Utorak, 17.05.2005.

08:14

Upućen zvaničan poziv Kosumiju

Premijeru Kosova Vlada Srbije zvanično uputila <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=05&dd=16&nav_id=168547" class="text-link" target= "_blank">poziv za razgovor </a> 25. maja u Prizrenu; on prihvata razgovor, ne datum i mesto.

Izvor: B92

Upuæen zvanièan poziv Kosumiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Realno

pre 18 godina

Kao prvo nas premijer gos. Kostunica ima legitimno pravo da zakazuje sta hoce na teritoriji Kosova, posto po rezoluciji Saveta Bezbednosti UN-a 19/44 Kosovo je sastavni deo Srbije. Ako hoce oni mogu da presele skupstinu Srbije u Kosovsku Mitrovicu i niko nece moci tome da se suprostavi.
Druga stvar koji hocu da kazem ovim ljudima da se vise ne prepucavaju po forumima ko je kriv i ko je krvolocniji ubica Albanci ili Srbi vec da razmisljaju o tome kako ce ziveti, kako resiti ekonomsku situaciju, bezbednost, i ostala pitanja koja muce sve one koji zive na Kosovu, a ne kakav ce status Kosova biti, prvenstveno iz razloga sto to ne odlucuju ni Albanci ni Srbi vec medjunarodna zajednica.
Jos jedna napomena, citiram zvanicna medjunarodna dokumenta
"U sklopu jedne suverene drzave se NE MOZE formirati DRAZAVA bez pristanka te DRZAVE" narvucenije po medjunarodnim dokumentima i to zvanicnim. Kosovo ne moze dobiti nezavisnost i medjunarodno priznanje bez pristanka Vlade Srbije i srpskog naroda.

Fikret Rufati

pre 18 godina

Ja se nadam da vasa drzava prvo posalje ona tela ubijenih i masakriranih albanaca koja se nalazu (bog zna gde) kod vas i pocne da istrazuje "mackaticu" i dno puno vasih asfaltiranih autoputeva, pa posle da ima obraz vas premijer koji 99 sa automatskom puskom na ruku posetio Kosova, da prejudicira mesto sastanka. Nemojte se puno nadati, prem. Kosumi je bio politicki zatvorenik vasih montiranih sudskih procesa, pa stoga se unapred se zna kakav stav ce iznositi vasoj drzavi.

Soni

pre 18 godina

ljudi puni zavere, a ne vidite da politika nije tako komplikovana - narocito kad zavisi od nekog drugog npr USA, UK, UN. Nista nema tu od razgovora, od pomirenja, od nicega. Srbija ostaje kakva je danas, Kosovo dobija uslovnu nezavisnost sve dok Crna Gora ne postaje isto nezavisna. Kad cete razumijeti da vasi politicari ne rade za vas nego za sebe. Ja bi mislio da do sada to bi svi videli

Samo istina

pre 18 godina

Da malo raznjasnimo stvari
1/ Za taj dialog se prvi javio gos.Kosumi a ne gos.Kostunica.
2/Svima kojima se zuri da zloupotrebe dijalog kazu Prizeren srpska prestonica pored spaljivane crkve, ali samo ne i buducnost Srba u Kosovo sa bilo kakvim statusom jer se jedno zna Kosovo po medunarodnij zajednici nikad vise se nece vratiti pod Srbijom.
3/Manite se zloupotrebe nesrecnim ljudima i njihovim patnjama bilo oni Albanci ili Srbi
4/Da ako ste u istini za dialog onda izvolite i da vidim kako vi trazite od vaseg premijera da napravi prvi korak. A taj korak je jednostavno lako napraviti to je ovo. neka gospodin kostunica na svom avionu ili kamionu kako se bude odluci doci donese natrag tamo odakle su i pokradena ili blaze receno premestena sva dela koja pripadaju kosovskom muzeju umetnosti i sva druga umetnicka dela koja su prije rata pripadali svima na kosovu bez obzira na naciju veru rasu neka to bude cin dobre volje jer preko umetnosti ce vama samima biti lakse da dokazete da ste postajali na kosovo i prije a i medunarodna zajednica ce znati to da ceni

hmmm

pre 18 godina

Vlada Kosova ce gotovo sigurno prihvatiti Kostunicin predlog da se sretnu u Djakovici, i izraziti nadu da ce Kostunica sa sobom doneti jos 500 vec identifikovanih tela nevinih Albanaca iz Djakovice. Shvatite vec jedonom: Srbija nema ama bas nikakvo moralno pravi da bilo sta trazi u vezi Kosova.

sam

pre 18 godina

Ja mislim da G-din Kostunica treba da zove G-dina Kosumija u BG, NI, NS ili neko drugo mesto u Srbiji, a ne u Prizrenu. Jer gospodin nema nikakve ingirencije da bilo gde na Kosovu aranzira sastanke bilo kakvog nivoa, Neko ko treba da organizuje sastanke u Prizrenu ili bilo gde na Kosovu je UNMIK i VLADA Kosova.
Samo da vas podsetim da Prizren nikada nije bio srpska prestonica kako to u nekim komentarima pise.

Ujna

pre 18 godina

Simbolika i kvazibolećivost u stvarima koje traže ozbiljnost i rešenja. I posle ćemo biti ogorčeni ako dobijemo nekog izrazito tvrdog diplomatu kao posrednika. Strine nam nisu ravne!

A.C.

pre 18 godina

mnogo ste smesni, kao prvo on uopste se ne pita kakav ce da bude status Kosova, i kao drugo najbolje za njega kao premijer Srbije da kaze srbima istinu da Kosovo ima da bude nezavisna drzava jer on dobro zna kakav ce da bude status Kosova i dok je bio predsednik tadasnje Jugoslavije on je to prihvatao (sto potvrdjuje i izjava Svilanovica), jer bi bio bolje i za Srbiju i za Kosovo pa i za gradjane koji zivu u ovim prostorima.

Dex-Pristina

pre 18 godina

Neko je pitao zašto Prizren, Prizren je najstarija prestonica Srbije u kojoj je boravio i odatle carovao sveti Car Dušan Silni. Osim toga Prizren je bio centar bogoslovije SPC, kojoj odajem dužno poštovanje, jer da nje nije bilo, ne bi na Kosmetu ostalo ni ovoliko Srba. Kosovo Polje je posle proslogodisnjeg pogroma ostalo bez srpskog stanonistva.

Bannat

pre 18 godina

Bravo za Premijera!! Ako ne 24, onda 25. maj. Albanskoj strani je sve neugodnije i neugodnije, jer ne mogu da se opasulje da vise nema Slobe Milosevica. Steta, zaista steta sto VK nije postao premijer odmah 2000. godine. Covek pokazuje kako treba i sta treba da se radi.

Alban berisha, Peje

pre 18 godina

Susret bi trebalo odrzati u Meji, Izbicu, Peci, Drenicu, Racak i mnoga druga mesta gde srbska Vojska i Policija cinila maskar.
I zanima me da li ce se opet g. Kustunica pozirati sa "KALASNIKOM", kao nekada.

Boban_CH_SG

pre 18 godina

Beograd kaze: Pregovori 25. Maja 2005, Beograd kaze pregovori u Prizrenu. Mislim da ce se i jedno i drugo ostvariti. Polako ali sigurno se vraca autoritet kome i pripada. Bravo vlada Srbije! Tako se vodi politika.

Povratak

pre 18 godina

Vratice se srpska vojska i policija na Kosovo, ako Bog da i Amerika mi cemo ovoga leta imati demokratiju kao u Beogradu tako i u Pristini!
p.s. voleo bih da objavite moj komentar!
hvala

Namcor

pre 18 godina

Cestitke premijeru!
Bas sad da vidim da li je njihov kod kuce ili kucamo na zakljucana vrata.
Prizren - dabome - u staroj Srpskoj prestonici pored zapaljene Bogorodice Ljevske.
da ne mogu da nam sole pamet o srpskim zlocinima.
Majstor Kostunica!!!

glas razuma

pre 18 godina

A zashto Prizren? Savetnici gospodina Koshtunice kazu simbolicno jer tamo vishe nema Srba a i zbog srushenog manastira Bogorodice Ljevishke. Pa zar ih nije sramota, pa valjda je simbolika Kosovo Polje Devet Jugovica ili bar gde josh ima Srba, a ne tamo gde je sve i pocelo od osnivanja Prizrenske lige gde se rodila ideja "kosovo republika". Ako je to simbolicno onda tesko onim Srbima dole jer su sa Miloshevicem izgubili drzavu, a sa ovakvim pregovaracima koji slede njegovu politiku stani podji nazad i kojima nishta nije sveto izgubice bojom se i pravo na zivot, o povratku nema ni govora . Ako se ne opametimo i bilo kako se ne izborimo za nove izbore zauvek ce mo propustiti priliku da neshto popravimo.

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Treba razgovarati, sa svakim, i u svakom slucaju. Naročito sa onima koji imaju suprotno mišljenje i namere. Predlažem da gospodin Koštunica ne postavlja preduslove. Već da zahteva, da se prethodno pronadju tela svih pobijenih i nestalih Srba, koji su nestali u haosu od kada je Kosovo i Metohija "oslobodjena". Takodje bi trebalo postaviti pitanje povratka svih Srba "legalno" proteranih sa ove teritorije nakaznim zakonom o zabrani povratka, izbeglica, koji je donešen 1945 godine. Takodje treba utvrditi razloge zbog kojih se i posle ooslobodjenja odnosno 1945 godine, srspka populacija selila sa ovih prostora. Da li je i ko na njih vršio pritisak. Da li su metode pritiska za iseljavanje Srba imale primese državnog terora. Ako je iseljavanje bilo izazvano "ekonomskim razlozima", zašto ti razlozi nisu vašili i za albansku populaciju itd. itd. Ne smemo žmuriti i stavljati po strani nijedno pitanje, sa nadom da ćemo "apstiniranjem" nešto postići.

Enver Kelmendi

pre 18 godina

Meni se dopada napor g.Kostunice da sto pre pocnu razgovori sa vladom Kosova tj.sa g.Kosumijom. Ali bojim se da g.Kostunica iz bilo koji razloga pokusava da dobije poene kod MZi u zemlji. Ako je g.Kostunica zaista spreman za razgovore, sto bi ja taj gest pozitivno prihvatio, neka posalje za Kosovo sto je moguce breze 300 tela ubijenih Albanaca. Zasto ova tela moraju da cekaju 24 maj i mesec juni,prema jucerasnim vestima RTK1. Zar je tesko poslati natrag u Kosovo katastarsku dokumentaciju ili maticne knige rodjenih? Ja mogu da svatim g.Kostunicu da ne moze da zaposli radnike, da napravi auto-puteve, skole, bolnice jer je teska ekonomska situacija u Srbiji ali ono sto moze da uradi za danas zasto ostavlja za sutra. G.Milosevic puno sta je uradio pogresno i naopako ali je bio gospodar svog posla, sta je naumio radio odmah, dok g.Kostunica sta god uradi radi veoma lagano da ne kazem kilavski. Auto ima pet brzine i vozac vozi prema uslovima i okolnostima puta, pa g.Kostunice, molim ako ne mozete brze, onda vozite trecem brzinom.

Enver Kelmendi

pre 18 godina

Meni se dopada napor g.Kostunice da sto pre pocnu razgovori sa vladom Kosova tj.sa g.Kosumijom. Ali bojim se da g.Kostunica iz bilo koji razloga pokusava da dobije poene kod MZi u zemlji. Ako je g.Kostunica zaista spreman za razgovore, sto bi ja taj gest pozitivno prihvatio, neka posalje za Kosovo sto je moguce breze 300 tela ubijenih Albanaca. Zasto ova tela moraju da cekaju 24 maj i mesec juni,prema jucerasnim vestima RTK1. Zar je tesko poslati natrag u Kosovo katastarsku dokumentaciju ili maticne knige rodjenih? Ja mogu da svatim g.Kostunicu da ne moze da zaposli radnike, da napravi auto-puteve, skole, bolnice jer je teska ekonomska situacija u Srbiji ali ono sto moze da uradi za danas zasto ostavlja za sutra. G.Milosevic puno sta je uradio pogresno i naopako ali je bio gospodar svog posla, sta je naumio radio odmah, dok g.Kostunica sta god uradi radi veoma lagano da ne kazem kilavski. Auto ima pet brzine i vozac vozi prema uslovima i okolnostima puta, pa g.Kostunice, molim ako ne mozete brze, onda vozite trecem brzinom.

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Treba razgovarati, sa svakim, i u svakom slucaju. Naročito sa onima koji imaju suprotno mišljenje i namere. Predlažem da gospodin Koštunica ne postavlja preduslove. Već da zahteva, da se prethodno pronadju tela svih pobijenih i nestalih Srba, koji su nestali u haosu od kada je Kosovo i Metohija "oslobodjena". Takodje bi trebalo postaviti pitanje povratka svih Srba "legalno" proteranih sa ove teritorije nakaznim zakonom o zabrani povratka, izbeglica, koji je donešen 1945 godine. Takodje treba utvrditi razloge zbog kojih se i posle ooslobodjenja odnosno 1945 godine, srspka populacija selila sa ovih prostora. Da li je i ko na njih vršio pritisak. Da li su metode pritiska za iseljavanje Srba imale primese državnog terora. Ako je iseljavanje bilo izazvano "ekonomskim razlozima", zašto ti razlozi nisu vašili i za albansku populaciju itd. itd. Ne smemo žmuriti i stavljati po strani nijedno pitanje, sa nadom da ćemo "apstiniranjem" nešto postići.

glas razuma

pre 18 godina

A zashto Prizren? Savetnici gospodina Koshtunice kazu simbolicno jer tamo vishe nema Srba a i zbog srushenog manastira Bogorodice Ljevishke. Pa zar ih nije sramota, pa valjda je simbolika Kosovo Polje Devet Jugovica ili bar gde josh ima Srba, a ne tamo gde je sve i pocelo od osnivanja Prizrenske lige gde se rodila ideja "kosovo republika". Ako je to simbolicno onda tesko onim Srbima dole jer su sa Miloshevicem izgubili drzavu, a sa ovakvim pregovaracima koji slede njegovu politiku stani podji nazad i kojima nishta nije sveto izgubice bojom se i pravo na zivot, o povratku nema ni govora . Ako se ne opametimo i bilo kako se ne izborimo za nove izbore zauvek ce mo propustiti priliku da neshto popravimo.

Namcor

pre 18 godina

Cestitke premijeru!
Bas sad da vidim da li je njihov kod kuce ili kucamo na zakljucana vrata.
Prizren - dabome - u staroj Srpskoj prestonici pored zapaljene Bogorodice Ljevske.
da ne mogu da nam sole pamet o srpskim zlocinima.
Majstor Kostunica!!!

Povratak

pre 18 godina

Vratice se srpska vojska i policija na Kosovo, ako Bog da i Amerika mi cemo ovoga leta imati demokratiju kao u Beogradu tako i u Pristini!
p.s. voleo bih da objavite moj komentar!
hvala

Boban_CH_SG

pre 18 godina

Beograd kaze: Pregovori 25. Maja 2005, Beograd kaze pregovori u Prizrenu. Mislim da ce se i jedno i drugo ostvariti. Polako ali sigurno se vraca autoritet kome i pripada. Bravo vlada Srbije! Tako se vodi politika.

Bannat

pre 18 godina

Bravo za Premijera!! Ako ne 24, onda 25. maj. Albanskoj strani je sve neugodnije i neugodnije, jer ne mogu da se opasulje da vise nema Slobe Milosevica. Steta, zaista steta sto VK nije postao premijer odmah 2000. godine. Covek pokazuje kako treba i sta treba da se radi.

Alban berisha, Peje

pre 18 godina

Susret bi trebalo odrzati u Meji, Izbicu, Peci, Drenicu, Racak i mnoga druga mesta gde srbska Vojska i Policija cinila maskar.
I zanima me da li ce se opet g. Kustunica pozirati sa "KALASNIKOM", kao nekada.

sam

pre 18 godina

Ja mislim da G-din Kostunica treba da zove G-dina Kosumija u BG, NI, NS ili neko drugo mesto u Srbiji, a ne u Prizrenu. Jer gospodin nema nikakve ingirencije da bilo gde na Kosovu aranzira sastanke bilo kakvog nivoa, Neko ko treba da organizuje sastanke u Prizrenu ili bilo gde na Kosovu je UNMIK i VLADA Kosova.
Samo da vas podsetim da Prizren nikada nije bio srpska prestonica kako to u nekim komentarima pise.

hmmm

pre 18 godina

Vlada Kosova ce gotovo sigurno prihvatiti Kostunicin predlog da se sretnu u Djakovici, i izraziti nadu da ce Kostunica sa sobom doneti jos 500 vec identifikovanih tela nevinih Albanaca iz Djakovice. Shvatite vec jedonom: Srbija nema ama bas nikakvo moralno pravi da bilo sta trazi u vezi Kosova.

A.C.

pre 18 godina

mnogo ste smesni, kao prvo on uopste se ne pita kakav ce da bude status Kosova, i kao drugo najbolje za njega kao premijer Srbije da kaze srbima istinu da Kosovo ima da bude nezavisna drzava jer on dobro zna kakav ce da bude status Kosova i dok je bio predsednik tadasnje Jugoslavije on je to prihvatao (sto potvrdjuje i izjava Svilanovica), jer bi bio bolje i za Srbiju i za Kosovo pa i za gradjane koji zivu u ovim prostorima.

Dex-Pristina

pre 18 godina

Neko je pitao zašto Prizren, Prizren je najstarija prestonica Srbije u kojoj je boravio i odatle carovao sveti Car Dušan Silni. Osim toga Prizren je bio centar bogoslovije SPC, kojoj odajem dužno poštovanje, jer da nje nije bilo, ne bi na Kosmetu ostalo ni ovoliko Srba. Kosovo Polje je posle proslogodisnjeg pogroma ostalo bez srpskog stanonistva.

Ujna

pre 18 godina

Simbolika i kvazibolećivost u stvarima koje traže ozbiljnost i rešenja. I posle ćemo biti ogorčeni ako dobijemo nekog izrazito tvrdog diplomatu kao posrednika. Strine nam nisu ravne!

Samo istina

pre 18 godina

Da malo raznjasnimo stvari
1/ Za taj dialog se prvi javio gos.Kosumi a ne gos.Kostunica.
2/Svima kojima se zuri da zloupotrebe dijalog kazu Prizeren srpska prestonica pored spaljivane crkve, ali samo ne i buducnost Srba u Kosovo sa bilo kakvim statusom jer se jedno zna Kosovo po medunarodnij zajednici nikad vise se nece vratiti pod Srbijom.
3/Manite se zloupotrebe nesrecnim ljudima i njihovim patnjama bilo oni Albanci ili Srbi
4/Da ako ste u istini za dialog onda izvolite i da vidim kako vi trazite od vaseg premijera da napravi prvi korak. A taj korak je jednostavno lako napraviti to je ovo. neka gospodin kostunica na svom avionu ili kamionu kako se bude odluci doci donese natrag tamo odakle su i pokradena ili blaze receno premestena sva dela koja pripadaju kosovskom muzeju umetnosti i sva druga umetnicka dela koja su prije rata pripadali svima na kosovu bez obzira na naciju veru rasu neka to bude cin dobre volje jer preko umetnosti ce vama samima biti lakse da dokazete da ste postajali na kosovo i prije a i medunarodna zajednica ce znati to da ceni

Soni

pre 18 godina

ljudi puni zavere, a ne vidite da politika nije tako komplikovana - narocito kad zavisi od nekog drugog npr USA, UK, UN. Nista nema tu od razgovora, od pomirenja, od nicega. Srbija ostaje kakva je danas, Kosovo dobija uslovnu nezavisnost sve dok Crna Gora ne postaje isto nezavisna. Kad cete razumijeti da vasi politicari ne rade za vas nego za sebe. Ja bi mislio da do sada to bi svi videli

Fikret Rufati

pre 18 godina

Ja se nadam da vasa drzava prvo posalje ona tela ubijenih i masakriranih albanaca koja se nalazu (bog zna gde) kod vas i pocne da istrazuje "mackaticu" i dno puno vasih asfaltiranih autoputeva, pa posle da ima obraz vas premijer koji 99 sa automatskom puskom na ruku posetio Kosova, da prejudicira mesto sastanka. Nemojte se puno nadati, prem. Kosumi je bio politicki zatvorenik vasih montiranih sudskih procesa, pa stoga se unapred se zna kakav stav ce iznositi vasoj drzavi.

Realno

pre 18 godina

Kao prvo nas premijer gos. Kostunica ima legitimno pravo da zakazuje sta hoce na teritoriji Kosova, posto po rezoluciji Saveta Bezbednosti UN-a 19/44 Kosovo je sastavni deo Srbije. Ako hoce oni mogu da presele skupstinu Srbije u Kosovsku Mitrovicu i niko nece moci tome da se suprostavi.
Druga stvar koji hocu da kazem ovim ljudima da se vise ne prepucavaju po forumima ko je kriv i ko je krvolocniji ubica Albanci ili Srbi vec da razmisljaju o tome kako ce ziveti, kako resiti ekonomsku situaciju, bezbednost, i ostala pitanja koja muce sve one koji zive na Kosovu, a ne kakav ce status Kosova biti, prvenstveno iz razloga sto to ne odlucuju ni Albanci ni Srbi vec medjunarodna zajednica.
Jos jedna napomena, citiram zvanicna medjunarodna dokumenta
"U sklopu jedne suverene drzave se NE MOZE formirati DRAZAVA bez pristanka te DRZAVE" narvucenije po medjunarodnim dokumentima i to zvanicnim. Kosovo ne moze dobiti nezavisnost i medjunarodno priznanje bez pristanka Vlade Srbije i srpskog naroda.

Enver Kelmendi

pre 18 godina

Meni se dopada napor g.Kostunice da sto pre pocnu razgovori sa vladom Kosova tj.sa g.Kosumijom. Ali bojim se da g.Kostunica iz bilo koji razloga pokusava da dobije poene kod MZi u zemlji. Ako je g.Kostunica zaista spreman za razgovore, sto bi ja taj gest pozitivno prihvatio, neka posalje za Kosovo sto je moguce breze 300 tela ubijenih Albanaca. Zasto ova tela moraju da cekaju 24 maj i mesec juni,prema jucerasnim vestima RTK1. Zar je tesko poslati natrag u Kosovo katastarsku dokumentaciju ili maticne knige rodjenih? Ja mogu da svatim g.Kostunicu da ne moze da zaposli radnike, da napravi auto-puteve, skole, bolnice jer je teska ekonomska situacija u Srbiji ali ono sto moze da uradi za danas zasto ostavlja za sutra. G.Milosevic puno sta je uradio pogresno i naopako ali je bio gospodar svog posla, sta je naumio radio odmah, dok g.Kostunica sta god uradi radi veoma lagano da ne kazem kilavski. Auto ima pet brzine i vozac vozi prema uslovima i okolnostima puta, pa g.Kostunice, molim ako ne mozete brze, onda vozite trecem brzinom.

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Treba razgovarati, sa svakim, i u svakom slucaju. Naročito sa onima koji imaju suprotno mišljenje i namere. Predlažem da gospodin Koštunica ne postavlja preduslove. Već da zahteva, da se prethodno pronadju tela svih pobijenih i nestalih Srba, koji su nestali u haosu od kada je Kosovo i Metohija "oslobodjena". Takodje bi trebalo postaviti pitanje povratka svih Srba "legalno" proteranih sa ove teritorije nakaznim zakonom o zabrani povratka, izbeglica, koji je donešen 1945 godine. Takodje treba utvrditi razloge zbog kojih se i posle ooslobodjenja odnosno 1945 godine, srspka populacija selila sa ovih prostora. Da li je i ko na njih vršio pritisak. Da li su metode pritiska za iseljavanje Srba imale primese državnog terora. Ako je iseljavanje bilo izazvano "ekonomskim razlozima", zašto ti razlozi nisu vašili i za albansku populaciju itd. itd. Ne smemo žmuriti i stavljati po strani nijedno pitanje, sa nadom da ćemo "apstiniranjem" nešto postići.

glas razuma

pre 18 godina

A zashto Prizren? Savetnici gospodina Koshtunice kazu simbolicno jer tamo vishe nema Srba a i zbog srushenog manastira Bogorodice Ljevishke. Pa zar ih nije sramota, pa valjda je simbolika Kosovo Polje Devet Jugovica ili bar gde josh ima Srba, a ne tamo gde je sve i pocelo od osnivanja Prizrenske lige gde se rodila ideja "kosovo republika". Ako je to simbolicno onda tesko onim Srbima dole jer su sa Miloshevicem izgubili drzavu, a sa ovakvim pregovaracima koji slede njegovu politiku stani podji nazad i kojima nishta nije sveto izgubice bojom se i pravo na zivot, o povratku nema ni govora . Ako se ne opametimo i bilo kako se ne izborimo za nove izbore zauvek ce mo propustiti priliku da neshto popravimo.

Namcor

pre 18 godina

Cestitke premijeru!
Bas sad da vidim da li je njihov kod kuce ili kucamo na zakljucana vrata.
Prizren - dabome - u staroj Srpskoj prestonici pored zapaljene Bogorodice Ljevske.
da ne mogu da nam sole pamet o srpskim zlocinima.
Majstor Kostunica!!!

Povratak

pre 18 godina

Vratice se srpska vojska i policija na Kosovo, ako Bog da i Amerika mi cemo ovoga leta imati demokratiju kao u Beogradu tako i u Pristini!
p.s. voleo bih da objavite moj komentar!
hvala

Boban_CH_SG

pre 18 godina

Beograd kaze: Pregovori 25. Maja 2005, Beograd kaze pregovori u Prizrenu. Mislim da ce se i jedno i drugo ostvariti. Polako ali sigurno se vraca autoritet kome i pripada. Bravo vlada Srbije! Tako se vodi politika.

Bannat

pre 18 godina

Bravo za Premijera!! Ako ne 24, onda 25. maj. Albanskoj strani je sve neugodnije i neugodnije, jer ne mogu da se opasulje da vise nema Slobe Milosevica. Steta, zaista steta sto VK nije postao premijer odmah 2000. godine. Covek pokazuje kako treba i sta treba da se radi.

Alban berisha, Peje

pre 18 godina

Susret bi trebalo odrzati u Meji, Izbicu, Peci, Drenicu, Racak i mnoga druga mesta gde srbska Vojska i Policija cinila maskar.
I zanima me da li ce se opet g. Kustunica pozirati sa "KALASNIKOM", kao nekada.

sam

pre 18 godina

Ja mislim da G-din Kostunica treba da zove G-dina Kosumija u BG, NI, NS ili neko drugo mesto u Srbiji, a ne u Prizrenu. Jer gospodin nema nikakve ingirencije da bilo gde na Kosovu aranzira sastanke bilo kakvog nivoa, Neko ko treba da organizuje sastanke u Prizrenu ili bilo gde na Kosovu je UNMIK i VLADA Kosova.
Samo da vas podsetim da Prizren nikada nije bio srpska prestonica kako to u nekim komentarima pise.

hmmm

pre 18 godina

Vlada Kosova ce gotovo sigurno prihvatiti Kostunicin predlog da se sretnu u Djakovici, i izraziti nadu da ce Kostunica sa sobom doneti jos 500 vec identifikovanih tela nevinih Albanaca iz Djakovice. Shvatite vec jedonom: Srbija nema ama bas nikakvo moralno pravi da bilo sta trazi u vezi Kosova.

A.C.

pre 18 godina

mnogo ste smesni, kao prvo on uopste se ne pita kakav ce da bude status Kosova, i kao drugo najbolje za njega kao premijer Srbije da kaze srbima istinu da Kosovo ima da bude nezavisna drzava jer on dobro zna kakav ce da bude status Kosova i dok je bio predsednik tadasnje Jugoslavije on je to prihvatao (sto potvrdjuje i izjava Svilanovica), jer bi bio bolje i za Srbiju i za Kosovo pa i za gradjane koji zivu u ovim prostorima.

Dex-Pristina

pre 18 godina

Neko je pitao zašto Prizren, Prizren je najstarija prestonica Srbije u kojoj je boravio i odatle carovao sveti Car Dušan Silni. Osim toga Prizren je bio centar bogoslovije SPC, kojoj odajem dužno poštovanje, jer da nje nije bilo, ne bi na Kosmetu ostalo ni ovoliko Srba. Kosovo Polje je posle proslogodisnjeg pogroma ostalo bez srpskog stanonistva.

Ujna

pre 18 godina

Simbolika i kvazibolećivost u stvarima koje traže ozbiljnost i rešenja. I posle ćemo biti ogorčeni ako dobijemo nekog izrazito tvrdog diplomatu kao posrednika. Strine nam nisu ravne!

Samo istina

pre 18 godina

Da malo raznjasnimo stvari
1/ Za taj dialog se prvi javio gos.Kosumi a ne gos.Kostunica.
2/Svima kojima se zuri da zloupotrebe dijalog kazu Prizeren srpska prestonica pored spaljivane crkve, ali samo ne i buducnost Srba u Kosovo sa bilo kakvim statusom jer se jedno zna Kosovo po medunarodnij zajednici nikad vise se nece vratiti pod Srbijom.
3/Manite se zloupotrebe nesrecnim ljudima i njihovim patnjama bilo oni Albanci ili Srbi
4/Da ako ste u istini za dialog onda izvolite i da vidim kako vi trazite od vaseg premijera da napravi prvi korak. A taj korak je jednostavno lako napraviti to je ovo. neka gospodin kostunica na svom avionu ili kamionu kako se bude odluci doci donese natrag tamo odakle su i pokradena ili blaze receno premestena sva dela koja pripadaju kosovskom muzeju umetnosti i sva druga umetnicka dela koja su prije rata pripadali svima na kosovu bez obzira na naciju veru rasu neka to bude cin dobre volje jer preko umetnosti ce vama samima biti lakse da dokazete da ste postajali na kosovo i prije a i medunarodna zajednica ce znati to da ceni

Soni

pre 18 godina

ljudi puni zavere, a ne vidite da politika nije tako komplikovana - narocito kad zavisi od nekog drugog npr USA, UK, UN. Nista nema tu od razgovora, od pomirenja, od nicega. Srbija ostaje kakva je danas, Kosovo dobija uslovnu nezavisnost sve dok Crna Gora ne postaje isto nezavisna. Kad cete razumijeti da vasi politicari ne rade za vas nego za sebe. Ja bi mislio da do sada to bi svi videli

Fikret Rufati

pre 18 godina

Ja se nadam da vasa drzava prvo posalje ona tela ubijenih i masakriranih albanaca koja se nalazu (bog zna gde) kod vas i pocne da istrazuje "mackaticu" i dno puno vasih asfaltiranih autoputeva, pa posle da ima obraz vas premijer koji 99 sa automatskom puskom na ruku posetio Kosova, da prejudicira mesto sastanka. Nemojte se puno nadati, prem. Kosumi je bio politicki zatvorenik vasih montiranih sudskih procesa, pa stoga se unapred se zna kakav stav ce iznositi vasoj drzavi.

Realno

pre 18 godina

Kao prvo nas premijer gos. Kostunica ima legitimno pravo da zakazuje sta hoce na teritoriji Kosova, posto po rezoluciji Saveta Bezbednosti UN-a 19/44 Kosovo je sastavni deo Srbije. Ako hoce oni mogu da presele skupstinu Srbije u Kosovsku Mitrovicu i niko nece moci tome da se suprostavi.
Druga stvar koji hocu da kazem ovim ljudima da se vise ne prepucavaju po forumima ko je kriv i ko je krvolocniji ubica Albanci ili Srbi vec da razmisljaju o tome kako ce ziveti, kako resiti ekonomsku situaciju, bezbednost, i ostala pitanja koja muce sve one koji zive na Kosovu, a ne kakav ce status Kosova biti, prvenstveno iz razloga sto to ne odlucuju ni Albanci ni Srbi vec medjunarodna zajednica.
Jos jedna napomena, citiram zvanicna medjunarodna dokumenta
"U sklopu jedne suverene drzave se NE MOZE formirati DRAZAVA bez pristanka te DRZAVE" narvucenije po medjunarodnim dokumentima i to zvanicnim. Kosovo ne moze dobiti nezavisnost i medjunarodno priznanje bez pristanka Vlade Srbije i srpskog naroda.