Petak, 06.05.2011.

23:55

Dodik pisao Ban Ki Munu

Milorad Dodik pisao generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu, navodeći da najavljeni referendum nije o secesiji Srpske, kao i da se njime ne krši Dejtonski sporazum.

Izvor: Tanjug

Dodik pisao Ban Ki Munu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Adnan

pre 12 godina

@lola sartre:
Ako bi se referendumska pitanja ovako postavila: "Da li ste za bolji zivot u funkcionalnoj jakoj domovini Bosni i Hercegovini?" ili "Da li ste za sirotinju, bijedu i korupciju, ali u jednonacionalnoj Republici Srpskoj, s nadom da ce jednog dana biti nezavisna drzava ili dio Republike Srbije?"
Nisam bas siguran da bi izbor bio prvo pitanje kod vecine gradjana RS. Cak sta vise, imam osjecaj da je opsjednutost entitetom Republika Srpska toliko da se i buducnost svoje djece kompromituje zarad utopisticke ideje o "konacnom razdvajanju". To politicke elite, ako ih tako mogu nazvati, skupa sa medijima u entitetu maksimalno koriste, pljackajuci naivni i nadrazeni srpski narod u BiH. Dokaz je i ova sarada sa UN-om, jedna od mnogih u nizu zadnjih nekoliko godina. "Muslimanske sudije", "zlocinci", "ukidanje entiteta", "unitarna drzava(sic!)" "svjetska zavjera"... su teme s kojima se hrani sirotinja u entitetu, dok je penzija u RS najniza u regionu (33% penzionera sa €70, prosjek je €160), dok se placaju korpe za otpatke €1000 (po komadu) u zgradi Vlade entiteta, ili oko 30tak penzija.

RSko

pre 12 godina

Danas mediji u RS i federaciji javljaju da se moze desiti da Dodikovo pismo nikada ne nadje svoj put do UN sekretara kao zvanican dokument jer ga Dokik nije poslao sluzbenim kanalima koristeci misiju BH u UN, nego je to pokusao privatnim kanalima. Da bi njegovo pismo bilo zvanicno, postoje stroga pravila i mora biti dostavljeno strogo zvanicnim kanalima
Zvanicna proceddura je: recimo predsednik entiteta salje u Ministarstvo Inostranih Poslova BH dokument/pismo kojim se obraca generalnom sekretaru UN. Onda bosanski MIP ga diplomatskom postom prosledi misiji UN u Njujorku, Posle toga ga uz propratno pimo ambasador BH pri UN prosledi generalnom sekretarijatu UN. To je zvanican put a sve ostalo je nezvanicno.
Cak postoje nagadjanja da je pokusano da sef kabineta Nebojse Radmanovica posalje to pimo nekom Srbinu e u ambasadi BH u Njujorku da on to posalje ali je svima skrenuta paznja da se sve sto nema i paraf ambasadora BH misije pri UN smatra nezvanicnim/ilegalnim
Inace ovde u RS se mnogo spekulise i time sto je Radmanovic izabrao da se operise bas kad je trebao da bude na sednici UB. Jer tip operacije koji je imao nije zahtijevao niokakvu hitnost,

Bgd

pre 12 godina

E moj Milorade vodis politiku na seoski nacin koji ce ti se vrlo brzo obiti o glavu.
Umesto da cutis , da se sacuva Republika Srpska ti stajes na zulj , a dobro znas sta zulj moze da donese.
Naljutices ih pa ce da procesljaju sve sta si radio oko izgradnje autoputa sa onim tvojim komsijom iz Laktasa , i sta ste sve kupili po centru Beograda , nekakve gradjevinske firme.
A mozda i vec uveliko cesljaju pa se zato i ovako ponasas.

lola sartre

pre 12 godina

Kad @ Bucko razmisljam, "istitucionalni" komentator B92, dobije malo kako pozitivnih tako negativnih glasova, to znaci da u RS vlada apatija, i korozija u sferama gdje zivi mali covek. Bolje bi bilo u RS organizovati jedan referendum sa prostim humanim pitanjem: Da li ste za bolji zivot? I nakon ovakvog referenduma, ciji bi rezultat odmah bio poznat, krenuti u kalajisanje i popravku zivota i opsteg standarda gradjana. Za boljim zivotom ustvari vapi ne samo RS nego i cijela BiH.

Emir Sa

pre 12 godina

Dobro ga je Bakir Hadziomerovic nazvao "Mile Laktašenko" ... Raja Dodik se uvukao u duboka vna*o i tesko ce se izvuci iz njih vjerujte . Pozdrav

Kaca

pre 12 godina

Samo je jos trebao da kaze da on nece da mu sude Mulsimani, da se u Srebrenici nije dogodio genocid, da su se svi udruzili da procesuiraju vise Srba nego Mulimana iako je broj zrtava a time i izvrsilaca zlocina iste, narocito nad civilima i razaranju gradova, da je RS demokratska tekovina, da je BiH Djamahirija a Sarajevo Teheran, da su stranci u Bosni gomila sljama koja je tamo samo da zaradjuje pare na Srpskim ledjima a ne da vidi Srpsku istinu, a tek sto se ne brinu o interesima Hrvatskog naroda i nedaju im entitet....itditd. Nisi sve to rekao Mile ali znaju oni, samo te gledaju za sada...

zrtva

pre 12 godina

Vidim da je Dodik pisao da on uvjek "Radi sve po Dejtonu"
Zanima me gdje u tom Dejtonu pise da entitet RS ima pravo slati avion o trosku entiteta po ratnog zlocinca koji tj koja je to sama priznala??
A mnogi danasnji stanovnici entiteta RS su zrtve bas tog ratnog zlocinca. Samo, izgleda da je 'poblem' to sto nacionavnost vjera tih zrtava nije odgovarajuca

Mrgud

pre 12 godina

Sta je sad ovo? A ja mislio on ne zeli da mu stranci vrsljaju i odlucuju u negovoj "drzavi". Ako bas hoce, eno ih puno Sarajevo a on im lupa samare i vredja svaki dan svojim izjavama...

matori

pre 12 godina

I Radovan Karadžić je pisao pesme... Pa šta!?
Dodik bi mogao da počne sa pisanjem memoara...
Njih ne mora da šalje nikome, a biće i više čitalaca.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Milorad Dodik pisao generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu, navodeći da najavljeni referendum nije o secesiji Srpske, kao i da se njime ne krši Dejtonski sporazum.

Postovani Gospodine Milorad Dodik, svako "normalan" vrlo dobro zna sta je cilj ovog referenduma i iz tog razloga taj referendum nema ni "teoretske sanse" da prodje a ako bi se to desilo svima je isto tako jasno da ce se Svet u najkracem roku suociti sa 90-tim !
Osporavanje drzavnog tuzilastva BiH i stvaranje "paralelnog" tuzilastva u RS koje bi radilo na "izjednacavanju" zrtava i agresora u BiH i koje bi "vijalo" i sudilo braniocima BiH je samo smesan pokusaj jednog "prilicno naivnog" politicara da napravi jos jedan problem u BiH i "dokaze" njeno "nefunkcionisanje" !
Niko "normalan" nebi MIRNO prihvatio da tuzilastvo RS hapsi i sudi onima koji su branili celovitu BiH od onih koji su je hteli pocepati i proterivanjem i GENOCIDOM nad drugim drzavljanima BiH stvarali RS !
Milorade, "pokrij se usima i cuti" ! 49% teritorije BiH koje je dobila RS iako je procenet "Srba" u BiH negde oko 31% jasno govori da su "Srbi" u BiH napravili "dobar pazar" i to ne treba stavljati na KOCKU ?

Meho Tuzlak, jaran RS

pre 12 godina

Ne gazi bolan Dodik Bosne, utušiceš se. Nego razbaci roštilj sa cevapima, rashladi pive u Bosni, po lijepo pozovi komšijski da se ko ljudi popricamo.
E, vidiš bolan kakav si ti. Ti bi pricao sa vezirima svijeta a ne'š sa svojima bliznjima. A tvoji bliznji su Bošnje, nejma ti blizih. Jah, šta ceš?

Sabo

pre 12 godina

Pocela je panika Dodiku se vrti stolica pod nogama sve je izvjesnije i u toj panici je sav izgubljen.Neidu stvari kako si bas zamislio Dodiku zaboravio si cinjenicu Evropska Unije koja ima pravni legitimitet da brani institucije u BiH svim silama zakona.Preinaci odluku jel sa takvim stavom koji si zauzeo padas to ti je garant ito ne samo ti nego vecina vas u vladi Srpske.

Banja Luka

pre 12 godina

Taj sud svakako treba ukinuti, jer se u njemu vodi nekoliko postupaka protiv Dodika i to je jedini način da se to spriječi. Nama treba da sude naši sudovi, a kako oni sude to znamo.

Mastara

pre 12 godina

Pravna "akrobatika" privrednog kriminalca i drskog demagoga koji radi o glavi Bosni. Ko zamišlja da je on drčni branilac srpskih interesa, veliki je cinik ili budala. Mile stavlja šibicu da potpali region. Posle će nam opet Đavo biti kriv. Ko nas zavadi? Kriminal preobučen u naciju.

Miroslav

pre 12 godina

Ma sve je to uzaludno. Ako je vec stisnuo petlju i konacno posegnuo za referendumom, treba u tom pravcu da nastavi ne obaziruci se ni na koga. Da je srece i srpske sloge, do referenduma bi doslo odavno jos dok je bio Pedi Esdaun visoki predstavnik kao dokazani srbomrzac, pa i svi drugi, jer vlast OHR-a i samog visokog predstavnika moze se svesti samo na dve stvari: siledzijski odnos prema RS, otimanje ingerencija, nametanje onoga sto pozele u Sarejevu, i parazitiranje o trosku UN (zato se pojedini grcevito bore da ostanu kao neka vlast nad BiH). Zna se gde su centri moci i kako idu putevi sprovodjenja te moci, ko jos zarezuje Ban Ki Muna. Sve te rakcije bile se ocekivane, i njih uvek treba ukalkulisati kada se bude branila RS od daljeg razvlascivanja i utapanja u BiH, ali ne moze biti ocekivano ravnodusno ili sramno ponasanje ovi nasih u Beogradu, Srbija treba da bude bedem odbrane RS.

deda Paun, Solunac

pre 12 godina

Sine, deco, imao sam jednog direktora u moje mlade dane, kad sam cvetao od ideja i bio pun fantazije. Odem ja kod njega sa zdravim predlogom, a on ce meni: Dobra ideja, hmmm, vrlo interesantno, lepo ste to zamislili kolega Paune, ali uradite samo onako kako sam vam ja rekao!
E taj Dodikov direktor deco danas je Incko, a to sto on pise u UNO, bilo bi ravno kao da sam se ja tada zalio drugu Titu. Poj'o bi deda Pauna mrak. Vlast je deco vlast! Vlast je nepobediva. Ako je slucajno i pobede, odmah izmisle novu, pa ova ostari, pa dodje jos novija. Ali novo nikad nije znacilo bolje.

Bosanka

pre 12 godina

Ovdje neko laze, ili Dodik ili Incko.
Ovaj Dejton koji je donesen prije 15 godina, treba prilagoditi sadasnjim uslovima.Zatim Ustav BiH, treba mjenjati, jer je i on prevazidjen.

Razgraniciti sta je drzavotvorno, a sta je entitetsko.Ako to vec nije uradjeno.

ZK3

pre 12 godina

Uzalud pisma. Sta Zapadu ne odgovara to se ugura u ladicu, ili se baci u kontejner. Zapad ne voli da ga uznemiravaju, dok on gradi magistrale i koridore sveta. Preko Dodika ce da predje valjak zaborava, bez kocenja.

DARKO MIRNIC

pre 12 godina

Podržavam pismo jer to je istina,ali političari u bih moraće da sjednu sami za sto i da dogovore šta dalje sa državom bih koja je u dobroj krizi podjele velike korumpirani političari itd. Volio bih da to nije istina,ali nažalost to je tako.Milorad dodik treba da nam objasni šta dobija kada bi se odvojili jer smo siromašna država,a međunarodna zajednica da objasni što želi jaku bih kad vidi da stvarno ne funkcioniše i da neće niko da popusti.Pa koliko su srbi,hrvati i bošnjaci potrošili na lobiranje u svijetu kako su oni dobri aq ovi drugi loši a žive u istoj državi to je stvarno apsurd ove države.

Arben

pre 12 godina

Umesto da se Dodik smiri u svojoj kuci BiH, i da trazi dijalog unutar BiH, on se raspisao po belom svetu. Ovo je besciljno sve! Naravno da odgovor na ovo pismo nikad nece stici, jer sta da mu covek odgovori? UNO-sef moze da vodi dijalog i pepisku sa drzavom BiH, sa Dodikom sigurno ne.

Jovan

pre 12 godina

Ja sad treba da poverujem da je Dodik sam smislio ovo? Pre ce biti da je belezio ono sto su mu diktirali Tadicevi kvazi savetnici. Tadic i Cosic se opet igraju vatrom o poturaju ovog bilmeza da se eksponira. Ako zagusti, ceka ga vila na Dedinju.

Balvan na putu, klip u tockovima.

pre 12 godina

E moj Dodice.Igrao si i zaigrao se.Ali sad je gotovo.Zaboravio si da si ti ipak seoska liga a oni Liga sampiona.Sada su presli u kontra napad. Pasce golovi, auto golovi su vec tu, a bice i grubih startova. A ti ces biti sretan ako ne pocnu da iznose "na sunce" to po kojim stranim drzavama cuvas pare, kako si vesto praznio fondove, kako preko investicionih ulagaca plasiras pare, kupujuci firme po Srbiji, gde su zavrsile pare od prodaje Telekoma Srpske, itd.Zalosno sto ti je od toliko busanja u prsa, ostalo da pises Ban ki Munu. Ako te ne poslusa, pokusaj da se zalis Borisu Tadicu.On te shvata u potpunosti.A narod koji nista nije naucio u poslednjem ratu u Bosni, i opet se "prima" na zapaljivu retoriku i demagogiju, ce imati priliku za ponovni popravni. Pa kome pre dosadi, i ko duze izdrzi. Nekako imam osecaj da to neces biti ti. A ni Srpska.

zao mi

pre 12 godina

- Prvo, Dodik pise 'odgovor' na navodno Inckovo izlaganje koje je kao 'slucajno procurilo' u Banjalucku stampu. Ne u Sarajevsku nego bas banjalucku.
Sta sada smeta Incku da nesta promeni i kaze: "vidite da Dodik izmislja"
Drugo, koliko ja znam, titula 'visokog predstavnika' je ujedno i titula vrhovnog tumaca dejtonskog ustava.
Zao mi je sto ce u nedelju u "Utisku nedelje" Dodik "solirati" jer ne vidim da ce imati 'protivnika' da ga suoci sa kontraargumentima tako da nece biti zabavno jer cemo slusati monolog o "ugrozenosti Srba" a bez reci pomena o recimo Srebrenici, opsadi Sarajeva, "Sanakeramu', promeni etnicke slike u RS i slicno

H.K.Andersen

pre 12 godina

Auuuuu sta sve nalupeta.A sto ne navedeu pismu (tvoja licna izjava) da neces da ti sude Muslimani i Hrvati nego jedino i iskljucivo Srbi,podrazumijeva se da se radi o Srbima koje ti postavis.Kazes da ne podrivas nicim autoritet Visokog Pedstavnikaa odmah u sledecoj recenici kazes da je on toliko odluke donio nezakonito.Pricas o Dejtonskom sporazumu i kunes se u njega gdje god ti odgovara a onda sporis nadleznosti Visokog Predstavnika koje ima po tom istom sporazumu.Ti izgleda vise ni sma ne znas sta lupeta od silne zelje da sakrijes svoje lopovluke.More kakva smjena,istraga,sudjenje oduzeto sto si opljackao i zatvor na duze vrijeme.Ti stvarno mislis da mozes bas svakome prosipati "Sojic fazone " za naivne i nepismene.

Goran

pre 12 godina

Bravo g.Dodik, stvarno ne mogu naci nijednu pogresnu cinjenicu ili nerazuman zahtev!

Samo bi zelio dodati da se vi isto tako principijalno drzite svojih obecanja, sta ovaj referendum znaci i cemu vodi ili "nevodi"!
Ko smo mi, sada najcinicniji i krvolocniji, obrukani u celom svetu, ponizeni kao nikad u nasoj historiji da delimo Bosnu?

lemo

pre 12 godina

Dodik se opet igra sa vatrom.
Ocito mu je u interesu da skrene paznju ljudi sa svojih malverzacija i profita koje pravi svojom familijom.
Inace kako drugacije objasniti ovo mlacenje prazne slame.
Dodik vrlo dobro zna , da jedino moze da se drzi dejtona , jer bez njega ce da izgubi svoj entitet u kojem je vec postao car.

Аlcale

pre 12 godina

Ovaj ih baš ... a?

Žao mi je zbog dešavanja u BIH ali očigledano da iz federacije konstantno dozvoljavaju i guraju u 1 plan ove strance umesto da ZAJEDNO reše problem u BIH a ove strance da išutiraju iz BIH. Sve dok oni budu želeli JEDINSTVENU BIH ona će biti sve biže totalnom raspadu a ovi stranci samo će nasatviti da se bogate na prosipanju pameti.
Zato moj + ide Dodiku.

H.K.Andersen

pre 12 godina

Auuuuu sta sve nalupeta.A sto ne navedeu pismu (tvoja licna izjava) da neces da ti sude Muslimani i Hrvati nego jedino i iskljucivo Srbi,podrazumijeva se da se radi o Srbima koje ti postavis.Kazes da ne podrivas nicim autoritet Visokog Pedstavnikaa odmah u sledecoj recenici kazes da je on toliko odluke donio nezakonito.Pricas o Dejtonskom sporazumu i kunes se u njega gdje god ti odgovara a onda sporis nadleznosti Visokog Predstavnika koje ima po tom istom sporazumu.Ti izgleda vise ni sma ne znas sta lupeta od silne zelje da sakrijes svoje lopovluke.More kakva smjena,istraga,sudjenje oduzeto sto si opljackao i zatvor na duze vrijeme.Ti stvarno mislis da mozes bas svakome prosipati "Sojic fazone " za naivne i nepismene.

Balvan na putu, klip u tockovima.

pre 12 godina

E moj Dodice.Igrao si i zaigrao se.Ali sad je gotovo.Zaboravio si da si ti ipak seoska liga a oni Liga sampiona.Sada su presli u kontra napad. Pasce golovi, auto golovi su vec tu, a bice i grubih startova. A ti ces biti sretan ako ne pocnu da iznose "na sunce" to po kojim stranim drzavama cuvas pare, kako si vesto praznio fondove, kako preko investicionih ulagaca plasiras pare, kupujuci firme po Srbiji, gde su zavrsile pare od prodaje Telekoma Srpske, itd.Zalosno sto ti je od toliko busanja u prsa, ostalo da pises Ban ki Munu. Ako te ne poslusa, pokusaj da se zalis Borisu Tadicu.On te shvata u potpunosti.A narod koji nista nije naucio u poslednjem ratu u Bosni, i opet se "prima" na zapaljivu retoriku i demagogiju, ce imati priliku za ponovni popravni. Pa kome pre dosadi, i ko duze izdrzi. Nekako imam osecaj da to neces biti ti. A ni Srpska.

zao mi

pre 12 godina

- Prvo, Dodik pise 'odgovor' na navodno Inckovo izlaganje koje je kao 'slucajno procurilo' u Banjalucku stampu. Ne u Sarajevsku nego bas banjalucku.
Sta sada smeta Incku da nesta promeni i kaze: "vidite da Dodik izmislja"
Drugo, koliko ja znam, titula 'visokog predstavnika' je ujedno i titula vrhovnog tumaca dejtonskog ustava.
Zao mi je sto ce u nedelju u "Utisku nedelje" Dodik "solirati" jer ne vidim da ce imati 'protivnika' da ga suoci sa kontraargumentima tako da nece biti zabavno jer cemo slusati monolog o "ugrozenosti Srba" a bez reci pomena o recimo Srebrenici, opsadi Sarajeva, "Sanakeramu', promeni etnicke slike u RS i slicno

Jovan

pre 12 godina

Ja sad treba da poverujem da je Dodik sam smislio ovo? Pre ce biti da je belezio ono sto su mu diktirali Tadicevi kvazi savetnici. Tadic i Cosic se opet igraju vatrom o poturaju ovog bilmeza da se eksponira. Ako zagusti, ceka ga vila na Dedinju.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Milorad Dodik pisao generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu, navodeći da najavljeni referendum nije o secesiji Srpske, kao i da se njime ne krši Dejtonski sporazum.

Postovani Gospodine Milorad Dodik, svako "normalan" vrlo dobro zna sta je cilj ovog referenduma i iz tog razloga taj referendum nema ni "teoretske sanse" da prodje a ako bi se to desilo svima je isto tako jasno da ce se Svet u najkracem roku suociti sa 90-tim !
Osporavanje drzavnog tuzilastva BiH i stvaranje "paralelnog" tuzilastva u RS koje bi radilo na "izjednacavanju" zrtava i agresora u BiH i koje bi "vijalo" i sudilo braniocima BiH je samo smesan pokusaj jednog "prilicno naivnog" politicara da napravi jos jedan problem u BiH i "dokaze" njeno "nefunkcionisanje" !
Niko "normalan" nebi MIRNO prihvatio da tuzilastvo RS hapsi i sudi onima koji su branili celovitu BiH od onih koji su je hteli pocepati i proterivanjem i GENOCIDOM nad drugim drzavljanima BiH stvarali RS !
Milorade, "pokrij se usima i cuti" ! 49% teritorije BiH koje je dobila RS iako je procenet "Srba" u BiH negde oko 31% jasno govori da su "Srbi" u BiH napravili "dobar pazar" i to ne treba stavljati na KOCKU ?

Mastara

pre 12 godina

Pravna "akrobatika" privrednog kriminalca i drskog demagoga koji radi o glavi Bosni. Ko zamišlja da je on drčni branilac srpskih interesa, veliki je cinik ili budala. Mile stavlja šibicu da potpali region. Posle će nam opet Đavo biti kriv. Ko nas zavadi? Kriminal preobučen u naciju.

lemo

pre 12 godina

Dodik se opet igra sa vatrom.
Ocito mu je u interesu da skrene paznju ljudi sa svojih malverzacija i profita koje pravi svojom familijom.
Inace kako drugacije objasniti ovo mlacenje prazne slame.
Dodik vrlo dobro zna , da jedino moze da se drzi dejtona , jer bez njega ce da izgubi svoj entitet u kojem je vec postao car.

Meho Tuzlak, jaran RS

pre 12 godina

Ne gazi bolan Dodik Bosne, utušiceš se. Nego razbaci roštilj sa cevapima, rashladi pive u Bosni, po lijepo pozovi komšijski da se ko ljudi popricamo.
E, vidiš bolan kakav si ti. Ti bi pricao sa vezirima svijeta a ne'š sa svojima bliznjima. A tvoji bliznji su Bošnje, nejma ti blizih. Jah, šta ceš?

Аlcale

pre 12 godina

Ovaj ih baš ... a?

Žao mi je zbog dešavanja u BIH ali očigledano da iz federacije konstantno dozvoljavaju i guraju u 1 plan ove strance umesto da ZAJEDNO reše problem u BIH a ove strance da išutiraju iz BIH. Sve dok oni budu želeli JEDINSTVENU BIH ona će biti sve biže totalnom raspadu a ovi stranci samo će nasatviti da se bogate na prosipanju pameti.
Zato moj + ide Dodiku.

Goran

pre 12 godina

Bravo g.Dodik, stvarno ne mogu naci nijednu pogresnu cinjenicu ili nerazuman zahtev!

Samo bi zelio dodati da se vi isto tako principijalno drzite svojih obecanja, sta ovaj referendum znaci i cemu vodi ili "nevodi"!
Ko smo mi, sada najcinicniji i krvolocniji, obrukani u celom svetu, ponizeni kao nikad u nasoj historiji da delimo Bosnu?

Banja Luka

pre 12 godina

Taj sud svakako treba ukinuti, jer se u njemu vodi nekoliko postupaka protiv Dodika i to je jedini način da se to spriječi. Nama treba da sude naši sudovi, a kako oni sude to znamo.

Arben

pre 12 godina

Umesto da se Dodik smiri u svojoj kuci BiH, i da trazi dijalog unutar BiH, on se raspisao po belom svetu. Ovo je besciljno sve! Naravno da odgovor na ovo pismo nikad nece stici, jer sta da mu covek odgovori? UNO-sef moze da vodi dijalog i pepisku sa drzavom BiH, sa Dodikom sigurno ne.

Sabo

pre 12 godina

Pocela je panika Dodiku se vrti stolica pod nogama sve je izvjesnije i u toj panici je sav izgubljen.Neidu stvari kako si bas zamislio Dodiku zaboravio si cinjenicu Evropska Unije koja ima pravni legitimitet da brani institucije u BiH svim silama zakona.Preinaci odluku jel sa takvim stavom koji si zauzeo padas to ti je garant ito ne samo ti nego vecina vas u vladi Srpske.

ZK3

pre 12 godina

Uzalud pisma. Sta Zapadu ne odgovara to se ugura u ladicu, ili se baci u kontejner. Zapad ne voli da ga uznemiravaju, dok on gradi magistrale i koridore sveta. Preko Dodika ce da predje valjak zaborava, bez kocenja.

Kaca

pre 12 godina

Samo je jos trebao da kaze da on nece da mu sude Mulsimani, da se u Srebrenici nije dogodio genocid, da su se svi udruzili da procesuiraju vise Srba nego Mulimana iako je broj zrtava a time i izvrsilaca zlocina iste, narocito nad civilima i razaranju gradova, da je RS demokratska tekovina, da je BiH Djamahirija a Sarajevo Teheran, da su stranci u Bosni gomila sljama koja je tamo samo da zaradjuje pare na Srpskim ledjima a ne da vidi Srpsku istinu, a tek sto se ne brinu o interesima Hrvatskog naroda i nedaju im entitet....itditd. Nisi sve to rekao Mile ali znaju oni, samo te gledaju za sada...

deda Paun, Solunac

pre 12 godina

Sine, deco, imao sam jednog direktora u moje mlade dane, kad sam cvetao od ideja i bio pun fantazije. Odem ja kod njega sa zdravim predlogom, a on ce meni: Dobra ideja, hmmm, vrlo interesantno, lepo ste to zamislili kolega Paune, ali uradite samo onako kako sam vam ja rekao!
E taj Dodikov direktor deco danas je Incko, a to sto on pise u UNO, bilo bi ravno kao da sam se ja tada zalio drugu Titu. Poj'o bi deda Pauna mrak. Vlast je deco vlast! Vlast je nepobediva. Ako je slucajno i pobede, odmah izmisle novu, pa ova ostari, pa dodje jos novija. Ali novo nikad nije znacilo bolje.

Bosanka

pre 12 godina

Ovdje neko laze, ili Dodik ili Incko.
Ovaj Dejton koji je donesen prije 15 godina, treba prilagoditi sadasnjim uslovima.Zatim Ustav BiH, treba mjenjati, jer je i on prevazidjen.

Razgraniciti sta je drzavotvorno, a sta je entitetsko.Ako to vec nije uradjeno.

matori

pre 12 godina

I Radovan Karadžić je pisao pesme... Pa šta!?
Dodik bi mogao da počne sa pisanjem memoara...
Njih ne mora da šalje nikome, a biće i više čitalaca.

zrtva

pre 12 godina

Vidim da je Dodik pisao da on uvjek "Radi sve po Dejtonu"
Zanima me gdje u tom Dejtonu pise da entitet RS ima pravo slati avion o trosku entiteta po ratnog zlocinca koji tj koja je to sama priznala??
A mnogi danasnji stanovnici entiteta RS su zrtve bas tog ratnog zlocinca. Samo, izgleda da je 'poblem' to sto nacionavnost vjera tih zrtava nije odgovarajuca

DARKO MIRNIC

pre 12 godina

Podržavam pismo jer to je istina,ali političari u bih moraće da sjednu sami za sto i da dogovore šta dalje sa državom bih koja je u dobroj krizi podjele velike korumpirani političari itd. Volio bih da to nije istina,ali nažalost to je tako.Milorad dodik treba da nam objasni šta dobija kada bi se odvojili jer smo siromašna država,a međunarodna zajednica da objasni što želi jaku bih kad vidi da stvarno ne funkcioniše i da neće niko da popusti.Pa koliko su srbi,hrvati i bošnjaci potrošili na lobiranje u svijetu kako su oni dobri aq ovi drugi loši a žive u istoj državi to je stvarno apsurd ove države.

Miroslav

pre 12 godina

Ma sve je to uzaludno. Ako je vec stisnuo petlju i konacno posegnuo za referendumom, treba u tom pravcu da nastavi ne obaziruci se ni na koga. Da je srece i srpske sloge, do referenduma bi doslo odavno jos dok je bio Pedi Esdaun visoki predstavnik kao dokazani srbomrzac, pa i svi drugi, jer vlast OHR-a i samog visokog predstavnika moze se svesti samo na dve stvari: siledzijski odnos prema RS, otimanje ingerencija, nametanje onoga sto pozele u Sarejevu, i parazitiranje o trosku UN (zato se pojedini grcevito bore da ostanu kao neka vlast nad BiH). Zna se gde su centri moci i kako idu putevi sprovodjenja te moci, ko jos zarezuje Ban Ki Muna. Sve te rakcije bile se ocekivane, i njih uvek treba ukalkulisati kada se bude branila RS od daljeg razvlascivanja i utapanja u BiH, ali ne moze biti ocekivano ravnodusno ili sramno ponasanje ovi nasih u Beogradu, Srbija treba da bude bedem odbrane RS.

Emir Sa

pre 12 godina

Dobro ga je Bakir Hadziomerovic nazvao "Mile Laktašenko" ... Raja Dodik se uvukao u duboka vna*o i tesko ce se izvuci iz njih vjerujte . Pozdrav

Mrgud

pre 12 godina

Sta je sad ovo? A ja mislio on ne zeli da mu stranci vrsljaju i odlucuju u negovoj "drzavi". Ako bas hoce, eno ih puno Sarajevo a on im lupa samare i vredja svaki dan svojim izjavama...

lola sartre

pre 12 godina

Kad @ Bucko razmisljam, "istitucionalni" komentator B92, dobije malo kako pozitivnih tako negativnih glasova, to znaci da u RS vlada apatija, i korozija u sferama gdje zivi mali covek. Bolje bi bilo u RS organizovati jedan referendum sa prostim humanim pitanjem: Da li ste za bolji zivot? I nakon ovakvog referenduma, ciji bi rezultat odmah bio poznat, krenuti u kalajisanje i popravku zivota i opsteg standarda gradjana. Za boljim zivotom ustvari vapi ne samo RS nego i cijela BiH.

Bgd

pre 12 godina

E moj Milorade vodis politiku na seoski nacin koji ce ti se vrlo brzo obiti o glavu.
Umesto da cutis , da se sacuva Republika Srpska ti stajes na zulj , a dobro znas sta zulj moze da donese.
Naljutices ih pa ce da procesljaju sve sta si radio oko izgradnje autoputa sa onim tvojim komsijom iz Laktasa , i sta ste sve kupili po centru Beograda , nekakve gradjevinske firme.
A mozda i vec uveliko cesljaju pa se zato i ovako ponasas.

RSko

pre 12 godina

Danas mediji u RS i federaciji javljaju da se moze desiti da Dodikovo pismo nikada ne nadje svoj put do UN sekretara kao zvanican dokument jer ga Dokik nije poslao sluzbenim kanalima koristeci misiju BH u UN, nego je to pokusao privatnim kanalima. Da bi njegovo pismo bilo zvanicno, postoje stroga pravila i mora biti dostavljeno strogo zvanicnim kanalima
Zvanicna proceddura je: recimo predsednik entiteta salje u Ministarstvo Inostranih Poslova BH dokument/pismo kojim se obraca generalnom sekretaru UN. Onda bosanski MIP ga diplomatskom postom prosledi misiji UN u Njujorku, Posle toga ga uz propratno pimo ambasador BH pri UN prosledi generalnom sekretarijatu UN. To je zvanican put a sve ostalo je nezvanicno.
Cak postoje nagadjanja da je pokusano da sef kabineta Nebojse Radmanovica posalje to pimo nekom Srbinu e u ambasadi BH u Njujorku da on to posalje ali je svima skrenuta paznja da se sve sto nema i paraf ambasadora BH misije pri UN smatra nezvanicnim/ilegalnim
Inace ovde u RS se mnogo spekulise i time sto je Radmanovic izabrao da se operise bas kad je trebao da bude na sednici UB. Jer tip operacije koji je imao nije zahtijevao niokakvu hitnost,

Adnan

pre 12 godina

@lola sartre:
Ako bi se referendumska pitanja ovako postavila: "Da li ste za bolji zivot u funkcionalnoj jakoj domovini Bosni i Hercegovini?" ili "Da li ste za sirotinju, bijedu i korupciju, ali u jednonacionalnoj Republici Srpskoj, s nadom da ce jednog dana biti nezavisna drzava ili dio Republike Srbije?"
Nisam bas siguran da bi izbor bio prvo pitanje kod vecine gradjana RS. Cak sta vise, imam osjecaj da je opsjednutost entitetom Republika Srpska toliko da se i buducnost svoje djece kompromituje zarad utopisticke ideje o "konacnom razdvajanju". To politicke elite, ako ih tako mogu nazvati, skupa sa medijima u entitetu maksimalno koriste, pljackajuci naivni i nadrazeni srpski narod u BiH. Dokaz je i ova sarada sa UN-om, jedna od mnogih u nizu zadnjih nekoliko godina. "Muslimanske sudije", "zlocinci", "ukidanje entiteta", "unitarna drzava(sic!)" "svjetska zavjera"... su teme s kojima se hrani sirotinja u entitetu, dok je penzija u RS najniza u regionu (33% penzionera sa €70, prosjek je €160), dok se placaju korpe za otpatke €1000 (po komadu) u zgradi Vlade entiteta, ili oko 30tak penzija.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Milorad Dodik pisao generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu, navodeći da najavljeni referendum nije o secesiji Srpske, kao i da se njime ne krši Dejtonski sporazum.

Postovani Gospodine Milorad Dodik, svako "normalan" vrlo dobro zna sta je cilj ovog referenduma i iz tog razloga taj referendum nema ni "teoretske sanse" da prodje a ako bi se to desilo svima je isto tako jasno da ce se Svet u najkracem roku suociti sa 90-tim !
Osporavanje drzavnog tuzilastva BiH i stvaranje "paralelnog" tuzilastva u RS koje bi radilo na "izjednacavanju" zrtava i agresora u BiH i koje bi "vijalo" i sudilo braniocima BiH je samo smesan pokusaj jednog "prilicno naivnog" politicara da napravi jos jedan problem u BiH i "dokaze" njeno "nefunkcionisanje" !
Niko "normalan" nebi MIRNO prihvatio da tuzilastvo RS hapsi i sudi onima koji su branili celovitu BiH od onih koji su je hteli pocepati i proterivanjem i GENOCIDOM nad drugim drzavljanima BiH stvarali RS !
Milorade, "pokrij se usima i cuti" ! 49% teritorije BiH koje je dobila RS iako je procenet "Srba" u BiH negde oko 31% jasno govori da su "Srbi" u BiH napravili "dobar pazar" i to ne treba stavljati na KOCKU ?

H.K.Andersen

pre 12 godina

Auuuuu sta sve nalupeta.A sto ne navedeu pismu (tvoja licna izjava) da neces da ti sude Muslimani i Hrvati nego jedino i iskljucivo Srbi,podrazumijeva se da se radi o Srbima koje ti postavis.Kazes da ne podrivas nicim autoritet Visokog Pedstavnikaa odmah u sledecoj recenici kazes da je on toliko odluke donio nezakonito.Pricas o Dejtonskom sporazumu i kunes se u njega gdje god ti odgovara a onda sporis nadleznosti Visokog Predstavnika koje ima po tom istom sporazumu.Ti izgleda vise ni sma ne znas sta lupeta od silne zelje da sakrijes svoje lopovluke.More kakva smjena,istraga,sudjenje oduzeto sto si opljackao i zatvor na duze vrijeme.Ti stvarno mislis da mozes bas svakome prosipati "Sojic fazone " za naivne i nepismene.

Аlcale

pre 12 godina

Ovaj ih baš ... a?

Žao mi je zbog dešavanja u BIH ali očigledano da iz federacije konstantno dozvoljavaju i guraju u 1 plan ove strance umesto da ZAJEDNO reše problem u BIH a ove strance da išutiraju iz BIH. Sve dok oni budu želeli JEDINSTVENU BIH ona će biti sve biže totalnom raspadu a ovi stranci samo će nasatviti da se bogate na prosipanju pameti.
Zato moj + ide Dodiku.

Balvan na putu, klip u tockovima.

pre 12 godina

E moj Dodice.Igrao si i zaigrao se.Ali sad je gotovo.Zaboravio si da si ti ipak seoska liga a oni Liga sampiona.Sada su presli u kontra napad. Pasce golovi, auto golovi su vec tu, a bice i grubih startova. A ti ces biti sretan ako ne pocnu da iznose "na sunce" to po kojim stranim drzavama cuvas pare, kako si vesto praznio fondove, kako preko investicionih ulagaca plasiras pare, kupujuci firme po Srbiji, gde su zavrsile pare od prodaje Telekoma Srpske, itd.Zalosno sto ti je od toliko busanja u prsa, ostalo da pises Ban ki Munu. Ako te ne poslusa, pokusaj da se zalis Borisu Tadicu.On te shvata u potpunosti.A narod koji nista nije naucio u poslednjem ratu u Bosni, i opet se "prima" na zapaljivu retoriku i demagogiju, ce imati priliku za ponovni popravni. Pa kome pre dosadi, i ko duze izdrzi. Nekako imam osecaj da to neces biti ti. A ni Srpska.

zao mi

pre 12 godina

- Prvo, Dodik pise 'odgovor' na navodno Inckovo izlaganje koje je kao 'slucajno procurilo' u Banjalucku stampu. Ne u Sarajevsku nego bas banjalucku.
Sta sada smeta Incku da nesta promeni i kaze: "vidite da Dodik izmislja"
Drugo, koliko ja znam, titula 'visokog predstavnika' je ujedno i titula vrhovnog tumaca dejtonskog ustava.
Zao mi je sto ce u nedelju u "Utisku nedelje" Dodik "solirati" jer ne vidim da ce imati 'protivnika' da ga suoci sa kontraargumentima tako da nece biti zabavno jer cemo slusati monolog o "ugrozenosti Srba" a bez reci pomena o recimo Srebrenici, opsadi Sarajeva, "Sanakeramu', promeni etnicke slike u RS i slicno

Jovan

pre 12 godina

Ja sad treba da poverujem da je Dodik sam smislio ovo? Pre ce biti da je belezio ono sto su mu diktirali Tadicevi kvazi savetnici. Tadic i Cosic se opet igraju vatrom o poturaju ovog bilmeza da se eksponira. Ako zagusti, ceka ga vila na Dedinju.

Meho Tuzlak, jaran RS

pre 12 godina

Ne gazi bolan Dodik Bosne, utušiceš se. Nego razbaci roštilj sa cevapima, rashladi pive u Bosni, po lijepo pozovi komšijski da se ko ljudi popricamo.
E, vidiš bolan kakav si ti. Ti bi pricao sa vezirima svijeta a ne'š sa svojima bliznjima. A tvoji bliznji su Bošnje, nejma ti blizih. Jah, šta ceš?

Miroslav

pre 12 godina

Ma sve je to uzaludno. Ako je vec stisnuo petlju i konacno posegnuo za referendumom, treba u tom pravcu da nastavi ne obaziruci se ni na koga. Da je srece i srpske sloge, do referenduma bi doslo odavno jos dok je bio Pedi Esdaun visoki predstavnik kao dokazani srbomrzac, pa i svi drugi, jer vlast OHR-a i samog visokog predstavnika moze se svesti samo na dve stvari: siledzijski odnos prema RS, otimanje ingerencija, nametanje onoga sto pozele u Sarejevu, i parazitiranje o trosku UN (zato se pojedini grcevito bore da ostanu kao neka vlast nad BiH). Zna se gde su centri moci i kako idu putevi sprovodjenja te moci, ko jos zarezuje Ban Ki Muna. Sve te rakcije bile se ocekivane, i njih uvek treba ukalkulisati kada se bude branila RS od daljeg razvlascivanja i utapanja u BiH, ali ne moze biti ocekivano ravnodusno ili sramno ponasanje ovi nasih u Beogradu, Srbija treba da bude bedem odbrane RS.

Mastara

pre 12 godina

Pravna "akrobatika" privrednog kriminalca i drskog demagoga koji radi o glavi Bosni. Ko zamišlja da je on drčni branilac srpskih interesa, veliki je cinik ili budala. Mile stavlja šibicu da potpali region. Posle će nam opet Đavo biti kriv. Ko nas zavadi? Kriminal preobučen u naciju.

lemo

pre 12 godina

Dodik se opet igra sa vatrom.
Ocito mu je u interesu da skrene paznju ljudi sa svojih malverzacija i profita koje pravi svojom familijom.
Inace kako drugacije objasniti ovo mlacenje prazne slame.
Dodik vrlo dobro zna , da jedino moze da se drzi dejtona , jer bez njega ce da izgubi svoj entitet u kojem je vec postao car.

Banja Luka

pre 12 godina

Taj sud svakako treba ukinuti, jer se u njemu vodi nekoliko postupaka protiv Dodika i to je jedini način da se to spriječi. Nama treba da sude naši sudovi, a kako oni sude to znamo.

matori

pre 12 godina

I Radovan Karadžić je pisao pesme... Pa šta!?
Dodik bi mogao da počne sa pisanjem memoara...
Njih ne mora da šalje nikome, a biće i više čitalaca.

Sabo

pre 12 godina

Pocela je panika Dodiku se vrti stolica pod nogama sve je izvjesnije i u toj panici je sav izgubljen.Neidu stvari kako si bas zamislio Dodiku zaboravio si cinjenicu Evropska Unije koja ima pravni legitimitet da brani institucije u BiH svim silama zakona.Preinaci odluku jel sa takvim stavom koji si zauzeo padas to ti je garant ito ne samo ti nego vecina vas u vladi Srpske.

deda Paun, Solunac

pre 12 godina

Sine, deco, imao sam jednog direktora u moje mlade dane, kad sam cvetao od ideja i bio pun fantazije. Odem ja kod njega sa zdravim predlogom, a on ce meni: Dobra ideja, hmmm, vrlo interesantno, lepo ste to zamislili kolega Paune, ali uradite samo onako kako sam vam ja rekao!
E taj Dodikov direktor deco danas je Incko, a to sto on pise u UNO, bilo bi ravno kao da sam se ja tada zalio drugu Titu. Poj'o bi deda Pauna mrak. Vlast je deco vlast! Vlast je nepobediva. Ako je slucajno i pobede, odmah izmisle novu, pa ova ostari, pa dodje jos novija. Ali novo nikad nije znacilo bolje.

Arben

pre 12 godina

Umesto da se Dodik smiri u svojoj kuci BiH, i da trazi dijalog unutar BiH, on se raspisao po belom svetu. Ovo je besciljno sve! Naravno da odgovor na ovo pismo nikad nece stici, jer sta da mu covek odgovori? UNO-sef moze da vodi dijalog i pepisku sa drzavom BiH, sa Dodikom sigurno ne.

Goran

pre 12 godina

Bravo g.Dodik, stvarno ne mogu naci nijednu pogresnu cinjenicu ili nerazuman zahtev!

Samo bi zelio dodati da se vi isto tako principijalno drzite svojih obecanja, sta ovaj referendum znaci i cemu vodi ili "nevodi"!
Ko smo mi, sada najcinicniji i krvolocniji, obrukani u celom svetu, ponizeni kao nikad u nasoj historiji da delimo Bosnu?

Bosanka

pre 12 godina

Ovdje neko laze, ili Dodik ili Incko.
Ovaj Dejton koji je donesen prije 15 godina, treba prilagoditi sadasnjim uslovima.Zatim Ustav BiH, treba mjenjati, jer je i on prevazidjen.

Razgraniciti sta je drzavotvorno, a sta je entitetsko.Ako to vec nije uradjeno.

Kaca

pre 12 godina

Samo je jos trebao da kaze da on nece da mu sude Mulsimani, da se u Srebrenici nije dogodio genocid, da su se svi udruzili da procesuiraju vise Srba nego Mulimana iako je broj zrtava a time i izvrsilaca zlocina iste, narocito nad civilima i razaranju gradova, da je RS demokratska tekovina, da je BiH Djamahirija a Sarajevo Teheran, da su stranci u Bosni gomila sljama koja je tamo samo da zaradjuje pare na Srpskim ledjima a ne da vidi Srpsku istinu, a tek sto se ne brinu o interesima Hrvatskog naroda i nedaju im entitet....itditd. Nisi sve to rekao Mile ali znaju oni, samo te gledaju za sada...

ZK3

pre 12 godina

Uzalud pisma. Sta Zapadu ne odgovara to se ugura u ladicu, ili se baci u kontejner. Zapad ne voli da ga uznemiravaju, dok on gradi magistrale i koridore sveta. Preko Dodika ce da predje valjak zaborava, bez kocenja.

zrtva

pre 12 godina

Vidim da je Dodik pisao da on uvjek "Radi sve po Dejtonu"
Zanima me gdje u tom Dejtonu pise da entitet RS ima pravo slati avion o trosku entiteta po ratnog zlocinca koji tj koja je to sama priznala??
A mnogi danasnji stanovnici entiteta RS su zrtve bas tog ratnog zlocinca. Samo, izgleda da je 'poblem' to sto nacionavnost vjera tih zrtava nije odgovarajuca

Emir Sa

pre 12 godina

Dobro ga je Bakir Hadziomerovic nazvao "Mile Laktašenko" ... Raja Dodik se uvukao u duboka vna*o i tesko ce se izvuci iz njih vjerujte . Pozdrav

DARKO MIRNIC

pre 12 godina

Podržavam pismo jer to je istina,ali političari u bih moraće da sjednu sami za sto i da dogovore šta dalje sa državom bih koja je u dobroj krizi podjele velike korumpirani političari itd. Volio bih da to nije istina,ali nažalost to je tako.Milorad dodik treba da nam objasni šta dobija kada bi se odvojili jer smo siromašna država,a međunarodna zajednica da objasni što želi jaku bih kad vidi da stvarno ne funkcioniše i da neće niko da popusti.Pa koliko su srbi,hrvati i bošnjaci potrošili na lobiranje u svijetu kako su oni dobri aq ovi drugi loši a žive u istoj državi to je stvarno apsurd ove države.

Mrgud

pre 12 godina

Sta je sad ovo? A ja mislio on ne zeli da mu stranci vrsljaju i odlucuju u negovoj "drzavi". Ako bas hoce, eno ih puno Sarajevo a on im lupa samare i vredja svaki dan svojim izjavama...

Bgd

pre 12 godina

E moj Milorade vodis politiku na seoski nacin koji ce ti se vrlo brzo obiti o glavu.
Umesto da cutis , da se sacuva Republika Srpska ti stajes na zulj , a dobro znas sta zulj moze da donese.
Naljutices ih pa ce da procesljaju sve sta si radio oko izgradnje autoputa sa onim tvojim komsijom iz Laktasa , i sta ste sve kupili po centru Beograda , nekakve gradjevinske firme.
A mozda i vec uveliko cesljaju pa se zato i ovako ponasas.

lola sartre

pre 12 godina

Kad @ Bucko razmisljam, "istitucionalni" komentator B92, dobije malo kako pozitivnih tako negativnih glasova, to znaci da u RS vlada apatija, i korozija u sferama gdje zivi mali covek. Bolje bi bilo u RS organizovati jedan referendum sa prostim humanim pitanjem: Da li ste za bolji zivot? I nakon ovakvog referenduma, ciji bi rezultat odmah bio poznat, krenuti u kalajisanje i popravku zivota i opsteg standarda gradjana. Za boljim zivotom ustvari vapi ne samo RS nego i cijela BiH.

RSko

pre 12 godina

Danas mediji u RS i federaciji javljaju da se moze desiti da Dodikovo pismo nikada ne nadje svoj put do UN sekretara kao zvanican dokument jer ga Dokik nije poslao sluzbenim kanalima koristeci misiju BH u UN, nego je to pokusao privatnim kanalima. Da bi njegovo pismo bilo zvanicno, postoje stroga pravila i mora biti dostavljeno strogo zvanicnim kanalima
Zvanicna proceddura je: recimo predsednik entiteta salje u Ministarstvo Inostranih Poslova BH dokument/pismo kojim se obraca generalnom sekretaru UN. Onda bosanski MIP ga diplomatskom postom prosledi misiji UN u Njujorku, Posle toga ga uz propratno pimo ambasador BH pri UN prosledi generalnom sekretarijatu UN. To je zvanican put a sve ostalo je nezvanicno.
Cak postoje nagadjanja da je pokusano da sef kabineta Nebojse Radmanovica posalje to pimo nekom Srbinu e u ambasadi BH u Njujorku da on to posalje ali je svima skrenuta paznja da se sve sto nema i paraf ambasadora BH misije pri UN smatra nezvanicnim/ilegalnim
Inace ovde u RS se mnogo spekulise i time sto je Radmanovic izabrao da se operise bas kad je trebao da bude na sednici UB. Jer tip operacije koji je imao nije zahtijevao niokakvu hitnost,

Adnan

pre 12 godina

@lola sartre:
Ako bi se referendumska pitanja ovako postavila: "Da li ste za bolji zivot u funkcionalnoj jakoj domovini Bosni i Hercegovini?" ili "Da li ste za sirotinju, bijedu i korupciju, ali u jednonacionalnoj Republici Srpskoj, s nadom da ce jednog dana biti nezavisna drzava ili dio Republike Srbije?"
Nisam bas siguran da bi izbor bio prvo pitanje kod vecine gradjana RS. Cak sta vise, imam osjecaj da je opsjednutost entitetom Republika Srpska toliko da se i buducnost svoje djece kompromituje zarad utopisticke ideje o "konacnom razdvajanju". To politicke elite, ako ih tako mogu nazvati, skupa sa medijima u entitetu maksimalno koriste, pljackajuci naivni i nadrazeni srpski narod u BiH. Dokaz je i ova sarada sa UN-om, jedna od mnogih u nizu zadnjih nekoliko godina. "Muslimanske sudije", "zlocinci", "ukidanje entiteta", "unitarna drzava(sic!)" "svjetska zavjera"... su teme s kojima se hrani sirotinja u entitetu, dok je penzija u RS najniza u regionu (33% penzionera sa €70, prosjek je €160), dok se placaju korpe za otpatke €1000 (po komadu) u zgradi Vlade entiteta, ili oko 30tak penzija.