Priče o rekonstrukciji Vlade i izborima su paušalne

Priče o rekonstrukciji Vlade Srbije, kao i o prevremenim republičkim izborima, su paušalne. Ono što je u ovom trenutku najvažnije jeste da vidimo kako ćemo proći 2. aprila u Briselu. Sva pažnja je usmerena na taj sastanak, jer predstojeća osma runda predstavlja dan D za pregovore Beograda i Prištine, ističe za Danas Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije i narodni poslanik.

Info

Izvor: Bojan Cvejiæ

Utorak, 26.03.2013.

21:03

Default images

Šta vi očekujete od dijaloga Beograda i Prištine?

"Očekujem da nešto mora da se desi. Ne bi bilo dobro ponovo gurati glavu u pesak i odlagati pitanje koje bi opet na dnevni red došlo, na primer, za šest meseci ili godinu dana. Međunarodna zajednica mora da preseče već jednom, ali se nadam da neće pružiti veću podršku Prištini u odnosu na Beograd".

Mislite li da će Srbija na kraju dobiti datum pregovora o članstvu u EU?

"Da, mislim da hoćemo. Srbija je uradila sve što se od nje dosad tražilo, a, koliko znam, nije bilo novih uslova".

Da se vratimo na rekonstrukciju Vlade. Koje bi ministre trebalo smeniti, ko se nije dovoljno pokazao u dosadašnjem radu?

"Ne bih pričao o ministrima pojedinačno. Generalno, Vlada Srbije se zasad u celini dobro bori i jedinstvena je. Nisam video izveštaje o radu ministara, niti se time bavim. To rade predsednik i prvi potpredsednik Vlade".

U javnosti se pričalo da bi Aleksandar Vučić mogao da zameni Ivicu Dačića na mestu premijera.

"Vučić je nedavno izjavio da promena na mestu premijera neće biti, da premijer Dačić dobro radi svoj posao, kao i da će Vlada u ovom sastavu nastaviti da funkcioniše i u narednom periodu".

A da li bi Vučić možda bio bolji premijer od Dačića?

"Njih dvojica zajedno rade kao dobar tim, i to po svakom pitanju. I to ne treba menjati".

Koliko se vaša uloga u Jagodini promenila od kada ste predsednik Skupštine grada u odnosu na vreme kada ste bili gradonačelnik?

"Mi u Jagodini radimo kao i do sada, kao dobar tim. Bitno je da u funkcionisanju grada vlada jedinstvo, da se ne svađamo i da na kraju imamo rezultat. Jagodina je prvi grad u Srbiji u kojem je otvorena jedna italijanska fabrika koja je zaposlila 500 ljudi. Očekuje se otvaranje još dve italijanske i jedne ruske fabrike, koje će zaposliti po 200 ljudi. Do kraja godine 1.200 ljudi dobiće posao u fabrikama u Jagodini".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: