Solidarnost u odbrani od poplava

Beograd -- Vodostaj Tise na većem delu toka kroz našu zemlju i dalje je u porastu, osim kod Titela gde je u opadanju zbog ušća u Dunav.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar

 1. Elementarne nepogode su suvise ozbiljna stvar da bi se siromasna drzava, kao sto je Srbija, ovako lagodno odnosila prema njima. Kad god je neka nevolja spominje se civilna zastita ili Agencija za vanredne situacije, a onda, kada sve prodje, sve bude po starom.Pa ovakav nacin rada je gori nego poplava. Tripliraju se stabovi i drugi organi koji rukovode, pozivaju se ljudi u dobrovoljce, a svi zaboravljaju da postoji zakonska mogucnost radne obaveze. Najbolje bi bilo da lokalne zajednice preuzmu na sebe brigu o celom sistemu zastite, a da drzava ulece samo da pomogne interventno.
  (Malena, 20. april 2006 11:20)

  # Link komentara

 2. Nije samo u pitanju solidarnost vec lenjost (cekam da neko drugi to uradi) i glupost (kradem dzakove sa peskom)! Trebalo bi malo da se ugledamo na Nemce. Kad je solidarnost u ovakvim situacijama u pitanju tu mogu stvarno da nam budu ucitelji!!!
  (eskim, 20. april 2006 11:45)

  # Link komentara

 3. Чије су наше паре?
  (Чанак, 20. april 2006 17:37)

  # Link komentara

Info

Matematičari osvojili četiri medalje

22.07.2014. | Komentari: 0

Dok se gotovo svi učenici raduju raspustu i odlasku na odmor, učenici nekoliko gimnazija usred raspusta zaokružuju svoje uspehe u ovoj godini. Protekle sedmice u Astani u Kazahstanu održana je 45. Međunarodna olimpijada iz fizike. Petočlani tim Srbije

Srbija

Krstić sa sobom poveo i saradnike

22.07.2014. | 17:10 | Izvor: B92, eKapija | Komentari: 0
Foto: Tanjug

Beograd -- Saradnici Lazara Krstića, bivšeg ministra finansija, napustili su tu državnu instituciju.

Knjige/Stripovi

Preminuo "mali veliki čovek" Tomas Berger

22.07.2014. | Izvor: RTS, Tanjug | Komentari: 0
Dastin Hofman u filmu „Mali veliki čovek“

Duhoviti i autentični pisac koji je obnovio mit o američkom Divljem zapadu u romanu „Mali veliki čovek“, Tomas Berger, umro je u Njujorku u 90. godini.

Vesti

Naučnici pronašli način da "izbrišu" HIV iz DNK ćelije

22.07.2014. | Komentari: 0

Kada HIV jednom osvoji ljudsku ćeliju, u njoj ostaje zauvek. On ubacuje smrtonosni genom trajno u DNK žrtve, zbog čega osobe sa ovim virusom doživotno moraju da budu na lekovima.

Vesti

Mask: Povećaćemo autonomiju elektromobila na 800 km

22.07.2014. | Komentari: 7
Foto: YT print screen

Osnivač i izvršni direktor Tesla Motorsa, Ilon Mask, izjavio je da će automobili ovog proizvođača vrlo brzo biti u mogućnosti da sa jednim punjenjem baterija pređu i do 800 km, ali da će to povećati cenu vozila.

Vesti

(Novi) Najtanji smartfon na svetu

22.07.2014. | Komentari: 13

Možda ste mislili da je Elife S5.5 kompanije Gionee bio apsurdno tanak smartfon. Ipak, čini se da su uspeli da svojim novim adutom nadmaše sami...

Uzbudilnik

Upadnite u loše društvo svakog radnog dana od 6 do 9.

Fudbal

Kako će igrati Advokatova Srbija?

22.07.2014. | 12:19 | Izvor: B92 | Komentari: 86 Beta/AP

Advokat ima nadimak ’Mali general’ zbog niskog rasta i autoritativnog ponašanja, a često je u prošlosti bio u sukobu sa medijima zbog izbora igrača (na to smo navikli). Kritikovan je i da ne želi da uvrsti nove igrače u tim, kao i da njegove