Petak, 22.05.2009.

00:45

Mariću pritvor do 30 dana

Istražni sudija Trećeg opštinskog suda u Beogradu saslušao je Dragana Marića i odredio mu pritvor do 30 dana zbog izazivanja opšte opasnosti.

Izvor: B92

Mariæu pritvor do 30 dana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 14 godina

Šta je ružno u svemu.
1. Brizna donošenja presude (s obzirom da se inače čeka mesecima i godinama).
2. 10 dana za paljenje US zastave, 30 dana za ozbiljnu pretnju bombama.

Vlada

pre 14 godina

Ha ha ! Zatvaraju coveka koji je izdrzao mnogo vise na ulici bez hrane!! Ovo ce mu biti kao hotel.
Strasno je koliko se vlada juce, danas (do njih je pa da ne bude i sutra) zamerila napacenom srBskom stanovnistvu... menjaju poreze, akcize kako im se prohte. Ajde ljudi, jel' se ovako stavlja do znanja stranim investitorima da dodju u Srbiju??

Prevodilac

pre 14 godina

Dragan Marić nije nikakv heroj, on je kukavica. Njegovo delo je krivicno delo u pokusaju, i ono je vrlo kaznjivo. Mi ne trebamo srednjovekovne vitezove koji se bore za narod. Ma ni to on nije. On je vitez koji je pokusao da resi vlastiti problem, na najgori moguci nacin. I to je za svaku osudu. Naravno i sudsku, koja ce svakako sledeti. Slika i delovanje ovakvih anarhisata, koji zakon uzimaju u svoje ruke moze imati katastrofalne posledice za celo drustvo. Ne zelim ni da teoretisem, sta je sve taj, vas, "ocajnik" mogao unistiti. On je sitnis izgubio. A sta je izgubila Srbija zbog ovakvih bombasa, do sada? Zato vas molim: Bombase u lance i katance! Svi koji opravdavaju ovo delo, da se zamisle. Iznad svega je ljudski zivot vredan, a ne Maricevi milioni, i to dinarski.

Vlada

pre 14 godina

Hm, sve je strasno vezano za ovu pricu (i propusti obezbedjenja/bezbednjaka, i prica ovog coveka koji je nekako zaradio milijarde i uspeo da ih izgubi u ovim drzavama, i njegov nacin da privuce paznju...) ali ono sto je mene nateralo da ostavim svoj PRVI komentar, su komentatori ovog sajta na ovu, a boga mi i na mnoge druge vesti.
Vec dugo, dugo vremena ima otkada sam se ,,navukao'' da vest ne citam zbog vesti, vec zbog komentara na tu vest. I dugo ne mogu da se otmem utisku da nama nema pomoci, ne zbog toga sto nam je sada lose, nego sto smo svi strucni za sve, svi se osecaju prozvani da kazu sta ne valja, kako drugi kradu i postavljaju svoju rodbinu i prijatelje na dobre funkcije (nije da mislim da to nije i istina), da su svi otisli sto godina ispred nas (kao da tamo nisu oduvek), samo kod nas ima korupcije i kriminala, samo su kod nas skupi automobili, visoki porezi, cena stanova nerealno visoka, svi se secaju nekih vremena kada je bilo bolje, kada smo malo radili a super zaradjivali... I tako dalje i tako dalje... Svi samo radimo, a plate niske, a komentatora i strucnjaka (u radno vreme) na sve strane, samo, eto, nema bas NJIHOVE rodbine u vlasti, pa ne mogu da isplivaju, valjda.
Ljudi, budimo realni, na ovim prostorima nikada se nije bas nesto dobro zivelo, nikada infrastruktura nije bila bas sjajna (blago receno), nikada se do DOBROG posla nije dolazilo bez neke preporuke (nazovimo to tako), nikada...
Ne znaci da nece biti bolje ovde, ali za to treba vremena i vremena i vremena i mnogo POZITIVNOG pristupa svemu sto se desava. Evo npr. ... da se naglasi da niko nije nastradao (u ovakim slucajevima faktor srece je pozeljan faktor), da se pohvali da je (mozes misliti) cak Predsednik odlucio da se indirektno ukljuci u pregovore, da... Naravno, tako nesto bi mozda moglo negde drugo, na nekom drugom jeziku.
Da se razumemo, nisam ja utopista a nisam ni sektas koji veruje da se pozitivnim razmisljanjem otklanjaju sve cini, ali MISLIM i TRUDIM se da svoji primerom doteram ovu UVEK siromasnu zemlju u neke normalne tokove. Naravno zbog sebe i svoje porodice, znaci zbog svog interesa!
Zato ljudi manite se ,,cora posla'', pravljenja da se u sve razumemo, da smo bolji od Japanaca u tehnici, od Italijana u dizajnu, Amera u diplomatiji, Izraelaca u vojnickim sposobnostima... i pocistimo prvo svoje dvoriste, pa onda se nadajmo boljitku. Jer dok svaka budala u ovoj zemlji smatra da je zelena povrsina idealna za parkiranje, crveno svetlo na semaforu pravi trenutak za praznjenje auta od smeca, ciscenja snega ispred sopstvenog ulaza posao za dokonog komsiju, zavrsen kurs iz informatike znanje rada na racunaru, rakija pravi lek za sve boljke, procitan clanak iz novina/knjige dovoljno za samoproglasavanje u vrsnog strucnjaka i dobrog poznavalaca... sve dok vazi principi ,,prvo visoke plate, pa onda visoke cene'', ,,ne mogu da me tako malo plate, koliko ja mogu malo da radim'' nece nama biti bolje, necemo imati plate kao u Nemackoj, niti cemo imati vlast kao iz snova.
Kazu neki da svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje (valjda je zato Bus bio glatko dva mandata predsednik amerima), pa ako hocemo da nam vlast bude cedna i postena, pogledajmo se u ogledalo i ucinimo maksimalno da to ogledalo ne pukne od muke. Eto... Kraj i mog komentara, ne smo na ovu vest, vec na sve vesti u poslednjih nekoliko godina.
Neko ko nije izgubio (bas svu) veru...

Peter Tosh

pre 14 godina

За разлику од посланика, те 2004, који нису хтели ни да погледају овог човека док је штрајковао испред Скупштине, ја сам био међу обичним народом који га је посећивао у тих 80 дана и причао са њим. Није у питању никакав психопата како су медији хтели да представе у првом тренутку, него човек који је изигран од стране државне фирме 90-тих за време владавине странке данашњег министра унутрашњих дела. Држава која се није ухватила у коштац ни са једним правим проблемом (денационализација, отварање архива, обрачун са криминалцима-данас успешним бизнисменима, чишћење неспособних из прегломазног државног апарата и, оно најважније за овај случај, НЕСПОСОБНО И КОРУМПИРАНО ДО СРЖИ СУДСТВО)додајмо и политичаре који су спремни да зарад своје промоције и власти склопе коалицију и са црним ђаволом, довели су до овог стања где очајан човек нема других опција него да са бомбама упада у институције. Покрали су га они 90-тих а ови након 2000-те нису показали НИКАКВУ вољу да реше његов проблем иако су по закону обавезани за тако нешто. Морам рећи, моја пуна подршка господину Марићу, доста ми је више лопова и криминалаца на власти, хоћу честите људе који не срамоте Србију!

Dzumba

pre 14 godina

Слушам и гледам. Све неке теорије завере. Синић на Б92 неколико "сручњака" опште праксе све знају и критикују. Само не знају када су власт да ишта ураде.Управо су водећи људи из странке најжешћег критичара, као тадашњи председник владе и министар унутрашњих послова дали сагласност да Тадић има војно обезбеђење. Сад то као не ваља. Па што дадосте сагласност.
Од психопата и људи који "пукну" нема обезбеђења. За њих су задужени лекари.Полиција и војска штите од терориста, криминалаца, на од грађана. Слажем се са Тадићем: обезбеђење је одлично одрадило.Могли су "ладно" да га убију, имали су законски право на то. Међутим, тада би сви говорили: "ето дошао да се јадник жали а убили га". Шта ми желимо: да нико на километар не сме да приђе ни једној јавној згради. Не, овде су ипак у већини обични и нормални људи људи.Они неће никог да убију, али хоће да се жале: Председнику државе, Владе, Скупштине, посланицима и сл.Криминалце, корпумпиране политичаре и њихове "финасијере" у затворе или отерати у мишије рупе и биће ово најмирнија земља на свету.

ugao kamere

pre 14 godina

Ljudi, možda sam ja lud, ali ipak mislim da je ovo sve unapred smišljeno... Prvo: da li je uopšte moguće da se ovo slučajno desi? Drugo: to slučajno se dešava baš na dan posete Bajdena Prištini! Treće: osim informacije da je Bajden rekao da Amerika neće povući svoju odluku o priznavanju Kosova (što svi znamo i da nije to rekao), ni jednu drugu informaciju nismo čuli! Četvrto: u potpunosti su uspeli u nameri da zataškaju celu priču oko posete Prištini što mi se ni malo ne sviđa!!!

I neverovatne stvari nisu uvek neverovatne! Mislite o tome...

Svi u SIV

pre 14 godina

Sta god, ovaj Maric nikoga osim sebe nije ni zeleo da povredi. Hteo je samo da ga konacno neko u Srbiji cuje! Ali, da je dobro, nije! Zato, od predsednika drzave do Vlade i ministarstava - sa sve Sutanovcem, da ne bi pomislio da je neka posebna zverka, sve spakovati u Palatu Srbije (SIV) na N. BGD. Svi ce tamo stati i time ce biti i bolje cuvani zbog polozaja zgrade, a i zem;jotres im nista nece moci jer se kod Tita gradilo izuzetno temeljno, narocito sto je u toj zgradi imao i svoje prostorije i docekivao najvise goste (koji danas i ne znaju gde je Srbija): predsednika SAD, predsednika Rusije, Indije, britansku kraljicu Elizabetu, evropske kraljeve, predsednike africkih, azijskih, bliskoistocnih, polinezanskih.... i svakakvih nekih drzava. Dakle, svi u palatu Srbije! Ustedecete barem trecinu budzeta, a o maltretiranju gradjana Beograda pri raznim posetama i da ne pricamo. A tek sto ce ustedeti kojekakvi bezbednjaci!

Dalibor

pre 14 godina

Dacic je bese Slobin covek? Znao sam da ce ponovo biti haosa po Srbiji sa cudnim Slobistima, kojima je teror nad narodom zivotni moto. Gori su od Turaka! Jadna raja!

Marko Mihajlović

pre 14 godina

Covek video kako drzava za Miladina Kovacevica isplacuje milion dolara, pa sto ne moze bombama da uzme svoj milion koji mu drzava stvarno duguje!! Covek potpuno logicno razmislja, pametan rezon!! Ja mislim da je on prosao kao Miladin Kovacevic! Kakva drzava postupci ne mogu biti drugaciji! RAZMISLITE O TOME !!

Sixto, Novi Sad

pre 14 godina

I na kraju jedino je bitno kako je covek usao u zgradu, a ne podaci o poslovanju JAT-a kojima raspolaze i njegova 20-godisnja patnja i potucanje po institucijama!
Dok ste se vi bogatili i borili za vlast preskacuci ga svaki dan ispred skupstine, on je gubio svo ljudsko dostojanstvo i poverenje u pravdu!

Југослав

pre 14 godina

Власт је очигледно изгубила компас! Одавни и драстично. Народ је гладан,жедан и што је најгоре понижен. Треба поставити питање зашто је овај човек то урадио, шта и ко га је довео у то стање. Правда и правичност можда? Сумњам.
И шта би се десило да је на његовом месту био обучени професионалац који би хтео да науди другим људима а не као овај несрећник само себи?!
Колико би било жртава и ко би га у томе спречио? Шеф Виган са коферчетом или приучени војник Швејк који хоће да шаље војску у мисије по Свету а у нашој кући најблаже речено неред!
Е Србијо... међу шљивама. Да смо бар ту остали.

George

pre 14 godina

Mislim da nisam usamljen u zelji da vidim kako ce drzava resiti problem kriminalnih sudskih resenja u predmetu g. Marica. To je ovde 'lakmus papir' za odnos vlasti prema stanovnistvu, u koje spada i spomenuti sugradjanin. JAT je jos uvek drzavna firma i nije resio, ocito, svoj dug prema poveriocu.

nesa

pre 14 godina

U principu se slazem i sa jednim i sa drugim konstatacijama (i da obezbedjenje nije dobro i da je narodu svega vise preko glave). Ovo drugo je vec svima jasno i nazalost vrlo malo se toga radi da se to stanje promeni... S druge strane, pitanje obezbedjenja vaznih licnosti je kod nas na prilicno niskom nivou... ne kazem da operativci lose rade, naprotiv, oni jos dosta toga i izvuku, ali analitika i ostale srodne stvari vrlo skripe... na pr. i pored veoma jasne poruke o nameri niko nista nije konkretno preuzeo povodom toga... povrh svega, sluzbe koje su zaduzene za direktnu zastitu predsednika, dozvoljavaju da on udje u zgradu koja je u tom momentu ugrozena!!! Kada ce vise jednom da nasi shvate da predsednik i njemu slicni treba da striktno postupaju po odredjenim pravilima i procenama licnog obezbedjenja. Da se to postovalo u proslosti, garantujem da bi nam sada svima bilo mnogo bolje.
Moze neko to da voli ili da ne voli ali svuda u svetu postoje pravila ponasanja u takvim slucajevima...

gagac

pre 14 godina

Pa cekajte, ovaj bombas je mejlovao sa svim ustanovama i rekao covek da ce uraditi to i policija da bude spremna da spreci to oni nista, a krivi su ovi na vratima zgrade koji su ga pustili.Sto se tice policije jedan neprofesionalizam, verovatno su imali preca posla.

srdjan

pre 14 godina

Skoro sve Sluzbe osujecuju atentate, bombardovanja, teroristicke akte, ali smo u slucaju da je to provaljena i poznata GRUPA izgrednika. Kad je jedan covek u pitanju i ako on sam to organizuje, sluzba je na informativnom nivou nemocna potpuno, jer coveku se ne moze (bar jos uvek) uci u misli. Zato bi Sluzbe trebalo da budu spremne. Kod nas niko u javnom sektoru nije spreman. Ni za sta. Pa tamo rade diletanti. Pre nekoliko dana sama gledao na tv-u coveka koji je obucavao telohranitelje (valjda) pet svetskih predsednika (Ljuba Vračarević), i njega niko u ovoj zemlji ne zove za pomoc. A on bi hteo da pomogne. Nije bitno da li bi to naplatio (ja mislim da bi trebalo), ali njegovo znanje i iskustvo moze da bude neprocenjivo.
Da, kod nas se svakako moze ocekivati pojava individualnog terorizma. Ako covek sam sebi pojede prst iz protesta znaci da je dogorelo!

barba

pre 14 godina

E, moj podpredsednice Vlade, a kako ces da sprecis nekog ocajnika koji ce natrpati pun gepek neke stare zastave butanskim bocama pa ce sesti u nju i zaleteti se u neki Sud, zgradu Vlade ili neku drugu instituciju. A sve to jer mu se smucila korupcija, licemerje i lopovluk u ovoj nasoj Srbiji i jer ne moze vise da prehranjuje svoju porodicu dok se pojedinci bahate i sprdaju sa ovim narodom.
Moj dragi zamenice premijera trebao bi da razmisljas o tome kako sto vise smanjiti broj ocajnika, jer je to pravi uzrok svih mogucih bezbednosnih problema.

Charade

pre 14 godina

Ako neko u 11:20 pošalje cirkularni mejl na 11.000 adresa (uključujući i adrese MUP, BIA itd.) u kome piše da namerava da se raznese u zgradi predsedništva Srbije, i ako 25 minuta nakon toga zaista i uđe u zgradu predsedništva Srbije sa ručnom granatom, onda znači da su nadležne službe, najblaže rečeno - spavale. Međutim, džaba sve procedure, doktrine, fakulteti bezbednosti, ogromni i stalno rastući tehnički i ljudski resursi - ukoliko je protivnik nevidljiv i nepredvidiv, uvek će biti u prednosti od barem pola koraka.

lala

pre 14 godina

I sada ide sve po planu.
Sada imamo izgovor za formiranje neke parapolicije ili paravojske koja ce imati neka posebna ovlascenja i koja ce odgovarati ko zna kome.
Ja jednostavno ne verujem da je neko sa ulice mogao da udje tamo i to jos naoruzan.
Mislim da je sve to iscenirano, odnosno mislim da je namerno pusteno da se tako nesto dogodi.
Ako neko u to veruje svaka mu cast.

Nindza

pre 14 godina

Problem nasih "politicara" je sto su toliko arogantni postali, da misle da je ceo narod glup. Zloupotrebili su preteranu tolerantnost naroda (po principu "nasi smo") da procerdaju BUKVALNO sve. Ovde nema policije i nema sluzbi bezbednosti. Svaka nepredvidjenost prodje ovako. Tako je poginuo i policajac nedavno na motoru koji je jurio pljackase (bio je sam, ne daj boze da se jos neko pokrenuo). Jednostavno, pokusao je da radi svoj posao valjano, ali ne moze protiv sistema koji stiti kriminalce-i zato je stradao. Jer, onaj ko puca na policajca, taj ima neku DEBELU podrsku. Ni OVK '98 nije tako bahato i arogantno napadala policiju.
Policija ima odredjeni broj ljudi koje prati, i jos jedino sluzi da razbija demonstracije. To, izvinite, nije policija. Policija juri prestupnika koji ukrade novcanik ili obije auto, a ne kaze "steta je ispod 150 evra, zalim slucaj". Pa nekom je to cela plata ovde!
E kad meni vrate oba mp3 plejera ukradena iz kola, dva bicikla, preusmere saobracaj kamionima van grada, jer postoje obilaznice, onda mogu da kazem da postoji policija.
Ovog coveka treba da puste, vec je dovoljna bruka sto im je "prosao", i sto su ga ignorisali godinama. Bolje da se ne brukaju jos vise sudeci ga za terorizam ili tako nesto.

devit

pre 14 godina

Na osnovu licnog iskustva pisem;
Vojvodina je do devedesete imala miliciju pa policiju na Evropskom nivou, i Evropskog kvaliteta sa sluzbama Hrvatske i Slovenije.
Onda je na vlast dosao SPS, ciji jedan od celnih ljudi bio i Dacic.
Na celo policije je dosao "Badza", uz sve pijetete doticnom coveku, policija je postala onakva kakvu je i danas imamo, a odraz i slika zemlje u kakvoj zivimo.
Policija je sistem, i ne stvara se preko noci i time sto cete ih maskirati.
Trazi ljude sa znanjem i iskustvom, koji imaju afiniteta da rade taj posao i spremni su da rade taj i takav posao, a to pored navedenog, zahteva i dosta odricanja.
Nazalost SPS je sve u radio dolaskom devedesetih, da se jedna kvalitetna baza rasturi.
Jedan od nosilaca devedesetih je Dacic!
Sada je on na celu policije!
Kako bi se to narodski reklo; DA NIJE TUZNO, BILO BI JAKO SMESNO!!!
Ali za to ne snosi krivicu Dacic, vec DS i Tadic, isto kao i sto imamo G-17, umesto da smo ih od poslednjih izbora polako i zaboravili.
Ali DS, ce se sa time susresti na narednim izborima!!!

malo se (ne) razumem

pre 14 godina

Dobro jutro narode, citam pa se pitam sta je u ovome ispravno a sta nije? Dolazim do zakljucka da nijedno ni drugo nije pametno a jedino mi nije jasno kako se niko od dodicnih nije upitao sta je nekoga na takvo sta nateralo, da nisu mozda bas oni - politicari krivi za to? Gospodo, od juce svi PANCIRKE na grudi, SLEMOVE na glavu, parkirajte 2-3 Hammera ispred zgrade, da lici na Bejrut pa mars na sednicu da ne gubite vreme i trosite pare poreznika i vasih sponzora, tada ce te biti sigurniji - mozda?

poz. adm.

Maliciozna

pre 14 godina

Mislim da je sada jedino logično rešenje, koje se po prirodi stvari nameće, da se zaposli jedno 10.000 stranačkih pripadnika i rodbine na poslove obezbedjenja, jer treba zaštiti političare na vlasti, a ko će to bolje da uradi nego njihovi stranački drugovi i rodjaci!
Ima tu još dosta prostora, benzin još nije 200 dinara, plate još nisu došle na 50 evra, meso nije još 2000 din/kg... Ima, ima prostora!

Babilon

pre 14 godina

Kako je sve ovo smesno! Pa drzava koja dovodi psihologe, pedagoge, razne strucnjake da nam objasne kako je napravljen propust, a vrlo dobro znaju da sustina nije u stepenu obezbedjenja nego u tome da je covek pukao jer u Srbiji, ciji je gradjanin, nije mogao da nadje pravdu. Tacka.

Dusan Pavlovic

pre 14 godina

Nikom ne pada na pamet da proveri navode Dragana Marica i razloge zbog cega se strajkovao gladju i zasto je usao sa bombama u Predsednistvo. Svi su se nekako zabrinuli za Tadica. Sta je bilo sa Djindjicem, pa jos uvek ne znamo pozadinu ubistva a heroj (Gavrilo Princip) Legija pise knjige.
Ne daj boze da su bila dva profesionalca sa pistoljima iznenadili bi miliciju kao sto nas iznenadjuje sneg u decembru. Ispala je cirkuska predstava. Kao "hrabri" Tadic je morao neodlozno da dodje jer nesto je imao kao da radi, a tu je bio i Sutanovac koji sakriva dokumentaciju o bombardovanju zgrade TV. Dokle ce da prave majmune od nas?

ismet kosovska mitrovica

pre 14 godina

E Dacicu, Dacicu, bolje ti je da sagnes glavu i da das ostavku jer nema vise ovde hleba za bivse komuniste....samo kazem!

kom@

pre 14 godina

"Sve će to narod pozlatiti"
"Primarna uloga svake države je da zaštiti imovinu od većine"
Neki sebi seku prste a neki, kao Dačić, šta su sve 'stvorili' sa svojih 10.

beogradjanin

pre 14 godina

Da su sluzbe bezbednosti htele da rade svoj posao Premijer Djindjic bi danas bio medju nama u modernoj Evropskoj Srbiji.
Potpuno podrzavam sve mere obezbedjenja za sigurnost politicara i svih clanova Vlade.
Samo da ne bude selektivno kao u slucaju pokojnog premijera.

marS

pre 14 godina

Da, to je vazno, kako da sebe zastitite, od onih kojima sistematski unistavate zivote vec 20 godina. Niko ne prica o tome kakva je to drzava koja tera coveka da radi ovakve stvari! E pa izgleda da je djavo konacno dosao po svoje!

bezimena

pre 14 godina

Otklanjajte UZROK a to je veliko nezadovoljstvo gradjana VAŠOM VLAŠĆU!
U Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Holandiji itd. političari, bankari i većina značajnijih faca ide na posao kao sav normalan svet, peške, biciklom, poneko autom! Zna se kome i kada treba obezbedjenje!

Mnogo ste se zamerili narodu, ali se iza zatamnjenih stakala pravite to ne vidite!

NSBGD

pre 14 godina

Ma da, napravite policijsku drzavu, to je resenje. Gospodine Dacicu & ostali genijalci, ne resava se problem tako, na osnovu posledica, vec se eliminisu uzroci, u ovom slucaju konkretno - nezadovoljstvo i nepravda. A ne ignorisati problem do eskalacije (coveka 15 godina niko nece da saslusa, eventualno ga uhapse) ili, covek sebi odsece prst i tek onda posalju ministra Ljajica. Strajk gladju je nasim politicarima nesto marginalno, izvor zabave.
Ne zaboravite, nismo mi tu zbog vas, nego Vi zbog nas!

dule

pre 14 godina

Ovo sto politicari kao Dacic razvodnjavaju slucaj, pokusavajuci opravdanja nalaziti i u licnosti samog "atentatora" ne pije vode !!!
Sta da je umesto njega bio neko ala James Bond ??

JEDINO sto je bitno u ovom slucaju je da je covek prosao sve vanjske kontrole/obezbedjenje i na sporedni ulaz (???) usao u zgradu (objekat) naoruzan bombama.
A da je obezbedjenje ista vredelo, on bi bio zaustavljen tokom priblizavanja objektu.(u parku, na parkingu..)

NSBGD

pre 14 godina

Ma da, napravite policijsku drzavu, to je resenje. Gospodine Dacicu & ostali genijalci, ne resava se problem tako, na osnovu posledica, vec se eliminisu uzroci, u ovom slucaju konkretno - nezadovoljstvo i nepravda. A ne ignorisati problem do eskalacije (coveka 15 godina niko nece da saslusa, eventualno ga uhapse) ili, covek sebi odsece prst i tek onda posalju ministra Ljajica. Strajk gladju je nasim politicarima nesto marginalno, izvor zabave.
Ne zaboravite, nismo mi tu zbog vas, nego Vi zbog nas!

bezimena

pre 14 godina

Otklanjajte UZROK a to je veliko nezadovoljstvo gradjana VAŠOM VLAŠĆU!
U Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Holandiji itd. političari, bankari i većina značajnijih faca ide na posao kao sav normalan svet, peške, biciklom, poneko autom! Zna se kome i kada treba obezbedjenje!

Mnogo ste se zamerili narodu, ali se iza zatamnjenih stakala pravite to ne vidite!

marS

pre 14 godina

Da, to je vazno, kako da sebe zastitite, od onih kojima sistematski unistavate zivote vec 20 godina. Niko ne prica o tome kakva je to drzava koja tera coveka da radi ovakve stvari! E pa izgleda da je djavo konacno dosao po svoje!

beogradjanin

pre 14 godina

Da su sluzbe bezbednosti htele da rade svoj posao Premijer Djindjic bi danas bio medju nama u modernoj Evropskoj Srbiji.
Potpuno podrzavam sve mere obezbedjenja za sigurnost politicara i svih clanova Vlade.
Samo da ne bude selektivno kao u slucaju pokojnog premijera.

Dusan Pavlovic

pre 14 godina

Nikom ne pada na pamet da proveri navode Dragana Marica i razloge zbog cega se strajkovao gladju i zasto je usao sa bombama u Predsednistvo. Svi su se nekako zabrinuli za Tadica. Sta je bilo sa Djindjicem, pa jos uvek ne znamo pozadinu ubistva a heroj (Gavrilo Princip) Legija pise knjige.
Ne daj boze da su bila dva profesionalca sa pistoljima iznenadili bi miliciju kao sto nas iznenadjuje sneg u decembru. Ispala je cirkuska predstava. Kao "hrabri" Tadic je morao neodlozno da dodje jer nesto je imao kao da radi, a tu je bio i Sutanovac koji sakriva dokumentaciju o bombardovanju zgrade TV. Dokle ce da prave majmune od nas?

Babilon

pre 14 godina

Kako je sve ovo smesno! Pa drzava koja dovodi psihologe, pedagoge, razne strucnjake da nam objasne kako je napravljen propust, a vrlo dobro znaju da sustina nije u stepenu obezbedjenja nego u tome da je covek pukao jer u Srbiji, ciji je gradjanin, nije mogao da nadje pravdu. Tacka.

Maliciozna

pre 14 godina

Mislim da je sada jedino logično rešenje, koje se po prirodi stvari nameće, da se zaposli jedno 10.000 stranačkih pripadnika i rodbine na poslove obezbedjenja, jer treba zaštiti političare na vlasti, a ko će to bolje da uradi nego njihovi stranački drugovi i rodjaci!
Ima tu još dosta prostora, benzin još nije 200 dinara, plate još nisu došle na 50 evra, meso nije još 2000 din/kg... Ima, ima prostora!

Nindza

pre 14 godina

Problem nasih "politicara" je sto su toliko arogantni postali, da misle da je ceo narod glup. Zloupotrebili su preteranu tolerantnost naroda (po principu "nasi smo") da procerdaju BUKVALNO sve. Ovde nema policije i nema sluzbi bezbednosti. Svaka nepredvidjenost prodje ovako. Tako je poginuo i policajac nedavno na motoru koji je jurio pljackase (bio je sam, ne daj boze da se jos neko pokrenuo). Jednostavno, pokusao je da radi svoj posao valjano, ali ne moze protiv sistema koji stiti kriminalce-i zato je stradao. Jer, onaj ko puca na policajca, taj ima neku DEBELU podrsku. Ni OVK '98 nije tako bahato i arogantno napadala policiju.
Policija ima odredjeni broj ljudi koje prati, i jos jedino sluzi da razbija demonstracije. To, izvinite, nije policija. Policija juri prestupnika koji ukrade novcanik ili obije auto, a ne kaze "steta je ispod 150 evra, zalim slucaj". Pa nekom je to cela plata ovde!
E kad meni vrate oba mp3 plejera ukradena iz kola, dva bicikla, preusmere saobracaj kamionima van grada, jer postoje obilaznice, onda mogu da kazem da postoji policija.
Ovog coveka treba da puste, vec je dovoljna bruka sto im je "prosao", i sto su ga ignorisali godinama. Bolje da se ne brukaju jos vise sudeci ga za terorizam ili tako nesto.

dule

pre 14 godina

Ovo sto politicari kao Dacic razvodnjavaju slucaj, pokusavajuci opravdanja nalaziti i u licnosti samog "atentatora" ne pije vode !!!
Sta da je umesto njega bio neko ala James Bond ??

JEDINO sto je bitno u ovom slucaju je da je covek prosao sve vanjske kontrole/obezbedjenje i na sporedni ulaz (???) usao u zgradu (objekat) naoruzan bombama.
A da je obezbedjenje ista vredelo, on bi bio zaustavljen tokom priblizavanja objektu.(u parku, na parkingu..)

George

pre 14 godina

Mislim da nisam usamljen u zelji da vidim kako ce drzava resiti problem kriminalnih sudskih resenja u predmetu g. Marica. To je ovde 'lakmus papir' za odnos vlasti prema stanovnistvu, u koje spada i spomenuti sugradjanin. JAT je jos uvek drzavna firma i nije resio, ocito, svoj dug prema poveriocu.

barba

pre 14 godina

E, moj podpredsednice Vlade, a kako ces da sprecis nekog ocajnika koji ce natrpati pun gepek neke stare zastave butanskim bocama pa ce sesti u nju i zaleteti se u neki Sud, zgradu Vlade ili neku drugu instituciju. A sve to jer mu se smucila korupcija, licemerje i lopovluk u ovoj nasoj Srbiji i jer ne moze vise da prehranjuje svoju porodicu dok se pojedinci bahate i sprdaju sa ovim narodom.
Moj dragi zamenice premijera trebao bi da razmisljas o tome kako sto vise smanjiti broj ocajnika, jer je to pravi uzrok svih mogucih bezbednosnih problema.

Marko Mihajlović

pre 14 godina

Covek video kako drzava za Miladina Kovacevica isplacuje milion dolara, pa sto ne moze bombama da uzme svoj milion koji mu drzava stvarno duguje!! Covek potpuno logicno razmislja, pametan rezon!! Ja mislim da je on prosao kao Miladin Kovacevic! Kakva drzava postupci ne mogu biti drugaciji! RAZMISLITE O TOME !!

Sixto, Novi Sad

pre 14 godina

I na kraju jedino je bitno kako je covek usao u zgradu, a ne podaci o poslovanju JAT-a kojima raspolaze i njegova 20-godisnja patnja i potucanje po institucijama!
Dok ste se vi bogatili i borili za vlast preskacuci ga svaki dan ispred skupstine, on je gubio svo ljudsko dostojanstvo i poverenje u pravdu!

kom@

pre 14 godina

"Sve će to narod pozlatiti"
"Primarna uloga svake države je da zaštiti imovinu od većine"
Neki sebi seku prste a neki, kao Dačić, šta su sve 'stvorili' sa svojih 10.

ismet kosovska mitrovica

pre 14 godina

E Dacicu, Dacicu, bolje ti je da sagnes glavu i da das ostavku jer nema vise ovde hleba za bivse komuniste....samo kazem!

devit

pre 14 godina

Na osnovu licnog iskustva pisem;
Vojvodina je do devedesete imala miliciju pa policiju na Evropskom nivou, i Evropskog kvaliteta sa sluzbama Hrvatske i Slovenije.
Onda je na vlast dosao SPS, ciji jedan od celnih ljudi bio i Dacic.
Na celo policije je dosao "Badza", uz sve pijetete doticnom coveku, policija je postala onakva kakvu je i danas imamo, a odraz i slika zemlje u kakvoj zivimo.
Policija je sistem, i ne stvara se preko noci i time sto cete ih maskirati.
Trazi ljude sa znanjem i iskustvom, koji imaju afiniteta da rade taj posao i spremni su da rade taj i takav posao, a to pored navedenog, zahteva i dosta odricanja.
Nazalost SPS je sve u radio dolaskom devedesetih, da se jedna kvalitetna baza rasturi.
Jedan od nosilaca devedesetih je Dacic!
Sada je on na celu policije!
Kako bi se to narodski reklo; DA NIJE TUZNO, BILO BI JAKO SMESNO!!!
Ali za to ne snosi krivicu Dacic, vec DS i Tadic, isto kao i sto imamo G-17, umesto da smo ih od poslednjih izbora polako i zaboravili.
Ali DS, ce se sa time susresti na narednim izborima!!!

Charade

pre 14 godina

Ako neko u 11:20 pošalje cirkularni mejl na 11.000 adresa (uključujući i adrese MUP, BIA itd.) u kome piše da namerava da se raznese u zgradi predsedništva Srbije, i ako 25 minuta nakon toga zaista i uđe u zgradu predsedništva Srbije sa ručnom granatom, onda znači da su nadležne službe, najblaže rečeno - spavale. Međutim, džaba sve procedure, doktrine, fakulteti bezbednosti, ogromni i stalno rastući tehnički i ljudski resursi - ukoliko je protivnik nevidljiv i nepredvidiv, uvek će biti u prednosti od barem pola koraka.

malo se (ne) razumem

pre 14 godina

Dobro jutro narode, citam pa se pitam sta je u ovome ispravno a sta nije? Dolazim do zakljucka da nijedno ni drugo nije pametno a jedino mi nije jasno kako se niko od dodicnih nije upitao sta je nekoga na takvo sta nateralo, da nisu mozda bas oni - politicari krivi za to? Gospodo, od juce svi PANCIRKE na grudi, SLEMOVE na glavu, parkirajte 2-3 Hammera ispred zgrade, da lici na Bejrut pa mars na sednicu da ne gubite vreme i trosite pare poreznika i vasih sponzora, tada ce te biti sigurniji - mozda?

poz. adm.

gagac

pre 14 godina

Pa cekajte, ovaj bombas je mejlovao sa svim ustanovama i rekao covek da ce uraditi to i policija da bude spremna da spreci to oni nista, a krivi su ovi na vratima zgrade koji su ga pustili.Sto se tice policije jedan neprofesionalizam, verovatno su imali preca posla.

Југослав

pre 14 godina

Власт је очигледно изгубила компас! Одавни и драстично. Народ је гладан,жедан и што је најгоре понижен. Треба поставити питање зашто је овај човек то урадио, шта и ко га је довео у то стање. Правда и правичност можда? Сумњам.
И шта би се десило да је на његовом месту био обучени професионалац који би хтео да науди другим људима а не као овај несрећник само себи?!
Колико би било жртава и ко би га у томе спречио? Шеф Виган са коферчетом или приучени војник Швејк који хоће да шаље војску у мисије по Свету а у нашој кући најблаже речено неред!
Е Србијо... међу шљивама. Да смо бар ту остали.

Svi u SIV

pre 14 godina

Sta god, ovaj Maric nikoga osim sebe nije ni zeleo da povredi. Hteo je samo da ga konacno neko u Srbiji cuje! Ali, da je dobro, nije! Zato, od predsednika drzave do Vlade i ministarstava - sa sve Sutanovcem, da ne bi pomislio da je neka posebna zverka, sve spakovati u Palatu Srbije (SIV) na N. BGD. Svi ce tamo stati i time ce biti i bolje cuvani zbog polozaja zgrade, a i zem;jotres im nista nece moci jer se kod Tita gradilo izuzetno temeljno, narocito sto je u toj zgradi imao i svoje prostorije i docekivao najvise goste (koji danas i ne znaju gde je Srbija): predsednika SAD, predsednika Rusije, Indije, britansku kraljicu Elizabetu, evropske kraljeve, predsednike africkih, azijskih, bliskoistocnih, polinezanskih.... i svakakvih nekih drzava. Dakle, svi u palatu Srbije! Ustedecete barem trecinu budzeta, a o maltretiranju gradjana Beograda pri raznim posetama i da ne pricamo. A tek sto ce ustedeti kojekakvi bezbednjaci!

Peter Tosh

pre 14 godina

За разлику од посланика, те 2004, који нису хтели ни да погледају овог човека док је штрајковао испред Скупштине, ја сам био међу обичним народом који га је посећивао у тих 80 дана и причао са њим. Није у питању никакав психопата како су медији хтели да представе у првом тренутку, него човек који је изигран од стране државне фирме 90-тих за време владавине странке данашњег министра унутрашњих дела. Држава која се није ухватила у коштац ни са једним правим проблемом (денационализација, отварање архива, обрачун са криминалцима-данас успешним бизнисменима, чишћење неспособних из прегломазног државног апарата и, оно најважније за овај случај, НЕСПОСОБНО И КОРУМПИРАНО ДО СРЖИ СУДСТВО)додајмо и политичаре који су спремни да зарад своје промоције и власти склопе коалицију и са црним ђаволом, довели су до овог стања где очајан човек нема других опција него да са бомбама упада у институције. Покрали су га они 90-тих а ови након 2000-те нису показали НИКАКВУ вољу да реше његов проблем иако су по закону обавезани за тако нешто. Морам рећи, моја пуна подршка господину Марићу, доста ми је више лопова и криминалаца на власти, хоћу честите људе који не срамоте Србију!

lala

pre 14 godina

I sada ide sve po planu.
Sada imamo izgovor za formiranje neke parapolicije ili paravojske koja ce imati neka posebna ovlascenja i koja ce odgovarati ko zna kome.
Ja jednostavno ne verujem da je neko sa ulice mogao da udje tamo i to jos naoruzan.
Mislim da je sve to iscenirano, odnosno mislim da je namerno pusteno da se tako nesto dogodi.
Ako neko u to veruje svaka mu cast.

ugao kamere

pre 14 godina

Ljudi, možda sam ja lud, ali ipak mislim da je ovo sve unapred smišljeno... Prvo: da li je uopšte moguće da se ovo slučajno desi? Drugo: to slučajno se dešava baš na dan posete Bajdena Prištini! Treće: osim informacije da je Bajden rekao da Amerika neće povući svoju odluku o priznavanju Kosova (što svi znamo i da nije to rekao), ni jednu drugu informaciju nismo čuli! Četvrto: u potpunosti su uspeli u nameri da zataškaju celu priču oko posete Prištini što mi se ni malo ne sviđa!!!

I neverovatne stvari nisu uvek neverovatne! Mislite o tome...

srdjan

pre 14 godina

Skoro sve Sluzbe osujecuju atentate, bombardovanja, teroristicke akte, ali smo u slucaju da je to provaljena i poznata GRUPA izgrednika. Kad je jedan covek u pitanju i ako on sam to organizuje, sluzba je na informativnom nivou nemocna potpuno, jer coveku se ne moze (bar jos uvek) uci u misli. Zato bi Sluzbe trebalo da budu spremne. Kod nas niko u javnom sektoru nije spreman. Ni za sta. Pa tamo rade diletanti. Pre nekoliko dana sama gledao na tv-u coveka koji je obucavao telohranitelje (valjda) pet svetskih predsednika (Ljuba Vračarević), i njega niko u ovoj zemlji ne zove za pomoc. A on bi hteo da pomogne. Nije bitno da li bi to naplatio (ja mislim da bi trebalo), ali njegovo znanje i iskustvo moze da bude neprocenjivo.
Da, kod nas se svakako moze ocekivati pojava individualnog terorizma. Ako covek sam sebi pojede prst iz protesta znaci da je dogorelo!

Vlada

pre 14 godina

Hm, sve je strasno vezano za ovu pricu (i propusti obezbedjenja/bezbednjaka, i prica ovog coveka koji je nekako zaradio milijarde i uspeo da ih izgubi u ovim drzavama, i njegov nacin da privuce paznju...) ali ono sto je mene nateralo da ostavim svoj PRVI komentar, su komentatori ovog sajta na ovu, a boga mi i na mnoge druge vesti.
Vec dugo, dugo vremena ima otkada sam se ,,navukao'' da vest ne citam zbog vesti, vec zbog komentara na tu vest. I dugo ne mogu da se otmem utisku da nama nema pomoci, ne zbog toga sto nam je sada lose, nego sto smo svi strucni za sve, svi se osecaju prozvani da kazu sta ne valja, kako drugi kradu i postavljaju svoju rodbinu i prijatelje na dobre funkcije (nije da mislim da to nije i istina), da su svi otisli sto godina ispred nas (kao da tamo nisu oduvek), samo kod nas ima korupcije i kriminala, samo su kod nas skupi automobili, visoki porezi, cena stanova nerealno visoka, svi se secaju nekih vremena kada je bilo bolje, kada smo malo radili a super zaradjivali... I tako dalje i tako dalje... Svi samo radimo, a plate niske, a komentatora i strucnjaka (u radno vreme) na sve strane, samo, eto, nema bas NJIHOVE rodbine u vlasti, pa ne mogu da isplivaju, valjda.
Ljudi, budimo realni, na ovim prostorima nikada se nije bas nesto dobro zivelo, nikada infrastruktura nije bila bas sjajna (blago receno), nikada se do DOBROG posla nije dolazilo bez neke preporuke (nazovimo to tako), nikada...
Ne znaci da nece biti bolje ovde, ali za to treba vremena i vremena i vremena i mnogo POZITIVNOG pristupa svemu sto se desava. Evo npr. ... da se naglasi da niko nije nastradao (u ovakim slucajevima faktor srece je pozeljan faktor), da se pohvali da je (mozes misliti) cak Predsednik odlucio da se indirektno ukljuci u pregovore, da... Naravno, tako nesto bi mozda moglo negde drugo, na nekom drugom jeziku.
Da se razumemo, nisam ja utopista a nisam ni sektas koji veruje da se pozitivnim razmisljanjem otklanjaju sve cini, ali MISLIM i TRUDIM se da svoji primerom doteram ovu UVEK siromasnu zemlju u neke normalne tokove. Naravno zbog sebe i svoje porodice, znaci zbog svog interesa!
Zato ljudi manite se ,,cora posla'', pravljenja da se u sve razumemo, da smo bolji od Japanaca u tehnici, od Italijana u dizajnu, Amera u diplomatiji, Izraelaca u vojnickim sposobnostima... i pocistimo prvo svoje dvoriste, pa onda se nadajmo boljitku. Jer dok svaka budala u ovoj zemlji smatra da je zelena povrsina idealna za parkiranje, crveno svetlo na semaforu pravi trenutak za praznjenje auta od smeca, ciscenja snega ispred sopstvenog ulaza posao za dokonog komsiju, zavrsen kurs iz informatike znanje rada na racunaru, rakija pravi lek za sve boljke, procitan clanak iz novina/knjige dovoljno za samoproglasavanje u vrsnog strucnjaka i dobrog poznavalaca... sve dok vazi principi ,,prvo visoke plate, pa onda visoke cene'', ,,ne mogu da me tako malo plate, koliko ja mogu malo da radim'' nece nama biti bolje, necemo imati plate kao u Nemackoj, niti cemo imati vlast kao iz snova.
Kazu neki da svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje (valjda je zato Bus bio glatko dva mandata predsednik amerima), pa ako hocemo da nam vlast bude cedna i postena, pogledajmo se u ogledalo i ucinimo maksimalno da to ogledalo ne pukne od muke. Eto... Kraj i mog komentara, ne smo na ovu vest, vec na sve vesti u poslednjih nekoliko godina.
Neko ko nije izgubio (bas svu) veru...

Dalibor

pre 14 godina

Dacic je bese Slobin covek? Znao sam da ce ponovo biti haosa po Srbiji sa cudnim Slobistima, kojima je teror nad narodom zivotni moto. Gori su od Turaka! Jadna raja!

Prevodilac

pre 14 godina

Dragan Marić nije nikakv heroj, on je kukavica. Njegovo delo je krivicno delo u pokusaju, i ono je vrlo kaznjivo. Mi ne trebamo srednjovekovne vitezove koji se bore za narod. Ma ni to on nije. On je vitez koji je pokusao da resi vlastiti problem, na najgori moguci nacin. I to je za svaku osudu. Naravno i sudsku, koja ce svakako sledeti. Slika i delovanje ovakvih anarhisata, koji zakon uzimaju u svoje ruke moze imati katastrofalne posledice za celo drustvo. Ne zelim ni da teoretisem, sta je sve taj, vas, "ocajnik" mogao unistiti. On je sitnis izgubio. A sta je izgubila Srbija zbog ovakvih bombasa, do sada? Zato vas molim: Bombase u lance i katance! Svi koji opravdavaju ovo delo, da se zamisle. Iznad svega je ljudski zivot vredan, a ne Maricevi milioni, i to dinarski.

Dzumba

pre 14 godina

Слушам и гледам. Све неке теорије завере. Синић на Б92 неколико "сручњака" опште праксе све знају и критикују. Само не знају када су власт да ишта ураде.Управо су водећи људи из странке најжешћег критичара, као тадашњи председник владе и министар унутрашњих послова дали сагласност да Тадић има војно обезбеђење. Сад то као не ваља. Па што дадосте сагласност.
Од психопата и људи који "пукну" нема обезбеђења. За њих су задужени лекари.Полиција и војска штите од терориста, криминалаца, на од грађана. Слажем се са Тадићем: обезбеђење је одлично одрадило.Могли су "ладно" да га убију, имали су законски право на то. Међутим, тада би сви говорили: "ето дошао да се јадник жали а убили га". Шта ми желимо: да нико на километар не сме да приђе ни једној јавној згради. Не, овде су ипак у већини обични и нормални људи људи.Они неће никог да убију, али хоће да се жале: Председнику државе, Владе, Скупштине, посланицима и сл.Криминалце, корпумпиране политичаре и њихове "финасијере" у затворе или отерати у мишије рупе и биће ово најмирнија земља на свету.

nesa

pre 14 godina

U principu se slazem i sa jednim i sa drugim konstatacijama (i da obezbedjenje nije dobro i da je narodu svega vise preko glave). Ovo drugo je vec svima jasno i nazalost vrlo malo se toga radi da se to stanje promeni... S druge strane, pitanje obezbedjenja vaznih licnosti je kod nas na prilicno niskom nivou... ne kazem da operativci lose rade, naprotiv, oni jos dosta toga i izvuku, ali analitika i ostale srodne stvari vrlo skripe... na pr. i pored veoma jasne poruke o nameri niko nista nije konkretno preuzeo povodom toga... povrh svega, sluzbe koje su zaduzene za direktnu zastitu predsednika, dozvoljavaju da on udje u zgradu koja je u tom momentu ugrozena!!! Kada ce vise jednom da nasi shvate da predsednik i njemu slicni treba da striktno postupaju po odredjenim pravilima i procenama licnog obezbedjenja. Da se to postovalo u proslosti, garantujem da bi nam sada svima bilo mnogo bolje.
Moze neko to da voli ili da ne voli ali svuda u svetu postoje pravila ponasanja u takvim slucajevima...

Vlada

pre 14 godina

Ha ha ! Zatvaraju coveka koji je izdrzao mnogo vise na ulici bez hrane!! Ovo ce mu biti kao hotel.
Strasno je koliko se vlada juce, danas (do njih je pa da ne bude i sutra) zamerila napacenom srBskom stanovnistvu... menjaju poreze, akcize kako im se prohte. Ajde ljudi, jel' se ovako stavlja do znanja stranim investitorima da dodju u Srbiju??

Dragan

pre 14 godina

Šta je ružno u svemu.
1. Brizna donošenja presude (s obzirom da se inače čeka mesecima i godinama).
2. 10 dana za paljenje US zastave, 30 dana za ozbiljnu pretnju bombama.

beogradjanin

pre 14 godina

Da su sluzbe bezbednosti htele da rade svoj posao Premijer Djindjic bi danas bio medju nama u modernoj Evropskoj Srbiji.
Potpuno podrzavam sve mere obezbedjenja za sigurnost politicara i svih clanova Vlade.
Samo da ne bude selektivno kao u slucaju pokojnog premijera.

NSBGD

pre 14 godina

Ma da, napravite policijsku drzavu, to je resenje. Gospodine Dacicu & ostali genijalci, ne resava se problem tako, na osnovu posledica, vec se eliminisu uzroci, u ovom slucaju konkretno - nezadovoljstvo i nepravda. A ne ignorisati problem do eskalacije (coveka 15 godina niko nece da saslusa, eventualno ga uhapse) ili, covek sebi odsece prst i tek onda posalju ministra Ljajica. Strajk gladju je nasim politicarima nesto marginalno, izvor zabave.
Ne zaboravite, nismo mi tu zbog vas, nego Vi zbog nas!

dule

pre 14 godina

Ovo sto politicari kao Dacic razvodnjavaju slucaj, pokusavajuci opravdanja nalaziti i u licnosti samog "atentatora" ne pije vode !!!
Sta da je umesto njega bio neko ala James Bond ??

JEDINO sto je bitno u ovom slucaju je da je covek prosao sve vanjske kontrole/obezbedjenje i na sporedni ulaz (???) usao u zgradu (objekat) naoruzan bombama.
A da je obezbedjenje ista vredelo, on bi bio zaustavljen tokom priblizavanja objektu.(u parku, na parkingu..)

bezimena

pre 14 godina

Otklanjajte UZROK a to je veliko nezadovoljstvo gradjana VAŠOM VLAŠĆU!
U Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Holandiji itd. političari, bankari i većina značajnijih faca ide na posao kao sav normalan svet, peške, biciklom, poneko autom! Zna se kome i kada treba obezbedjenje!

Mnogo ste se zamerili narodu, ali se iza zatamnjenih stakala pravite to ne vidite!

Prevodilac

pre 14 godina

Dragan Marić nije nikakv heroj, on je kukavica. Njegovo delo je krivicno delo u pokusaju, i ono je vrlo kaznjivo. Mi ne trebamo srednjovekovne vitezove koji se bore za narod. Ma ni to on nije. On je vitez koji je pokusao da resi vlastiti problem, na najgori moguci nacin. I to je za svaku osudu. Naravno i sudsku, koja ce svakako sledeti. Slika i delovanje ovakvih anarhisata, koji zakon uzimaju u svoje ruke moze imati katastrofalne posledice za celo drustvo. Ne zelim ni da teoretisem, sta je sve taj, vas, "ocajnik" mogao unistiti. On je sitnis izgubio. A sta je izgubila Srbija zbog ovakvih bombasa, do sada? Zato vas molim: Bombase u lance i katance! Svi koji opravdavaju ovo delo, da se zamisle. Iznad svega je ljudski zivot vredan, a ne Maricevi milioni, i to dinarski.

marS

pre 14 godina

Da, to je vazno, kako da sebe zastitite, od onih kojima sistematski unistavate zivote vec 20 godina. Niko ne prica o tome kakva je to drzava koja tera coveka da radi ovakve stvari! E pa izgleda da je djavo konacno dosao po svoje!

ismet kosovska mitrovica

pre 14 godina

E Dacicu, Dacicu, bolje ti je da sagnes glavu i da das ostavku jer nema vise ovde hleba za bivse komuniste....samo kazem!

Babilon

pre 14 godina

Kako je sve ovo smesno! Pa drzava koja dovodi psihologe, pedagoge, razne strucnjake da nam objasne kako je napravljen propust, a vrlo dobro znaju da sustina nije u stepenu obezbedjenja nego u tome da je covek pukao jer u Srbiji, ciji je gradjanin, nije mogao da nadje pravdu. Tacka.

devit

pre 14 godina

Na osnovu licnog iskustva pisem;
Vojvodina je do devedesete imala miliciju pa policiju na Evropskom nivou, i Evropskog kvaliteta sa sluzbama Hrvatske i Slovenije.
Onda je na vlast dosao SPS, ciji jedan od celnih ljudi bio i Dacic.
Na celo policije je dosao "Badza", uz sve pijetete doticnom coveku, policija je postala onakva kakvu je i danas imamo, a odraz i slika zemlje u kakvoj zivimo.
Policija je sistem, i ne stvara se preko noci i time sto cete ih maskirati.
Trazi ljude sa znanjem i iskustvom, koji imaju afiniteta da rade taj posao i spremni su da rade taj i takav posao, a to pored navedenog, zahteva i dosta odricanja.
Nazalost SPS je sve u radio dolaskom devedesetih, da se jedna kvalitetna baza rasturi.
Jedan od nosilaca devedesetih je Dacic!
Sada je on na celu policije!
Kako bi se to narodski reklo; DA NIJE TUZNO, BILO BI JAKO SMESNO!!!
Ali za to ne snosi krivicu Dacic, vec DS i Tadic, isto kao i sto imamo G-17, umesto da smo ih od poslednjih izbora polako i zaboravili.
Ali DS, ce se sa time susresti na narednim izborima!!!

Dusan Pavlovic

pre 14 godina

Nikom ne pada na pamet da proveri navode Dragana Marica i razloge zbog cega se strajkovao gladju i zasto je usao sa bombama u Predsednistvo. Svi su se nekako zabrinuli za Tadica. Sta je bilo sa Djindjicem, pa jos uvek ne znamo pozadinu ubistva a heroj (Gavrilo Princip) Legija pise knjige.
Ne daj boze da su bila dva profesionalca sa pistoljima iznenadili bi miliciju kao sto nas iznenadjuje sneg u decembru. Ispala je cirkuska predstava. Kao "hrabri" Tadic je morao neodlozno da dodje jer nesto je imao kao da radi, a tu je bio i Sutanovac koji sakriva dokumentaciju o bombardovanju zgrade TV. Dokle ce da prave majmune od nas?

Maliciozna

pre 14 godina

Mislim da je sada jedino logično rešenje, koje se po prirodi stvari nameće, da se zaposli jedno 10.000 stranačkih pripadnika i rodbine na poslove obezbedjenja, jer treba zaštiti političare na vlasti, a ko će to bolje da uradi nego njihovi stranački drugovi i rodjaci!
Ima tu još dosta prostora, benzin još nije 200 dinara, plate još nisu došle na 50 evra, meso nije još 2000 din/kg... Ima, ima prostora!

Dalibor

pre 14 godina

Dacic je bese Slobin covek? Znao sam da ce ponovo biti haosa po Srbiji sa cudnim Slobistima, kojima je teror nad narodom zivotni moto. Gori su od Turaka! Jadna raja!

Marko Mihajlović

pre 14 godina

Covek video kako drzava za Miladina Kovacevica isplacuje milion dolara, pa sto ne moze bombama da uzme svoj milion koji mu drzava stvarno duguje!! Covek potpuno logicno razmislja, pametan rezon!! Ja mislim da je on prosao kao Miladin Kovacevic! Kakva drzava postupci ne mogu biti drugaciji! RAZMISLITE O TOME !!

ugao kamere

pre 14 godina

Ljudi, možda sam ja lud, ali ipak mislim da je ovo sve unapred smišljeno... Prvo: da li je uopšte moguće da se ovo slučajno desi? Drugo: to slučajno se dešava baš na dan posete Bajdena Prištini! Treće: osim informacije da je Bajden rekao da Amerika neće povući svoju odluku o priznavanju Kosova (što svi znamo i da nije to rekao), ni jednu drugu informaciju nismo čuli! Četvrto: u potpunosti su uspeli u nameri da zataškaju celu priču oko posete Prištini što mi se ni malo ne sviđa!!!

I neverovatne stvari nisu uvek neverovatne! Mislite o tome...

lala

pre 14 godina

I sada ide sve po planu.
Sada imamo izgovor za formiranje neke parapolicije ili paravojske koja ce imati neka posebna ovlascenja i koja ce odgovarati ko zna kome.
Ja jednostavno ne verujem da je neko sa ulice mogao da udje tamo i to jos naoruzan.
Mislim da je sve to iscenirano, odnosno mislim da je namerno pusteno da se tako nesto dogodi.
Ako neko u to veruje svaka mu cast.

barba

pre 14 godina

E, moj podpredsednice Vlade, a kako ces da sprecis nekog ocajnika koji ce natrpati pun gepek neke stare zastave butanskim bocama pa ce sesti u nju i zaleteti se u neki Sud, zgradu Vlade ili neku drugu instituciju. A sve to jer mu se smucila korupcija, licemerje i lopovluk u ovoj nasoj Srbiji i jer ne moze vise da prehranjuje svoju porodicu dok se pojedinci bahate i sprdaju sa ovim narodom.
Moj dragi zamenice premijera trebao bi da razmisljas o tome kako sto vise smanjiti broj ocajnika, jer je to pravi uzrok svih mogucih bezbednosnih problema.

Југослав

pre 14 godina

Власт је очигледно изгубила компас! Одавни и драстично. Народ је гладан,жедан и што је најгоре понижен. Треба поставити питање зашто је овај човек то урадио, шта и ко га је довео у то стање. Правда и правичност можда? Сумњам.
И шта би се десило да је на његовом месту био обучени професионалац који би хтео да науди другим људима а не као овај несрећник само себи?!
Колико би било жртава и ко би га у томе спречио? Шеф Виган са коферчетом или приучени војник Швејк који хоће да шаље војску у мисије по Свету а у нашој кући најблаже речено неред!
Е Србијо... међу шљивама. Да смо бар ту остали.

Svi u SIV

pre 14 godina

Sta god, ovaj Maric nikoga osim sebe nije ni zeleo da povredi. Hteo je samo da ga konacno neko u Srbiji cuje! Ali, da je dobro, nije! Zato, od predsednika drzave do Vlade i ministarstava - sa sve Sutanovcem, da ne bi pomislio da je neka posebna zverka, sve spakovati u Palatu Srbije (SIV) na N. BGD. Svi ce tamo stati i time ce biti i bolje cuvani zbog polozaja zgrade, a i zem;jotres im nista nece moci jer se kod Tita gradilo izuzetno temeljno, narocito sto je u toj zgradi imao i svoje prostorije i docekivao najvise goste (koji danas i ne znaju gde je Srbija): predsednika SAD, predsednika Rusije, Indije, britansku kraljicu Elizabetu, evropske kraljeve, predsednike africkih, azijskih, bliskoistocnih, polinezanskih.... i svakakvih nekih drzava. Dakle, svi u palatu Srbije! Ustedecete barem trecinu budzeta, a o maltretiranju gradjana Beograda pri raznim posetama i da ne pricamo. A tek sto ce ustedeti kojekakvi bezbednjaci!

kom@

pre 14 godina

"Sve će to narod pozlatiti"
"Primarna uloga svake države je da zaštiti imovinu od većine"
Neki sebi seku prste a neki, kao Dačić, šta su sve 'stvorili' sa svojih 10.

Vlada

pre 14 godina

Hm, sve je strasno vezano za ovu pricu (i propusti obezbedjenja/bezbednjaka, i prica ovog coveka koji je nekako zaradio milijarde i uspeo da ih izgubi u ovim drzavama, i njegov nacin da privuce paznju...) ali ono sto je mene nateralo da ostavim svoj PRVI komentar, su komentatori ovog sajta na ovu, a boga mi i na mnoge druge vesti.
Vec dugo, dugo vremena ima otkada sam se ,,navukao'' da vest ne citam zbog vesti, vec zbog komentara na tu vest. I dugo ne mogu da se otmem utisku da nama nema pomoci, ne zbog toga sto nam je sada lose, nego sto smo svi strucni za sve, svi se osecaju prozvani da kazu sta ne valja, kako drugi kradu i postavljaju svoju rodbinu i prijatelje na dobre funkcije (nije da mislim da to nije i istina), da su svi otisli sto godina ispred nas (kao da tamo nisu oduvek), samo kod nas ima korupcije i kriminala, samo su kod nas skupi automobili, visoki porezi, cena stanova nerealno visoka, svi se secaju nekih vremena kada je bilo bolje, kada smo malo radili a super zaradjivali... I tako dalje i tako dalje... Svi samo radimo, a plate niske, a komentatora i strucnjaka (u radno vreme) na sve strane, samo, eto, nema bas NJIHOVE rodbine u vlasti, pa ne mogu da isplivaju, valjda.
Ljudi, budimo realni, na ovim prostorima nikada se nije bas nesto dobro zivelo, nikada infrastruktura nije bila bas sjajna (blago receno), nikada se do DOBROG posla nije dolazilo bez neke preporuke (nazovimo to tako), nikada...
Ne znaci da nece biti bolje ovde, ali za to treba vremena i vremena i vremena i mnogo POZITIVNOG pristupa svemu sto se desava. Evo npr. ... da se naglasi da niko nije nastradao (u ovakim slucajevima faktor srece je pozeljan faktor), da se pohvali da je (mozes misliti) cak Predsednik odlucio da se indirektno ukljuci u pregovore, da... Naravno, tako nesto bi mozda moglo negde drugo, na nekom drugom jeziku.
Da se razumemo, nisam ja utopista a nisam ni sektas koji veruje da se pozitivnim razmisljanjem otklanjaju sve cini, ali MISLIM i TRUDIM se da svoji primerom doteram ovu UVEK siromasnu zemlju u neke normalne tokove. Naravno zbog sebe i svoje porodice, znaci zbog svog interesa!
Zato ljudi manite se ,,cora posla'', pravljenja da se u sve razumemo, da smo bolji od Japanaca u tehnici, od Italijana u dizajnu, Amera u diplomatiji, Izraelaca u vojnickim sposobnostima... i pocistimo prvo svoje dvoriste, pa onda se nadajmo boljitku. Jer dok svaka budala u ovoj zemlji smatra da je zelena povrsina idealna za parkiranje, crveno svetlo na semaforu pravi trenutak za praznjenje auta od smeca, ciscenja snega ispred sopstvenog ulaza posao za dokonog komsiju, zavrsen kurs iz informatike znanje rada na racunaru, rakija pravi lek za sve boljke, procitan clanak iz novina/knjige dovoljno za samoproglasavanje u vrsnog strucnjaka i dobrog poznavalaca... sve dok vazi principi ,,prvo visoke plate, pa onda visoke cene'', ,,ne mogu da me tako malo plate, koliko ja mogu malo da radim'' nece nama biti bolje, necemo imati plate kao u Nemackoj, niti cemo imati vlast kao iz snova.
Kazu neki da svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje (valjda je zato Bus bio glatko dva mandata predsednik amerima), pa ako hocemo da nam vlast bude cedna i postena, pogledajmo se u ogledalo i ucinimo maksimalno da to ogledalo ne pukne od muke. Eto... Kraj i mog komentara, ne smo na ovu vest, vec na sve vesti u poslednjih nekoliko godina.
Neko ko nije izgubio (bas svu) veru...

Sixto, Novi Sad

pre 14 godina

I na kraju jedino je bitno kako je covek usao u zgradu, a ne podaci o poslovanju JAT-a kojima raspolaze i njegova 20-godisnja patnja i potucanje po institucijama!
Dok ste se vi bogatili i borili za vlast preskacuci ga svaki dan ispred skupstine, on je gubio svo ljudsko dostojanstvo i poverenje u pravdu!

malo se (ne) razumem

pre 14 godina

Dobro jutro narode, citam pa se pitam sta je u ovome ispravno a sta nije? Dolazim do zakljucka da nijedno ni drugo nije pametno a jedino mi nije jasno kako se niko od dodicnih nije upitao sta je nekoga na takvo sta nateralo, da nisu mozda bas oni - politicari krivi za to? Gospodo, od juce svi PANCIRKE na grudi, SLEMOVE na glavu, parkirajte 2-3 Hammera ispred zgrade, da lici na Bejrut pa mars na sednicu da ne gubite vreme i trosite pare poreznika i vasih sponzora, tada ce te biti sigurniji - mozda?

poz. adm.

Peter Tosh

pre 14 godina

За разлику од посланика, те 2004, који нису хтели ни да погледају овог човека док је штрајковао испред Скупштине, ја сам био међу обичним народом који га је посећивао у тих 80 дана и причао са њим. Није у питању никакав психопата како су медији хтели да представе у првом тренутку, него човек који је изигран од стране државне фирме 90-тих за време владавине странке данашњег министра унутрашњих дела. Држава која се није ухватила у коштац ни са једним правим проблемом (денационализација, отварање архива, обрачун са криминалцима-данас успешним бизнисменима, чишћење неспособних из прегломазног државног апарата и, оно најважније за овај случај, НЕСПОСОБНО И КОРУМПИРАНО ДО СРЖИ СУДСТВО)додајмо и политичаре који су спремни да зарад своје промоције и власти склопе коалицију и са црним ђаволом, довели су до овог стања где очајан човек нема других опција него да са бомбама упада у институције. Покрали су га они 90-тих а ови након 2000-те нису показали НИКАКВУ вољу да реше његов проблем иако су по закону обавезани за тако нешто. Морам рећи, моја пуна подршка господину Марићу, доста ми је више лопова и криминалаца на власти, хоћу честите људе који не срамоте Србију!

Nindza

pre 14 godina

Problem nasih "politicara" je sto su toliko arogantni postali, da misle da je ceo narod glup. Zloupotrebili su preteranu tolerantnost naroda (po principu "nasi smo") da procerdaju BUKVALNO sve. Ovde nema policije i nema sluzbi bezbednosti. Svaka nepredvidjenost prodje ovako. Tako je poginuo i policajac nedavno na motoru koji je jurio pljackase (bio je sam, ne daj boze da se jos neko pokrenuo). Jednostavno, pokusao je da radi svoj posao valjano, ali ne moze protiv sistema koji stiti kriminalce-i zato je stradao. Jer, onaj ko puca na policajca, taj ima neku DEBELU podrsku. Ni OVK '98 nije tako bahato i arogantno napadala policiju.
Policija ima odredjeni broj ljudi koje prati, i jos jedino sluzi da razbija demonstracije. To, izvinite, nije policija. Policija juri prestupnika koji ukrade novcanik ili obije auto, a ne kaze "steta je ispod 150 evra, zalim slucaj". Pa nekom je to cela plata ovde!
E kad meni vrate oba mp3 plejera ukradena iz kola, dva bicikla, preusmere saobracaj kamionima van grada, jer postoje obilaznice, onda mogu da kazem da postoji policija.
Ovog coveka treba da puste, vec je dovoljna bruka sto im je "prosao", i sto su ga ignorisali godinama. Bolje da se ne brukaju jos vise sudeci ga za terorizam ili tako nesto.

Dzumba

pre 14 godina

Слушам и гледам. Све неке теорије завере. Синић на Б92 неколико "сручњака" опште праксе све знају и критикују. Само не знају када су власт да ишта ураде.Управо су водећи људи из странке најжешћег критичара, као тадашњи председник владе и министар унутрашњих послова дали сагласност да Тадић има војно обезбеђење. Сад то као не ваља. Па што дадосте сагласност.
Од психопата и људи који "пукну" нема обезбеђења. За њих су задужени лекари.Полиција и војска штите од терориста, криминалаца, на од грађана. Слажем се са Тадићем: обезбеђење је одлично одрадило.Могли су "ладно" да га убију, имали су законски право на то. Међутим, тада би сви говорили: "ето дошао да се јадник жали а убили га". Шта ми желимо: да нико на километар не сме да приђе ни једној јавној згради. Не, овде су ипак у већини обични и нормални људи људи.Они неће никог да убију, али хоће да се жале: Председнику државе, Владе, Скупштине, посланицима и сл.Криминалце, корпумпиране политичаре и њихове "финасијере" у затворе или отерати у мишије рупе и биће ово најмирнија земља на свету.

Vlada

pre 14 godina

Ha ha ! Zatvaraju coveka koji je izdrzao mnogo vise na ulici bez hrane!! Ovo ce mu biti kao hotel.
Strasno je koliko se vlada juce, danas (do njih je pa da ne bude i sutra) zamerila napacenom srBskom stanovnistvu... menjaju poreze, akcize kako im se prohte. Ajde ljudi, jel' se ovako stavlja do znanja stranim investitorima da dodju u Srbiju??

srdjan

pre 14 godina

Skoro sve Sluzbe osujecuju atentate, bombardovanja, teroristicke akte, ali smo u slucaju da je to provaljena i poznata GRUPA izgrednika. Kad je jedan covek u pitanju i ako on sam to organizuje, sluzba je na informativnom nivou nemocna potpuno, jer coveku se ne moze (bar jos uvek) uci u misli. Zato bi Sluzbe trebalo da budu spremne. Kod nas niko u javnom sektoru nije spreman. Ni za sta. Pa tamo rade diletanti. Pre nekoliko dana sama gledao na tv-u coveka koji je obucavao telohranitelje (valjda) pet svetskih predsednika (Ljuba Vračarević), i njega niko u ovoj zemlji ne zove za pomoc. A on bi hteo da pomogne. Nije bitno da li bi to naplatio (ja mislim da bi trebalo), ali njegovo znanje i iskustvo moze da bude neprocenjivo.
Da, kod nas se svakako moze ocekivati pojava individualnog terorizma. Ako covek sam sebi pojede prst iz protesta znaci da je dogorelo!

Dragan

pre 14 godina

Šta je ružno u svemu.
1. Brizna donošenja presude (s obzirom da se inače čeka mesecima i godinama).
2. 10 dana za paljenje US zastave, 30 dana za ozbiljnu pretnju bombama.

gagac

pre 14 godina

Pa cekajte, ovaj bombas je mejlovao sa svim ustanovama i rekao covek da ce uraditi to i policija da bude spremna da spreci to oni nista, a krivi su ovi na vratima zgrade koji su ga pustili.Sto se tice policije jedan neprofesionalizam, verovatno su imali preca posla.

nesa

pre 14 godina

U principu se slazem i sa jednim i sa drugim konstatacijama (i da obezbedjenje nije dobro i da je narodu svega vise preko glave). Ovo drugo je vec svima jasno i nazalost vrlo malo se toga radi da se to stanje promeni... S druge strane, pitanje obezbedjenja vaznih licnosti je kod nas na prilicno niskom nivou... ne kazem da operativci lose rade, naprotiv, oni jos dosta toga i izvuku, ali analitika i ostale srodne stvari vrlo skripe... na pr. i pored veoma jasne poruke o nameri niko nista nije konkretno preuzeo povodom toga... povrh svega, sluzbe koje su zaduzene za direktnu zastitu predsednika, dozvoljavaju da on udje u zgradu koja je u tom momentu ugrozena!!! Kada ce vise jednom da nasi shvate da predsednik i njemu slicni treba da striktno postupaju po odredjenim pravilima i procenama licnog obezbedjenja. Da se to postovalo u proslosti, garantujem da bi nam sada svima bilo mnogo bolje.
Moze neko to da voli ili da ne voli ali svuda u svetu postoje pravila ponasanja u takvim slucajevima...

George

pre 14 godina

Mislim da nisam usamljen u zelji da vidim kako ce drzava resiti problem kriminalnih sudskih resenja u predmetu g. Marica. To je ovde 'lakmus papir' za odnos vlasti prema stanovnistvu, u koje spada i spomenuti sugradjanin. JAT je jos uvek drzavna firma i nije resio, ocito, svoj dug prema poveriocu.

Charade

pre 14 godina

Ako neko u 11:20 pošalje cirkularni mejl na 11.000 adresa (uključujući i adrese MUP, BIA itd.) u kome piše da namerava da se raznese u zgradi predsedništva Srbije, i ako 25 minuta nakon toga zaista i uđe u zgradu predsedništva Srbije sa ručnom granatom, onda znači da su nadležne službe, najblaže rečeno - spavale. Međutim, džaba sve procedure, doktrine, fakulteti bezbednosti, ogromni i stalno rastući tehnički i ljudski resursi - ukoliko je protivnik nevidljiv i nepredvidiv, uvek će biti u prednosti od barem pola koraka.