Subota, 30.08.2008.

02:01

Koliko vredi NIS

“Dilojt i Tuš“ procenjuju da NIS vredi dve i po milijarde evra, piše list Danas. U Vladi kažu da nisu dobili tu procenu.

Izvor: B92

Koliko vredi NIS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Sandro

pre 15 godina

Cek malo, stanite! dajemo ga za sicu i kao taj gasovod preko koga ce rusi ionako da zaradjuju pare ide preko nas!? Ovde se ne juri najbolji ponudjach, nego ko moze najvise da podmiti... rusi, ej rusi da nam uredjuju nesto u drzavi... pa gori su od nas... da nemaju tu naftu i gas pomrli bi od gladi od silne dobre organizacije... vidim koliko im je stalo do kosova, jedva cekali da sad mogu da ucenjuju zapad... ocemo li se ikada opametiti!? ne! :)

Ljuba

pre 15 godina

480 000 evra kosta procena vrednosti jedne kompanije? Jos par procena i niko u ovoj drzavi nece imati pare za benzin a kamo li nesto drugo...

Pancevac

pre 15 godina

Sve sto vredi u NIS-u i jesu zgrade i nesto malo kadra(mada je kadar u poslednje vreme iskljucivo stranacki, pa je samo stari dobar), jer ce kad prodamo NIS i trziste verovatno postati otvoreno. Tehnologija je blago receno nikakva i to toliko nikakva da obicnom coveku nije moguce da razume(ima zastrasujuce starih pogona koji su samo malo modernizovani, ali je to moguce samo do odredjene granice). Pojedini pogoni predstavljaju nasminkane babe i dede od 40-50 godina. Najnoviji pogon je star 20 godina(uporedite sa autom starim isto toliko), pa je bitno samo da neko zeli da ga sredi i prvenstveno to treba usloviti, a ne da neko dodje i da ga unisti. To su neki aspekti na koje niko ne obavlja paznju, a to bi trebalo da bude najbitnije.

maja

pre 15 godina

... pokusali su ga sabotirati, prozivati... covjek se nije dao omesti i... svaka cast Mladjane, na stavu, na nepokolebljivosti i nepopustanju raznoraznim pritiscima...

jeremija

pre 15 godina

Svaka cast Dinkicu. Covek tera po svom i za svoje. Ko se jos seca Nacionalne stedionice za koju ga je Djelic onoliko prozivao, pa ucutao. Zato svaka cast, Dinki. Znas znanje.

Jovo

pre 15 godina

E moj Srbijo kako si tako nisko pala da ti jedan ambasador (Aleksandar Konuzin) odredjuje tacke dnevnod reda Skupštine Srbije, pa nije daleko vreme da ce srbija biti jedna ruska Gubernija, aferim kostunici!

Rajko Cvetkovic

pre 15 godina

Dinkiću Majstore!
Samo dalje Ruse od nas, šta nam vredi i dva gasovoda kada Rusi mogu da okrenu ćurak kada ih se ćefne, pa da se provedemo kao Ukrajina.
Rusi su vrlo brutalni menadžeri, bolje da to NIS-ovci ne iskuse.
Jos jednom BRAVO Mladjane Dinkiću!

nba

pre 15 godina

Ma sta pricate vi.Dinkic je prodao tolike nase uspesne firme za bagatelu da to nije normalno,a ovde se uhvatio za NIS.E to drugovi nije normalno pogotovo ako se zna da sa nisom dolazi i gasovod od cega bi nasa drzava imala daleko vece korisi nego da proda firmu zapadnim kupcima za par miliona vise.
Neko je tu umesao prste.Ne bi cika Dinkic za dzabe to blokirao.Nemate vi pojma koja tu sve mafija ucestvuje

traycapone

pre 15 godina

Rusko obecanje ludom radovanje!
Rusi nicim nisu dokazali da ce magistralni gasovod proci znacajnim delom preko Srbije. Planiraju da NIS uzmu dzabe i da nakon toga gasovodom zaobidju Srbiju i izgrade ga preko Rumunije i Madjarske. Odatle ce pustiti jedan krak namenjen iskljucivo prodaji gasa Srbiji i to po monopolistickim cenama. Ukratko, pljacka. NIS treba prodati na aukciji onom ko ponudi najvecu cenu i ukinuti monopol. Lovu od aukcije uloziti u zdravstvo, skolstvo, puteve itd. Sto se Rusa tice, daleko im lepa kuca.

nebojsa

pre 15 godina

Svako ko je proveo neko duze vreme u rusiji,zna da Gasprom osim za namicanje deviza Ruskoj vrhuski sluzi i za kontrolisanje Drzava i Vlada kroz koji prolaze gasovodi i naftovodi (Belorusija, Ukrajina, Kazahstan i Turkmenistan moraju da izvoze preko Rusije, Azerbejdzan im se nesto OTRGAO (naftovod Baku-Tbilisi-Cejhan (Turski deo mediterana).Isto hoce da urade i sa Srbijom,U slucaju da im se pokloni Nis kao sto je uradio Kostunjavi sa Nikolicem ovde ce radikali biti decenijama na vlasti,kakva civilizovana evropa kakvi bakraci. Gasprom sa PUTINOM i KGB-om na celu je najopasnije udruzenje na svetu.

j

pre 15 godina

volela bih da mi neko odgovori da li je tacno da na papiru sa logom dilojt tusa, pise u dnu da centrala firme ne odgovara za rad srpske ispostave.

vojkan

pre 15 godina

Ne dozvoliti Rusima da ispod cene kupe NIS! to bi bila velika pljacka gradjana Srbije! NIS na tender, pa neka bolja ponuda pobedi !

zlajabgd

pre 15 godina

sta je pola miliona za procenu,ako uspemo da podignemo cenu za neko milionce.druga stvar kad kupe nis sta nas briga koliko ce da uloze kad ulazu u svoje tj.kad prodajem auto kupac mi trazi nizu cenu jer ce da stavi nove gume,pa nek stavlja kad su kola njihova.
drugo pumpe beopetrola izgledaju tako jadno da je bilje da smo ih vratili hrvatima tj.ini.
samo da vas podsetim 2,5 milijardi evra je odo 3,3 milijarde dolara,a neko je ugovorio za 51% 400 miliona,umesto 1,6 milijarde dolara koliko vredi polovina.sto ce reci za cetvrtinu cene.bolje i da je ne prodajemo nego da je poklanjamo.nek velja i kostunica prodaju svoje stanove u cetvrtinu cene,ako im zene dozvole.bruka i sramota osim ako tu nije dogovorena neka provizija,sta mislite kolika je provizija........manja nego za auto put horgos-pozega.

Иван-Ниш

pre 15 godina

Да ли је нека приватизација коју су извели Руси у Србији донела нешто добро? Надам се да има позитивних примера, али мени пада на памет Лукоил (Беопетрол). Велика прича о улагањима и јефтином бензину а они две године нису мрднули прстом. Басен Бор је Дерипаска добио за тражену суму али човек очигледно није имао озбињне намере да ради. Треба преиспитати колико вреди у стварности НИС и колики су му губици ако их има па онда на продају. Све остало је обична пљачка и добровољно самоуништење зарад такозване подршке око Косова. САРТИД и шећеране су биле обичне фабрике дугова које би свака нормална држава одавно у стечај или затворила тако да смо ту још и добро прошли. Ова фабрика смрти (ДИН) је продата скупље него НИС и то пре 5 година иако се зна шта је за државу значајније.
Чист рачун, дуга љубав.

Bosko

pre 15 godina

Pokusaj prodaje NIS-a u reziji Mihajlova i Kostunice za nekoliko puta manju cenu od trzisne je klasican pokusaj pljacke zbog cega ih treba pozvati na odgovornost. Logicno da ce Putinofili negativno reagovati na vest da firma koju su njihovi politicari hteli da poklone mnogo vise vredi.

Libertarijanac

pre 15 godina

Ne treba dozvoliti Putinu i Medvedevu monopol na trzistu Srbije. Srbija treba potpuno da otvori trziste i omoguci konkurenciju, jer ce potrosaci samo tako imati koristi. Vojvodjani su stvarali "naftagas" pre svega uz pomoc Beograda koji im je omogucio monopol na trzistu Srbije. Ranije kada je na srpskom trzisti radila i hrvatska "ina", i neki drugi, bili su beznacajni sve dok im nije omogucen monopol. Radije cu da kupujem hrvatske, bugarske ili neke druge naftne derivate umesto "domacih" monopolistickih, a Srbija treba i mora da razvija ekonomske odnose sa svim drzavama u okruzenju. NIS treba privatizovati tenderom, nakon toga ih prepustiti trzisnoj utakmici. Drzava treba pre svega da stiti interese njenih gradjana - potrosaca, a o konkurentnosti NIS-a neka se staraju njegovi buduci vlasnici.

Vladimir Jovanović

pre 15 godina

Pazite sad koliko su nam Rusi dobri prijatelji kad prvo dopuste bombardovanje naše zemlje, ne isporuče nam PVO sisteme koje smo kupili od njih, potom se povuku sa Kosova i ostave narod na milost i nemilost Albancima, potom hoće da nam OTMU NIS za bagatelnu cifru i nametnu monopol u zemlji još nas dodatno iscede, a sutra priznaju Kosovo zbog toga što im odgovara da aneksija Južne Osetije postane "legalna".

Kakvi su nam bre to prijatelji? Pored njih nam neprijatelji i ne trebaju.

vegetarijanac

pre 15 godina

imam poverenje u mladjana dinkica koji zna sta radi i uvek je bio obavesteniji od kostunice. dinkic je covek koji je opet uveo fiskalni sistem u ovu zemlju koja je imala razorenu ekonomiju i unistenu stabilnost dinara. mislite bar malo o tome. sad imamo stabilne banke, platne kartice koje su bile nezamislive 2000. godine u srbiji itd itd. pitam se kada bi kostunica ili velja ilic napravili tako nesto da nisu imali dinkica. pretpostavljam: nikad.

Vojvodjanin

pre 15 godina

Lako je Srbiji prodavati tudje. Nesto za cega se nisu znojali i ulagali. Vojvodjani su decenijama stvarali "Naftagas" - da bi ga Srbija preko noci uzurpirala i proglasila NIS-om. A onda prodavala za "tepsiju ribe". I posle se cudite - zasto Vojvodjani hoce da idu samostalno.

Boka

pre 15 godina

"Podsetimo, ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin izjavio je da bi Skupština Srbije trebalo da razmotri naftno-gasni sporazum kao prvu tačku dnevnog reda zasedanja, jer bi odlaganje ratifikacije moglo dovesti do gubitka značajnih investicija za Srbiju. "

-Ovom izjavom, Rusi su pokazali da su isti kao i Amerikanci! Oni nas jednostavno ucenjuju, kako bi dobili ono sto zele! Tako da bi ovaj narod vec jednom trebao da prestane da misli da imamo neke saveznike i bracu u svetu vec bi trebalo da se oslonimo samo na sebe i da guramo sami!

core

pre 15 godina

Samo 2,5 mil. evra, ja verujem kad bi prodali NIS, NAFTAGAS sa svim objektima i postrojenjima itd. u staro gvozdje dovili vise od 2,5 mil. EVRA, a Ruska cena od 400 mil. $ + 500 mil. $ u investicije je smesno mala.

Kao drugo ako Srbija da monopol Rusiji na uvoz gasa u Srbiju, Srbiji preti opasnost da izgubi mogucnost da uvozi gas preko gasovoda NABUKO koji je u izgradnji i kao takav bice jedini konkurent Ruskom GAZPROMU sto i Rusi dobro znaju. Sto se tice Ruskog gasa on i nije tolko Ruski vec jedan znacajan deo oni uvoze iz arapskih zemalja kako bi zadovoljili trziste EU.

Strahinja

pre 15 godina

(ne)sreca nasa pa se vecina zalepi za spomenutu cifru na drugom nacionalnom dnevniku. Visestruko je bitnije koliko ce para biti investirano, kako i za koji vremenski period, socijalni program itd. Specificnost ove privatizacije je uslovljenost gasovoda, sto je najmanje x2 ili x3. Ja bih vise voleo da nam daju 200 (jer ce ionako da zavrse u dzepove onih koji ionako imaju previse) a da investiraju 800 + gasovod... A ocenjivanje vrednosti NIS-a za pola miliona je tuzna prica za sebe...

Anonymous

pre 15 godina

Šta sve Dinkić neće organizovati samo da bi sabotirao Ruse, naprasno cena od prošle procene skoči ni manje ni više nego duplo. Ovo će isto biti kao i sa jat-om kad su imali priliku i zainteresovane kupce nisu hteli da ga prodaju sad ispade da ne vredi ništa.

Sascha

pre 15 godina

Ne razumem se preterano u ovu temu, ali mi 400miliona $ zvuci premalo. Pa samo trzisna vrednost NISove poslovne zgrade u NS, koja ima 49500m2 x 2000€/m2 = 99 miliona. Gde su ostali objekti, trziste, postrojenja, naftovodi, benz. pumpe...?

Bojan Nikolic

pre 15 godina

Nasa Vlada nikako da se uozbilji. Ako je nesto dogovoreno, potpisano na najvisem nivou onda iza toga mora da se cvrsto stoji, ako zelimo da nas neko uzima za ozbiljne partnere. Ovako smo obicni pilicari.

Medvedje(vljeve) usluge

pre 15 godina

Ali kada se odbiju troskovi konverzije iz evra u dolar, a onda iz dolara u rublju, ostaje nam cirka oko 400 miliona evra :):):)

Uzgred budi receno - koliko god da je privatizacija kod nas bila daleko od savrsene, ipak svugde gde je neku nasu kompaniju (mislim na one iz grupe najvecih) preuzimao neki veliki i poznati strani kupac uvek je dolazilo do nekog progresa, pa samim tim i drustvene koristi od toga (Mobtel, Sartid, DIN...). Verovatno jedini izuzetak je Beopetrol kojeg je pruzeo ruski gigant Lukoil. Mislite o tome.

Nesa

pre 15 godina

Koliko NIS vredi ako Rusi zaobidju Srbiju i prestanu sa isporukama gasa. Na cenu koji su ponudili Rusi dodajte i ove pare koje je G. Dinkic platio za konsultacije. Pa mozda NIS i nije prodat jeftino. Ovim postupcima igubicemo i ono malo onih koji nas podrzavaju. Sve ima svoju cenu UE i USA su nam adekvatno platili za bombardovanje i uzimanje Kosova????? (jesu li G. Dinkicu)

Igori

pre 15 godina

I moj auto vredi 4000e a ja za njega mogu dobiti 2000 max...Relacija je potpuno ista. Zanima me ko ce to da plati 2,5 milijardi za firmu u koju drzava svake godine baci 300-400 miliona eura da bi je odrzavala. Ne filozofirajte o ceni koju nikada ne mozete dobiti nego prodajte Rusima.

vlajko

pre 15 godina

Tih 480.000 EUR zvuče kao velike pare ali za NIS to nije ništa, toliko otprilike izgube svakog dana samo zbog nesposobnosti i nestručnog rukovođenja

Mrka

pre 15 godina

Prvo bi trebalo da javno opublikuju svoje rezultate da javnost ima uvida kako su dosli do te cifre! Drugo, bilo cija procena je subjektivna ako trziste to ne verifikuje onosno na javnom tenderu koji nije NaMESTEN se ne formira realna cena. Ako se ispostavi da u slucaju da se organizuje tender i da se 50% NIS-a proda za vise od 400 miliona Evra oni koji su potpisali prodaju rusima za ovaj iznos automatski moraju biti uhapseni i procesuirani za zloupotrebu sluzbenog polozaja i VELEIZDAJU!

Relano!!

pre 15 godina

Sad treba Kostunica i njegove KGB satelite izvesti pred Vrhovni sud zbog veleizadje nacionalniih interesa, jer zele jednoj stanoj drzavi da daju monopol naftne industrija od 51% sa svega 400 miliona dolara ( a ne evra ). Ovo se zove pljacka srpske imovine i neko bi trebao da odgovara za ovu bahatost.

Lagano

pre 15 godina

Ko bi rekao da treba samo par dana da se oceni vrednost NIS-a? Znaci, Diloit (Aleksandar Vlahovic) namache pola miliona evra za nedelju dana? Toga nema ni u Americi.

Relano!!

pre 15 godina

Sad treba Kostunica i njegove KGB satelite izvesti pred Vrhovni sud zbog veleizadje nacionalniih interesa, jer zele jednoj stanoj drzavi da daju monopol naftne industrija od 51% sa svega 400 miliona dolara ( a ne evra ). Ovo se zove pljacka srpske imovine i neko bi trebao da odgovara za ovu bahatost.

vlajko

pre 15 godina

Tih 480.000 EUR zvuče kao velike pare ali za NIS to nije ništa, toliko otprilike izgube svakog dana samo zbog nesposobnosti i nestručnog rukovođenja

Igori

pre 15 godina

I moj auto vredi 4000e a ja za njega mogu dobiti 2000 max...Relacija je potpuno ista. Zanima me ko ce to da plati 2,5 milijardi za firmu u koju drzava svake godine baci 300-400 miliona eura da bi je odrzavala. Ne filozofirajte o ceni koju nikada ne mozete dobiti nego prodajte Rusima.

Vojvodjanin

pre 15 godina

Lako je Srbiji prodavati tudje. Nesto za cega se nisu znojali i ulagali. Vojvodjani su decenijama stvarali "Naftagas" - da bi ga Srbija preko noci uzurpirala i proglasila NIS-om. A onda prodavala za "tepsiju ribe". I posle se cudite - zasto Vojvodjani hoce da idu samostalno.

Lagano

pre 15 godina

Ko bi rekao da treba samo par dana da se oceni vrednost NIS-a? Znaci, Diloit (Aleksandar Vlahovic) namache pola miliona evra za nedelju dana? Toga nema ni u Americi.

Nesa

pre 15 godina

Koliko NIS vredi ako Rusi zaobidju Srbiju i prestanu sa isporukama gasa. Na cenu koji su ponudili Rusi dodajte i ove pare koje je G. Dinkic platio za konsultacije. Pa mozda NIS i nije prodat jeftino. Ovim postupcima igubicemo i ono malo onih koji nas podrzavaju. Sve ima svoju cenu UE i USA su nam adekvatno platili za bombardovanje i uzimanje Kosova????? (jesu li G. Dinkicu)

Boka

pre 15 godina

"Podsetimo, ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin izjavio je da bi Skupština Srbije trebalo da razmotri naftno-gasni sporazum kao prvu tačku dnevnog reda zasedanja, jer bi odlaganje ratifikacije moglo dovesti do gubitka značajnih investicija za Srbiju. "

-Ovom izjavom, Rusi su pokazali da su isti kao i Amerikanci! Oni nas jednostavno ucenjuju, kako bi dobili ono sto zele! Tako da bi ovaj narod vec jednom trebao da prestane da misli da imamo neke saveznike i bracu u svetu vec bi trebalo da se oslonimo samo na sebe i da guramo sami!

Anonymous

pre 15 godina

Šta sve Dinkić neće organizovati samo da bi sabotirao Ruse, naprasno cena od prošle procene skoči ni manje ni više nego duplo. Ovo će isto biti kao i sa jat-om kad su imali priliku i zainteresovane kupce nisu hteli da ga prodaju sad ispade da ne vredi ništa.

Sascha

pre 15 godina

Ne razumem se preterano u ovu temu, ali mi 400miliona $ zvuci premalo. Pa samo trzisna vrednost NISove poslovne zgrade u NS, koja ima 49500m2 x 2000€/m2 = 99 miliona. Gde su ostali objekti, trziste, postrojenja, naftovodi, benz. pumpe...?

Mrka

pre 15 godina

Prvo bi trebalo da javno opublikuju svoje rezultate da javnost ima uvida kako su dosli do te cifre! Drugo, bilo cija procena je subjektivna ako trziste to ne verifikuje onosno na javnom tenderu koji nije NaMESTEN se ne formira realna cena. Ako se ispostavi da u slucaju da se organizuje tender i da se 50% NIS-a proda za vise od 400 miliona Evra oni koji su potpisali prodaju rusima za ovaj iznos automatski moraju biti uhapseni i procesuirani za zloupotrebu sluzbenog polozaja i VELEIZDAJU!

Vladimir Jovanović

pre 15 godina

Pazite sad koliko su nam Rusi dobri prijatelji kad prvo dopuste bombardovanje naše zemlje, ne isporuče nam PVO sisteme koje smo kupili od njih, potom se povuku sa Kosova i ostave narod na milost i nemilost Albancima, potom hoće da nam OTMU NIS za bagatelnu cifru i nametnu monopol u zemlji još nas dodatno iscede, a sutra priznaju Kosovo zbog toga što im odgovara da aneksija Južne Osetije postane "legalna".

Kakvi su nam bre to prijatelji? Pored njih nam neprijatelji i ne trebaju.

Medvedje(vljeve) usluge

pre 15 godina

Ali kada se odbiju troskovi konverzije iz evra u dolar, a onda iz dolara u rublju, ostaje nam cirka oko 400 miliona evra :):):)

Uzgred budi receno - koliko god da je privatizacija kod nas bila daleko od savrsene, ipak svugde gde je neku nasu kompaniju (mislim na one iz grupe najvecih) preuzimao neki veliki i poznati strani kupac uvek je dolazilo do nekog progresa, pa samim tim i drustvene koristi od toga (Mobtel, Sartid, DIN...). Verovatno jedini izuzetak je Beopetrol kojeg je pruzeo ruski gigant Lukoil. Mislite o tome.

Bosko

pre 15 godina

Pokusaj prodaje NIS-a u reziji Mihajlova i Kostunice za nekoliko puta manju cenu od trzisne je klasican pokusaj pljacke zbog cega ih treba pozvati na odgovornost. Logicno da ce Putinofili negativno reagovati na vest da firma koju su njihovi politicari hteli da poklone mnogo vise vredi.

Bojan Nikolic

pre 15 godina

Nasa Vlada nikako da se uozbilji. Ako je nesto dogovoreno, potpisano na najvisem nivou onda iza toga mora da se cvrsto stoji, ako zelimo da nas neko uzima za ozbiljne partnere. Ovako smo obicni pilicari.

vojkan

pre 15 godina

Ne dozvoliti Rusima da ispod cene kupe NIS! to bi bila velika pljacka gradjana Srbije! NIS na tender, pa neka bolja ponuda pobedi !

Strahinja

pre 15 godina

(ne)sreca nasa pa se vecina zalepi za spomenutu cifru na drugom nacionalnom dnevniku. Visestruko je bitnije koliko ce para biti investirano, kako i za koji vremenski period, socijalni program itd. Specificnost ove privatizacije je uslovljenost gasovoda, sto je najmanje x2 ili x3. Ja bih vise voleo da nam daju 200 (jer ce ionako da zavrse u dzepove onih koji ionako imaju previse) a da investiraju 800 + gasovod... A ocenjivanje vrednosti NIS-a za pola miliona je tuzna prica za sebe...

Rajko Cvetkovic

pre 15 godina

Dinkiću Majstore!
Samo dalje Ruse od nas, šta nam vredi i dva gasovoda kada Rusi mogu da okrenu ćurak kada ih se ćefne, pa da se provedemo kao Ukrajina.
Rusi su vrlo brutalni menadžeri, bolje da to NIS-ovci ne iskuse.
Jos jednom BRAVO Mladjane Dinkiću!

nebojsa

pre 15 godina

Svako ko je proveo neko duze vreme u rusiji,zna da Gasprom osim za namicanje deviza Ruskoj vrhuski sluzi i za kontrolisanje Drzava i Vlada kroz koji prolaze gasovodi i naftovodi (Belorusija, Ukrajina, Kazahstan i Turkmenistan moraju da izvoze preko Rusije, Azerbejdzan im se nesto OTRGAO (naftovod Baku-Tbilisi-Cejhan (Turski deo mediterana).Isto hoce da urade i sa Srbijom,U slucaju da im se pokloni Nis kao sto je uradio Kostunjavi sa Nikolicem ovde ce radikali biti decenijama na vlasti,kakva civilizovana evropa kakvi bakraci. Gasprom sa PUTINOM i KGB-om na celu je najopasnije udruzenje na svetu.

Jovo

pre 15 godina

E moj Srbijo kako si tako nisko pala da ti jedan ambasador (Aleksandar Konuzin) odredjuje tacke dnevnod reda Skupštine Srbije, pa nije daleko vreme da ce srbija biti jedna ruska Gubernija, aferim kostunici!

traycapone

pre 15 godina

Rusko obecanje ludom radovanje!
Rusi nicim nisu dokazali da ce magistralni gasovod proci znacajnim delom preko Srbije. Planiraju da NIS uzmu dzabe i da nakon toga gasovodom zaobidju Srbiju i izgrade ga preko Rumunije i Madjarske. Odatle ce pustiti jedan krak namenjen iskljucivo prodaji gasa Srbiji i to po monopolistickim cenama. Ukratko, pljacka. NIS treba prodati na aukciji onom ko ponudi najvecu cenu i ukinuti monopol. Lovu od aukcije uloziti u zdravstvo, skolstvo, puteve itd. Sto se Rusa tice, daleko im lepa kuca.

vegetarijanac

pre 15 godina

imam poverenje u mladjana dinkica koji zna sta radi i uvek je bio obavesteniji od kostunice. dinkic je covek koji je opet uveo fiskalni sistem u ovu zemlju koja je imala razorenu ekonomiju i unistenu stabilnost dinara. mislite bar malo o tome. sad imamo stabilne banke, platne kartice koje su bile nezamislive 2000. godine u srbiji itd itd. pitam se kada bi kostunica ili velja ilic napravili tako nesto da nisu imali dinkica. pretpostavljam: nikad.

core

pre 15 godina

Samo 2,5 mil. evra, ja verujem kad bi prodali NIS, NAFTAGAS sa svim objektima i postrojenjima itd. u staro gvozdje dovili vise od 2,5 mil. EVRA, a Ruska cena od 400 mil. $ + 500 mil. $ u investicije je smesno mala.

Kao drugo ako Srbija da monopol Rusiji na uvoz gasa u Srbiju, Srbiji preti opasnost da izgubi mogucnost da uvozi gas preko gasovoda NABUKO koji je u izgradnji i kao takav bice jedini konkurent Ruskom GAZPROMU sto i Rusi dobro znaju. Sto se tice Ruskog gasa on i nije tolko Ruski vec jedan znacajan deo oni uvoze iz arapskih zemalja kako bi zadovoljili trziste EU.

zlajabgd

pre 15 godina

sta je pola miliona za procenu,ako uspemo da podignemo cenu za neko milionce.druga stvar kad kupe nis sta nas briga koliko ce da uloze kad ulazu u svoje tj.kad prodajem auto kupac mi trazi nizu cenu jer ce da stavi nove gume,pa nek stavlja kad su kola njihova.
drugo pumpe beopetrola izgledaju tako jadno da je bilje da smo ih vratili hrvatima tj.ini.
samo da vas podsetim 2,5 milijardi evra je odo 3,3 milijarde dolara,a neko je ugovorio za 51% 400 miliona,umesto 1,6 milijarde dolara koliko vredi polovina.sto ce reci za cetvrtinu cene.bolje i da je ne prodajemo nego da je poklanjamo.nek velja i kostunica prodaju svoje stanove u cetvrtinu cene,ako im zene dozvole.bruka i sramota osim ako tu nije dogovorena neka provizija,sta mislite kolika je provizija........manja nego za auto put horgos-pozega.

Иван-Ниш

pre 15 godina

Да ли је нека приватизација коју су извели Руси у Србији донела нешто добро? Надам се да има позитивних примера, али мени пада на памет Лукоил (Беопетрол). Велика прича о улагањима и јефтином бензину а они две године нису мрднули прстом. Басен Бор је Дерипаска добио за тражену суму али човек очигледно није имао озбињне намере да ради. Треба преиспитати колико вреди у стварности НИС и колики су му губици ако их има па онда на продају. Све остало је обична пљачка и добровољно самоуништење зарад такозване подршке око Косова. САРТИД и шећеране су биле обичне фабрике дугова које би свака нормална држава одавно у стечај или затворила тако да смо ту још и добро прошли. Ова фабрика смрти (ДИН) је продата скупље него НИС и то пре 5 година иако се зна шта је за државу значајније.
Чист рачун, дуга љубав.

Sandro

pre 15 godina

Cek malo, stanite! dajemo ga za sicu i kao taj gasovod preko koga ce rusi ionako da zaradjuju pare ide preko nas!? Ovde se ne juri najbolji ponudjach, nego ko moze najvise da podmiti... rusi, ej rusi da nam uredjuju nesto u drzavi... pa gori su od nas... da nemaju tu naftu i gas pomrli bi od gladi od silne dobre organizacije... vidim koliko im je stalo do kosova, jedva cekali da sad mogu da ucenjuju zapad... ocemo li se ikada opametiti!? ne! :)

Libertarijanac

pre 15 godina

Ne treba dozvoliti Putinu i Medvedevu monopol na trzistu Srbije. Srbija treba potpuno da otvori trziste i omoguci konkurenciju, jer ce potrosaci samo tako imati koristi. Vojvodjani su stvarali "naftagas" pre svega uz pomoc Beograda koji im je omogucio monopol na trzistu Srbije. Ranije kada je na srpskom trzisti radila i hrvatska "ina", i neki drugi, bili su beznacajni sve dok im nije omogucen monopol. Radije cu da kupujem hrvatske, bugarske ili neke druge naftne derivate umesto "domacih" monopolistickih, a Srbija treba i mora da razvija ekonomske odnose sa svim drzavama u okruzenju. NIS treba privatizovati tenderom, nakon toga ih prepustiti trzisnoj utakmici. Drzava treba pre svega da stiti interese njenih gradjana - potrosaca, a o konkurentnosti NIS-a neka se staraju njegovi buduci vlasnici.

maja

pre 15 godina

... pokusali su ga sabotirati, prozivati... covjek se nije dao omesti i... svaka cast Mladjane, na stavu, na nepokolebljivosti i nepopustanju raznoraznim pritiscima...

jeremija

pre 15 godina

Svaka cast Dinkicu. Covek tera po svom i za svoje. Ko se jos seca Nacionalne stedionice za koju ga je Djelic onoliko prozivao, pa ucutao. Zato svaka cast, Dinki. Znas znanje.

j

pre 15 godina

volela bih da mi neko odgovori da li je tacno da na papiru sa logom dilojt tusa, pise u dnu da centrala firme ne odgovara za rad srpske ispostave.

nba

pre 15 godina

Ma sta pricate vi.Dinkic je prodao tolike nase uspesne firme za bagatelu da to nije normalno,a ovde se uhvatio za NIS.E to drugovi nije normalno pogotovo ako se zna da sa nisom dolazi i gasovod od cega bi nasa drzava imala daleko vece korisi nego da proda firmu zapadnim kupcima za par miliona vise.
Neko je tu umesao prste.Ne bi cika Dinkic za dzabe to blokirao.Nemate vi pojma koja tu sve mafija ucestvuje

Pancevac

pre 15 godina

Sve sto vredi u NIS-u i jesu zgrade i nesto malo kadra(mada je kadar u poslednje vreme iskljucivo stranacki, pa je samo stari dobar), jer ce kad prodamo NIS i trziste verovatno postati otvoreno. Tehnologija je blago receno nikakva i to toliko nikakva da obicnom coveku nije moguce da razume(ima zastrasujuce starih pogona koji su samo malo modernizovani, ali je to moguce samo do odredjene granice). Pojedini pogoni predstavljaju nasminkane babe i dede od 40-50 godina. Najnoviji pogon je star 20 godina(uporedite sa autom starim isto toliko), pa je bitno samo da neko zeli da ga sredi i prvenstveno to treba usloviti, a ne da neko dodje i da ga unisti. To su neki aspekti na koje niko ne obavlja paznju, a to bi trebalo da bude najbitnije.

Ljuba

pre 15 godina

480 000 evra kosta procena vrednosti jedne kompanije? Jos par procena i niko u ovoj drzavi nece imati pare za benzin a kamo li nesto drugo...

Igori

pre 15 godina

I moj auto vredi 4000e a ja za njega mogu dobiti 2000 max...Relacija je potpuno ista. Zanima me ko ce to da plati 2,5 milijardi za firmu u koju drzava svake godine baci 300-400 miliona eura da bi je odrzavala. Ne filozofirajte o ceni koju nikada ne mozete dobiti nego prodajte Rusima.

Vojvodjanin

pre 15 godina

Lako je Srbiji prodavati tudje. Nesto za cega se nisu znojali i ulagali. Vojvodjani su decenijama stvarali "Naftagas" - da bi ga Srbija preko noci uzurpirala i proglasila NIS-om. A onda prodavala za "tepsiju ribe". I posle se cudite - zasto Vojvodjani hoce da idu samostalno.

Relano!!

pre 15 godina

Sad treba Kostunica i njegove KGB satelite izvesti pred Vrhovni sud zbog veleizadje nacionalniih interesa, jer zele jednoj stanoj drzavi da daju monopol naftne industrija od 51% sa svega 400 miliona dolara ( a ne evra ). Ovo se zove pljacka srpske imovine i neko bi trebao da odgovara za ovu bahatost.

Nesa

pre 15 godina

Koliko NIS vredi ako Rusi zaobidju Srbiju i prestanu sa isporukama gasa. Na cenu koji su ponudili Rusi dodajte i ove pare koje je G. Dinkic platio za konsultacije. Pa mozda NIS i nije prodat jeftino. Ovim postupcima igubicemo i ono malo onih koji nas podrzavaju. Sve ima svoju cenu UE i USA su nam adekvatno platili za bombardovanje i uzimanje Kosova????? (jesu li G. Dinkicu)

Lagano

pre 15 godina

Ko bi rekao da treba samo par dana da se oceni vrednost NIS-a? Znaci, Diloit (Aleksandar Vlahovic) namache pola miliona evra za nedelju dana? Toga nema ni u Americi.

Mrka

pre 15 godina

Prvo bi trebalo da javno opublikuju svoje rezultate da javnost ima uvida kako su dosli do te cifre! Drugo, bilo cija procena je subjektivna ako trziste to ne verifikuje onosno na javnom tenderu koji nije NaMESTEN se ne formira realna cena. Ako se ispostavi da u slucaju da se organizuje tender i da se 50% NIS-a proda za vise od 400 miliona Evra oni koji su potpisali prodaju rusima za ovaj iznos automatski moraju biti uhapseni i procesuirani za zloupotrebu sluzbenog polozaja i VELEIZDAJU!

Vladimir Jovanović

pre 15 godina

Pazite sad koliko su nam Rusi dobri prijatelji kad prvo dopuste bombardovanje naše zemlje, ne isporuče nam PVO sisteme koje smo kupili od njih, potom se povuku sa Kosova i ostave narod na milost i nemilost Albancima, potom hoće da nam OTMU NIS za bagatelnu cifru i nametnu monopol u zemlji još nas dodatno iscede, a sutra priznaju Kosovo zbog toga što im odgovara da aneksija Južne Osetije postane "legalna".

Kakvi su nam bre to prijatelji? Pored njih nam neprijatelji i ne trebaju.

Anonymous

pre 15 godina

Šta sve Dinkić neće organizovati samo da bi sabotirao Ruse, naprasno cena od prošle procene skoči ni manje ni više nego duplo. Ovo će isto biti kao i sa jat-om kad su imali priliku i zainteresovane kupce nisu hteli da ga prodaju sad ispade da ne vredi ništa.

vegetarijanac

pre 15 godina

imam poverenje u mladjana dinkica koji zna sta radi i uvek je bio obavesteniji od kostunice. dinkic je covek koji je opet uveo fiskalni sistem u ovu zemlju koja je imala razorenu ekonomiju i unistenu stabilnost dinara. mislite bar malo o tome. sad imamo stabilne banke, platne kartice koje su bile nezamislive 2000. godine u srbiji itd itd. pitam se kada bi kostunica ili velja ilic napravili tako nesto da nisu imali dinkica. pretpostavljam: nikad.

Medvedje(vljeve) usluge

pre 15 godina

Ali kada se odbiju troskovi konverzije iz evra u dolar, a onda iz dolara u rublju, ostaje nam cirka oko 400 miliona evra :):):)

Uzgred budi receno - koliko god da je privatizacija kod nas bila daleko od savrsene, ipak svugde gde je neku nasu kompaniju (mislim na one iz grupe najvecih) preuzimao neki veliki i poznati strani kupac uvek je dolazilo do nekog progresa, pa samim tim i drustvene koristi od toga (Mobtel, Sartid, DIN...). Verovatno jedini izuzetak je Beopetrol kojeg je pruzeo ruski gigant Lukoil. Mislite o tome.

Boka

pre 15 godina

"Podsetimo, ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin izjavio je da bi Skupština Srbije trebalo da razmotri naftno-gasni sporazum kao prvu tačku dnevnog reda zasedanja, jer bi odlaganje ratifikacije moglo dovesti do gubitka značajnih investicija za Srbiju. "

-Ovom izjavom, Rusi su pokazali da su isti kao i Amerikanci! Oni nas jednostavno ucenjuju, kako bi dobili ono sto zele! Tako da bi ovaj narod vec jednom trebao da prestane da misli da imamo neke saveznike i bracu u svetu vec bi trebalo da se oslonimo samo na sebe i da guramo sami!

core

pre 15 godina

Samo 2,5 mil. evra, ja verujem kad bi prodali NIS, NAFTAGAS sa svim objektima i postrojenjima itd. u staro gvozdje dovili vise od 2,5 mil. EVRA, a Ruska cena od 400 mil. $ + 500 mil. $ u investicije je smesno mala.

Kao drugo ako Srbija da monopol Rusiji na uvoz gasa u Srbiju, Srbiji preti opasnost da izgubi mogucnost da uvozi gas preko gasovoda NABUKO koji je u izgradnji i kao takav bice jedini konkurent Ruskom GAZPROMU sto i Rusi dobro znaju. Sto se tice Ruskog gasa on i nije tolko Ruski vec jedan znacajan deo oni uvoze iz arapskih zemalja kako bi zadovoljili trziste EU.

vojkan

pre 15 godina

Ne dozvoliti Rusima da ispod cene kupe NIS! to bi bila velika pljacka gradjana Srbije! NIS na tender, pa neka bolja ponuda pobedi !

zlajabgd

pre 15 godina

sta je pola miliona za procenu,ako uspemo da podignemo cenu za neko milionce.druga stvar kad kupe nis sta nas briga koliko ce da uloze kad ulazu u svoje tj.kad prodajem auto kupac mi trazi nizu cenu jer ce da stavi nove gume,pa nek stavlja kad su kola njihova.
drugo pumpe beopetrola izgledaju tako jadno da je bilje da smo ih vratili hrvatima tj.ini.
samo da vas podsetim 2,5 milijardi evra je odo 3,3 milijarde dolara,a neko je ugovorio za 51% 400 miliona,umesto 1,6 milijarde dolara koliko vredi polovina.sto ce reci za cetvrtinu cene.bolje i da je ne prodajemo nego da je poklanjamo.nek velja i kostunica prodaju svoje stanove u cetvrtinu cene,ako im zene dozvole.bruka i sramota osim ako tu nije dogovorena neka provizija,sta mislite kolika je provizija........manja nego za auto put horgos-pozega.

nebojsa

pre 15 godina

Svako ko je proveo neko duze vreme u rusiji,zna da Gasprom osim za namicanje deviza Ruskoj vrhuski sluzi i za kontrolisanje Drzava i Vlada kroz koji prolaze gasovodi i naftovodi (Belorusija, Ukrajina, Kazahstan i Turkmenistan moraju da izvoze preko Rusije, Azerbejdzan im se nesto OTRGAO (naftovod Baku-Tbilisi-Cejhan (Turski deo mediterana).Isto hoce da urade i sa Srbijom,U slucaju da im se pokloni Nis kao sto je uradio Kostunjavi sa Nikolicem ovde ce radikali biti decenijama na vlasti,kakva civilizovana evropa kakvi bakraci. Gasprom sa PUTINOM i KGB-om na celu je najopasnije udruzenje na svetu.

Sascha

pre 15 godina

Ne razumem se preterano u ovu temu, ali mi 400miliona $ zvuci premalo. Pa samo trzisna vrednost NISove poslovne zgrade u NS, koja ima 49500m2 x 2000€/m2 = 99 miliona. Gde su ostali objekti, trziste, postrojenja, naftovodi, benz. pumpe...?

nba

pre 15 godina

Ma sta pricate vi.Dinkic je prodao tolike nase uspesne firme za bagatelu da to nije normalno,a ovde se uhvatio za NIS.E to drugovi nije normalno pogotovo ako se zna da sa nisom dolazi i gasovod od cega bi nasa drzava imala daleko vece korisi nego da proda firmu zapadnim kupcima za par miliona vise.
Neko je tu umesao prste.Ne bi cika Dinkic za dzabe to blokirao.Nemate vi pojma koja tu sve mafija ucestvuje

vlajko

pre 15 godina

Tih 480.000 EUR zvuče kao velike pare ali za NIS to nije ništa, toliko otprilike izgube svakog dana samo zbog nesposobnosti i nestručnog rukovođenja

Bojan Nikolic

pre 15 godina

Nasa Vlada nikako da se uozbilji. Ako je nesto dogovoreno, potpisano na najvisem nivou onda iza toga mora da se cvrsto stoji, ako zelimo da nas neko uzima za ozbiljne partnere. Ovako smo obicni pilicari.

Bosko

pre 15 godina

Pokusaj prodaje NIS-a u reziji Mihajlova i Kostunice za nekoliko puta manju cenu od trzisne je klasican pokusaj pljacke zbog cega ih treba pozvati na odgovornost. Logicno da ce Putinofili negativno reagovati na vest da firma koju su njihovi politicari hteli da poklone mnogo vise vredi.

Иван-Ниш

pre 15 godina

Да ли је нека приватизација коју су извели Руси у Србији донела нешто добро? Надам се да има позитивних примера, али мени пада на памет Лукоил (Беопетрол). Велика прича о улагањима и јефтином бензину а они две године нису мрднули прстом. Басен Бор је Дерипаска добио за тражену суму али човек очигледно није имао озбињне намере да ради. Треба преиспитати колико вреди у стварности НИС и колики су му губици ако их има па онда на продају. Све остало је обична пљачка и добровољно самоуништење зарад такозване подршке око Косова. САРТИД и шећеране су биле обичне фабрике дугова које би свака нормална држава одавно у стечај или затворила тако да смо ту још и добро прошли. Ова фабрика смрти (ДИН) је продата скупље него НИС и то пре 5 година иако се зна шта је за државу значајније.
Чист рачун, дуга љубав.

Pancevac

pre 15 godina

Sve sto vredi u NIS-u i jesu zgrade i nesto malo kadra(mada je kadar u poslednje vreme iskljucivo stranacki, pa je samo stari dobar), jer ce kad prodamo NIS i trziste verovatno postati otvoreno. Tehnologija je blago receno nikakva i to toliko nikakva da obicnom coveku nije moguce da razume(ima zastrasujuce starih pogona koji su samo malo modernizovani, ali je to moguce samo do odredjene granice). Pojedini pogoni predstavljaju nasminkane babe i dede od 40-50 godina. Najnoviji pogon je star 20 godina(uporedite sa autom starim isto toliko), pa je bitno samo da neko zeli da ga sredi i prvenstveno to treba usloviti, a ne da neko dodje i da ga unisti. To su neki aspekti na koje niko ne obavlja paznju, a to bi trebalo da bude najbitnije.

Jovo

pre 15 godina

E moj Srbijo kako si tako nisko pala da ti jedan ambasador (Aleksandar Konuzin) odredjuje tacke dnevnod reda Skupštine Srbije, pa nije daleko vreme da ce srbija biti jedna ruska Gubernija, aferim kostunici!

maja

pre 15 godina

... pokusali su ga sabotirati, prozivati... covjek se nije dao omesti i... svaka cast Mladjane, na stavu, na nepokolebljivosti i nepopustanju raznoraznim pritiscima...

Sandro

pre 15 godina

Cek malo, stanite! dajemo ga za sicu i kao taj gasovod preko koga ce rusi ionako da zaradjuju pare ide preko nas!? Ovde se ne juri najbolji ponudjach, nego ko moze najvise da podmiti... rusi, ej rusi da nam uredjuju nesto u drzavi... pa gori su od nas... da nemaju tu naftu i gas pomrli bi od gladi od silne dobre organizacije... vidim koliko im je stalo do kosova, jedva cekali da sad mogu da ucenjuju zapad... ocemo li se ikada opametiti!? ne! :)

Strahinja

pre 15 godina

(ne)sreca nasa pa se vecina zalepi za spomenutu cifru na drugom nacionalnom dnevniku. Visestruko je bitnije koliko ce para biti investirano, kako i za koji vremenski period, socijalni program itd. Specificnost ove privatizacije je uslovljenost gasovoda, sto je najmanje x2 ili x3. Ja bih vise voleo da nam daju 200 (jer ce ionako da zavrse u dzepove onih koji ionako imaju previse) a da investiraju 800 + gasovod... A ocenjivanje vrednosti NIS-a za pola miliona je tuzna prica za sebe...

Libertarijanac

pre 15 godina

Ne treba dozvoliti Putinu i Medvedevu monopol na trzistu Srbije. Srbija treba potpuno da otvori trziste i omoguci konkurenciju, jer ce potrosaci samo tako imati koristi. Vojvodjani su stvarali "naftagas" pre svega uz pomoc Beograda koji im je omogucio monopol na trzistu Srbije. Ranije kada je na srpskom trzisti radila i hrvatska "ina", i neki drugi, bili su beznacajni sve dok im nije omogucen monopol. Radije cu da kupujem hrvatske, bugarske ili neke druge naftne derivate umesto "domacih" monopolistickih, a Srbija treba i mora da razvija ekonomske odnose sa svim drzavama u okruzenju. NIS treba privatizovati tenderom, nakon toga ih prepustiti trzisnoj utakmici. Drzava treba pre svega da stiti interese njenih gradjana - potrosaca, a o konkurentnosti NIS-a neka se staraju njegovi buduci vlasnici.

Rajko Cvetkovic

pre 15 godina

Dinkiću Majstore!
Samo dalje Ruse od nas, šta nam vredi i dva gasovoda kada Rusi mogu da okrenu ćurak kada ih se ćefne, pa da se provedemo kao Ukrajina.
Rusi su vrlo brutalni menadžeri, bolje da to NIS-ovci ne iskuse.
Jos jednom BRAVO Mladjane Dinkiću!

traycapone

pre 15 godina

Rusko obecanje ludom radovanje!
Rusi nicim nisu dokazali da ce magistralni gasovod proci znacajnim delom preko Srbije. Planiraju da NIS uzmu dzabe i da nakon toga gasovodom zaobidju Srbiju i izgrade ga preko Rumunije i Madjarske. Odatle ce pustiti jedan krak namenjen iskljucivo prodaji gasa Srbiji i to po monopolistickim cenama. Ukratko, pljacka. NIS treba prodati na aukciji onom ko ponudi najvecu cenu i ukinuti monopol. Lovu od aukcije uloziti u zdravstvo, skolstvo, puteve itd. Sto se Rusa tice, daleko im lepa kuca.

j

pre 15 godina

volela bih da mi neko odgovori da li je tacno da na papiru sa logom dilojt tusa, pise u dnu da centrala firme ne odgovara za rad srpske ispostave.

jeremija

pre 15 godina

Svaka cast Dinkicu. Covek tera po svom i za svoje. Ko se jos seca Nacionalne stedionice za koju ga je Djelic onoliko prozivao, pa ucutao. Zato svaka cast, Dinki. Znas znanje.

Ljuba

pre 15 godina

480 000 evra kosta procena vrednosti jedne kompanije? Jos par procena i niko u ovoj drzavi nece imati pare za benzin a kamo li nesto drugo...