WoT – European Championship 2017 Finale

Bliži nam se Gamescom 2017 i sa njim završnica evropskog World of Tanks kupa. Evropsko prvenstvo u World of Tanks-u je namenjeno neprofesionalnim igračima koji žele da predstavljaju svoju zemlju na internacionalnom nivou. Format igranja je 3 vs 3, maksimalni dozvoljeni Tier je VIII i partije traju do sedam minuta. Tokom takmičenja se igraju dva različita moda Encounter i Attack/Defense, dok se u finalu igra isključivo Attack/Defense.

Izvor: Klanrur, Miloš Ðuroviæ

Četvrtak, 10.08.2017.

08:51

WoT – European Championship 2017 Finale
Foto: Wargaming

Pobednik prošlogodišnjeg prvenstva je tim “Drooling Leprechauns” iz Finske pobedivši u finalu “Digimons” iz Srbije sa rezultatom 2:1 bacivši nas na treće mesto, dok je drugo mesto uzeo “Isglass” iz Svedske. Nažalost, ove godine nam nije išlo tako dobro. Naš predstavnik “No Hard Feelings” je ispao iz takmičenja u playoffu izgubivši od ekipe “probatines” iz Grčke. Iako je naša ekipa imala jednog veterana sa prošlogodišnjeg takmičenja to im nije pomoglo da ove godine dođu do Evropskog finala.

Ove godine u finalu će se sastati ekipe iz:
  • Finske – “Drooling Leprechauns”
  • Belgije – “Animals”
  • Nemačke – “Stahljäger”
  • Bugarske – “ANIMALS”


Finska – “Drooling Leprechauns” dolazi u svom punom prošlogodišnjem sastavu. Svi igrači su iz istog klana (Rynnäkkösopulit), imaju dosta iskustva od prošle godine, a u međuvremenu su učestvovali i u mnogim ESL takmičenjima gde su se dodatno unapredili. Oni su ovogodišnji favorit, ali takmičenje je daleko od završenog.

Belgija – “Animals” nije ekipa koju treba podceniti. Sva tri igrača potiču iz “jakih” klanova (FAME, S3AL), imaju dosta iskustva u ESL takmičenjima, a kapiten im je dakillzor koji je bivši profesionalni igrač, strimer i jedan od komentatora Wargaming lige. Treba napomenuti da su se ekipe Belgije i Finske već susretale i da je njihov trenutni rezultat u ovom takmičenju 1:1.

Nemačka – “Stahljäger” je pobednik nacionalnog takmičenja u Nemačkoj i kao domaćin se automatski kvalifikuje u finale evropskog kupa. To možda izgleda kao prednost ali je u stvari mana, jer ova ekipi nema prethodnog iskustva sa Evropskog ili ESL takmičenja i svaka dodatna bitka bi im dala veoma potrebno iskustvo pre susreta sa jakom konkurencijom koja ih čeka u finalu.

Bugarska – “ANIMALS” ima iskustva sa ESL takmičenja i pokazala se kao veoma snalažljiva ekipa tokom evropskog kupa, ali je ipak malo falilo da ispadnu sa takmičenja i da umesto njih u Keln ide ekipa iz Bosne. Nadamo se da su ovo vreme iskoristili pametno i da će na finale doneti nešto novo jer ostale ekipe neće uzimati zarobljenike.

Nemojte propustiti ovogodšnje prvenstvo, polufinale Evropskog kupa će se održati 24, a finale 25. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: