Utorak, 22.07.2008.

17:23

Razišla se grupa demonstranata

Nakon obraćanja generalnog sekretara SRS Aleksandra Vučića, razišla se grupa demonstranata koja se prethodno sukobila s policijom.

Izvor: B92

Razišla se grupa demonstranata IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Antun

pre 15 godina

Ovi tzv. "protesti" nekakvih otadzbinskih organizacija su samo pokazatelj ponovnog dolaska talasa nacionalizma, antisemitizma i klerofasizma na prostore Srbije. Ovakva nacionalisticko klero-fasisticka okupljanja treba pod hitno zabraniti i omoguciti ostalim normalnim gradjanima Srbije, tj. u ovom slucaju Beograda, da nesmetano idu ulicama bez straha da ce ih pripadnici ovih mracnih klerofasistickih snaga lisiti osnovnih gradjanskih prava. Takodje, neophodno je zastititi umetnicka dela, kao sto su ista, izlozena od strane Belefa, a zatim podmuklo unistena od strane bezumnih nacionalistickih organizacija, pre svega takozvane organizacije Obraz, a zatim i ostalih "patriota".

Marijana

pre 15 godina

"Unisteno je i nekoliko skulptura..." To je bila izuzetna izlozba na otvorenom prostoru u okviru BELEFA. Kako bi se "patriote" i ostali podsetili da je unistavanje kulturnog dobra zabranjeno, cak i u ratu, a kamoli u sred dana u sred glavnog grada, ocekujem da nadlezni organi podnesu krivicne prijave po sluzbenoj duznosti, te da junaci sa televizijslih snimaka plate odstetu za svaku skulpturu koju su se usudili da dirnu.

Svasta

pre 15 godina

Nazivati demonstrantima ovaj lopovski i huliganski sljam iz obraza i sl. vredja postene gradjane Srbije koji su godinama mirno demonstrirali da bi onaj zlotvor otisao.

Prokopije

pre 15 godina

Mislim da je pod hitno potrebno da se privede "ozaloscena porodica" SRS sa pres koferencije i da im se za sva vremena ukaze da se nece vise tolerisati njihova huskacka politika. Za sve eventualne izgrede direktno treba njih okriviti - SRS. Dosta je vise njihove brige za Srbiju, nije nam potrebna. Karadzica u Hag pa na posao i uhapsiti preostale, pa da se za svagda zavrsi sa time.

milan

pre 15 godina

"Junace" Vucicu, ajd lepo malo organizuj svoj patriotizam na Kosovu, nemoj razbijati grad ako ga iole volis .I takav kao ti bi trebalo da bude gradonacelni metropole Bg?
Nadam se da ces sledeci puta biti uhapsen ako budes organizovao neke proteste , jer drugo u svom zivotu nisi radio sem da si nanosio ogromnu stetu Srbima.
U svom zivotu nisi doprineo nista u izgradnji Bg zato ti ne branis grad Bg jer si od njega samo uzimao ali nista pruzao .I stan si dobio kad su se drugi ljudi sklanjali u podrume a sve zbog tvog doprinosa Spskom narodu.
Ali sa nestankom Vadikala sa politicke scene vise neces moci da izdrzavas sebe a da ne radis nista kao i do sada.

Marko

pre 15 godina

Odlicno sto je Alekandar Vucic najavio masovne proteste. Bice iznenadjen koliko ce "masovni" biti. Osim toga, da li je osudio lomljavinu okolnih restorana?

Nimrod

pre 15 godina

E odusevljavaju me ovi koji se ne slazu sa haskim sudom. Saradnja sa Hagom je regulisana Zakonom republike Srbije - ako ti se ne svidja zakon ti pisi svom poslaniku, glasaj za one koji su protiv itd, a ne razbijaj mi grad. Ni meni se ne svidja Ustav, pa ne idem i ne bijem ljude po ulicama!

beogradjanin

pre 15 godina

Ovo su im zadnji trzaji , antihaskom lobiju da skrenu paznju sa njihove odgovornosti za ubistvo premijera Djindjica.
Akteri su svima poznati.

Zdrav život

pre 15 godina

Na svu našu nesreću i jad nađe se veliki superpatriota Vučić da po ulicama skuplja radikalima glasove. Šta smo mi ostali (nepatriote, izdajnici...) koji smo Srbiji podarili najlepše godine života i rada, dvoje troje dece, za koju sada samo želimo miran i normalan život! Ma gospodine Vučiću, ostavite se herojstva i junačenja, da ne kažem gori izraz!!! Sram vas bilo, sa kime se poistovećujete. Ljudi, ma koji kontrast: U Bosni mirno, čak nema ni radikala, a ovde se sjatilo sve i svja što mu nije stalo do normalnog života. Sada samo očekujem poziv za "Šoping snova" po Terazijama, besplatan ručak u Mekdonaldsu, par spaljenih ambasada i partijskih kancelarija... Sve staro, isto i otrcano... de ja vu

nebojsa

pre 15 godina

Ovaj Geret je genije... Da brate, nisi jedini i meni je jako smiješno. U politici očigledno nikad nije bilo niti će biti dosljednosti osim žeđi ili gladi za vlašću. Elem, obavezno razbiti nasilne demonstracije i pohapsiti te jadnike... Vjerovatno su za vrijeme rata u BiH imali po pet godina, pa nemaju pojma o tome. Osim njih, za šampione gluposti treba proglasiti forumaše srpskih sajtova u dijaspori (SAD, Kanada,Australija) koji svaki treći padež pogode, ali iskreno NAS (!?) žale jer smo, kako navode, "izručenjem Crnog Džića potpisali smrtnu presudu". "Ne znamo mi šta nas čeka na tom trulom Zapadu"... Nisam primjetio nešto ovdje u Banjaluci da se vraćaju u "svetu srpsku zemlju" niti nešto ulažu mukotrpno stečeni kapital. Bože..., prosto ne možeš da povjeruješ, oni bi nas "iskreno bodrili" da ponovo ratujemo...

ana

pre 15 godina

Uhapsiti i poslati na prevaspitavanje, sve. Potrebno je nauciti ih sta podrazumeva pojam junak, heroj. Shvatice jednom da se heroji zrtvuju za svoj narod, a ne zrtvuju svoj narod zbog sebe. Herojstvo nije narediti ili ne uciniti nista da se sprece masovna ubistva, herojstvo je biti covek i kada okolnosti nisu naklonjene humanizmu, empatiji... dete je dete, majka je majka, i srpska i muslimanska i svaka druga. Moramo ih nauciti da nema opravdanja za zlocin.

Natasa

pre 15 godina

Dobro je sto je Vucic bio na trgu da, sa fantasticnim, patriotski i NACIONALNO naSTROJenim pripadincima nevladinih organizacija (kako on sam rece u nekoj od danasnjih izjava) brani OBRAZ Srbije (i da proprati kako ce usput da polupaju par prozora na McDonald-su, nego, bedak, gurnuse ih prema Ruskom caru, ccc...)!!!

Miroslav

pre 15 godina

Mislim da bi takva razbijanja tuđe imovine u svrhu nekakvih demonstracija zakonski trebalo regulisati kao krivično delo i rigorozno kazniti. Pa nemože neko da uništava nečiju imovinu, zašto ti demonstratori ne razbiju najpre svoju kuću ili stan ako su ljuti, zašto tuđe razbijati, kakav je to način?

Nimrod

pre 15 godina

I dakle sada je vise nego ocigledno da SRS kontrolise rulju. Sad lepo racun za troskove razbijenih izloga, stolica itd, na adresu SRSa, a sledeci put kada na najavljenim demonstracijama porazbijaju grad, onda organizatori demonstracija (i to poimence samoidentifikovani Aleksandar Vucic), da se lepo optuze za izazivanje nemira i opste opasnosti.

Boris

pre 15 godina

Kakvi demonstranti, to je obichan otpad civilizacije, a sada je i definitivno jasno ko ili koja stranka stoji iza tih tkzv. "patriotskih" organizacija. Sve pohapsiti, ... a njihovim roditeljima naplatiti svu pricinjenu stetu !

mario

pre 15 godina

Puna podrska drzavnim organizacijama Srbije da istraju u zavodjenju reda i mira koristeci sva moguca legalna sredstva. Nema vise povratka unazad - veliki fasisticki pokret Radovana Karadzica i njegovih istomisljenika je razbijen u sacice frustriranih tinejdzera. Svaka cast, Srbijo !

Alex

pre 15 godina

Ovo su oni sto su kao branili Kosovo i nakraju se zadovoljili patikama. Zbog narusavanja javnog reda i mira, uznemiravanja gradjana, rusenja i lomljenja javne imovine i naseg grada Beograda, policija mora upotrebiti svu silu i pravo da nas zastiti od ovih povampirenih likova Vucica, Nikolica, Kurira i ostalih kvazi patriota.

bezobrazan

pre 15 godina

Hoce li taj Obraz ikada biti zabranjen? Dovoljno je pogledati njihov sajt, pa videti da oni propagiraju nasilje, a to je valjda dovoljno za zabranu i hapsenja.

ckabo

pre 15 godina

Beograd je svima dobar kada trebaju da se organizuju protesti i da se grad razbija, a kada je nesto drugo u pitanju onda se vrsi diskriminacija ostalih gradova. Zanimljivo.

DV

pre 15 godina

Kostunicini "navijaci" ponovo u akciji! A novopeceni ministar policije naredio da ne sme da im fali dlaka sa glave ali zato policajci mogu da "popiju" STOLICU po glavi. Ovo je samo pocetak!

navijac

pre 15 godina

dokle vise za sve lose sto se desava u ovoj drzavi da krivite navijace? ne podrzavam nerede, niti karadzica(naprotiv), ali isto tako ne podrzavam haski sud. mislim da sud koji je oslobodipo orica, haradinaja i ostale, nema nikakav autoritet. cisto sumnjam da ce se nesto popraviti, ako karadzic bude izrucen.

patriota

pre 15 godina

Gospodin Vucic stoji i stajace iza svih nemira mogucih u Srbiji. On je nazalost jos u javnom zivotu Srbije prisutan ali ce nadamo se jako brzo postati kao i kostunjavi ZABORAV. Pusti nas covece vec jednom normalno da zivimo i da nebudemo robovi Karadzica i Mladica bez obzira ko su oni i sta su ili ponudi nam bolji zivot!!!!!!!!!!!!!!!

(Vlast)a

pre 15 godina

Gde je pravedni bivsi premijer i mirotvorni mitropolit Amfilohije da ovu decu sklone sa ulice i ocinski ih posavetuju da ne prave gluposti. Ili je i ovo licemerna aktivnost, kao paljenje dzamija: kad pripale i naprave haos, onda: nemojte, deco, kumim vas Bogom, ali kad vec jeste - neka ste. Umesto saveta: porusite pola grada posle molebana, bolje bi bilo da im kazu: cuvajte svoje mlade zivote, ucite i radite, da bi nam svima bilo bolje. Od Karadzica nikad dobra nit' je bilo, nit'ce biti!

nesha

pre 15 godina

posto je Ivica ministar policije, za javni red i mir se ne treba brinuti, secamo se svi kako su nas *voštili* 90-tih dok se SPS brinuo za bezbednost. a, što se Karadzića tiče ako će ga braniti neonacisti, dzaba se skrivao, bolje da je sam otišao u Hag (baš kao i Vojvoda Voja čiji puleni sad padaju u nesvest, a njega su ispratili sa trubačima).

Prijedor

pre 15 godina

Sve njih treba sprovesti u 'aps i na prinudni rad.

Svakom normalnom covjeku i patrioti je jasno da ovakvi ispadi nemaju veze ni sa Radovanom, ni Kosovom, ni patriotizmom, niti su kad imali veze. Ovo je cisto lijecenje licnih frustracija uzrokovanih, sa jedne strane ljepotom koju zivot pruza, a sa druge, mentalnom hendikepiranoscu da se te ljepote zivota osjete i prozive.

I opet ce raci masa njih:" Ma to su djeca, oni su jos i dobri koliko im ova drzava pruza." Ma jeli!! A zasto ja koji sam protjeran sa ognjista i osjetio patnje rata ne hodam ulicom, samaram ljude i razbijam izloge!

Ovo je delikventski bezobrazluk sirokih razmjera. Sve u 'aps!

Katarina

pre 15 godina

Ocigledno da ulice Beograda nisu pogodne za umetnost! Nisam ni mislila da ce prelepe figure od terakote ostati nedirnute. Ocigledno da postoji previse navijaca koji cekaju svaki povod da razbucaju ono sto krasi ovaj grad...

Filip

pre 15 godina

Obraz - podmladak desnicarskih partija, to su isti oni ljudi koji su razbijali gay paradu, to su isti oni koji su spremni da ubiju svakog ko se ne uklapa u njihov sistem vrednosti, vise nemaju zastitu vlade i red je da se ti nosioci mrznje kazne i osude na dugogodisnje kazne.

Mostar

pre 15 godina

Puno mi je srce kad vidim koliko prave raje iz Srbije shvata "tezinu" Radovanovih zlocina... Velim svi koji su krivi za svu bol i krv svakog nevinog bica moje Bosne, bez obzira na ime i naciju, treba da plati. Heroji su sakrivali kad su horde kupile one sto nisu "nasi", Heroji su oni sto ni u tim trenucima nisu zaboravili da su ljudi, da djeca nisu golubovi i da su kuce stvarane godinama i odricanjem, da bi nestale u plamenu za dva, tri sata. Svi ZLOCINCI trebaju da plate... KAD TAD. Pozdrav svoj raji dobre volje u cijeloj Srbiji.

U ime naroda

pre 15 godina

Skup klerofasista nije prijavljen.

Nadam se da niko nece dobiti dozvolu za odrzavanje skupova podrske Karadzic Dr Dabicu, zbog javnog reda i mira u interesu naroda i drzave

tomislav

pre 15 godina

jadna zemlja kada su nam patriote oni koji pale i ruse kafice, kioske ili izloge prodavnica, i sve to u ime Srbije. Glavni krivac naravno nisu oni, oni su samo plitka masa kojom moze da manipulise jedna osoba(ili vise njih), a sve to podrzava srpska radikalna stranka, tako da kada bi se ukljucio samo mozak, shvatili bi smo da ta organizacija obraz nije nista drugo nego odeljak radikala

realan

pre 15 godina

Spreciti nemire pod hitno i zestoko!!1 A ljudima poput Tadica, Dacica, Vukcevica, Ljajica... obezbediti danonocnu vrhunsku zastitu kako ih nebi neko pokusao ubiti...Ima napaljenih desnicarskih mentola, a ne kapiraju da Vucica, Tomu i ostale desnicarske glavesine bas zabole uvo za to sve. Ovoga puta moraju pametno da odigraju i policija i BIA i pravosudje. Kada zavrsimo jednom sa tim kako treba u buducnosti ce ti ljudi biti heroji, koji omogucavaju gradjanima Srbije konkretno bolji zivot.

realan

pre 15 godina

Spreciti nemire pod hitno i zestoko!!1 A ljudima poput Tadica, Dacica, Vukcevica, Ljajica... obezbediti danonocnu vrhunsku zastitu kako ih nebi neko pokusao ubiti...Ima napaljenih desnicarskih mentola, a ne kapiraju da Vucica, Tomu i ostale desnicarske glavesine bas zabole uvo za to sve. Ovoga puta moraju pametno da odigraju i policija i BIA i pravosudje. Kada zavrsimo jednom sa tim kako treba u buducnosti ce ti ljudi biti heroji, koji omogucavaju gradjanima Srbije konkretno bolji zivot.

Mostar

pre 15 godina

Puno mi je srce kad vidim koliko prave raje iz Srbije shvata "tezinu" Radovanovih zlocina... Velim svi koji su krivi za svu bol i krv svakog nevinog bica moje Bosne, bez obzira na ime i naciju, treba da plati. Heroji su sakrivali kad su horde kupile one sto nisu "nasi", Heroji su oni sto ni u tim trenucima nisu zaboravili da su ljudi, da djeca nisu golubovi i da su kuce stvarane godinama i odricanjem, da bi nestale u plamenu za dva, tri sata. Svi ZLOCINCI trebaju da plate... KAD TAD. Pozdrav svoj raji dobre volje u cijeloj Srbiji.

Prijedor

pre 15 godina

Sve njih treba sprovesti u 'aps i na prinudni rad.

Svakom normalnom covjeku i patrioti je jasno da ovakvi ispadi nemaju veze ni sa Radovanom, ni Kosovom, ni patriotizmom, niti su kad imali veze. Ovo je cisto lijecenje licnih frustracija uzrokovanih, sa jedne strane ljepotom koju zivot pruza, a sa druge, mentalnom hendikepiranoscu da se te ljepote zivota osjete i prozive.

I opet ce raci masa njih:" Ma to su djeca, oni su jos i dobri koliko im ova drzava pruza." Ma jeli!! A zasto ja koji sam protjeran sa ognjista i osjetio patnje rata ne hodam ulicom, samaram ljude i razbijam izloge!

Ovo je delikventski bezobrazluk sirokih razmjera. Sve u 'aps!

tomislav

pre 15 godina

jadna zemlja kada su nam patriote oni koji pale i ruse kafice, kioske ili izloge prodavnica, i sve to u ime Srbije. Glavni krivac naravno nisu oni, oni su samo plitka masa kojom moze da manipulise jedna osoba(ili vise njih), a sve to podrzava srpska radikalna stranka, tako da kada bi se ukljucio samo mozak, shvatili bi smo da ta organizacija obraz nije nista drugo nego odeljak radikala

bezobrazan

pre 15 godina

Hoce li taj Obraz ikada biti zabranjen? Dovoljno je pogledati njihov sajt, pa videti da oni propagiraju nasilje, a to je valjda dovoljno za zabranu i hapsenja.

U ime naroda

pre 15 godina

Skup klerofasista nije prijavljen.

Nadam se da niko nece dobiti dozvolu za odrzavanje skupova podrske Karadzic Dr Dabicu, zbog javnog reda i mira u interesu naroda i drzave

Filip

pre 15 godina

Obraz - podmladak desnicarskih partija, to su isti oni ljudi koji su razbijali gay paradu, to su isti oni koji su spremni da ubiju svakog ko se ne uklapa u njihov sistem vrednosti, vise nemaju zastitu vlade i red je da se ti nosioci mrznje kazne i osude na dugogodisnje kazne.

Boris

pre 15 godina

Kakvi demonstranti, to je obichan otpad civilizacije, a sada je i definitivno jasno ko ili koja stranka stoji iza tih tkzv. "patriotskih" organizacija. Sve pohapsiti, ... a njihovim roditeljima naplatiti svu pricinjenu stetu !

Katarina

pre 15 godina

Ocigledno da ulice Beograda nisu pogodne za umetnost! Nisam ni mislila da ce prelepe figure od terakote ostati nedirnute. Ocigledno da postoji previse navijaca koji cekaju svaki povod da razbucaju ono sto krasi ovaj grad...

nesha

pre 15 godina

posto je Ivica ministar policije, za javni red i mir se ne treba brinuti, secamo se svi kako su nas *voštili* 90-tih dok se SPS brinuo za bezbednost. a, što se Karadzića tiče ako će ga braniti neonacisti, dzaba se skrivao, bolje da je sam otišao u Hag (baš kao i Vojvoda Voja čiji puleni sad padaju u nesvest, a njega su ispratili sa trubačima).

Alex

pre 15 godina

Ovo su oni sto su kao branili Kosovo i nakraju se zadovoljili patikama. Zbog narusavanja javnog reda i mira, uznemiravanja gradjana, rusenja i lomljenja javne imovine i naseg grada Beograda, policija mora upotrebiti svu silu i pravo da nas zastiti od ovih povampirenih likova Vucica, Nikolica, Kurira i ostalih kvazi patriota.

(Vlast)a

pre 15 godina

Gde je pravedni bivsi premijer i mirotvorni mitropolit Amfilohije da ovu decu sklone sa ulice i ocinski ih posavetuju da ne prave gluposti. Ili je i ovo licemerna aktivnost, kao paljenje dzamija: kad pripale i naprave haos, onda: nemojte, deco, kumim vas Bogom, ali kad vec jeste - neka ste. Umesto saveta: porusite pola grada posle molebana, bolje bi bilo da im kazu: cuvajte svoje mlade zivote, ucite i radite, da bi nam svima bilo bolje. Od Karadzica nikad dobra nit' je bilo, nit'ce biti!

patriota

pre 15 godina

Gospodin Vucic stoji i stajace iza svih nemira mogucih u Srbiji. On je nazalost jos u javnom zivotu Srbije prisutan ali ce nadamo se jako brzo postati kao i kostunjavi ZABORAV. Pusti nas covece vec jednom normalno da zivimo i da nebudemo robovi Karadzica i Mladica bez obzira ko su oni i sta su ili ponudi nam bolji zivot!!!!!!!!!!!!!!!

Nimrod

pre 15 godina

I dakle sada je vise nego ocigledno da SRS kontrolise rulju. Sad lepo racun za troskove razbijenih izloga, stolica itd, na adresu SRSa, a sledeci put kada na najavljenim demonstracijama porazbijaju grad, onda organizatori demonstracija (i to poimence samoidentifikovani Aleksandar Vucic), da se lepo optuze za izazivanje nemira i opste opasnosti.

navijac

pre 15 godina

dokle vise za sve lose sto se desava u ovoj drzavi da krivite navijace? ne podrzavam nerede, niti karadzica(naprotiv), ali isto tako ne podrzavam haski sud. mislim da sud koji je oslobodipo orica, haradinaja i ostale, nema nikakav autoritet. cisto sumnjam da ce se nesto popraviti, ako karadzic bude izrucen.

DV

pre 15 godina

Kostunicini "navijaci" ponovo u akciji! A novopeceni ministar policije naredio da ne sme da im fali dlaka sa glave ali zato policajci mogu da "popiju" STOLICU po glavi. Ovo je samo pocetak!

ana

pre 15 godina

Uhapsiti i poslati na prevaspitavanje, sve. Potrebno je nauciti ih sta podrazumeva pojam junak, heroj. Shvatice jednom da se heroji zrtvuju za svoj narod, a ne zrtvuju svoj narod zbog sebe. Herojstvo nije narediti ili ne uciniti nista da se sprece masovna ubistva, herojstvo je biti covek i kada okolnosti nisu naklonjene humanizmu, empatiji... dete je dete, majka je majka, i srpska i muslimanska i svaka druga. Moramo ih nauciti da nema opravdanja za zlocin.

nebojsa

pre 15 godina

Ovaj Geret je genije... Da brate, nisi jedini i meni je jako smiješno. U politici očigledno nikad nije bilo niti će biti dosljednosti osim žeđi ili gladi za vlašću. Elem, obavezno razbiti nasilne demonstracije i pohapsiti te jadnike... Vjerovatno su za vrijeme rata u BiH imali po pet godina, pa nemaju pojma o tome. Osim njih, za šampione gluposti treba proglasiti forumaše srpskih sajtova u dijaspori (SAD, Kanada,Australija) koji svaki treći padež pogode, ali iskreno NAS (!?) žale jer smo, kako navode, "izručenjem Crnog Džića potpisali smrtnu presudu". "Ne znamo mi šta nas čeka na tom trulom Zapadu"... Nisam primjetio nešto ovdje u Banjaluci da se vraćaju u "svetu srpsku zemlju" niti nešto ulažu mukotrpno stečeni kapital. Bože..., prosto ne možeš da povjeruješ, oni bi nas "iskreno bodrili" da ponovo ratujemo...

beogradjanin

pre 15 godina

Ovo su im zadnji trzaji , antihaskom lobiju da skrenu paznju sa njihove odgovornosti za ubistvo premijera Djindjica.
Akteri su svima poznati.

Zdrav život

pre 15 godina

Na svu našu nesreću i jad nađe se veliki superpatriota Vučić da po ulicama skuplja radikalima glasove. Šta smo mi ostali (nepatriote, izdajnici...) koji smo Srbiji podarili najlepše godine života i rada, dvoje troje dece, za koju sada samo želimo miran i normalan život! Ma gospodine Vučiću, ostavite se herojstva i junačenja, da ne kažem gori izraz!!! Sram vas bilo, sa kime se poistovećujete. Ljudi, ma koji kontrast: U Bosni mirno, čak nema ni radikala, a ovde se sjatilo sve i svja što mu nije stalo do normalnog života. Sada samo očekujem poziv za "Šoping snova" po Terazijama, besplatan ručak u Mekdonaldsu, par spaljenih ambasada i partijskih kancelarija... Sve staro, isto i otrcano... de ja vu

Nimrod

pre 15 godina

E odusevljavaju me ovi koji se ne slazu sa haskim sudom. Saradnja sa Hagom je regulisana Zakonom republike Srbije - ako ti se ne svidja zakon ti pisi svom poslaniku, glasaj za one koji su protiv itd, a ne razbijaj mi grad. Ni meni se ne svidja Ustav, pa ne idem i ne bijem ljude po ulicama!

Miroslav

pre 15 godina

Mislim da bi takva razbijanja tuđe imovine u svrhu nekakvih demonstracija zakonski trebalo regulisati kao krivično delo i rigorozno kazniti. Pa nemože neko da uništava nečiju imovinu, zašto ti demonstratori ne razbiju najpre svoju kuću ili stan ako su ljuti, zašto tuđe razbijati, kakav je to način?

milan

pre 15 godina

"Junace" Vucicu, ajd lepo malo organizuj svoj patriotizam na Kosovu, nemoj razbijati grad ako ga iole volis .I takav kao ti bi trebalo da bude gradonacelni metropole Bg?
Nadam se da ces sledeci puta biti uhapsen ako budes organizovao neke proteste , jer drugo u svom zivotu nisi radio sem da si nanosio ogromnu stetu Srbima.
U svom zivotu nisi doprineo nista u izgradnji Bg zato ti ne branis grad Bg jer si od njega samo uzimao ali nista pruzao .I stan si dobio kad su se drugi ljudi sklanjali u podrume a sve zbog tvog doprinosa Spskom narodu.
Ali sa nestankom Vadikala sa politicke scene vise neces moci da izdrzavas sebe a da ne radis nista kao i do sada.

Marko

pre 15 godina

Odlicno sto je Alekandar Vucic najavio masovne proteste. Bice iznenadjen koliko ce "masovni" biti. Osim toga, da li je osudio lomljavinu okolnih restorana?

mario

pre 15 godina

Puna podrska drzavnim organizacijama Srbije da istraju u zavodjenju reda i mira koristeci sva moguca legalna sredstva. Nema vise povratka unazad - veliki fasisticki pokret Radovana Karadzica i njegovih istomisljenika je razbijen u sacice frustriranih tinejdzera. Svaka cast, Srbijo !

Natasa

pre 15 godina

Dobro je sto je Vucic bio na trgu da, sa fantasticnim, patriotski i NACIONALNO naSTROJenim pripadincima nevladinih organizacija (kako on sam rece u nekoj od danasnjih izjava) brani OBRAZ Srbije (i da proprati kako ce usput da polupaju par prozora na McDonald-su, nego, bedak, gurnuse ih prema Ruskom caru, ccc...)!!!

ckabo

pre 15 godina

Beograd je svima dobar kada trebaju da se organizuju protesti i da se grad razbija, a kada je nesto drugo u pitanju onda se vrsi diskriminacija ostalih gradova. Zanimljivo.

Prokopije

pre 15 godina

Mislim da je pod hitno potrebno da se privede "ozaloscena porodica" SRS sa pres koferencije i da im se za sva vremena ukaze da se nece vise tolerisati njihova huskacka politika. Za sve eventualne izgrede direktno treba njih okriviti - SRS. Dosta je vise njihove brige za Srbiju, nije nam potrebna. Karadzica u Hag pa na posao i uhapsiti preostale, pa da se za svagda zavrsi sa time.

Marijana

pre 15 godina

"Unisteno je i nekoliko skulptura..." To je bila izuzetna izlozba na otvorenom prostoru u okviru BELEFA. Kako bi se "patriote" i ostali podsetili da je unistavanje kulturnog dobra zabranjeno, cak i u ratu, a kamoli u sred dana u sred glavnog grada, ocekujem da nadlezni organi podnesu krivicne prijave po sluzbenoj duznosti, te da junaci sa televizijslih snimaka plate odstetu za svaku skulpturu koju su se usudili da dirnu.

Svasta

pre 15 godina

Nazivati demonstrantima ovaj lopovski i huliganski sljam iz obraza i sl. vredja postene gradjane Srbije koji su godinama mirno demonstrirali da bi onaj zlotvor otisao.

Antun

pre 15 godina

Ovi tzv. "protesti" nekakvih otadzbinskih organizacija su samo pokazatelj ponovnog dolaska talasa nacionalizma, antisemitizma i klerofasizma na prostore Srbije. Ovakva nacionalisticko klero-fasisticka okupljanja treba pod hitno zabraniti i omoguciti ostalim normalnim gradjanima Srbije, tj. u ovom slucaju Beograda, da nesmetano idu ulicama bez straha da ce ih pripadnici ovih mracnih klerofasistickih snaga lisiti osnovnih gradjanskih prava. Takodje, neophodno je zastititi umetnicka dela, kao sto su ista, izlozena od strane Belefa, a zatim podmuklo unistena od strane bezumnih nacionalistickih organizacija, pre svega takozvane organizacije Obraz, a zatim i ostalih "patriota".

realan

pre 15 godina

Spreciti nemire pod hitno i zestoko!!1 A ljudima poput Tadica, Dacica, Vukcevica, Ljajica... obezbediti danonocnu vrhunsku zastitu kako ih nebi neko pokusao ubiti...Ima napaljenih desnicarskih mentola, a ne kapiraju da Vucica, Tomu i ostale desnicarske glavesine bas zabole uvo za to sve. Ovoga puta moraju pametno da odigraju i policija i BIA i pravosudje. Kada zavrsimo jednom sa tim kako treba u buducnosti ce ti ljudi biti heroji, koji omogucavaju gradjanima Srbije konkretno bolji zivot.

Mostar

pre 15 godina

Puno mi je srce kad vidim koliko prave raje iz Srbije shvata "tezinu" Radovanovih zlocina... Velim svi koji su krivi za svu bol i krv svakog nevinog bica moje Bosne, bez obzira na ime i naciju, treba da plati. Heroji su sakrivali kad su horde kupile one sto nisu "nasi", Heroji su oni sto ni u tim trenucima nisu zaboravili da su ljudi, da djeca nisu golubovi i da su kuce stvarane godinama i odricanjem, da bi nestale u plamenu za dva, tri sata. Svi ZLOCINCI trebaju da plate... KAD TAD. Pozdrav svoj raji dobre volje u cijeloj Srbiji.

U ime naroda

pre 15 godina

Skup klerofasista nije prijavljen.

Nadam se da niko nece dobiti dozvolu za odrzavanje skupova podrske Karadzic Dr Dabicu, zbog javnog reda i mira u interesu naroda i drzave

Filip

pre 15 godina

Obraz - podmladak desnicarskih partija, to su isti oni ljudi koji su razbijali gay paradu, to su isti oni koji su spremni da ubiju svakog ko se ne uklapa u njihov sistem vrednosti, vise nemaju zastitu vlade i red je da se ti nosioci mrznje kazne i osude na dugogodisnje kazne.

tomislav

pre 15 godina

jadna zemlja kada su nam patriote oni koji pale i ruse kafice, kioske ili izloge prodavnica, i sve to u ime Srbije. Glavni krivac naravno nisu oni, oni su samo plitka masa kojom moze da manipulise jedna osoba(ili vise njih), a sve to podrzava srpska radikalna stranka, tako da kada bi se ukljucio samo mozak, shvatili bi smo da ta organizacija obraz nije nista drugo nego odeljak radikala

Prijedor

pre 15 godina

Sve njih treba sprovesti u 'aps i na prinudni rad.

Svakom normalnom covjeku i patrioti je jasno da ovakvi ispadi nemaju veze ni sa Radovanom, ni Kosovom, ni patriotizmom, niti su kad imali veze. Ovo je cisto lijecenje licnih frustracija uzrokovanih, sa jedne strane ljepotom koju zivot pruza, a sa druge, mentalnom hendikepiranoscu da se te ljepote zivota osjete i prozive.

I opet ce raci masa njih:" Ma to su djeca, oni su jos i dobri koliko im ova drzava pruza." Ma jeli!! A zasto ja koji sam protjeran sa ognjista i osjetio patnje rata ne hodam ulicom, samaram ljude i razbijam izloge!

Ovo je delikventski bezobrazluk sirokih razmjera. Sve u 'aps!

(Vlast)a

pre 15 godina

Gde je pravedni bivsi premijer i mirotvorni mitropolit Amfilohije da ovu decu sklone sa ulice i ocinski ih posavetuju da ne prave gluposti. Ili je i ovo licemerna aktivnost, kao paljenje dzamija: kad pripale i naprave haos, onda: nemojte, deco, kumim vas Bogom, ali kad vec jeste - neka ste. Umesto saveta: porusite pola grada posle molebana, bolje bi bilo da im kazu: cuvajte svoje mlade zivote, ucite i radite, da bi nam svima bilo bolje. Od Karadzica nikad dobra nit' je bilo, nit'ce biti!

nesha

pre 15 godina

posto je Ivica ministar policije, za javni red i mir se ne treba brinuti, secamo se svi kako su nas *voštili* 90-tih dok se SPS brinuo za bezbednost. a, što se Karadzića tiče ako će ga braniti neonacisti, dzaba se skrivao, bolje da je sam otišao u Hag (baš kao i Vojvoda Voja čiji puleni sad padaju u nesvest, a njega su ispratili sa trubačima).

bezobrazan

pre 15 godina

Hoce li taj Obraz ikada biti zabranjen? Dovoljno je pogledati njihov sajt, pa videti da oni propagiraju nasilje, a to je valjda dovoljno za zabranu i hapsenja.

patriota

pre 15 godina

Gospodin Vucic stoji i stajace iza svih nemira mogucih u Srbiji. On je nazalost jos u javnom zivotu Srbije prisutan ali ce nadamo se jako brzo postati kao i kostunjavi ZABORAV. Pusti nas covece vec jednom normalno da zivimo i da nebudemo robovi Karadzica i Mladica bez obzira ko su oni i sta su ili ponudi nam bolji zivot!!!!!!!!!!!!!!!

Boris

pre 15 godina

Kakvi demonstranti, to je obichan otpad civilizacije, a sada je i definitivno jasno ko ili koja stranka stoji iza tih tkzv. "patriotskih" organizacija. Sve pohapsiti, ... a njihovim roditeljima naplatiti svu pricinjenu stetu !

Katarina

pre 15 godina

Ocigledno da ulice Beograda nisu pogodne za umetnost! Nisam ni mislila da ce prelepe figure od terakote ostati nedirnute. Ocigledno da postoji previse navijaca koji cekaju svaki povod da razbucaju ono sto krasi ovaj grad...

Alex

pre 15 godina

Ovo su oni sto su kao branili Kosovo i nakraju se zadovoljili patikama. Zbog narusavanja javnog reda i mira, uznemiravanja gradjana, rusenja i lomljenja javne imovine i naseg grada Beograda, policija mora upotrebiti svu silu i pravo da nas zastiti od ovih povampirenih likova Vucica, Nikolica, Kurira i ostalih kvazi patriota.

Nimrod

pre 15 godina

I dakle sada je vise nego ocigledno da SRS kontrolise rulju. Sad lepo racun za troskove razbijenih izloga, stolica itd, na adresu SRSa, a sledeci put kada na najavljenim demonstracijama porazbijaju grad, onda organizatori demonstracija (i to poimence samoidentifikovani Aleksandar Vucic), da se lepo optuze za izazivanje nemira i opste opasnosti.

mario

pre 15 godina

Puna podrska drzavnim organizacijama Srbije da istraju u zavodjenju reda i mira koristeci sva moguca legalna sredstva. Nema vise povratka unazad - veliki fasisticki pokret Radovana Karadzica i njegovih istomisljenika je razbijen u sacice frustriranih tinejdzera. Svaka cast, Srbijo !

navijac

pre 15 godina

dokle vise za sve lose sto se desava u ovoj drzavi da krivite navijace? ne podrzavam nerede, niti karadzica(naprotiv), ali isto tako ne podrzavam haski sud. mislim da sud koji je oslobodipo orica, haradinaja i ostale, nema nikakav autoritet. cisto sumnjam da ce se nesto popraviti, ako karadzic bude izrucen.

Miroslav

pre 15 godina

Mislim da bi takva razbijanja tuđe imovine u svrhu nekakvih demonstracija zakonski trebalo regulisati kao krivično delo i rigorozno kazniti. Pa nemože neko da uništava nečiju imovinu, zašto ti demonstratori ne razbiju najpre svoju kuću ili stan ako su ljuti, zašto tuđe razbijati, kakav je to način?

DV

pre 15 godina

Kostunicini "navijaci" ponovo u akciji! A novopeceni ministar policije naredio da ne sme da im fali dlaka sa glave ali zato policajci mogu da "popiju" STOLICU po glavi. Ovo je samo pocetak!

Natasa

pre 15 godina

Dobro je sto je Vucic bio na trgu da, sa fantasticnim, patriotski i NACIONALNO naSTROJenim pripadincima nevladinih organizacija (kako on sam rece u nekoj od danasnjih izjava) brani OBRAZ Srbije (i da proprati kako ce usput da polupaju par prozora na McDonald-su, nego, bedak, gurnuse ih prema Ruskom caru, ccc...)!!!

ana

pre 15 godina

Uhapsiti i poslati na prevaspitavanje, sve. Potrebno je nauciti ih sta podrazumeva pojam junak, heroj. Shvatice jednom da se heroji zrtvuju za svoj narod, a ne zrtvuju svoj narod zbog sebe. Herojstvo nije narediti ili ne uciniti nista da se sprece masovna ubistva, herojstvo je biti covek i kada okolnosti nisu naklonjene humanizmu, empatiji... dete je dete, majka je majka, i srpska i muslimanska i svaka druga. Moramo ih nauciti da nema opravdanja za zlocin.

nebojsa

pre 15 godina

Ovaj Geret je genije... Da brate, nisi jedini i meni je jako smiješno. U politici očigledno nikad nije bilo niti će biti dosljednosti osim žeđi ili gladi za vlašću. Elem, obavezno razbiti nasilne demonstracije i pohapsiti te jadnike... Vjerovatno su za vrijeme rata u BiH imali po pet godina, pa nemaju pojma o tome. Osim njih, za šampione gluposti treba proglasiti forumaše srpskih sajtova u dijaspori (SAD, Kanada,Australija) koji svaki treći padež pogode, ali iskreno NAS (!?) žale jer smo, kako navode, "izručenjem Crnog Džića potpisali smrtnu presudu". "Ne znamo mi šta nas čeka na tom trulom Zapadu"... Nisam primjetio nešto ovdje u Banjaluci da se vraćaju u "svetu srpsku zemlju" niti nešto ulažu mukotrpno stečeni kapital. Bože..., prosto ne možeš da povjeruješ, oni bi nas "iskreno bodrili" da ponovo ratujemo...

ckabo

pre 15 godina

Beograd je svima dobar kada trebaju da se organizuju protesti i da se grad razbija, a kada je nesto drugo u pitanju onda se vrsi diskriminacija ostalih gradova. Zanimljivo.

beogradjanin

pre 15 godina

Ovo su im zadnji trzaji , antihaskom lobiju da skrenu paznju sa njihove odgovornosti za ubistvo premijera Djindjica.
Akteri su svima poznati.

Zdrav život

pre 15 godina

Na svu našu nesreću i jad nađe se veliki superpatriota Vučić da po ulicama skuplja radikalima glasove. Šta smo mi ostali (nepatriote, izdajnici...) koji smo Srbiji podarili najlepše godine života i rada, dvoje troje dece, za koju sada samo želimo miran i normalan život! Ma gospodine Vučiću, ostavite se herojstva i junačenja, da ne kažem gori izraz!!! Sram vas bilo, sa kime se poistovećujete. Ljudi, ma koji kontrast: U Bosni mirno, čak nema ni radikala, a ovde se sjatilo sve i svja što mu nije stalo do normalnog života. Sada samo očekujem poziv za "Šoping snova" po Terazijama, besplatan ručak u Mekdonaldsu, par spaljenih ambasada i partijskih kancelarija... Sve staro, isto i otrcano... de ja vu

Marko

pre 15 godina

Odlicno sto je Alekandar Vucic najavio masovne proteste. Bice iznenadjen koliko ce "masovni" biti. Osim toga, da li je osudio lomljavinu okolnih restorana?

Nimrod

pre 15 godina

E odusevljavaju me ovi koji se ne slazu sa haskim sudom. Saradnja sa Hagom je regulisana Zakonom republike Srbije - ako ti se ne svidja zakon ti pisi svom poslaniku, glasaj za one koji su protiv itd, a ne razbijaj mi grad. Ni meni se ne svidja Ustav, pa ne idem i ne bijem ljude po ulicama!

milan

pre 15 godina

"Junace" Vucicu, ajd lepo malo organizuj svoj patriotizam na Kosovu, nemoj razbijati grad ako ga iole volis .I takav kao ti bi trebalo da bude gradonacelni metropole Bg?
Nadam se da ces sledeci puta biti uhapsen ako budes organizovao neke proteste , jer drugo u svom zivotu nisi radio sem da si nanosio ogromnu stetu Srbima.
U svom zivotu nisi doprineo nista u izgradnji Bg zato ti ne branis grad Bg jer si od njega samo uzimao ali nista pruzao .I stan si dobio kad su se drugi ljudi sklanjali u podrume a sve zbog tvog doprinosa Spskom narodu.
Ali sa nestankom Vadikala sa politicke scene vise neces moci da izdrzavas sebe a da ne radis nista kao i do sada.

Prokopije

pre 15 godina

Mislim da je pod hitno potrebno da se privede "ozaloscena porodica" SRS sa pres koferencije i da im se za sva vremena ukaze da se nece vise tolerisati njihova huskacka politika. Za sve eventualne izgrede direktno treba njih okriviti - SRS. Dosta je vise njihove brige za Srbiju, nije nam potrebna. Karadzica u Hag pa na posao i uhapsiti preostale, pa da se za svagda zavrsi sa time.

Svasta

pre 15 godina

Nazivati demonstrantima ovaj lopovski i huliganski sljam iz obraza i sl. vredja postene gradjane Srbije koji su godinama mirno demonstrirali da bi onaj zlotvor otisao.

Marijana

pre 15 godina

"Unisteno je i nekoliko skulptura..." To je bila izuzetna izlozba na otvorenom prostoru u okviru BELEFA. Kako bi se "patriote" i ostali podsetili da je unistavanje kulturnog dobra zabranjeno, cak i u ratu, a kamoli u sred dana u sred glavnog grada, ocekujem da nadlezni organi podnesu krivicne prijave po sluzbenoj duznosti, te da junaci sa televizijslih snimaka plate odstetu za svaku skulpturu koju su se usudili da dirnu.

Antun

pre 15 godina

Ovi tzv. "protesti" nekakvih otadzbinskih organizacija su samo pokazatelj ponovnog dolaska talasa nacionalizma, antisemitizma i klerofasizma na prostore Srbije. Ovakva nacionalisticko klero-fasisticka okupljanja treba pod hitno zabraniti i omoguciti ostalim normalnim gradjanima Srbije, tj. u ovom slucaju Beograda, da nesmetano idu ulicama bez straha da ce ih pripadnici ovih mracnih klerofasistickih snaga lisiti osnovnih gradjanskih prava. Takodje, neophodno je zastititi umetnicka dela, kao sto su ista, izlozena od strane Belefa, a zatim podmuklo unistena od strane bezumnih nacionalistickih organizacija, pre svega takozvane organizacije Obraz, a zatim i ostalih "patriota".