Utorak, 01.08.2006.

13:17

SRS opet o ustašama

Republičko tužilaštvo i dalje se ne izjašnjava o inicijativi G17 plus da se zabrani SRS. Ponovo uvrede radikala: "Ona je ustaša".

Izvor: B92

SRS opet o ustašama IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

bivsa vojvodjanka

pre 17 godina

srbi probudite se! pa naravno da joj niko u porodici nije ustasa - to zna cela subotica. zar vam jos uvek nije jasno da je SVAKI hrvat za radikale ustasa!!! dozivela sam to sa svojom porodicom davne 1992 - zato smo se i odselili. moji rodjaci u vojvodini dozivljavaju uvrede i pretnje od radikalskih komsija i kolega na poslu sve ove godine, trpe i nadaju se da ce zlo jednom prestati... zelim to iskreno svim gradjanima srbije, jer i danas suza krene kad zasvira "hej salasi na severu backe". ali zlo nece otici samo - protiv njega se mora boriti i tu borbu moraju voditi srbi. srdacni pozdrav!

Goran

pre 17 godina

Ovo je dokaz moje teorije o Krasicevom svesnom i besplatnom prikupljanju medijske slave preko strancara G17 (i ostalih partija) koji su ga podigli u nebesa u navodnoj borbi protiv njega, a u stvari iskoristavajuci celu stvar za svoju stranku. Sada i taj Cvetanovic radi isto posto su uskoro lokalni izbori, pa mu treba besplatna izborna kampanja, i to od strane stranackih protivnika.
Nisu ti radikali neke poznate medijske licnosti sa vec stecenim autoritetom, pa da se zbog njihovih izjava uzrujavamo. Ovde stvar treba prepustiti tuzilastvui sudovima i ignorisati ih. Svaka halabuka ide njima u korist.
Pa eto, pre svega ovog, ja nikad nisam ni cuo, niti sam znao da postoje Krasic i Cvetanovic, a sada znam sve o njima. Mislim da je isti slucaj sa velikom vecinom gradjana Srbije.

SUBOTICANIN

pre 17 godina

Naravno da ne treba dozvoliti ovakva vredjanja! Gospodja je ugledna gradjanka i ovo sto pricaju radikali nije istina, nema apsolutno nikakve veze sa ustasama. To moze da vam potvrdi svaki suboticanin, sramota je da nama radikali i dalje raspiruju mrznju i vracaju nas 100 godina u nazad, a svi dobro znamo kako nam je bilo dok su vladali zajedno sa onim sto trune u Pozarevcu. Srbijo probudi se jos nije kasno.
PONOSNI SUBOTICANIN

Srbenda

pre 17 godina

PROLECE A JA U SRBIJI!!! Pitajte bilo kog radikala da li misli da planeti preti neki asteroid u buducnosti!? Kako cemo protiv vanzemaljaca braniti neku svetu srpsku zemlju!? BITAN JE NAROD A NE ZEMLJA!!! Pa zasto nam to radite!? Dajte neko resenje inace ce te nas upropastiti skroz, zivimo ko nomadi zbog takvih kao Vi! Hvala Vam za svu patnju i bol ovog narod u zadnjih 15 godina i onu sto nam predstoji tek sa Vama.

DEJAN

pre 17 godina

Zelim cinjenice. Sta je historija oca i brata gospodje. Dulic-Markovic? SRS tvrdi da ima infomaciju. Zelim da znam - i da cujem OBJEKTIVNE cinjenice. Pa cu onda komentarisati SUBJEKTIVNO ove izjave SRS-a.

Sasa

pre 17 godina

Gde je to cuveno i nenadjebivo "nezavisno" Stojkovicevo sudstvo? Ajde junacu pokazite nam da smo svi u zabludi, sto vas smatramo za bastion slobizma.

Magnus Pyke

pre 17 godina

Prirodno bi bilo da se i redovi radikala malo prociste. Vec godinama gledamo iste ljude koji nisu ispunili nista od svojih obecanja, Karlovac-Karlobag... i slicno.
Posto nemaju da ponude nista pametno ni sada okrecu se jeftinim trikovima. Vredjaju ljude koji ne umeju da se spuste na njihov nivo i da im odgovore. Ustvari, oni cine uslugu i ostalim strankama jer veoma uspesno teraju sve normalne ljude sa politicke scene Srbije.
Demokratija predstavlja volju vecine makar one bila i bez mozga.

Nenad (dijaspora)

pre 17 godina

Sto se vec jednom neproveri sta u radili brat i otac ministarke? Pa ondah da znamo sta da mislimo. Sta ako su ove izjave tacne? Hteo bi da vidim kako bi prosao srpki politicar npr. u Hrvatskoj, koji potice iz cetnicke familije. Da se razumemo, sa time necu da podjednacim cetnike i ustase.

Dragoljub

pre 17 godina

Pre svega, da li je neko bio ili nije bio ustasa, radikali nisu ovlasceni da utvrdjuju. Drugo, gospodja Dulic-Markovic ima sva ljudska prava u ovoj zemlji, i APSOLUTNO je irelevantno sta su joj bili roditelji ili preci (koliko je rodjaka ili predaka sadasnjih navodnih antikomunista, radikala, bilo u Savezu komunista???). I konacno, ne mozemo se oteti utisku da je primarni razlog zasto Dulic-Markovic smeta radikalima NE to da li joj je ko bio u ustasama, vec pre svega sto (mozda) nije srpske nacionalnosti. U zemlji Srbiji sve nacije moraju (i po ustavu!) imati prava. A sirenje medjunacionalne mrznje i fasizma jeste, i treba da bude, krivicno delo.

MIna

pre 17 godina

Pa, sto neko ne ispita da li je stvarno neko iz Dulickine familije bio ustasa i da se vec jednom stane tome na put, jer ovakve pausalne izjave i optuzbe mogu da se pojave upravo zato sto niko ne zeli da izadje pred javnost i kaze ko su zaista rodjaci te zene. Na kraju krajeva ovakeve izjave mogu da stete samo njoj, dok se Cvetanovicu nece nista desiti, jos ce ubrati koji glas. Ako ovo nije istina neka ga bar tuzi. Ovako, time sto se ne oglasava, samo gore po nju.

hrvoje

pre 17 godina

Naravno da je skandalozno sto nema veceg odjeka u javnosti povodom novih ispada mrznje radikala, ali me cudi kako G17 ne prebacuje nikakvu iloi veoma blagu reakciju svojih koalicionih partnera DSS-a.Znamo da je to vec dugo pritajena veza izmedju tih dveju stranaka koje Kostunica nece da obnaroduje zbog svetske javnosti

Ko to tamo peva

pre 17 godina

Ja sam miroljubiv čovek i može se reći da sam demokratski orijentisan, ali mislim da je dobro u dvorištu kuće imati nekog opasnog psa koji će da plaši i drži po strani one koji bi hteli da ugroze moje lične interese.

Milos

pre 17 godina

Da je Ivana Dulic Markovic neka nezasticena mucenica bez igde ikoga, nad kojom se izivljavaju neki radikalski silnici , razumljiva bi bila ovakva sveopsta briga za nju i njen slucaj i osuda takvih siledzija. Zena je medjutim politicar, potpredsednik vlade koja (vlada) na raspolaganju ima sva sredstva prinude i moze da ih koristi po svom nahodjenju. Dulicka znaci treba da zastitu trazi od svojih kolega u vladi. Ako ta vlada ne zeli nista da preduzme u cilju zastite svog potpredsednika, onda je veci problem Dulicke sa vladom nego sa radikalima. Ona, znaci moze da ostane u takvoj vladi po cenu da i dalje trpi ovakve uvrede ili da vladu u znak neslaganja i protesta napusti. Ako ipak ostaje u takvoj vladi, znaci da je saglasna s tim da se ovakvo stanje i dalje nastavi i ne vidi se tacno sta bi reakcije obicnog, nemocnog naroda mogle tu da izmene. Uostalom, ako ce da joj tako bude lakse, neka smatra i radikale “ koloritnim politicarima” o kojima je koliko juce govorio premijer cija je ona desna ruka. Kada su ga pitali da li mu je problem da saradjuje sa zanimljivim licnostima kao Bidza, Palma, Ugljanin, on je rekao: ”Nije problem saradjivati sa strankama koje su ukorenjene u sredinama u kojima jesu i imaju podrsku naroda i resavaju lokalne probleme. Imate jednostavno ljude koji resavaju lokalne probleme i podrzani su od biraca. Mislim da je to pozitivna stvar i pretpostavljam da ni vi ne mislite nista lose kad govorite o njihovoj koloritnosti.” Ne, samo su zanimljive licnosti. “ Jeste,ali je bolje da ima vise zanimljivih nego dosadnih, otudjenih licnosti. Srbija je raznolika i u tome je njena lepota. Ostala je etnicki raznolika, postoje i regionalne specificnosti i to je u redu. Neko ko nema osecaj za to vec misli da je Srbija monolitna i da se svuda moze uniformno ponasati, taj mnogo gresi.”

Desava se

pre 17 godina

Jako ruzno od strane Radikala.I krajnje dosadno.Ali sta ako je istina da se njena porodica borila protiv Srba? A "iver ne pada daleko od klade".Porodica je ta koja nas kreira kao licnosti i utice na nase stavove i shvatanja.Iako je za svaku osudu takav recnik radikala,ipak ja bih volela da se takvo sto ispita.Mada kakvi smo mi Srbi sami sebi prijatelji,nama neprijatelji ni ne trebaju.

gile

pre 17 godina

Radikali ovakvim nastupima ustvari prikazuju svoju slabost - jednostavno oni vise nemaju sta da kazu. Umesto zabrane, treba ih pustiti da se jos malo glupiraju jer su realno bezopasni.

aleksa

pre 17 godina

Aman vise! Ovi radikali dodijali su i Bogu i narodu. Neka iznesu dokaze za svoje tvrdnje u suprotnom treba da odgovaraju za klevetu i za sirenje medju-etnicke mrznje. Radikali nikada ni za sta nisu dali dokaze, sumnjam da i sada imaju nesto, sem prostog jezika, vulgarnog recnika i krajnje necivilizovanog ponasanja. Iako nisam simpatizer G 17 plus, ovom prilikom im saljem moju punu podrsku. Dosta vise ovog ludila koje je na sceni 15 godina. Zamislite radikale na vlasti - ovakve kakve su. Pa svet bi pobegao od njih glavom bez obzira. Oni stvarno treba da preispitaju svoje bahato i divljacko ponasanje. Dokle cemo mi svi ostali to da trpimo?

Gabriel

pre 17 godina

Shta je ovo sad, gde ja ovo zivim i sa kim to zivim???Da li je mogutje da tje i ovakva izjava protji nezapazeno dokle bre vishe saginjanje i okretanje glava u drugu stranu??Ako drzava ne moze da odbrani svog ministra pa kako tje onda da odbrani nas obichan narod,da li je potrebno da chekamo da neko krene sa chetkom i farbom i pochne da lupa krsteve ili ko zna kakve oznake na kutjama gde zive nesrbi ili neistomisljenici,ostao sam bez teksta,jednostavno nemam rechi DOSTA VISHE RADIKALSKOG TERORA !!!! SRAMOTA!!!

Srba

pre 17 godina

SRS je opasna stranka. Ne zbog njenog programa vec zbog njenog nastojanja da za ko zna ciji racun naprave sto vecu stetu Srbiji , da je gurnu u totalnu izolaciju, i da stvore potencijalno veoma opasne konflikte.
Mozda nije demokratski zabranjivati politicke partije ali pojedinci koji su dovoljno drski da licno prozivaju ljude i stvaraju konfliktne situacije traba da se suoce sa zakonoim pa ma koliko bili poslanici. Niko od izabranih osim Predsednikja Republike nije lneposredno biran pa i moralni aspakt oduzimanja poslanickog imuniteta i krivicnog gonjenja nije u pitanju .

GuC

pre 17 godina

nezavisni i procisceni tuzioci, dignite vec jednom glas, recite nesto, pa zakleli ste se da cete sluziti....bla,bla...kako vise mozete da gledate sta rade od vas,od vase profesije. O gradjanima, njihovim pravima, da ne pricamo. Ima li ijedan od vas da sme da radi svoj posao, sram, vas bilo.
Zasto mediji ponovo ne pocnu da ignorisu SRS i njihove ogavstine. Za mene su oni najveci mrzitelji i neprijatelji MOG srpskog naroda. Mi smo ti Srbi koji treba da cuvamo to malo ponosa sto su nam ostavili, a ne oni i njihovo srBstvo.
Vladu, predsednika nam dragog nije sramota, oni prvo odmere da li im ide u prilog da osude javno ovakva krivicna dela.
Svi napolje iz pravosudja, ako niste u stanju da se oduprete politickim i fasistickim zahtevima izvrsne vlasti i njihovih sponzora. Prosto zar ne?

DEDE

pre 17 godina

Ako ocekujete bilo kakvu reakciju Vlade na takve izjave,varate se !Vlada se pokrila usima odavno,jer je u interesu Vlade da cuti kao i uvek !A raspirivanje mrznje po Srbiji to je normalna pojava !!!!!!

Nacionalista

pre 17 godina

Svako ko voli ovu zemlju i njene građane ne sme ostati miran na ove radikalske gnusote. Avaj, Vlada svojim pasivnim odnosom potpiruje ovu šovinističku dramu od koje nacija još nije oporavljena. Da imaju imalo morala u G17+ odavno bi istupili iz vlasti. Oni prvi ne poštuju sebe i niko njih ne poštuje. Zato je Labus i otišao. Dinkiću ne vredi ni deset Mobtela da proda ni preostalu karićevu imovinu jer novac ne čini sve. On i njegovi to nisu shvatili. Njihova interesna zajednica demonstrira samo finansijski aspekt priče.

Vuk Samotnjak

pre 17 godina

DRZAVO bre! Nije vazna privatna tuzba, treba pokazati da se ovakva glupost i mrznja ne tolerisu... osim ako se ne simpatisu? Kao gradjanin, ovaj lik zasluzuje da olize zatvorske resetke - ni manje ni vise vec isto kao oni maloumni "strojevci". Duznost drzave je da to ucini - duznost, i obaveza prema nama svima.
Ako se SRS ne izvini i ogradi od ovoga (vrlo javno) i izbaci ovog lika iz clanstva u roku od dva dana to treba shvatiti kao podrsku ove partije ovakvim idejama i zabraniti celu partiju (znam da je to vec odavno trebalo uraditi, ali bolje i sada nego nikada).
Drzavo, osvesti se! Ili smo protiv ovih likova ili sa njima - na glasanje.

Morgan

pre 17 godina

Cini li mi se, ili ovi iz SRS ne znaju vise sta ce sa sobom? Meni sad deluju slabiji nego ikad. Kao dokone babe, koje po ceo dan vire iza spijunki. Kad bi to neko umeo da iskoristi, bilo bi lepo.

Leskovcanin

pre 17 godina

Nakon pateticne kampanje za ukidanje SRS-a (seca li se ko toga?), jos vise su se osokolili.
Ne prica on to dzabe bas pred lokalne izbore u Leskovcu. Dobro zna da mu to moze samo doneti jos glasova.

Aleksandra

pre 17 godina

Ma tako nam i treba kad nismo to ZLO uklonili 6. oktobra 2000 god. sa političke scene a vodjama doživotno zabranili bavljenje politikom!!!
Već smo sve nešto fini i po zakonu... a oni nas pljuju i truju, i biju, i ponovo brukaju pred svetom i zveckaju oružjem i prete.... i tako u krug!!!
SRAMOTA!!!!

Srba

pre 17 godina

SRS je opasna stranka. Ne zbog njenog programa vec zbog njenog nastojanja da za ko zna ciji racun naprave sto vecu stetu Srbiji , da je gurnu u totalnu izolaciju, i da stvore potencijalno veoma opasne konflikte.
Mozda nije demokratski zabranjivati politicke partije ali pojedinci koji su dovoljno drski da licno prozivaju ljude i stvaraju konfliktne situacije traba da se suoce sa zakonoim pa ma koliko bili poslanici. Niko od izabranih osim Predsednikja Republike nije lneposredno biran pa i moralni aspakt oduzimanja poslanickog imuniteta i krivicnog gonjenja nije u pitanju .

Leskovcanin

pre 17 godina

Nakon pateticne kampanje za ukidanje SRS-a (seca li se ko toga?), jos vise su se osokolili.
Ne prica on to dzabe bas pred lokalne izbore u Leskovcu. Dobro zna da mu to moze samo doneti jos glasova.

Morgan

pre 17 godina

Cini li mi se, ili ovi iz SRS ne znaju vise sta ce sa sobom? Meni sad deluju slabiji nego ikad. Kao dokone babe, koje po ceo dan vire iza spijunki. Kad bi to neko umeo da iskoristi, bilo bi lepo.

Aleksandra

pre 17 godina

Ma tako nam i treba kad nismo to ZLO uklonili 6. oktobra 2000 god. sa političke scene a vodjama doživotno zabranili bavljenje politikom!!!
Već smo sve nešto fini i po zakonu... a oni nas pljuju i truju, i biju, i ponovo brukaju pred svetom i zveckaju oružjem i prete.... i tako u krug!!!
SRAMOTA!!!!

Vuk Samotnjak

pre 17 godina

DRZAVO bre! Nije vazna privatna tuzba, treba pokazati da se ovakva glupost i mrznja ne tolerisu... osim ako se ne simpatisu? Kao gradjanin, ovaj lik zasluzuje da olize zatvorske resetke - ni manje ni vise vec isto kao oni maloumni "strojevci". Duznost drzave je da to ucini - duznost, i obaveza prema nama svima.
Ako se SRS ne izvini i ogradi od ovoga (vrlo javno) i izbaci ovog lika iz clanstva u roku od dva dana to treba shvatiti kao podrsku ove partije ovakvim idejama i zabraniti celu partiju (znam da je to vec odavno trebalo uraditi, ali bolje i sada nego nikada).
Drzavo, osvesti se! Ili smo protiv ovih likova ili sa njima - na glasanje.

DEDE

pre 17 godina

Ako ocekujete bilo kakvu reakciju Vlade na takve izjave,varate se !Vlada se pokrila usima odavno,jer je u interesu Vlade da cuti kao i uvek !A raspirivanje mrznje po Srbiji to je normalna pojava !!!!!!

Nacionalista

pre 17 godina

Svako ko voli ovu zemlju i njene građane ne sme ostati miran na ove radikalske gnusote. Avaj, Vlada svojim pasivnim odnosom potpiruje ovu šovinističku dramu od koje nacija još nije oporavljena. Da imaju imalo morala u G17+ odavno bi istupili iz vlasti. Oni prvi ne poštuju sebe i niko njih ne poštuje. Zato je Labus i otišao. Dinkiću ne vredi ni deset Mobtela da proda ni preostalu karićevu imovinu jer novac ne čini sve. On i njegovi to nisu shvatili. Njihova interesna zajednica demonstrira samo finansijski aspekt priče.

GuC

pre 17 godina

nezavisni i procisceni tuzioci, dignite vec jednom glas, recite nesto, pa zakleli ste se da cete sluziti....bla,bla...kako vise mozete da gledate sta rade od vas,od vase profesije. O gradjanima, njihovim pravima, da ne pricamo. Ima li ijedan od vas da sme da radi svoj posao, sram, vas bilo.
Zasto mediji ponovo ne pocnu da ignorisu SRS i njihove ogavstine. Za mene su oni najveci mrzitelji i neprijatelji MOG srpskog naroda. Mi smo ti Srbi koji treba da cuvamo to malo ponosa sto su nam ostavili, a ne oni i njihovo srBstvo.
Vladu, predsednika nam dragog nije sramota, oni prvo odmere da li im ide u prilog da osude javno ovakva krivicna dela.
Svi napolje iz pravosudja, ako niste u stanju da se oduprete politickim i fasistickim zahtevima izvrsne vlasti i njihovih sponzora. Prosto zar ne?

Gabriel

pre 17 godina

Shta je ovo sad, gde ja ovo zivim i sa kim to zivim???Da li je mogutje da tje i ovakva izjava protji nezapazeno dokle bre vishe saginjanje i okretanje glava u drugu stranu??Ako drzava ne moze da odbrani svog ministra pa kako tje onda da odbrani nas obichan narod,da li je potrebno da chekamo da neko krene sa chetkom i farbom i pochne da lupa krsteve ili ko zna kakve oznake na kutjama gde zive nesrbi ili neistomisljenici,ostao sam bez teksta,jednostavno nemam rechi DOSTA VISHE RADIKALSKOG TERORA !!!! SRAMOTA!!!

Desava se

pre 17 godina

Jako ruzno od strane Radikala.I krajnje dosadno.Ali sta ako je istina da se njena porodica borila protiv Srba? A "iver ne pada daleko od klade".Porodica je ta koja nas kreira kao licnosti i utice na nase stavove i shvatanja.Iako je za svaku osudu takav recnik radikala,ipak ja bih volela da se takvo sto ispita.Mada kakvi smo mi Srbi sami sebi prijatelji,nama neprijatelji ni ne trebaju.

aleksa

pre 17 godina

Aman vise! Ovi radikali dodijali su i Bogu i narodu. Neka iznesu dokaze za svoje tvrdnje u suprotnom treba da odgovaraju za klevetu i za sirenje medju-etnicke mrznje. Radikali nikada ni za sta nisu dali dokaze, sumnjam da i sada imaju nesto, sem prostog jezika, vulgarnog recnika i krajnje necivilizovanog ponasanja. Iako nisam simpatizer G 17 plus, ovom prilikom im saljem moju punu podrsku. Dosta vise ovog ludila koje je na sceni 15 godina. Zamislite radikale na vlasti - ovakve kakve su. Pa svet bi pobegao od njih glavom bez obzira. Oni stvarno treba da preispitaju svoje bahato i divljacko ponasanje. Dokle cemo mi svi ostali to da trpimo?

gile

pre 17 godina

Radikali ovakvim nastupima ustvari prikazuju svoju slabost - jednostavno oni vise nemaju sta da kazu. Umesto zabrane, treba ih pustiti da se jos malo glupiraju jer su realno bezopasni.

Milos

pre 17 godina

Da je Ivana Dulic Markovic neka nezasticena mucenica bez igde ikoga, nad kojom se izivljavaju neki radikalski silnici , razumljiva bi bila ovakva sveopsta briga za nju i njen slucaj i osuda takvih siledzija. Zena je medjutim politicar, potpredsednik vlade koja (vlada) na raspolaganju ima sva sredstva prinude i moze da ih koristi po svom nahodjenju. Dulicka znaci treba da zastitu trazi od svojih kolega u vladi. Ako ta vlada ne zeli nista da preduzme u cilju zastite svog potpredsednika, onda je veci problem Dulicke sa vladom nego sa radikalima. Ona, znaci moze da ostane u takvoj vladi po cenu da i dalje trpi ovakve uvrede ili da vladu u znak neslaganja i protesta napusti. Ako ipak ostaje u takvoj vladi, znaci da je saglasna s tim da se ovakvo stanje i dalje nastavi i ne vidi se tacno sta bi reakcije obicnog, nemocnog naroda mogle tu da izmene. Uostalom, ako ce da joj tako bude lakse, neka smatra i radikale “ koloritnim politicarima” o kojima je koliko juce govorio premijer cija je ona desna ruka. Kada su ga pitali da li mu je problem da saradjuje sa zanimljivim licnostima kao Bidza, Palma, Ugljanin, on je rekao: ”Nije problem saradjivati sa strankama koje su ukorenjene u sredinama u kojima jesu i imaju podrsku naroda i resavaju lokalne probleme. Imate jednostavno ljude koji resavaju lokalne probleme i podrzani su od biraca. Mislim da je to pozitivna stvar i pretpostavljam da ni vi ne mislite nista lose kad govorite o njihovoj koloritnosti.” Ne, samo su zanimljive licnosti. “ Jeste,ali je bolje da ima vise zanimljivih nego dosadnih, otudjenih licnosti. Srbija je raznolika i u tome je njena lepota. Ostala je etnicki raznolika, postoje i regionalne specificnosti i to je u redu. Neko ko nema osecaj za to vec misli da je Srbija monolitna i da se svuda moze uniformno ponasati, taj mnogo gresi.”

hrvoje

pre 17 godina

Naravno da je skandalozno sto nema veceg odjeka u javnosti povodom novih ispada mrznje radikala, ali me cudi kako G17 ne prebacuje nikakvu iloi veoma blagu reakciju svojih koalicionih partnera DSS-a.Znamo da je to vec dugo pritajena veza izmedju tih dveju stranaka koje Kostunica nece da obnaroduje zbog svetske javnosti

Ko to tamo peva

pre 17 godina

Ja sam miroljubiv čovek i može se reći da sam demokratski orijentisan, ali mislim da je dobro u dvorištu kuće imati nekog opasnog psa koji će da plaši i drži po strani one koji bi hteli da ugroze moje lične interese.

MIna

pre 17 godina

Pa, sto neko ne ispita da li je stvarno neko iz Dulickine familije bio ustasa i da se vec jednom stane tome na put, jer ovakve pausalne izjave i optuzbe mogu da se pojave upravo zato sto niko ne zeli da izadje pred javnost i kaze ko su zaista rodjaci te zene. Na kraju krajeva ovakeve izjave mogu da stete samo njoj, dok se Cvetanovicu nece nista desiti, jos ce ubrati koji glas. Ako ovo nije istina neka ga bar tuzi. Ovako, time sto se ne oglasava, samo gore po nju.

Magnus Pyke

pre 17 godina

Prirodno bi bilo da se i redovi radikala malo prociste. Vec godinama gledamo iste ljude koji nisu ispunili nista od svojih obecanja, Karlovac-Karlobag... i slicno.
Posto nemaju da ponude nista pametno ni sada okrecu se jeftinim trikovima. Vredjaju ljude koji ne umeju da se spuste na njihov nivo i da im odgovore. Ustvari, oni cine uslugu i ostalim strankama jer veoma uspesno teraju sve normalne ljude sa politicke scene Srbije.
Demokratija predstavlja volju vecine makar one bila i bez mozga.

Nenad (dijaspora)

pre 17 godina

Sto se vec jednom neproveri sta u radili brat i otac ministarke? Pa ondah da znamo sta da mislimo. Sta ako su ove izjave tacne? Hteo bi da vidim kako bi prosao srpki politicar npr. u Hrvatskoj, koji potice iz cetnicke familije. Da se razumemo, sa time necu da podjednacim cetnike i ustase.

Dragoljub

pre 17 godina

Pre svega, da li je neko bio ili nije bio ustasa, radikali nisu ovlasceni da utvrdjuju. Drugo, gospodja Dulic-Markovic ima sva ljudska prava u ovoj zemlji, i APSOLUTNO je irelevantno sta su joj bili roditelji ili preci (koliko je rodjaka ili predaka sadasnjih navodnih antikomunista, radikala, bilo u Savezu komunista???). I konacno, ne mozemo se oteti utisku da je primarni razlog zasto Dulic-Markovic smeta radikalima NE to da li joj je ko bio u ustasama, vec pre svega sto (mozda) nije srpske nacionalnosti. U zemlji Srbiji sve nacije moraju (i po ustavu!) imati prava. A sirenje medjunacionalne mrznje i fasizma jeste, i treba da bude, krivicno delo.

Sasa

pre 17 godina

Gde je to cuveno i nenadjebivo "nezavisno" Stojkovicevo sudstvo? Ajde junacu pokazite nam da smo svi u zabludi, sto vas smatramo za bastion slobizma.

DEJAN

pre 17 godina

Zelim cinjenice. Sta je historija oca i brata gospodje. Dulic-Markovic? SRS tvrdi da ima infomaciju. Zelim da znam - i da cujem OBJEKTIVNE cinjenice. Pa cu onda komentarisati SUBJEKTIVNO ove izjave SRS-a.

SUBOTICANIN

pre 17 godina

Naravno da ne treba dozvoliti ovakva vredjanja! Gospodja je ugledna gradjanka i ovo sto pricaju radikali nije istina, nema apsolutno nikakve veze sa ustasama. To moze da vam potvrdi svaki suboticanin, sramota je da nama radikali i dalje raspiruju mrznju i vracaju nas 100 godina u nazad, a svi dobro znamo kako nam je bilo dok su vladali zajedno sa onim sto trune u Pozarevcu. Srbijo probudi se jos nije kasno.
PONOSNI SUBOTICANIN

Srbenda

pre 17 godina

PROLECE A JA U SRBIJI!!! Pitajte bilo kog radikala da li misli da planeti preti neki asteroid u buducnosti!? Kako cemo protiv vanzemaljaca braniti neku svetu srpsku zemlju!? BITAN JE NAROD A NE ZEMLJA!!! Pa zasto nam to radite!? Dajte neko resenje inace ce te nas upropastiti skroz, zivimo ko nomadi zbog takvih kao Vi! Hvala Vam za svu patnju i bol ovog narod u zadnjih 15 godina i onu sto nam predstoji tek sa Vama.

Goran

pre 17 godina

Ovo je dokaz moje teorije o Krasicevom svesnom i besplatnom prikupljanju medijske slave preko strancara G17 (i ostalih partija) koji su ga podigli u nebesa u navodnoj borbi protiv njega, a u stvari iskoristavajuci celu stvar za svoju stranku. Sada i taj Cvetanovic radi isto posto su uskoro lokalni izbori, pa mu treba besplatna izborna kampanja, i to od strane stranackih protivnika.
Nisu ti radikali neke poznate medijske licnosti sa vec stecenim autoritetom, pa da se zbog njihovih izjava uzrujavamo. Ovde stvar treba prepustiti tuzilastvui sudovima i ignorisati ih. Svaka halabuka ide njima u korist.
Pa eto, pre svega ovog, ja nikad nisam ni cuo, niti sam znao da postoje Krasic i Cvetanovic, a sada znam sve o njima. Mislim da je isti slucaj sa velikom vecinom gradjana Srbije.

bivsa vojvodjanka

pre 17 godina

srbi probudite se! pa naravno da joj niko u porodici nije ustasa - to zna cela subotica. zar vam jos uvek nije jasno da je SVAKI hrvat za radikale ustasa!!! dozivela sam to sa svojom porodicom davne 1992 - zato smo se i odselili. moji rodjaci u vojvodini dozivljavaju uvrede i pretnje od radikalskih komsija i kolega na poslu sve ove godine, trpe i nadaju se da ce zlo jednom prestati... zelim to iskreno svim gradjanima srbije, jer i danas suza krene kad zasvira "hej salasi na severu backe". ali zlo nece otici samo - protiv njega se mora boriti i tu borbu moraju voditi srbi. srdacni pozdrav!

Morgan

pre 17 godina

Cini li mi se, ili ovi iz SRS ne znaju vise sta ce sa sobom? Meni sad deluju slabiji nego ikad. Kao dokone babe, koje po ceo dan vire iza spijunki. Kad bi to neko umeo da iskoristi, bilo bi lepo.

Aleksandra

pre 17 godina

Ma tako nam i treba kad nismo to ZLO uklonili 6. oktobra 2000 god. sa političke scene a vodjama doživotno zabranili bavljenje politikom!!!
Već smo sve nešto fini i po zakonu... a oni nas pljuju i truju, i biju, i ponovo brukaju pred svetom i zveckaju oružjem i prete.... i tako u krug!!!
SRAMOTA!!!!

DEDE

pre 17 godina

Ako ocekujete bilo kakvu reakciju Vlade na takve izjave,varate se !Vlada se pokrila usima odavno,jer je u interesu Vlade da cuti kao i uvek !A raspirivanje mrznje po Srbiji to je normalna pojava !!!!!!

Leskovcanin

pre 17 godina

Nakon pateticne kampanje za ukidanje SRS-a (seca li se ko toga?), jos vise su se osokolili.
Ne prica on to dzabe bas pred lokalne izbore u Leskovcu. Dobro zna da mu to moze samo doneti jos glasova.

Vuk Samotnjak

pre 17 godina

DRZAVO bre! Nije vazna privatna tuzba, treba pokazati da se ovakva glupost i mrznja ne tolerisu... osim ako se ne simpatisu? Kao gradjanin, ovaj lik zasluzuje da olize zatvorske resetke - ni manje ni vise vec isto kao oni maloumni "strojevci". Duznost drzave je da to ucini - duznost, i obaveza prema nama svima.
Ako se SRS ne izvini i ogradi od ovoga (vrlo javno) i izbaci ovog lika iz clanstva u roku od dva dana to treba shvatiti kao podrsku ove partije ovakvim idejama i zabraniti celu partiju (znam da je to vec odavno trebalo uraditi, ali bolje i sada nego nikada).
Drzavo, osvesti se! Ili smo protiv ovih likova ili sa njima - na glasanje.

Nacionalista

pre 17 godina

Svako ko voli ovu zemlju i njene građane ne sme ostati miran na ove radikalske gnusote. Avaj, Vlada svojim pasivnim odnosom potpiruje ovu šovinističku dramu od koje nacija još nije oporavljena. Da imaju imalo morala u G17+ odavno bi istupili iz vlasti. Oni prvi ne poštuju sebe i niko njih ne poštuje. Zato je Labus i otišao. Dinkiću ne vredi ni deset Mobtela da proda ni preostalu karićevu imovinu jer novac ne čini sve. On i njegovi to nisu shvatili. Njihova interesna zajednica demonstrira samo finansijski aspekt priče.

GuC

pre 17 godina

nezavisni i procisceni tuzioci, dignite vec jednom glas, recite nesto, pa zakleli ste se da cete sluziti....bla,bla...kako vise mozete da gledate sta rade od vas,od vase profesije. O gradjanima, njihovim pravima, da ne pricamo. Ima li ijedan od vas da sme da radi svoj posao, sram, vas bilo.
Zasto mediji ponovo ne pocnu da ignorisu SRS i njihove ogavstine. Za mene su oni najveci mrzitelji i neprijatelji MOG srpskog naroda. Mi smo ti Srbi koji treba da cuvamo to malo ponosa sto su nam ostavili, a ne oni i njihovo srBstvo.
Vladu, predsednika nam dragog nije sramota, oni prvo odmere da li im ide u prilog da osude javno ovakva krivicna dela.
Svi napolje iz pravosudja, ako niste u stanju da se oduprete politickim i fasistickim zahtevima izvrsne vlasti i njihovih sponzora. Prosto zar ne?

Srba

pre 17 godina

SRS je opasna stranka. Ne zbog njenog programa vec zbog njenog nastojanja da za ko zna ciji racun naprave sto vecu stetu Srbiji , da je gurnu u totalnu izolaciju, i da stvore potencijalno veoma opasne konflikte.
Mozda nije demokratski zabranjivati politicke partije ali pojedinci koji su dovoljno drski da licno prozivaju ljude i stvaraju konfliktne situacije traba da se suoce sa zakonoim pa ma koliko bili poslanici. Niko od izabranih osim Predsednikja Republike nije lneposredno biran pa i moralni aspakt oduzimanja poslanickog imuniteta i krivicnog gonjenja nije u pitanju .

Gabriel

pre 17 godina

Shta je ovo sad, gde ja ovo zivim i sa kim to zivim???Da li je mogutje da tje i ovakva izjava protji nezapazeno dokle bre vishe saginjanje i okretanje glava u drugu stranu??Ako drzava ne moze da odbrani svog ministra pa kako tje onda da odbrani nas obichan narod,da li je potrebno da chekamo da neko krene sa chetkom i farbom i pochne da lupa krsteve ili ko zna kakve oznake na kutjama gde zive nesrbi ili neistomisljenici,ostao sam bez teksta,jednostavno nemam rechi DOSTA VISHE RADIKALSKOG TERORA !!!! SRAMOTA!!!

Desava se

pre 17 godina

Jako ruzno od strane Radikala.I krajnje dosadno.Ali sta ako je istina da se njena porodica borila protiv Srba? A "iver ne pada daleko od klade".Porodica je ta koja nas kreira kao licnosti i utice na nase stavove i shvatanja.Iako je za svaku osudu takav recnik radikala,ipak ja bih volela da se takvo sto ispita.Mada kakvi smo mi Srbi sami sebi prijatelji,nama neprijatelji ni ne trebaju.

aleksa

pre 17 godina

Aman vise! Ovi radikali dodijali su i Bogu i narodu. Neka iznesu dokaze za svoje tvrdnje u suprotnom treba da odgovaraju za klevetu i za sirenje medju-etnicke mrznje. Radikali nikada ni za sta nisu dali dokaze, sumnjam da i sada imaju nesto, sem prostog jezika, vulgarnog recnika i krajnje necivilizovanog ponasanja. Iako nisam simpatizer G 17 plus, ovom prilikom im saljem moju punu podrsku. Dosta vise ovog ludila koje je na sceni 15 godina. Zamislite radikale na vlasti - ovakve kakve su. Pa svet bi pobegao od njih glavom bez obzira. Oni stvarno treba da preispitaju svoje bahato i divljacko ponasanje. Dokle cemo mi svi ostali to da trpimo?

gile

pre 17 godina

Radikali ovakvim nastupima ustvari prikazuju svoju slabost - jednostavno oni vise nemaju sta da kazu. Umesto zabrane, treba ih pustiti da se jos malo glupiraju jer su realno bezopasni.

Milos

pre 17 godina

Da je Ivana Dulic Markovic neka nezasticena mucenica bez igde ikoga, nad kojom se izivljavaju neki radikalski silnici , razumljiva bi bila ovakva sveopsta briga za nju i njen slucaj i osuda takvih siledzija. Zena je medjutim politicar, potpredsednik vlade koja (vlada) na raspolaganju ima sva sredstva prinude i moze da ih koristi po svom nahodjenju. Dulicka znaci treba da zastitu trazi od svojih kolega u vladi. Ako ta vlada ne zeli nista da preduzme u cilju zastite svog potpredsednika, onda je veci problem Dulicke sa vladom nego sa radikalima. Ona, znaci moze da ostane u takvoj vladi po cenu da i dalje trpi ovakve uvrede ili da vladu u znak neslaganja i protesta napusti. Ako ipak ostaje u takvoj vladi, znaci da je saglasna s tim da se ovakvo stanje i dalje nastavi i ne vidi se tacno sta bi reakcije obicnog, nemocnog naroda mogle tu da izmene. Uostalom, ako ce da joj tako bude lakse, neka smatra i radikale “ koloritnim politicarima” o kojima je koliko juce govorio premijer cija je ona desna ruka. Kada su ga pitali da li mu je problem da saradjuje sa zanimljivim licnostima kao Bidza, Palma, Ugljanin, on je rekao: ”Nije problem saradjivati sa strankama koje su ukorenjene u sredinama u kojima jesu i imaju podrsku naroda i resavaju lokalne probleme. Imate jednostavno ljude koji resavaju lokalne probleme i podrzani su od biraca. Mislim da je to pozitivna stvar i pretpostavljam da ni vi ne mislite nista lose kad govorite o njihovoj koloritnosti.” Ne, samo su zanimljive licnosti. “ Jeste,ali je bolje da ima vise zanimljivih nego dosadnih, otudjenih licnosti. Srbija je raznolika i u tome je njena lepota. Ostala je etnicki raznolika, postoje i regionalne specificnosti i to je u redu. Neko ko nema osecaj za to vec misli da je Srbija monolitna i da se svuda moze uniformno ponasati, taj mnogo gresi.”

hrvoje

pre 17 godina

Naravno da je skandalozno sto nema veceg odjeka u javnosti povodom novih ispada mrznje radikala, ali me cudi kako G17 ne prebacuje nikakvu iloi veoma blagu reakciju svojih koalicionih partnera DSS-a.Znamo da je to vec dugo pritajena veza izmedju tih dveju stranaka koje Kostunica nece da obnaroduje zbog svetske javnosti

Ko to tamo peva

pre 17 godina

Ja sam miroljubiv čovek i može se reći da sam demokratski orijentisan, ali mislim da je dobro u dvorištu kuće imati nekog opasnog psa koji će da plaši i drži po strani one koji bi hteli da ugroze moje lične interese.

MIna

pre 17 godina

Pa, sto neko ne ispita da li je stvarno neko iz Dulickine familije bio ustasa i da se vec jednom stane tome na put, jer ovakve pausalne izjave i optuzbe mogu da se pojave upravo zato sto niko ne zeli da izadje pred javnost i kaze ko su zaista rodjaci te zene. Na kraju krajeva ovakeve izjave mogu da stete samo njoj, dok se Cvetanovicu nece nista desiti, jos ce ubrati koji glas. Ako ovo nije istina neka ga bar tuzi. Ovako, time sto se ne oglasava, samo gore po nju.

Magnus Pyke

pre 17 godina

Prirodno bi bilo da se i redovi radikala malo prociste. Vec godinama gledamo iste ljude koji nisu ispunili nista od svojih obecanja, Karlovac-Karlobag... i slicno.
Posto nemaju da ponude nista pametno ni sada okrecu se jeftinim trikovima. Vredjaju ljude koji ne umeju da se spuste na njihov nivo i da im odgovore. Ustvari, oni cine uslugu i ostalim strankama jer veoma uspesno teraju sve normalne ljude sa politicke scene Srbije.
Demokratija predstavlja volju vecine makar one bila i bez mozga.

Nenad (dijaspora)

pre 17 godina

Sto se vec jednom neproveri sta u radili brat i otac ministarke? Pa ondah da znamo sta da mislimo. Sta ako su ove izjave tacne? Hteo bi da vidim kako bi prosao srpki politicar npr. u Hrvatskoj, koji potice iz cetnicke familije. Da se razumemo, sa time necu da podjednacim cetnike i ustase.

Dragoljub

pre 17 godina

Pre svega, da li je neko bio ili nije bio ustasa, radikali nisu ovlasceni da utvrdjuju. Drugo, gospodja Dulic-Markovic ima sva ljudska prava u ovoj zemlji, i APSOLUTNO je irelevantno sta su joj bili roditelji ili preci (koliko je rodjaka ili predaka sadasnjih navodnih antikomunista, radikala, bilo u Savezu komunista???). I konacno, ne mozemo se oteti utisku da je primarni razlog zasto Dulic-Markovic smeta radikalima NE to da li joj je ko bio u ustasama, vec pre svega sto (mozda) nije srpske nacionalnosti. U zemlji Srbiji sve nacije moraju (i po ustavu!) imati prava. A sirenje medjunacionalne mrznje i fasizma jeste, i treba da bude, krivicno delo.

Sasa

pre 17 godina

Gde je to cuveno i nenadjebivo "nezavisno" Stojkovicevo sudstvo? Ajde junacu pokazite nam da smo svi u zabludi, sto vas smatramo za bastion slobizma.

DEJAN

pre 17 godina

Zelim cinjenice. Sta je historija oca i brata gospodje. Dulic-Markovic? SRS tvrdi da ima infomaciju. Zelim da znam - i da cujem OBJEKTIVNE cinjenice. Pa cu onda komentarisati SUBJEKTIVNO ove izjave SRS-a.

SUBOTICANIN

pre 17 godina

Naravno da ne treba dozvoliti ovakva vredjanja! Gospodja je ugledna gradjanka i ovo sto pricaju radikali nije istina, nema apsolutno nikakve veze sa ustasama. To moze da vam potvrdi svaki suboticanin, sramota je da nama radikali i dalje raspiruju mrznju i vracaju nas 100 godina u nazad, a svi dobro znamo kako nam je bilo dok su vladali zajedno sa onim sto trune u Pozarevcu. Srbijo probudi se jos nije kasno.
PONOSNI SUBOTICANIN

Srbenda

pre 17 godina

PROLECE A JA U SRBIJI!!! Pitajte bilo kog radikala da li misli da planeti preti neki asteroid u buducnosti!? Kako cemo protiv vanzemaljaca braniti neku svetu srpsku zemlju!? BITAN JE NAROD A NE ZEMLJA!!! Pa zasto nam to radite!? Dajte neko resenje inace ce te nas upropastiti skroz, zivimo ko nomadi zbog takvih kao Vi! Hvala Vam za svu patnju i bol ovog narod u zadnjih 15 godina i onu sto nam predstoji tek sa Vama.

Goran

pre 17 godina

Ovo je dokaz moje teorije o Krasicevom svesnom i besplatnom prikupljanju medijske slave preko strancara G17 (i ostalih partija) koji su ga podigli u nebesa u navodnoj borbi protiv njega, a u stvari iskoristavajuci celu stvar za svoju stranku. Sada i taj Cvetanovic radi isto posto su uskoro lokalni izbori, pa mu treba besplatna izborna kampanja, i to od strane stranackih protivnika.
Nisu ti radikali neke poznate medijske licnosti sa vec stecenim autoritetom, pa da se zbog njihovih izjava uzrujavamo. Ovde stvar treba prepustiti tuzilastvui sudovima i ignorisati ih. Svaka halabuka ide njima u korist.
Pa eto, pre svega ovog, ja nikad nisam ni cuo, niti sam znao da postoje Krasic i Cvetanovic, a sada znam sve o njima. Mislim da je isti slucaj sa velikom vecinom gradjana Srbije.

bivsa vojvodjanka

pre 17 godina

srbi probudite se! pa naravno da joj niko u porodici nije ustasa - to zna cela subotica. zar vam jos uvek nije jasno da je SVAKI hrvat za radikale ustasa!!! dozivela sam to sa svojom porodicom davne 1992 - zato smo se i odselili. moji rodjaci u vojvodini dozivljavaju uvrede i pretnje od radikalskih komsija i kolega na poslu sve ove godine, trpe i nadaju se da ce zlo jednom prestati... zelim to iskreno svim gradjanima srbije, jer i danas suza krene kad zasvira "hej salasi na severu backe". ali zlo nece otici samo - protiv njega se mora boriti i tu borbu moraju voditi srbi. srdacni pozdrav!