LDP: Srbiji treba hrabro liderstvo

Lider LDP Čedomir Jovanović rekao je komesaru EU Štefanu Fileu da je za Srbiju važno da u što pre dobije vladu koja će učvrstiti njenu evropsku orijentaciju.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.06.2012.

20:05

Default images

Jovanović je na sastanku sa Fileom u Skupštini Srbije u Beogradu istakao da bi nova vlada sa jasnom evropskom orijentacijom "prekinula svako tumaranje zemlje".

Lider LDP je rekao i da je Srbiji potrebno "hrabro liderstvo" za sprovođenje političkih i ekonomskih reformi, kao i da nova vlada mora biti mnogo efikasnija u procesu evropskih integracija.

"Naredna Vlada mora biti sposobna da vodi odgovornu politiku kako u ekonomiji, tako i na spoljnom i regionalnom planu", rekao je on i naglasio da "evropska Vlada može biti izgrađena samo na evropskom sistemu vrednosti".

File je danas boravio na prijemu povodom stupanja na dužnost novog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a razgovarao je i sa liderom Demokratske stranke Borisom Tadićem i v.d. predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: