vodjena od strane demokratskih ljudi. Ovo je stvarno preslo u jednnu veliku grotesku gde vise nista nema meru niti smisao.

milan

pre 12 godina

Izgleda da vas vise brine Gej parada nego situacija na Kosovu. Pogledajte oko cega se svadjate: setnja ulicama Beograda par stotina ljudi. Od muhe pravite grizlija!

Debeli

pre 12 godina

Ajde!? Pa nek daju otkaz onda, da zaposlimo druge, imamo hvala bogu milionce nezaposlenih, sigurno moze da se nadje 40tak hiljada koji ce drage volje da rade posao za koji su placeni!
Nema sta policija da hoce ili nece, policija MORA da stiti ustavni poredak i zagarantovana ljudska prava, a ako ne moze ili nece - onda mi i nismo uredjena drzava nego anarhija gde svaka budala moze da te ubije od batina jer joj se ne svidja tvoja boja ociju npr. Onda mozemo svi da se organizujemo kao na divljem zapadu, zakon jaceg, pa ko prezivi neka prica. Ne bi nam bio prvi gradjanski sukob na ovim prostorima. Mozda za bolje i nismo.

nenad

pre 12 godina

Ama ljudi dokle vise o tome , pa koga boli uvo sta vi radite kod kuce , samo nemoj te drugima da nabija te na nos to sto vi volite da radite sta god radite izmedju sebe sa osobama istog pola . Sve vise me ovo podseca na film 8. putnik jer kao sto u filmu su ludi potrebni elijenima da bi se razmnozavali tako i mi vama dodjemo isto , znaci ocekujete ista prava a mi da vam radimo reprodukciju za produzenje vama istih . Umesto vase parade , trebalo bi mi koji smo nezaposleni da pravimo parade .

Vlaja

pre 12 godina

Skandalozna izjava, Dacic bi malo da ne obavlja svoju funkciju, a ovi bas zapeli da mu zagorcavaju zivot. Sta ses Ivice, teska je ova demokratija.

marko, nis

pre 12 godina

O tome da li ce biti parade ili ne odlucuje se na osnovu zakona, a oni garantuju pravo na mirno javno okupljanje. Ona okupljanja koja nisu mirna, a takvo je divljanje huligana oko parade, mora da budu onemogucena. Dacic tu ne sme nista da se pita, nego samo da naredi policiji da sprovede zakon.

strejt

pre 12 godina

Dok ste devedesetih krvnicki sibali studentariju i profesore bilo je sve Ok, a sad kad treba sa bagrom i dnom ove zemlje da se obracunate bezite u misju rupu.
Niko te ne pita Dacicu da li treba parada da se odrzi ili ne, tvoja duznost je da obezbedis javni red i mir u ovoj zemlji.
A ako to ne mozes, ili ne smes, onda podnesi ostavku zato sto si nesposoban!

Jedan Beograđanin

pre 12 godina

Niti volim niti mrzim LGBT osobe. Što se parade tiče do sada sam bio u dilemi ZA ili PROTIV. Sada sam definitivno ZA, ako ništa drugo u inat lažnim moralistima, moralistima po zanimanju, šatro-patriotama, kvazi-urbanim ličnostima, primitivcima i uličarima.

Srbijo da li si drzava ili ?

pre 12 godina

Pa jel ovo Bagdad ili Beograd? E moja drzavo.
(Pexon PFC, Kladovo, 23. septembar 2011 13:13)

Upravo zato sto Beograd ne sme da postane bagdad parada MORA DA BUDE ODRZANA ukoliko to organizatori zele.To je vrlo jasno PO USTAVU i ZAKONIMA DRZAVE SRBIJE.Svakoj daljoj prici NEMA MESTA!

pobelneli Milutin

pre 12 godina

vazno je da je bilo i bice raznih parada "patriJotizma" i istina i dogadjanja naroda koje su nas unistile, od 1986 pa do danas. I ciji si ti bio i ostao sponzor.

bata

pre 12 godina

apsolutno Mi nemamo nikakav problem sa njihovom paradom, sa obzirom da zivimo po demokratskim nacelima i u demokratiji imamo pravo da kazemo nase misljenje i da trazimo da se jednostavno odrzi neka vrsta referenduma ili glasanja i da Gradjani Beograda odluce po principima demokratije da li su za javno odrzavanje parade ili protiv odrzavanja...sva ostala misljenja, da li su ono normalni ili ne, da li su protiv boga i da li je to moralno ...su u domenu licnog stava....svi smo mi gradjani Beograda i imamo pravo da odlucimo o konkretno veoma bitnom dogadjaju

DeusEx

pre 12 godina

Podrzavam paradu naravno, ali opet ce deblji kraj da izvucu obicni policajci. Sada treba ponovo da ih kamenuju isti huligani od prosle godine jer sudovi ne rade svoj posao, a politicari cute ili daje homofobicne izjave i podgrevaju situaciju.

Vladimir LDP

pre 12 godina

A bolje da ti nisi ministar vec neki ozbiljan i odgovoran covek (ili zena) koji ne koristi tako vaznu drzavnu instituciju koja nam svima garantuje bezbednost za svoje politikanstvo i ne bi li napabircio jos koji glas na izborima. Ne razumem zasto toliko volis i podrzavas huligane, kakvu korist od njih imas deder mi kazi? Zanima me bas veoma, jer vidim malo malo pa dajes izjave kojima njih unapred aboliras od svake odgovornosti za lomnjavu koju ce da naprave i krivicu prebacujes na gejeve koji samo zele da prosetaju ne ugrozavajuci pritom nikog. Kako te nija sramota da to radis? Ti i onaj tvoj iz Jagodine.

deda Paun, Solunac

pre 12 godina

Fasizam, fasizam deco! Fasizam u Srbiji nikad nije umro. Bio je samo prefarbavan kraljevinom, cetnicizmom, komunizmom, socijalizmom pa danas demokratizmom. Na vama je decice da ga prepoznate, i da ga (u)dusite na licu mesta, gde (ga) se (za)desi.

matrix

pre 12 godina

I dalje nas svi zamlaćuju paradom,epskim izlivima patriotizma u vezi Kosova,nekakvim navijačima,restitucijom,beretkama...A ekonomska situacija katastrofalna.Tu smo negde na evropskom dnu,ali to valjda nije bitno.

ninja

pre 12 godina

gej parada vredja normalne gradjane srbije i rusi porodicu u srbiji, ono sto je srpsko i spc-ovo ima apsolutno neprobojni pancir protiv odgovornosti. dacic? hmm...ko kaze da je kasno za lustraciju.

Darko

pre 12 godina

Pogledajte kako izgleda protest u civilizovanoj državi kakva je Ukrajna. Ove devojke baš imaju m..a. Živim za dan kada će neko izaći na ulice Beograda i moći da iskaže slobodno mišljenje, gay ili ne ovde se u opšte ne radi o tome, već o pokušaju države da kontroliše masu.

Срки

pre 12 godina

Чекај брате, значи ако би хомосексуалци сад напали на Палмину параду онда би ти препоручио да се ни та парада не одржава више?

Узгред буди речено уопште нисам подржавао хомосексуалну параду све док нисам видео реакције разноразних примитиваца у мојој земљи. Сада је подржавам и сматрам да је неопходна. И то не због хомосексуалаца, већ због развијања толеранције у Срба. А кад та парада једном почне да се одвија без опасности по нечије здравље или имовину, е онда ћу поново да будем против исте!

Надамсе да ће та хомосексуална парада да се претвори у опште весеље као у неким срећнијим градовима. Али прво да стигнемо до тачке толеранције где хомосексуалци могу да изађу на улицу и покажу своје, Богом дане, наклоности без страха од физичког насиља.

Amos

pre 12 godina

Ministre Dacicu, jos bolje je da vi podnesete ostavku, jer ste upravo JAVNO i pred celom zemljom priznali da niste u stanju da radite svoj posao!
A za pripadnike policije - JOS BOLJE bi bilo da lepo daju ostavku i krenu da obradjuju onoliko zaparlozenu zemlju po Srbiji. Siguran sam da ih dobra vecina ima 'crne' stekove iz kojih mogu da si nabave 10ak hektara zemlje i vise. Dobro mnogobrojni inspektori i saobracajci su vec ulozili u kucerine i slicno, ali to uvek mogu prodati - pa onda na njivu.

Zasto terati ljude da budu policajci, da se sukobljavaju i ucestvuju u tucama, da jure lopove i hvataju ubice, kad to sve povlaci mogucnost povrede, iscasenja, pa cak i pogibije? Bolje lepo na njivu i svima lepo.

Ludilo- privilegija pojedinaca?

pre 12 godina

ne bi nam bilo prvi put da prespustimo scenu ksenofobistima. Drugim recima manifestacije zasluzuju samo "pravi srbi" a gay populacija naravno to nisu.
Doduse u vreme Dacicevog vremena (koje eto jos traje) razni "pravi srbi" su bili trenirani u Srbiji i od 1986-99 neprikosnoveno vladali 'zlocinima" nad "drugima" i uterivanjem "pravog" srpstva, pored nesrba maltretirali i sve "lose" Srbe - medju kojima su gay populacija. Dacic MORA biti lustriran kao i svi akteri politike 90tih.

Ne mogu, a da ne primetim

pre 12 godina

@Laszlo, Szenta
Organizatori Parade za nemire od prošle godine snose istu odgovornost koju bi snosio ti kada bi te neko prebio jer si Mađar, znači - nikakvu.

Jelena

pre 12 godina

Ni ne znam odakle bih pocela da analiziram sta sve u ovoj izjavi nema veze sa zdravim razumom.

Ivica dlaku menja ali cud nikako. Toliko o "novoj" i "reformisanoj" SPS, sada je svima jasno. A jasno je i zasto se prosle godine policija tako mlako suprotstavila "jadnoj deci" (citaj: huliganima).

Srbija je zemlja koja stiti jake, i koja, vidi se sada, nema ni najmanju nameru da zastiti obespravljene i slabe. Neko je davno ugasio svetlo.

ky3ma

pre 12 godina

Proslogidsnje batine su proizvod nerada policije pre parade. Isto kao kada doej kontrolni djak nije radio dobije keca... A ako se tebi i tvojim pandurima ne radi ima i socijalna sluzba i skupljanje sekundardnih sirovina. I ni reci vise.

Filip

pre 12 godina

Ali ti koji bi napadali demonstrante i policajce su fasisti i neonacisti. Civilizovana drzava MORA da se bori protiv njih, ili barem da ne dozvoljava da napadaju manjine. Zemlja nam je propala totalno. Pa ima li igde da drzava NECE da stiti svoje gradjane. Neverovatno.

mladen

pre 12 godina

Gospodine Dacicu to vam je posao da branite red i mir u ovoj zemlji, zamislite kad bi neki doktor izjavio da bi bilo dobro da se ne izlazi iz kuce jer neko moze da nastrada......

vladimir

pre 12 godina

Nemam nista protiv odrzavanja parade ali smatram da je pogresno toliko angazovanje policije pa i celog drzavnog aparata oko kako kazu organiztori jedne obicne setnje.Ako im je toliko stalo do toga neka angazuju privatno obezbedjenje i neka se setaju ceo dan.

shoot first ask questions later

pre 12 godina

Policija jeste platila najveću cenu jer joj TI i ostali iz vlade koji tetošeite klerofašističke hiligane niste dozvolili da odgovori odgovarajućom silom na one koji su je napali. Dozvoli policiji da koristi suzavac, gumene metke, pa da vidiš kako neće biti povređenih policajaca!

(Vlast)a

pre 12 godina

Nadam se da g.Dacic ovo govori u zaru predizbornog pozicioniranja,a ne kao demostraciju samovolje ili ne daj boze neznanja?
Uopste nije bitno sta bi policija i njen sef zeleli:za drzavu moraju biti jednako vazne i sve manjine pa i one koje se policiji i nacionalistima ne dopadaju.Bez obzira na animozitet,one zasluzuju sve ono sto i ostali gradjani.Ako gospoda iz policije misle da pridobijaju takvim stavovima nacionaiste,moram ih podsetiti da su tako mnogo blizi sledbenicima Kju kluks klana nego socijalistima koji se bore za jednaka prava za sve.Jer:ko daje pravo policiji da hoce da brani Kosovo i navijace a ne zeli da brani pripadnike LGBT populacije?Niko danas nema mogucnost da bira koje poslove bi a koje ne bi radio za mizernu platu,pa ne vidim zasto bi to dozvolili policiji.Necete da radite,podnesite ostavku:bice dovoljno jednako kvalifikovanih koji ce znati kako da valjano obave svoj posao.Izmedju ostalog:kako da ne dozvole da se tog dana po ulicama sa kamenjem slobodno setaju stakori!

Mihajlo

pre 12 godina

Znate sta, sve zavisi iz cijeg ugla posmatramo ove gradjanske komentare, koji su interesantni koliko i intrigantni ali moje misljenje je da stanete malo i grickate chipi chips:)

dace

pre 12 godina

Ako je ovo put kome treba stremiti onda hajmo svi na paradu-tuzno,tuzno,najtuznije a ovi iz evrope samo nas gledaju nemaju druga posla a Grcka pred bankrotom..

MikiBg

pre 12 godina

Ovu izjavu treba sačuvati u nekoj arhivi bisera tranzicije, koja kod nas hvala bogu traje dugo i široko. Pa posao policije i jeste da, ako treba i mora, onda i uz povrede očuva javni red i mir i slobodu izražavanja. To valjda svaki policajac zna kad se odluči za taj poziv. Da se malo više podmeću, bar oni koji sede po kafićima sa lokalnim krimosima, sledeći put bi ovi drugi malo bolje razmislili da li će ih napadati. Kao kad bi električar rekao bilo bi bolje da danas ne koristite struju, onda neću morati ništa da popravljam pa ne mogu ni da se povredim. A što se finansija tiče, troškove plaćaju građani, upravo da bi imali taj red i mir, a ne policija kao takva. Eto, trava je uglavnom zelena. Ja ovom prilikom apelujem na sve lopove, krimose i probisvete da se preobrate u pošten svet, da se policija ne bi trošila i izlagala riziku.

Milos

pre 12 godina

A sta bi se desilo kada bi, na primer, neka teroristicka organizacija pretila nasiljem ukoliko gradjani Srbije nastave da javno slave Bozic i Uskrs?

Da li bi se ti praznici ukinuli?

Ili ukoliko bi neko pretio nasiljem zato sto Srbi odlaze u pozoriste? Pozorisna publika u Srbiji je u manjini i da li to onda znaci da treba ispostovati zahteve nasilnika?

Veronika

pre 12 godina

Znači da je uspešno održavanje parade u stvari na neki način uslov da bi nas Evropa već jednom pogledala! Pa tako kažite, nemoj samo da to opravdavate borbom za ljudska prava i prava LGBT populacije!

John Doe

pre 12 godina

Da budem iskren, nije bas da sam oduševljen idejom o paradi ponosa, ali mi cepa uši kad čujem da je u ovoj državi bilo kakva parada bezbednosni rizik. Nisu to demonstracije, protesti ili već šta. Parada, sunce mu poljubim.
A realno nije parada problem, nego divljaci koji hoće da linčuju učesnike iste. A to se rešava pendrecima, vodenim topovima, suzavcem ...
Ja zadržavam svoje pravo da ne podržavam paradu, i pravo da se ne složim da je sve to normalno, a da ne budem prozvan za retardiranog, zaostalog, ili već šta. Ali ako neko ugrožava tuđa prava, pogotovo fizičkom silom, tu policija mora da reaguje, i to žestoko.

Raspamecen

pre 12 godina

Najbolje da ne hapse nikoga, jer je to rizicno. A i saobracajci da se povuku sa ulica, jer ih tu dosta strada a i zdravlje im je ugrozeno po vrucini i hladnoci.

Aleksandar Todorović

pre 12 godina

Ovo je sramota što ministar Dačič izjavljuje, to je stara SPS Miloševićeva škola. Jel to Dačić ne voli gay populaciju?
Pa gay populacija u svakoj zemlji čini 5 do 10% stanovništva.
Pustite bre ljude da žive, dok plaćaju porez imaju sva prava i tačka.
Neko je dole napisao, pravu stvar, sa kojom se slažem, citiram:
"More, izvedi duplo vise policije, i taj dan ko bude u toj masi, A ZNA SE DA CE MASA NAPASTI POLICIJU CIGLAMA, onda lepo svima koji budu napali, polomite i ruke i noge i odnesite ih tati i mami, da vide kakve debile su odgajili."

PS.
Gay populacija mora da bude jedinsvenija, prvo neka izađu gej košarkaši, fudbaleri, političari, pa onda svi ostali.

Kosta Gogov

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da je ovo izjavio. Ja da izadjem na ulicu i da slomim jedan izlog, da ne pricamo o tome da pocnem da bijem nekoga, doci ce 5 patrola, prebice me, pa u maricu, pa policija, pa sudjenje, a neke osobe koje konstantno prave nerede gde stignu i kad god im se nesto ne svidja i dalje setaju ulicama i sto je zalosno, policija se plasi njih, a ta ista policija se placa iz nasih dzepova.

VeseloVece

pre 12 godina

Ova Daciceva izjava ide paralelno sa onom izjavom Dveri u kojoj najavljuju protest protiv parade. Umesto da stane na celo Parade Ponosa, Dacic krsi ustav o ravnopravnosti.

Popićka

pre 12 godina

Ideologija Daciceve partije = ideologija Dveri.
Jer, Dveri su deca SM, a kum im je bio upravo Dacic. I sad bi trebao kuma da udari na kumcad? To bi bilo po srpski nemoralno.

petarV

pre 12 godina

Lično nisam za paradu.

Ali ti ...ako nisi sposoban da obezbeđuješ skup,podnesi lepo ostavku...a ne da daješ ljigave,naivne izjave koje se kose za zdravom pameću...

Elem...96-97 si znao da mlatiš kolone? A koju godinicu pre a i koju kasnije,da ne nabrajam sada sve demonstracije...

Blago Tadicu

pre 12 godina

Druze Tadicu, posto odavno nisi gospodin, evo da ti javim da ces na izborima, potpuno nenadano da dobijes glas od mene. Zasto? Pa zato sto ce protiv tebe da izadje da demonstrira najvece dno i ljudski talog koji postoji u ovom narodu - ovi klerofasisti, a evo ni (glj)Ivica nije imun na cari strojevnog koraka "branilaca nacionalnog..." cega god. Eto Borise, ako te ovakvi pritajeni strvinari mrze, mora da nesto dobro radis, mada ja ne vidim sta...

Mila

pre 12 godina

Ne znam što se on malo,malo, pa izjašnjava o Paradi. Njegovo je da obezbedi uredno prijavljen skup i da ne kukumavči jer samo to i jeste posao policije. A o zajedničkom saopštenju bi mogao da se pozabavi, jer to nije posao policije.

znam ga

pre 12 godina

Znaci kapitulacija!?
Banana drzava i to ti je.Pa oni nisu nizasta sposobni,a evo i pred huliganima po ko zna koji put dizu ruke,predaaju se!

aleksandar

pre 12 godina

Cudna izjava.Da li to znaci da su huligani jaci od Drzave?U pitanju je miran protest,setnja nekoliko stotina ljudi,to pravo im garantuje Ustav.Ako ovaj skup bude zabranjen prepustimo dobri decacima iz United Force-a i slicnima da preuzmu kontrolu na ulicama kao u Italiji 1922óni najbolje znaju kako se to radi.

Mirko

pre 12 godina

Pominjete povredu policajaca?Ja sam licno bio pretucen od strane policije zbog licne karte.I nikom nista.Zataskalo se.Ostavite i gradjanima prostora da disu,i da oni imaju neka prava.Sve nam ukidate,dokle?

Vladimir LDP

pre 12 godina

Dakle, ko je kriv za nasilje, gejevi ili huligani? Odgovor na ovo jednostavno pitanje u potpunosti rasciscuje svaku nedoumicu koju mozda imate u glavu i izvodi vas na pravi put razmisljanja. Ono sto si ti Dacicu ustvari rekao jeste da huligane treba zastititi od njih samih i njihovih ludih glava, a to treba da ucine gejevi koje ti isti huligani hoce da lincuju pa cak i ubiju. Ima li to po tebi smisla i logike? Da se ja odricem borbe za svoja osnovna ljudska i manjinska prava da bih sacuvao i zastitio nekoga ko hoce da me prebije i ubije? Koja je to logika dajde mi objasni. Da sam na mestu gejeva ja bih namerno napravio jos jednu paradu upucenu iskljucivo huliganima, jer to vec jednom mora da prestane. Ljudska prava moraju da pobede, a ne ljudski primitivizam, ko u toj borbi popusta neka se skloni i pusti druge da se bore. Ako ti Dacicu nisi u stanju da obezbedis javni red i mir zbog sopstvenih predrasuda koje imas prema gejevima, prepusti tu poziciju drugome ko je u stanju. Easy as cake!

Ps: Niko ti ne trazi da ti obezbedis gejeve i promovises ih, ali ocekuje se da bar ne smetas i ako nisi u stanju da pomognes onda se skloni. Ne vidim u cemu je problem. Nisi rodjen s tom funkcijom neces sa njom ni umreti. Ako ti ne mozes ima ko moze taj posao da radi savesno i odgovorno, i da obezbedi sve ljude i njihova prava. Znaci, nemoj da smetas i kocis nego se skloni i pusti druge da vuku napred ako ti nisi u stanju ili ako si posustao. Jedini ko je gori od onoga ko vuce nazad je onaj ko ometa druge da vuku napred i ne dozvoljava im, a ti upravo to cinis ovakvim ponasanjem.

Zoki

pre 12 godina

Organizatori javnih okupljanja trebaju da snose troskove policijskog obezbedjenja i osiguranja. To bi trebalo da vazi za sve - pa i za PRIDE. Tako je i u SAD i Kanadi na koje cesto volimo da se pozivamo. Toronto PRIDE je u 2010 platio skoro 60 hiljada dolara za obezbedjenje i jos 30 hiljada za osiguranje.

Vladislav

pre 12 godina

Ovo je isto kao da je rekao: "Bolje bi bilo da Jevreji ne postoje jer onda ne bi ni bilo koncentracionih logora." Meni sad nije jasno otkud to da je takav covjek ministar.

Zar nije trebao reci: "Bilo bi bolje da huligani ne tuku policajce i gejeve" ??!!

Daniela

pre 12 godina

Ako neko može da glasa za SPS posle svih ONIH godina, + Mrkonjić (Sloba mu idol), + Bajatović (plata 13000evra), + ojađena Galenika, + Dačić... Izvinite, ali taj ima ozbiljan problem u glavi. A ovo SVE što slušamo ovih dana, to su predizborne kampanje i porazno je što se i 2011. ide na nacionalizam. Nadaju se da će im opet proći, daj jednom da ima pokažemo da sa takvim stavovima i ponašanjem u Skupštini nema mesta!!!

Stanimir Branimir

pre 12 godina

Ova izjava je sramota za državu. To znači da država nije sposobna da se suoči sa huliganima i onima koji izazivaju nered i da ne može da omogući svim svojim građanima da koriste prava koja su im ustavom zagarantovana.

Aleksandar D.

pre 12 godina

Tadicu, zasto je ovaj covek jos ministar? Perfidno preti nasiljem!
S njim se trebalo obracunati oktobra 2011! Nadam se da njega i njegovu partiju na narednim izborima ceka udarac od kojega se nikada vise nece oporaviti! A ako im se ne bude sudilo za sva zla koja su naneli nasem drustvu, bar im treba ukinuti penzije. Njihovo neznanje i bezobrazluk tlace nas vec dve pune decenije!
Dacicu, slusaj, mozes bre da radis kako zelis, ali ne i dokle zelis!

cinik

pre 12 godina

ne interesuje me ni prarada ni policija ni bilo čiji stav. interesujem me samo jedno kako će VLAST da zaštioti BEOGRAD od divljanja huligana i razbijanja. DA LI JE IKO ODGOVARAO ZA TI I DA LI JE PLATIO ŠTETU. tek kada se sprovede zakon da: ko ruši ima i da plati sve to, biće drugačije. ovako besposobna država dopušta da joj šačica huligana preti, SRAMOTA ZA SRBIJU.

viva la revolucion

pre 12 godina

Do juče sam mislila da sam srpkinja pravoslavne vere - tradicionalno nasleđeno a tako sam se i izjašnjavala...

E, sada Vam kažem na popisu koji nam se bliži biću ateista! A nacionalnost ću već da smislim!

To će biti moj revolt protiv sistema i politike svih boja koja se rukovodi idejom da je Srbija zemlja pravoslavnih Srba te svoju demagogiju tome prilagođavaju! Kao i moja podrška manjinama!

Grozim se politike koja traje 20 god. u kontinuitetu i gde je večito alarmantno stanje oko granica Srbije te nije ni mesto ni vreme baviti se gorućim ekonomskim problemima, infrastrukturom, privredom, osnovnim pravima manjina!

Sve je isto...građani mogu samo da se zavaravaju da imaju neku opciju na predstojećim izborima....

"jooooj, nemojte sada, zar ne vidite da nam otimaju Kosovo zli ljudi sa zapada" - ma kome vi više prodajete tu priču?

jo

pre 12 godina

Treba ovim budalama objasniti da su ovim nesretnicima iz LGBT prava ugrozena samim tim sto bi im ove budaletine zabranile da se prosetaju. Eto, zato sto im to vi zabranjujete, zato su im prava ugrozena, i zato imaju i moralni imperativ da se prosetaju. Da ste pametni i bar malo obrazovani, kao sto niste nego ste glupe paljevine, lepo bi rekli koje su to vrednosti za koje se vi zalazete, i iskulirali likove, i bacili ih na potpuni ignore. Ovako, dokle god ocete nekog da umlatite, LGBT populaciji raste popularnost i simpatije gradjana. I da, kako ste krenuli, ubedjen sam da ce u roku od 5 do 10 godina ne samo dobiti brak, nego ce i usvajati decu. Zato sto ste primitivci. Zato sto ljudi navijaju za slabije, i nezasticene.
U ostalom ko zna, mozda su oni psiholozi u pravi kad kazu da LGBT osobe najvise mrze oni koji se iz ko zna kog idiotskog razloga stide sto takve porive prepoznaju u sebi. Nama "obicnima" koje sve ovo ne interesuje sem kao pitanje zastite ljudskih prava, ne smetaju. Nek se seta ko god oce... A da bije, e to nece moci...

Djape sa PROTIVPREDLOGOM

pre 12 godina

Da je ovo normalna drzhava i da je ovaj narod normalan, Daciceva stranka bi prestala da postoji jos 6. oktobra!

Kako ga nije sramota da ovako nesto izjavljuje?

Borise, dokle ces ovo da tolerishesh samo zarad ostajanja josh par meseci na vlasti?

mc II

pre 12 godina

"....a sam za paradu ponosa ali onog trenutka kada se stvore uslovi da ta parada prodje a da neko ne prolije krv na ulici"
Ovako se stvaraju uslovi da Parada bude bez probelma, odrzavanjem istih.
Na neki drugi nacin NIKADA se ne bi ni odrzala Parada jer ce pretnji uvek biti. Policija neka radi svoj posao i huligani ce za 1-2 godine da se okanu kamenica, cigli i palica vec ce se boriti protiv Parade drugim, demokratskim sredstvima (panfletima, plakatima, akcijama, tribinama).

Samo zamisli....da li bi se crnci izborili za svoja prava da nisu paradirali i protestvovali?!!!

gagigmaz

pre 12 godina

Jel mi kao drzava tezimo da budemo ruska gubernija, dzamahirija, srednjovekovna otecastvena pravednicko-mucenicka napacena ili fasisticka tvorevina? Ili zelimo otvoreno i slobodno drustvo za sve, pitanje je sad? Jeste kod nas u srbiji odavno sve naopako al ovo sad dozivljava svoju kulminaciju

vinski podrum

pre 12 godina

Priznao je poraz...Navijaci ih tuku gde stignu pa ne traze da se ukinu tyv. navijacko placenicko dilerske grupacije...Covek bez potencijala, produkt zurli i talambasa, pokriven u krinku navodnog socijalsiste, ne postuje ustav...Luzer

daba

pre 12 godina

haha, smesan si ivice... evo hocu ja da opeljesim banku, da uzmem koje milionce, pa skloni policiju, bolje i za njih i za mene, da slucajno ne bude povredjenih!

Ljuba

pre 12 godina

"...ministar je upitao novinare da li su Dveri zabranjena organizacija i dodao da nije posao policije da nekog zabranjuje." Isto tako, posao policije nije ni da zaseda i izdaje zajednička saopštenja sa fašistima.

Kubba

pre 12 godina

Srbija je "nedovrsena tvorevina", a sve sto je nedovrseno ne moze preziveti po svim prirodnim pravilima. Zemlja vodjena ljudima bez oblika, smisla i pameti.

Branislav

pre 12 godina

Tri put ura za ministra policije. Kada žrtvu diskriminacije optužiš za provokaciju, kada od same žrtve tražiš da se povuče, ili najbolje umre, zarad društvenog reda i mira, šta reći? Preuzeto sa http://poplitika.com/2011/09/23/nenormalni/

Srbija me ubija

pre 12 godina

I ovo je njegova reakcija na činjenicu da se policajci, kojima on upravlja, zvanično sastaju sa fašistima i šalju zajednička saopštenja za javnost? "Nije posao policije da nekoga zabranjuje?!" A je l' joj posao da održava zajedničke konferencije za štampu sa organizacijama koje krše Ustavom zagarantovana prava, ista ona koja bi policija trebalo da štiti - jer joj je TO posao?
Ovo ne samo da je sramota, nego je i opasno i antidržavno ponašanje i to upravo onih institucija koje treba da obezbeđuju poštovanje zakona. Strašno.

Boxi

pre 12 godina

Dačić je odavno provaljen. I on i njegova prozirna igra na dve stolice. Jednog dana se uvlači homofilima, drugog homofobima. Umiljato jagnje koje bi dve majke da sisa. Ima u narodu i jedna malo slobodnija "poslovica", ali ja "ne bih da se izražavam". Prestao je da bude ministar untrašnjih poslova i sad je političar u predizbornoj kampanji. Kume, ajd' u sto marke da će Parade ponosa ove godine biti ! I to znamo i on i ja, i svi mi...ali potreba da se srpski političar umili svim mogućim glasačima nema granica : ni zdrave pameti, ni dobrog ukusa.

Meho Tuzlak, jaran

pre 12 godina

Prajd vaš ministar Dacic sa policijom ne moze da stiti? (A) Mogu vala misliti sa kojom bi on energijom opet stitio vaše Kosovo, kad bi mu se za to pruzila danas prilika.

Dule NS

pre 12 godina

-A ja mislim da je najbolje da zbog ovoga ti podneseš lepo ostavku i prepustiš posao nekome ko je SPOSOBAN da ga radi i da obezbedi sigurnost SVIM GRAĐANIMA ove države i ko neće svaki dan kukati po medijima kako je ugrožen i jadan!!!

mozaik glupandera

pre 12 godina

Evo dosadno popodne, mrtvo na poslu pa snjufam sta sad oce ovi homosi i ovi balvani na vratima (ne znam cega, mislim sigurno ne vratima EU, reko d' nisu vrata raja, al aj da ne lupetam, valjda oni znaju). Elem, teza koju zastupaju ovi vratari i drveni advokati srpstva i srpskih vrednosti (ne znam ni sto su bas oni pozvani to da cine, al ajde, vole ljudi, neka) jeste da u demokratiji ima da se postuje volja vecine. I to znaci ako vecina kaze nema da bude parade, onda policija ima da izadje i brani da se ta parada desava. I tacka. Eto to je njihova teza. Tuzno je u celoj prici da oni jadni i siroti ne shvataju da to NIJE demokratija nego totalitarizam u svom najcistijem obliku. Znaci, ako vecina kaze da je zemlja ravna ploca, ima da bude ravna ploca i tacka? Ako vecina kaze da zena ima da bude fabrika za decu, i da sedi pored serpe s varjacom u ruci, ima da bude tako? Ako vecina kaze da nema sta zena izlazi na ulicu bez marame na glavi jer to nije pristojno, ima da bude tako? Ako vecina kaze da svi mora da idu da rade u radne kampove, i da nema sta da bude naredne tri godine skolovanja (primer iz kamobodze i kine) onda ima da bude tako? Ako vecina kaze da zbog vase sopstvene zastite treba da se preselite i zivite u koncentracionim logorima u kojima cete biti srecni okupljeni s ostalima kao sto ste vi, onda ima da bude tako?
Bili, videli, neki i preziveli, i mogu samo da vam porucim, ma nemate sanse...

Naime, Demokratija je uredjenje u kojem je volja vecine OGRANICENA PRAVIMA svih ostalih. Zbog onog vaseg tumacenja ljudskih i politickih prava gospodo iza drvenih, metalnih, rajskij ili kakvih god vratnica da ste svoje pravo lice sakrili, ostali komentatori vam s pravom lepe etikete da ste to sto, u sustini, da se ne lazemo, i zelite i stremite da budete. "Tragovi vam smrde necovjestvom"...

PRavo

pre 12 godina

Kome ove godine smeta da gleda homoseksualce kako se setaju u Beogradu, taj to moze jednostavno izbeci tako sto ih u to vreme nece gledati. Fala bogu ONOLIKI Beograd, mozete da budete bezbedni u bilo kojoj kafani, garantujem da ih tamo necete sresti :)

Ivan

pre 12 godina

Bravo ministre! Jeste li culi za Ustav i zakone? Vase licno misljenje ne bi trebalo da bude iznoseno javno, bar ne u normalnoj drzavi. Mi vas placamo da radite posao u interesu gradjana a ne placamo vas za iznosenje vasih licnih stavova pa makar oni bili uvijeni u formu brige za grupu ljudi kojom upravljate. Ljudi, svuda u svetu konce vuce NOVAC. Tako da je pravo pitanje, kome smetaju i ne odgovaraju (politicki) ovakva javna okupljanja i ko finasira organizacije tipa Dveri? A i najlakse je izaci i pomlatiti sve te ljude koji izrazavaju svoj stav nego li pokusati ostati, u najmanju ruku, slep na takve stvari tj. ne obracati paznju na to ako vas to toliko nervira i pogadja. Nece propasti Srbija zbog dvocasovnog okupljanja LGBT zajednice u Beogradu vec ce propasti od ljudi koji razmisljaju na nasilan, svirep nacin!

NS

pre 12 godina

Kada se održavaju fubalske utakmice, takođe bude povređenih i poginulih. Kako onda ne postoji inicijativa da se zabrane svi skupovi, jer, realno svugde postoji mogućnost povređivanja. Pa i na proslavama nove godine bude dosta povređenih, najbolje bi bilo da se i to ukine...

Cubrilo

pre 12 godina

Posle ovakve izjave ministra policije (bivseg Milosevicevog portparola) osecam se sigurnije i zasticenije, znam da su mi prava bezbedna i zagarantovana, osim naravno ukoliko huligani krenu na mene, tada se policija povlaci, a ja ostajem njima na milost i nemilost da me tuku ili ubiju. I ja cu biti kriv jer sam im se nasao na putu, nisam trebao to da cinim. To je otprilike slika i prilika ove vlasti, politike i njihovog shvatanja funkcionisanja sistema koji se zove drzava. Jad i beda da je nema gore i vece. Ako posle ovakve izjave ovaj moze i dalje da bude ministar, ja stvarno, ali stvarno ne znam vise sta da kazem.

svetlanast.

pre 12 godina

ministar policije se ponasa kao da SPS nije naslednik saveza komunista /i u materijalnom i u ideoloskom smislu/.

komunisticka vlast je znala kako da onemoguci sve one koji su bili pretnja dolasku u beograd stranih drzavnika /pa i diktatora/, raznim paradama, kongresima, docecima broza sa putovanja po svetu...

jednostavno su "bundzije" pozivane na "informativni razgovor" u policiju na nekolko sati a bogami i duze, dok dogadjaj ne prodje.

e sad, demokrate ce reci da to nije bilo demokratski.
a demokratski je grupi gradjana, koji nikome nisu pretnja, onemoguciti da mirno prosetaju ulicama svog grada, ma o kome se radilo.

demokratski je, prosle godine dozvoliti da mangupi za koje se unapred znalo da ce divljati ulicama beograda, povrede stotine policajaca i gradjana i poruse beograd.
kao sto se i sad zna ko preti.

uostalom, ako nije po zakonu, u srbiji postoji skupstinska vecina koja izglasava sve i svasta, privatizaciju koja stotine hiljada ljudi ostavi bez posla, reformu pravosudja koja nezakonito izbaci sudije i tuzioce sa posla, stotine agencija koje skupo kostaju, a nista ne vrede, zakone koji omogucavaju "otvori - zatvori" afere, kako kome zatreba, pa moze da izglasa i zakon koji ce zastiti mirne proteste.

mozda ta mogucnost vec postoji - pozvati vodje na "informativni razgovor", dok parada ne prodje.

Maxim

pre 12 godina

Pa onda se dogovori sa Dverima da vas ne mlave, umesto što ti se sindikat pajta sa njima da Parade ne bude.
Dosta, bre, više hipokrizije.

mc

pre 12 godina

"Priključite se, priđite zajednici prijateljski i ona će vam na kraju vratiti prijateljski."
Bas im prijateljski, i onako familijarno vracamo!!!
E, drzavo koja okrivljujes nevine i manjine za probleme koje ti stvara ju banditi!
Ne mora da bude Parade, ali, sutra kada se zabrani izlazak na ulicu invalidima jer 'ruze grad i deca ne treba da ih gledaju', nemojte da se zalite, vec, sa osmehom na licu, pobite svoje clanove familije koji imaju posebne potrebe, jer je to 'vecinsko misljenje'!!!!
Prvo homoseksualci, pa invalidi, pa ljudi 'sa posebnim potrebama', pa onda nizi od 175, pa crni (jer smo mi Sloveni plavi, a crnu kosu imamo od turaka), pa celavi, ....i tako do 'Arijevske rase'...

kolnidur

pre 12 godina

kao sto smo i mislili, cela zemlja talac neuracunljivih nasilnika sa margine drustva. dakle, od sada njih da pitamo dal smeju neke reforme u drustvu jer od takvog civilizacijskog soca izgleda sve zavisi. dal je dozvoljeno javno izneti stav da je zemlja okrugla, a ne ravna ploca? a koferce tek treba vratiti u pakao pa nek se druzi sa tata slobom. sta bi sa reformama, lustracijom sljama iz 90ih? hardcore, majke mi.

Milan Nis

pre 12 godina

Za mene koji sam privrednik bi bilo super kad bi se taman svi vi koji necete da obavljate svoj posao skinuli sa budzeta. To bi stvarno bilo dobro, cak odlicno.

Pobednik

pre 12 godina

Molim gospodina Dacica da pogleda kakvu je izjavu dao Engleski premijer huliganima koji su divljali po Londonu. " ako ste sposobni da divljate po ulicama, onda ce te takodje biti sposobni da odgovarate za sve sto ste uradili", tako se to radi u pravnoj drzavi, cak i klinci od 14 godina koji su krali, su izvedeni pred lice pravde..... Sramota za policiju i drzavu Srbiju!

Put your money where your mouth is

pre 12 godina

Zaista je neverovatno da jedna osoba moze da izusti toliko kontradiktornosti u jednoj izjavi:
prvo kaze da "bi za policiju bilo bolje da se ne održi predstojeća Parada ponosa" a onda se odmah ogradi od svoje izjave: "Nije na policiji da donosi takve odluke da li neki skup treba da se održi ili ne"

G. Dacicu, nije na policiji da razmislja, za to postoje drugi organi, na policiji je da stiti sve gradjane ove zemlje (pa makar bili oni i seksualna manjina). Umesto da hapsite one koji izazivaju nerede, vas sindikat pregovara sa njima i donosi zajednicka saopstenja, a one koje treba da zastite, vi pozivate da ne provociraju nasilnike!
Pa sa takvom demagogijom, nije ni cudo sto ste opstali na vlasti bez obzira koji je rezim u pitanju.

Marko

pre 12 godina

Dacic kao ministar policije treba da sprovodi zakon, a ne da pokusava da nametne svoje misljenje. Narod je glasao, sad neka gleda! Pre 12 godina skoro svi su bili protiv Milosevica, a nekoliko godina posle glasaju za njegovog pulena.

bob

pre 12 godina

dragi ministre, misljenje je ko du*e, svako ga ima. a sad ostavi corava posla i pusti ljudima koji se bave tim poslom da rade svoj posao. tvoj problem je sto ti nisi nikakvo strucno lice vec cinovnik drzave koji treba da obezbedi ambijent za rad tvog ministarstva.
ako ne mozes da se obracunas sa gomilom bezumnih idiota, onda lepo tako reci, daj ostavku i zamoli da se nadje neko ko je sposobniji za taj posao.
policija je bila tuzna prosli put, prolazio sam kolima i sve je licilo na bejrut, popaljeno i jadno a policajci skrajnuti u neke jadne ulice. zato sto im je neko rekao da budu tu ali da ne rade skroz svoj posao. da su dobili jasna naredjenja, znash kad bi ih bilo 100+ povredjenih. oni su OBUCENI da razbijaju demonstracije. zasto ne kazete da ste ih ZRTVOVALI prosli put?

i sad, ocete da kazete, dragi ministre, da su devedesetih mogli da lome nas studente bez razloga, a sada ne mogu da odbiju navijace i ove sektashke organizacije?

jel to znaci da po ustavu nisu bash svi jednaki? jel to znaci da vi bash nemaju slobodu govora, kretanja i ino? da li politicari tumace ili sprovode zakon, ministre?

ponovicu, misljenje je ko du*e, svako ga ima, pa i vase uvazeno glede kalemegdana od pre koju godinu u vidu nevidjenog blama.

a sad dosta misljenja i na posao. 21. je vek, neke slobode smo osvojili, nije red da vi stajete civilizaciji na put, dragi ministre.

e da, kvisko za vasu kooperaciju izmedju sveznajuceg sindikata policije i dveri. iznenadjenju nikad dosta

Marko

pre 12 godina

"...jer je prošle godine policija platila najveću cenu."

Platila je najvecu cenu jer nista niste radili po pitanju huligana godinu dana pre toga. Ovogodisnja parada je izvrsna prilika da vidimo sta ste uradili po istom pitanju od prosle godine.
Vidim da ste poceli da im povladjujete.

Da pogodim odakle se, ustvari, regrutuju srpski policajci?

pre 12 godina

Citiram deo danasnje vesti koju komentarisemo:

"te mu je (ministru Dacicu) zato iz Evropske komisije i Evropskog parlamenta stigao dopis u kojem se napominje da ta tela pažljivo motre na održavanje Parade ponosa."

Pa, zar Evropa mora da upozori Srbiju da policija mora da radi svoj posao!? Ej, g. ministre, stavite prst na celo i razmislite malo (ako ste, uopste, u stanju da razmisljate razborito) sta to stvarate od Srbije.

I jedno pitanjce:

Je li, Vama, g. ministre, jasno da Vasi (a i Vi s njima, jer ih podrzavate) podredjeni suspenduju Ustav Republike Srbije svojim "upozorenjima" da ne smeju (sic!) da se "biju" s huliganima, te onda s njima potpisuju "pakt o ljubavi i razumevanju"?
Policija MORA da stiti NEZABRANJENA okupljanja koliko god to bilo opasno. A ako znate da radite svoj posao (a ja sumnjam u to) opasnost ce biti svedena na minimum. Cak i ispod toga. Sta ce vam (policiji), onda, za to "stav drzavnih organa"

PS Odlicno Vam se u narodu primila zamena teza da je "Parada izazivac nereda". Kao ono tenisko "vamos- tamos"!

Dzikan

pre 12 godina

Ministar Ivica Dačić rekao da je prošle godine policija platila najveću cenu.
-- Vidi u budzetu koju je cenu prosle godine drzava platila za policiju, pa ces videti da policija od svih dobivenih para vraca samo kusur u obliku usluga zastite gradjana. Ne moze se reci da policija nista ne radi, ali da radi manje nego sto treba to je sigurno, moji ministre koji si se uplasio ulice.

pera

pre 12 godina

Kada se samo setim kako ste bili opasni,jaki i odlucni devedesetih kada ste svom silom koju ste imali pod vasom komandom slali ljude da ubijaju neduzne i goloruke.Bili ste strasno jaki i vazni sa vasim vodjom,danas ne smete da se suprotstavite sacici onih koji samo cekaju neka okupljanja da naprave lom i biju kada su u gromili(pojedino su misevi).Naredite policiji da radi svoj posao po zakonu i hapsite ih da im se smanjuje broj a ne povecava a tuzilastvo i sud neka takodje obavljaju svoj posao a ne da kaznjavaju po poznanstvima.Niste vi pravi demokrata niti borac za ljudska prava vec iz stare garde koja je svoje pokazala na delu,zato smo tu gde jesmo.Zasto se tolerisu pojedine bande koje prave stetu i to im je jedini cilj.Umesto da se ostro kaznjavaju vi im ih vasim govorom ohrabrujete.Nece niko normalan otici na paradu da pravi nereda,oni koji nisu pristalice toga nece se na to ni osvrcati.Svako ima prava na slobodu i nigde u pravnoj drzavi se ne tolerisu kriminalci i kojekakvi koji nemaju druga posla vec samo traze guzvu da bi iskalili svoj bes na bilo kome,protiv takvih se bori gosp. Dacicu.Oni koji su nezadovoljni vladom i politicarima treba sa njima da se obracunaju a ne sa neduznima koje drzava mora da stiti.Kakve su to gluposti da jedan ministar tako odgovara na nasilje..bolje da parade nema.Ovo je nenormalna drzava vec odavno,sramota za ovu nakaradnu vladu.

Parada ponosa kao metafora

pre 12 godina

Ne pada sneg da prekrije breg, već da svaka zverka svoj trag pokaže. Ovakvim stavom prema "Paradi ponosa", Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i Vlada Srbije, samo pokazuju da zapravo njima nije stalo ni do čega drugog nego do opstanka na vlasti, i to po svaku cenu. Danas (i juče) koketiraju sa ultra-desničarima, sutra će sa radništvom, prekosutra sa seljaštvom, naksutra sa građanima. Podržaće sve i svakog ko je dovoljno brojan, snažan i organizovan, bez obzira na "zakletvu" u vladavinu prava i demokratske principe savremenog sveta. Nažalost, "Dveri", "Obraz", "Naši" i slični niti su efemerna manjina, niti su autohtoni, od političkih i drugih stranaka nezavisni pokreti, već predstavljaju relevantnu političku snagu, koja potpomognuta raznoraznim huligansko-"navijačkim" grupama i grupicama mogu da izazovu prilične neprijatnosti vladajućoj garnituri, koje bi mogle da rezultuju njihovim privremenim ili čak trajnim silaskom sa političke scene. Zato u MUP-u i Vladi ne žele da im se zameraju. Inače, MUP bi sigurno bio u stanju da ih nadvlada na klasičan policijski način, kao što bi i "nezavisno" sudstvo moglo da ih "napenali" za primer, tako da 90% njih ne bi više nikad ni razmišljali da prave ulične nerede i da fizički nasrću na policajce.

Ivan 81

pre 12 godina

To znaci da je drzava klekla na kolena.Moje licno misljenje dali sam za ili protiv odrzavanja Parade nije bitno.
Ako je prosle godine bilo nereda neka ponesu neku pouku, jer ako se ovako nastavi sledece godine nece biti ni n.p.r Beer Festa jer preti opasnost da opet neko izbode devetoro ljudi nozem :)

Ne zna se ko je veca kukavica pravosudje ili policija.

Ivana

pre 12 godina

Pa dajte policiji odgovarajuca ovlascenja pa nece biti problema kao sto je bilo prosle godine. ili bar recite protiv koga to ne smete da idete? Ko je to ko ovde odredjuje ko ce da se okupi inapravi setnju, a ko ne? Sutra se tako moze zabraniti i bilo koji drugi skup i u tome i jeste poenta.

j o k e r

pre 12 godina

...a kako bi bilo da za ministra policije postavimo onog policajca sto se na***** majke onopm dripcu sto je sedeo na trotoaru krunske,kukajuci kako su ga tukli panduri- recima:"moj beograd si dosao da lomis ***** li ti ...!!!?...

pisar

pre 12 godina

Ne boji se ministar i vlast parade,nego se boje svakog okupljanja većeg broja ljudi,vrlo lako može svaka takva situacija biti inicijalna kapisla za neke druge proteste i događaje.Zbog toga je i cilj držati narod pod kontrolom,da ne talasa previše.Jadno...

zuzy

pre 12 godina

Dačić se koristi klasičnom zamenom teza. Nije na policiji niti na nekim drugim državnim organima da se izjašnjavaju da li neki skup treba da se održi ili ne. Jedino što je na policiji da se izjasni je, pod jedan, da zabrani neki skup ako je on protivzakonit, i pod dva, ako skup nije protivzakonit, onda treba da štiti sve učesnike na njemu. Sve ostalo traženje nekog izjašnjavanja drugih državnih organa je čisto zamajavanje javnosti protivrečnim izjavama.
Takodje, nije na policijskom sindikatu da se izjašnjava da li su oni posebno ugroženi na nekom skupu. Nisam čula da li su se nekada izjasnili o njihovoj ugroženosti na obezbeđenju fudbalske utakmice između Zvezde i Partizana, a utakmice visokog rizika imamo jednom mesečno. Nek se policijski sindikat lepo bavi onim za šta je osnovan, a to je štićenjem radnih prava policajaca, a ne zamajavanjem javnosti.

Filorus

pre 12 godina

Zanima me jedna stvar, posto po komentarima vidim da je vecina zaboravila na to, sta na ovakve izjave ima da kaze clan glavnog odbora SPS Boris Milicevic?

Antonio

pre 12 godina

Vrlo dobro se zna ko pravi materijalnu stetu i unistava grad,a to su nasa "deca" kojima se ovakvim izjavama svakodnevno ispira mozak.Evo,danas je u Knez Mihajlovoj bio skup podrske Palestincima.Ja npr ne moram da se slazem sa njima,ali to je savrseno nebitno.Ustavom (zakonom) im je zagarantovano pravo okupljanja.
A ovde imamo jednu komicno-tragicnu situaciju u kojoj jedan ministar policije (zakona) poziva na nekakve zabrane,kao da je on taj koji odlucuje koji ce skup da se odrzava a koji ne.A posle kada u svetu ovi postupci kojima se krse osnovna ljudska prava u 21.veku budu izazvali zgrazavanje,bice nam krivi Amerika,Evropa,CIA...
Nekad pomislim da tako i treba narodu kad je ovca.Medjutim nije kasno da se ispravimo.Za pocetak,parada neka se odrzi,policija neka radi svoj posao,a onda na izborima da posaljemo Dacica u negativne strane istorijskih udzbenika.

Majka

pre 12 godina

Nemam nista protiv odrzavanja parade ali smatram da je pogresno toliko angazovanje policije pa i celog drzavnog aparata oko kako kazu organiztori jedne obicne setnje.Ako im je toliko stalo do toga neka angazuju privatno obezbedjenje i neka se setaju ceo dan.
(vladimir)

Zasto bi bilo ko placao iz svoga djepa zastitu od huligana od kojij je drzava duzna da ih stiti?

To sto imamo toliko huligana da se bilo ko mora stiti od hiligana, e to je druga prica....za koju LGBp ne snosi odgovornost ni moralnu ni materijalnu. Svi cemo placati i treba da placamo cenu nasih pomerenih vrednosti koje nismo kao drustvo ni pokusali da stavimo na mesto posle tragicnog srozavanja SVIH vrednosti 90tih. A srozali su ih upravo ovakvi sto prete i od kojih policija mora da stiti ljude a nije ih srozala LGB populacija...

Rade

pre 12 godina

Nije tacno Dacicu. Policija je ta koja procenjuje nivo rizika demonstracija i koja zabranjuje ili ne zabranjuje dogadj.
Policija je tu da stiti imovinu, a ne da budu licni telohranitelji, pojedincima koji bi da isteruju svoj cef.

c i t i z e n

pre 12 godina

Dacicu, dugo sam se borio sa sopstvenim porivom da priznam da si napravio bolji SPS (i boljeg sebe) ali sada si mi pomogao da savladam taj poriv. Izgubio si zivce i pokazao pravo lice. Policija postoji da prihvati postojecu situaciju i da na nju adekvatno reaguje, bez obzira na cenu. Preporucujes da paradu (uzgred i ja je smatram cirkusom) ne treba odrzati jer ce policija platiti cenu. Da li je engleska policija "preporucila" da se letosnje demonstracije i nasilje ne dogode ili je uradila sto je morala i platila cenu? Sedi, jedan!

Srdja Zlopogledja

pre 12 godina

A juce izgrdismo ovde neku sovinisticku uciteljicu, homoseksualnu mrziteljku. Hehe, ona sebi nije smela svasta da dozvoli, jer ona nije ministarka.

Dejan

pre 12 godina

Ako neko već želi da iskoristi svoje ustavno pravo na javno manifestovanje, pri tome ne ugrožavajući niti pozivajući na ugrožavanje bilo koga drugog, onda ni policajministar ni prestonički polgarmešter o tome nemaju pravo da Imaju Mišljenje, osim u "svoja četiri zida", što bi oni rekli. Ispravite me ako grešim; ukažite mi ako vidite pravnu rupu u mom rezonovanju. Ako pak ne, onda dajte da svako uradi svoj deo posla, a ne da se ovo polupredizborno vreme koristi za novi talas podjarivanja petparačke moralne panike, čija cena može biti izuzetno visoka, jer ovo u konačnici okuražuje nasilnike. Naime, sve što nije potpuna i nedvosmislena simbolička izolacija nasilnika i apsolutna – načelna i konkretna – solidarnost sa njihovim metama, neka je vrsta ohrabrivanja nasilja, stvaranja uverenja da ono ipak ima makar i tihu ili promumlanu podršku iz institucija.
Ovo je inače citat uglednog kolumniste T.P. sa kojim se apsolutno slažem!

MileCa

pre 12 godina

Zoki,
Pre svega, u organiziji parada u Kanadi i US i zapadnim zemljama ucestvuju mnogi sponzori, grad, drzava itd. To je pravi festival na kome organizatori zaarde mnogo vise nego sto ih kosta dodatno obezbedjenje i sanitacija.

Organizatori rade zajedno sa vlastima i policijom da bi parada prosla bez ikakvih incidenata. Zato sto je prihvacena kao manifestacija mnogi sponzori koriste za reklamu, marketing i promociju. kada ce se to kod nas desiti da je parada dogadjaj na koji dolaze turisti iz cele Srbije? Nikad, jedino sto je vezano za paradu je pretnja nasiljem? E to je ogromna razlika, koja namece odgovornost drzave da odgovori na to.

Vladimir

pre 12 godina

Mi kada bi i imali policiju prvo bi uhapsila "koferce" ministra. Kada bi imali sudstvo huligani bi bili u zatvoru i ne bi svaki cas obijali radnje i razbijali gsp I mamograf. Mislim da je veca vajda lepo raspustiti policiju i sudstvo, iovako kao da ih Srbija i nema. Mislim da nigde na svetu nema da policija zajedno sa huliganima "ubi, zakolji" drzi slovo pred medijima. Dno dna. Vise nema razlike izmedju policije i mafije.