Ponedeljak, 19.09.2011.

08:12

Barikade još veće, KFOR bacao letke

Blokade na severu Kosova nastavljene. Neprohodni svi važniji putni pravci ka administrativnim prelazima. Kfor lecima upozorava da su blokade puteva nezakonite.

Izvor: B92

Barikade još veæe, KFOR bacao letke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

bezimena

pre 12 godina

(LEPOSAVIC, 19. septembar 2011 22:51)

Ko Vam uzima ZEMLJU, radite s njom šta god hoćete. Ako ste mislili na državu, to je već VIŠA SILA koju, svidjalo Vam se ili ne, morate da prihvatite!

Kada bi bilo normalno da se geografske oblasti ili opštine otcepljuju, najpre od Srbije ne bi ostalo ništa, tako da to ne dolazi u obzir ni kada je Leposavić itd. u pitanju. Moguće rešenje je, do kojeg nažalost ne verujem da će doći (jer unazad 20 godina nemamo državotvornu vlast), samo razmena teritorija, Srbija Kosovu, uz priznanje države, Medvedju, Bujanovac i Preševo sa većinskim albanskim stanovništvom, za kosovsko-mitrovački okrug sa većinskim srpskim stanovništvom.

Medjutim, vrhunski egoizam i bezobrazluk Srba sa severa KIM, je što su upravo, kao što ste rekli, svesni problema koje prave Srbiji (7,5 miiona gradjana), koje prave svojim zemljacima na KIM (80-100 hiljada južno od Ibra) ali ´ladno od SVIH traže da se žrtvuju za njih 20-tak hiljada, dok im obrnuto ne pada na pamet!

NE KOLJE SE VO RADI KILE MESA!

Nenad

pre 12 godina

Više ne verujem ni pres službi Beograda niti pres službi Prištine. Tek kada čujem Hilari Klinton da izgovara neku reč, poverovaću. Kada Ban Ki Mun nešto izjavi, dok ne vidim njegovo lice, ne verujem ništa. Ovako više ne može, pres službe se pretvorile u legla propagande i dezinformacija.

cccc

pre 12 godina

Pa kad su ne zakonite sklonite se sa njih i povedite svog carinika i policajca i ne trosite kerozin vise NESTASICA zar niste culi.

MSL

pre 12 godina

Mnogo ste naivni... Taj ko vam je reko' da pravite barikade, taj ce da vas pusti niz vodu koliko sutra. Zivi bili pa videli. Ko ce da vam pomogne kad KFOR krene da cisti puteve - niko.

I shvatite vec jednom - mrznja radja mrznju. Nema vise ratova, gotovo je! Kosovo su prodali Tito i Sloba odavno.

skblzzzzz

pre 12 godina

kakav nadrealizam! na video bimovima gledaju košarku i odbojku, pripremaju kupus, i onda se žale na nestašice uzrokovane barikadama koje su sami postavili.

LEPOSAVIC

pre 12 godina

Mi Srbi sa Severa Kosova i Metohije razumemo da smo trenutno kost u grlu NASOJ Srbiji. Razumemo i Srbe juzno od Ibra da mogu da imaju problema zbog nas ali RAZUMITE i vi nas da mi nemozemo i necemo da odustanemo od SRBIJE. Ja sam SRBIN rodjen u SRBIJI i zivim u mestu gde Albanaca nikada nije bilo i ne mogu tek tako da se odreknem dedovine i svih predaka koji su ziveli ovde nekoliko vekova.Moju zemlju mogu da dam samo svom sinu.

Simon

pre 12 godina

Mislim da sam baš ovde čitao, na mom omiljenom b92, kako je izabrana predsednica Kosova i kako je Hilari imala veliki uticaj na taj izbor.
Sada su se srele, razgovarale i izdale ovakvo saopštenje.
Pa čekajte, molim vas, može li neko da mi objasni kako se ovom pričom podržavaju pregovori? Koji je motiv Prištine da pregovra o bilo čemu sa Beogradom?
Meni se čini da kosovski Albanci imaju preteranu podršku od USA ali prilično nezasluženo. Mogu da shvatim podršku iz sto varijanti ineteresa itd itd nekome pa tako i USA prema Kosovu recimo madaa ne vidim toliki interes, ali ovde su evidentno u pitanju grubo dupli standardi koji se više i ne prikrivaju. Čemu sve to?

kuku lele

pre 12 godina

"21.22 - Srbi na severu Kosovske Mitrovice izručili su dodatne količine peska i kamenja na glavnom mostu koji razdvaja severni od južnog dela grada i tako ojačali barikadu."

"To je, kako okupljeni kažu, odgovor na letke Kfora u kojima se kaže da barikade nisu pravi način za izražavanje nezadovoljstva."

Kada vam otklanjaju te barikade onda nemojte da vicete "kuku lele majko".

Dragoljub

pre 12 godina

@тужно, 19. septembar 2011 13:19

... Nemoj mnogo da primas k srcu. Iskreni komentari se lako prepoznaju. Ove koji sluze za spinovanje - samo ignorisi...
A to je i velika pohvala za B92 jer to znaci da je intenet portal B92 zakon na ovim podrucijima. Zato Albanci, a i ostali mnogo ulazu u taj "rat" komentarima...

Pozdrav.

Zoran

pre 12 godina

U naslovu piše: "Zbog blokada na severu Kosova se oseća sve veća nestašica životnih namirnica, a velike teškoće izaziva nestašica goriva, zbog čega je redukovan saobraćaj i drastično je poskupeo taksi prevoz."
U dalje u tekstu:"Radnici jednog od najvećih auto-prevoznika sa severa Kosova, Kosmet prevoza, održali su protestnu vožnju ulicama Kosovske Mitrovice."
Pa jeli nestašica ili nije?

e-krem

pre 12 godina

S'obzirom kako ce vreme zahladiti a ni kise nece faliti mogao je Kfor da im baci neke kisne kabanice da se slucajno ne prehlade pa da im on bude kriv.

Mitke

pre 12 godina

Ovo meni liči na onaj partizanski film " Desant na Drvar". kad su švabe bacale letke da naš narod izda Tita. Plašim da posle letaka ne dodju i bombarderi.

gregor

pre 12 godina

@bezimena
I ja dobijam ospice od isprazne i izlizane demagogije dezurnih "liberala". Ti Srbi na Kosovu su gradjani Srbije, ti Srbi placaju reg. tablice Srbiji, placaju takse, izdavanje dokumenata, komunalije, kupuju srpsku robu, decu skoluju po srpskim fakultetima i skolama... i sto je najbitnije, drzavu Srbiju smatraju za svoju drzavu i sasvim sigurno doprinose budzetu Srbije onoliko koliko i veliki "radnici" iz Beograda koji u sred radnog vremena imaju taj luksuz da kuckaju komentar za komentarom.

luna

pre 12 godina

Jadni ljudi.Nista vise ova drzava ne moze za njih da uradi pa ni da im kaze istinu.Bar ne bi morala ni da vice-napred junaci ako nema toliko casti da kaze -za mnom junaci!

dnodna

pre 12 godina

ne znam cega mi je vise muka, da li demagogije, fantaziranja i ispraznosti srBskih nacionalista ili demagogije, ispraznosti, ogranicenosti i provincijalizma ovih samozvanih anacionalnih i autosovinistickih srpskih "liberala' i "demokrata" ... A najbolji su kada pocnu da kukaju kako oni nekog "izdrzavaju". Vise po ceo dan na b92 i to u sred radnog vremena i pisu komentare. Kakva li su ta radna mesta i ko li ih placa kada po ceo dan kuckaju i da li uopste rade nesto ili zive na tudj racun?

visim po srbijanskim sajtovima i lecim komplexe

pre 12 godina

@konstantinos"veliki"
Da li mozes da navedes gde tacno "respektuju" ove poteze "kosovskih vlasti"? Imas neki konkretan primer ili samo lupetas po default-u? Ili ti je neki eUropski drzavnik sapnuo kako je impresioniran zadnjim Tacijevim potezima posto sudeci po tvojim pricama ti kao da imas direktne telefonske veze sa Merkelovom, Sarkozijem i kompanijom? Bice da je ipak koren tvog odusevljenja potezima te albanske naci-krimi "drzave" negde u dubokim frustracijama i kompleksima, rasizmu i sovinizmu u vezi Srbije i Srba a ne u "drzavnickim" potezima nekog Hasima Tacija? Pitam se samo da li bi ovi dezurni Hrvati glumili ovo ludilo i da li bi izigravali moralne gromade i mudrace da na primer Amerikanci umesto albanskog nacionalizma sponzorisu srpski nacionalizam i da sada pricamo o tome kako legalizovati srpske paradrzave na hrvatskoj teritoriji i kako nametnuti nove granice prema Hrvatskoj. Hvala i od mene.

Milorad-Kosovatrans

pre 12 godina

Ovi borci iz diaspore verujte mi na rjec svi su socialni slucajevi,ili guraju neku invalidsku penziju,pa za to imaju vreme i na pretek za comp,drugi radu od jutra do mraka i ne im padne na pamet gde je Kosova ili Srbija,lako je preko compa pisati hrabrenje.Ljepo bih bilo da se nadje resenje i da ova stvar jednom se resi i narod da se lati posla,za bolji zivot.

M.

pre 12 godina

Sto svaki zitelj Severa Kosova ne uputi pismo adresirano na te kosovske ili medjunarodne institucije da ce da ih tuze zbog nezakonitog ponasanja ne terenu koje narusava elementarna ljudska prava garantovanih svim ziteljima Starog kontinenta kao sto su pravo na zivot, pravo na rad, na slobodu okupljanja, kretanja, na religiju, na nacionalnost itd, treba jos ubaciti i stetu za pretrpljenu dusevnu bol - jer nas stvarno smatraju kretenima.

86585

pre 12 godina

nezakonito blokiranje puteva? a zakonito je da kfor i euleks deluju izvan svoje neutralnosti i da rade za teroristicku vladu u pristini? molim lepo, rezolucija 12-44. potpuna podrska braci

zavesa

pre 12 godina

prodati veru za veceru = odreci se Kosova u ovom trenutku. Mislite da ce nam to resiti sve probleme,da ce svako od vas koji tako pricate odjednom dobiti neke besne pare iz Evrope? Ne,naravno da necete. Njima je potrebna sirotinja ovde,da odrzava balans,i da neko radi za dzabe. Imajte bar malo osecaja za pravdu,budite LJUDI

Vex

pre 12 godina

bezimena
Vama je ocigledno van poimanja da neko moze da podrzava I saoseca sa mukama naseg naroda na Kosovu a da nije opsednut Putinom, Rusijom I drugim reakcionarnim politikama...

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Ono sto je za mene potpuno nevjeojatno, ato je da se kosovska strana u ovom slucaju puno mudrije ponasa od srpske. Dok kosovski Albanci vec sada vuku drzavnicke poteze kojeg respektiraju vani, Srbija ne zna sto hoce. Totalno je zbunjena i konfuzna te na ovaj nacin placa visoku cijenu dodvoravanja i koketiranja sa najgorim nacionalistima. Kosovo je uvijek "izlazna" strategija i "spas" za svaku vladu kad ove namaju nista drugo ponuditi svojim glasacima. Zato je Kosovo postalo monetom za potkusurivanje prema van a i za obracun sa politickim protivnicima unutar zemlje. Kosovo kao problem za Srbiju je "kao kamen oko vrata" koji ju polako gusi i ne da joj da stane na noge. Cim prije ovo shvatite bit ce bolje za vas! Hvala.

bezimena

pre 12 godina

Kosovo nema ni svoj telefonski pozivni broj, nije u nijednoj relevantnoj svetskoj instituciji i čak je 2/3 sveta ne priznava od toga i do EU. Šta sad ?
(Ivan, 19. septembar 2011 16:13)

Ako ne znate kako živi VEĆINA gradjana Srbije, koliko je Srbija dužna i ružna, i kakva joj je perspektiva ako nastavi kao do sada, onda Vi blage veze o ovoj državi nemate!

REALNOST je da su Kosovo priznale države koje odredjuju SUDBINU PLANETE, realnost je da će za koji mesec Kosovo biti članica UN, posle čega će slediti i članstvo u svim najvažnijim svetskim institiucijama. Šta ćemo TADA?

p.s. Srba izvan Srbije, po celom svetu (ne u jednoj državi) ima oko 4 miliona, Srbiji niko nije kriv što je imala megalomansku, kratkovidu i debilnu vlast počev od Karadjordjevića do danas (sa izuzetkom Tita i Djindjića, koga zato i nema)

bezimena

pre 12 godina

bezimena
Vama je ocigledno van poimanja da neko moze da podrzava I saoseca sa mukama naseg naroda na Kosovu a da nije opsednut Putinom, Rusijom I drugim reakcionarnim politikama...
(Vex, 19. septembar 2011 17:16)

Kada čujem "naš narod", "ognjište", "kolevka", "srpstvo" i sve prazne "patriotske" fraze koje se odnose na Srbe koji žive po drugim državama, dobijem ospice! Moje saosećanje je ograničeno na gradjane države u kojoj živim, svejedno koje su nacionalnosti, jer MI, OVDE, delimo iste muke i imamo iste muke i teškoće! Srbi van Srbije imaju neke druge probleme, koje treba da rešavaju u državama u kojima žive!

To malo Asad dosapnuo kako sa demonstratima?

pre 12 godina

Ni Asadovi demonstranti nisu dobili dozvolu vlasti za odrzavanje protesta. I tamo su protesti nezakoniti.

Ivan

pre 12 godina

@(bezimena, 19. septembar 2011 14:59)

Daleko je 1.sv. rat. Inače i Srba ima preko 2 Miliona izvan Srbije.

A to, da su jadni i bedni kako kažete e to možete samo za sebe da kažete a nikako da generalizujete na sve. Ratovati neće niko.

Ne kapiramo baš mnogo. Posle raspada SFRJ svi dobili neke čiste nacionalne države a samo Srbi u onolikom broju ostali napolju. Nešto ne štima.

Nema ni jednog jedinog razloga, da se sever Kosova i Metohije koji 100% gravira prema centralnoj Srbiji nasilno priključi "državi Kosovo".

Kosovo nema ni svoj telefonski pozivni broj, nije u nijednoj relevantnoj svetskoj instituciji i čak je 2/3 sveta ne priznava od toga i do EU. Šta sad ?

vlada

pre 12 godina

Cime se bavimo,Miloseviceva propaganda i politika izgleda jos uvek nisu ikorenjeni, samo su sada dobili demokratsku pozadinu. Ne znam da li samo ja primecujem ili se svi prave ludi osim DSSa,jedino oni prave ludacima ove ljude jadne koji misle da ce nesto kao uraditi ako stave barikadu.Pa tu barikadu mozemo mi koji smo komentarisali ovu vest da pomerimo a da se ne oznojimo.Cemu vodi politika desnicarskih stranaka u Srbiji?Unistavaju nas i ubedjuju nas da je to dobro za Srbiju.Najgore je sto i ovi ostali SNS,DS,LDP nisu nista bolji,drzava se raspada a oni cute kao da se nista ne desava.Gde je gospodin Nikolic veliki zastitnik Srba iz Hrvatke i Bosne?Objasnili su mu izgleda da gde on kroci tu Srba vise nema.Gde nam je predsednik?Na tenisu,slavi covek sa Djokovicem svaki uspeh kao da je njegov.Urazumimo se i zavrsimo vec jednom ovu pricu sa KiM,da olaksamo i nama i ovim ljudima dole koji veruju i dalje u bajke i lazi iz Beograda.Kosovo sada nije Srbija da li cemo uspeti jednog dana da ga vratimo zavisi od nas mladih,ovi matori koji ga danas kao brane su ga vec imali pa izgubili,od njih leba nema.

branimir

pre 12 godina

Kada se više neće moći nadmudrivati doći će kfor,riješiti problem i to će biti kraj priča.Malo će biti plača i kuknjave i to je to.Bilo bi vam pametnije da ste na granične prelaze doveli neke poduzetnike,a ne ovako od sirotinje pravite još veću sirotinju.

Dragan

pre 12 godina

Prosto neverovatno kolko Srbi imaju kratko pamcenje i ne secaju se sta se desilo pre samo nekoliko dana.
Pa prvi je kfor postavio barikade i napisao da ce pucati.

Srbi na kosovu su blokirali sebe ali prvenstveno pokusavaju da blokiraju kfor i albance. Hvala bogu pa jos uvek ima Srba kojima je vera preca od vecere.

bezimena

pre 12 godina

(тужно, 19. septembar 2011 13:19)

Veorvatno ni 2 miiona Madjara nije bilo oduševljeno što ostaje da živi u Rumuniji, posle I Sv.rata PA ŠTA S TIM!?

Obzirom da vi ne priznajete VIŠU SILU, da se klanjate Putinovoj slici, kao i da ste u većini opozicija u odnosu na vlast Srbije, što vam uopšte ne smeta da od te "omrznute" vlasti tražite da vam češka kojones (tj. od SVIH 7.5 miliona stanovnika ove tzv. države), predlažem da se proglasite ruskom gubernijom i zatražite "zaštitu" od "majčice" Rusije...gradjani Srbije neće zbog vas ratovati, jer su siromašni, bedni i vrlo jadni, zahvaljujući upravo "politikama" kojima se OVOLIKA Srbija stalno branila IZVAN Srbije!

Kapirate!

Vex

pre 12 godina

Puna podrska! Samo da potvrdim ocigledno: Srbi iz celog sveta vas podrzavaju, i prate sta se dogadja i saosecaju s vama. Niste sami. Pri tom jos da dodam nismo radikali nego obicni gradjani.

Cera

pre 12 godina

Drugari, ako mislite da će momci iz KFOR-a učiniti nešto na svoju ruku grdno se varate. Imaju naređenja kojih se pridržavaju i sve je to kao mašina. E sad, ko je i kako i zašto nasetovao tu mašinu baš ovako da bi narod sa severa morao da blokira barikadama sve, i da se pati ovoliko boreći se za sopstveni opstanak a neželeći da im je vlada u Prištini- nemam pojma. Uglavnom, povedite računa o njima.
Znam i kako su reagovali vojnici iz Nemačkog KFOR (kojih je sada valjda najviše na severu) kada je rulja "dokrajčila" Prizren i duboko verujem da je i to bilo naređenje za njih, sačekati da prođe i dobro se sakriti do određenog momenta. U Nemačkoj su ih čak i prozvali "zečevi"- ali ja i dalje mislim da su imali takvo naređenje.
Bitno je držati barikade i ostati miran, širom otvorenih očiju. Dakle, i natpis "stop ili mi budemo pucali" je isto bio okačen po komandi odozgo.

Miloš

pre 12 godina

Apsolutno ne postoji narod na svetu osim Srba koji bi mirno gledao čak i podržavao nasilno odvajanje dela teritorije svoje države i teror pod kojim njihovi sunarodnici u tom delu teritorije žive. Svi koji misle da ih se Kosovo ne tiče i da je daleko od njih biće vrlo iznenadjeni kada im se sutra desi ista sudbina kao Kosovu danas. Treba biti potuno bez mozga pa misliti da zapad ima bilo kakvu dobru nameru prema Srbiji. Ovo je jedinstven slučaj na svetu gde možete videti kako pripadnici naroda nad kojim se sprovodi višedecenijsko sistematsko uništavanje blagonaklono i sa simpatijama podržavaju sopstveno brisanje sa lica zemlje. Srbija će daleko pre nestati ovakvom politikom tolerancije prema sopstvenom uništenju kakvu danas vodi njen državni vrh nego da je krenula u pravu borbu za svoju zemlju.

тужно

pre 12 godina

Да ли бар Срби у централној Србији схватају, да Срби са КиМ, НЕ ЖЕЛЕ да живе у независној Р.Косова?
Коментари су Вам заиста, на нивоу КУПУСИЈАДЕ.
Ви које брине, ко је платио купус и колико је меса у њему,
да ли је могуће, да не видите даље од тањира?
Е Срби, Срби...

naim-zagreb

pre 12 godina

"11.25 - Radnici jednog od najvećih autoprevoznika sa severa Kosova Kosmet prevoza održali su protestnu vožnju ulicama Kosovske Mitrovice.
Kolona od deset autobusa sa srpskim zastavama, uz sirene, prošla je kroz glavne ulice Kosovske Mitrovice"
-Nemojte ljudi,trbati če vam gorivo za nužne dane, kakvo je to razbacivanje nečega što če za par dana biti vrijednije nego kap krvi ...govorim iz iskustva.sječam se nekada kad sam čekao po 24 sata za 10 lit.benzina od 1990-1999 ...hehehehehe

boris

pre 12 godina

...sve se plasim da pionirski vod srba izvede pod pokroviteljstvom tadica drzavni udar na KOSOVU...pitam se samo kada ovi srbski patriote rade i od cega zive...pa mislim da jim iz beograda salju socialku,koja je cca 2000 evra po glavi...pa bio bi glup da radim za 150 evra...tako to funkcionise,e pa sad se zamislimo ko je ovde budala...

KM

pre 12 godina

15.septembar

"Uoči najavljenog preuzimanja administrativnih prelaza na severu Kosova od strane vlasti iz Prištine, vojnici KFOR oko 20 sati zatvorili prelaz Jarinje".

"Kfor bodljikavom zicom zatvorio prelaze Jarinje i Brnjak, Srbi uzvratili blokadom!"

Drugari, ako imate problema sa pamcenjem, guglajte malo, prosvetite se...
Pa onda prosipajte ovde iz supljeg u prazno. Kao da su vam u totalnoj blokadi i mozak i srce... Jadno, ali istinito.

Pozdrav od divljaka sa Kosova!

realan

pre 12 godina

treba na svaki nacin da se borimo da trajno pripojimo sever srbiji, kako znamo i umemo, jer to je realnost na terenu. onda treba gledati sta sa ostatkom kosova, i kako da pomognemo braci juzno od ibra.

Sele

pre 12 godina

Srbi nastavljaju blokadu severa
IZVOR: B92, BETA, TANJUG
Noć na Kosovu protekla je mirno. Srbi na severu nastavili su da blokiraju i nadgledaju sve važnije putne pravce koji vode ka administrativnim prelazima.


"Silent night, holy night
All is calm, all is bright"

kosovac

pre 12 godina

ovo je jedini nacin da Srbi sacuvaju svoje domove, bolje gladovati kod svoje kuce nego tamo negde po prihvatilistima i kojekakvim hangarima, da je drzava bila malo odlucnija sever nikada ne bi pao jer smo imali sve u svojim rukama, skolstvo, zdravsvo, sudstvo, poresku upravu, katastersku sluzbu, mup, civilnu zastitu, bankarski sektor, energetiku, vodovod...., neko nas je ocito dobro unovcio, zato se I branimo kako znamo I umemo, vama kojima se ovo ne svidja pustite nas da prezivimo, jer ocito nikada niste nogom na Kosovo krocili.

Vladimir Živković

pre 12 godina

Osim odluke naše vlade da poništi prethodni ugovor i reintegriše sever Kosova u poreski sistem Srbije nije rečeno kako će Srbija to postići to jest šta će uraditi kada ovima "pukne film" i pošalju pojačanje da odblokiraju puteve i pohvataju buntovnike. Onda će Srbija malkice vikati (u prazno) i vremenom će se sve utišati. Kao i uvek ostaviće svoje balvan revolucionare na milost i nemilost onima protiv kojih ih je "palila".

Srećno

pre 12 godina

Drž' te se ljudi! Samo na finjaka i probajte da ispišite nove stranice u lekcijama demokratije, 'nemate šta da izgubite'. Nadajmo se da možete samo da dobijete. Mi odavde ne znamo situaciju pa su neki iz reda za pametne dali sebi slobodu da komentarišu svakojakim glupostima!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Da je srece ovde bi stajala vest da je odlukom suda Kina morala povuci nazad 11 miliona kondoma koje je isporucila Juznoj Africi a koji su se pokazali za 20% manjim od standardne velicine kondoma koji se inace koriste u Juznoj Africi !

pametnjaković mlađi

pre 12 godina

nigde da se pojavi naslov ko je prvi digao barikade. uvek su srbi krivi za sve, pa ovi dole srbi se probudili i ne daju na sebe.

Bogi

pre 12 godina

"Zbog blokada na severu Kosova se oseća sve veća nestašica životnih namirnica, a velike teškoće izaziva nestašica goriva, zbog čega je redukovan saobraćaj i drastično je poskupeo taksi prevoz."

Izvinite, ali o ovome je trebalo da razmisljaju pre nego sto su blokirali puteve.

Фајдра Новак

pre 12 godina

Достигли смо идеал коме смо тежили протекле две деценије - живот у потпуној изолацији!

dO

pre 12 godina

Kad stizu da sede na barikadama-pre ili posle odlaska na posao? .... Ah, da, pa oni ne rade. Zive od naseg novca. Onda nista, sve u redu, neka se zabavljaju deca - mi radimo.

Boris

pre 12 godina

Uvodjenje PDV-a je dokaz da Srbija ima sever Kosova pod kontrolom taman onoliko koliko je preambula ustava Srbije dokaz da Kosovo pripada Srbiji.

Miloš

pre 12 godina

Tako treba! Dižite još veće zidove. 5 metara, 10, 30, samo napred. Šta? Ne može da se doprema hrana? Ma kakva hrana, srbi su nebeski narod, ne treba hrana!
Kad je Bog delio pamet, ovi su bili u kafani.

dana

pre 12 godina

Prave probleme na Kosovu da ne bi dobili kandidaturu, dok govore da smo je zasluzili. Onda posto prave nerede i nestabilnu situaciju kada ne dobijemo, onda ce da pricaju da nas Evropa ne voli. Sto me ovo nesto podseca na Slobinu propagandu, da nas ceo svet mrzi. Sto nikad nije bilo tacno.

Akademija 1986

pre 12 godina

Oni koji nisu bili rodjeni ili su bili klinci u vreme Miloseviceve balvan politike u Kninu i drugim mestima ,danas posle mnogo godina imaju ociglednu nastavu .Nastavu izvode ostaci njegove masinerije koncentrisani u nacional-socijalistickim strankama (SPS,DS,SRS,DS,itd).

Sve je jasno

pre 12 godina

"Na severu kađu da od totalnih blokada puteva neće se odustati dok se sa prelaza ne povuku albanski carinici i policajci. KFOR ojačao blokade na prelazima."

Ma samo vi nastavite da blokirate SEBE jer:

"Zbog blokada na severu Kosova se oseća sve veća nestašica životnih namirnica, a velike teškoće izaziva nestašica goriva, zbog čega je redukovan saobraćaj i drastično je poskupeo taksi prevoz."

Dakle kome ide u prilog ova situacija? KFOR-ovci i kosovska vlada ima helikoptere i moze da snabdeva jedinice hranom i ljudima. Cak i humanitarna pomoc ne moze stici dok ne budete sklonili barikade. Morate bre jednom da shvatite da ovakvim metodama NECETE resiti nista. Ovakav "IZUM" moze da se koristi svugde pos svetu, da se postignu politicki ciljevi ali nema. Zar svi u svetu su budale osim ovih?

dO

pre 12 godina

Kad stizu da sede na barikadama-pre ili posle odlaska na posao? .... Ah, da, pa oni ne rade. Zive od naseg novca. Onda nista, sve u redu, neka se zabavljaju deca - mi radimo.

Miloš

pre 12 godina

Tako treba! Dižite još veće zidove. 5 metara, 10, 30, samo napred. Šta? Ne može da se doprema hrana? Ma kakva hrana, srbi su nebeski narod, ne treba hrana!
Kad je Bog delio pamet, ovi su bili u kafani.

Akademija 1986

pre 12 godina

Oni koji nisu bili rodjeni ili su bili klinci u vreme Miloseviceve balvan politike u Kninu i drugim mestima ,danas posle mnogo godina imaju ociglednu nastavu .Nastavu izvode ostaci njegove masinerije koncentrisani u nacional-socijalistickim strankama (SPS,DS,SRS,DS,itd).

dana

pre 12 godina

Prave probleme na Kosovu da ne bi dobili kandidaturu, dok govore da smo je zasluzili. Onda posto prave nerede i nestabilnu situaciju kada ne dobijemo, onda ce da pricaju da nas Evropa ne voli. Sto me ovo nesto podseca na Slobinu propagandu, da nas ceo svet mrzi. Sto nikad nije bilo tacno.

Sve je jasno

pre 12 godina

"Na severu kađu da od totalnih blokada puteva neće se odustati dok se sa prelaza ne povuku albanski carinici i policajci. KFOR ojačao blokade na prelazima."

Ma samo vi nastavite da blokirate SEBE jer:

"Zbog blokada na severu Kosova se oseća sve veća nestašica životnih namirnica, a velike teškoće izaziva nestašica goriva, zbog čega je redukovan saobraćaj i drastično je poskupeo taksi prevoz."

Dakle kome ide u prilog ova situacija? KFOR-ovci i kosovska vlada ima helikoptere i moze da snabdeva jedinice hranom i ljudima. Cak i humanitarna pomoc ne moze stici dok ne budete sklonili barikade. Morate bre jednom da shvatite da ovakvim metodama NECETE resiti nista. Ovakav "IZUM" moze da se koristi svugde pos svetu, da se postignu politicki ciljevi ali nema. Zar svi u svetu su budale osim ovih?

Boris

pre 12 godina

Uvodjenje PDV-a je dokaz da Srbija ima sever Kosova pod kontrolom taman onoliko koliko je preambula ustava Srbije dokaz da Kosovo pripada Srbiji.

bezimena

pre 12 godina

(тужно, 19. septembar 2011 13:19)

Veorvatno ni 2 miiona Madjara nije bilo oduševljeno što ostaje da živi u Rumuniji, posle I Sv.rata PA ŠTA S TIM!?

Obzirom da vi ne priznajete VIŠU SILU, da se klanjate Putinovoj slici, kao i da ste u većini opozicija u odnosu na vlast Srbije, što vam uopšte ne smeta da od te "omrznute" vlasti tražite da vam češka kojones (tj. od SVIH 7.5 miliona stanovnika ove tzv. države), predlažem da se proglasite ruskom gubernijom i zatražite "zaštitu" od "majčice" Rusije...gradjani Srbije neće zbog vas ratovati, jer su siromašni, bedni i vrlo jadni, zahvaljujući upravo "politikama" kojima se OVOLIKA Srbija stalno branila IZVAN Srbije!

Kapirate!

bezimena

pre 12 godina

Kosovo nema ni svoj telefonski pozivni broj, nije u nijednoj relevantnoj svetskoj instituciji i čak je 2/3 sveta ne priznava od toga i do EU. Šta sad ?
(Ivan, 19. septembar 2011 16:13)

Ako ne znate kako živi VEĆINA gradjana Srbije, koliko je Srbija dužna i ružna, i kakva joj je perspektiva ako nastavi kao do sada, onda Vi blage veze o ovoj državi nemate!

REALNOST je da su Kosovo priznale države koje odredjuju SUDBINU PLANETE, realnost je da će za koji mesec Kosovo biti članica UN, posle čega će slediti i članstvo u svim najvažnijim svetskim institiucijama. Šta ćemo TADA?

p.s. Srba izvan Srbije, po celom svetu (ne u jednoj državi) ima oko 4 miliona, Srbiji niko nije kriv što je imala megalomansku, kratkovidu i debilnu vlast počev od Karadjordjevića do danas (sa izuzetkom Tita i Djindjića, koga zato i nema)

Bogi

pre 12 godina

"Zbog blokada na severu Kosova se oseća sve veća nestašica životnih namirnica, a velike teškoće izaziva nestašica goriva, zbog čega je redukovan saobraćaj i drastično je poskupeo taksi prevoz."

Izvinite, ali o ovome je trebalo da razmisljaju pre nego sto su blokirali puteve.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Da je srece ovde bi stajala vest da je odlukom suda Kina morala povuci nazad 11 miliona kondoma koje je isporucila Juznoj Africi a koji su se pokazali za 20% manjim od standardne velicine kondoma koji se inace koriste u Juznoj Africi !

bezimena

pre 12 godina

bezimena
Vama je ocigledno van poimanja da neko moze da podrzava I saoseca sa mukama naseg naroda na Kosovu a da nije opsednut Putinom, Rusijom I drugim reakcionarnim politikama...
(Vex, 19. septembar 2011 17:16)

Kada čujem "naš narod", "ognjište", "kolevka", "srpstvo" i sve prazne "patriotske" fraze koje se odnose na Srbe koji žive po drugim državama, dobijem ospice! Moje saosećanje je ograničeno na gradjane države u kojoj živim, svejedno koje su nacionalnosti, jer MI, OVDE, delimo iste muke i imamo iste muke i teškoće! Srbi van Srbije imaju neke druge probleme, koje treba da rešavaju u državama u kojima žive!

Vladimir Živković

pre 12 godina

Osim odluke naše vlade da poništi prethodni ugovor i reintegriše sever Kosova u poreski sistem Srbije nije rečeno kako će Srbija to postići to jest šta će uraditi kada ovima "pukne film" i pošalju pojačanje da odblokiraju puteve i pohvataju buntovnike. Onda će Srbija malkice vikati (u prazno) i vremenom će se sve utišati. Kao i uvek ostaviće svoje balvan revolucionare na milost i nemilost onima protiv kojih ih je "palila".

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Ono sto je za mene potpuno nevjeojatno, ato je da se kosovska strana u ovom slucaju puno mudrije ponasa od srpske. Dok kosovski Albanci vec sada vuku drzavnicke poteze kojeg respektiraju vani, Srbija ne zna sto hoce. Totalno je zbunjena i konfuzna te na ovaj nacin placa visoku cijenu dodvoravanja i koketiranja sa najgorim nacionalistima. Kosovo je uvijek "izlazna" strategija i "spas" za svaku vladu kad ove namaju nista drugo ponuditi svojim glasacima. Zato je Kosovo postalo monetom za potkusurivanje prema van a i za obracun sa politickim protivnicima unutar zemlje. Kosovo kao problem za Srbiju je "kao kamen oko vrata" koji ju polako gusi i ne da joj da stane na noge. Cim prije ovo shvatite bit ce bolje za vas! Hvala.

Фајдра Новак

pre 12 godina

Достигли смо идеал коме смо тежили протекле две деценије - живот у потпуној изолацији!

KM

pre 12 godina

15.septembar

"Uoči najavljenog preuzimanja administrativnih prelaza na severu Kosova od strane vlasti iz Prištine, vojnici KFOR oko 20 sati zatvorili prelaz Jarinje".

"Kfor bodljikavom zicom zatvorio prelaze Jarinje i Brnjak, Srbi uzvratili blokadom!"

Drugari, ako imate problema sa pamcenjem, guglajte malo, prosvetite se...
Pa onda prosipajte ovde iz supljeg u prazno. Kao da su vam u totalnoj blokadi i mozak i srce... Jadno, ali istinito.

Pozdrav od divljaka sa Kosova!

kosovac

pre 12 godina

ovo je jedini nacin da Srbi sacuvaju svoje domove, bolje gladovati kod svoje kuce nego tamo negde po prihvatilistima i kojekakvim hangarima, da je drzava bila malo odlucnija sever nikada ne bi pao jer smo imali sve u svojim rukama, skolstvo, zdravsvo, sudstvo, poresku upravu, katastersku sluzbu, mup, civilnu zastitu, bankarski sektor, energetiku, vodovod...., neko nas je ocito dobro unovcio, zato se I branimo kako znamo I umemo, vama kojima se ovo ne svidja pustite nas da prezivimo, jer ocito nikada niste nogom na Kosovo krocili.

naim-zagreb

pre 12 godina

"11.25 - Radnici jednog od najvećih autoprevoznika sa severa Kosova Kosmet prevoza održali su protestnu vožnju ulicama Kosovske Mitrovice.
Kolona od deset autobusa sa srpskim zastavama, uz sirene, prošla je kroz glavne ulice Kosovske Mitrovice"
-Nemojte ljudi,trbati če vam gorivo za nužne dane, kakvo je to razbacivanje nečega što če za par dana biti vrijednije nego kap krvi ...govorim iz iskustva.sječam se nekada kad sam čekao po 24 sata za 10 lit.benzina od 1990-1999 ...hehehehehe

тужно

pre 12 godina

Да ли бар Срби у централној Србији схватају, да Срби са КиМ, НЕ ЖЕЛЕ да живе у независној Р.Косова?
Коментари су Вам заиста, на нивоу КУПУСИЈАДЕ.
Ви које брине, ко је платио купус и колико је меса у њему,
да ли је могуће, да не видите даље од тањира?
Е Срби, Срби...

branimir

pre 12 godina

Kada se više neće moći nadmudrivati doći će kfor,riješiti problem i to će biti kraj priča.Malo će biti plača i kuknjave i to je to.Bilo bi vam pametnije da ste na granične prelaze doveli neke poduzetnike,a ne ovako od sirotinje pravite još veću sirotinju.

realan

pre 12 godina

treba na svaki nacin da se borimo da trajno pripojimo sever srbiji, kako znamo i umemo, jer to je realnost na terenu. onda treba gledati sta sa ostatkom kosova, i kako da pomognemo braci juzno od ibra.

e-krem

pre 12 godina

S'obzirom kako ce vreme zahladiti a ni kise nece faliti mogao je Kfor da im baci neke kisne kabanice da se slucajno ne prehlade pa da im on bude kriv.

Srećno

pre 12 godina

Drž' te se ljudi! Samo na finjaka i probajte da ispišite nove stranice u lekcijama demokratije, 'nemate šta da izgubite'. Nadajmo se da možete samo da dobijete. Mi odavde ne znamo situaciju pa su neki iz reda za pametne dali sebi slobodu da komentarišu svakojakim glupostima!

pametnjaković mlađi

pre 12 godina

nigde da se pojavi naslov ko je prvi digao barikade. uvek su srbi krivi za sve, pa ovi dole srbi se probudili i ne daju na sebe.

Zoran

pre 12 godina

U naslovu piše: "Zbog blokada na severu Kosova se oseća sve veća nestašica životnih namirnica, a velike teškoće izaziva nestašica goriva, zbog čega je redukovan saobraćaj i drastično je poskupeo taksi prevoz."
U dalje u tekstu:"Radnici jednog od najvećih auto-prevoznika sa severa Kosova, Kosmet prevoza, održali su protestnu vožnju ulicama Kosovske Mitrovice."
Pa jeli nestašica ili nije?

Dragan

pre 12 godina

Prosto neverovatno kolko Srbi imaju kratko pamcenje i ne secaju se sta se desilo pre samo nekoliko dana.
Pa prvi je kfor postavio barikade i napisao da ce pucati.

Srbi na kosovu su blokirali sebe ali prvenstveno pokusavaju da blokiraju kfor i albance. Hvala bogu pa jos uvek ima Srba kojima je vera preca od vecere.

Ivan

pre 12 godina

@(bezimena, 19. septembar 2011 14:59)

Daleko je 1.sv. rat. Inače i Srba ima preko 2 Miliona izvan Srbije.

A to, da su jadni i bedni kako kažete e to možete samo za sebe da kažete a nikako da generalizujete na sve. Ratovati neće niko.

Ne kapiramo baš mnogo. Posle raspada SFRJ svi dobili neke čiste nacionalne države a samo Srbi u onolikom broju ostali napolju. Nešto ne štima.

Nema ni jednog jedinog razloga, da se sever Kosova i Metohije koji 100% gravira prema centralnoj Srbiji nasilno priključi "državi Kosovo".

Kosovo nema ni svoj telefonski pozivni broj, nije u nijednoj relevantnoj svetskoj instituciji i čak je 2/3 sveta ne priznava od toga i do EU. Šta sad ?

zavesa

pre 12 godina

prodati veru za veceru = odreci se Kosova u ovom trenutku. Mislite da ce nam to resiti sve probleme,da ce svako od vas koji tako pricate odjednom dobiti neke besne pare iz Evrope? Ne,naravno da necete. Njima je potrebna sirotinja ovde,da odrzava balans,i da neko radi za dzabe. Imajte bar malo osecaja za pravdu,budite LJUDI

Milorad-Kosovatrans

pre 12 godina

Ovi borci iz diaspore verujte mi na rjec svi su socialni slucajevi,ili guraju neku invalidsku penziju,pa za to imaju vreme i na pretek za comp,drugi radu od jutra do mraka i ne im padne na pamet gde je Kosova ili Srbija,lako je preko compa pisati hrabrenje.Ljepo bih bilo da se nadje resenje i da ova stvar jednom se resi i narod da se lati posla,za bolji zivot.

visim po srbijanskim sajtovima i lecim komplexe

pre 12 godina

@konstantinos"veliki"
Da li mozes da navedes gde tacno "respektuju" ove poteze "kosovskih vlasti"? Imas neki konkretan primer ili samo lupetas po default-u? Ili ti je neki eUropski drzavnik sapnuo kako je impresioniran zadnjim Tacijevim potezima posto sudeci po tvojim pricama ti kao da imas direktne telefonske veze sa Merkelovom, Sarkozijem i kompanijom? Bice da je ipak koren tvog odusevljenja potezima te albanske naci-krimi "drzave" negde u dubokim frustracijama i kompleksima, rasizmu i sovinizmu u vezi Srbije i Srba a ne u "drzavnickim" potezima nekog Hasima Tacija? Pitam se samo da li bi ovi dezurni Hrvati glumili ovo ludilo i da li bi izigravali moralne gromade i mudrace da na primer Amerikanci umesto albanskog nacionalizma sponzorisu srpski nacionalizam i da sada pricamo o tome kako legalizovati srpske paradrzave na hrvatskoj teritoriji i kako nametnuti nove granice prema Hrvatskoj. Hvala i od mene.

luna

pre 12 godina

Jadni ljudi.Nista vise ova drzava ne moze za njih da uradi pa ni da im kaze istinu.Bar ne bi morala ni da vice-napred junaci ako nema toliko casti da kaze -za mnom junaci!

boris

pre 12 godina

...sve se plasim da pionirski vod srba izvede pod pokroviteljstvom tadica drzavni udar na KOSOVU...pitam se samo kada ovi srbski patriote rade i od cega zive...pa mislim da jim iz beograda salju socialku,koja je cca 2000 evra po glavi...pa bio bi glup da radim za 150 evra...tako to funkcionise,e pa sad se zamislimo ko je ovde budala...

Mitke

pre 12 godina

Ovo meni liči na onaj partizanski film " Desant na Drvar". kad su švabe bacale letke da naš narod izda Tita. Plašim da posle letaka ne dodju i bombarderi.

skblzzzzz

pre 12 godina

kakav nadrealizam! na video bimovima gledaju košarku i odbojku, pripremaju kupus, i onda se žale na nestašice uzrokovane barikadama koje su sami postavili.

dnodna

pre 12 godina

ne znam cega mi je vise muka, da li demagogije, fantaziranja i ispraznosti srBskih nacionalista ili demagogije, ispraznosti, ogranicenosti i provincijalizma ovih samozvanih anacionalnih i autosovinistickih srpskih "liberala' i "demokrata" ... A najbolji su kada pocnu da kukaju kako oni nekog "izdrzavaju". Vise po ceo dan na b92 i to u sred radnog vremena i pisu komentare. Kakva li su ta radna mesta i ko li ih placa kada po ceo dan kuckaju i da li uopste rade nesto ili zive na tudj racun?

vlada

pre 12 godina

Cime se bavimo,Miloseviceva propaganda i politika izgleda jos uvek nisu ikorenjeni, samo su sada dobili demokratsku pozadinu. Ne znam da li samo ja primecujem ili se svi prave ludi osim DSSa,jedino oni prave ludacima ove ljude jadne koji misle da ce nesto kao uraditi ako stave barikadu.Pa tu barikadu mozemo mi koji smo komentarisali ovu vest da pomerimo a da se ne oznojimo.Cemu vodi politika desnicarskih stranaka u Srbiji?Unistavaju nas i ubedjuju nas da je to dobro za Srbiju.Najgore je sto i ovi ostali SNS,DS,LDP nisu nista bolji,drzava se raspada a oni cute kao da se nista ne desava.Gde je gospodin Nikolic veliki zastitnik Srba iz Hrvatke i Bosne?Objasnili su mu izgleda da gde on kroci tu Srba vise nema.Gde nam je predsednik?Na tenisu,slavi covek sa Djokovicem svaki uspeh kao da je njegov.Urazumimo se i zavrsimo vec jednom ovu pricu sa KiM,da olaksamo i nama i ovim ljudima dole koji veruju i dalje u bajke i lazi iz Beograda.Kosovo sada nije Srbija da li cemo uspeti jednog dana da ga vratimo zavisi od nas mladih,ovi matori koji ga danas kao brane su ga vec imali pa izgubili,od njih leba nema.

86585

pre 12 godina

nezakonito blokiranje puteva? a zakonito je da kfor i euleks deluju izvan svoje neutralnosti i da rade za teroristicku vladu u pristini? molim lepo, rezolucija 12-44. potpuna podrska braci

kuku lele

pre 12 godina

"21.22 - Srbi na severu Kosovske Mitrovice izručili su dodatne količine peska i kamenja na glavnom mostu koji razdvaja severni od južnog dela grada i tako ojačali barikadu."

"To je, kako okupljeni kažu, odgovor na letke Kfora u kojima se kaže da barikade nisu pravi način za izražavanje nezadovoljstva."

Kada vam otklanjaju te barikade onda nemojte da vicete "kuku lele majko".

gregor

pre 12 godina

@bezimena
I ja dobijam ospice od isprazne i izlizane demagogije dezurnih "liberala". Ti Srbi na Kosovu su gradjani Srbije, ti Srbi placaju reg. tablice Srbiji, placaju takse, izdavanje dokumenata, komunalije, kupuju srpsku robu, decu skoluju po srpskim fakultetima i skolama... i sto je najbitnije, drzavu Srbiju smatraju za svoju drzavu i sasvim sigurno doprinose budzetu Srbije onoliko koliko i veliki "radnici" iz Beograda koji u sred radnog vremena imaju taj luksuz da kuckaju komentar za komentarom.

Vex

pre 12 godina

Puna podrska! Samo da potvrdim ocigledno: Srbi iz celog sveta vas podrzavaju, i prate sta se dogadja i saosecaju s vama. Niste sami. Pri tom jos da dodam nismo radikali nego obicni gradjani.

Vex

pre 12 godina

bezimena
Vama je ocigledno van poimanja da neko moze da podrzava I saoseca sa mukama naseg naroda na Kosovu a da nije opsednut Putinom, Rusijom I drugim reakcionarnim politikama...

LEPOSAVIC

pre 12 godina

Mi Srbi sa Severa Kosova i Metohije razumemo da smo trenutno kost u grlu NASOJ Srbiji. Razumemo i Srbe juzno od Ibra da mogu da imaju problema zbog nas ali RAZUMITE i vi nas da mi nemozemo i necemo da odustanemo od SRBIJE. Ja sam SRBIN rodjen u SRBIJI i zivim u mestu gde Albanaca nikada nije bilo i ne mogu tek tako da se odreknem dedovine i svih predaka koji su ziveli ovde nekoliko vekova.Moju zemlju mogu da dam samo svom sinu.

Cera

pre 12 godina

Drugari, ako mislite da će momci iz KFOR-a učiniti nešto na svoju ruku grdno se varate. Imaju naređenja kojih se pridržavaju i sve je to kao mašina. E sad, ko je i kako i zašto nasetovao tu mašinu baš ovako da bi narod sa severa morao da blokira barikadama sve, i da se pati ovoliko boreći se za sopstveni opstanak a neželeći da im je vlada u Prištini- nemam pojma. Uglavnom, povedite računa o njima.
Znam i kako su reagovali vojnici iz Nemačkog KFOR (kojih je sada valjda najviše na severu) kada je rulja "dokrajčila" Prizren i duboko verujem da je i to bilo naređenje za njih, sačekati da prođe i dobro se sakriti do određenog momenta. U Nemačkoj su ih čak i prozvali "zečevi"- ali ja i dalje mislim da su imali takvo naređenje.
Bitno je držati barikade i ostati miran, širom otvorenih očiju. Dakle, i natpis "stop ili mi budemo pucali" je isto bio okačen po komandi odozgo.

Miloš

pre 12 godina

Apsolutno ne postoji narod na svetu osim Srba koji bi mirno gledao čak i podržavao nasilno odvajanje dela teritorije svoje države i teror pod kojim njihovi sunarodnici u tom delu teritorije žive. Svi koji misle da ih se Kosovo ne tiče i da je daleko od njih biće vrlo iznenadjeni kada im se sutra desi ista sudbina kao Kosovu danas. Treba biti potuno bez mozga pa misliti da zapad ima bilo kakvu dobru nameru prema Srbiji. Ovo je jedinstven slučaj na svetu gde možete videti kako pripadnici naroda nad kojim se sprovodi višedecenijsko sistematsko uništavanje blagonaklono i sa simpatijama podržavaju sopstveno brisanje sa lica zemlje. Srbija će daleko pre nestati ovakvom politikom tolerancije prema sopstvenom uništenju kakvu danas vodi njen državni vrh nego da je krenula u pravu borbu za svoju zemlju.

Sele

pre 12 godina

Srbi nastavljaju blokadu severa
IZVOR: B92, BETA, TANJUG
Noć na Kosovu protekla je mirno. Srbi na severu nastavili su da blokiraju i nadgledaju sve važnije putne pravce koji vode ka administrativnim prelazima.


"Silent night, holy night
All is calm, all is bright"

MSL

pre 12 godina

Mnogo ste naivni... Taj ko vam je reko' da pravite barikade, taj ce da vas pusti niz vodu koliko sutra. Zivi bili pa videli. Ko ce da vam pomogne kad KFOR krene da cisti puteve - niko.

I shvatite vec jednom - mrznja radja mrznju. Nema vise ratova, gotovo je! Kosovo su prodali Tito i Sloba odavno.

M.

pre 12 godina

Sto svaki zitelj Severa Kosova ne uputi pismo adresirano na te kosovske ili medjunarodne institucije da ce da ih tuze zbog nezakonitog ponasanja ne terenu koje narusava elementarna ljudska prava garantovanih svim ziteljima Starog kontinenta kao sto su pravo na zivot, pravo na rad, na slobodu okupljanja, kretanja, na religiju, na nacionalnost itd, treba jos ubaciti i stetu za pretrpljenu dusevnu bol - jer nas stvarno smatraju kretenima.

To malo Asad dosapnuo kako sa demonstratima?

pre 12 godina

Ni Asadovi demonstranti nisu dobili dozvolu vlasti za odrzavanje protesta. I tamo su protesti nezakoniti.

Simon

pre 12 godina

Mislim da sam baš ovde čitao, na mom omiljenom b92, kako je izabrana predsednica Kosova i kako je Hilari imala veliki uticaj na taj izbor.
Sada su se srele, razgovarale i izdale ovakvo saopštenje.
Pa čekajte, molim vas, može li neko da mi objasni kako se ovom pričom podržavaju pregovori? Koji je motiv Prištine da pregovra o bilo čemu sa Beogradom?
Meni se čini da kosovski Albanci imaju preteranu podršku od USA ali prilično nezasluženo. Mogu da shvatim podršku iz sto varijanti ineteresa itd itd nekome pa tako i USA prema Kosovu recimo madaa ne vidim toliki interes, ali ovde su evidentno u pitanju grubo dupli standardi koji se više i ne prikrivaju. Čemu sve to?

Dragoljub

pre 12 godina

@тужно, 19. septembar 2011 13:19

... Nemoj mnogo da primas k srcu. Iskreni komentari se lako prepoznaju. Ove koji sluze za spinovanje - samo ignorisi...
A to je i velika pohvala za B92 jer to znaci da je intenet portal B92 zakon na ovim podrucijima. Zato Albanci, a i ostali mnogo ulazu u taj "rat" komentarima...

Pozdrav.

bezimena

pre 12 godina

(LEPOSAVIC, 19. septembar 2011 22:51)

Ko Vam uzima ZEMLJU, radite s njom šta god hoćete. Ako ste mislili na državu, to je već VIŠA SILA koju, svidjalo Vam se ili ne, morate da prihvatite!

Kada bi bilo normalno da se geografske oblasti ili opštine otcepljuju, najpre od Srbije ne bi ostalo ništa, tako da to ne dolazi u obzir ni kada je Leposavić itd. u pitanju. Moguće rešenje je, do kojeg nažalost ne verujem da će doći (jer unazad 20 godina nemamo državotvornu vlast), samo razmena teritorija, Srbija Kosovu, uz priznanje države, Medvedju, Bujanovac i Preševo sa većinskim albanskim stanovništvom, za kosovsko-mitrovački okrug sa većinskim srpskim stanovništvom.

Medjutim, vrhunski egoizam i bezobrazluk Srba sa severa KIM, je što su upravo, kao što ste rekli, svesni problema koje prave Srbiji (7,5 miiona gradjana), koje prave svojim zemljacima na KIM (80-100 hiljada južno od Ibra) ali ´ladno od SVIH traže da se žrtvuju za njih 20-tak hiljada, dok im obrnuto ne pada na pamet!

NE KOLJE SE VO RADI KILE MESA!

Nenad

pre 12 godina

Više ne verujem ni pres službi Beograda niti pres službi Prištine. Tek kada čujem Hilari Klinton da izgovara neku reč, poverovaću. Kada Ban Ki Mun nešto izjavi, dok ne vidim njegovo lice, ne verujem ništa. Ovako više ne može, pres službe se pretvorile u legla propagande i dezinformacija.

cccc

pre 12 godina

Pa kad su ne zakonite sklonite se sa njih i povedite svog carinika i policajca i ne trosite kerozin vise NESTASICA zar niste culi.

dO

pre 12 godina

Kad stizu da sede na barikadama-pre ili posle odlaska na posao? .... Ah, da, pa oni ne rade. Zive od naseg novca. Onda nista, sve u redu, neka se zabavljaju deca - mi radimo.

Miloš

pre 12 godina

Tako treba! Dižite još veće zidove. 5 metara, 10, 30, samo napred. Šta? Ne može da se doprema hrana? Ma kakva hrana, srbi su nebeski narod, ne treba hrana!
Kad je Bog delio pamet, ovi su bili u kafani.

realan

pre 12 godina

treba na svaki nacin da se borimo da trajno pripojimo sever srbiji, kako znamo i umemo, jer to je realnost na terenu. onda treba gledati sta sa ostatkom kosova, i kako da pomognemo braci juzno od ibra.

kosovac

pre 12 godina

ovo je jedini nacin da Srbi sacuvaju svoje domove, bolje gladovati kod svoje kuce nego tamo negde po prihvatilistima i kojekakvim hangarima, da je drzava bila malo odlucnija sever nikada ne bi pao jer smo imali sve u svojim rukama, skolstvo, zdravsvo, sudstvo, poresku upravu, katastersku sluzbu, mup, civilnu zastitu, bankarski sektor, energetiku, vodovod...., neko nas je ocito dobro unovcio, zato se I branimo kako znamo I umemo, vama kojima se ovo ne svidja pustite nas da prezivimo, jer ocito nikada niste nogom na Kosovo krocili.

Ivan

pre 12 godina

@(bezimena, 19. septembar 2011 14:59)

Daleko je 1.sv. rat. Inače i Srba ima preko 2 Miliona izvan Srbije.

A to, da su jadni i bedni kako kažete e to možete samo za sebe da kažete a nikako da generalizujete na sve. Ratovati neće niko.

Ne kapiramo baš mnogo. Posle raspada SFRJ svi dobili neke čiste nacionalne države a samo Srbi u onolikom broju ostali napolju. Nešto ne štima.

Nema ni jednog jedinog razloga, da se sever Kosova i Metohije koji 100% gravira prema centralnoj Srbiji nasilno priključi "državi Kosovo".

Kosovo nema ni svoj telefonski pozivni broj, nije u nijednoj relevantnoj svetskoj instituciji i čak je 2/3 sveta ne priznava od toga i do EU. Šta sad ?

86585

pre 12 godina

nezakonito blokiranje puteva? a zakonito je da kfor i euleks deluju izvan svoje neutralnosti i da rade za teroristicku vladu u pristini? molim lepo, rezolucija 12-44. potpuna podrska braci

Vex

pre 12 godina

Puna podrska! Samo da potvrdim ocigledno: Srbi iz celog sveta vas podrzavaju, i prate sta se dogadja i saosecaju s vama. Niste sami. Pri tom jos da dodam nismo radikali nego obicni gradjani.

тужно

pre 12 godina

Да ли бар Срби у централној Србији схватају, да Срби са КиМ, НЕ ЖЕЛЕ да живе у независној Р.Косова?
Коментари су Вам заиста, на нивоу КУПУСИЈАДЕ.
Ви које брине, ко је платио купус и колико је меса у њему,
да ли је могуће, да не видите даље од тањира?
Е Срби, Срби...

Akademija 1986

pre 12 godina

Oni koji nisu bili rodjeni ili su bili klinci u vreme Miloseviceve balvan politike u Kninu i drugim mestima ,danas posle mnogo godina imaju ociglednu nastavu .Nastavu izvode ostaci njegove masinerije koncentrisani u nacional-socijalistickim strankama (SPS,DS,SRS,DS,itd).

Sve je jasno

pre 12 godina

"Na severu kađu da od totalnih blokada puteva neće se odustati dok se sa prelaza ne povuku albanski carinici i policajci. KFOR ojačao blokade na prelazima."

Ma samo vi nastavite da blokirate SEBE jer:

"Zbog blokada na severu Kosova se oseća sve veća nestašica životnih namirnica, a velike teškoće izaziva nestašica goriva, zbog čega je redukovan saobraćaj i drastično je poskupeo taksi prevoz."

Dakle kome ide u prilog ova situacija? KFOR-ovci i kosovska vlada ima helikoptere i moze da snabdeva jedinice hranom i ljudima. Cak i humanitarna pomoc ne moze stici dok ne budete sklonili barikade. Morate bre jednom da shvatite da ovakvim metodama NECETE resiti nista. Ovakav "IZUM" moze da se koristi svugde pos svetu, da se postignu politicki ciljevi ali nema. Zar svi u svetu su budale osim ovih?

dana

pre 12 godina

Prave probleme na Kosovu da ne bi dobili kandidaturu, dok govore da smo je zasluzili. Onda posto prave nerede i nestabilnu situaciju kada ne dobijemo, onda ce da pricaju da nas Evropa ne voli. Sto me ovo nesto podseca na Slobinu propagandu, da nas ceo svet mrzi. Sto nikad nije bilo tacno.

Srećno

pre 12 godina

Drž' te se ljudi! Samo na finjaka i probajte da ispišite nove stranice u lekcijama demokratije, 'nemate šta da izgubite'. Nadajmo se da možete samo da dobijete. Mi odavde ne znamo situaciju pa su neki iz reda za pametne dali sebi slobodu da komentarišu svakojakim glupostima!

pametnjaković mlađi

pre 12 godina

nigde da se pojavi naslov ko je prvi digao barikade. uvek su srbi krivi za sve, pa ovi dole srbi se probudili i ne daju na sebe.

zavesa

pre 12 godina

prodati veru za veceru = odreci se Kosova u ovom trenutku. Mislite da ce nam to resiti sve probleme,da ce svako od vas koji tako pricate odjednom dobiti neke besne pare iz Evrope? Ne,naravno da necete. Njima je potrebna sirotinja ovde,da odrzava balans,i da neko radi za dzabe. Imajte bar malo osecaja za pravdu,budite LJUDI

Dragan

pre 12 godina

Prosto neverovatno kolko Srbi imaju kratko pamcenje i ne secaju se sta se desilo pre samo nekoliko dana.
Pa prvi je kfor postavio barikade i napisao da ce pucati.

Srbi na kosovu su blokirali sebe ali prvenstveno pokusavaju da blokiraju kfor i albance. Hvala bogu pa jos uvek ima Srba kojima je vera preca od vecere.

bezimena

pre 12 godina

(тужно, 19. septembar 2011 13:19)

Veorvatno ni 2 miiona Madjara nije bilo oduševljeno što ostaje da živi u Rumuniji, posle I Sv.rata PA ŠTA S TIM!?

Obzirom da vi ne priznajete VIŠU SILU, da se klanjate Putinovoj slici, kao i da ste u većini opozicija u odnosu na vlast Srbije, što vam uopšte ne smeta da od te "omrznute" vlasti tražite da vam češka kojones (tj. od SVIH 7.5 miliona stanovnika ove tzv. države), predlažem da se proglasite ruskom gubernijom i zatražite "zaštitu" od "majčice" Rusije...gradjani Srbije neće zbog vas ratovati, jer su siromašni, bedni i vrlo jadni, zahvaljujući upravo "politikama" kojima se OVOLIKA Srbija stalno branila IZVAN Srbije!

Kapirate!

Miloš

pre 12 godina

Apsolutno ne postoji narod na svetu osim Srba koji bi mirno gledao čak i podržavao nasilno odvajanje dela teritorije svoje države i teror pod kojim njihovi sunarodnici u tom delu teritorije žive. Svi koji misle da ih se Kosovo ne tiče i da je daleko od njih biće vrlo iznenadjeni kada im se sutra desi ista sudbina kao Kosovu danas. Treba biti potuno bez mozga pa misliti da zapad ima bilo kakvu dobru nameru prema Srbiji. Ovo je jedinstven slučaj na svetu gde možete videti kako pripadnici naroda nad kojim se sprovodi višedecenijsko sistematsko uništavanje blagonaklono i sa simpatijama podržavaju sopstveno brisanje sa lica zemlje. Srbija će daleko pre nestati ovakvom politikom tolerancije prema sopstvenom uništenju kakvu danas vodi njen državni vrh nego da je krenula u pravu borbu za svoju zemlju.

visim po srbijanskim sajtovima i lecim komplexe

pre 12 godina

@konstantinos"veliki"
Da li mozes da navedes gde tacno "respektuju" ove poteze "kosovskih vlasti"? Imas neki konkretan primer ili samo lupetas po default-u? Ili ti je neki eUropski drzavnik sapnuo kako je impresioniran zadnjim Tacijevim potezima posto sudeci po tvojim pricama ti kao da imas direktne telefonske veze sa Merkelovom, Sarkozijem i kompanijom? Bice da je ipak koren tvog odusevljenja potezima te albanske naci-krimi "drzave" negde u dubokim frustracijama i kompleksima, rasizmu i sovinizmu u vezi Srbije i Srba a ne u "drzavnickim" potezima nekog Hasima Tacija? Pitam se samo da li bi ovi dezurni Hrvati glumili ovo ludilo i da li bi izigravali moralne gromade i mudrace da na primer Amerikanci umesto albanskog nacionalizma sponzorisu srpski nacionalizam i da sada pricamo o tome kako legalizovati srpske paradrzave na hrvatskoj teritoriji i kako nametnuti nove granice prema Hrvatskoj. Hvala i od mene.

bezimena

pre 12 godina

bezimena
Vama je ocigledno van poimanja da neko moze da podrzava I saoseca sa mukama naseg naroda na Kosovu a da nije opsednut Putinom, Rusijom I drugim reakcionarnim politikama...
(Vex, 19. septembar 2011 17:16)

Kada čujem "naš narod", "ognjište", "kolevka", "srpstvo" i sve prazne "patriotske" fraze koje se odnose na Srbe koji žive po drugim državama, dobijem ospice! Moje saosećanje je ograničeno na gradjane države u kojoj živim, svejedno koje su nacionalnosti, jer MI, OVDE, delimo iste muke i imamo iste muke i teškoće! Srbi van Srbije imaju neke druge probleme, koje treba da rešavaju u državama u kojima žive!

M.

pre 12 godina

Sto svaki zitelj Severa Kosova ne uputi pismo adresirano na te kosovske ili medjunarodne institucije da ce da ih tuze zbog nezakonitog ponasanja ne terenu koje narusava elementarna ljudska prava garantovanih svim ziteljima Starog kontinenta kao sto su pravo na zivot, pravo na rad, na slobodu okupljanja, kretanja, na religiju, na nacionalnost itd, treba jos ubaciti i stetu za pretrpljenu dusevnu bol - jer nas stvarno smatraju kretenima.

gregor

pre 12 godina

@bezimena
I ja dobijam ospice od isprazne i izlizane demagogije dezurnih "liberala". Ti Srbi na Kosovu su gradjani Srbije, ti Srbi placaju reg. tablice Srbiji, placaju takse, izdavanje dokumenata, komunalije, kupuju srpsku robu, decu skoluju po srpskim fakultetima i skolama... i sto je najbitnije, drzavu Srbiju smatraju za svoju drzavu i sasvim sigurno doprinose budzetu Srbije onoliko koliko i veliki "radnici" iz Beograda koji u sred radnog vremena imaju taj luksuz da kuckaju komentar za komentarom.

bezimena

pre 12 godina

Kosovo nema ni svoj telefonski pozivni broj, nije u nijednoj relevantnoj svetskoj instituciji i čak je 2/3 sveta ne priznava od toga i do EU. Šta sad ?
(Ivan, 19. septembar 2011 16:13)

Ako ne znate kako živi VEĆINA gradjana Srbije, koliko je Srbija dužna i ružna, i kakva joj je perspektiva ako nastavi kao do sada, onda Vi blage veze o ovoj državi nemate!

REALNOST je da su Kosovo priznale države koje odredjuju SUDBINU PLANETE, realnost je da će za koji mesec Kosovo biti članica UN, posle čega će slediti i članstvo u svim najvažnijim svetskim institiucijama. Šta ćemo TADA?

p.s. Srba izvan Srbije, po celom svetu (ne u jednoj državi) ima oko 4 miliona, Srbiji niko nije kriv što je imala megalomansku, kratkovidu i debilnu vlast počev od Karadjordjevića do danas (sa izuzetkom Tita i Djindjića, koga zato i nema)

Boris

pre 12 godina

Uvodjenje PDV-a je dokaz da Srbija ima sever Kosova pod kontrolom taman onoliko koliko je preambula ustava Srbije dokaz da Kosovo pripada Srbiji.

LEPOSAVIC

pre 12 godina

Mi Srbi sa Severa Kosova i Metohije razumemo da smo trenutno kost u grlu NASOJ Srbiji. Razumemo i Srbe juzno od Ibra da mogu da imaju problema zbog nas ali RAZUMITE i vi nas da mi nemozemo i necemo da odustanemo od SRBIJE. Ja sam SRBIN rodjen u SRBIJI i zivim u mestu gde Albanaca nikada nije bilo i ne mogu tek tako da se odreknem dedovine i svih predaka koji su ziveli ovde nekoliko vekova.Moju zemlju mogu da dam samo svom sinu.

Vex

pre 12 godina

bezimena
Vama je ocigledno van poimanja da neko moze da podrzava I saoseca sa mukama naseg naroda na Kosovu a da nije opsednut Putinom, Rusijom I drugim reakcionarnim politikama...

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Da je srece ovde bi stajala vest da je odlukom suda Kina morala povuci nazad 11 miliona kondoma koje je isporucila Juznoj Africi a koji su se pokazali za 20% manjim od standardne velicine kondoma koji se inace koriste u Juznoj Africi !

KM

pre 12 godina

15.septembar

"Uoči najavljenog preuzimanja administrativnih prelaza na severu Kosova od strane vlasti iz Prištine, vojnici KFOR oko 20 sati zatvorili prelaz Jarinje".

"Kfor bodljikavom zicom zatvorio prelaze Jarinje i Brnjak, Srbi uzvratili blokadom!"

Drugari, ako imate problema sa pamcenjem, guglajte malo, prosvetite se...
Pa onda prosipajte ovde iz supljeg u prazno. Kao da su vam u totalnoj blokadi i mozak i srce... Jadno, ali istinito.

Pozdrav od divljaka sa Kosova!

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Ono sto je za mene potpuno nevjeojatno, ato je da se kosovska strana u ovom slucaju puno mudrije ponasa od srpske. Dok kosovski Albanci vec sada vuku drzavnicke poteze kojeg respektiraju vani, Srbija ne zna sto hoce. Totalno je zbunjena i konfuzna te na ovaj nacin placa visoku cijenu dodvoravanja i koketiranja sa najgorim nacionalistima. Kosovo je uvijek "izlazna" strategija i "spas" za svaku vladu kad ove namaju nista drugo ponuditi svojim glasacima. Zato je Kosovo postalo monetom za potkusurivanje prema van a i za obracun sa politickim protivnicima unutar zemlje. Kosovo kao problem za Srbiju je "kao kamen oko vrata" koji ju polako gusi i ne da joj da stane na noge. Cim prije ovo shvatite bit ce bolje za vas! Hvala.

Bogi

pre 12 godina

"Zbog blokada na severu Kosova se oseća sve veća nestašica životnih namirnica, a velike teškoće izaziva nestašica goriva, zbog čega je redukovan saobraćaj i drastično je poskupeo taksi prevoz."

Izvinite, ali o ovome je trebalo da razmisljaju pre nego sto su blokirali puteve.

To malo Asad dosapnuo kako sa demonstratima?

pre 12 godina

Ni Asadovi demonstranti nisu dobili dozvolu vlasti za odrzavanje protesta. I tamo su protesti nezakoniti.

Фајдра Новак

pre 12 godina

Достигли смо идеал коме смо тежили протекле две деценије - живот у потпуној изолацији!

naim-zagreb

pre 12 godina

"11.25 - Radnici jednog od najvećih autoprevoznika sa severa Kosova Kosmet prevoza održali su protestnu vožnju ulicama Kosovske Mitrovice.
Kolona od deset autobusa sa srpskim zastavama, uz sirene, prošla je kroz glavne ulice Kosovske Mitrovice"
-Nemojte ljudi,trbati če vam gorivo za nužne dane, kakvo je to razbacivanje nečega što če za par dana biti vrijednije nego kap krvi ...govorim iz iskustva.sječam se nekada kad sam čekao po 24 sata za 10 lit.benzina od 1990-1999 ...hehehehehe

e-krem

pre 12 godina

S'obzirom kako ce vreme zahladiti a ni kise nece faliti mogao je Kfor da im baci neke kisne kabanice da se slucajno ne prehlade pa da im on bude kriv.

vlada

pre 12 godina

Cime se bavimo,Miloseviceva propaganda i politika izgleda jos uvek nisu ikorenjeni, samo su sada dobili demokratsku pozadinu. Ne znam da li samo ja primecujem ili se svi prave ludi osim DSSa,jedino oni prave ludacima ove ljude jadne koji misle da ce nesto kao uraditi ako stave barikadu.Pa tu barikadu mozemo mi koji smo komentarisali ovu vest da pomerimo a da se ne oznojimo.Cemu vodi politika desnicarskih stranaka u Srbiji?Unistavaju nas i ubedjuju nas da je to dobro za Srbiju.Najgore je sto i ovi ostali SNS,DS,LDP nisu nista bolji,drzava se raspada a oni cute kao da se nista ne desava.Gde je gospodin Nikolic veliki zastitnik Srba iz Hrvatke i Bosne?Objasnili su mu izgleda da gde on kroci tu Srba vise nema.Gde nam je predsednik?Na tenisu,slavi covek sa Djokovicem svaki uspeh kao da je njegov.Urazumimo se i zavrsimo vec jednom ovu pricu sa KiM,da olaksamo i nama i ovim ljudima dole koji veruju i dalje u bajke i lazi iz Beograda.Kosovo sada nije Srbija da li cemo uspeti jednog dana da ga vratimo zavisi od nas mladih,ovi matori koji ga danas kao brane su ga vec imali pa izgubili,od njih leba nema.

Vladimir Živković

pre 12 godina

Osim odluke naše vlade da poništi prethodni ugovor i reintegriše sever Kosova u poreski sistem Srbije nije rečeno kako će Srbija to postići to jest šta će uraditi kada ovima "pukne film" i pošalju pojačanje da odblokiraju puteve i pohvataju buntovnike. Onda će Srbija malkice vikati (u prazno) i vremenom će se sve utišati. Kao i uvek ostaviće svoje balvan revolucionare na milost i nemilost onima protiv kojih ih je "palila".

boris

pre 12 godina

...sve se plasim da pionirski vod srba izvede pod pokroviteljstvom tadica drzavni udar na KOSOVU...pitam se samo kada ovi srbski patriote rade i od cega zive...pa mislim da jim iz beograda salju socialku,koja je cca 2000 evra po glavi...pa bio bi glup da radim za 150 evra...tako to funkcionise,e pa sad se zamislimo ko je ovde budala...

branimir

pre 12 godina

Kada se više neće moći nadmudrivati doći će kfor,riješiti problem i to će biti kraj priča.Malo će biti plača i kuknjave i to je to.Bilo bi vam pametnije da ste na granične prelaze doveli neke poduzetnike,a ne ovako od sirotinje pravite još veću sirotinju.

kuku lele

pre 12 godina

"21.22 - Srbi na severu Kosovske Mitrovice izručili su dodatne količine peska i kamenja na glavnom mostu koji razdvaja severni od južnog dela grada i tako ojačali barikadu."

"To je, kako okupljeni kažu, odgovor na letke Kfora u kojima se kaže da barikade nisu pravi način za izražavanje nezadovoljstva."

Kada vam otklanjaju te barikade onda nemojte da vicete "kuku lele majko".

skblzzzzz

pre 12 godina

kakav nadrealizam! na video bimovima gledaju košarku i odbojku, pripremaju kupus, i onda se žale na nestašice uzrokovane barikadama koje su sami postavili.

dnodna

pre 12 godina

ne znam cega mi je vise muka, da li demagogije, fantaziranja i ispraznosti srBskih nacionalista ili demagogije, ispraznosti, ogranicenosti i provincijalizma ovih samozvanih anacionalnih i autosovinistickih srpskih "liberala' i "demokrata" ... A najbolji su kada pocnu da kukaju kako oni nekog "izdrzavaju". Vise po ceo dan na b92 i to u sred radnog vremena i pisu komentare. Kakva li su ta radna mesta i ko li ih placa kada po ceo dan kuckaju i da li uopste rade nesto ili zive na tudj racun?

Dragoljub

pre 12 godina

@тужно, 19. septembar 2011 13:19

... Nemoj mnogo da primas k srcu. Iskreni komentari se lako prepoznaju. Ove koji sluze za spinovanje - samo ignorisi...
A to je i velika pohvala za B92 jer to znaci da je intenet portal B92 zakon na ovim podrucijima. Zato Albanci, a i ostali mnogo ulazu u taj "rat" komentarima...

Pozdrav.

Simon

pre 12 godina

Mislim da sam baš ovde čitao, na mom omiljenom b92, kako je izabrana predsednica Kosova i kako je Hilari imala veliki uticaj na taj izbor.
Sada su se srele, razgovarale i izdale ovakvo saopštenje.
Pa čekajte, molim vas, može li neko da mi objasni kako se ovom pričom podržavaju pregovori? Koji je motiv Prištine da pregovra o bilo čemu sa Beogradom?
Meni se čini da kosovski Albanci imaju preteranu podršku od USA ali prilično nezasluženo. Mogu da shvatim podršku iz sto varijanti ineteresa itd itd nekome pa tako i USA prema Kosovu recimo madaa ne vidim toliki interes, ali ovde su evidentno u pitanju grubo dupli standardi koji se više i ne prikrivaju. Čemu sve to?

Milorad-Kosovatrans

pre 12 godina

Ovi borci iz diaspore verujte mi na rjec svi su socialni slucajevi,ili guraju neku invalidsku penziju,pa za to imaju vreme i na pretek za comp,drugi radu od jutra do mraka i ne im padne na pamet gde je Kosova ili Srbija,lako je preko compa pisati hrabrenje.Ljepo bih bilo da se nadje resenje i da ova stvar jednom se resi i narod da se lati posla,za bolji zivot.

MSL

pre 12 godina

Mnogo ste naivni... Taj ko vam je reko' da pravite barikade, taj ce da vas pusti niz vodu koliko sutra. Zivi bili pa videli. Ko ce da vam pomogne kad KFOR krene da cisti puteve - niko.

I shvatite vec jednom - mrznja radja mrznju. Nema vise ratova, gotovo je! Kosovo su prodali Tito i Sloba odavno.

Cera

pre 12 godina

Drugari, ako mislite da će momci iz KFOR-a učiniti nešto na svoju ruku grdno se varate. Imaju naređenja kojih se pridržavaju i sve je to kao mašina. E sad, ko je i kako i zašto nasetovao tu mašinu baš ovako da bi narod sa severa morao da blokira barikadama sve, i da se pati ovoliko boreći se za sopstveni opstanak a neželeći da im je vlada u Prištini- nemam pojma. Uglavnom, povedite računa o njima.
Znam i kako su reagovali vojnici iz Nemačkog KFOR (kojih je sada valjda najviše na severu) kada je rulja "dokrajčila" Prizren i duboko verujem da je i to bilo naređenje za njih, sačekati da prođe i dobro se sakriti do određenog momenta. U Nemačkoj su ih čak i prozvali "zečevi"- ali ja i dalje mislim da su imali takvo naređenje.
Bitno je držati barikade i ostati miran, širom otvorenih očiju. Dakle, i natpis "stop ili mi budemo pucali" je isto bio okačen po komandi odozgo.

bezimena

pre 12 godina

(LEPOSAVIC, 19. septembar 2011 22:51)

Ko Vam uzima ZEMLJU, radite s njom šta god hoćete. Ako ste mislili na državu, to je već VIŠA SILA koju, svidjalo Vam se ili ne, morate da prihvatite!

Kada bi bilo normalno da se geografske oblasti ili opštine otcepljuju, najpre od Srbije ne bi ostalo ništa, tako da to ne dolazi u obzir ni kada je Leposavić itd. u pitanju. Moguće rešenje je, do kojeg nažalost ne verujem da će doći (jer unazad 20 godina nemamo državotvornu vlast), samo razmena teritorija, Srbija Kosovu, uz priznanje države, Medvedju, Bujanovac i Preševo sa većinskim albanskim stanovništvom, za kosovsko-mitrovački okrug sa većinskim srpskim stanovništvom.

Medjutim, vrhunski egoizam i bezobrazluk Srba sa severa KIM, je što su upravo, kao što ste rekli, svesni problema koje prave Srbiji (7,5 miiona gradjana), koje prave svojim zemljacima na KIM (80-100 hiljada južno od Ibra) ali ´ladno od SVIH traže da se žrtvuju za njih 20-tak hiljada, dok im obrnuto ne pada na pamet!

NE KOLJE SE VO RADI KILE MESA!

luna

pre 12 godina

Jadni ljudi.Nista vise ova drzava ne moze za njih da uradi pa ni da im kaze istinu.Bar ne bi morala ni da vice-napred junaci ako nema toliko casti da kaze -za mnom junaci!

Sele

pre 12 godina

Srbi nastavljaju blokadu severa
IZVOR: B92, BETA, TANJUG
Noć na Kosovu protekla je mirno. Srbi na severu nastavili su da blokiraju i nadgledaju sve važnije putne pravce koji vode ka administrativnim prelazima.


"Silent night, holy night
All is calm, all is bright"

Zoran

pre 12 godina

U naslovu piše: "Zbog blokada na severu Kosova se oseća sve veća nestašica životnih namirnica, a velike teškoće izaziva nestašica goriva, zbog čega je redukovan saobraćaj i drastično je poskupeo taksi prevoz."
U dalje u tekstu:"Radnici jednog od najvećih auto-prevoznika sa severa Kosova, Kosmet prevoza, održali su protestnu vožnju ulicama Kosovske Mitrovice."
Pa jeli nestašica ili nije?

Mitke

pre 12 godina

Ovo meni liči na onaj partizanski film " Desant na Drvar". kad su švabe bacale letke da naš narod izda Tita. Plašim da posle letaka ne dodju i bombarderi.

cccc

pre 12 godina

Pa kad su ne zakonite sklonite se sa njih i povedite svog carinika i policajca i ne trosite kerozin vise NESTASICA zar niste culi.

Nenad

pre 12 godina

Više ne verujem ni pres službi Beograda niti pres službi Prištine. Tek kada čujem Hilari Klinton da izgovara neku reč, poverovaću. Kada Ban Ki Mun nešto izjavi, dok ne vidim njegovo lice, ne verujem ništa. Ovako više ne može, pres službe se pretvorile u legla propagande i dezinformacija.